|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Witam,to mój pierwszy post.Chciałam się przywitać
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję i witam na forum.
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję,słodkości dominują zdecydowanie.CSP to Matin Calin (moje ulubione słodkie mleko),Vanille Coco,Vanille Cannelle i Amour de Cacao.
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#875 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Twoja coreczka tez ma bardzo fajna kolekcje, juz od malego zaczyna isc sladami mamy
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Córka jest już tak wciągnięta w moje hobby,że chętnie służy nadgarstkami do testów w Sephorze...skutkiem czego marzy teraz o Euphorii CK .Sama mam na nią ochotę,ale co się będzie działo jak kupię jedną |
|
|
|
|
#877 |
|
BAN stały
|
Zebyscie sie nie poklocily o Euphorie
ale coreczka na pewno bylaby zadowolona ze moze podbierac mamie zapachy a w sprawie probki to jezeli jestes taka kochana juz sie odzywam na priv moze znajdziesz cos w moich probkach?
|
|
|
|
#878 | ||||
|
Rozeznanie
|
Doścć lekka i wielce urocza ta kolekcja
I ta też wielce urokliwa, radosna i dziewczęca. Mam podobne skojarzenia jak Sabbath. Też widzę flakoniki - zabaweczki równiutko poukładane. Super ![]() Cytat:
Szanele może i nie są w moim guście, ale jak widzę taki zbiór to wymiękam. Klasa i klasyka sama w sobie. Jeszcze raz ![]() Deep Red i Light Blue kiedyś miałam i bardzo miło je wspominam ![]() Cytat:
Prawda ? Każda kolekcja, każde hobby kiedyś się zaczyna. Życzę Ci żeby Angel dołączył jak najszybciej, bo to jeden z moich największych ulubieńców na zimową porę.Cytat:
Cytat:
I nawet nadgarstki udostępnia ! Zazdroszczę. Zawsze to 2 zapachy więcej na jeden raz
|
||||
|
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Homyku, Gratuluję kolekcji - pięknych, cudownie pachnących
|
#880 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Ile fantastycznych zapachów, same słodkości. Widzę wiele swoich dawnych i obecnych miłości i miłostek A zazdroszczę zwłaszcza CSP ![]() |
|
|
|
|
#881 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do CSP to śnią mi się po nocach ich wszelkie wanilie z...
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-07-03 o 23:00 Powód: cytat |
||
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie w wątku nie było
Całe lata pewnie ![]() (ale ostatnio coraz częściej podglądam Wasze cudne kolekcje, więc też postanowiłam coś zapodać )Ostatnio mam znów fazę na nowe zapachy (to dzięki przemiłym Wizażankom i wymiankom ), więc postanowiłam zamieścić swoją aktualizację ![]() Jak zebrałam wszystko w jednym miejscu, to mi wyszło, że jestem straszny chomik w przypadku niektórych zapachów ![]() Niektóre zdjęcia są jaśniejsze, inne ciemniejsze - z góry przepraszam Kenzo Tigre - cała kolekcja Kenzo Elephant - miniaturka Rodzinne zdjęcie: Burberry Brit Red CK Eternity Moment E. Arden Provocative Woman Maleństwa: miniaturki Givenchy Organza Demeter Incense oraz Sugar&Spice Chanel Chance odleweczka Mauboussin Historie d'eau L de Lolita Lempicka odleweczka CdG Kyoto Mroczności: Valentino Rock'n'Rose Couture YSL NU z mydełkiem Versace Crystal Noir Reszteczki: Laura Biagotti Venezia Sonia Rykiel Na codzień: Hugo Boss Intense i Deep Red YR Pur de Lilas Trująca rodzinka: Christian Dior Pure Poison |
|
|
|
#883 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
sama az zapragnelam sprawic sobie jakis balsam zeby jeszcze bardziej przedluzyc zapach moich perfum. Nie mamy chyba zbyt podobnych upodoban, poza Bosem Deeo Red, Intense tez mi sie podoba i oczywicie Lempicka o ktorej snie nocami ostatnio hehe
|
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Gotic_Daisy piekne zapachy i piekne zdjecia!!!
|
|
|
|
#885 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lubię zapachy ciepłe, więc twój skarbczyk bardzo trafia mi do przekonania. Łączy nas Kyoto, Hd'E i NU. Intrygują mnie bardzo Twoje Demeterki. Doceniam obecność unikalnej Venezii. Z prawdziwą przyjemnością obejrzałam Twoją kolekcję.
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo, bardzo w moim klimacie ![]() aaaa i zapraszamy na krakowski zlot perfumomaniaczek ![]() Kolejny odbędzie się najprawdopodobniej 19 lipca ![]() Wszystkie szczegóły znajdziesz tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...229092&page=15 Cytat:
Coś czuję, że będę Cię molestować o przyniesienie niektórych z Twoich skarbów na zlot
|
|
#887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Balsamy są fajne - ja lubię pachnieć tak całościowo ![]() Dzięki Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio moim zapachem nr 1 jest NU - ach, cudo Demeterki to stosunkowo świeży nabytek, na razie w fazie testów. Ogólnie są ok - zapachowo, aczkolwiek na mnie są dość nietrwałe No nic, zobaczymy, jak przejdą dalsze testy ![]() A Venezia jest najstarsza w kolekcji - kupiłam ją ok15 lat temu I jeszcze pachnie ![]() Cytat:
Jak tylko się zjawię, coś mogę przynieść |
||||
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Witam i podziwiam. Szczególnie zaintrygowało mnie "słodkie mleko" Matin Callin. Proszę pięknie o choć kilka słów więcej. Uwielbiam słodkie mleko w perfumach 9i nie tylko), Dziękuję wszystkim za miłe słowa .To taki niestety mało trwały słodziak .Początek to jak dla mnie zalane gorącym mlekiem orzechy włoskie (jak na masę do tortu orzechowego),chociaż orzechów tam w składzie niet .
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-07-04 o 14:40 Powód: cytat |
|
|
|
#889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sabbath, nie wierzę ![]() Cytat:
Cytat:
Aż się zaczerwieniłam Od dziecka marzył mi się jakiś artystyczny zawód. Próbowałam nawet to marzenie zrealizować, ale mi niestety nie wyszło Stare to już dzieje...Cytat:
Cytat:
Gothic Daisy Bardzo oryginalna kolekcja |
|||||
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo moich zapachów: Innocent, Pure Wish, Code, Black XS, Cristobal... Bardzo mi pasują te Twoje słodkości. Gratuluję. Cytat:
Gratuluję kolekcji, bardzo smakowita. Łączy nas niewiele, bo tylko Pure Poison i Brit Red, ale całość bardzo miła dla oka i nosa. Ładne zdjęcia. |
||
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Gothic_Daisy piękna kolekcja, zwłaszcza rodzina Tygrysa zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Łączą nas jeszcze mini Organza i L de LL.
Pięknie prezentują się mroczności w Twych zbiorach.
|
|
#892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Tygryski też robią wrażenie.Gratuluję.
|
||||
|
|
|
#893 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
widze, ze sporo zapachów nas łączy
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesiu - trzy zapachy z Twojej kolekcji przewinęły się też przez moją. Słodko, fajnie u Ciebie
Polko - bardzo miło na Twojej półeczce, radosne i słodkie zapachy. Kilka z nich darzę sentymentem (Cocoon, Innocent). Gothic Daisy - piekne zestawy, kilka perełek. przyjemnie się patrzy na taką kolekcję. Takie zdjęcia mogą przyprawić o szybsze bicie serca, a niektórych nawet o małe ukłucie zazdrości
|
#895 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#896 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tygrysia rodzinka to moje oczko w głowie ![]() Cytat:
![]() I fajnie, że komuś jeszcze, poza mną, podoba się rabarbar ![]() Cytat:
Kolekcję mroczności chętnie bym rozszerzyła - ale jeszcze nie wiem, o co ![]() Cytat:
I bardzo nostalgiczny... ![]() Cytat:
A z zazdrością nie przesadzaj, jak ja się patrzę na niektóre kolekcje w tym wątku, to ach i och ![]() Cytat:
Zwłaszcza, że dla mojego nosa wszystkie Bossy są b. podobne, więc jak mam otwarty jeden, drugi może poczekać
|
||||||
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piękne Tygrysy!
A łączy nas rabarbarek Brit Red i zachwycająca Histoire d’Eau. Cytat:
Pięknie i szalenie elegancko! ![]() Cytat:
![]() Jest ciepło, słodko, przyjaźnie. Bardzo miła kolekcja, która ma zadanie podobać się przede wszystkim Tobie, a nam - w siódmej kolejności odśnieżania Baj de łej, mnie się podoba Słodko, radośnie i dziewczęco. Bardzo ładny zbiór! Trochę słabo widać ale chyba łączy nas perfumetka Sephora Vanille Creme Brulee. Pychota!
|
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Że o podziwie obecnych na forum Wizażanek nie wspomnę ![]() Jak ja zazdroszczę ludziom takich talentów. Wiele można się nauczyć, można zostać rzemieślnikiem, ale z tym czymś, artystą to już trzeba się urodzić. Pozdrawiam Agi "beztalencie" ![]() |
|
|
|
|
#899 |
|
BAN stały
|
Z góry przepraszam za jakość. Zdjęć było zrobionych w sumie 23, wybrane zostały te najbardziej czytelne. Robione telefonem o rozdzielczośco 0,3 mpx
![]() Przepraszam za jakość raz jeszcze Na pierwszym zdjęciu moja kolekcja. Ostatnio została poddana istnej czystce. Obecnie lecą już do mnie Incense NK, Fig Leaf Demeter, figi Profumum i PG. Jeszcze 5 butli dodatkowo i kolekcja będzie pełna i dla mnie idealna ![]() Chcę się zamknąć w 20 butelkach. Od lewej z tyłu: Comme des Garcons, Jaisalmer Comme des Garcons, Ouarzazate Heeley, Figuier L`Artisan Parfumeur, Premier Figuier Olivier Durbano, Rock Crystal Diptyque, Philosykos Od lewej z przodu: Comme des Garcons, Sherbet: Cinnamon Ava Luxe, Figuier (woda perfumowana) Ava Luxe, Figuier (ekstrakt perfum) Editions de Parfums Frederic Malle, French Lover Jak widać lubię figi i kadzidła z "dobrej strony mocy". Do tego dochodzi Loree Rodkin, Gothic I (ekstrakt), którego nie ma na fotkach, a który jest jedną z moich kadzidlanych miłości. Na drugim zdjęciu- wyrzutki, których nie używam i miłość do nich minęła (one nie należą do mojej kolekcji), może ktoś chce?? Od lewej z tyłu: Kenzo, Pour Homme Kenzo, Jungle Yves Saint Laurent, M7 Yves Saint Laurent, Opium Pour Homme (woda perfumowana) Od lewej środek: Christian Lacroix, Tumulte Pour Homme Hermes, Eau d`Orange Verte Hermes, Concentre d`Orange Verte Comme des Garcons, Avignon Etro, Messe de Minuit Od lewej z przodu: Kenzo, Jungle Tiger Givenchy, Organza Indecence Thierry Mugler, Angel Bulgari, Black Do tego dochodzi Etra od Etro, która nie może zostać znaleziona ![]() Zaraz wkleję lepsze fotki, mam aparat
Edytowane przez meta43 Czas edycji: 2008-07-04 o 18:20 Powód: literówki i pogrubienie |
|
|
|
#900 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cześć Twister Male.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

.Sama mam na nią ochotę,ale co się będzie działo jak kupię jedną 

Szanele może i nie są w moim guście, ale jak widzę taki zbiór to wymiękam. Klasa i klasyka sama w sobie. Jeszcze raz
troche mi wstyd, bo w porównaniu z Waszymi wypada naprawde blado, no ale pocieszam się faktem, że każdy kiedyś zaczynał
Mój sprzęt fotograficzny też nie jest wyszukany 

No nic, zobaczymy, jak przejdą dalsze testy
.Początek to jak dla mnie zalane gorącym mlekiem orzechy włoskie (jak na masę do tortu orzechowego),chociaż orzechów tam w składzie niet
.

Stare to już dzieje...