|
|
#961 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
musze sobie kilka zapamietac ![]() Cytat:
ale ja mam tak, ze jak czuje alkohol od faceta to mi ochota przechodzi w ulamek sekundy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() TZ byl dzis u swoich rodzicow sam i jak wrocil to mi powiedzial, ze nie chce oklamywac rodzicow, ze ja sie dobrze czuje, bo oczywiscie zapytali dlaczego nie przyjechalam z nim i zamiast powiedziec, ze zle sie czulam (zabronilam mu tego mowic) to powiedzial, ze mam duzo rzeczy do zalatwienia. I powiedzial, ze to jego rodzice i ma wyrzuty sumienia, ze musi klamac i wolalby, zebysmy im powiedzieli. Zgodzilam sie i uzgodnilismy, ze powiemy im w przyszly weekend. TZ zaproponowal, zebysmy kupili kartke "najlepsi dziadkowie swiata" i przykleili zdjecie malenstwa i im wreczyli. Czasem to on ma nawet niezle pomysly, nie posadzalam go o takie talenty Ja pierwsze objawy ciazy mialam dopiero po koniec 7 tygodnia. Brzuch bolal mnie tylko w okolicach @, a potem przestalo i nudnosci i zawroty glowy pojawily sie dopiero po koniec 7 tygodnia.
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!
Musiałam nadrobić 5 stron czytania i już nie ogarniam, która z Was co napisała no więc:- terminu jeszcze nie mam bo ostatnio mało było widać na usg... mam nadzieje, że się wyjaśni 1 lutego bo mam wizytę ![]() - też mam karat od początku ciąży... w dzień jest w miarę ok ale za to w nocy bywa ciężko... no i rano się leje z nosa nieźle - objawy mnie cały czas bolą piersi choć teraz już trochę mniej ale za często skurcze jajniki/macica szczególnie wieczorem ale w dzień też potrafią mnie złapać - u mnie jeszcze rodzinka nie wie nic, czekam baaaardzo na to serduszko <3 mam nadzieję że to nastąpi w czwartek
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie malz wlasnie popuja sobie moje ulubione winko i zostawil otwarta butelke... Ale smrod - a fuj
![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam - do dziś! We wtorek zacznę 7 tc. Powiedziałam wlasnie przyjaciółce uwielbiam dzielić się ta informacja ❤️❤️❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciężko mi było w pracy utrzymać to w tajemnicy i dla moich najbliższych koleżanek nie powiedzieć, unikałam ich jak ognia bo wiedziałam że na włosku wisi ujawnienie ciąży ale jak powiedziałam to sie rozpłakałyśmy wszystkie i ahhh byłam taka dumna że mogę to powiedzieć
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawilzacz przy maluchu??? A co on takiego daje? Poczytalam o tym, i fakt, kazdy pisze ze kupuje ale nigdzie nie znalazlam uzasadnienia ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ❤️Cytat:
No jak to co - maluszek ma bardzo wąskie przegrody nosowe - wystarczy bardzo suche powietrze latem czy zima jak grzeją nas sąsiedzi bo my nie grzejemy i od razu nam się robi masakra w nocy - dziecko potrzebuje mieć chłodno i wilgotno w nocy a nie sucho jak na Saharze :P Jak Sari miała 2 msc i tak charczeć zaczęła polecieliśmy do lekarza (to czerwiec był) i ogólnie zdrowa nic jej nie jest ale wlasnie chyrczala od tego ze tak sucho - wystarczyło nawilżać i samo przeszło . A lekarz powiedział by szybko coś z tym zrobic bo to charczenie potem spowoduje obrzęk i inne problemy No a po za tym - daje to samo co dorosłemu tylko małemu noskowi bardziej pomaga jeszcze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Dowiedziałam się, że jestem mamą wrześniową. Termin mam na 8.09. Jest to moja pierwsza ciąża. Czy mogę dołączyć do forum?
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
A to kurka wodna problem bedzie... Kiedys mialam problem z suchym nosem i pozyczylismy taki od znajomych. Rzekomo jakis super wypasiony model to byl, a powodowal tylko, ze woda sciekala po scianach, ale wilgotnosc powietrza odczuwana przez moj nos nie wzrastala
za duza powierzchnia chyba jednak chyba ze jakis przemyslowy... ![]() Swoja droga, przydaloby mi sie cos, co faktycznie bez przeklaman pokazaloby faktyczna wilgotnosc powietrza. PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jestem u koleżanki jeszcze :PCytat:
Witaj kiedy sie dowiedziałaś ? opowiedz wasza historie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#972 |
|
Przyczajenie
|
O matko dziewczyny jak wy lecicie z produkcją i jak szybko rozwijacie ten wątek
próbuje ogarnac wszystkie te wasze wiadomości i być w miarę na bieżąco Tp jeszcze nie podam bo sama go niestety nie znam, wizytę u ginekologa mam dopiero w piątek U mnie o ciąży wiedzą tylko dwie osoby moja szefowa i księgowa jakże zacne grono hehe no ale sytuacja tego wymagala żeby to one były pierwsze Z ogłoszeniem tego reszcie świata czekam przynajmniej do wizyty u ginekologa )
|
|
|
|
#973 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez mam czasem skurcze, porozmawiam o tym z moja gin w tym tyg. Cytat:
Cytat:
Haha
|
|
#974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
nasz nie kosztował majątkiu, a sprawdza się super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale lecicie z tematem!
U mnie już prawie wszyscy wiedzą, rodzice wypaplali ale dzięki temu nie muszę załatwiać sobie wymówek![]() Dzisiaj zaczynam 7tydzien! Mnie też narazie objawy oszczędzają, na początku bolało podbrzusze, parę razem mnie zemdlilo, tyle. |
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy wizyta będę trzymać kciuki ! ❤️ ja się mojej normalnie nie doczekam bo wtedy teznpowiem rodzicom ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Ktos mi ostatnio chcial pomoc z wyliczeniem
. 22.01. Bylam w 7t6d, a płodek mial wymiary stosowne dla 6t3d. W ktorym tyg i dniu jestem dzis 28'01? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ja ! Dawaj jeszcze pierwszy dzień ostatniej miesiączki i już liczę ale już widzę ze miałaś później owulacje ;P stad rozbieżność ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
28.11'2017.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
nawet mąż się zdziwił. Wczoraj byliśmy u znajomych i rzucali jakimiś podtekstami o ciąży, ale ja poker face. I w ogóle jakaś taka byłam poddenerwowana, wszystko mnie wkurzalo i marzylam, żeby tylko wrócić do domu. Permanentne ZNP witaj :sciana:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Wiec jesteś w 8 tc 5 dniu czyli 9 tc - jeszcze dwa dni i zaczniesz 9 tc 0 dzień Drugi trymestr masz niby zacząć 21.02 Faktycznie z kalkulatora wynika ze 22.01 byłaś w 7tc 6dniu Po danych z usg wynika ze miałaś owulacje pare dni później niż się liczy z 28 dniowych cykli nie przejmuj się będziesz mieć dwie daty porodu z OM i z USG - jak większość tutaj. Ale dni tygodni ciąży liczymy tylko z OM bo tak lekarze liczą data z USG jest data kontrolna która wydłuży ci czas zanim wsadza Cię na wywołanie porodu w razie w Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
A mnie mdli niezmiennie od 2 tyg
całe dnie..czy zjem czy nie zjem a dzisiaj nawet sniadaniq nie umiem zjeść..ja sie potrafie obudzić o 4 rano na siku i jak wróce z lazienki musze lezec na wznak bo kazda proba przewrocenia sie na bok powoduje wzmożony atak mdłości.. Do wczoraj pomagaly ogóry konserwowe + cola.. Na dzisiejszy poranek nie pomogły ale nie wymiotuje.. Chociaż tyle
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega silne te mdłości masz 😰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Aaaa dziewczyny ale szybko produkujecie posty
Musze nadrobić dziś zaległości, bo przez ostatni tydzień byłam wyjęta z życia - pojechaliśmy z mężem na spontaniczną wycieczkę do Hiszpanii i udało nam się zorganizować tam sesję poślubną... Było pięknie <3 I cieszę się ogromnie, że udało nam się pojechać za granicę, kiedy jeszcze jestem "na chodzie"... Kolejny taki wypad najwcześniej dopiero za 2 lata ![]() Z newsów ciążowych: na ostatniej wizycie okazało się, że mam niski poziom progesteronu i szpikuję się hormonami... Dzidzia ma już 1,5 cm więc rośnie rośnie Ale zaczęłam się martwić, czy wszystko jest w porządku, bo mam straaaszne nudności, brzuch ciągle boli a jedzenie to jakiś dramat... Mało co przechodzi mi przez gardło, jedynie pomarańczę akceptuję i moglabym jeść tonami A na wadze +3 kilo #ciekawejaktomożliwe ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fantastycznie ze wam się tka udało Życzę Ci by Tobie tez mdlosci znikły a niestety to baaaardzo popularna dolegliwość naszych wrześniowek:/ Cytat:
Jesuniu wiem o czym piszesz ! Tego się boje ! Ja miałam w ciąży pierwszej przez bite dwa miesiące włączony tryb przetrwania - koszmar ! Czekałam jak na zbawienie na drugi trymestr i ... i gofno , przeszło mi troszke później . I wtedy zaczęło być pięknie hehe Życzę Ci by szybko przeszło a sobie by mi się nie zaczęło jak w 1 ciąży ale coraz mniej w to wierze ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z mężem jedziemy do Włoch na przełomie kwietnia i maja (jeszcze przed ciążą zaplanowane, ale nie rezygnujemy ) i już coś kombinuje ten mój luby żeby odwiedzić jeszcze jakiś kraj. Zobaczymy co z tego wyniknie... Jak widzisz kochana tu większość z nas ma te cholerne mdłości więc spoko, wszystko ok. Jedne większe, drugie mniejsze ale są paskudy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest u nas ktoś kto przechodzi bezobjawowo ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oo Włochy Tylko pewnie już we trójkę![]() Ech, chciałabym aby ciąża przebiegała bezobjawowo... wiecie, jesteś w ciąży, nic nie czujesz, brzuszek rośnie i nagle pyk! jest dzidziuś ![]() Najbardziej to sie jednak martwie o ten progesteron, mam brać przez miesiąć Duphaston, najpierw dwie tabletki dziennie, po dwóch tygodniach zredukować do jednej dziennie... któraś z was też to bierze?
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami czuje taka gule w gardle, ale potem przechodzi przynajmniej w tym temacie. Ale za to wczoraj tak mnie cycki swędziały, że nie mogłam nijak znaleśc sobie wygodnej pozycji do spania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

musze sobie kilka zapamietac 

Kolejna moja wizyta jest 19.02 a wtedy to już bobaska będzie jeszcze lepiej widać 
no więc:
uwielbiam dzielić się ta informacja ❤️❤️❤️

próbuje ogarnac wszystkie te wasze wiadomości i być w miarę na bieżąco