|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() ![]() Tak tak!! Ale to każda powinna dostać A mogą być jednak Dumle?
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
ŁÓŻECZKO I JEGO WYPRAWKA :
Łóżeczko 2w1 Materac lateksowy Przewijak zmywalny Cerata na materac Prześcieradło bawełniane z gumką 2szt. Komoda na ubranka Komplet pościeli do łóżeczka + ochraniacze 2 komplety Rożek miękki bez usztywnienia Otulacz zamiast śpiworka Kocyk bambusowy Poduszka i kołderka ( na późniejszy okres) Grubszy kocyk ( na później) KĄPIEL/APTECZKA Wanienka Termometr bezdotykowy Termometr do wody Ręcznik z kapturkiem Aspirator katarek Octanisept Sól fizjologiczna i sól morska w ampułkach Patyczki do uszu Jałowe gaziki Linomag i sudocrem Kropelki na kolki Dicoflor Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami Grzebień i szczotka Pampersy i chusteczki nawilżające Kosmetyki serii baby dream :żel do kąpieli,szampon,krem pielęgnacyjny,balsam/oliwka AKCESORIA DLA MALUCHA: Smoczek Butelka antykolkowa z rurka Dr. Brown ( 2 małe,2 duże) Szczotka do mycia butelek Podgrzewacz do butelek laktator UBRANKA i PIELUCHY Body krótki rękaw rozm. 56-62 6-10szt. Body długi rękaw rozm. 56-62 6-10szt. Rampersy rozm. 56-62 5-10szt. Koszulki/kaftaniki rozm. 56-62 20szt. Półśpiochy/Spodenki na gumce rozm.56-62 15-20szt. Śpiochy/Pajace rozm. 56-62 15szt Ogrodniczki rozm. 56-62 5szt. Bluzy cieplejsze na zamek rozm. 56-62 5szt. Dodatkowo czapeczki/opaski/rajstopki/skarpetki itp. PIELUCHY: Tetrowe 20szt Bambusowe 5-10szt Flanelowe 5szt. DODATKOWO: Wózek Fotelik Bujaczek -leżaczek TinyLove Nawilżacz powietrza Worki zapachowe na pieluchy Miś szumiś Karuzela do łóżeczka Mata edukacyjna Kojec Karty kontrastowe Zabawki Moja lista tak bardzo na szybko, będę pewnie z czasem dodawać nowe rzeczy,ale to tak najważniejsze na początek. Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-25 o 20:09 |
|
|
|
#1593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Spalam dzisiaj w południe i teraz mi.się spać chcę.Jakiś spadek energii mam
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Blanka super! Thx! 😘 Zapisuje do analizy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Emma ale jesteś chudzinka...
![]() Radena gratuluję dobrych wyników ![]() Pola super ze już czujesz ruchy Elaaaa ja mam teraz TSH 2,2 to mówiłą ze trzeba obniżyc, najlepiej jak jest ponizej 2 a powyzej 1 ![]() zUa bardzo ładny wózek my też mamy kategoryczny zakaz! ![]() dorka24 Ja mam łożysko na tylnej ścianie nisko... jedynie co lekarka powiedziała ze będe szybciej czuć ruchy i z cesarka nie będzie problemu ![]() norka93 mam takie upławy ale ja to pewnie mam od luteiny dopochwowej kropka_nad_i my kupujemy od mojej koleżanki ten wózek, jest roczny. Ona jest bardzo zadowolona wiec chciała sprzedać w dobre ręce
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój brzuszek
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Mogą być 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Co do szumisiów i szumów : przy mojej 2 guzik dało więc przy 3 na pewno nie. Chyba, że ktoś nam da co do libido nie mam co narzekać.😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka wow co za lista. Folinko przypniesz tez ten post na pierwsza strone ?
Aneka juz widać sliczny brzuszek moj dzis wieczorem wyskoczyl jakos niespodziewanie, a jeszcze kolacja przede mną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękny brzuszek
![]() Blanka extra lista! na pewno każda z nas będzie ją mogła modyfikować pod własne potrzeby, ale wszystkie najważniejsze rzeczy są ujęteZua u mnie na wieczór też jest zwykle dwa razy większy
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-01-25 o 20:43 |
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Trocanu też są ostre przeciwwskazania. Toż pisałam, że nie kupiłam nawet i nie będę brać.
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ona moim zdaniem, się nie rzuca.
Dla mnie ratownik medyczny to też nie lekarz, i bym zapytała gina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałaś, że masz opory i się zastanawiasz.
Moim zdaniem za bardzo ty to wzięłaś do siebie.. A to w dobrej wierze było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co z moim snem jest lepiej, stąd nie pali mi się do tego. No i boję się, że mogłabym się przyzwyczaić do działania melatoniny i bez tabletek ani rusz.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-25 o 21:00 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to "Nie rzucaj się" było pp prostu niepotrzebne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torecanu też nie można, a biorą.Serio, nigdy nie przyszłoby mi do głowy brać czegoś "podejrzanego" bez konsultacji z lekarzem.
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mąż ma grypę... Mam się czego obawiać?Można coś zapobiegawczo? rutinoscorbin? wapno? mam też witaminę c lewoskrętną?
|
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byle nie przekroczyć progu, musisz wiedzieć jaki jest twój próg nasycenia witaminą, przejawia się w to w postaci rewolucji brzusznych i biegunki.
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
ŁÓŻECZKO I JEGO WYPRAWKA :
Łóżeczko 2w1 Materac lateksowy Przewijak zmywalny Cerata na materac Prześcieradło bawełniane z gumką 2szt. Komoda na ubranka Komplet pościeli do łóżeczka + ochraniacze 2 komplety Rożek miękki bez usztywnienia Otulacz zamiast śpiworka Kocyk bambusowy Poduszka i kołderka ( na późniejszy okres) Grubszy kocyk ( na później) KĄPIEL/APTECZKA Wanienka Termometr bezdotykowy Termometr do wody Ręcznik z kapturkiem Aspirator katarek Octanisept Sól fizjologiczna i sól morska w ampułkach Patyczki do uszu Jałowe gaziki Linomag i sudocrem Kropelki na kolki Dicoflor Witamina D w kropelkach Coś przeciw gorączkowo np. Pedicetamol Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami Grzebień i szczotka Pampersy i chusteczki nawilżające Kosmetyki serii baby dream :żel do kąpieli,szampon,krem pielęgnacyjny,balsam/oliwka AKCESORIA DLA MALUCHA: Smoczek Butelka antykolkowa z rurka Dr. Brown ( 2 małe,2 duże) Szczotka do mycia butelek Podgrzewacz do butelek laktator Podkłady jednorazowe np. Na przewijak. UBRANKA i PIELUCHY Body krótki rękaw rozm. 56-62 6-10szt. Body długi rękaw rozm. 56-62 6-10szt. Rampersy rozm. 56-62 5-10szt. Koszulki/kaftaniki rozm. 56-62 20szt. Półśpiochy/Spodenki na gumce rozm.56-62 15-20szt. Śpiochy/Pajace rozm. 56-62 15szt Ogrodniczki rozm. 56-62 5szt. Bluzy cieplejsze na zamek rozm. 56-62 5szt. Dodatkowo czapeczki/opaski/rajstopki/skarpetki itp. PIELUCHY: Tetrowe 20szt Bambusowe 5-10szt Flanelowe 5szt. DLA MNIE/POROD Biustonosz do karmienia 2szt. Rozpinana z przodu koszula nocna /pizama 2szt Majtki jednorazowe siateczka 1opakowanie Podpaski maxi noc 2op Wkładki laktacyjne 2op Maść na sutki Tantum Rose w saszetkach Podkłady poporodowe Klapki pod prysznic DODATKOWO: Wózek Fotelik Bujaczek -leżaczek TinyLove Nawilżacz powietrza Worki zapachowe na pieluchy Miś szumiś Karuzela do łóżeczka Mata edukacyjna Kojec Karty kontrastowe Zabawki Niania elektroniczna Poduszka do karmienia Inhalator Moja lista tak bardzo na szybko, będę pewnie z czasem dodawać nowe rzeczy,ale to tak najważniejsze na początek. Edytowałam o potrzebne rzeczy dla mnie po porodzie itp. Już na dzień dzisiejszy wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-25 o 23:00 |
|
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim mieście jest jakiś pogrom, chociaż myślę, że nie tylko w moim. Niemal wszyscy chorują. Znajoma mi mówiła, żebym nosa z domu nie wychylała.
|
#1620 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie wyleczyłam antybolem i znów mnie tam coś szczypie :-/ smaruje clotrimazolum,ale czuje ze nic nie daje Cytat:
Cytat:
Ja właśnie przed porodem poprzednim czytałam,ze flora bakteryjna ktora zasiedli jelita naszych dzieci to bakterie z naszej macicy,dlatego trzeba o nie bardzo dbać zeby były jak najlepsze Cytat:
Też chce juz taki Co do szumisia to my nie mieliśmy,raz tylko wlaczylismy apke na youtube i zasnela szybko, ale później juz nie dzialala. A jak jej zaczely zeby wychodzić w 8 miesiacu to sie w ogole wszystko zes..ło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

za drugi trymestr masz ode mnie szokobons

A mogą być jednak Dumle? 
regularnie Was podczytuję i chciałabym zacząć się udzielać
Dzisiaj zaczęłam 17tc ( 16t0d) a pod sercem noszę chłopca
ruchów nie czuję, ale nie mogę się ich doczekać. Kolejna wizyta dopiero 15.02 ( jak ja wytrzymam
) , a tydzień później usg połówkowe.