|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Ami śpi nadal na płaskim. Boję się nawet przykrywać ją kołderką, bo wszystko co się da naciąga na głowę
Niezła cena ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze muszę kupić kolejną pościel do łóżeczka u mamy. W zestawie był baldachin, falbanka i organizer. W misie takie jakie mam. Więc kupię takie same. Tylko to łóżeczko jest mniejsze, więc kupię inny ochraniacz. Nie modułowy. Będzie taniej. Pościel z kołyski jest juz za mała. A la millou będzie u mnie w sypialni. Bo będzie spała w turystycznym, gdy e końcu wrócimy dpi domu. Juz mnie bolą plecy. Na dole zostaje duże łóżeczko w jej pokoju. 150 łóżek...
|
|
#3813 |
|
*sportaddict*
|
dziękuję pięknie za wszystkie gratulacje, przekażę narzeczonemu
![]() wybaczcie, że tak wpadam zrywami, ale wracając zgubiłam (chyba w samolocie?) telefon |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz udziaki ma takie mięciutkie do schrupania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, współczuję straty telefonu. Ważne że wróciliście szczęśliwie!
Karolinusia, no proszę mam w koszyku cały czas ten lotion![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że moje dziecko za dużo je jak na początek. Dzis np zjadła rano kaszke (pół szklanki wody i łyżka manny) do tego odrobinę jabłka startego. Po południu malego ziemniaka i 6 kosteczek dyni (tak jakby garstke objętościowo). Po 18 jadłam banana i dałam jej na łyżeczce a ta buzię otwiera i chce jeszcze i tak zjadła z cwiartke może trochę więcej. No ale z drugiej strony jak chce to i tak ograniczać. Help
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, chyba nie może zjeść za dużo. Ona sama wie chybauba ile chce:p
Moje dziecko odmówiło spania. Leży w naszym łóżku i biega. Zastrzelcie mnie😎😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nie chce banana. Za kwaśny
|
#3820 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle wg mnie duzo kobiet nie wie o rozejściu i nieświadomie sobie szkodzi. Gdyby akurat o tym nie czytała i nie poszła na konsultacje to temat mógłby nie istnieć. Mało przytyłam w ciąży, nie miałam dużego brzucha, szybko wróciłam do formy i trochę mnie zaskoczyło, że jeszcze nie wszystko wróciło do normy. Cytat:
Podobno rok, zwłaszcza przy kp Cytat:
![]() Mój na płaskim i na brzuchu Dziewczyny nie ogarniam tego rd chyba, przeraża mnie to. Czytam Jackowską i alaantkowe, możecie polecić coś jeszcze? I jak to jest: mogę podawać np. przez miesiąc raz dziennie jakieś warzywo/owoc, a dopiero potem wprowadzać więcej? Mogę podawać ok. 17-18 wieczorem?
|
|||
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, faktycznie dużo Ci Ala wciąga
![]() Calineczka, ja podaje na początek wcześniej, bo sobie pomyślałam, że jakby były jakies problemy z brzuszkiem czy coś w tym stylu to będę miał czas na działanie. Nie mam dziś głowy do pisania ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka u mnie jest o 13 warzywo i o 17 owoc
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Około pół słoiczka warzyw i troche mniej niż pół słoiczka owocu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Pytam o te godziny bo też słyszałam, że lepiej wcześniej, ale wolałabym żeby na początku był przy tym mąż. Zależy nam na podawaniu kawałków, a mały siedzi u mnie na kolanach, więc nie widzę za bardzo jak wcina. Do tej pory mąż był naprzeciwko i go obserwował
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zjada 160ml kaszy. Słoik warzyw i 1/4 lub pół owoców.
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Dziala?
Edit. Dziala 😜 od wczoraj nie moge wejść na nasz watek. Wszystkie mi dzialaly oprócz tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie podaje tylko raz dziennie obiadek Wiki i jej ilości jedzenia nie porazaja. Kilka łyżeczek. Wczoraj jadla ziemniak pietruszka marchewka i miesko.
Ja jeszcze owoców nie podawałam. Z czym najlepiej podać? I co na początek? Kaszki też nie dawałam. Hmm jak myślicie za mało i za wolno idę z rd? |
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też jadł banana i mu smakowal
dziś chcę dać malinke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - jestes mistrz zakupów!
Klaudia spi na płaskim. Calineczka - masz racje, ze wiele kobiet nie wie o rozejściu tez dla wielu odstajacy brzuch to duzy kompleks po ciazy i mysli, ze tak musi byc, albo ze jak schudnie to to sie zmieni lub wlasnie zaczyna robić brzuszki czyn sobie bardziej szkodzi.Co do diety - z tego artykułu Halify wynika, ze powinno sie dawać 2-3posilki dziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Carolles - na szczęście działa ![]() Darietta- ja bym dawała same owoce na początku. Mozesz spróbować teraz podawać 2 razy dziennie. Zamówiłam staniki do karmienia. Ciekawe, czy któryś bedzie dobry konstrukcyjnie, bo w rozmiar powinnam trafić. Obecne staniki zrobiły sie duzo za duże, a mam jeszcze jeden z którego z kolei biust mi wypływa. Najgorsze, ze nie przez za małość (moze pol miski mógłby byc większy), a przez to, ze krój jest niezabudowany a moj biust ma konsystencje budyniu. Klaudia potrafi juz szybko raczkować. Do tego duzo upadków zalicza wspinając sie na meble/przedmioty czy na mnie. Wczoraj mocno uderzyła głową o płytki, ale akurat była przy ziemi, tylko źle rękę ułożyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
No to jak działa to dzień dobry wszystkim 😊
Odpukac N nie ma już dziś gorączki uff... Te trzy dni to i tak była męka dla niej. Taedio a jak u Was? Mam nadzieje ze Niko też ma się lepiej juz 😘 Darietta owoca mozesz juz wprowadzic np jabłko, gruszke albo banana. Nela wczoraj pierwszy dzień zjadla ladnie. Ugotowalam jej dwie różyczki brokula i wsuwała aż miło a potem byla gruszka. Od dziś znowu jej wprowadzę kaszkę, z gruszką dziś jadła rano i też chętnie zjadła. Calineczka dobrze ze pisałaś na tą konsultację 👍 Vadi to i ja dołączam do gratulacji💕 nie wiem czy gratulowalam czy tylko mialam zamiar🙈 strata telefonu przykra ale ważne ze wrociliscie szczesliwie 👍 Emmos ja też się strasznie wkrecilam w tą akcje na Nanga 😪 caly dzien wczoraj wisialam na wiadomościach. Przykro ze nie dali rady wrocic po Tomasza. Morelle ale zakupy! Online tak biednie bardzo było. Same małe rozmiary zostały wiec nic nie kupilam. Xzora fajny pomysl na kakao! 😊w ogole to Twój jadłospis mega. Podziwiam na różnorodność i za chęci w przygotowywaniu tych posiłków 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolles dobrze że Nelci już przeszło!
Kurczę nastraszyłyście mnie trochę tym rozejściem, bo ja mam ciągle odstający brzuch, w dodatku dziwnie wygląda, a w tej apce czesto są brzuszki.. Mały dzisiaj rano zrobił zwartą kupkę a nie rozszerzamy jeszcze diety... N też nakrywa sobie wszystko na twarz, a kołdrę dodatkowo skopywał zawsze. Obecnie śpi w śpiworku, otulony dwoma kocykami a nad ranem jeszcze moją kołdrą brzmi strasznie ale on jest cały lodowaty! Kark wiecznie zimny, zresztą wszystko zimne, główka, twarz, ręce. Jak go nie okryję to się wierci, budzi co chwilę, dopiero jak mu ciepło to śpi spokojnie. Zamówiłam ten śpiworek który ma Xzora, może w nim nie zmarznie..Ps schudłam 1,5kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3838 |
|
MerDer 4ever
|
Darietta wyluzuj z tym rd
![]() Carolles niestety gorzej, dzisiaj lekarz. Mały oddycha i kaszle jak gruźlik mam tylko nadzieje, że obędzie sie bez szpitala Mój ładnie je kaszkę z bananem, z jabłkiem czy samej nie chce. Muszę kupić gruszkę |
|
|
|
#3839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmarzluch straszny z tego Twojego synusia 😊 N spi bez kołdry czesto w pizamce bez stopek i jest cieplutka 😊 a jak śpi pod koldra to spocona jak mysz. Cytat:
u nas to chyba byla 3 dniowka tylkp powinno ją zsypac a żadnej wysypki nie ma. Gorączki nie ma od wczoraj. Nie kaszle nie ma kataru. Dziwne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - to sprawdź koniecznie czy masz rozejście. Mam nadzieje, ze spiworek sie sprawdzi. Jest jak gruba kołdra, wiec powinno byc mu ciepło, no i sie nie rozkopie z niego. Jaki wzór zamowilas?
Gratuluje -1,5kg. Carolles - dobrze, ze z Nelą juz lepiej.super, ze brokuły i gruszka jej posmakowaly. Taedio - współczuje pogorszenia u Niko, oby udało sie go szybko wyleczyć w domu, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Jest godz 10.00 a ja juz jestem umęczona. Klaudia trzy razy upadła głową na ziemie i był płacz. W koncu teraz zasnęła na drzemkę. Jak jest senna to ma słabą koordynację i o upadek łatwo. Po drugim założyłam jej opaskę frotte na głowę, zeby amortyzowała uderzenia. Mamy tez juz pierwsze zniszczenia na koncie - wczoraj nie zdążyłam zamknąć szafki i stłukła szklane miseczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Niezła cena 

Oby go uratowali!

brzmi strasznie ale on jest cały lodowaty! Kark wiecznie zimny, zresztą wszystko zimne, główka, twarz, ręce. Jak go nie okryję to się wierci, budzi co chwilę, dopiero jak mu ciepło to śpi spokojnie. Zamówiłam ten śpiworek który ma Xzora, może w nim nie zmarznie..