Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-30, 06:35   #3181
ladyroses
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Dzień dobry
Jakoś przeżyłam tą samotną noc tz lada moment powinien wrócić i pójdzie spać ja się może zdrzemnę razem z nim

Kciuki za wizyty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 06:41   #3182
tanzanka
Zadomowienie

Natnatinka słusznie, najważniejsze żeś cała ale że Mama jeszcze takie pomysły
A kalafior... ja nie wiem jak my funkcjonujemy czasem

Czekamy na wieści z wizyt!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 07:01   #3183
Guerka
Wtajemniczenie

Dzień dobry Ja się zastanawiam jak ja dziś bede funkcjonować...z Michaliną nie śpimy od 3:30 tz mial budzik nastawiony na 4:30 i już kompletnie się rozbudzilam. Ja spać nie mogę, Michaska urządziła dziś dyskoteke na maxa Nie daj boze zeby miala takie godziny aktywności po porodzie

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-01-30, 07:11   #3184
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja się zastanawiam jak ja dziś bede funkcjonować...z Michaliną nie śpimy od 3:30 tz mial budzik nastawiony na 4:30 i już kompletnie się rozbudzilam. Ja spać nie mogę, Michaska urządziła dziś dyskoteke na maxa Nie daj boze zeby miala takie godziny aktywności po porodzie

Mała Cię już szykuje na 'życie po porodzie'

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 07:44   #3185
Natus276
Zakorzenienie

Dzień dobry zbieram się do pracy...

Cytat:
Ja spać nie mogę, Michaska urządziła dziś dyskoteke na maxa
A Stasiek dalej nie daje o sobie znać... więc zazdroszczę Ci bardzo nawet o takiej porze 😂

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 07:59   #3186
otoya
Zadomowienie

Dzień dobry kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja już po śniadaniu. Biorę się za pakowanie bo jedziemy do mojej siostry do Gdańska na 3 dni. Oby pogoda mimo kiepskich zapowiedzi w miarę dopisała.

Natus ja też nic nie czuję... dziś w nocy śniły mi się kopniaczki aż się obudziłam i wydawało mi się, że coś czułam. Ale teraz już nie jestem taka pewna. Też chciałabym bardzo już coś poczuć konkretnego.

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 08:01   #3187
Guerka
Wtajemniczenie

Dziewczyny lada chwila i Wy poczujecie maluszki

Stary 2018-01-30, 08:01   #3188
otoya
Zadomowienie

Cytat:
To mój w systemie 4 brygadowym tak pracuje, po 4 zmiany w ciągu.

Mój mąż identycznie. Ale ja akurat lubię ten jego tryb pracy. A najbardziej noce bo i tak wtedy śpię więc szybko mi mijają te godziny.
Najbardziej nie lubię gdy pracuje w święta.

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 08:05   #3189
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Mój mąż identycznie. Ale ja akurat lubię ten jego tryb pracy. A najbardziej noce bo i tak wtedy śpię więc szybko mi mijają te godziny.
Najbardziej nie lubię gdy pracuje w święta.

No to chyba największy minus tego systemu pracy, ale np jak mu wypada wolne na tygodniu to mozna coś razem w urzędzie załatwić itp.

Stary 2018-01-30, 08:06   #3190
Natus276
Zakorzenienie

Mój tz pracuje różnie gastronomia rządzi się swoimi prawami, ale większość weekendów i świat spędza w pracy co jest dobijające.

6.09.2014 -
Stary 2018-01-30, 08:09   #3191
goldika
Zakorzenienie

Tanzanka gratki za egzamin!

Natinatka kalafior pierwsza klasa ja też co chwile palne coś podobnego

Ale się nie wyspalam.. .. musze jechać zróbic tsh a mi się nie chce wyjść na dwór tak pada i wieje...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 08:32   #3192
Natus276
Zakorzenienie

Jako, że standardowo mam ogromny zapał do pracy ogląda wózki Bebetto bo widzę, że cieszą się tu dużą popularnością. 2 modele wpadły mi w oko Pascal i Vulcano i tu pytanie do dziewczyn które już siedzą w temacie jakie jest wasze zdanie na temat tych modeli?

6.09.2014 -
Stary 2018-01-30, 08:35   #3193
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość

Poza tym dziewczyny, nie możemy mieć takiego pecha, że wszystkie z nas zaczną rodzić w nocy jak tz-owie będą w pracy ja tam chcę rodzić w dzień, najlepiej rano.. Zrobić co zrobić i do domu a w nocy się śpi

Ja tam chciałam rodzić w nocy. I nawet zaczęłam ale się nie wyrobiłam i skończyło się o 13 Głównie ze względu na rodzinę. Te ostatnie tygodnie wszyscy do ciebie wydzwaniają i codziennie pytają: rodzisz? To jest mega wkurzające. A już moja mama to taka panikara... Wiedziałam że jak nie odbiorę telefonu z rana to ta już będzie przeżywać. No i jak się nie dodzwoniła do mnie to do tż i przyjechała do szpitala siedziała przed porodówką i tam sobie obcierała te łzy
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 08:46   #3194
triolka
Zadomowienie

Cytat:

Jej chyba dziś była noc Michalin- moja id 19 do chyba 2 w nocy skakała😂

Stary 2018-01-30, 08:47   #3195
triolka
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2018-01-30, 08:48   #3196
triolka
Zadomowienie

Stary 2018-01-30, 08:55   #3197
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Hej! Nadrobić Was po całym dniu bez netu, to jest niemozliwosc

Mialam dzis w pracy po południu jakies wzdecie i nagle zrobily sie z tego skurcze. Tzn pewnie nie z tego, ale mialam wrażenie, ze to wzdecie sie rozchodzi.
Pisalyscie o tym wcześniej.
Bylo na samej górze brzucha, taki skurcz i szlo delikatnie na dol, znikajac. Dziwnie bylo miec skurcze i gadac z klientami przez telefon zla bylam na nich, ze dzwonia

Ja miałam wczoraj coś takiego.
Tzn najpierw myślałam,że to skurcz macicy bo tak mi na dole ściskało i bolało. Wystraszyłam się okropnie, ale zaraz się okazało,że to skurcze od żołądka, bo musiałam lecieć do kibelka...

Wogole wydaje mi się ,że mam żołądek dużo wyżej, bo rano mam płaski brzuch nad pępkiem a wystaje mi tylko macica. A jak zjem cokolwiek to mi wywala już pod cyckami

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 08:56   #3198
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Czy są tu jakieś mamy, których tz pracują na zmiany (nocki)? Ja nie cierpię tych nocek u mojego tz

Mój tak pracował w trakcie 2 lat naszego związku. 1, potem 2 i 3 zmiana. Nocki były okropne, ale miałam psa, wiec byłam dość spokojna. Tylko życie było dość ciężkie, bo on spał w sumie max 4-5h i był mega zmęczony. Potem cały dzień myslal o pracy.
Teraz ma 1 i 2 zmiany na szczęście, a na drugie i tak rzadko chodzi, zwykle na łamane, bo maja sporo pracy, a za mało pracowników.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 08:58   #3199
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Dzień dobry zbieram się do pracy...

A Stasiek dalej nie daje o sobie znać... więc zazdroszczę Ci bardzo nawet o takiej porze 😂

ja też
pewnie potem będę tęsknić do tych czasów

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość

noc Michalin dziewczyny się zmówiły !

Witam Was! Dziś znów całkiem ładny dzień, nawet trochę słońca prześwituje !
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 09:04   #3200
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Fakt, dzięki

Liski rządzą Gratuluję udanej wizyty, dobrze że wszystko w porządku

Ajjj dziewczyny, zdrowiejcie

Ja też biorę Pregnę, ale bez DHA. Z początku łykałam Prenatal Uno, ależ mi się odbijało imbirem, a i zgaga nieraz się przytrafiła Ale ostatnio endokrynolog poleciła mi zacząć łykać zamiast suplementów osobno jod i witaminę D3, oczywiście też magnez i żelazo. Stwierdziła, że to najważniejsze dla ciężarnej i dziecka na moim etapie ciąży i wychodzi o wiele taniej niż wszelakie suplementy typu Pregna, przepisała mi nawet receptę i zapisała odpowiednie dawki gdybym się zdecydowała. Niby wykupiłam i chyba zacznę tak łykać jak już skończę Pregnę bo akurat miałam wtedy nowo otwarte opakowanie, choć mam wątpliwości jeszcze. Co o tym sądzicie?

Też dobrze toleruję żelazo, zawsze się zastanawiałam czy jestem jakaś wyjątkowa że poza czasem zaparciami żelazo mi nie szkodzi...

Od jakiegoś czasu już się zastanawiam czy zainwestować w Pampersy czy Dady. Koleżanka sobie chwaliła Dady, inni mówią, że tylko Pampers. Tu też widzę dużo głosów za Dadami. Jak dorwę na jakiejś super promocji to zacznę od Pampersów, ale Dady też przetestujemy.

Aj te teksty, współczuję Wam. Niektórzy ludzie na prawdę nie mają wyczucia...
U mnie na razie jeden z ciekawszych to moja mama dzisiaj zarzuciła. Nie mogła spać w nocy i się zastanawiała czy jak się oparzyłam trochę wczoraj tym rosołem to czy dziecku nic się nie stanie. Zdziwiona jej odpowiedziałam, że przecież brzucha nie poparzyłam więc nawet nie pomyślałam, że coś mogło Oli się stać. A ona mi na to, że wie, ale jej chodzi o to, czy Mała nie będzie mieć znamion... A jak się zbulwersowała gdy się roześmiałam i zapytałam, czy serio wierzy w takie zabobony

Co do 500+ to niestety dużo się słyszy o ludziach, którzy "produkują" dzieci a potem liczą tylko na to... Może nie byłoby złym rozwiązaniem takie wręczanie bonów zakupowych albo rozliczanie się z wydanych pieniędzy.
Z moich wyliczeń wynika, że na 500+ się nie załapiemy. TŻowi przysługuje becikowe, a ja na bezrobociu bez zasiłku aktualnie więc kosiniakowe dla mnie. Na 500+ na pierwsze dziecko już będziemy za bogaci. Ale jak pomyślę o tych wszystkich załatwieniach i sprawach papierkowych to już mi słabo

karolinka rób prawko! Koleżanka też robiła akurat jak zaszła w ciążę, egzamin musiała odłożyć ze względu na konieczność leżenia na początku ciąży, ale jak już czuła się dobrze to poszła i zdała za pierwszym razem. Egzaminator nawet był łaskawszy dla niej, starał się jej nie kazać jechać na nierówne drogi żeby jej nie wytrzęsło, ogólnie łagodny był, a i jej dobrze szło więc zdała na luzie.
U nas sytuacja odwrotna bo... mój TŻ właśnie robi kurs na prawko. Lata temu go nie ciągnęło do tego, potem miał kiepską sytuację finansową, a potem prawko spadło na dalszy plan bo zawsze były jakieś ważniejsze wydatki. Teraz odłożył kasę i robi za moją namową, ale dobrowolnie oczywiście. Bardzo mnie to cieszy bo ja jestem niska, dosuwam się do samego przodu żeby sięgnąć pedałów i niedługo już przestanę się mieścić z brzuchem za kierownicą więc jego prawo jazdy bardzo nam się przyda teraz kiedy wiadomo, że wiele rzeczy może się przydarzyć, potem przy dziecku, no i ogólnie. Teraz do prawie każdej pracy wymagają prawka, przyda mu się to jak już zacznie szukać innej.

U mnie "mleczko" już od kilku dni płynie więc już przestałam się tym przejmować

goldika fajny ten Holland Jak nie powiedzie nam się z Murano to pomyślimy nad tym.

frik frik piąteczka! Strasznie dziwne uczucie ogólnie

Dołączam do grona "nockowych żon". Mój pracuje na trzy zmiany, co tydzień po kolei dniówki, popołudnia i nocki. Teraz właśnie mamy nocki więc czeka na mnie puste łóżko. Też nie cierpię, ale co zrobić... W sumie każda zmiana ma swoje wady, ale nocki najgorsze, i dla mnie i dla TŻta.

Ja dziś trochę strachu się najadłam o mojego młodszego kota. Wymęczyły go wymioty, wzięłam go do weterynarza i dostał kilka zastrzyków. Na szczęście już jest dobrze, mam nadzieję że noc będzie spokojna. Jutro kontrola.
Za to wieczorem zaliczyłam kalafiora. Mąż naprawiał komputer stacjonarny jednemu koledze z pracy. Dzisiaj skończył i mówił, że podjadą jutro po robocie do nas i kolega sobie ten komputer zabierze. Jak się już zbierał do wyjścia do pracy to po stałym pytaniu pt. "czy wszystko wziąłeś" i odpowiedzi twierdzącej zapytałam "ten komputer bierzesz"? Mąż na mnie spojrzał i odpowiedział "tak, jednostkę centralną spakuję do plecaka, monitor wezmę pod pachę, a klawiaturę do kieszeni" (kawałek idzie pieszo a potem do pracy zgarnia go znajomy). Trochę się ze mnie uśmiał

Powodzenia na jutrzejszych wizytach
Ja też na początku brałam oddzielnie,jod,D3,kwas foliowy. Ale mnie to wkurza jak mam milion tabletek szukać,wyciskać,jak gdzieś jadę to masakra. A tak to w Prenatalu mam jod w potrzebnej dawce i D3,kw foliowy w 1 tbl, dobieram tylko 2 kaps dha.

Stary 2018-01-30, 09:06   #3201
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Jej chyba dziś była noc Michalin- moja id 19 do chyba 2 w nocy skakała

Hahaha no to się zmieniły później bo moja od 3:30 wariowala do póki nie wstalam teraz trochę pochodziłam to chyba śpi

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny a tak z ciekawosci ile Was miesiecznie wynoszą same witaminy?? Tzn witaminy+ dha?

Stary 2018-01-30, 09:07   #3202
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

A ja od wczoraj nic nie czuję, parę dni pod rząd mały się odzywał rano i wieczorem a od wczoraj nic

Stary 2018-01-30, 09:07   #3203
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość

Wogole wydaje mi się ,że mam żołądek dużo wyżej, bo rano mam płaski brzuch nad pępkiem a wystaje mi tylko macica. A jak zjem cokolwiek to mi wywala już pod cyckami

Też tak mam

Nie mogłam coś spać w nocy, mocno wiało i deszcz stukał o parapet i okno, a na dodatek brzuch mnie bolał...

Mój mąż co prawda nie pracuje na nocki, sam sobie jest szefem, ale co drugi tydzień jedzie w 2-dniowa trasę. W sumie mi to nie przeszkadza jakoś bardzo.
Co do porodu to tak jak pisałam, przed chce być już w Krk u rodziców i tam spokojnie czekać. A ostatnio mama mi oznajmiła, że w tygodniu poprzedzającym termin jadą na wakacje mam nadzieję, że zdarzą wrócić i że mąż dojedzie na czas a nie będzie gdzieś daleko w trasie. Brat będzie na miejscu więc jak coś to on mnie do szpitala najwyżej zawiezie.

Miłego dnia wszystkim

Stary 2018-01-30, 09:12   #3204
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja od wczoraj nic nie czuję, parę dni pod rząd mały się odzywał rano i wieczorem a od wczoraj nic

Tez miałam ostatnio taką przerwę i do głowy dostawalam, ale wszystko wróciło do normy a nawet bardziej Michaska wariuje, bo do tej pory czulam tylko jak leżałam a wczoraj zostałam skopana przy robieniu obiadu

Stary 2018-01-30, 09:14   #3205
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Też tak mam

Nie mogłam coś spać w nocy, mocno wiało i deszcz stukał o parapet i okno, a na dodatek brzuch mnie bolał...

Mój mąż co prawda nie pracuje na nocki, sam sobie jest szefem, ale co drugi tydzień jedzie w 2-dniowa trasę. W sumie mi to nie przeszkadza jakoś bardzo.
Co do porodu to tak jak pisałam, przed chce być już w Krk u rodziców i tam spokojnie czekać. A ostatnio mama mi oznajmiła, że w tygodniu poprzedzającym termin jadą na wakacje mam nadzieję, że zdarzą wrócić i że mąż dojedzie na czas a nie będzie gdzieś daleko w trasie. Brat będzie na miejscu więc jak coś to on mnie do szpitala najwyżej zawiezie.

Miłego dnia wszystkim

A gdzie chcesz rodzić?

U mnie też jest ryzyko, że mąż będzie w trasie, ale mam nadzieję, że się akurat nie wydarzy... mama tez miala opcję jechać na wakacje, ale dokładnie w okolicy terminu, więc niestety jej nie wypaliło

Ja biorę pregnę plus i prenatal dha, ale się przerzucę na prenatal duo. Aktualnie płacę koło 60 zł, ale prenatal jest na 2 miesiące, więc w sumie wyjdzie 45 zł.
Mi w ogóle lekarz nie zalecał żadnego dodatkowego żelaza, ani innych
Tym lepiej, już i tak z tymi dwoma tabletkami mam problem z pamiętaniem
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 09:19   #3206
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
A gdzie chcesz rodzić?

U mnie też jest ryzyko, że mąż będzie w trasie, ale mam nadzieję, że się akurat nie wydarzy... mama tez miala opcję jechać na wakacje, ale dokładnie w okolicy terminu, więc niestety jej nie wypaliło

Ja biorę pregnę plus i prenatal dha, ale się przerzucę na prenatal duo. Aktualnie płacę koło 60 zł, ale prenatal jest na 2 miesiące, więc w sumie wyjdzie 45 zł.
W Żeromskim, samochodem mam tam max 5 min. Moi mają wrócić dokładnie wtedy na kiedy mam termin

Edytowane przez pacia91
Czas edycji: 2018-01-30 o 09:20
pacia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 09:25   #3207
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Pajeczyna widzę, że mamy podobne „marzenia” tez chciałam pod choinkę to nikt na poważnie mnie nie wziął

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To musisz koniecznie wyprosic na urodziny albo kolejne swieta, jest swietny ja wzielam podstawowego Boscha, ma wszystkie nakładki jakie chciałam, czyli oczywiscie mikser planetarny w tym ubijanie, mieszanie i zagniatanie ciasta, sieka warzywa, trze na trzech grubosciach warzywa itp i ma blender (miesa mielic nie zamierzam, a wyciskarke do cytrusow mam osobno) i nie kosztowal majątku. Bosch MUM 52120.

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny a tak z ciekawosci ile Was miesiecznie wynoszą same witaminy?? Tzn witaminy+ dha?

Ja wczoraj kupowalam. Moje witaminy kosztuja 55zl na miesiac w tym DHA juz w skladzie (cena z Rossmanna bez promocji, w aptekach internetowych ok.10zł taniej, ale dochodzi wysyłka). Ja dodatkowo biore zelazo, ostatnio dostalam od gin, a poprzednio kupilam za ok.35zl. Plus Euthyrox to grosze, jakies 7 zl za 50 tabletek, kupuje ma 100% bo szkoda mi czasu chodzic do poradni, zeby bylo na ryczałt

Edytowane przez pajeczyna
Czas edycji: 2018-01-30 o 10:05
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 09:48   #3208
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:

Witam Was! Dziś znów całkiem ładny dzień, nawet trochę słońca prześwituje !
Gdzie ten ładny dzień? U nas mało łba nie urwie. Chciałam wywietrzyć mieszkanie to mało nas nie wywiało przez okno. Synek powiedział że się boi bo tak świszczał wiatr i musiałam zamknąć

Cytat:

Mam tak samo. Brzuch pod samymi cyckami. Rano jeszcze jest ok ale wieczorem to siedzieć nie mogę. Tylko w takiej półleżącej pozycji bo oddychać nie mogę

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość

Miłego dnia wszystkim

Ja się dowiedziałam że teściowa jedzie do sanatorium w maju. Pewnie akurat jak będę musiała leżeć w szpitalu. Ciekawe kto się zajmie synkiem. Jeszcze nie znam dokładnego terminu ale już jestem zła

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:

Tak samo biorę i właśnie około 45zl wychodzi.
Wczoraj robilam zamówienie w aptece internetowej i taniej wyszło w melisie niż w gemini.
Dzięki za polecenie (nie pamiętam komu ) bo nie znałam tej melisy
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 09:50   #3209
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
To musisz koniecznie wyprosic na urodziny albo kolejne swieta, jest swietny ja wzielam podstawowego Boscha, ma wszystkie nakładki jakie chciałam, czyli oczywiscie mikser planetarny w tym ubijanie, mieszanie i zagniatanie ciasta, sieka warzywa, trze na trzech grubosciach warzywa itp i ma blender (miesa mielic nie zamierzam, a wyciskarke do cytrusow mam osobno) i nie kosztowal majątku. Bosch MUM 52120.Ja wczoraj kupowalam. Moje witaminy kosztuja 55zl na miesiac w tym DHA juz w skladzie. Ja dodatkowo biore zelazo, ostatnio dostalam od gin, a poprzednio kupilam za ok.35zl. Plus Euthyrox to grosze, jakies 7 zl za 50 tabletek, kupuje ma 100% bo szkoda mi czasu chodzic do poradni, zeby bylo na ryczałt

Uwielbiam takie 'ułatwiacze' w kuchni my z mężem dostaliśmy od moich rodziców i dziadków w prezencie ślubnym Th ermomixa, duże ułatwienie w kuchni. No i gdyby nie on to pewnie bym nie piekła tych wszystkich chlebów, bułeczek, ciast itd. bo strasznie nie lubię wyrabiać ciasta rękoma zresztą jest różnica pomiędzy ciastem wyrobionym ręcznie a takim w maszynie, która ma dużą moc.

Stary 2018-01-30, 09:51   #3210
aaby
Zakorzenienie

Ale napisalyscie!

U nas tez leb urywa

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Ja się dowiedziałam że teściowa jedzie do sanatorium w maju. Pewnie akurat jak będę musiała leżeć w szpitalu. Ciekawe kto się zajmie synkiem. Jeszcze nie znam dokładnego terminu ale już jestem zła
Moi rodzice jada na 2 tygodnie do sanatorium w maju. Mama chciala jechac na przelomie maja i czerwca ale z racji mojego terminu wyjezdzaja jakos na poczatku maja i wracają chyba kolo 20tego. Dobrze ze jest świadoma tego ze starsza pojdzie do niej Takze wczesniej rodzic nie moge.

Czy tylko ja nie biore witamin?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości