Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-29, 10:32   #2941
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
No ale w sumie przy noworodku i niemowlaku 500+ starczy nie liczę tutaj wyprawki.
No bo jakie są koszty przy takim maluchu.
Na pewno pampersy
Chusteczki nawilżane
Mleko mm, jeśli karmimy kp to odpada.
Jakiś ciuszek, ale to zazwyczaj ma się z wyprawki już na początku
Jakieś leki, maść
Nie liczę kosztu wody na kąpiel

Wydatki zaczynają się później, zabawki, jedzenie, przedszkole, zajęcia dodatkowe, ubrania, akcesoria,rozrywka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

W Twoim przypadku akurat prawdopodobieństwo chorób genetycznych było wysokie.. Ale biorąc ślub z tym człowiekiem, zakładając rodzinę wiedziałaś na co się piszesz! I rodzince nic do tego

Ja znam chłopaka, który ma narzeczoną i w wieku 20 lat zachorował na raka jąder. Ma oba jądra wycięte. Nie znam szczegółów choroby itp ale wiem, że ma plemniki zamrożone w klinice, w marcu tego roku biorą ślub i mają dzięki klinice szanse na dzieci (marzy im się nawet czwórka).
I uwaga, uwaga, na każdym kroku słyszę teksty ludzi, że mnie krew zalewa: czemu ona go nie zostawiła? Po co ona z nim jest?

Dla mnie to chore. Ja będąc z kimś zobowiązałam się do bycia z tym kimś na dobre i na złe... A nie tylko jak słońce świeci i jest cudownie...

Sporo kasy idzie na szczepienia, jeżeli decydujesz się na jakieś nierefundowane, które są zalecane w kalendarzu szczepień. Poza tym niemowlę szybko rośnie, więc ubranka z wyprawki starcza na ok. 3 miesiące, no chyba że od razu kupujesz na cały rok a nie tylko 56, 62, ewentualnie 68.

Fakt że czytałam ten artykuł i kobieta tam trochę przesadzila, bo nie trzeba kupować słoiczków, można spokojnie samemu coś przygotować - taniej i zdrowiej. Ubranek też nie trzeba kupować nowych- na grupach sprzedażowych widzę nie raz takie okazje że głowa mała.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:35   #2942
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja znam chłopaka, który ma narzeczoną i w wieku 20 lat zachorował na raka jąder. Ma oba jądra wycięte. Nie znam szczegółów choroby itp ale wiem, że ma plemniki zamrożone w klinice, w marcu tego roku biorą ślub i mają dzięki klinice szanse na dzieci (marzy im się nawet czwórka).
I uwaga, uwaga, na każdym kroku słyszę teksty ludzi, że mnie krew zalewa: czemu ona go nie zostawiła? Po co ona z nim jest?

Dla mnie to chore. Ja będąc z kimś zobowiązałam się do bycia z tym kimś na dobre i na złe... A nie tylko jak słońce świeci i jest cudownie...

o kurczę, ale smutna historia... dla tego chłopaka to musiała być totalna tragedia fajnie, że są teraz takie rozwiązania z zamrażaniem nasienia, którym potem pewnie inseminują?
Wiadomo, że to smutna opcja nie począć swojego dziecka naturalnie, ale mając do wyboru posiadanie swojego ukochanego u boku i inseminacje, a stratę ukochanego dla mnie wybór byłby oczywisty...

A takie teksty to szok, że w ogóle ktoś tak może mówić.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Sporo kasy idzie na szczepienia, jeżeli decydujesz się na jakieś nierefundowane, które są zalecane w kalendarzu szczepień. Poza tym niemowlę szybko rośnie, więc ubranka z wyprawki starcza na ok. 3 miesiące, no chyba że od razu kupujesz na cały rok a nie tylko 56, 62, ewentualnie 68.

Fakt że czytałam ten artykuł i kobieta tam trochę przesadzila, bo nie trzeba kupować słoiczków, można spokojnie samemu coś przygotować - taniej i zdrowiej. Ubranek też nie trzeba kupować nowych- na grupach sprzedażowych widzę nie raz takie okazje że głowa mała.
Plus jeszcze mogą dojść nieprzewidziane choroby, zakupy leków.. leki to podobno na jeden raz zazwyczaj 200 zł wydane.
Więc też spory koszt, ale nie do przewidzenia.

Mówisz o grupach sprzedażowych na fb, czy jakiś innych?
Kurde zapisałabym się na jakąś, ale nie chcę trąbić na fejsie, że jestem w ciąży, a pewnie coponiektórym się zacznie wyświetlać
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:37   #2943
_annika_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. IIIgja

Ja tez biorę Prenatal DHA teraz. Ma najwiecej mg DHA na kapsułkę. A mi lekarz kazał brać aż 900 jednostek dziennie, Wiec bym z torbami poszła przy czyms innym :P
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:46   #2944
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
o kurczę, ale smutna historia... dla tego chłopaka to musiała być totalna tragedia fajnie, że są teraz takie rozwiązania z zamrażaniem nasienia, którym potem pewnie inseminują?
Wiadomo, że to smutna opcja nie począć swojego dziecka naturalnie, ale mając do wyboru posiadanie swojego ukochanego u boku i inseminacje, a stratę ukochanego dla mnie wybór byłby oczywisty...

A takie teksty to szok, że w ogóle ktoś tak może mówić.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Plus jeszcze mogą dojść nieprzewidziane choroby, zakupy leków.. leki to podobno na jeden raz zazwyczaj 200 zł wydane.
Więc też spory koszt, ale nie do przewidzenia.

Mówisz o grupach sprzedażowych na fb, czy jakiś innych?
Kurde zapisałabym się na jakąś, ale nie chcę trąbić na fejsie, że jestem w ciąży, a pewnie coponiektórym się zacznie wyświetlać
Tak na fb. Z moich znajomych na tych grupach jest sporo koleżanek które nie mają jeszcze dzieci bo np sobie jakieś ubrania kupują czy dodatki, mimo że to grupa dla mam. Także moi znajomi nie muszą się po tym domyślić że jestem w ciąży

Co do wydawania 200 zl na jeden raz na leki, to ciąża mnie już przyzwyczaila (duphaston, luteina, femibion, trivagin na zapobieganie infekcjom intymnym, magnez w formie leku, witamina d3k2). Teraz już mam trochę niższe rachunki bo duphastonu nie biorę, a tak to miesięcznie szło na leki 300-400 zł.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:46   #2945
Feliska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. IIIgja

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Ja tez biorę Prenatal DHA teraz. Ma najwiecej mg DHA na kapsułkę. A mi lekarz kazał brać aż 900 jednostek dziennie, Wiec bym z torbami poszła przy czyms innym :P
No tak, dwoje dzieci to i duże zapotrzebowanie
Stary 2018-01-29, 10:52   #2946
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Czytałam ten artykuł w ogóle laska miała żal ze dała się nabrać na to 500+ bo myślała ze dostanie tyle od państwa ze jej na wszystko starczy a tu zonk ale wiecie co, ja myślę ze jest wiele takich osób niestety...

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Mi się wydaje, że to bardziej fantazja dziennikarska, żeby ludzie wchodzili na portal.

Starsi ludzie mają taki argument, róbcie dziecko bo 500 +, no jasne, zawsze mówię, że i tak nie dostaniemy. To następny argument, że bliźniaki albo dziecko rok po roku.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 10:59   #2947
Feliska
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092704 1]Mi się wydaje, że to bardziej fantazja dziennikarska, żeby ludzie wchodzili na portal.

Starsi ludzie mają taki argument, róbcie dziecko bo 500 +, no jasne, zawsze mówię, że i tak nie dostaniemy. To następny argument, że bliźniaki albo dziecko rok po roku. [/QUOTE]

Ludzie zawsze chcą mieć własne zdanie i udzielać 'dobrych rad' zamiast dać żyć innym po swojemu.
Jak ja tego nie lubię...
Stary 2018-01-29, 11:00   #2948
karolson
Zakorzenienie

A propo rozmiarow patrzcie właśnie przyszły lupy z H&M pasiak 62, szary 68 dlugosc ta sama dla mnie 68-74 IMG_20180129_105813.jpg

Stary 2018-01-29, 11:05   #2949
Natus276
Zakorzenienie

500+ niestety ma dwie strony medalu. Z jednej strony super, jak dla mnie 500 zł to spora kwota więc zawsze to zastrzyk do budżetu domowego jest, ale oczywiście nie taki, żeby był kluczowym argumentem do płodzenia dzieci. Moja szwagierka przy 3 dziecku dzięki 500+ po przeliczeniu wszystkiego postanowiła zostać na wychowawczym w domu z dzieckiem niż wracać do pracy bo finansowo wychodziło podobnie.
Z drugiej strony jest niestety cała patologia, która nie oszukujmy się i tak tej kasy na dzieci nie wyda i to jest przykre bo im jakoś zrobienie dziecka idzie niesamowicie szybko...

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:07   #2950
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość
frik frik to prawda Jestem mu bardzo wdzięczna bo ma do mnie mnóstwo cierpliwości.

ladyroses też się boję pomyśleć, miałam mnóstwo szczęścia w tym nieszczęściu że ucierpiały tylko trochę nogi.

Ja też z ubrankami jestem daleko w tyle. Mam tylko jeden kaftanik i jednego bodziaka, do tego przewijak i kocyk z Biedronki (liski i szopy wymiatają ). Czekam na zastrzyk gotówki bo te promocje w Smyku chociażby są świetne. Trzeba zacząć coś kupować, też bym chciała jakoś to porozkładać w czasie. W lutym chyba uderzymy po łóżeczko i tym podobne ważniejsze rzeczy, skorzystamy z tego przechowania w magazynie za niewielką zaliczkę i będzie tyle mniej, nogi już coraz słabiej mnie noszą Potem wózek, fotelik, remont...

Goldika mnie mama wróży że urodzę już w maju, choć sama przenosiła mnie dwa tygodnie... Jak w czerwcu urodzę to będzie dobrze
Mam nadzieje, ze szybko wszystko się zrośnie w nogach

Tez mam ten kocyk w liski

My tez kupimy łóżeczko w lutym. Teraz muszę poprzestawiać meble.
Cytat:
Dziewczyny czy wy też macie takie skurcze albo uklucia w pochwie? Pierwszy raz mi się przed chwilą przydarzyło, trwało ok 30 sekund i puścilo. Poszłam siku i jest ok.
Na niby pisze że to normalne, ale głupot też się można się naczytac

Tak. Mam. I cieszę się ze to normalne, bo miałam dziś gin o tym powiedzieć i się dowiedzieć czy to norma.

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
Natinatka ważne, żeś Ty cała!

Ja też jeszcze nie kupuję. Trochę mam, ale na pewno nie wszystko. Z zakupami wstrzymuję się jeszcze. Po 25 tygodniu ogarnę no i jeszcze płci na 100% nie znamy
My to już miesiąc znamy płeć, ale jakoś chyba dopiero jak zobaczę czego ile mamy to może coś dokupie.
Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Ja ani nie kupuję ani nie dostaję więc chyba jestem najbardziej w tyle z was wszystkich z wyprawki mam tylko smoczek, który sama sobie wzięłam na warsztatach tylko, że my z mężem w styczniu wzięliśmy samochód w leasing z 30% wkładem więc kilkadziesiąt tys. poszło.
Może w lutym jak poznam płeć to coś kupię, ale chciałabym jeszcze dokończyć urządzać mieszkanie...W marcu to na pewno kupimy meble do pokoju dziecięcego. Kwiecień - maj reszta wyprawki. Taki mam plan, oby wypalił

Też mam czasami takie klucia. Nawet nie patrzyłam w googlach co to bo od razy pomyślałam, że w ciąży to pewnie normalne

W ramach relacji z weekendu to jak ktoś się wybiera do kina na Podatek od miłości to szczerze mówiąc...bez szału nie jest to typowa głupia komedia romantyczna, da się oglądnąć ale to wszystko. Swoją drogą mieliśmy iść na coś całkiem innego ale miałam jakieś zaćmienie umysłu i koniec końców na to zarezerwowałam bilety

Wyprowadzka z domu ma swoje plusy, niedziela u rodziców obfitowała w pyszne jedzonko i ciacho, dogodziłam sobie jak nigdy ogólnie my z moimi rodzicami mamy super relacje i wyglądamy bardziej jak 2 pary znajomych niż jak dzieci z rodzicami co jest super w góry za tydzień też jedziemy razem.
Przy takich wydatkach norma, ze jeszcze nie kupujecie

Cytat:
Będziecie kupować Dady czy Pampersy?
Ja spróbuję z Dadami najpierw (wiadomo cena), ale liczę się z tym że może mała nie będzie ich tolerować

Dady raczej. Są tansze.
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092480 6]Ja jeszcze nie kupilam nic dla malego jeża . Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia. Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie.

Jesli chodzi o pieluchy to bedziemy probowac dady. Ciekawe jak sprawuja sie te z rossanna?
Ostatnio widzialam na grupie sprzedazowej na fb ze dziewczyny sprzedaja za grosze cale paczki 1 i 2 z pampersa bo im zostaly. To toz jest jakies rozwiazanie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Matko, jak ja nie lubie jakiś głupich tekstów i przesądów.
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092542 6]Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk.
Ostatnio czytalam artykul na papilocie o lasce ktora skusila sie na 500+ i sie dziwi, ze to nie wystarcza na dziecko. Dawno sie tak nie usmialam i watpie aby ktos byl tak glupi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Zmyślony wg mnie ten artykuł No ale dużo osób się nabrało papilot zawsze miał wymyślone artykuły.
Nam trzeba i łóżeczko i materac. Chyba ze weźmiemy materac, który 2tugodnie używała moja siostrzenica. Ale raczej nie

Tak w ogóle od piątku jestem już w 6miesiacu
I rozeszły mi się mięśnie wiec mam już brzuszek i nagrałam pierwsze widoczne kopniaki są słabe, ale troszke widać

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:09   #2951
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
500+ niestety ma dwie strony medalu. Z jednej strony super, jak dla mnie 500 zł to spora kwota więc zawsze to zastrzyk do budżetu domowego jest, ale oczywiście nie taki, żeby był kluczowym argumentem do płodzenia dzieci. Moja szwagierka przy 3 dziecku dzięki 500+ po przeliczeniu wszystkiego postanowiła zostać na wychowawczym w domu z dzieckiem niż wracać do pracy bo finansowo wychodziło podobnie.
Z drugiej strony jest niestety cała patologia, która nie oszukujmy się i tak tej kasy na dzieci nie wyda i to jest przykre bo im jakoś zrobienie dziecka idzie niesamowicie szybko...
Tu się zgadzam i nie dziwię się, że została z dziećmi w domu. To wielka pomoc. I właśnie pieniądze powinny iść dla takich ludzi, a ukrócić ta patologię, której jest wokół pełno. Moim zdaniem powinien być jakiś warunek, że przynajmniej jedno z rodziców pracuje, a nie tylko czekają na zasiłki.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:15   #2952
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A propo rozmiarow patrzcie właśnie przyszły lupy z H&M pasiak 62, szary 68 dlugosc ta sama dla mnie 68-74 Załącznik 7408771

rozumiem różnice w rozmiarówkach z różnych firm, ale z tej samej firmy aż taka różnica?

Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092765 1]Tu się zgadzam i nie dziwię się, że została z dziećmi w domu. To wielka pomoc. I właśnie pieniądze powinny iść dla takich ludzi, a ukrócić ta patologię, której jest wokół pełno. Moim zdaniem powinien być jakiś warunek, że przynajmniej jedno z rodziców pracuje, a nie tylko czekają na zasiłki.[/QUOTE]

A ja uważam, że 500+ powinno być rozwiązane zupełnie inaczej i zamiast dawać pieniądze, z którymi ludzie w większości nie potrafią się obchodzić (nie wspominając już o patologiach) to powinno dawać refundacje obiadów w szkołach, bony na zakupy do dziecięcych sklepów albo bony zakupowe na żywność. Przynajmniej wtedy człowiek by mial pewność na co to idzie.
Stary 2018-01-29, 11:16   #2953
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
A propo rozmiarow patrzcie właśnie przyszły lupy z H&M pasiak 62, szary 68 dlugosc ta sama dla mnie 68-74 Załącznik 7408771

Ale ładne po ile były?

Co do 500+ u nas to nei był żaden powód. Dziś jest, jutro może juz tego nie być.
No i gdzieś nam Państwo zabierze żeby nam dać. Wiec nie uważam, że to takie 500zl na czysto.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:22   #2954
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
To by było dobre rozwiązanie.

Ale u nas leniwa niedziela. Ogarnęłam tylko małe prasowanie.

Coraz częściej się zastanawiam, jak my damy radę z dwójką dzieci. A spaceru z córką, wózkiem i jeszcze psem to sobie nie wyobrażam jeszcze.
I chyba przestanę jeść nabiał i jabłka 2 tygodnie przed porodem, żeby uniknąć powtórki z rozrywki. Córka ma alergię, jest duże prawdopodobieństwo, że drugie dziecko też będzie tym "szczęśliwcem".
Oj ja też mam obawy jak damy radę z 2 dzieci. Córka w czerwcu bedzie miala 3,5 roku niby ale jest absorbujaca. Nie wiem jak zareaguje na rodzenstwo. Zazdrosc pewnie jakas bedzie. A ja większość będę musiała ogarnąć sama bo mąż pracuje na zmiany i sporo będę sama. Naprawdę przeraża mnie to.
Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Ja tak z innej beczki
Robione od 13:00 ale było warto Załącznik 7408196

O jejku jakie apetyczne!

Ja od rana czuje się maratonie, przymulona jestem ; (
Poza tym w tej ciazy sporo stresów mam, troche spadło mi na głowę. Oby tylko nie odbiło się to negatywnie na dziecku Bo emocje chyba już czuje

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:24   #2955
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że 500+ powinno być rozwiązane zupełnie inaczej i zamiast dawać pieniądze, z którymi ludzie w większości nie potrafią się obchodzić (nie wspominając już o patologiach) to powinno dawać refundacje obiadów w szkołach, bony na zakupy do dziecięcych sklepów albo bony zakupowe na żywność. Przynajmniej wtedy człowiek by mial pewność na co to idzie.
Wtedy patologia by to odsprzedawała za jakaś niższą kwotę ale uważam, że jakieś rozliczenie z wydania tej kwoty powinno mieć miejsce, albo większa weryfikacja przyznawania.

6.09.2014 -
Stary 2018-01-29, 11:24   #2956
agugus90
Zadomowienie

Pieniądze z 500+ traktowałabym jako dodatkowe, ale na pewno nie wliczala do planowania rodzinnego budżetu z wielkim wyprzedzeniem, bo kiedyś to się skończy. Fajnie by było gdyby wprowadzili i na pierwsze dziecko choć my się nie zalapiemy na obecnych przepisach nawet gdy skończy się zasiłek macierzynski, a chce wziąć płatny 100 i 60%, i dorzucić do tych 60% kosiniakowe.

No i witam się z drugim antybiotykiem. Lekarka stwierdziła, że niedoleczona infekcja dla mnie może nie być tak groźna jak dla dziecka, a że jutro połowkowe w szpitalu, a w środę u prowadzącego, to się upewnię czy to był dobry pomysł. Z ospy mnie postawiła na nogi, więc jej ufam.
Chciałam podjechać do urzędu i w końcu złożyć wniosek o dowód, ale tak pada, że nigdzie nie jadę :-/

Edytowane przez agugus90
Czas edycji: 2018-01-29 o 11:26
agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:26   #2957
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ale ładne po ile były?

Co do 500+ u nas to nei był żaden powód. Dziś jest, jutro może juz tego nie być.
No i gdzieś nam Państwo zabierze żeby nam dać. Wiec nie uważam, że to takie 500zl na czysto.
Wystarczy popatrzec na rosnace ceny w sklepach. Ok 33 zl za sztuke po wyprz kuponach tyle ze one takie grubsze szare zamowilam 2 takie same przez przypadek ale najwyzej na prezent dla kogos bedzie. I jeszcze kupilam wieksze spodnie i sweterek po 17 zl.
IMG_20180129_105554.jpg

Robie właśnie przegląd ubranek rozm 56-62- 3 kupki mialam 4 kupilam i ocenie czego brak z tych najmniejszych i nic nie kupuje, obiecuje sobie i przechodzw na wyzszy level tj materac, fotelik

Stary 2018-01-29, 11:27   #2958
karolson
Zakorzenienie

IMG_20180129_112728.jpg
Tam sie 2 razy dodalo dziwnie

Stary 2018-01-29, 11:31   #2959
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy patologia by to odsprzedawała za jakaś niższą kwotę ale uważam, że jakieś rozliczenie z wydania tej kwoty powinno mieć miejsce, albo większa weryfikacja przyznawania.
Na pewno by im było znacznie trudniej, niż jak dostają gotówkę do ręki i mogą od razu swoje kroki skierować do monopolowego
Większa weryfikacja tez na pewno.
Stary 2018-01-29, 11:36   #2960
Guerka
Wtajemniczenie

Artykuł moze i zmyślony ale myślę ze jest wiele osób ktore zdecydowały sie na dziecko tylko dlatego ze bedzie 500+ i tak jak dziewczyny piszecie, powinny być tez inne obwarowania tego świadczenia jak np przynajmniej jeden z rodziców pracuje. A zamiast pieniędzy na konto to powinny być bony na obiady, wycieczki, do sklepów dziecięcych czy na artykuły spożywcze. Wtedy te dzieciaki bylyby równo traktowane, bo na razie to jedno dziecko wyjedzie za te pieniądze na wakacje a inne częściej bedzie oglądać pijanych rodziców

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Wystarczy popatrzec na rosnace ceny w sklepach. Ok 33 zl za sztuke po wyprz kuponach tyle ze one takie grubsze szare zamowilam 2 takie same przez przypadek ale najwyzej na prezent dla kogos bedzie. I jeszcze kupilam wieksze spodnie i sweterek po 17 zl.
Załącznik 7408801

Robie właśnie przegląd ubranek rozm 56-62- 3 kupki mialam 4 kupilam i ocenie czego brak z tych najmniejszych i nic nie kupuje, obiecuje sobie i przechodzw na wyzszy level tj materac, fotelik

Ja już taki przegląd zrobiłam, brakuje mi bodziakow na 56 dlugi rękaw, ale to kupie 1-2 szt i myślę ze starczy

Stary 2018-01-29, 11:38   #2961
karolinka86
Zakorzenienie

U mnie juz 22 tydzień ciazy. Matko, kiedy to zleciało ☺
Ale cały czas nie potrafię się cieszyć ta ciąża. Mimo, ze widzialam zdj na usg, słyszałam bicie serca cały czas mam taki obojetny stosunek do tego wszystkiego. Nie to, ze go nie chce ale mam jakies obojetne uczucia. Czy ktoras jeszcze tak ma?

Stary 2018-01-29, 11:40   #2962
triolka
Zadomowienie

Dziewczyny a wiecie gdzie dostanę zapinane na zamek pajace? Tylko nie jakieś z polarku tylko takie cieńsze.

Stary 2018-01-29, 11:41   #2963
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

tez tak myśle, albo przynajmniej jako dodatek od państwa do wypłaty, czyli zanosisz zaświadczenie o pracy i dopiero 500+ dostajesz.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:42   #2964
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Pieniądze z 500+ traktowałabym jako dodatkowe, ale na pewno nie wliczala do planowania rodzinnego budżetu z wielkim wyprzedzeniem, bo kiedyś to się skończy. Fajnie by było gdyby wprowadzili i na pierwsze dziecko choć my się nie zalapiemy na obecnych przepisach nawet gdy skończy się zasiłek macierzynski, a chce wziąć płatny 100 i 60%, i dorzucić do tych 60% kosiniakowe.

No i witam się z drugim antybiotykiem. Lekarka stwierdziła, że niedoleczona infekcja dla mnie może nie być tak groźna jak dla dziecka, a że jutro połowkowe w szpitalu, a w środę u prowadzącego, to się upewnię czy to był dobry pomysł. Z ospy mnie postawiła na nogi, więc jej ufam.
Chciałam podjechać do urzędu i w końcu złożyć wniosek o dowód, ale tak pada, że nigdzie nie jadę :-/

Ale kosiniakowe należy Ci się tylko i wyłącznie wtedy,gdy nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:44   #2965
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Ale cały czas nie potrafię się cieszyć ta ciąża. Mimo, ze widzialam zdj na usg, słyszałam bicie serca cały czas mam taki obojetny stosunek do tego wszystkiego. Nie to, ze go nie chce ale mam jakies obojetne uczucia. Czy ktoras jeszcze tak ma?

Mnie nigdy ciąża sama w sobie nie będzie cieszyć. Ciesze się, że mam szansę urodzic dziecko zdrowe ale te 9 mcy to zawsze będzie dla mnie okropny stan. Nerwy i niepewność.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie gdzie dostanę zapinane na zamek pajace? Tylko nie jakieś z polarku tylko takie cieńsze.

Na zamek to widywalam tylko polarowe wiec niestety nie pomogę.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:44   #2966
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Ja i rozmawiam ze Stasiem i kupuję ciuszki, ale tez jeszcze czuję, że to jakaś abstrakcja i nie mogę uwierzyć, że za parę miesięcy będę miała dziecko w domu no i plus ze mnie panikara więc też w 100% sie nie umiem cieszyć bo ciągle się czymś martwię

6.09.2014 -
Stary 2018-01-29, 11:45   #2967
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Na suwak bawelnianych to chyba nie widzialam zadnych. Tylko polarkowe.

Ostatnie porównanie, uzywane po Filipie body 56 5-10-15, i nowe body lidl 50-56 kosmos IMG_20180129_113420.jpg

Stary 2018-01-29, 11:47   #2968
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kosiniakowe należy Ci się tylko i wyłącznie wtedy,gdy nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego.

Ja na przykład nie mam prawa do macierzyńskiego bo nie pracowałam jak zaszlam w ciaze. Kosiniakowe normalnie w mopr sie zalatwia, tam gdzie 500 plus, becikowe itp?
Bo byłam tam kiedyś i nie widziałam druków do tego. Jak fachowo nazywa się kosiniakowe?

Stary 2018-01-29, 11:47   #2969
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam w Pepco (nie każdy lubi ten sklep)

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-29, 11:47   #2970
agugus90
Zadomowienie

Cytat:

Chodziło mi o to, że przy 60% będę mieć dociagniete do 1000 zł, co bardziej mi się opłaca niż 12 msc po 80%.

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości