|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze jaka z ciebie za matka ze tak myślisz! I powinnaś się wysterylizować
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika miałaś wizytę na 18.00. Dostaniesz po pupie za brak wieści
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Milo mi ze o mnie pamietacie Dosc szybko po tamtej stracie sie nam udalo z czego sie bardzo ciesze! Podczytuje was troche, gratulacje dla wszystkich! nim sie obejrzycie wasze dzieciaczki beda z wami, do czerwca to juz naprawde niedaleko! Narzekalam na sluzbe zdrowia w UK, ale zrobia dla mnie wyjatek i zrobia skam w 8 tygodniu (normalnie pierwszy jest w 12). |
|
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I gratuluję udanych wizyt dziewczyny ☺ Ja mam ogromną ochotę na naleśniki z twarogiem. Jutro będziemy smażyć ![]() Co do wyprawki... Jeśli bym znała płeć na 100%, to pewnie bym coś kupowała. Póki co się wstrzymuję. W pierwszej ciąży zaczęliśmy robić zakupy w 25 tygodniu, bo dopiero wtedy znaliśmy płeć. Pojechaliśmy 3 razy do hurtowni i do Tesco plus zakupy w necie, i wyprawka była gotowa. Tak bardzo chciałam wszystko kupić! I całe szczęście, bo od 30 tc musiałam leżeć. Takie zakupy to sama przyjemność
|
|
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę że Ci się udało! Gratulacje bycia wrześniową mamusią trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo będę Cię podczytywac na wrzesniowkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() A czemu musiałaś leżeć? Ja się zawsze pytam o powody żeby się przekonać czy mogę tego uniknąć głupia ja! Na razie mam ciążę książkową, ale wiadomo jak to w życiu jest... Ogromnie wierzę, że u mnie książkowo zostanie do końca ![]() Super z tą wyprawką! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2647 | ||
|
Zadomowienie
|
Haha, ja też angina co miesiąc, oczywiście zawsze do tego wymioty
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
niech tam Cię szczególnie traktują w UK! Cytat:
Niektórzy mają predyspozycje do tego i pewnych rzeczy nie da się uniknąć. A u Ciebie wszystko może być jak najbardziej w porządku
|
||
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam anginy co dwa miesiące jak pracuje bo zarażam się od dzieci. Nabawilam się z tego zapalenia stawów😱😱😱
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzina się że mnie śmieje że od kiedy jestem na l4 to nic mi nie jest- wniosek nie mogę pracować😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Muszę wyrwać migdały bo tam siedzi bakteria😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także jak się ogarnę po porodzie muszę o tym pomyśleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko ok. Wszystkie parametry, długości, wielkości. Każdy narząd prawidłowy. Jak to powiedział lekarz: piękny chłopiec do którego nie można się o nic przyczepić. Olek był z nami. Bardzo się cieszył, zew końcu zobaczył brata. Najbardziej oczywiście ucieszył go widok siusiaka od razu musieliśmy wjechać do pepco kupić jakiś ciuszek dla braciszka.Ok 450g szczęścia we mnie mieszka ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to mogę iść spać! Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogę się doczekać, kiedy pokażę córce, jak dzidzia w brzuchu się rusza
|
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarcza dwie nieprzespane noce, dwa dni pelne placzow i juz matce zaczyna siadac psychika. A w tym to już nie ma nic nienormalnego Cytat:
Będziesz spokojniejsza. A ktory Ci teraz wychodzi tydzien? Mocno trzymam kciuki, zeby wszystko poszło ok 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- GOLDIKA wspaniale! 😊 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
We wrześniowych mamach powinny być moje koleżanki z wątku ślubnego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2018-01-26 o 22:05 |
||||
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Maderia
![]() ![]() ![]() ![]() Goldika będzie cudnym braciszkiem, już jest! ![]() A i pochwale się, bo ceny super. Może któraś skorzysta Smyk Pajace po 12zl Spodenki nie pamietam ![]() Body długi rękaw 5szt za 25zl Body w paski z Lidla 6zl Rampers z hm 10zl IMG_2130.jpgIMG_2131.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2660 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Goldika też trochę się zmartwiłam, ale to dosłownie kilka dni (bodajże 4), ginka nie kazała się tym przejmować ![]() Też słyszałam, że dziewczynki są bardziej wstydliwe annika, może będzie, kto wie - zawsze warto sobie zawczasu wyrobić taki gest ![]() Kopniaki są świetne, przeboskie uczucie Tak w ogóle zapomniałam wczoraj - Lady, dopisz mi proszę kolejną wizytę na 12.02. ![]() Tanzanka, na naszej chłopczykowej liście imion był Karol, więc głosuję na Karola ![]() Lady też bym nie pomyślała, może akurat tego dnia miała kaprys tak się ułożyć? Moja się przemieszcza po całym brzuchu, co kopniak to w innym miejscu. Wczoraj na UP jak mi ginka włożyła głowicę dopochwowo żeby sprawdzić szyjkę to Ola pokazywała w tamtą stronę cztery litery edyta_13 ale masz przejścia z tymi lekarzami, nie zazdroszczę. Nic tylko płacić podatki i polegać na służbie zdrowia... aaby, goldika gratuluję Cieszę się, że wszystko dobrze Natus276 super, że lekarz Cię uspokoił. Możesz spokojnie zacząć się cieszyć ![]() goldika a Murano wpadły Ci gdzieś tam w oko? Mąż się zakochał w Murano, z resztą mnie też bardzo się podoba. Ale musimy jeszcze gdzieś na spokojnie przetestować. Piękne widoki! Też zazdroszczę, pojechałoby się gdzieś ![]() Dołączam do grona pociągających nosem Porządki... Na razie wszelkie zakupy dotyczące Małej trafiają na górną półkę szafy Dopiero po remoncie będzie można coś poukładać, jak już będzie ładnie i dotrze do nas komoda na ubranka. W przyszłym tygodniu mamy w planach zadzwonić do naszego stolarza, który już zrobił kilka ładnych mebli do naszego mieszkania, mega zdolny facet I cenowo w porządku, meble w jego wykonaniu wychodzą nas zawsze sporo taniej niż w sklepie, a zawsze są bardzo porządnie wykonane. Jedynie trzeba sporo wcześniej to zaplanować bo on jest ciągle zawalony robotą. Aaaa gofry! Już tak dawno nie piekłam, a przecież gofrownica gdzieś leży i czeka. Muszę ją odkurzyć w końcu Póki co u mnie bigos Przyznam się, że też lubię czosnek. Może zacznę profilaktycznie jeść na kanapkach? Katar już mam... Tylko szkoda mi ludzi dookoła ![]() Fakt, te nowe zdjęcia od przodu są straszne! Jestem dość pyzata i wychodzę na nich jak chomik ![]() Ciekawe jak to będzie w końcu z tymi zastrzykami... Sama jestem na szczęście Rh+, ale ciekawi mnie ten temat. Może faktycznie warto zrobić trochę zamieszania w tej kwestii żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć. Haha, też wiecznie miałam 100% frekwencję, bardzo rzadko chorowałam na tyle, żeby nie iść do szkoły. Kolega w liceum raz stwierdził, że przyszłabym nawet z połamanymi obiema nogami ![]() Świetne wieści o Madeirze Madeira gratulacje! Te wieloletnie starania zawsze przyprawiały mnie o podziw, tylko że serce się kraje... Tak jak mówicie - ludzie pragną dziecka i tak długo się starają, a Ci co nie chcą to zaraz mają i zwykle nie doceniają... Tak samo złe samopoczucie, jak mówi annika... Na początku ciąży zdarzało mi się mówić w momentach kryzysowych, że nie mam siły, nie dam rady, mam dość, czułam się podle z takimi myślami, tym bardziej że tak szybko udało mi się zajść... Czułam się jak niewdzięcznik, mimo że tak bardzo cieszyłam się z tego malutkiego szczęścia. Ogarnęłam dziś trochę szafy i rozbolały mnie nogi i plecy. Do niczego się w tej ciąży nie nadaję
|
|||||||||
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zależy na ciemnym stelażu. Mo od biedy jeszcze Torino biorę pod uwagę ale kurcze w ciemno nie kupię :/ |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
Natmatinka dopisałam Twój głos
![]() Piszcie o wózkach, piszcie cały czas czegoś nowego się dowiaduje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze w temacie wózków dodam, że z góry przekrealilam Vulcano sline bo w necie wygląda jak srebrny. A na żywo jest bardzo ładny. Jednak trzeba wózek zobaczyć na żywo :/
|
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętajcie, zeby wozkiem pojezdzic po sklepie, zobaczyc jak sie prowadzi, uzytkuje, sklada. Zwłaszcza, jesli jezdzicie autem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miod na moje serce! - bo reakcje są różne ![]() Cytat:
Ale jak juz to male bedzie miec z dwa lata to sie tak pieknie bawia, ze nie masz w domu dzieci! Oczywiscie ze sie potem kloca ale to juz bedzie niezaleznie od roznicy wieku. Ja za to mam ten komfort ze corka bardzo duzo rozumie, nie ma problemu ze sie poloze, uwaza na mnie i swiadomie cieszy sie z rodzenstwa, ale niestety za 2 lata ona juz bedzie szla do szkoly i pewnie wspolnych zabaw z dwulatkiem duzo nie bedzie
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze nic nie złapałam. Siedze w kibelku z miska na kolanach. Jest mi masakrycznie niedobrze. Już dawno tak nie miałam. Czekam na cokolwiek... albo ustanie mdłości i biegunki, albo na armagedon. Chociaż ciagle mi się odbija wiec może, moze to tylko straszak i wymiotów nie będzie...
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ---------- Wizaz szaleje i nie widzę ostatnich postów ani swoich ostatnich... Norma z wizazem ![]() Także dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję że Ci przeszło i to tylko poranne mdłości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam sobie leki, ale jeden ponad 1h temu, drugi skoczyłam Ok 30minut temu i znowu mnie mdli... Nie spie od tej 4
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie jestem przecież mądrzejsza od lekarza. Słuchaj jego to prawda że woda w żołądku może wzmagać wymioty... Jak wymiotywalam dzień po dniu w ciąży to czasem wodą ale ja byłam nieustepliwa. Wizja szpitala mnie osobiście przeraża, także piłam duuuużo wody żeby się nie odwodnic, bardzo małymi łyczkami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ogólnie jest lepiej, ale czuje ze coś stoi w zoladku i się strawić nie chce. Coś mi się wydaje ze to skóra z jabłka, które wczoraj wieczorem zjadłam. Teraz myśle co zjeść by nie obciąży żołądka, bo zaczynam być głodna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

coś czuję że szybko zmieni zdanie 
co się dało to zamówili przez neta, ale wiadomo- większości się nie dało

Nie wierzę, ze istnieja mamy idealne.
ze jaka z ciebie za matka ze tak myślisz! I powinnaś się wysterylizować
myślę że to dobra informacja 

paciorkowiec zaatakował, jak nie mam w ogóle go w organizmie to jest ok, ale tylko lekkie przewianie od razu się odnawia i atakuje stawy i tak boli że mam całe opuchnięte i nie mogę chodzić, leżeć i siedzieć

to prawda że woda w żołądku może wzmagać wymioty... Jak wymiotywalam dzień po dniu w ciąży to czasem wodą
ale ja byłam nieustepliwa. Wizja szpitala mnie osobiście przeraża, także piłam duuuużo wody żeby się nie odwodnic, bardzo małymi łyczkami.