Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-27, 12:16   #1861
zgrusia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Super wyniki! Gratulacje! Mam nadzieję, że teraz tylko szczęśliwe wyniki będą nam się pojawiały w wątku

No właśnie u mnie to nie wyszło podobnie W grudniu byłam na zwolnieniu ciążowym 12 dni i dostałam ok 15 % niższe wynagrodzenie niż zwykle
Dostaję zawsze takie samo wynagrodzenie, premii do niego nie wliczam, nie dostaję też wynagrodzenia za nadgodziny (budżetówka). Premie jakieś w tym roku były, ale nie widzę, żeby mi podwyższyły tą średnią
W ogóle nijak mi się to nie zgadza. Chyba muszę napisać pismo do księgowości z prośbą o dokładne wyliczenia.

Norka wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, lekkiej ciąży, szybkiego i bezbolesnego porodu i zdrowego bobaska
A paska nie dostałaś za grudzień?
Pisz do księgowości o wyliczenia podstawy chorobowego bo dużo Ci odjęli. Chyba, że stażowe u Ciebie nie wchodzi w chorobowe.
A w zeszłym roku nie miałaś, żadnego chorobowego poza grudniem. Podwyżek żadnych?
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 12:40   #1862
porannarosa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
A paska nie dostałaś za grudzień?
Pisz do księgowości o wyliczenia podstawy chorobowego bo dużo Ci odjęli. Chyba, że stażowe u Ciebie nie wchodzi w chorobowe.
A w zeszłym roku nie miałaś, żadnego chorobowego poza grudniem. Podwyżek żadnych?
My nie dostajemy pasków.
Stażowego jeszcze się nie dorobiłam, chorobowe jakieś były, ale nie pamiętam dokładnie ile. Podwyżka była pod koniec roku, ale w ogóle jej nie biorę pod uwagę - tzn. teraz dostałam wynagrodzenie niższe o 15% od tego przed podwyżką.
A czy to jest możliwe, że pracodawca uznał, że część wynagrodzenia on mi przelewa, a w pewnym momencie powinien mi zacząć płacić ZUS (bo przekroczyłam 33 dni zwolnienia) i tą brakującą kwotę powinnam dostać z ZUS? Nie wiem czy to co napisałam jest zrozumiałe
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 12:53   #1863
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
My nie dostajemy pasków.
Stażowego jeszcze się nie dorobiłam, chorobowe jakieś były, ale nie pamiętam dokładnie ile. Podwyżka była pod koniec roku, ale w ogóle jej nie biorę pod uwagę - tzn. teraz dostałam wynagrodzenie niższe o 15% od tego przed podwyżką.
A czy to jest możliwe, że pracodawca uznał, że część wynagrodzenia on mi przelewa, a w pewnym momencie powinien mi zacząć płacić ZUS (bo przekroczyłam 33 dni zwolnienia) i tą brakującą kwotę powinnam dostać z ZUS? Nie wiem czy to co napisałam jest zrozumiałe
Ja niestety też dostaje mniej, nawet ponad 15% liczą mi średnią z 12 miesięcy poprzedzających ostatnie l4, czyli do listopadowego zwolnienia. Trudno, dziecko ważniejsze, ale szkoda tych 4 czy 5 stów miesięcznie

Norka sto lat!! spokojnej ciąży

U mnie dzisiaj spokojnie, odpoczywam po wczorajszych zakupach na obiad wybieramy się do naleśnikarni
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 13:51   #1864
asiaczek
Zakorzenienie

Ja zrobiłam pizzę na mące gryczanej,bo chwilowo nie jemy innych"normalnych" mąk. Jejku,ale to było niedobre. Zjadłam tyłko dodatki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-27, 13:52   #1865
Radena
Zadomowienie

Łaaaa,nie mam kiedy nadrabiać, Młoda dostaje szału jak mnie widzi z telefonem- w sensie ze tez chce sobie pomacac palcem,a juz mi pare razy zadzwonila w różne miejsca,więc teraz sie ukrywam. Trochę na kibelku czytam,troche jak ide po pranie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Czy to ta ta herbatka z cytryną?

Dobra, zmieniam temat (bo w końcu mam troche czasu na forum a tu takie akcje...).
Dość dużo jeżdżę samochodem i zastanawiam się nad pasami bezpieczeństwa i tym specjalnym adapterem dla kobiet w ciąży. I pytanie- ma któraś z Was styczność z tym adapterem, wie cośo tym, ma to sens? Bo nie do końca czułabym się bezpiecznie jeżdżąc bez pasów, a stres z tym pasem na brzuchu też jest... HELP
Ja mam adapter besafe, on jest na zatrzaski takie. W sumie też sie martwilam czy sie nie bedzie odpinal albo coś,ale ma atesty,jak kupowalam na pewno wszystko sprawdzilam. Co moge powiedzieć,na pewno wygodniej jest prowadzić z tym adapterem,nie czuje sie nacisku na brzuch

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
U mnie sie lekarz smiał że w październiku coś do wody dodano bo ma tak dużo pacjentek z terminem na lipiec. Bedziemy jak sardynki na porodówce 😂
Oby nie (wiecie,ja tych emotek nie widze i pisze z pamięci )

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Rewelacja Tak jak Blanka, pisze - tak dobrych wyników jeszcze tu nie było, gratuluję!

Ja to kolejną wizytę na NFZ mam w 17t6d, ani to połówkowe ani niewiadomo co.. Pewnie znów będę musiała pójść prywatnie na połówkowe.
Ja tez muszę prywatnie, mój gin twierdzi,ze usg u niego w gabinecie sie nie nadaje. A mężowi już ciśnienie skaka na myśl o kolejnych wydatkach...

Cytat:
Folinko, pisz koniecznie. Zazdroszczę Ci wanny i kąpieli, u mnie tylko prysznic. Całe życie miałam wanne w łazience, a tu tako.. Brakuje mi tego, wiecznie mi zimno pod nim.
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie tak samo! u rodziców miałam wannę, uwielbiałam się w niej wylegiwać a na swoim tylko prysznic

jejku, ale chciałabym się napić winka
Ja mam wannę,a ostatnio nie pamiętam kiedy sie kąpałam jakos szkoda mi wody i czasu i w tej wannie biore normalnie prysznic

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję za wczorajsze kciuki jeszcze. Tyle że nie było to usg, a wizyta u gina w szpitalu ze względu na moją dość już bogatą historię ciąż i porodów. I sama nie wiem do końca, czy się martwić tym co usłyszałam, czy nie ... Pewnie jak to ja wybiorę niemartwienie się, dopóki nie ma jakichś konkretów i lepiej nastawić się pozytywnie. Wizyta trwała prawie godzinę, więc ciężko by mi było nawet opisać wszystkie omówione niuanse i detale. Na szczęście tak jak podejrzewałam wcześniej, nic poważnego się nie dzieje, natomiast kilka moich uwarunkowań ciążowych i porodowych sprawia, że będą trzymać nade mną mocniej pieczę. To oczywiście jest super, czuję się dobrze zaopiekowana Ale wiadomo wolałabym, żeby tych uwarunkowań nie było. Ale są i nie ma rozkminiać. Myślę, że jak zwykle nie mam co marzyć, o tym czego zawsze chciałam, czyli porodzie do wody... Jak w czasie porodu w ogóle będę mogła iść do wanny to będzie fajnie. Chcą dokładnie obserwować, czy nie krwawię za mocno (przy dwóch porodach dużo krwi straciłam). Natomiast jeśli chodzi o czas ciąży, to mam już na zapas sześć skierowań na badania krwi (trafiają do lekarza po zrobieniu i od razu są oceniane), następna wizyta u hematologa w 28 tc, a u gin w 34 tc (gdyby cokolwiek było nie tak, to wcześniej) i oczywiście w międzyczasie normalne wizyty u położnej. W tym 34 tc pewnie będę mieć dodatkowe usg, żeby ocenić ilość wód (też miałam z tym problem) i jakie duże jest dziecko, bo wszystkie moje robaczki rosły duże.
Pani doktor zwróciła też uwagę na jedną rzecz, o której sama nie pomyślałam do tej pory - przy dwóch porodach był lekki problem z barkami... I to chyba ta najgorsza wiadomość. Określiła to jako ryzyko, hmm..., nie jestem pewna jak to po polsku się określa, ale chyba ryzyko niewspółmierności barkowej, czyli trudność z urodzeniem barków dziecka. Kaj miał złamany obojczyk... W Pl powiedzieli po prostu, że to nic takiego, że się zdarza. Przy Lidusi też był chwilowy kryzys na tym ostatnim etapie, ale nie sądziłam, że to coś konkretnego, że to ma jakiś związek. Wolę o tym nie myśleć i nie szukać problemu tylko jak przy poprzednich porodach założyć po prostu, że dam radę! W końcu stosunkowo sprawnie w kilka godzin tej intensywniejszej akcji urodziłam już trzy piękne bobasy
Uff, chciałam napisać krótko, a tyle wyszło... Może coś zmażę, hm Ale jak to ja nie wiem co uciąć, żeby całość nie straciła sensu czy jasności
Coś kiedyś słyszałam o mierzeniu miednicy jak dziecko za duże. Oby wszystko u Ciebie dobrze poszło bez żadnych komplikacji

Cytat:
Dziewczyny, właśnie udało mi się wygrać licytację tej sukienki na allegro, a co przyjdzie - czy ubranie, czy szmata do podłogi, to dam Wam jeszcze znać. Sukienka ma być ogólnie na lato i na ślub mojej przyjaciółki, który jest UWAGA - 14 lipca. Ja mam termin 3ciego sierpnia. Może jakimś cudem będę czuła się wyśmienicie w tym 37 czy tam 38 tygodniu ciąży. Liczę na to bardzo, bo nie przeżyję, jak nie będzie mnie na ślubie i weselu. Dzięki Bogu, wesele jest godzinę drogi, nie ode mnie, ale od Białegostoku, więc jakbym zaczęła rodzić, to mam niedaleko. Tam mam rodzinę, która swoją drogą będzie w tym czasie nad jeziorem w drugą stronę od miejscowości ślubu. Istny kogel mogel.
Super kieca,to asos?
Ja bym poszła jednak chyba na sam ślub,ale najwięcej zalezy od Twojego samopoczucia

Cytat:
Ja brałam po jednej tabletce paracetamolu 500 mg. Pamiętaj, żeby nie dopuszczać do temp. większej niż 38,5.

Ja też miałam nie oglądać, nie paczeć, bo przecież do lipca coś kupię, ale jakiś czas temu zaobserwowałam ją, ustawiłam przypomnienie smsem i bach - wyświetla się sukienka za 32 zł. (2 osoby licytowały). Sprawdziłam i gościu wystawiał ją pod koniec sierpnia zeszłego roku (ten sam kod w tytule aukcji) za 60 zł, ale się nie sprzedała. W efekcie kupiłam ją za 37 zł. No to sukienkę na wesele (na które mam nadzieję, pójde) mam z głowy i nie muszę wzdychać nad innymi kieckami. No chyba że tak okaże się szajsem, ale w wątpie, gościu miał dobre opinie.

Jeśli nie ma poprawy po 3 dniach, to rzeczywiście to może być coś poważniejszego (nie mówię tu o zwykłym katarze).

I coooo? Paczyłaś Męczennico?

Świetna wiadomość. Myślę, że możesz spać spokojnie.

Super, że tyle udało się pospać! Ja miałam flegaminę wykrztuśną, ale to przy zapaleniu oskrzeli, to nie wiem czy u Ciebie też się zaleca. Prenalen o kat pupy można rozbić. Czasem rodzinny nie da niczego mocniejszego, bo się boi (tak było w moim przypadku), więc lepiej skonsultuj to z ginekologiem głównie.

Elu, jeśli nie możesz czonsku, to spróbuj herbatkę z imbirem, też ma właściwości lecznicze.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Polać jej Picolo (jak to któraś tak napisala)!

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Folinko, możesz mi zmienić wiek na 25? Dzisiaj kończę swoje ćwierć-wiecze.
Najlepszego Norka :-* szczęścia,zdrowia,miłości , szybkiego,łatwego porodu :-* i żebyś mogła na to wesele pójść ;-)

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Elaaa myślę,ze sok.malinowy spokojnie możesz pić
Gorąca herbata też rozgrzewa a nikt jej nie zakazuje pić.

Znam dziewczynę, która całą ciążę chodziła na saunę. To dopiero było rozgrzewające

Ja tez sie lecze sokiem malinowym.
Jejku,szalona to laska z tą sauną! Ja nawet nie leje za ciepłej wody pod prysznicem odkąd jestem w ciąży

Noooo,a co u mnie? Bylam dzis z mezem i Młoda w galerii oddac spodnie ciazowe z c&a bo za duże,chcialam tam kupic inne,ale stacjonarnie ciazowe tylko w duzych miastach
Wiec kupiłam 2 pary w hm rozmiar 38 (36 nie bylo,ale w sumie to 38 nie jakies bardzo duze,a pewnie upka mi urośnie i jeszcze krotkie spodenki byly w promo).wydalam 290 zl...
Teraz Młoda śpi, a ja myślę co jej zrobic do jedzenia na szybko,macie jakiś pomysł?

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 14:13   #1866
monyaa108
Raczkowanie

Norka, wszystkiego naj....
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 14:17   #1867
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
My nie dostajemy pasków.
Jeśli pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób to cały czas on Ci płaci a potem się sam z zusem rozlicza.
Z tym l4 jeśli miałaś nawet 1 dzień na 3 miesiące przed grudniem to masz z innego okresu średnią liczoną.
U mnie niektórzy mają co 2 miesiące jakieś chorobowe i np średnią mają liczoną z 2015 roku lub jeszcze wcześniejsza.

Napisz do księgowości z pytaniem o wyliczenie chorobowego. Powinno się wyjaśnić.

U mnie np. premia roczna nie wchodzi w chorobowe + mam wysokie koszty autorskie i chorobowe mi się zmniejszyło o kilka stówek niż sobie wyliczyłam. Już zaczęłam oszczędzać bo macierzyński będzie jeszcze niższy 😞

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Radena - ja mam dwie pary spodni ciążowych z hm, ten sam rozmiar i wydaje mi się, że jedne są mniejsze , albo zdążyłam już jedne rozciągnąć. Niby ten sam rozmiar a w jednych mi bardzo boczki widać 😞 chyba muszę większych poszukać
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 14:39   #1868
folinka
Zadomowienie

monyaa, cieszę się, gratulacje!

Olaczku Mnóstwo zdrowia, szczęścia, i wszystkiego najnaj... Wspaniałego porodu i zdrowego maluszka oczywiście!

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Łaaaa,nie mam kiedy nadrabiać, Młoda dostaje szału jak mnie widzi z telefonem- w sensie ze tez chce sobie pomacac palcem,a juz mi pare razy zadzwonila w różne miejsca,więc teraz sie ukrywam. Trochę na kibelku czytam,troche jak ide po pranie
Hehe, techniki matki Polki Szybko piszesz, jak gdzieś na uboczu zdążyłaś tyle nastukać

Cytat:
Oby nie (wiecie,ja tych emotek nie widze i pisze z pamięci )
Haha, też tak często robię z przyzwyczajenia! Ma się te lata wprawy

Cytat:
Ja mam wannę,a ostatnio nie pamiętam kiedy sie kąpałam jakos szkoda mi wody i czasu i w tej wannie biore normalnie prysznic
Nawet nie mów, tyle co u nas wody idzie... Tyle prania, mycia... Na szczęście jako rodzina wielodzietna płacimy tylko małą stałą kwotę, resztę nam państwo dopłaca. Inaczej bym osiwiała pewnie na widok rachunków za wodę.
Rzadko się kąpię (rzadko sobie tyle czasu daję na mycie), ale nie mogłabym żyć bez wanny. Jak szukaliśmy przy różnych przeprowadzkach mieszkań, to tż wiedział, że mieszkania bez wanny może z góry skreślić

Cytat:
Coś kiedyś słyszałam o mierzeniu miednicy jak dziecko za duże. Oby wszystko u Ciebie dobrze poszło bez żadnych komplikacji

Teraz Młoda śpi, a ja myślę co jej zrobic do jedzenia na szybko,macie jakiś pomysł?

Dziękuję
Kurka, nawet kiedyś gdzieś mi mierzyli, choć tak rzadko już teraz to robią. Ale wiesz to dziwne, trójkę już urodziłam, a tu teraz się zastanawiają, czy nie ma u mnie jakiegoś problemu. Ale chyba ta niewspółmierność barkowa to co innego niż ta bardziej znana miednicowa. Wolę nie wnikać Będę zdrowsza! Wczoraj wystukałam coś na ten temat na Wikipedii i wolę już więcej nie szukać
U mnie dziś szybkie placuszki z cukinii Mała porcja dla Lidki to:
1/2 cukinii starte na dużych oczkach
1 jajko
3 łyżeczki mąki (ja robię z gryczaną)
1 łyżeczka oliwy
doprawione lub nie wg uznania
Wymieszać widelcem, smażyć bez tłuszczu. Chyba najszybsze nasze placuszki, fajnie szybko się smażą. Lubię doprawić np papryką słodką, kminem rzymskim, odrobiną cynamonu.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-27 o 14:44
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 14:48   #1869
pozytywnaj
Zadomowienie

Norka 100 lat bez jednej zmarszczki!

Ja biorę normalnie kąpiele w wannie, tylko nie leję aż tak gorącej wody.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 14:58   #1870
emma90
Wtajemniczenie

Radena za zakupy. Też już mam jedne ciążowe z hm i wziełam rozmiar mniejszy niż normalnie noszę. Zobaczymy czy mi starczą do końca
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 15:29   #1871
Early Bird
Raczkowanie

Kurcze, nie dam rady nadrobić wszystkiego, tyle postów od mojej ostatniej wizyty na forum...

Widze, że było mnóstwo emocji i nie chce już niczego rozstrząsać, ale powiem tylko, że jestem przekonana, że każda z nas jest na forum bo martwi się o dobro dziecka i na pewno każda z nas będzie próbowała wychowywać dzieciaczka jak potrafi najlepiej

U mnie okazało się, że mam jakąś infekcję intymną (dwa różne rodzaje bakterii) i musze brać antybiotyk Nie uśmiecha mi się to w ogóle, no ale może lepszy antybiotyk niż infekcja.

Piękne macie brzuszki, takie zgrabne U mnie też brzuch się zaczął pokazywać, ale mam wrażenie, że jest jakis taki rozlazły jak bym się przejdła

Norka samych wspaniałości!!
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 15:48   #1872
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Norka, spełnienia marzeń

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 15:49   #1873
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
monyaa, cieszę się, gratulacje!

Olaczku Mnóstwo zdrowia, szczęścia, i wszystkiego najnaj... Wspaniałego porodu i zdrowego maluszka oczywiście!

Hehe, techniki matki Polki Szybko piszesz, jak gdzieś na uboczu zdążyłaś tyle nastukać

Haha, też tak często robię z przyzwyczajenia! Ma się te lata wprawy

Nawet nie mów, tyle co u nas wody idzie... Tyle prania, mycia... Na szczęście jako rodzina wielodzietna płacimy tylko małą stałą kwotę, resztę nam państwo dopłaca. Inaczej bym osiwiała pewnie na widok rachunków za wodę.
Rzadko się kąpię (rzadko sobie tyle czasu daję na mycie), ale nie mogłabym żyć bez wanny. Jak szukaliśmy przy różnych przeprowadzkach mieszkań, to tż wiedział, że mieszkania bez wanny może z góry skreślić

Dziękuję
Kurka, nawet kiedyś gdzieś mi mierzyli, choć tak rzadko już teraz to robią. Ale wiesz to dziwne, trójkę już urodziłam, a tu teraz się zastanawiają, czy nie ma u mnie jakiegoś problemu. Ale chyba ta niewspółmierność barkowa to co innego niż ta bardziej znana miednicowa. Wolę nie wnikać Będę zdrowsza! Wczoraj wystukałam coś na ten temat na Wikipedii i wolę już więcej nie szukać
U mnie dziś szybkie placuszki z cukinii Mała porcja dla Lidki to:
1/2 cukinii starte na dużych oczkach
1 jajko
3 łyżeczki mąki (ja robię z gryczaną)
1 łyżeczka oliwy
doprawione lub nie wg uznania
Wymieszać widelcem, smażyć bez tłuszczu. Chyba najszybsze nasze placuszki, fajnie szybko się smażą. Lubię doprawić np papryką słodką, kminem rzymskim, odrobiną cynamonu.
Folinka,akurat małpa spała. Ja tez mialam sie kimnac,ale forum wygrało

Oj tak Folinka,lepiej sie za bardzo nie wczytywac

Ja juz dziś robiłam na śniadanie tosty francuskie,ale dzięki za przypomnienie o placuszkach ;-)

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 16:23   #1874
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam dziewczyny 😃
niestety nie sposób was nadrabiać, od środy byłam wycięta z życia i jeszcze kilka ciężkich dni przede mną. We wtorek mam obronę pracy inżynierskiej ( zachciało mi się inżyniera na starość) i cały czas się uczę, staram się mieć telefon z daleka bo mnie kusi.
Tak czy inaczej podczytalam was na szybko i widzę że wychowanie dzieci budzi wiele emocji, ale ile matek tyle teorii i nie ma co porównywać i mówić która lepsza. Trzeba słuchac swoich przekonań ale też, być otwartym na zmiany i sytuacje których się nie spodziewamy. Życia nie da się niestety z taką dokładnością zaplanować.😃
Gratuluję udanych wizyt, dobrych wyników takie informacje bardzo cieszą 😍

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Norka oczywiście serdecznie sto lat🎁💐

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 17:02   #1875
ane3kaa
Zakorzenienie

Norka wszystkiego najlepszego
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 17:20   #1876
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny 😃
niestety nie sposób was nadrabiać, od środy byłam wycięta z życia i jeszcze kilka ciężkich dni przede mną. We wtorek mam obronę pracy inżynierskiej ( zachciało mi się inżyniera na starość) i cały czas się uczę, staram się mieć telefon z daleka bo mnie kusi.
Tak czy inaczej podczytalam was na szybko i widzę że wychowanie dzieci budzi wiele emocji, ale ile matek tyle teorii i nie ma co porównywać i mówić która lepsza. Trzeba słuchac swoich przekonań ale też, być otwartym na zmiany i sytuacje których się nie spodziewamy. Życia nie da się niestety z taką dokładnością zaplanować.😃
Gratuluję udanych wizyt, dobrych wyników takie informacje bardzo cieszą 😍

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Norka oczywiście serdecznie sto lat🎁💐

Jaki kierunek studiów? 😊 Obrona pracy to już tylko formalność 😉 najgorzej pracę stworzyć, a potem to już zawsze coś się powie. Będzie dobrze, trzymam kciuki! 👍

Stary 2018-01-27, 17:30   #1877
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Jaki kierunek studiów? 😊 Obrona pracy to już tylko formalność 😉 najgorzej pracę stworzyć, a potem to już zawsze coś się powie. Będzie dobrze, trzymam kciuki! 👍

Az mi sie przypomniala moja obrona haha, nauki bylo sporo ale udalo sie na 5

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 17:38   #1878
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Az mi sie przypomniala moja obrona haha, nauki bylo sporo ale udalo sie na 5

Mi właśnie też, ale teraz z perspektywy czasu jak pomyślę to jak praca byla samodzielnie ogarnięta, to nie było opcji żeby nie odpowiedzieć na pytania 😉 ile to było stresu.. a niepotrzebnie 😉 ufff dobrze, że to już mamy za soba 👍

Stary 2018-01-27, 18:41   #1879
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Zarządzanie jakością. Jakoś bardzo się nie stresuję, ale swoją ilość wiedzy trzeba przyswoić a to niestety trochę czasu zabiera.
Dziękuję za kciukasy zawsze się przydadzą😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 18:49   #1880
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Zarządzanie jakością. Jakoś bardzo się nie stresuję, ale swoją ilość wiedzy trzeba przyswoić a to niestety trochę czasu zabiera.
Dziękuję za kciukasy zawsze się przydadzą😃

Będzie dobrze! 👍

Stary 2018-01-27, 18:55   #1881
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dziewczyny a robicie sobie henne brwi w ciąży? Nie wiem czy można czy nie ....
Stary 2018-01-27, 19:04   #1882
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Bry! Ja na krotko- dzisiaj bardziej intensywny dzien. Wlasnie robie pierwszy raz pasztet z soczewicy

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 19:14   #1883
vilandravalo
Raczkowanie

Cześć, można dołączyć? termin na 8 lipca.

W kwestii henny, to ja farbuję włosy henną, ale to henna naturalna w proszku, a nie te dziwne pasty z aktywatorami. Może zapytać lekarza?
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 19:18   #1884
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilandravalo Pokaż wiadomość

W kwestii henny, to ja farbuję włosy henną, ale to henna naturalna w proszku, a nie te dziwne pasty z aktywatorami. Może zapytać lekarza?
Hej, powiedz cos o sobie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 19:22   #1885
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj! Rozgość się 😉

Stary 2018-01-27, 19:25   #1886
afiedu
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum
W trakcie oczekiwania na pierwszą dzidzię. Termin na 19.07
afiedu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 19:27   #1887
vilandravalo
Raczkowanie

To moja pierwsza ciąża, więc w ogóle nie wiem, co i jak. Niby kończy się 17t, a brzuch niezbyt duży, masy przybyło mi tylko ze 2kg i już zaczynam się stresować
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 19:28   #1888
asiaczek
Zakorzenienie

Vilandralavo,afiedu witajcie

Bursztynek, trochę się teraz pouczysz, ładnie zdasz i będzie z głowy

Chyba dziś ktoś pukał do mnie z brzuszka,ale jeszcze muszę to zweryfikować

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-01-27 o 19:30
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 19:28   #1889
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afiedu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum
W trakcie oczekiwania na pierwszą dzidzię. Termin na 19.07
Witaj!

Stary 2018-01-27, 19:33   #1890
afiedu
Przyczajenie

Cytat:
To moja pierwsza ciąża, więc w ogóle nie wiem, co i jak. Niby kończy się 17t, a brzuch niezbyt duży, masy przybyło mi tylko ze 2kg i już zaczynam się stresować
U mnie 16 tydzień i nic na plusie. Brzuch mały, w ubraniach nic nie widać, aż ludzie się dziwią.
afiedu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości