Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 15:30   #3301
atka83
BAN stały

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Płacimy 120zł/os w tym 5 dań gorących, 10 przystawek, napoje, ciasto, tort i lody. W naszym zakresie tylko alkohol. Na 2009 rok podnieśli już do 130zł.

Co do karczmy to jest ekstra, niestety w pobliżu mojego miejsca zamieszkania nic podobnego nie ma Akle trzeba się cieszyć z tego co się ma
Własnie ponoć tyle stoją ceny,jesli chodzi o osobe.U mnie też ponoć tak jest,musze się dowiedzieć jak najszybciej.No to nieźle,bo Pan Młody musi się zatroszczyć o alkohol.
Oj tam,tam gdzie wy chcecie się pobrać,też jest przecież bardzo fajnie/ładnie. eek: Właśnie sobie oglądnełam.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Jak znasz to omów tylko warunki , ustal co i jak, kaskę przelewem -jako zaliczkę i masz sprawę załatwioną, ja bym nie ryzykowała jeśli jesteście zdecydowani
Masz racje ,nie ma co czekać skoro jesteśmy na tą Karczme zdecydowani. już bysmy mieli jedno z głowy.Kościółek tez upatrzony,ale to potem.
Tak wogóle,to chcemy w grudniu przyjechac i iśc na nauki przedmałżeńskie,w trybie przyśpieszonym.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 15:37   #3302
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak znasz to omów tylko warunki , ustal co i jak, kaskę przelewem -jako zaliczkę i masz sprawę załatwioną, ja bym nie ryzykowała jeśli jesteście zdecydowani

Niuniuniau to tez macie dobrą cenę, bo z ciastem o tortem a ja nie

Kasia jak rozmowa o pracę ?????????
nie wiem pani pytała i mają dzwonić jak cos tylko pytała czy mam kurs wizażu a ja nie ma

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 15:52   #3303
kaska87
Zakorzenienie

pwoedizeć Wam dlaczego nie ma Anitki? bo jej TZ miał wrócić we wtroek czyli wczoraj

Stary 2008-07-02, 16:49   #3304
ButterBear
Zakorzenienie

A co tu taka cisza?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 16:56   #3305
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Asiuk, nie chcę mieć nazwiska tża. Mam trochę z "wojującej feministki", że jak to ja mam przyjąć jego bo to oznaka miłości, ale on mojego to już nie bo to obciach. Ja jestem za tym żebyśmy zostali przy swoich. Ale dla tż ważne jest wspólne więc zostaje albo moje albo dla nas obu wspólne. TŻ ma dystans do siebie i (na szczęście!) i ceni swoją i moją niezależność.
Widzę po nim że to go pociąga -> to że zawsze z czymś głupim wyskoczę ;-)
Hehe, to ja mam baaaardzo podobnie Też uważam siebie za "wojującą feministkę" choć to w Polsce określenie pejoratywne Spytałam TŻ, czy byłby w stanie przyjąć moje nazwisko. Po chwili zastanowienia się stwierdził, że mogłby, ale nie chce tego robić z jednego powodu - już i tak jest wystarczająco kobiecy i nie chciałby tego pogłębiać Ja za takiego go nie uważam, ale chyba rzeczywiście mam trochę wiecej w naszym związku do powiedzenia (co nie uważam za męską cechę ). Pomyślałam, że mi też wcale nie zależy na tym, żeby TŻ miał moje nazwisko. Zależy mi na jednym: aby moje dzieci miały takie samo nazwisko, jak ja. Jeśli bedziemy nazywali się z TŻ inaczej, to bedzie z tym problem, dlatego pójdę na kompromis (oooogromny z mojej strony) i zmienię nazwisko. Mam nadzieję, że TŻ to doceni

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Dalmacja ten domek w ktorym mielismy sie zatrzymac jest w Splicie, no ale mimo ze to nie wypaliło to i tak juz sie nastawilismy na tamte rejony.
W Splicie koniecznie trzeba zobaczyć pałac Dioklecjana

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Zależy od tego czy nastawiasz się na wypoczynek, na zwiedzanie czy na zwiedzanie z wypoczynkiem.
Znajomi byli rok temu autem na 2 tygodnie w lipcu i wyszło ich to tak około 2000zł na głowę. Mieszkali w Breli, pojechali do Trogiru i na wyspę Hvar. W tym roku też mamy taki plan finansowy, ale chcemy wyskoczyć do Mostaru w Bośni, ja chcę koniecznie na Hvar, bo nie byłam i Plitwice.
Też byłam na wyspie Hvar, w Plitwicach również, ale nie ostatnio. Jeziora są po prostu tak piękne, że aż dech zapiera

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
no własnie i teraz pytanko czy lepiej jechac z biura czy samemu np. samochodem?? ja kiedys sobie wymysliłam, że własnie samochodem i po drodze tez troche pozwiedzac, ale juz sama nie wiem
Myśmy dwa lata temu jechali samodzielnie (dwie pary), ale skorzystaliśmy jednak z samolotu Noclegi załatwiliśmy przez internet, ale na miejscu trochę chcieli nas naciągnąć
Można korzystać z wycieczek oferowanych przez miejscowych i np. popłynąć na jakąś wyspę. Można też wypożyczyć sobie skuter, choć chyba wychodzi dosć drogo.

Cytat:
Kiecka ogólnie dobrze, czyli jest zrobiona jak zleciłam, wszystko zaakceptowałam i miałam już ją zabietrać gdyby nie fakt, że była po prostu brudna, a niby po pralni Czyli standardowo robią z człowieka wała Poprosiłam o rozmowę z kierowniczką salony Cymbeline, przyszła laska z lekkim fochem jabym wydziwiała, a sukienka biby uprana..... Więc jej pokazałam jak uprana....Powiedziałam głośno co myślę o poziomie obsługi w ich salonie, nie była przejęta. A historię kiecki znała pobieżnie, widocznie uznała, że nie ma co się wgłebiać
NORMALNIE MASAKRA, zastanawiam się gdzie zgłosić te przekręty co robią w tym salonie -może jest jakaś siedziba, zarząd ? Chętnie bym coś naskrobała, jak odbiorę kieckę oczywiście
normalnie jestem w szoku. Obsmaruj ich, gdzie się da, bo ta sytuacja nie mieści się w głowie

Cytat:
Też myślałam że to normalne. Dopóki nie wyjechałam i nie zobaczyłam. Tak samo byłam świadkiem jak pani w ciąży poprosiła o przepuszczenie (kasa pierwszeństwa) to ludzie zaraz podnieśli krzyk "że oni to też mogą sobie poduszkę pod bluzkę wsadzić i udawać" a inna pani nawet "że pani to na pewno tak gruba i tylko wykorzystuje".
Dla mnie to nie jest normalne, np. w Krakowie jest normalna jedna kolejka do 3 kas w Rossmanie i nikt nie próbuje robić wyścigów.
W końcu obiektywnie patrząc - stojąc w środku jest się za kimś i fair to ten ktoś przed nami ma pierszeńswto
Popieram. Zostałam tak wychowana, że nie wciskam się nigdzie ani nie wykorzystuję sytuacji.

Cytat:
Jestem ogólnie podłamana, w okresie letnim to już moje 4 uczulenie, bo wspomnę tylko że na rękach mam uczulenie od kilku dni, nie wiem czy nie na słońce, takie czerwone krostki jakby w środku miały wodę-po zaaplikowaniu fenistilu zaczynają schodzić.
Ja nigdy nie byłam uczuleniowcem ani alergikiem, a teraz zaczynam się zastanawiać co jest grane, to od jedzenia ? Czy od słońca ?
Robilaś kiedyś testy? Byłaś u alergologa? Masz tylko reakcje skórne czy też katar, łzawienie oczu, duszności?
Na alergie pokarmowe trzeba zrobić badania z próbki krwi.

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
nie no, kleszcz to raczej niemozliwe.. zobacz Dorinko, co wikipedia pokazuje jako rumień http://pl.wikipedia.org/wiki/Borelioza . chooooooooociaż mój wygladał zupełnie inaczej, a miesiąc z życiorysu wycięty miałam.
i nie, nie widziałam kleszcza u mnie na ciele. nie spotkałam się z żadnym. i co? a i tak chora byłam i to porządnie..więc nie bądzcie takie pewne, że kleszcza da sie zauważyć..to tak na przyszłość dla wszystkich
O matko Ja mam rumienie na nogach, po ukąszeniu kleszcza, ale nie aż takie wielgachne. Ugryzienie komara najpierw u mnie wygląda "normalnie" czyli niewielka plama, swędząca. Zaczyna się to zaogniać, powiększać (czasem do średnicy ok. 7 cm), przybiera różne kolory, robi się z tego krwiak i wszystko potem schodzi kilkanaście tygodni

Cytat:
a ja sie zastanawiam czy warto sobie wyrobić te kartę euro<26 (chodzi tez o ubezpieczenie ) ktos ją ma??
Moj TŻ kiedyś miał, ale jest już stary
Kumpela ma taką kartę: http://www.isic.pl/
Warto porównać możliwości i korzyści

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Kurcze... też tak chcę ja musze latać do gina co 2-3 mce , zalezy ile opakowań mi przepisze. Oczywiście tylko gin mi wypisuje. Jak to mozliewe ze zwykły lekarz Ci daje receptę?! Powiem więcej... przy każdej wizycie mnie bada i wkurza się jak mówię, że przyszłam TYLKO po receptę
Dziwne, że przy każdej wizycie Cie bada, przecież do ginekologa wystarczy się wybrać raz na rok, jeśli to tylko profilaktyka
Mi receptę wypisuje babka siedząca u ginki w recepcji. Płacę za to 10 zł, ale mam od razu na pół roku.

Wróciłam od fryzjera, jestem zadowolona Już nie mam smętnej grzywy, która nieestetycznie opadała mi na oczy Koleś stwierdził, że jeśli się nie ma siwych włosów, to warto użyć szamponu koloryzującego, a nie farby - efekt ten sam, trwałość również (o dziwo), a po farbie włosy są bardziej przesuszone no i widać bardziej odrosty

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:26   #3306
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Wróciłam od fryzjera, jestem zadowolona Już nie mam smętnej grzywy, która nieestetycznie opadała mi na oczy Koleś stwierdził, że jeśli się nie ma siwych włosów, to warto użyć szamponu koloryzującego, a nie farby - efekt ten sam, trwałość również (o dziwo), a po farbie włosy są bardziej przesuszone no i widać bardziej odrosty

ale nie szampon castinga!
Ja głupia baba dałam się namówić tż "że o taki ładny kolor, o i schodzi, i że super i że tak tak zrób" i kolor nei zszedł, odrosty są szaro bure i w ogóle ble
A dwa lata wcześniej ścięłam włosy "po cyce" krócej niż "za ucho" żeby wrócić do koloru naturalnego.
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:34   #3307
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pwoedizeć Wam dlaczego nie ma Anitki? bo jej TZ miał wrócić we wtroek czyli wczoraj
MA dzisiaj wrócic

Przepraszam za wczoraj jesli Cie uraziłam
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 17:34   #3308
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie szampon castinga!
Ja głupia baba dałam się namówić tż "że o taki ładny kolor, o i schodzi, i że super i że tak tak zrób" i kolor nei zszedł, odrosty są szaro bure i w ogóle ble
A dwa lata wcześniej ścięłam włosy "po cyce" krócej niż "za ucho" żeby wrócić do koloru naturalnego.
Hmm, właśnie dlatego zawsze farbuję sie u fryzjera. I od dwóch wizyt właśnie używa na moich włosach szamponu. Kiedyś mama mi zmieniała kolor w zaciszu domowej łazienki, szamponetkami Palette, ale to było dawno temu, w liceum

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-07-02, 17:40   #3309
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w miejscowości sąsiadującej z B, na literkę S
Tutaj mieszkam, układam sobie życie i nawet mi się podoba. Dusza na razie 400 km stąd, ale pewnie to się jeszcze zmieni
Cię wywiało, że Hej

Natj- jesteś śliczna

Ja wczoraj zrobiłam zdjęcia to dyplomu i przy okazji do nowego dowodu i wysżłam jak elf
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:55   #3310
twin--maid
Zakorzenienie

Dorinko tragedia z tym Cymbeline

Cytat:
Do TŻ hydraulik przychodzi jutro, musi inaczej poprowadzić odpływ do zlewu w kuchni. Już się nie mogę doczekać, aż wszystko będzie gotowe
Dziś siedzę w pracy, dzwoni fachowiec i mówi, że nie mogą wkuć mi rur w ścianę (przenoszę zlew pod okno i rury i odpływ też trzeba przenosić), bo ściana jest żeliwno betonowa zaczęło się kombinowanie. Wybrnęłam z tego tak, że zrobię 5cm wystający blat za szafkami i między szafkami a ściana będą rury.

Cytat:
No to super. Jedziemy samochodem, chcemy sporo zwiedzic, wiec rozważamy możliwość nocowania codziennie w innym miejscu dlatego te campingi są takie ważne.

Tylko troche sie boje, bo ja mam zaledwie półtoraroczny staż kierowcy, przyjaciolka podobnie, TŻ to praktycznie w ogole nie ma doświadczenia mam nadzieje ze cała ta trasa do Chorwacji nie jest trudna . Chyba jak sie już wyjedzie z Polski to potem tak jakby z górki (inny stan dróg itd.)?.
Z górki do Chorwacji w głębi Chorwacji górskie serpentyny. Po stronie lewego pasa góry a po prawej urwisko i morze widoki cudne, ale trzeba uważać Ja byłam w Drasnicach koło Makarskiej.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dziewczyny , za dwa dni jadę i zamawiam salę Trzymać mocno kciuki... poproszę ...

Cytat:
mi rodzinny przepisuje zawsze 3 opakowania. ale czeka recepta na mnie juz w recepcji wiec nie msuze czekac i płacic za wizyty myslałam,z e to normalne ja juz tak prawie 2 lata robie
Gdy brałam tabletki chodziłam raz na pół roku do ginekologa, badałam się ale dostawałam receptę na max. 2 opakowania a przez resztę czasu szłam do lekarza rodzinnego i za darmo wypisywała mi opakowania.
Stary 2008-07-02, 18:05   #3311
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Cię wywiało, że Hej

Natj- jesteś śliczna

Ja wczoraj zrobiłam zdjęcia to dyplomu i przy okazji do nowego dowodu i wysżłam jak elf
na focie na wprost widać że mam lekko nie symetryczną twarz (prawa strona do lewej)
po zrobieniu zdjęcia trułam o tym tżowi a on że ja piękna jestem i że jego i cudowna jeszcze, i nic tam nie widzi dziwnego
na drugi dzień zamiast siebie w kamerce trzymam i pokazuję to zdjęcie
tż "no co"
ja macham zdjęciem
tż "no co?... widzę, widzę, masz jedno oko mniejsze drugie większe"
ja foch bo chciałam znowu trochę komplementów
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 18:13   #3312
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dziś siedzę w pracy, dzwoni fachowiec i mówi, że nie mogą wkuć mi rur w ścianę (przenoszę zlew pod okno i rury i odpływ też trzeba przenosić), bo ściana jest żeliwno betonowa zaczęło się kombinowanie. Wybrnęłam z tego tak, że zrobię 5cm wystający blat za szafkami i między szafkami a ściana będą rury.
Bardzo dobry pomysł
Ja, niestety, nie mogę sobie na takie coś pozwolić, bo szafki mają głębokośż 60 cm, a blat jest szerokości 62 cm
Mamy do skucia ściankę o grubości 12 cm, więc wywnioskowałam z tego wymiaru, że jest z cegły Ale mogę się jutro zdziwić

Cytat:
na drugi dzień zamiast siebie w kamerce trzymam i pokazuję to zdjęcie
tż "no co"
ja macham zdjęciem
tż "no co?... widzę, widzę, masz jedno oko mniejsze drugie większe"
ja foch bo chciałam znowu trochę komplementów

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-07-02, 18:22   #3313
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
MA dzisiaj wrócic

Przepraszam za wczoraj jesli Cie uraziłam
nie tylko wczoraj miałam zły dzień przepraszam

Stary 2008-07-02, 19:28   #3314
sanetka
Zakorzenienie

pozarlam sie z TZem.

wrocil zmeczony z pracy.ja rozumiem, mial ciezki dzien. ale ja caly dzien przesiedzialam nad ksiazkami, juz cholery dostaje i chcialam na chwilke wyjsc. nie musialo byc gdzies daleko (nawet pod blok, mamy taki kawal zieleni ogrodzony, lawki, fontanna). to on ze nie.

ok ale pouczyc tez mi sie nie dal. bo krolewicz musi tv ogladac, i jest mu goraco wiec okno otwarte na osciez (a mieszkamy przy ruchliwej i glosnej ulicy). ja niestety musze miec cisze.

wiec sie zabralam z domu bez slowa, przyszlam chwile do siebie i ide zaraz na spacer.

a on niech spada....

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:35   #3315
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja mam jakis beznadziejny humor. siedze i normalnie płakac mi sie chce nie wiem o co biega
teraz dopiero usiadlam bo od 15 miałam mase zajęc w ogrodzie i domku. a od jutra zaczynam robic pranie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 19:45   #3316
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
a ja mam jakis beznadziejny humor. siedze i normalnie płakac mi sie chce nie wiem o co biega
teraz dopiero usiadlam bo od 15 miałam mase zajęc w ogrodzie i domku. a od jutra zaczynam robic pranie.
Madziu, może ze stresu?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:47   #3317
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu, może ze stresu?
Może i tak. a jak sie zacznę pakowac to chyba siedziała nad tą torbą i ryczała

Stary 2008-07-02, 19:54   #3318
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobry pomysł
Ja, niestety, nie mogę sobie na takie coś pozwolić, bo szafki mają głębokośż 60 cm, a blat jest szerokości 62 cm
Mamy do skucia ściankę o grubości 12 cm, więc wywnioskowałam z tego wymiaru, że jest z cegły Ale mogę się jutro zdziwić

Też mam szafki o głębokości 60cm a blat robię na zamówienie i kupię 120cm i będę przycinać...
Stary 2008-07-02, 19:58   #3319
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Może i tak. a jak sie zacznę pakowac to chyba siedziała nad tą torbą i ryczała
jak będzie źle to wrócisz. masz przecież gdzie i do kogo
ale zobaczysz, że pewnie będzie warto..

Stary 2008-07-02, 20:00   #3320
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
jak będzie źle to wrócisz. masz przecież gdzie i do kogo
ale zobaczysz, że pewnie będzie warto..
własnie ja juz sama nie wiem jakies takie mnie watpliwości naszły. Boje sie, ze tam albo nic nie znajdziemy albo bedzie dla mnie za cięzko ze nie dam sobie rady ech...

Stary 2008-07-02, 20:05   #3321
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie ja juz sama nie wiem jakies takie mnie watpliwości naszły. Boje sie, ze tam albo nic nie znajdziemy albo bedzie dla mnie za cięzko ze nie dam sobie rady ech...
Wyluzuj. Zginąć nie zginiesz. Najwyżej wrócicie. Zawsze to jakaś przygoda. Ja mialam taką swoją w Grecji. Pracowalam po 18 godzin na dobę a potem nie chcieli nas jeszcze stamtąd wypuścić. Trzeba bylo zastrajkować i w ogóle dluga historia. W Holandii na pewno nie będzie aż tak źle. Jedziecie we dwoje to jest najważniejsze. Zawsze macie w sobie oparcie
Stary 2008-07-02, 20:06   #3322
sanetka
Zakorzenienie

Madziu bedzie dobrze zobaczysz jak ja bym tak sobie wyjechala, rzucila szkole i w ogole. nawet jak sie nie uda to troche swiata zobaczysz

dola mam. pewnie przez zblizajacy sie weekend, i jeszcze @ sie zapowiada.

TZ wlasnie sygnal puscil ale niech sie pomeczy.

a ja jutro z walsnej nieprzymuszonej woli nastawiam budzik na 4 rano i za nauke...musze to zaliczyc...

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:13   #3323
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki
wiecie ja jeszcze rano sie cieszyłam, ale na wieczór naszły mnie jakies takie niepewnosci. wiem, ze zawsze mozna bedzie wrócić i tak bardzo sie tym nie martwie. sama juz nie wiem jak opisac swoje odczucia tym bardziej, ze ja jestem taka rodzinna i bede tęskniła

poza tym nie wiem czy dobrze, ze jedziemy samochodem. minusem jest to, że bedzie pewnie drożej fatygujemy ojca TZ a za jest to, ze moze wiecej rzeczy sie nam zmiesci, że TZ ojciec nas podwiezie do biura mieszkan ach... normalnie nie wiem. TZ mówi, ze lepiej samochodem. moi rodzice , że autobusem. Kazdy mi robi zamieszanie w glowie i ja juz nie wiem wiadomo, jakbysmy jechali juz którys tam raz to wtedy nie trzeba brac tak duzo rzeczy i mozna leciec samolotem czy autobusem. ale z drugiej strony czy az tak duzo wiecej rzeczy się weźmie samochodem??

Stary 2008-07-02, 20:14   #3324
asiuk
Zakorzenienie

Madziu, pewnie miałabym podobnie, nie lubię rozstawać się z bliskimi. Ale najważniejsze, że bedziecie tam razem z TŻ! Na pewno będzie znacznie lepiej, niż teraz myślisz. Będziemy Cię wspierać w myślach

Sanetko, zaciśnij zęby. Jeszcze trochę i będziesz mieć luz, który Ci sie w pełni należy

Ja zmykam. Za niedługo przyjdzie TŻ, może wyskoczymy do knajpy.

Ps.: Przypomniała mi się pijana Hania Śmiała się ze mnie, że poszłam raz spać bez demakijażu, a sama nawet nie zajrzała na Wizaż

Miłego wieczoru!

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-07-02, 20:18   #3325
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz wpadać nie ma sprawy tylko potwierdź mi do końca tygodnia bo zamykam listę gości , wesele robimy 5 km od R. w Milejowicach.

tu jest link
http://mr-fantazja.pl/fotografie.htm

Ta restauracja to nie jest szczyt moich marzeń, ale pod wieloma względami była dla nas najlepsza. Poza tym jest fajnie połoźona, na zewnątrz parasole i ławeczki, i pokoje dla gości. U nas będzie około 30 osób spać + my A następnego dnia mini poprawiny
Nawet fajnie wygląda ta sala, dobrze że na zewnątrz też jest miejsce do posiedzenia dobrze tak sobie trochę odpocząć na powietrzu.

Ja ogólnie chciałabym wziąc ślub koło Radomia bo wtedy chociaż odeszłyby nam koszty hotelu dla gości moja rodzina w 95%jest z tamtych okolic, a TŻ rodzina z Białej Podlaskiej . Nie wiem jak to będzie jak będziemy ślubować w Warszawie. Bankructwo murowane.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
dorinko, całkiem ok ta restauracja. Wiecie, nad czym się zastanawiam zawsze jak słyszę o takich przygotowaniach? Skąd ludzie mają kasę na takie wesela?
ponad 100 osób - jedzenie, picie, zespół, noclegi, nie mówiąc o sukni i innych przygotowaniach. Jak dla mnie masakra.
Acha, nie chcę być wścibska, to nie było pytanie do ciebie dorinko, raczej rozważania natury ogólnej. Tzn. ja bym musiała zbierać na takie wesele bardzo długo, bo nie wyobrażam sobie iść do rodziców po takie kwoty
Dlatego ja juz zaczelam zbierac na swoje do rodzicow po takie kwoty nie pojde, bo moi rodzice nie mają... Zaczelam juz powolutku oszczedzac na ten cel, ale nie ukrywam ze priorytetem dla mnie jest zmiana samochodu, ktory chce kupic za gotówkę wiec to wesele jest gdzies tam w tle i na nie nie mam odlozonej nawet złotówki.

Cytat:
ja sie badam raz w roku u gina
sala własnie jest tylko do 180 osób. wiec bede musiała obcinac. choc jakby nie było, to jeszcze nie było wesela aby wszyscy przyszli, sczególnie w srodku wakacji ja bym chciała miec max170 osób, a najlepiej to tak 150 ale sie zobaczy

edit:
a to moja sala (tylko stronka jeszcze nie dokończona) 100zł od osoby w tym jest 6 dan gorących, 12 zimnych, ciasta, owoce i wedliny. ja tylko daje alkohol, tort weselny i napoje (kupuje je własiciel po cenach hurtowych)
http://www.arkadia.ostroleka.pl/
100 zl od osoby, no cos niesamowitego! Szczerze mowiac nam bardziej sie oplaca zorganizowac wesele wyjazdowe bo i tak dla kazdego musimy zalatwiac nocleg... A poza Warszawa przynajmniej jest taniej

Cytat:
Dorniko, weźmiesz jeszcze jedno wapno..i zobaczysz do jutra przejdzie

Madziu, sala za 100zł? chyba coraz bardziej zaczynam żałować, że żyję w warszawie
Ja też

Cytat:
dokładnie..ludzie myślą, że w warszawie to zarabia się nie wiem ile..a tak naprawdę zwykli ludzie..zarabiają troszeńkę więcej niż w innych miastach..warto poczytać wątek na biznesłomen o tym ile zarabiają wizażanki. no szok!

a ja ostatnio mam permanentnego doła..właśnie przez pieniądze, przez to mieszkanie, którego szukam do wynajęcia..nie wiem. już nie wiem, co robić :/

a o weselu nie wspominając. w Warszawie chyba ślubu nie wezmę

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! jestem #%^#%#.. no..
nooo, mam podobne odczucia

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:19   #3326
twin--maid
Zakorzenienie

INES masz zapchaną skrzynkę a pisałam Ci, że mnie pomógł i paru koleżankom

Madzia
myślę, że będziesz tęsknić, ale przecież TŻ będzie przy Tobie a to chyba najważniejsze. Wkrótce to przecież on będzie najważniejszą osobą w Twoim życiu i Twoją rodziną.
Stary 2008-07-02, 20:22   #3327
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
INES masz zapchaną skrzynkę a pisałam Ci, że mnie pomógł i paru koleżankom

Madzia
myślę, że będziesz tęsknić, ale przecież TŻ będzie przy Tobie a to chyba najważniejsze. Wkrótce to przecież on będzie najważniejszą osobą w Twoim życiu i Twoją rodziną.

Wlasnie dostalam maila o tej zapchanej skrzynce i juz ją odepchałam .

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 20:22   #3328
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

u nas tez bedzie dużo osób dojezdnych i nawet kilka osób z zagranicy ale Hotel mam juz załatwiony

Twin masz rację mam nadzieje, ze będąc juz tam na miejscu moje wątpliwości sie rozwieja

kurcze bo ja nie lubie dużych zmian a tu kurcze całe życie do góry nogami mi sie odwróci. wyjazd za granicę, mieszkanie z TZ, praca

Stary 2008-07-02, 20:24   #3329
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:

nooo, mam podobne odczucia
to gdzie się wyprowadzamy?

moich rodziców też nie stać na wesele. uoho

Stary 2008-07-02, 20:24   #3330
kaska87
Zakorzenienie

ja też jestem rodzinn najlepiej czuję się w domu a w przyszłym roku do wrocka i w domu będę tylko co 2 tygodnie przez 2 dni

tato się mnie dzisiaj pytał ile kasy na wesele naliczyłam tzn ile trzeba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości