|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
. To strasznie wkurzające, bo jednak pracuję, wiele nerwów mnie to kosztuje i zasługuje na nagrode w postaci porządnych zakupów czy zrelaksowania się np. u kosmetyczki. Ale mi zawsze szkoda tak wydawać pieniądze U mnie to chyba kwestia tego, ze w domu nigdy sie nie przelewało i ja wole miec cos na czarna godzine niż być "goła i wesoła". Tylko chciałabym dać sobie wiecej luzu z wydawaniem pieniedzy... Jak znajdziesz sposób jak taką oszczędność zwalczyć, to daj znać .
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieniędzy... Mój TŻ powiedział, że jestem pieniężnym chomikiem... uwielbiam mieć pieniądze, ale byle ich nie wydać![]() Niestety powoduje to dużo kłótni z moim TŻ, bo jemu to pieniądze po prostu przeciekają przez palce... a denerwuje mnie to najbardziej w kontekście zbliżającego się się remontu... |
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powinniśmy już od jakiegoś czasu oszczędzać, a póki co ja tłumaczę sobie, że póki dzieci nie mamy możemy sobie pozwalać na sporo. I tak np, będąc w centrum handlowym wypatrzyłam maleńką pomadkę Diora "tylko" 107zł. Kupiłam ją. po godzinie żałowałam takiej kasy. Za to mogłam kupić juź dwa fajne ciuszki ![]() W ogóle przez ostatnie dwa lata nic nie zaoszczędziliśmy, bo na bieżąco wydajemy, gdzieś jeździmy, ciągle coś kupujemy. Ale teraz basta. Trzeba przystopować.
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
no włąśnie też się go pytałam a on mówi, że jemu nigdy nie jest za słodko
ja to już bym chyba po kilku łyżeczkach nie mogła
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tez jestem mega oszczędna a mój TZ wręcz przeciwnie. nie zna priorytetów, ze trzeba na cos kase odłozyc, bo to jest wazniejsze, to nakupuje jakis pierdółek i sama nie wiem na co on kase wydaje
boję sie, ze jak razem zamieszkamy to bedą o to klótnie. niby TZ mówi, ze tez chce byc tak jak ja oszczędny, ale czy tego a sie nauczyc?? ja to mam chyba we krwi
|
|
|
|
#3398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kasia przeciez Ty masz kurs wizazu, chociażby nasz wątek ![]() Cytat:
![]() Cześć wszystkim Melduję, że znamię z twarzy zeszło, najpierw się zmniejszało aż zeszło, raczej to ugryzienie jakiegoś cholerstwa. Zakupiłam hurtowo wapno i piję, bo mam jeszcze te niby potówki na rękach ? Pomyślałam, że to od słońca i dzisiaj wysmarowałam się na rękach filtrem
|
|||
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest dokladnie tak samo TŻ do tego tematu podchodzi znacznie bardziej na luzie, raczej sobie niczego nie odmawia, a ja nie moge patrzec jak kupuje rzeczy ktorych spokojnie mógłby sobie odmówić . Nie chce się kłócić o pieniądze, ale czasem trudno mi się powstrzymać od komentarza. Ja też lubię kasę mieć, nie wydawac, tylko mieć .
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
moj TZ mowi 'nie " zmywarkom. po tym jak sie na nie napatrzyl, namontowal i nasluchal u ludzi.
![]() mi tez sie wydaje ze to zbedna rzecz. ide sie dalej opalac
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś mu powiedziałam, że z nim nie zamieszkam, póki mi nie udowodni, że potrafi rozsądnie zarządzać swoimi pieniędzmi... ale gdybym się miała tego trzymać, to chyba nigdy byśmy razem nie zamieszkali Teraz ja każdy grosz odkładam na poczet remontu, a on to olewa i wmawia mi, że przecież bez problemu na wszystko nam starczy... a ja wcale taka pewna tego nie jestem
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
mój to ogólnie wszystko je najlepiej mięsko
tylko, że on musi tyle jesć bo on dużo jeżdzi rowerem czasem potrfi w dzień zrobić 80km 60km w jedną stronę głupek ale za to jakie ma nogi po rowerze
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
a wy nie macie spęć z TZ o kasę?? (do dziewczyn co mieszkają z TZ
) ja sie tak bardzo tego obawiam
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
może mój Tadzisław przeczyta i nie będzie już podjadał w nocy
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zdecydowanie oboje lubimy i miec i wydawać , Tż mniej przemyślanie wydaje kasę niż ja ale generalnie oboje jesteśmy w tym dobrzy ![]() Ja nie potrafiłabym sobie wszystkiego odmawiać Np. okres wyprzedaży jest dla mnie ciężki, czyli teraz , bo nie potrafię się powstzrymac przed zakupami w takich cenach , za to później mam satysfakcję jak policzę ile zaoszczędziłam a kupuję zazwyczaj to co zawsze zużyję, dzinsy, topy, buty, torebki ![]() Dzisiaj Tż odbiera obrączki i zobaczy grawerkę, która była tajemnicą |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
moj praktycznie tez. jest przewrazliwiony na punkcie slodkiego. potrafi narzekac ze woda jest za slodka
![]() Madziu my mamy male spiecia. ale takie dziwne
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
L_V mi TZ powiedział, ze jak wyjedziemy to tez zaczniemy sie zdrowiej odżywiac. bo teraz jadł co mu mama na obiad zrobiła (obiad był ok godz 20) teraz bedzie inaczej
ja lubię się zdrowo odzywiac i nie jadac takich swinstw jak fast foody, zupki chinskie, nie pijam nic gazowanego![]() edit: sanetko jak to dziwne??
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drażni mnie tylko gest tż na jakichś imprezach, zawsze ma na jakąś wódkę wielką, jak gdzieś jedziemy, albo jesteśmy. Lubi się wozić taksówką z imprezy, strasznie dużo kasy wydaje wtedy (choć fakt, aż tak często się to nie zdarza), to mnie wkurza. Ja widziałabym raczej lepsze wykorzystanie tej kasy, ale się nie mieszam |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
fuj ja też nie lubię tych zupek chińskich za to pepsi musi być
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym chciała miec z TZ wspólna kasę
bez jakis podziałów
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem pewna, że nawet gdybym zarabiała miesięcznie 4000, to wydawałabym 1000 a 3000 szły by na konto oszczędnościowe A cóż to za grawerka, jeśli dla nas to nie tajemnica ?
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy ale to chyba pamiętasz ![]() Mój Tż nie potrafił się rządzić kasą i nie byłoby w tym nic niepokojącego, gdyby nie fakt, że już 10-go chciał pożyczac kasę ode mnie , niestety bez kilku kłótni i rozmów się nie obyło, ale poskutkowało ![]() Teraz jest O.K. mamy wspólną kasę, wspólny budźet, poza tym jak jest wspólny cel- wesele to człowiek się mobilizuje i zaczyna bardziej logicznie dysponować kasą ![]() I mając wspólną kasę też zdarza nam się zaszaleć- jeśli ktoś bardzo czegos pragnie- np. ostatnio Tż musiał zakupić Conversy no musiał i już więc kupił ....Za kilka miesięcy ja na coś zachoruję i kupię, pozwalamy sobie na szaleństwo czasem.Poza tym knajpy, uwielbiamy oboje i zdarza nam się minimum raz w miesiącu iść na obiad bądź kolację w jakies miłe miejsce... Co do grawerki nic specjalnie oryginalnego - Tylko inicjały nasze i "Kocham Cię ", opowiadałam Wam kiedyś że tak mnie jubiler zaskoczył z tą grawerką, że to była jedyna myśl jaka przyszła mi tak szybko do głowy. Ale oszukałam go, że jakiś festyniarski wierszyk będzie - typu na górze róże na dole fiołki....
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiedziała, że wiadomo, że kazdy sobie tam coś odłoży na swoje wydatki
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwila, chwila. Nie możesz mu zabraniac wydawania pieniędzy na jego pasję. On hje zarabia i w granicach rozsądku, może częśc funduszy na to poświęcic. grunt, zeby nie było tak, ze przerzutka zamiast czynszu. Mój TZ zarabia dobrze, i nei mam nic przeciwko że częśc kasy wyda na siłownię, odzywki, suplementy itd. Ja za to inwestuję w lakiery do pazurów i inne niekonicznie-mi-potrzebne śliczności
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

bo nie umiem zapanować nad tym, albo zaszaleć czasem po prostu. Mój TŻ zawsze mówi, że mam sobie coś kupić, albo iść do kosmetyczki czy coś takiego, bo przecież pracuję dużo ( w roku szkolnym po 10-12 h na dobę)... a ja nie mogę, na wszystko mi żal
jak to zwalczyć
. 

ja to już bym chyba po kilku łyżeczkach nie mogła