|
|
#721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dług za mieszkanie u faceta
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego szukałam partnera z podobnym podejściem (i znalazłam bez problemu, tak więc lastnightryder - spokojna Twoja rozczochrana, na tę "pijawkę" na pewno nie trafisz, szukając dla siebie partnerki ).---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() a pod ostatnim zdaniem mogę się podpisać! |
||
|
|
|
|
#723 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak mogę zabrać partnera na wycieczkę lub kupić mu kurtkę z kilka stow, ale gdyby tego żądał, to bym była oburzona ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Przypomniało mi się jak dawno temu mój chłopak stwierdził po długim już czasie związku, że mogłabym płacić za napoje gdy idziemy coś zjeść. Zrobiło mi się strasznie głupio i przykro, bo wcześniej myślałam że dla niego to nie problem (zresztą też tak mowil) chyba z kimś pogadał, że traci na mnie kasę, pewnie się zbierał, żeby pogadać o tym. On był z bogatej rodziny i zarabiał, a ja dorabialam jakies grosze i ledwo mi starczalo na życie. Odechciało mi się momentalnie tych wyjść i zaczął się związek chylić mu upadkowi. Miałam te 6 zł na 2 napoje, ale dotarło do mnie, że on nie traktuje spotkań jako mile spędzenie czasu. Dla niego te 6 zł to przecież tez było nic, chodziło tylko o to, żeby mi się w tyłku nie przewrócił z dobrobytu. Okropnie się poczułam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Spoko, kolejna pijawka odpada, bo mnie też ktoś wziął taką bez kasy, a rozrzutną. Płaci za większość, bo ma do dyspozycji kilka razy więcej, niż ja i wręcz na to nalega. A ja się obrzydliwie godzę
|
|
|
#728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
nie o konkretny układ, ale o jakiś, który komuś pasuje.Bo ja nie pracuję w ogóle, a mogłabym pracować dorywczo, ale nie muszę
|
|
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czym innym jest (dla mnie) sytuacja, gdy do partnera z mieszkaniem na kredyt wprowadza się partner, który pracuje, i którego stać na to, żeby się dorzucać coś więcej niż połowę czynszu i rachunków ale nawet tego nie zaproponuje drugiej osobie, nie zapyta jak on(a) by to widział. Tylko oczekuje, że mu się należy, bo jest w związku a ten drugi przecież i tak ma kasę. |
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
No mi by pewnie nie przyszło na myśl żeby się dokładać do jakiegos kredytu na wstępie.
Zreszta my dyskutujemy czy powinno się.. więc moim zdaniem nie ma takiego moralnego przymusu i ja bym takiego nie czuła. Jak daje się komuś pieniadze czy prezent, to dlatego, że ma się ochote, sprawia to przyjemność, nie dlatego że trzeba. Płacenie za siebie nakazuje przyzwoitość (oczywiście chyba że partner tego nie chce), a kredyt to jest coś ponad to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#734 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu nie odpowiadam na twoje pytanie? A dlatego że nie boli mnie fakt, że partnerka zaoszczędzi na mieszkaniu ze mną, bo w każdym z przedstawionych wariantów będzie to robiła w jednym mniej w drugim więcej. Bardziej bolałby mnie fakt, że jest egoistką i mimo że i tak oszczędza mieszkając ze mną przywołuje jak mantrę tekst "twój kredyt to sobie go płać" nie takiego chcę związku nie ta takich zasadach. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Czemu wypowiadasz się w imieniu wszystkich? Zauważ że na forum piszą również osoby które myślą tak jak ja!!! |
||
|
|
|
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A taka sytuacja na przykład, wprowadzasz się do partnera, który ma kredyt, dorzucasz mu połowę czynszu i rachunków (do kredytu nie) i on po pewnym czasie mówi "kochanie, postanowiłem wystawić moje mieszkanie na wynajem a sami sobie wynajmiemy jakieś inne". Płaciłabyś wtedy połowę kwoty najmu czy już wtedy partner by stracił nieco w Twoich oczach? |
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. nie piszę, że osoby dokładające się do czyjegoś kredytu są frajerami, idiotami itp., że będą płacić a potem g**** z tego mieć. piszę za to ciągle, że każdy jest inny, grunt to się dobrać. druga strona, w tym Ty m.in., za to pisze, że jak ktoś płaci tylko pół na pół to nie ma przyzwoitości za grosz, powinien się wstydzić i że trzeba ją życia nauczyć, bo w życiu za wszystko się płaci. tak naprawdę to ta dyskusja powinna zakończyć się na tym, że wszyscy zgodnie przyznajemy, że ludzie są różni i nie ma jednego dobrego/przyzwoitego rozwiązania. a tutaj rozmowa się ciągnie i ciągnie jak guma ze starych gaci. nigdzie nie wypowiadałam się za wszystkich tu obecnych, źle zrozumiałeś moje słowa. (czy te wykrzykniki na końcu to znak, że podniosło Ci się ciśnienie?) |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
To może chociaż warto spytać partnera na wstępie co o tym sądzi i jak on to widzi? Bo może mieć zupełnie inny pogląd niż Ty i np. w głowie może mu się nie mieścić, że Ty nie zaproponujesz mu nic ponad dzielenie czynszu i rachunków.
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- oczywiście, że trzeba spytać partnera, jak się na to zapatruje. gdzieś ktoś pisał inaczej? ogólnie w związku trzeba rozmawiać o takich sprawach, żeby wiedzieć, czy jest się dobrze dopasowanym. |
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---- oraz nadal uważam, że bardziej jednak opłaca się finansowo kupić mieszkanie, niż całe życie wynajmować. dlatego moim zdaniem kupno mieszkania to inwestycja. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2018-01-27 o 15:23 |
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze raz podkreślę, że pomijam tę sytuację z braniem od niej kasy jak nie miała pracy i naliczaniem długu. Za to może mu się należeć "burak" ale tylko za to. |
|
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym później Autorka podopisywała wiele moim zdaniem istotnych faktów i cóż, MOIM ZDANIEM w jego zachowaniu i propozycji, na którą Autorka przystała, nie było nawet odrobiny miłości do niej. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2018-01-27 o 15:40 |
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- To jest mało istotne. Poza tym nie wiemy również czy z jej strony była odrobina miłości. |
|
|
|
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
O to mi chodzi, że jego zachowanie zostało ocenione jako kategorycznie złe, mimo, że miał prawo taki układ zaproponować . A Autorka miała prawo odmówić ale nie zrobiła tego.
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie sytuacje, których nie znamy z autopsji i nie wiemy, jak coś powinno wyglądać, żeby nam pasowało. dlatego człowiek tak dobrze uczy się na błędach i dlatego całe życie kształtuje się jego osobowość. bo cały czas próbuje czegoś nowego i dowiaduje się w praniu, jakie układy mu tak naprawdę pasują. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

).