|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Xzora, zjedzenie 3 jajek dziennie jest zdrowe w ogóle? Co masz na myśli mówiąc porcja mięsa
? 100g? Bo na obiad zawsze mięsko ( dla męża obiad bez mięsa to nie obiad:p), czy wędlina się liczy? Ja zawsze byłam taka chuda... Teraz dużo więcej jem jak karmię. Dojadam te wszystkie kaszki, owsianki po młodym. Sama codziennie jem musli własnej roboty ale w kg to nie idzie na pewno.Emmos, dla mnie to też chore z tą spowiedzią... U nas będzie z matką chrzestną problem bo nie ma ślubu kościelnego ale nasz kościół jest bardzo ugodowy i może da się coś załatwić. Ona już była chrzestną ale to się nazywało "świadek chrztu" właśnie przez ten brak ślubu kościelnego. Mi to rybka jak ją wpiszą. Calineczka, nie jesteś przewrażliwiona. Jak ja widzę kogoś przeziębionego to też bym nie dała. Bez przesady. Dziewczyny, apropo tych szorstkich placków i kremów. Pamiętajcie że oliwki nie nawilżają tylko natłuszczają. Największy efekt można uzyskać smarując kremem który nawilża skórę a na to oliwka która tworzy warstwę lipidową żeby woda nie uciekała. Silli, zabiłbym za karpatkę!! Aż mi ślina leci! Xzora, a da się zrobić spod od pizzy bez mleka? Zjadłabym pizzę domowej roboty ale nie robiłam na wodzie nigdy hmmm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Na jakim etapie rd jesteście? Co Wasze maluchy już jedzą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, to biznes z kurierką ostatecznie porzucony?
Ja dziś trochę odżyłam. Wstaliśmy późno bo o 9.30 więc wyspana wystartowałam, słoneczko za oknem to od razu humor lepszy. Ubrałam ładniejszy dres , umalowałam sie, umyłam włosy i stwierdziłam że nie jest najgorzej. Młody też jakiś szczęśliwszy od rana. Potem długi spacer, włączyłam sobie muzykę w słuchawkach to się lżej szło. Wróciłam i zrobiłam frytki z batatów bo młodemu chciałam dać na obiad ( nie frytki tylko gotowane:p) a W. grzecznie się bawił. Chyba kryzys zębowy mamy za sobą. Teraz po awanturze poszedł na drzemkę. Nawet nie musiałam go motać a chciałam kieszonkę spróbować ale nic straconego, spróbuje jak wstanie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora dzięki za link
Pechowo z tymi zakupami Twoimi.. Taedio dobrze że mąż dotarł bezpiecznie do domu ![]() Pestycyda szczęśliwa mama to i syn szczęśliwy cieszę się że u Was lepszy dzieńJa zawsze robię ciasto do pizzy na wodzie. Darietta tak jak taedio napisała nie masz się czym martwić z tym rd. Jak będzie gotowa to zje więcej ![]() Jedy schodzi mi uczulenie z dłoni, które mam juz chyba 3 miesiące! Ale jestem szczęśliwa z tego powodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3696 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda narazie jedno auto wyciągnięte całkowicie, 2 pozostałe jeszcze jeżdżą. Jutro mąż ma rozmawiać z kierownikiem bo on ma jakieś wąty. Jak sie nie dogadają to składamy jutro wypowiedzenie na pozostałe 2 samochody. Tylko ze tam jest 3 msc wypowiedzenia
po tych 3 msc byc może sprzedamy te auta i kupimy jedno nowsze do innej firmy kurierskiej gdzie sa lepsze warunki ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Super, że mieliście taki fajny dzień z Wojtkiem |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie musieli karmić przez sen bo nic nie chciałam jeść. Tak że wiem za kim idzie. A z nowości dziś Wiki zaliczyła pierwszy obrót z brzucha na plecy. Tylko nie wiem jak to zrobiła bo smażyłam mięso. Tylko wiecie co ona próbuje jak ją mam na ręce i karmię piersią to głowę ciagnie i chce się w ten sposób podnieść. |
|
|
|
|
#3698 |
|
MerDer 4ever
|
Brawo dla Wiki
Mój tez sie tak kreci przy karmieniu, wszystko go rozprasza ![]() Wczoraj przyssał mi sie do ręki.. IMG_1516897675.480846.jpg |
|
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U na też Sucha skóra i ma takie wypryski czerwone szorstkie ... Czytałam że to wypryski zimowe ze mogą występować przy właśnie okresie grzewczym . Ja na razie smatuje masłem ziołowym z mommy i olejem lnianym i jest lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwale się także tu że kupiliśmy w końcu spacerówkę wypadlo w końcu na joie Litetrax 4
No i mamy pierwszego zęba IMG_1516899607.361316.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać mam nadzieję że po zimie będzie lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek, raczej tyczy się to wszystkich olejów czy to gotowych mieszanek czy naturalnych.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które kp. Jak wasze dzieci reagują na wiekszą liczbe osób jak gdzieś jescie lub na rodzinę która rzadziej widzi ? Czy też na obcych ?
Boja się ? Płaczą ? Bez problemu idą na ręce ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Hugo jest poważny dłuższą chwilę nie lubi od razu być u kogoś, muszę być blisko ja lub mąż. Ale nie płacze zazwyczaj tylko obserwuje. Musi minąć chwilka zanim się uśmiechnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowej nie bardzo lubi bo płacze jak ją widzi. U mojej mamy na rekach oki do mojego taty się smieje. We wtorek miał ją pierwszy raz na rękach bo on malych dzieci nie bierze boi się że coś zrobi. Ale Wiki mu dałam to się przytulała i podobało jej się jak ją drapał bo miał delikatny zarost. Za to nie dawalam jeszcze bratu i brtowej. Bo oni ze swoim synkiem i nie chciałam żeby byl zazdrosny. A tu się dowiedziałam że bratanek jest o mnie zazdrosny. Więc bedziemy test robić ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- No i obojętnie kto ma Wiki na rękach od razu patrzy na mnie |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo do tej pory widzę wszystkie strachliwe dzieci na mm a przy kp w ogóle ... I nie wiem czy to przypadek czy coś w tym jest. Tym bardziej po przeczytaniu mocno mnie przytul naszlo mnie to pytanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3710 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, myślałam, że z nami coś nie tak.
Stresujące są ostatnio te wyjazdy. Mała podziwiam, ja dzisiaj obiad robiłam na 4 raty chyba... Xzora nasze krzesełko jeszcze czeka na złożenie. Jon mój dzisiaj też w chuście był długo. Ale nie chciał zasnąć. Co to był za dzień ![]() Za to w nocy nas zszokował. Po tym paracetamolu chyba spał ponad 5 godzin (a nie jadł chyba z 7). Od urodzenia tak nie miał. Mam nadzieję, że jutro już dobrze się będzie czuł. Emmos nieźle z tymi godzinami spania. Mam nadzieję, że u nas to przejściowe ![]() Może Ami za to więcej śpi w dzień, bo mój ostatnio szaleje - dzisiaj spał godzinę przez cały dzień. Nie wiem właśnie co robić z tym fenistilem. Nie wiem po czym ona stwierdziła, że to może być uczuleniowe ![]() Cytat:
![]() Współczuję problemów z zakupami. Cytat:
Cytat:
Czasem patrzy na naszą reakcję jak widzi kogoś nowego. Jak my się uśmiechamy to tak jakby wiedział, że nie musi się bać ![]() Jak długo w ciągu dnia jesteście same z dziećmi? Mężowi chyba się przesuną godziny i będzie wracał koło 18, przeraża mnie to trochę bo będziemy cały dzień sami. |
|||
|
|
|
#3711 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek aaa
nie zawracałam na to uwagi ciekawe spostrzeżenie ![]() Calineczka mój od poniedziałku bedzie wychodził przed 6 i bedzie Ok 18 w domu (zależy jak droga - 70 km). Do tej pory jak zastępował pracowników bywało ze wychodził o 5 a wracał o 20 ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Byliśmy dzisiaj w ikei, miałam małego w chuście ale nie spał ani przez minutę, wszystko takie ciekawe uśmiechał sie do ludzi, jak tylko stanęłam na chwile to zaczepiał
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Taedio to u Ciebie się poprawi
![]() Mój młody się właśnie oduczył spania w chuście. Noś mnie a ja sobie będę obserwował
|
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mnie książka doszła ale nie wiem czy zacząć od niej czy od Dziecko z bliska Agnieszki Stein (widziałam na okładce Mocno mnie przytul, że Stein ją poleca) Calineczka to dobrze że ten dzień już za Wami! U nas jest różnie, Tż wychodzi do pracy przed 8, a wraca 16-19. Rano go nie widzimy, bo N śpi do 9. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3714 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest teraz tak, że pojedyncze warzywa już za nami, wprowadzam pojedynczo owoce, a warzywa te przetestowane podaję połączone. Robię wszystko ostrożnie z uwagi na wcześniejsze podejrzenie alergii. Cytat:
Już nie chce zaśmiecać wątku tymi problemami z organizacją chrzcin, dziś pogryzłam się o to z tż i mam wku.. cały wieczór. Sama oliwka to chyba na dłuższą metę wysusza skórę. 70km to sporo, choć autostrada rzuca na to lepsze światło ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Może w końcu wszystko po porodzie wraca na dawne tory ![]() Cytat:
Brawo za obrót ![]() To wiadomo po kim niejadek, no widzisz a Ty chcesz ją do 18 karmić ![]() Cytat:
Dzwonię jutro do opieki, tak nie może być ![]() Cytat:
Gratuluję ząbka i zakupu spacerówki, super się prezentuje ![]() Cytat:
U nas najpierw obczajka, a po chwili już normalnie Ami reaguje. Płacze natomiast u teściowej, ale mnie to szczególnie nie dziwi, gdyż ta mówi do niej tak głośno jakby dziecko przygłuche było i taśta małą tak mocno, że mnie by się w głowie kręciło. Tylko my zazwyczaj bywamy w niewielkich grupach osób, na Wigilii gdzie było 14 ludzi, Ami dochodziła do siebie następne dwa tygodnie ![]() Cytat:
To fakt, ma 3 drzemki w ciągu dnia, a ta druga potrafi być nawet dwugodzinna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3715 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos co z tymi chrzcinami?
No niby sporo chociaż ja tam sie ciesze :p mój tata jest np na robicie we Francji :p Tz teraz Kraków potem Wrocław a potem znowu Kraków :pNie dzwon |
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Devileek moja N to cygańskie dziecko też. Do każdego idzie ale musi się oswoic chwilę żeby pogadać czy sie pośmiać. Na palcach u jednej reki zlicze ile razy na obcych plakala 🙈
Gratuluję ząbka oczywiście! Na fb zapomnialam 😉 Karolina my mamy za sobą pojedyncze warzywa (marchew,dynia,cukinia,zi emniak, szpinak,pasternak) z owoców jablko i dzis byl banan ale jej nie smakował 😕 i awokado. Tydzień temu wprowadzilam kaszke ale dostała zatwardzenia pewnie po kleiku. Dziś już duzo lepiej za jakis czas znowu sprobuje z kaszkami. Taedio powodzenia dla męża w nowej pracy! Calineczka mój tż tak caly czas pracuje od 6 do 18 go nie ma. A latem w sezonie to i kolo 20 wracal😔 No i ze rodzinę mam 20 km od siebie to jesteśmy same calymi dniami. Emmos jesteśmy tutaj też od tego żeby sie wygadać. Wiesz że ja tu ciągle narzekam na teściową😎 no niestety ale mam tylko Was więc korzystam że mnie wysluchacie i nie zlinczujecie 😝 Więc jak masz ochotę to sluchamy Cię wyżal się 😘 a jakby co to możesz pisać na priv czy na Insta 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa miałam Ci pisać... Niko się przysysa do Twojej ręki a wyobraź sobie ze Nela się przysysa do swojej! 😱 moja siostra jak to zobaczyla to byla w szoku 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3719 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Spoko :p ![]() O matko! Mam nadzieje, że nie robi sobie siniaków! Mój ssie swoje paluszki tylko :p Dzisiaj gadałam z siostra, że dobrze, że karmienie mnie nie boli i nie mam takich siniaków na cyckach ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

jak zje te 3/4 łyżeczki to spoko 
? 100g? Bo na obiad zawsze mięsko ( dla męża obiad bez mięsa to nie obiad:p), czy wędlina się liczy? Ja zawsze byłam taka chuda... Teraz dużo więcej jem jak karmię. Dojadam te wszystkie kaszki, owsianki po młodym. Sama codziennie jem musli własnej roboty ale w kg to nie idzie na pewno.

ile km bedzie codziennie dojeżdżał?
, umalowałam sie, umyłam włosy i stwierdziłam że nie jest najgorzej. Młody też jakiś szczęśliwszy od rana. Potem długi spacer, włączyłam sobie muzykę w słuchawkach to się lżej szło. Wróciłam i zrobiłam frytki z batatów bo młodemu chciałam dać na obiad ( nie frytki tylko gotowane:p) a W. grzecznie się bawił. Chyba kryzys zębowy mamy za sobą. Teraz po awanturze poszedł na drzemkę. Nawet nie musiałam go motać a chciałam kieszonkę spróbować ale nic straconego, spróbuje jak wstanie

uśmiechał sie do ludzi, jak tylko stanęłam na chwile to zaczepiał

moja siostra jak to zobaczyla to byla w szoku