|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dzieńdoberek
![]() Udało mi się dorwać do laptopa Tż, więc spróbuję ponadrabiać Dzisiaj wracamy ale lot dopiero za 10h, dobrze, że jest tu fajna poczekalnia z kanapami, kawą etc., bo doba hotelowa się skończyła o 12.Lipcówki nieobecne na fb informuję, że zorze są przepiękne także wyjazd cudny Timi bardzo grzeczny ale przez to, że tu jest prawie non stop ciemno, całkowicie mu się zaburzył rytm dnia i nocy, na bank tego pożałuję w Pl O 1 lądujemy w Gdańsku, tam śpimy (bo pierwszy pociąg dopiero o 7 a z maluchem się nie odważę koczować na dworcu, nie będziemy się znęcać) i do domu Już bym chciała być u siebie ![]() To wracam nadrabiać
|
|
|
|
#3782 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek nie mam pojęcia :p może wyszła z założenia ze z dzieckiem nie przyjedziemy bo tam cieżko z warunkami np do spania.
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, rzeczywiście słabo w tej przychodni jak dziecko ma kontakt z innymi chorymi
niech coś z tym zrobią. Z wagą nie wiem...Carolles - a ile masz wzrostu? Ja kiedyś ważyłam 50kg i miałam wiecej tłuszczu niż przy wadze 54,5 JonSnow - nie byłam pewna czy mi alergia wróciła i zrobiłam ostatnią próbę. Teściowa zrobiła schab z ziemniakami, a potem szarlotkę bezglutenową z mąką ziemniaczaną i zjadłam. Daje mniej wiecej 3 płaskie łyżki miodu i 4 łyżeczki kakao. Tej kaszki Hipp sie nie gotuje tylko rozrabia w cieplej wodzie - dlatego ze tak ekspresowo sie ją robi podbieram Klaudii ![]() Mała! Kciuki za włosową metamorfozę. Jak sie dowiedziałaś ze nie dbasz o nie odpowiednio? Vadi - romantyczne oświadczyny miałaś, super! Kciuki, zeby podróż przebiegła gładko a Timi ładnie sie z drzewkami uregulował po powrocie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio dziwna sytuacja z tą komunią
Mała kciuki za super efekt z włosami ![]() Vadi jeszcze raz gratuluję !Xzora dziękuję za odpowiedzi nie wiedziałam że ta kaszka to taki ekspres! A kakao to na 200ml tyle dajesz? A z ziemniakami to wychodzi na to że jednak nie możesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kakao z miodem robię bez wody ![]() Ziemniaków nie mogę wróciła mi alergia na nie. Pojawiła się jakies 3 miesiące przed ciążą, w ciąży ( spróbowałam w 2trymestrze) zniknęła. Az się boje zeby kolejne alergie nie wróciły - gryka, kukurydza, ryż, owies bezglutenowy, jaja.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Ten miód rozpuszczam, potem mieszam z kakao i to ma taką gęstą konsystencje jak krem czekoladowy. Je sie od razu jak jest jeszcze ciepłe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3786 |
|
*sportaddict*
|
Kurde też muszę wziąć się za siebie po powrocie, tu w łazience było jeszcze punktowe światło z góry i jak się widziałam w lustrze przed prysznicem to...
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi jak zwykle gif perfekcyjny hahaha!
Piękne oświadczyny, gratuluję i brawo dla narzeczonego, Ula la... Xzora To kakao takie gęste jesz? Bez mleka? . A co do włosów, to wyglądają kiepsko i szukałam artykułów i blogów o kręconych włosach i tak się dowiedzialam, że kiepsko się nimi zajmuje że może być o niebo lepiej. Oby ![]() Oj naprawdę dużo nowej wiedzy zdobyłam. My się właśnie usypiamy, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej niż wczoraj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff miałam intensywny dzień. Starałam się czytać na bieżąco ale już nie pamiętam do czego się miałam odnieść-.-
Współczuję Waszym maluchom wszystkich skórnych dolegliwości. Oby szybko minęły! Taedio, biedny Nikoś z gorączką. Mam nadzieję że już ok. Emmos, niezłą ta Twoja córeczka skoro pierdzi i się śmieje:p Mała, współczuję nocy. Nasza też nie była najlepszą... Ale mąż wziął małego od rana( bo wstał 6.30 i dospałam do 9 Carolles, biedna Nelka. Oby gorączka szybko spadła! Xzora, nocka od 21 do 7 przespana to moje marzenie 😋 Super z tą wagą, współczuję dolegliwości brzuszkowych. Jon, u nas też taka joga że aż śmiesznie wygląda czekam jak w końcu ruszy bo już tak cuduje że w końcu musi mu się udać![]() Taedio, to dziwne z tą komunią... Jedna siostrę zaprosić a drugiej nie? Musiałaś zaleźć im za skórę ![]() Mała, super że chcesz tak zabrać się za swoje włosy! Są piękne już teraz a jak będą zdrowsze to już w ogóle 😍 Vadi, jeszcze raz gratuluję ![]() Chyba przesadź z tym wyglądem ![]() Xzora, kakao z miodem? Omnononm chyba sobie muszę spróbować. Oby alergie nie wróciły! Ja dzisiaj cały dzień w garach bo jutro mamy gości na obiedzie. Za to Wojciech był złotym dzieckiem dzisiaj i był zaaferowany porządkami które robiliśmy i zamieszaniem w domu. Leżał i się bawił sam😍 Dopiero przed 18 rozbolał go brzuszek (dzień bez kupy) widać było że się spina i płakał nawet na rękach. Daliśmy czopka i zamotałam do w chustę. Dzięki kieszonce przeprosiliśmy się z chustowaniem 😎 po pół godzinie odzyskał humor i zrobił dwie giga kupy. Chyba uda nam się odstawić ten debridat na dobre🤗 jupi! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sporo tych alergii, pewnie ciężko sobie odmawiać jeśli coś lubisz ![]() Xzora wiem że kilka razy już było ale wstawiłabyś link do śpiworka, w którym Klaudia śpi w nocy? Pestycyda mi się wydaje że N próbuje ruszyć, ale u nas to chyba nie pójdzie za szybko. W ogóle on to wszystko po swojemu próbuje robic ![]() Fajnie że Wojtek taki grzeczny był. Super że kieszonka Wam podpasowała, sama się uczyłaś? I kciuki za odstawienie debridatu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam dziś 5h na zakupach. Kupiłam tonę ubrań Pestce. W smyku są świetne promocje. Polecam! !! Byłam w dwóch. W hm i zarze. I na te 3 sklepy straciłam 5h Rzeczy są Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, tak sama się uczyłam z YouTube:p na konsultacji nauczyła mnie kangurka ale do bani to wiazanie-.- chyba tylko się sprawdzi w przypadku maluszków do miesiaca-.-
Morelle, kusisz tymi zakupami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Tak, kakao takie gęste bez mleka jem.
Pestycyda - super, ze kieszonka wam podpasowala i kciuki za odstawienie debridatu JonSnow - link do spiworka http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...NWFjNjU3NGI%3D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora super, dzięki!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3795 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, dziękujemy za życzenia
Z okazji sześciu miesięcy synu zaczął gaworzyć jak najęty. Dzisiaj przez pół dnia było "tatatata..." ![]() I chyba idą kolejne zęby. Szybko ![]() Cytat:
![]() Głównie pajace bo tego nam brakuje. Cytat:
Mała to Hugo wagowo podobny, ale jednak starszy i dłuższy kilka cm. Nie wiem po kim mój taki duży Kciuki za OMO, na Twoich włosach powinno dać super efekt Carolles, Taedio oby gorączka nie męczyła już Nelci i Nokosia Cytat:
Cytat:
Przypomniało mi się ostatnio, że jak tu trafiłam to byly jakieś śluby, ale nie pamiętam czyje
|
||||
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, faktycznie niefajne jest to, że musicie przebywać w przychodni razem z chorymi. U nas tak nie ma.
Jak masz chęć pracować w Kutnie to nie ma problemu ![]() Xzora, nieźle Klaudia pospała. Dobra jesteś z tą kaszką ![]() Carolles, Taedio zdrówka dla młodzieży ✊️✊️ Taedio, co ta kuzynka odwala ![]() Mał, u mnie wagowo podobnie. Też mam listę do poczytania w necie, tylko czasu ostatnio brak. Kciuki za włosy ✊️ Vadi, ale ekstra ![]() ![]() brawo dla Tż, No i gratulacje Pani narzeczona ![]() ![]() ![]() Pestycyda, super, że Wojtuś był taki grzeczny ![]() Morelle, Ty zakupoholiczko na wyprzedaży takie perły jeszcze znalazłaś?Moja Amcia pierwszy dzień od dłuższego czasu była grzeczna mało plakala i wreszcie sama bawiła się na macie. 2 razy znalazłam ją nawet poza matą Mam nadzieję, że jej dzisiejszy humor utrzyma się dłużej.Ja dziś nie mogę skupić się na niczym innym poza akcją ratowniczą na nanga dobra wiadomość jest taka, że nasi herosi dotarli do Francuzki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj u fizjo na konsultacjach rozejścia mięśni brzucha, były u mnie w mieście darmowe.
I jest i dobrze i niezbyt. Rozejście jest na 1,5 cm, więc niedużo, ale za to od pępka kilka cm w górę. Fizjo powiedziała, że schodzi się do roku. Pokazała ćwiczenie i powiedziała co mogę robić, a czego nie. Dwa razy pytała czy na pewno nie byłam bardzo aktywna przed ciążą, bo mięśnie głębokie super pracują i widać, że nad nimi panuję. A ja ćwiczyłam tyle co kot napłakał. Tak myślałam, że mam to rozejście. Mam nadzieję, że zejdzie się tak jak mówiła fizjo... |
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, tatatata
czekam, aż Ami coś wydusi podobnego ona tymczasem woli psocić. Dziś wyszłam z pokoju na minutę po ciepłą wodę i znalazłam ją w takiej oto sytuacji ![]() Załącznik 1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za ćwiczenie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ostatnio sie przykrył matą z pałąkami ![]() Dobrze, że napisałaś, że ratownicy dotarli do Eli, nie widziałam jeszcze tej informacji. Oby ich ściągnęli ![]() Ciężko opisać bo jest podobne do brzuszków, ale brzuszków przy rozejściu nie wolno robić. W tym ćwiczeniu leży się na plecach i podnosząc głowę i barki przybliża się rękami mięśnie proste brzucha do siebie (tak chwytając je dość głęboko). |
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po suchej skórze prawie nie ma śladu. Na dworze też już na plusie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Xzora czy ta szczotka parowa, którą prasowałaś ubranka Klaudii to było coś takiego?
http://www.biedronka.pl/index.php/pl...arowa-do-ubran |
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
Tz chce zebym nie wracała do pracy po macierzyńskim i została jeszcze kilka miesiecy z małą to taka praca bez umowy byłoby super. A tak to nie ma mowy jak Wiku do żłobka się dostanie wracam do pracy. A co do przychodni od 17 w piatek sa dzievi zdrowe ale i tak zapisują chorych i sie przedłuża. Niby do lekarzacwchodzi się ze zdrowymi od razu ale na szczepienie trzeba czekać a tu moment i coś mozna złapać |
||
|
|
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, to taniocha! W Oławie otworzyli w nowej galerii smyka ale jest taki mały że aż żal-.- w ogóle nic tu w tej nowej galerii nie ma poza bardzo dużym Reserved i Sinsay w którym generalnie nigdy nic nie kupiłam
![]() Vadi, ja jabłko kroje na malutkie kawałki albo ścieram na tarce i do kaszki daje ![]() Emmos, tęż się przejmuje tą akcją ratowniczą. Już myślę co to musiała być za sytuacja dramatyczna że Francuzka zdecydowała się schodzić bez naszego Polaka... Oby go uratowali!Calineczka, super te konsultacje! To teraz masz motywację do ćwiczeń ![]() Emmos, co ta Ami wyprawia OMG! Karolinusia, super! Co pomogło ostatecznie? Mój TŻ zakatarzony ale upiera się że idzie z młodym na spacer. Jak się rozłoży na maksa to będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka - wygadany ten twój 6-miesięczniak. Krem to Poldermin Hydro
Morelle - niezła ta wyprzedaż jak body po 5zl. Emmos - super, ze Amci humor wczoraj dopisywał. Ami musiała sprawdzic co jest za ochraniaczem ![]() Calineczka - miałam coś podobnego, tylko moja wyglądała jak czajnik. Dobrze tez sprawdzała sie przy czyszczeniu mikrofalówki i piekarnika ![]() Nie wiedziałam, ze az rok mogą sie te mięśnie brzucha schodzić, to dobra wiadomość. U mnie niby szczeliny juz nie ma, ale jakby sie jeszcze mocniej domknęło to byłoby super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wam polecam książeczki z pacynkami. Widziałam w empiku po 30 zł. Ja kupiłam 2 na olx za 10 zł. Pestka je bardzo lubi. I moje wczorajsze zakupy
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, ale mega wszystko śliczne
![]() Ta, otworzyli galerie nową ale mało co tam jest. Tyle fajnie że kino zrobili chociaż już było w rynku tylko że takie małe kameralne i średnio wygodne siedzenia. Niestety my do kina pójdziemy za 10 lat bo nie ma z kim Wojtka zostawić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety Tomasza nie udało się uratować Cytat:
Najważniejsze, że wiesz jak możesz dopomóc sobie ćwiczeniami. Cytat:
Nieźle Pestkę obłowiłaś Kilka rzeczy mamy Np te gatki IMG_3571.jpgDziewczyny wszyscy wokół nas są chorzy. Jak ja już chcę wiosnę! Zjadłam wczoraj przed snem pół tabliczki gorzkiej czekolady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że nie ma seansów z dziećmi u mnie jest podobnie :/Cytat:
Fajne są te spodenki. Ja kupiłam za 10 zł ![]() Miałam was pytać czy wasze dzieci dalej śpią na płaskim?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

niech coś z tym zrobią. Z wagą nie wiem...
!

na wyprzedaży takie perły jeszcze znalazłaś?
Mam nadzieję, że jej dzisiejszy humor utrzyma się dłużej.
dobra wiadomość jest taka, że nasi herosi dotarli do Francuzki