|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
kasia to super
Także myślę, że w okolicach sierpnia powinnam wiedzieć Plany takie, że składam na turystykę i rekreację. Zastanawiam się cały czas nad pedagogiką (edukacja medialna) i może coś jeszcze ale.. sama nie wiem ![]() A na zarządzaniu jest od groma matmy, prawda? Tzn. ogólnie przedmioty ścisłe?
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, rzuciłam pracę
I jest mi z tym dobrze. Chociaż trochę dziwnie się czuję, ale chyba bym się pochlastała, jakbym jeszcze raz miałam iść...W tym wątku napisałam więcej: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=308
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście...Ja rozumiem ciężko pracować, ale jakby ktoś mnie poniżał przy ludziach to też bym zrezygnowała...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, nie dziwię się, że zrezygnowałam w takich warunkach może i można wytrzymać ale nie jeśli ktoś Cię poniża i nie ma szacunku. Chyba też bym rzuciła to...
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba do Focusa, bo tam ponoć najwięcej sklepów, ale ja sie nie znam
![]() I dziękuje za PW. Będę starać sie na UAM, bo mam szanse. Tylko do tej myśli o Toruniu już sie bardzo przyzwyczaiła... Muszę jednak spróbować w Poznaniu, bo inaczej chyba byłabym zła na siebie że zmarnowałam szanse, która dała mi matura( do tej pory nie mogę w to uwierzyć Jak ja bym chciała być umysłem choć trochę ścisłym EDIT: Nija, mi wystarczy, że sobie to wyobrażę, nie dziwię Ci się. Jeszcze znajdziesz coś lepszego!
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
blaque na turystykę na Urz dostaniesz się na 99%. też nad tym myślałam, tak samo jak nad edukacją medialną, jedna znajoma tam studiuje i mówiła, że ciekawe..
Wyniki są w okolicach 15 lipca, przynajmniej na wydziale prawa, ale na innych chyba też gdzieś tak Cytat:
współczuję Ci strasznie, wiem jak ciężko znaleźć pracę bez doświadczenia, po takim czymś chyba bym się załamała. dobrze, że chociaż Ci za to zapłacą.. ja bym sobie i tak tą pracę wpisała do CV
|
|
#3398 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Znaczy że strasznie jej dużo i trudna.I bardzo dobrze!
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Nija strasznie współczuję i nie dziwię Ci się
Nie wytrzymałabym tam chyba nigdy..Dobrze zrobiłaś laylaa mówisz? Bo ja bym chciała tam iść. Co prawda najbardziej mnie kręcą w tym wyjazdy, rajdy, sport ale też wydaje mi się, że jest to fajny kierunek.Moja koleżanka jest na edukacji medialnej i jej się podoba. Chyba tam złożę papiery jako 2, a jako trzeci zastanawiam się nad psychoprofilaktyką społeczną ale ten trzeci kierunek biorę już jako tako, żeby po prostu złożyć.. A na awf nie pójdę..
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. wydaje mi się, że turystyka jest lepsza od awf-u, nie wiem.. ogólnie to się spotkałam z bardzo różnymi opiniami (nt. turystyki na Urzecie), jedni polecają inni odradzają. ale skoro wolisz awf to złóż też tam, a nóż się dostaniesz
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Blaque czemu nie chcesz próbować na AWF? Przecież masz szanse
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nogi mnie szczypią tak że aaaj! Na szczęście podobno to koniec upałów.
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszyłaś mnie![]() A czemu pisałaś, że na 99% się dostanę? Z tym, że większość osób jest w formie też się boję chociaż z tego co słyszałam i widziałam po ludziach to jakoś nigdy nie trenowali, nie grali w nic a szli ![]() Heh dzięki dziewczyny, ale co do awf'u- nie chcę później zostać nauczycielką w szkole. Tak, wiem, że można zrobić kurs i pracować w klubie fitness itp. ale moja koleżanka właśnie skończyła awf, pracowała w klubie i.... wyjeżdża do Stanów bo tutaj zarabiała tyle, co nic. Także dla mnie to odpada. Nie wiem czy po TiR'ze coś znalazłabym ale wydaje mi się, że prędzej. Zresztą jak już mówiłam i em pisała, mało kto teraz pracuje w swoim zawodzie
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
blaque napisałam Ci pw
![]() tak samo myślę o AWF-ie..
|
#3405 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatni.. Kurczę a ciekawe co jest, jak ktoś zdał maturę i chce poprawić na lepszy wynik, ale jakoś tak się dzieje, że tą poprawę zawalił i ma poniżej 30%.. to co to wtedy nie ma już matury zdanej? ![]() Cytat:
Kurczę Kochana gratuluję napewno dostaniesz się tam gdzie marzysz ![]() ines ja ostatnio czytałam tak: (kilka książek z polecenia em )Jeżdżąc po cytrynach - lekka, wakacyjna, przyjemna książka przenosząca Cię do Hiszpani Smażone zielone pomidory - na początku dziwnie mi się ją czytało, ale później wkręca i ma taki klimat fajny ![]() Norwegian Wood - super książka. Wczoraj do 4 w nocy czytałam bo byłam ciekawa jak się skończy. Przeczytałam chyba połowę, bo tyle było do końca i naprawdę super. Musiałam kurczę dowiedzieć się jak się skończy Mam zamiar w niedalekiej przyszłości coś jeszcze przeczytać tego autora. Naprawdę polecam, dawno nie czytałam tak świetnej książki ![]() Króchość porcelany - polska książka, nie powaliła mnie na kolana, choć zakończenie było ciekawe i dopiero pod koniec książki się w nią wkręciłam, generalnie książka średnia. Obecnie czytam Kwiat Śniegu i Sekretny Wachlarz. Dopiero co zaczełam, może z 1/3 przeczytałam, ale bardzo fajna książka. Opowiada o losach dziewczyny mieszkającej w Chinach 1800 którymś tam roku. Opowiada o zwyczajach w rodzinach chińskich w tamtym okresie. O tym jak młodym kobietom krępowano stopy, o tym jak czuły się samotne, jak bardzo były spragnione miłości i bliskości, o tym jak facet był wyżej położony, o tym, że na miłość nie było miejsca, zawarcie ślubu to tylko transakcja handlowa. Polecam Kiedyś na tvp3 oglądałam program o Chinkach ze skrępowanymi nogami i ten reportaż utkwił mi w pamięci, dlatgo dziękuję em, że nakierowała mnie na tą książkę ![]() Coelho czytałam kiedyś Jedenaście minut i Pielgrzyma chyba.. Pierwsza książka bardzo fajna, przy drugiej się nudziłam. Coelho ma specyficzny sposób pisania, za pierwszym razem książka się podoba, za drugim już męczy. Durga a w tym konkursie, w regulaminie było napisane coś o tym, że istnieją dodatkowe zadanie aby otrzymać swą nagrodę? I pisano coś o wartości nagród? Kurczę jeśli nie, to ja bym się chyba z nimi kłóciła, bo zestaw to zestaw tzn. min DWA kosmetyki.. Oszuchiśći i tyle A dla Ciebie kolejne doświadczenie ![]() Cytat:
![]() Ja tylko na dietetykę na WUM się zalogowałam i tyle. Na nic więcej nie ma sensu z moją maturą. NA WUM pewnie i tak się nie dostanę, ale mam jeszcze szanse na zaoczne. Cytat:
W tym wieku nei ma co sobie szarpać nerwów. Tak jak ktoś już powiedział, miałaś pecha akurat co do pracy, ale nie zrażaj się szukaj dalej Ja też mam niesmak po pierwszej pracy, gdzie byłam wykorzystywana, menager głośno mówił, że w innych kawiarniach mówią, że on mobing (czy jakoś tak) stosuje w stosunku do pracowników. No ale najważniejsze się nie poddawać Uszy do góry dobrze, że CI zapłacą za te 3 dni mi nie zapłacili
|
||||
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
pam na pedagogice
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po raz kolejny sobie uświadomiłam, że praca fizyczna daje zadowolenie. Posprzątałam w pokoju i od razu nastrój mi się poprawił. Jest ładnie i czysto, od razu chce się tu mieszkać
|
|
|
|
|
#3408 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu mogłam mieć umowę-zlecenie na samo rozkładanie towaru i sprzątanie na rozpoczęcie letniego sezonu Tylko umowy już raczej nie dostanę, a szkoda.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki, dziewczyny Moja mama chyba jest zła, mówiła coś, że nawet miesiąca nie umiałam przepracować, a ona tak pracuje dzień w dzień. Ale ja nie będę się denerwować, w końcu mam swoje najdłuższe wakacje w życiu i mam je zmarnować na ciężką pracę -> spanie -> ciężką pracę -> spanie...? Byłam tak wykończona, że po napisaniu tamtego posta zasnęłam i teraz wstałam.
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle to motywowało, nie ma co..
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, spisane wszystko na karteczce, jutro do biblioteki .Blaque fajnie znowu Ciebie tu widzieć
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, czego słucham? Rosyjskiego reggae wykonywanego przez Ukraińców
Ale niesmak po nauczycielce pozostał hehe.
Choose life.' |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze zapomniałam napisać (bo to już nie odnosi się bezpośrednio do pracy w sklepie), że przyczepił się do mnie jeden z tych facetów, którzy tam piją na podwórku w tym domu=melinie z tą głupią babą. Przyczepił się i nie chciał się odpieprzyć, głupi pijak
Gadał coś, że mnie odprowadzi do domu, potem, że odwiezie na rowerze, bo samochodu niestety nie ma Może i śmieszne, ale po kilku godzinach harówy w upale takie zaczepki przestają być zabawne, zwłaszcza jak ktoś nie daje mi spokojnie wyjść z podwórka...Ufff, ale ulga
|
#3413 |
|
Konto usunięte
|
NIja tez uwazam że dobrze zrobiłas rzucając tę pracę. Tylko się męczyłaś i flustrowałaś a tera zmoze trafi C isię coś lepszego albo powakacjujesz sobie
![]() Ja jak już Wam pisałam już dawn odawno temu zapisałam się na studia (przed wynikami z matur bo niestety był taki wymóg czasowy )Ostatecznie kandyduję na historię sztuki, etnologię, filologię polską, filologię klasyczną i filologię klasyczną z kulturą śrudziemnomorską ![]() Ale juz się dowiedziałam ze na te dwa ostatnie nie mam szans bo nie zdawałam łaciny ani języka romańskiego na maturze no a co do mojej wymarzonej historii sztuki na którą jest 30 miejsc to się nie wypowiadam Ogólnie zapisy na studia stacjonarne już sie na UWr skończyły wiec czekam na drugi etap (i tu nutka ironii) czyli na 7 lipca ![]() Kupiłam sobie pierwszy raz w zyciu zachawalane na Wizażu kuleczki Cantare i Vollare (za całe 2,50 zł ) i sa świetne.... ![]() A tak u mnie nic....
|
|
|
|
#3414 | |
|
|
Cytat:
Ciekawe, kiedy fuksja przestanie myśleć, że może nam się nie pochwalić swoimi wynikami.
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Nija: Współczuje takiej pracy. Bardzo dobrze, że odeszłaś!! Twoje nerwy ne są wart tych pieniędzy.
Wczoraj skończyłam wyrabiać książeczke sanepidowską, byłam dowiedzieć się o prace i powiedzieli, że MOŻE na wrzesień mnie przyjmą ![]() Na darmo zmarnowałam pieniądze bo wątpie, że bede pracować w ten wrzesien. No i wybieram się do Gdańska ( chyba w następnym tygodniu) Zostawiam wszystko i odpoczywam nad polskim morzem
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
ines dziękuję
![]() Tak naprawdę to dziwnie się czuję, tak obco.. A tak w ogóle to zaczęłam pisać chyba dzięki krasulce kochanej ![]() Durga a gdzie je kupiłaś? Ja nigdzie ich u siebie nie mogę znaleźć, chociaż mam swoje świetne za 4,50zł
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kiedy macie pierwsze ogłoszenie wyników na uczelniach?
W ogóle sprecyzowałyście swoje wyboru dokładnie? Wiecie którą uczelnie wybierzecie jak dostaniecie się wszędzie gdzie składałyście? ![]() Ja mam nogi jak z waty jak o tym myślę. Em, zabierz mnie do Krakowa !
|
#3418 |
|
|
IW, ja już wszystko wiem.
To znaczy nie wszystko, nie mogę zdecydować się na poziom francuskiego (pomóżcie..) i dlatego jeszcze nie zarejestrowałam się na UE. Ale już wiem, że Turystyka to moje marzenie.
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszą listę mam w poniedziałek 7 lipca [Gliwice], a 12 we Wrocławiu, ale na niej się raczej nie znajdę, a 2 lista jest 21 lipca.
A gdzie bym wolała, to pojęcia nie mam. Em ale jaki masz problem z tym francuskim? Dla mnie to jasne, że powinnaś zacząć od najwyższego poziomu, jaki jest na uczelni
Choose life.' |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
em ja też nie widzę problemu
najwyższy z możliwych ![]() btw http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar..._sie_myla.html
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

No to rzeczywiście...

Znaczy że strasznie jej dużo i trudna.
Bo ja bym chciała tam iść. Co prawda najbardziej mnie kręcą w tym wyjazdy, rajdy, sport ale też wydaje mi się, że jest to fajny kierunek.
.

Gadał coś, że mnie odprowadzi do domu, potem, że odwiezie na rowerze, bo samochodu niestety nie ma
!