|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Ale to musi wyglądać ![]() ![]() Mam tak samo ![]() ![]() bedzie jazda
|
|
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
16 brzmi super, 19 już gorzej ![]() My rano też się nie widzimy. Cytat:
![]() Coś te Wasz dzieci nie przepadają za teściowymi, ciekawe dlaczego Kciuki za bezproblemowe załatwienie chrzcin. Mi się chrześniak urodził ![]() Cytat:
Cytat:
Jakie warzywa podawałyście jako 1? Trzeba się chyba wziąć za to rd... |
||||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po krotkiej przerwie. Nie nadrobię was. Napiszę tylko, że u nas było wczoraj szczepienie na drugą hexe. Płakała 30 sek. Nic jej nie było, ale teraz ma stan podgoraczkowy. Niestety drugich rota nie będzie bo juz jest za późno. Tylko do 24 tyg. Ma 70 cm i waży 8250g. Zębów brak. Jest alergia na to co najbardziej lubi. Dynie. Siedzi juz samodzielnie bez podparcia. Podciąga się do stania. Za to nie raczkuje do przodu. Chyba już nie będzie. Wyciska za to pompki na czubkach palców. Mama kupiła jej nowe łóżeczko bo w starym strach, że wypadnie. Ps. W smyku stacjonarnie do 28.01 jest -20% od wyprzedaży. SIS dała mi bon na 100 zł kupię ubranka na 80 cm. Dostałam dużo na 86 cm. Muszę kupić kombi z odpinanymi stopami bo w te z zaznaczonymi stopami nie mieści się stopa. Udało nam się w końcu odbić dłoń. Na dzień babci. Farbą. Była z nami w restauracji 4h. Zero problemu. Bawiła się w wózku. We wt idzie ze mną na przymiarke sukni ślubnej SIS. Nagle chce długą sukienkę.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2018-01-26 o 06:55 |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, moj mąż wraca zwykle o 16tej do domu. Jako pierwsze warzywon podałam marchew.
Morelle - ładnie rosnie Pestka i brawo za pompki i samodzielne siedzenie! Dla mnie kombi tylko bez stop - mi strasznie marzną stopy dlatego wole zeby miala ciepłe buty z owczej wełny typu emu. Pestycyda - jajka są zdrowe, nawet w większych ilościach jesli kupowane wiejskie albo ekologiczne (są w Lidlu). To, zeby ograniczyć jajka ze względu na cholesterol to mit. Porcja mięsa/ryby czyli ok 120-130gr. Tak, zeby było ok 80gr białka na dobę + ok 80gr zdrowych tłuszczy (tluste mięso, słonina, masło, zdrowe oleje). Na takiej diecie jest inna sylwetka niż na bułkach. Pizzę robię na wodzie- 20dag drożdży mieszam z łyżeczką cukru zeby były płynne. Zalewam 1,5 szkl cieplej wody i odstawiam na ok 15min. Dodaje sol, oliwę i stopniowo mąkę pszenną. Darietta - ja rybę kupuje bez ości i bez glazury. W lidlu masz dorsza i łososia, w biedronce mintaj, miruna, dorsz. JonSnow - super, ze w koncu uczulenie schodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się tego boję ... Nie długo się przekonam jak Julkowi wyjdzie cały Dzieki za odpowiedzi czuli większość dzieci kp takie są mój J. Jak mu się ktoś nie spodoba to też nie będzie się od razu uśmiechał itp. Ale nie raz w sklepie zaczepia i robi słodkie minki tym bardziej jak ktoś odwzajemnia Morelle jaka zdolna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ją tylko takie na mm spotykam :p ale nie musi się też wszystkich tyczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, brawo za noc. Może po prostu już padł tak był zmęczony sam sobą?
Na szczęście mój mąż przesunął sobie godziny na wcześniejsze i wraca już po 15. No ale wstaję po 4 do pracy. Gratuluję chrześniaka ![]() Emmos, współczuję kłótni z tżem. Pogodzicie się ![]() Morelle, brawo dla Pestki za nie eumiejetnosci! 4 h w wózku się bawiła? Matko mój to by rozniósł tą restauracje chyba i wszystko:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
Ada dzisiaj zrobiła pobudkę o 3 nad ranem, bawiliśmy się do 6 rano... Jeny, ja już zapomniałam jak to jest tak wstawać w nocy.
|
|
|
#3730 |
|
MerDer 4ever
|
Mąż złożył wypowiedzenie na pozostałe samochody w dpd
jeszcze 3 msc i koniec z tym Mały ma katar i kaszel |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jezu, nie mogłam uśpić małego przez godzinę. Wył w łóżeczku, na macie, na przewijaku. Na rękach po jakimś czasie też. Nie mam siły teraz do życia:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmos mam nadzieję, że wszystko wraca do normy, problemy skórne po porodzie mi bardzo dokuczały a jest coraz lepiej
dziecko będziecie mieć ochrzczone to najważniejsze!Morelle brawa dla Pestki za umiejętności! I jaka grzeczniutka była Taedio zdrówka dla Niko! Nulkaa ale sobie Ada wybrała porę na zabawy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Calineczka gratuluję chrześniaka!! Niko też ma 1,5mc zęby i ani razu mnie nie dziabnął ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Wczoraj N się rozbrykał i usnął dopiero o 22. Spał do 10. I chyba z moją małą pomocą wracamy do lepszych nocek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od poniedzialku tz bedzie jezdzil do Gliwic i jego brygadzista wymyślił że będą zjeżdżać co dwa tygodnie bo co tydzien sie nie opłaca. Mój tz jako jedyny się nie zgodził i wyrazil swoja opinie bo by dziecko 2 weekendy w miesiacu widział to obraza i nie wiadomo czy go nie wypierdzielą. Bo wziął nowych pracowników. A najlepsze jest to że temu brygadziscie dziecko urodzilo sie w grudniu. Była budowa pod Poznaniem to nie wziął. |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, gratuluje narodzin chrześniaka
![]() Na pierwszy ogień szła u nas marchewka potem dynia.Nulka, świetne godziny zabawy Ada wybrała ![]() Morelle, ładna waga Pestki. Wysypało ją po dyni? Niezle akrobacje widzę tworzy Nas to by chyba wyprosili z restauracji po 4h z Ami w wózku ![]() Taedio, zdrówka dla młodego. Moja też ma lekki kaszel. Co to za ochraniacz masz w krzesełku? Widziałam na insta. ![]() Pestycyda, współczuję ![]() Mija zjadła marchew z ziemniakiem, upaprał wszystko co mogla i teraz smacznie śpi. Co do chrzcin, to wiecie jak to jest, od słowa do słowa i wyszła kłótnia. Ja nie wiedzę powodu, dla którego miałabym zmieniać mojego brata (po cywilnym) na innego (ktory sypia z dziewczyna, ale cywilnego nie ma), jeden i drugi grzesznik i jakby tak szukać wzoru jak to ksiądz każe to by nikt się nie nadawał. Stanęło na tym, że idziemy do innego kościoła. Tesciowa wytrącającą swoje rady tez w tym nie pomaga. A w ogole to ksiadz powiedział, ze jak moja bratowa napisze oświadczenie, ze mimo jest niewierząca weźmie kościelny w imię miłości to pomyślimy...Nie śmiem nawet prosić. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To sobie Ada porę wybrała Cytat:
Mnie Klaudia dziabnęła kilka razy. Wtedy zabieram pierś, staram sie nie krzyczeć ani nie robić min. Raz jednak popatrzyłam po takim dziabnięciu na nią a ona sie rozpłakała. Cytat:
Myśle, ze na 100% tz zmieniłby prace na lepszą. Dla mnie tez nie do zaakceptowania byłyby zjazdy raz na 2tyg. My dzisiaj mamy szczepienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Chociaż dla Nas się dobry nie zapowiada
Dziś niestety od świtu gorączka 38 stopni i kaszel strasznie jest nieswoja z rąk mi nie schodzi. Mam nadzieję ze mi usnie na godzinę chociaż żebym się ogarnęła. Edit: może skończę tego posta dziś Nela właśnie zasnęła musialam jej dac paracetamol bo gorącZka szybowala w górę. Tak ją otumanil ze 1,5godz bawila sie gryzakiem 😔na szczescie gorączka spadla ja posprzatalam połowę domu ide robić obiad. Xzora za szczepienie.Morelle zdolna Pestka i jaka duuuża 😄 No i nie pamiętam co mialam pisac.... 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora kciuki za szczepienie! Wiem że to nie śmieszne ale rozbawiłaś mnie tym spojrzeniem na Klaudię
Carolles wow super nocki miałyście! Biedna Nelcia, zdrówka dla niej ![]() Przyszły gadżety do rd, N uczył się pić z bidonu ze słomką, pierwszy raz jak mu poleciała woda to strasznie się zestresował i pluł. Potem 2 razy pociągnął i połknął wodę, nie wypluł! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak objawiła się u Was alergia ? Ja dałam dzis Ali kaszke z jabłkiem, stwierdziła że mama dała jej zepsute jedzenie ![]() brało ja na wymioty więc zrobiłam nową tylko na wodzie i ładnie zjadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3742 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle brawo dla Pestki
![]() Dzięki kochane Darietta Ehh :/ może to Wam wyjdzie na dobre i Tz znajdzie prace blizej Emmos To takie dmuchane oparcie z ikei. Jest w zestawie z tym najzwyklejszym krzesełkiem a teściowa powiedziała, że ona chce u siebie tez krzesełko i taki zestaw kupiła Ehhh księża maja czasami pomysły.. Xzora Znowu odkłada nam sie szczepienie w czasie ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Carolles brawa za ładne noce N ![]() Mój tez właśnie tak sie zachowuje miał co prawda 37,8. Teraz odłożyłam do łóżeczka, mam nadzieje, że trochę pospi bidulek. Zdrowia dla N! |
|
|
|
#3743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3744 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Boże zapomniałam przez tydzień jaki intensywny jest ten wątek :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
/zdrówka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Emmos współczuję kłótni, u mnie też była dlatego nie było mnie na wizażu... Cytat:
Jak tam Klaudia? Raczkuje już po całym domu? Siada?Cytat:
Cytat:
Tak jak napisałam wyżej - ból brzucha w nocy i krostki na buźce ![]() Nulka my zaczynałyśmy tak: marchew jabłko dynia brokuł ziemniak Dziś wskoczyła % też online do smyka. Kupiłam kilka rzeczy, a stacjonarnie pójdę jutro. Niestety Pestka ma wyższą temp ![]() Kombinezon jest bez stópek bo rozmiar 80 cm nie ma. Fajne są też w c&a, ale dorzucają ciągle mniejsze rozmiary.
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora kciuki za szczepienie! Co macie dziś?
|
#3746 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pognała do przodu ![]() Właśnie wpadłam napisać, że na stronie smyka też jest od dzisiaj ta promocja. Zamówiłam właśnie kilka rzeczy, pajace wychodzą za 12 zł Morelle Ty może wiesz, czy w stradivariusie online są dorzutki i jak tak to kiedy? Znalazłam fajną bluzkę do karmienia, ale jest niedostępna ![]() Cytat:
Myślę, że po tym paracetamolu tak spał. Dzisiaj już tak dobrze nie było, ale ważne, że dobrze się czuje i już nie ma gorączki Fajnie. Mój tak własnie kiedyś pracował. Było super, bo jak wracałam po 16 to obiad już był gotowy ![]() Ale teraz niestety już tak nie może. Cytat:
Cytat:
![]() Mój nie zasnął przy jedzeniu i problem bo do następnego karmienia nie wytrzymałby bez snu. Wzięłam wózek do mieszkania, po pół godziny wożenia zasnął Tylko będę musiała w poniedziałek pewno zasuwać na pocztę bo spodziewam się poleconego, a wyłączyłam domofon. Wczoraj listek obudził mi młodego po 10 minutach spania. Jon, Emmos Emmos niezła propozycja księdza Cytat:
Carolles zdrówka dla Neli Dzisiaj my stawiamy piccolo I jeszcze torcika za pół roku kp Też zaczniemy od marchewki, zrobię mu na parze Ciekawe czy zwolni trochę z przybieraniem. Waży ponad 9 kg, matka już nosić nie może |
|||||
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę iść jutro.Pokaż co kupiłaś ![]() W stradim są, ale w nocy
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój tz co tydzień ze łzami w oczach się pakuje. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Na razie rozgladamy się za mieszkaniem bo tu już nam sie nie opłaca mieszkać i chcemy coś swojego. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za kciuki. My juz po szczepieniu, Klausia płakała jakies 30sekund. Teraz ma dobry humor. Wazy juz 8100.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Klaudia nie siada, za to staje raczkuje po całym domu.Dzisiaj była żółtaczka. Kolejne szczepienia jak skończy rok. Cytat:
Gratulacje z okazji skończenia 6-miesięcy. 9kg noszenia, nieźle! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też z Wiki na szczepienie. Dziś 3 kłócia.
Xora oswieciłas mnie ze szczepionka wzw B byłam pewna że to ostatnie i kolejne za pół roku. A tu już niedługo kolejne. Serce mi pęka jak Wiki placze przy szczepieniu. I te krokodyle łzy. Nie mówię już o moich bo chyba tylko ja wychodzę zaplakana. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

ja się modlę żeby N późno zęby wyszły bo na myśl o gryzieniu sutkow mam ciaryyyy

potem dynia.

strasznie jest nieswoja z rąk mi nie schodzi. Mam nadzieję ze mi usnie na godzinę chociaż żebym się ogarnęła.
za szczepienie.

na szczescie gorączka spadla ja posprzatalam połowę domu ide robić obiad.