Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-29, 08:39   #2911
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Może i tak, ale co nie wchodze to miliardy zdjęć ubranek. Trochę mi się szkoda robi, ze ja nie mam tej satysfakcji kupowania.

No właśnie... inna sprawa, ze mąż mi jeszcze nie bardzo pozwala. Rozum mówi, ze najpierw muszę posegregować co dostałyśmy,m. No i nie wiem ile mi dziecko będzie chodzić w tych rozmiarach 56, 62... to będzie lato, wiec wątpię by często je używała
Ja tez mam po synku starszym, ale mialam troche pozyczonych ktore oddalam a od nikogo nie dostane wiec musze sobie dokompletowac poki sa wyprzedaze. Wlasnie czekam na kuriera z H&M. Dzis licze ile mam czego segregujac wielkoscia nie rozmiarami i ruszam dlalej bo czpeczki, niedrapki zniszczone od oliwki wyrzucilam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-29, 08:43   #2912
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super! Ogrom rzeczy juz macie!
Fajnie, że takie konkrety wyprawkowe dostalisci.

Miałam ten sam problem z Wizaz em co Ty ale już się uspokoiło chyba.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 08:44   #2913
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
A co myślicie o używaniu fotelików co mają kilka lat? Mam maxi cosi citi z 2011 używany przez rok. Wygląda jak nowy ale nie wiem czy nadal jest bezpieczny
Ja zakupiłam fotelik dla córki ze stycznia 2010 r i obwiozłam dwójkę, teraz nie zamierzam zmieniac.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A teraz ostatnie lupy wyprzedazowe dla Zoi
Wiecej nie kupuje bo siostra mi pisala ze moze cos jej zostalo po corce (ktore notabene tez ode mnie dostala po mojej ) wiec dopiero jak dostane i bede wiedziala co jest to ewentualnie dokupie. Na pewno pajace na noc ale poza tym zobaczymy...

Załącznik 7408261Załącznik 7408266

Dziewczyny? Która ma witaminy pregna plus?
Ostatnio dokupiłam pregna DHA. Masakra! Ktoś łyka? Odbija mi się rybą w puszce! NIe dam rady tego łykać

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 08:45   #2914
karolson
Zakorzenienie

Agugus mi czesto wizaz tak szaleje

Ja sobie obiecalam ze nie kupuje nic na 56 bo Filip nosil to max 2 tygodnie pozniej juz 62-68

Stary 2018-01-29, 08:49   #2915
ladyroses
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim
Kciuki za wizyty, czekamy na wieści

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam fotelik dla córki ze stycznia 2010 r i obwiozłam dwójkę, teraz nie zamierzam zmieniac.

Ostatnio dokupiłam pregna DHA. Masakra! Ktoś łyka? Odbija mi się rybą w puszce! NIe dam rady tego łykać
Ja biorę inne witaminy od początku ciąży, też są w nich kwasy DHA. Też mi się rybą odbijało (ja jestem wege) i nie raz zwymiotywalam z nich. Życie mój sposób to je brać przy bardzo obfitym posiłku... Wtedy jest znośnie.

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 08:52   #2916
agugus90
Zadomowienie

I już działa a specjalnie odpaliłam laptopa.

Od początku, tzn 6tc, biorę suplementy z DHA i tego nie odczuwam. Z tym że biorę najczęściej bezpośrednio po obiedzie albo kolacji, nigdy bez posiłku. Ale dobrze czuję się też po zelazie, więc pewnie chodzi o ogólne dobre tolerowanie leków.

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 08:54   #2917
lina84
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo.
JA biorę pregne plus, łykam też ta dha i nie odbija mi się ryba. Ale chcę zmienić witaminy, bo one ostatnio strasznie drożeją, a są o podobnych składach dużo tańsze.

lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 08:55   #2918
weIka
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo
Weekend jak zawsze aktywnie, więc Was tylko podczytywałam.

No! To mogę dołączyć do ekipy czującej ruchy Już wcześniej wieczorami czułam, zwłaszcza jak coś położyłam na brzuchu ale teraz już jestem pewna że to nie moje jelita i mocniej ziomek daje o sobie znać

Co do zakupów to ja też praktycznie nic nie kupiłam do tej pory, mam dosłownie po parę ubranek z wyprzedaży. To chyba żeby mieć spokojną głowę i nie myśleć sobie że kompletnie nic nie mam
A z całą resztą jestem tak daleko że łooohhohhhh
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 08:55   #2919
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam Mama DHA bo czytałam ze po nich ryba się nie odbija i potwierdzam. Zero rybnych odbić
Stary 2018-01-29, 08:57   #2920
ladyroses
Zakorzenienie

Agugus ja też żelazo dobrze toleruję. Bałam się bo mnie nastraszyli, że to okropne itp. Normalne tabletki jak magnez. Nic nie odczuwam złego.

Stary 2018-01-29, 08:58   #2921
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Tak sobie myśle... czy tylko ja nie kupuje jeszcze ubranek dla dziecka? w srode będziemy się dzielić z bratową ubrankami, które dostałyśmy od siostry. Będzie łatwo, bo ona będzie mieć chłopca, ja dziewczynke, a ubrania są po 2 dziewczynkach. Dużo jest unisex lub dziewczęcych i pare bardziej chłopięcych, bo kupując w ciuchu nie patrzyliśmy z mamą na to czy ciuch ma „chłopięcy”/„dziewczęcy” wzór tylko na stan
A tak to dostałam tylko spodenki dla naszego dziecka od siostry i tyle mamy nic jeszcze nowego, kupionego przez nas.
Ja ani nie kupuję ani nie dostaję więc chyba jestem najbardziej w tyle z was wszystkich z wyprawki mam tylko smoczek, który sama sobie wzięłam na warsztatach tylko, że my z mężem w styczniu wzięliśmy samochód w leasing z 30% wkładem więc kilkadziesiąt tys. poszło.
Może w lutym jak poznam płeć to coś kupię, ale chciałabym jeszcze dokończyć urządzać mieszkanie...W marcu to na pewno kupimy meble do pokoju dziecięcego. Kwiecień - maj reszta wyprawki. Taki mam plan, oby wypalił

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też macie takie skurcze albo uklucia w pochwie? Pierwszy raz mi się przed chwilą przydarzyło, trwało ok 30 sekund i puścilo. Poszłam siku i jest ok.
Na niby pisze że to normalne, ale głupot też się można się naczytac

Też mam czasami takie klucia. Nawet nie patrzyłam w googlach co to bo od razy pomyślałam, że w ciąży to pewnie normalne

W ramach relacji z weekendu to jak ktoś się wybiera do kina na Podatek od miłości to szczerze mówiąc...bez szału nie jest to typowa głupia komedia romantyczna, da się oglądnąć ale to wszystko. Swoją drogą mieliśmy iść na coś całkiem innego ale miałam jakieś zaćmienie umysłu i koniec końców na to zarezerwowałam bilety

Wyprowadzka z domu ma swoje plusy, niedziela u rodziców obfitowała w pyszne jedzonko i ciacho, dogodziłam sobie jak nigdy ogólnie my z moimi rodzicami mamy super relacje i wyglądamy bardziej jak 2 pary znajomych niż jak dzieci z rodzicami co jest super w góry za tydzień też jedziemy razem.
Stary 2018-01-29, 09:02   #2922
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Wizaż mi szaleje, na aplikacji mam podgląd i widzę, że pisała Guerka, ale nie mogę wejść w wątek. Na przeglądarce w telefonie wiadomości od Guerki nie widać, no co jest? :-/

Byłam dzisiaj na krwi i moczu, popołudniu wyniki, ciekawe jak chorobska na nie wpłynęły.

My z mamą wczoraj rozpisalysmy ciuszki na 56 i 62 cm, które mamy i co jeszcze trzeba kupić, i trochę jeszcze tego zostało. Mam za tydzień imieniny i mama chce podzielić dla babci i mojej chrzestnej, na co mogą polować, bo tak jak pisałam, u mnie od strony mamy to pierwsze dziecko, więc jest niesamowita radość. I stąd mamy już trochę ciuszków, bo mama bierze a to coś z Pepco, a to z Auchan, i tak idzie. Sami kupiliśmy jeszcze niewiele.

TZ byl wczoraj u brata i dostaliśmy brązowe drewniane łóżeczko z szufladą, krzesełko do karmienia, wanienke na stojaku, coś a la chodzik - taki jak balkonik dla starszych osób, leżaczek bujaczek, dużą matę edukacyjną, dwa spiworki, kilka pieluch tetrowych i czapeczki w sam raz na lato, także jesteśmy przeszczesliwi, że coś idzie do przodu. Do zabrania będzie jeszcze łóżeczko turystyczne przy okazji

Na luty myślimy o reszcie ciuszków na 56-62 i chyba wózku, z drugiej strony dziś finalnie będziemy wiedzieć co oferuje Toruń i czy jednak rezygnujemy z Wrocławia. A nawet jeśli tak, to i tak chcemy się wyprowadzić od moich rodziców, choć rynek wynajmu w interesującej nas dzielnicy, by TZ miał wygodny dojazd do pracy, praktycznie nie istnieje :-( I sprowadza się to do tego, bo ucieklam od głównej myśli, że nie wiemy czy będziemy kupowac wózek przed przeprowadzka czy nie lepiej po. Ale na liście zostało tego jeszcze mnóstwo, więc na pewno się wyda
Super że dostałas tyle rzeczy, ja przy pierwszym też dostałam dużo, pół rodziny np kupowalo wcześniej pieluchy, potem ja przez rok nie kupiłam żadnej paczki. Teraz wszystko się pozmieniało, ale i tak mam sporo Rzeczy po synku, ale zakupow większych na razie nie planuje, w kwietniu chyba.

Stary 2018-01-29, 09:11   #2923
kalka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny. Myślałam że może te Pregna mają taki odruch, a tu widocznie z moim zołądkiem coś nie tego. Spróbuję jutro po obiedzie (obfitym )

Stary 2018-01-29, 09:11   #2924
goldika
Zakorzenienie

Pampersy to najwspanialszy prezent dla rodziców
Stary 2018-01-29, 09:13   #2925
ladyroses
Zakorzenienie

Będziecie kupować Dady czy Pampersy?
Ja spróbuję z Dadami najpierw (wiadomo cena), ale liczę się z tym że może mała nie będzie ich tolerować

Stary 2018-01-29, 09:20   #2926
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Będziecie kupować Dady czy Pampersy?
Ja spróbuję z Dadami najpierw (wiadomo cena), ale liczę się z tym że może mała nie będzie ich tolerować

Ja do szpitala zabiorę pampersy i pewno też dostanę przy odwiedzinach (standardowo) natomiast dady mam sprawdzone, sa mięciutkie jak pampers i już proszę dzidziusia, żeby żadnych uczuleń nie było. Zdecydowanie taniej!

Stary 2018-01-29, 09:23   #2927
lina84
Rozeznanie

Z Synem przechodzilismy różne etapy z pieluchami, w zależności od rozmiaru, raz Dada były super, czasem pampers, a czasem te z Lidla czy Rossmanna.

Stary 2018-01-29, 09:28   #2928
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Ja jeszcze nie kupilam nic dla malego jeża 😃. Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia😃. Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie.

Jesli chodzi o pieluchy to bedziemy probowac dady. Ciekawe jak sprawuja sie te z rossanna?
Ostatnio widzialam na grupie sprzedazowej na fb ze dziewczyny sprzedaja za grosze cale paczki 1 i 2 z pampersa bo im zostaly. To toz jest jakies rozwiazanie.

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 09:32   #2929
lina84
Rozeznanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092480 6]Ja jeszcze nie kupilam nic dla malego jeża . Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia. Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie.

Jesli chodzi o pieluchy to bedziemy probowac dady. Ciekawe jak sprawuja sie te z rossanna?
Ostatnio widzialam na grupie sprzedazowej na fb ze dziewczyny sprzedaja za grosze cale paczki 1 i 2 z pampersa bo im zostaly. To toz jest jakies rozwiazanie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]O tak zaczna się fajne teksty rodzinki. Pamiętam jak mi teść składał życzenia na urodziny i powiedział zeby się tylko żywe urodziło bo ty taka chorowita jesteś było to ponad 6lat temu a ja zapamiętalam

Stary 2018-01-29, 09:35   #2930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
O tak zaczna się fajne teksty rodzinki. Pamiętam jak mi teść składał życzenia na urodziny i powiedział zeby się tylko żywe urodziło bo ty taka chorowita jesteś było to ponad 6lat temu a ja zapamiętalam

O Boże, nie wiem jakbym na takie słowa zareagowala.

Stary 2018-01-29, 09:39   #2931
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:

ja biorę pregnę, ale do kompletu bez pregny dha, bo wychodzi mega drogo, kupiłam jakieś inne dha w dużo lepszej cenie i nic mi się rybą na szczęście nie odbija

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość

Wyprowadzka z domu ma swoje plusy, niedziela u rodziców obfitowała w pyszne jedzonko i ciacho, dogodziłam sobie jak nigdy ogólnie my z moimi rodzicami mamy super relacje i wyglądamy bardziej jak 2 pary znajomych niż jak dzieci z rodzicami co jest super w góry za tydzień też jedziemy razem.
Ja też mam takie relacje z moją mama, chciałabym mieć takie ze swoimi dziećmi, po kumpelsku

agugus ale dużo konkretnych rzeczy podostawaliście, wow, na pewno się wszystko przyda
tylko chodzika jakiegokolwiek nie polecam, wszyscy trąbią, że to zło wcielone

welka super, gratuluję poczucia ruchów! ja wciąż czekam
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 09:41   #2932
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
O tak zaczna się fajne teksty rodzinki. Pamiętam jak mi teść składał życzenia na urodziny i powiedział zeby się tylko żywe urodziło bo ty taka chorowita jesteś było to ponad 6lat temu a ja zapamiętalam

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092480 6]Ja jeszcze nie kupilam nic dla malego jeża . Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia. Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Masakra co za teksty tak jakby kobieta w ciąży miała mało stresów!

U mnie jest spokojnie, jedynie na wigilię miałam ochotę wszystkim dać w buźkę po koleji, jak jeden za drugim życzyli szczęśliwego rozwiązania, porodu bez bólu i żeby szybko poszło sorry, może jestem przewrazliwiona, ale ja bym 5 miesięcy przed porodem nikomu nie życzyla szczęśliwego rozwiązania

No i raz było pytanie czy to nie za wcześnie kupować dla dziecka itp. Odpowiedziałam stanowczo (i niemiło ) , że jak coś ma się stać to się stanie, obojętnie czy w domu będzie stał wózek z wyprawką czy nie. Chyba podziałało, bo sami kupują co nieco dla Nadii

Trzeba być stanowczym i się nie dać!

Edytowane przez ladyroses
Czas edycji: 2018-01-29 o 09:42
Stary 2018-01-29, 09:41   #2933
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja polecam prenetal Duo(classisc +kaps dha) nic się nie odbija, pięknie wchodzi.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 09:43   #2934
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
ja biorę pregnę, ale do kompletu bez pregny dha, bo wychodzi mega drogo, kupiłam jakieś inne dha w dużo lepszej cenie i nic mi się rybą na szczęście nie odbija

Ja też mam takie relacje z moją mama, chciałabym mieć takie ze swoimi dziećmi, po kumpelsku

agugus ale dużo konkretnych rzeczy podostawaliście, wow, na pewno się wszystko przyda
tylko chodzika jakiegokolwiek nie polecam, wszyscy trąbią, że to zło wcielone

welka super, gratuluję poczucia ruchów! ja wciąż czekam
A jakie dha bierzesz, bo ja nie mogę znaleźć dha bez jakiaa dodatków, i dlatego myślę o Zmianie witamin

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Masakra co za teksty tak jakby kobieta w ciąży miała mało stresów!

U mnie jest spokojnie, jedynie na wigilię miałam ochotę wszystkim dać w buźkę po koleji, jak jeden za drugim życzyli szczęśliwego rozwiązania, porodu bez bólu i żeby szybko poszło sorry, może jestem przewrazliwiona, ale ja bym 5 miesięcy przed porodem nikomu nie życzyla szczęśliwego rozwiązania

No i raz było pytanie czy to nie za wcześnie kupować dla dziecka itp. Odpowiedziałam stanowczo (i niemiło ) , że jak coś ma się stać to się stanie, obojętnie czy w domu będzie stał wózek z wyprawką czy nie. Chyba podziałało, bo sami kupują co nieco dla Nadii

Trzeba być stanowczym i się nie dać!

I prawidłowe podejście

Stary 2018-01-29, 09:48   #2935
Natus276
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja po ciuchu liczę, że też gdzieś po kimś coś dostaniemy, siostra już mówiła, że mają łóżeczko więc potrzebny byłby tylko materac, ale zobaczymy. Na razie cieszy mnie kupowanie tych ciuszków ( zresztą zawsze cieszyło jak tylko pojawiło się jakieś dziecko w rodzinie to miałam ogromna uciechę, że mogę coś kupić - dobra ciocia ).

Ostatnio kupiłam gazetę z cyklu będę mamą i tam było zestawienie ile kosztuje dziecko w pierwszym roku życia i pokazałam TŻowi z myślą, że będzie przerażony, a on tylko stwierdził, że ok dla dziecka wszystko i że on sobie odmówi, ale dziecku kupi co tylko będzie trzeba

Standardowo zapału do pracy nie mam żadnego plus śniło mi się, że sama sobie wypisywałam L4 u lekarza

Co do witamin od 2 trymestru biorę fembion natal,ale jest tak okropnie drogi teraz, że chyba będę musiała na coś innego zmienić.

6.09.2014 -

Edytowane przez Natus276
Czas edycji: 2018-01-29 o 09:52
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 09:52   #2936
Konto usunięte

Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk.
Ostatnio czytalam artykul na papilocie o lasce ktora skusila sie na 500+ i sie dziwi, ze to nie wystarcza na dziecko. Dawno sie tak nie usmialam i watpie aby ktos byl tak glupi.

Stary 2018-01-29, 10:00   #2937
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Ja polecam prenetal Duo(classisc +kaps dha) nic się nie odbija, pięknie wchodzi.

no własnie na to się chyba przerzucę, bo cenę ma jeszcze normalną...
z tej serii mam teraz dha

Cytat:
A jakie dha bierzesz, bo ja nie mogę znaleźć dha bez jakiaa dodatków, i dlatego myślę o Zmianie witamin

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

I prawidłowe podejście

prenatal dha teraz biorę, bo cenowo wychodziło super.

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092542 6]Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk.
Ostatnio czytalam artykul na papilocie o lasce ktora skusila sie na 500+ i sie dziwi, ze to nie wystarcza na dziecko. Dawno sie tak nie usmialam i watpie aby ktos byl tak glupi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

a ja jestem skłonna uwierzyć, że ktoś mógł tak pomyśleć, bo głupota ludzka nie zna granic

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Dziewczyny, w 5-10-15 jest dodatkowe -10 % na wyprzedaż.

Co złego to nie ja
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:01   #2938
Guerka
Wtajemniczenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092542 6]Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Czytałam ten artykuł w ogóle laska miała żal ze dała się nabrać na to 500+ bo myślała ze dostanie tyle od państwa ze jej na wszystko starczy a tu zonk ale wiecie co, ja myślę ze jest wiele takich osób niestety...

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-01-29, 10:02   #2939
Rosalyn
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
Co do wyprawki, to też raczej nie licze na nikogo, że coś dostanę czy coś. Co prawda będzie to pierwsza dziewczyna w tym pokoleniu, moje dwie siostry mają po trzech synów i jedna już sie bardzo ucieszyła z tego że będę miec dziewuchę Więc zobaczymy czy będą chciały trochę poszalec z prezentami dla małej.

Też polecam Prenatal Duo, ma wszystko jak trzeba i nic nie czuć dziwnego smaku.

Co do dziwnych tekstów to najdziwniejszy apropo posiadania dzieci usłyszałam niestety od swoich rodziców Mój były ma siostrę z zespołem downa i jak lata temu były myśli o dziecku to tata mi powiedział "żebym uważała" skoro on jest obciążony. No ku..wa! A co ja mogłabym z tym zrobić? A po poronieniu w 2016 mama mi powiedziała, żebym nie próbowała już więcej, żeby znów się tak nie stało . To się dopiero nazywa wsparcie, co?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:11   #2940
ladyroses
Zakorzenienie

No ale w sumie przy noworodku i niemowlaku 500+ starczy nie liczę tutaj wyprawki.
No bo jakie są koszty przy takim maluchu.
Na pewno pampersy
Chusteczki nawilżane
Mleko mm, jeśli karmimy kp to odpada.
Jakiś ciuszek, ale to zazwyczaj ma się z wyprawki już na początku
Jakieś leki, maść
Nie liczę kosztu wody na kąpiel

Wydatki zaczynają się później, zabawki, jedzenie, przedszkole, zajęcia dodatkowe, ubrania, akcesoria,rozrywka.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Co do wyprawki, to też raczej nie licze na nikogo, że coś dostanę czy coś. Co prawda będzie to pierwsza dziewczyna w tym pokoleniu, moje dwie siostry mają po trzech synów i jedna już sie bardzo ucieszyła z tego że będę miec dziewuchę Więc zobaczymy czy będą chciały trochę poszalec z prezentami dla małej.

Też polecam Prenatal Duo, ma wszystko jak trzeba i nic nie czuć dziwnego smaku.

Co do dziwnych tekstów to najdziwniejszy apropo posiadania dzieci usłyszałam niestety od swoich rodziców Mój były ma siostrę z zespołem downa i jak lata temu były myśli o dziecku to tata mi powiedział "żebym uważała" skoro on jest obciążony. No ku..wa! A co ja mogłabym z tym zrobić? A po poronieniu w 2016 mama mi powiedziała, żebym nie próbowała już więcej, żeby znów się tak nie stało . To się dopiero nazywa wsparcie, co?
W Twoim przypadku akurat prawdopodobieństwo chorób genetycznych było wysokie.. Ale biorąc ślub z tym człowiekiem, zakładając rodzinę wiedziałaś na co się piszesz! I rodzince nic do tego

Ja znam chłopaka, który ma narzeczoną i w wieku 20 lat zachorował na raka jąder. Ma oba jądra wycięte. Nie znam szczegółów choroby itp ale wiem, że ma plemniki zamrożone w klinice, w marcu tego roku biorą ślub i mają dzięki klinice szanse na dzieci (marzy im się nawet czwórka).
I uwaga, uwaga, na każdym kroku słyszę teksty ludzi, że mnie krew zalewa: czemu ona go nie zostawiła? Po co ona z nim jest?

Dla mnie to chore. Ja będąc z kimś zobowiązałam się do bycia z tym kimś na dobre i na złe... A nie tylko jak słońce świeci i jest cudownie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości