|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
czasem są bezbarwne, czasem białe. Mi gin sprawdzała i to śluz, a nie wody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Norka też mam takie uplawy.
Ela ja mam 1,8 tsh.To źle? Bo czytalam,ze niby.ok.Mam się martwic?Gin nic nie mowil. |
|
|
|
#1533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Całkiem fajne - http://ciucholove.sellingo.pl/k/15/ciazowe Body mają słodkie. http://ciucholove.sellingo.pl/k/2/bodyElu, właśnie zobaczyłam, że obie lubimy stronę "Maminki"! Kupowałaś już coś z tamtej strony? Właśnie zobaczyłam ceny... Padłam
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-25 o 16:30 |
||
|
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm jak to nie widać moich emotek, przykro.. pisze z telefonu i mam apke, ale u Was i u Ciebie też widzę nie raz te same emotki co ja mam, w Wy moich nie widzicie.. W poniedziałek dowiem się jaki ten mój cukier, ale ja chyba znam przyczynę tylko, że nie wypada mi pouczać lekarza 😉 ja nie bardzo mam ochotę na słodkie, jedynie owocki.. Hah Kochana, ja też po cichu liczę, że ktoś się nam dorzuci do wózka 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Norka to.bylo w listopadzie,teraz nie zlecil.mi.tsh
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To będzie pierwszy wnuk moich rodziców, a siostra po raz pierwszy zostanie ciocią
|
|
#1537 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Wy przed zakupem oglądacie/testujecie te wózki na żywo, czy w ciemno kupujecie przez neta? Cytat:
Koleżanka brała przez jakiś czas w ciąży i dzidzi w drugi dzień po porodzie złapało zapalenie płuc- twierdzili że antybiotyki brane w ciązy mogły na to wpłynąć. Ile w tym prawdy to nie wiem... Cytat:
Ja się cieszę, że przynajmniej z miejscem nie mamy problemu- mieszkamy w domu i Maluszek ma już przeznaczony dla siebie pokój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do upławów to mam podobnie jak Wy i też gin potwierdziła, że jest ok. Ale ostatnio mam takie objawy infekcji- za tydzień idę do gin, to niech rzuci tam okiem...
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu jest ochota i już ![]() Ja też ostatnio załapałam grzybka.. Na szczęście gin dała mi globulki i do tego maścia clotrimazolum. I najważniejsze, kazała męża przeleczyć. Bo u nich grzybica jest bez objawowa i oni tego nie czują, a my się zarazamy co chwilę od nich. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-25 o 16:46 |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to raczej będę kupować w ciemno przez internet. Na ten moment nawet nie chce mi się jeździć po sklepach i ciągać się z wózkami, może mi przejdzie i jednak się przejadę.
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka nad i-polecam.paleczki.kwasu mlekowego dopochwowe,kup,uzyj,napew no nie zaszkodza,a mogą pomoc
Co do.antybiotykow,lekow to.jestem bardzo ostrożna,ale są takie sytuacje ze jest to mus, lepiej wziac,bo konsekwencje moga byc dużo gorsze. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-01-25 o 16:46 |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uważam, że jak już jest źle to trzeba brać antybiotyk bez gadania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Polu ja miałam pierwsze TSH 1,9 tylko że ja jestem pod kontrolą endokrynologa i kazała w ciągu miesiąca zrobić kolejne i to już wyszło 2,7 więc idzie mocno w górę. Dziewczyny tu pisały, że do 2,5 jest norma, więc nie musisz się martwić ale zawsze możesz zapytać gina czy zrobić sobie wynik dla pewności 😉 TSH wysokie podobno niebezpieczne w ciąży.
Cytat:
Słodkie te bodziaki 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zaszłam w ciążę miałam tsh 3.5 ponad, 4.12. Miałam 2.5 teraz 4.02 sprawdzę sobie wynik.
Ogólnie tsh wysokie może utrudnić zajście w ciążę, albo doprowadzić do poronienia na wczesnym etapie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Macie rację, Dziewczyny. Gdybym antybiotyku nie wzięła na zapalenie oskrzeli, to bym chyba dalej leżała z gorączką ponad 39 stopni, a tak to już po trzech zastrzykach zaczęła mi spadać i nie skakała wyżej niż 38,5 stopnia. A ta teoria o zapaleniu płuc dziecka przez antybiotyki w czasie ciąży, to średnio mi podchodzi, chyba że brała antybiotyk na krótko przed porodem.
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej się skłaniam ku temu, że dziecko się zachlysnelo wodami plodowymi, przez to pojawiła się infekcja i w konsekwencji zapalenie płuc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Tak samo nie ma reguły na jak tsh wpływa na to kiedy się uda zajść w ciążę. U jednej tsh 2.8 już utrudnia zajście w ciążę, u innej jest to 3.5 a jest taka co i przy wyniku 8.2 zajdzie w ciążę. Jeszcze 8lat temu się tsh nie kontrolowalo przy staraniach. Moja ciotka zaszła z tsh 4.2 a inna z 7.8. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Nieka zgadzam się.Nikt.nie przepisuje ciężarnej antybiotyku jak cukierkow.Zapalenie pluc pewnie od jakiejs infekcji przy.porodzie
Dzięki Dziewczyny za odp w spraw tsh.Zrobię sobie przy najbliższych.badaniach.Le piej dmuchac na zimne ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Ja przy poprzedniej ciąży nie mialam.badanego tsha,to bylo prawie 9 lat temu. |
|
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz prowadzenie ciąży wygląda zupełnie inaczej niż 10 lat temu. Mówi się, że przesadzamy, ale nie oszukujmy się - oglądałam kiedyś program o położnych z UK i tam była taka jedna z 10cio-letnim stażem i wyraźnie powiedziała, że chociażby odsetek kobiet z cukrzycą ciążową wzrósł TRZYKROTNIE przez 10 lat, a co tu mówić o innych chorobach? Że o poronieniach nie wspomnę.. Stąd te wnikliwe badania i "pieszczotanie" się nad sobą.
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
RudyKot pocieszyłaś mnie, czekam więc na zastrzyk libido w najbliższym czasie
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z libido też kiepsko.
A śluzu też mam bardzo dużo. Gdyby któraś się naprawdę tym martwiła to w aptece można dostać bodajże paski diagnostyczne czy to nie wody płodowe. Ja też uważam że jeśli antybiotyk jest konieczny to trzeba go wziąć w ciąży. Sporo czytałam na temat zażywania leków czy diety kobiety w ciąży i raczej nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak to wpływa na płód. Generalnie ja się skłaniam do teorii,że ważne są jelita kobiety(czyli drugi mózg człowieka),właściwa flora bakteryjna w nich i w drogach rodnych. A żeby mieć zdrowe jelita to wiadomo zdrowa,urozmaicona dieta, ewentualnie probiotykoterapia, zero antybiotyków jeśli nie ma.konieczności. Wszytko po to żeby dziecko nic nie złapało w brzuszku i w czasie porodu . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-01-25 o 17:15 |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja unikam bo się boję infekcji, ale chętnie bym się zrelaksowała w wodzie. Tez dziś zaczynamy 18 tydzień i póki co ruchów nie czuję. Juz naklanialam tz byśmy poszli na usg, ale przekonał mnie, że byliśmy w zeszła środę i żeby cierpliwie zaczekać do wizyty 13.02. To jeszcze tak dluuuugo! Co do sluzu, to też mam. Podobno mleczne wodnisty to norma w ciazy. Gorzej jak ma intensywny zapach lub zmienia konsystencję np. na grudki. |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ovejita, Ty już 18 tydzień, a ja się jaram swoim 14 jak gupia. ![]() Zrobiłam sobie kaszkę, taką dla dzieci z Biedronki.. Mała dzidzia.. ![]() Wiecie, że jest taka aplikacja pt. Szumiś? Ponoć polecana. Jeśli będzie uspakajało to moje dziecko, to super, chociaż obawiam się, że potem nie będzie dało rady spać bez tych dźwięków.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-25 o 17:37 |
|
|
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobilam pierogi ruskie, sama sie najadlam i jestem szczęśliwa ![]() Leżę z herbatka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Błogie uczucie być najedzonym bez bóli brzucha. Jaką herbatkę masz?Tu masz ten model w 3w1 - http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...w-super-cenie/ Tutaj masz podane wymiary tego modelu. Tu masz 2w1 - http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...okazja-cenowa/ Ich foteliki to dodatkowy koszt do modelu jakieś 100-150 zł, więc nie radziłabym kupować 3w1. Ktoś mi napisał, że dla którejś pary ten fotelik był zbyt głęboki dla noworodka i zaczęli używać dopiero od 2 miesiąca życia, to dla mnie wystarczy, żeby jednak kupić fotelik osobno. Ten model jest: - w miarę lekki - wysoki - 128 cm. - długa gondola - 90 cm. W sam raz dla takich żyraf, jak my.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-25 o 17:49 |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu aplikacje na tel. są fajne,ale nie możesz ze sobą zabrać tel.do innego pokoju albo gdy tel. Ci zadzwoni to szum się wyłączy. Ja w końcu wzięłam jakiś stary telefon i tam sobie zainstalowałam szum. Dobrze było dopóki synek nie utopił telefonu w kiblu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuch chłopak!Nu, telefonu nie ruszysz, to taki spory minus, ale mamy z mężem tablet, więc problem rozwiązany.
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A herbatkę mam zwykla z posmakiem cytryny, taka mi najlepiej wchodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Rozgość się, czerwony dywan wciąż leży.
Źle zrozumiałam, ale to i tak ekstra, że robią Wam czas pizzę, której nie ma w menu. U mnie króluje ananas, ser wędzony i żurawina - oczywiście nie na jednej pizzy. 
czasem są bezbarwne, czasem białe. Mi gin sprawdzała i to śluz, a nie wody. 
(Edit: chyba już wiem o co be, na Tapatalk widzę).

i to często są mikro-mieszkania w centrum, które bardo dobrze się sprzedają
co prawda jak Mała nam podrośnie to będzie miała swój pokój ale na początek chcemy ją mieć przy sobie a ze spaniem w łóżku może być problem bo koty właśnie