Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-30, 09:58   #3211
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Jako, że standardowo mam ogromny zapał do pracy ogląda wózki Bebetto bo widzę, że cieszą się tu dużą popularnością. 2 modele wpadły mi w oko Pascal i Vulcano i tu pytanie do dziewczyn które już siedzą w temacie jakie jest wasze zdanie na temat tych modeli?
Vulcano są super! Na żywo wersja sline jest dużo ladniejsza niż na zdjęciach. Do tego spacerówka jest bardzo polecana (ta sama co w Holland). Składa się ze stelażem. Gdyby Vulcano miało inne kolory to bym go brała (od marca ma niby wejść nowa gama kolorystyczna).
Pascal nie kojarzę. Chyba mało popularny jest
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 09:59   #3212
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie 'ułatwiacze' w kuchni my z mężem dostaliśmy od moich rodziców i dziadków w prezencie ślubnym Th ermomixa, duże ułatwienie w kuchni. No i gdyby nie on to pewnie bym nie piekła tych wszystkich chlebów, bułeczek, ciast itd. bo strasznie nie lubię wyrabiać ciasta rękoma zresztą jest różnica pomiędzy ciastem wyrobionym ręcznie a takim w maszynie, która ma dużą moc.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja się właśnie zdziwiłam, bo robię chleb od dawna i zwykle wrzucałam składniki do miski i mieszałam łyżką. A wczoraj stwierdziłam, że po co ja mam machać skoro mam takiego super robota i zleciłam tę robotę jemu. I jestem w szoku, bo tak dobry chleb mi jeszcze nie wyszedł. Liczę bardzo na dobre zagniecenie ciasta na pizzę, bo mogę jeść tylko jak sobie sama zrobię w domu, ewentualnie w pizzerii gdzie mają osobną kuchnię i piec dla bezglutków, czyli raz na rok
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:03   #3213
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Ja tam chciałam rodzić w nocy. I nawet zaczęłam ale się nie wyrobiłam i skończyło się o 13 Głównie ze względu na rodzinę. Te ostatnie tygodnie wszyscy do ciebie wydzwaniają i codziennie pytają: rodzisz? To jest mega wkurzające. A już moja mama to taka panikara... Wiedziałam że jak nie odbiorę telefonu z rana to ta już będzie przeżywać. No i jak się nie dodzwoniła do mnie to do tż i przyjechała do szpitala siedziała przed porodówką i tam sobie obcierała te łzy
Tez nie lubiłam okolic tp bo wszyscy co chwile pytali czy juz rodze nawet na fb do mnie pisala jedna laska z którą byłam tylko na cześć czy juz rodze

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj coś takiego.
Tzn najpierw myślałam,że to skurcz macicy bo tak mi na dole ściskało i bolało. Wystraszyłam się okropnie, ale zaraz się okazało,że to skurcze od żołądka, bo musiałam lecieć do kibelka...

Wogole wydaje mi się ,że mam żołądek dużo wyżej, bo rano mam płaski brzuch nad pępkiem a wystaje mi tylko macica. A jak zjem cokolwiek to mi wywala już pod cyckami

Mam te same obserwacje co do brzucha. Wywala mi go nad pepkiem na wieczór.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Hahaha no to się zmieniły później bo moja od 3:30 wariowala do póki nie wstalam teraz trochę pochodziłam to chyba śpi

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny a tak z ciekawosci ile Was miesiecznie wynoszą same witaminy?? Tzn witaminy+ dha?

Ok 25-30zl za Mama DHA.
Stary 2018-01-30, 10:08   #3214
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Dzień dobry kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja już po śniadaniu. Biorę się za pakowanie bo jedziemy do mojej siostry do Gdańska na 3 dni. Oby pogoda mimo kiepskich zapowiedzi w miarę dopisała.

Natus ja też nic nie czuję... dziś w nocy śniły mi się kopniaczki aż się obudziłam i wydawało mi się, że coś czułam. Ale teraz już nie jestem taka pewna. Też chciałabym bardzo już coś poczuć konkretnego.

Dobry! W Gdańsku wieje strasznie i pada 😉 przywieź że sobą jakaś lepsza pogodę.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:16   #3215
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tz pracuje różnie gastronomia rządzi się swoimi prawami, ale większość weekendów i świat spędza w pracy co jest dobijające.

Masz tz kucharza? Pozazdrościć

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj nic nie czuję, parę dni pod rząd mały się odzywał rano i wieczorem a od wczoraj nic

Spokojnie to normalne...
Pisałam już tu kilka razy, że na początku te ruchy mogą być nieregularne nie martw się, też tak miałam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Hahaha no to się zmieniły później bo moja od 3:30 wariowala do póki nie wstalam teraz trochę pochodziłam to chyba śpi

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny a tak z ciekawosci ile Was miesiecznie wynoszą same witaminy?? Tzn witaminy+ dha?

Ja już nawet nie liczę, tyle wydatków ...

Same witaminy Ladee vit z kwasami w środku 42 zł /30 tabletek.

Plus magnez, żelazo, cyclo3fort.

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:23   #3216
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Ja się właśnie zdziwiłam, bo robię chleb od dawna i zwykle wrzucałam składniki do miski i mieszałam łyżką. A wczoraj stwierdziłam, że po co ja mam machać skoro mam takiego super robota i zleciłam tę robotę jemu. I jestem w szoku, bo tak dobry chleb mi jeszcze nie wyszedł. Liczę bardzo na dobre zagniecenie ciasta na pizzę, bo mogę jeść tylko jak sobie sama zrobię w domu, ewentualnie w pizzerii gdzie mają osobną kuchnię i piec dla bezglutków, czyli raz na rok
Właśnie wczoraj jedliśmy pizze z mężem, 2 min i ciasto gotowe zawsze jak robię to wszyscy mówią, że świetne ciasto i pytają o przepis dużo zależy od stopnia wyrobienia, rękami bym takiego dobrego nie zrobiła.
Stary 2018-01-30, 10:27   #3217
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wczoraj jedliśmy pizze z mężem, 2 min i ciasto gotowe zawsze jak robię to wszyscy mówią, że świetne ciasto i pytają o przepis dużo zależy od stopnia wyrobienia, rękami bym takiego dobrego nie zrobiła.
Pizza
robicie smaka!

Stary 2018-01-30, 10:27   #3218
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Pizza z termomixa jest nieziemska kumpela ma i jak jesteśmy u niej to zawsze robi. Mi takie ciasto ręcznie nie wychodzi .
Stary 2018-01-30, 10:28   #3219
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja kupuję Doppelhertz Mama Premium zazwyczaj zamawiam na Gemini za ok.30 zł, ostatnio byłam w aptece i przy okazji stwierdziłam, że kupię witaminy nie mieli Mama Premium więc wzięłam te zwykłe, jakie było moje zdziwienie gdy na rachunku zobaczyłam, że kosztowały 60 zł 2x tyle co w Gemini...wkurzyłam się, ale nie chciałam wracać i ich oddawać
Stary 2018-01-30, 10:30   #3220
_annika_
Zadomowienie

No dzięki Guerka... Do tej pory żyłam sobie w błogiej nieświadomości, ale przez Ciebie siadłam i policzyłam ile mi wychodzi miesięcznie za witaminy i... spadłam z krzesła! :/

magnez - 36
dha - 45
witaminy - 30
euthyrox - 2,5
zelazo - 81

w sumie... 194,4 zeta... Masakra jakas
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:31   #3221
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Spokojnie to normalne...
Pisałam już tu kilka razy, że na początku te ruchy mogą być nieregularne nie martw się, też tak miałam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ja już nawet nie liczę, tyle wydatków ...

Same witaminy Ladee vit z kwasami w środku 42 zł /30 tabletek.

Plus magnez, żelazo, cyclo3fort.

No ale wiesz, głowa to swoim życie żyje i myślenie....

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:36   #3222
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale napisalyscie!

U nas tez leb urywa

Czy tylko ja nie biore witamin?
spokojnie ja nie biore ale właśnie będe zamawiać coś na 3 trymestr i po ciązy bo w pierwszej coś łykałam a po ciązy wypadły mi wszystkie włosy...

u nas tez wieje masakrycznie

Olzapinka nie ma za co właśnie robie zamówienie zobacze gdzie wyjdzie taniej tam zamówie.
Stary 2018-01-30, 10:39   #3223
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jako, że ja nie potrafię gotować to bardzo mnie to cieszy jak TŻ ma wolne i robi nam obiadki ale czas pracy niestety słaby no i te święta...

Okropny dzień mam dzisiaj, nie potrafię w ogóle skupić się na pracy.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:40   #3224
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję Doppelhertz Mama Premium zazwyczaj zamawiam na Gemini za ok.30 zł, ostatnio byłam w aptece i przy okazji stwierdziłam, że kupię witaminy nie mieli Mama Premium więc wzięłam te zwykłe, jakie było moje zdziwienie gdy na rachunku zobaczyłam, że kosztowały 60 zł 2x tyle co w Gemini...wkurzyłam się, ale nie chciałam wracać i ich oddawać
o mam je na polecanej liście witamin ale fakt cena w aptece zabija
Stary 2018-01-30, 10:51   #3225
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Ja czasami zamawiam produkty na Dbam o zdrowie ( a aptece stacjonarnej są droższe niż zamawiane. Nie które leki był tańsze niż w gemini a darmowy odbiór w aptece jeśli się zamówi min za 20zł.

Mój mały już kopie na całego, mój maż w niedzielę położył rękę za brzuchu i poczuł jak taka gulka się na brzuchu zrobiła. Pewnie to była nóżka.
A brzuch to juz mam prawie taki jak znajoma która rodzi w lutym.

Teraz mam zmartwienie że zostaniemy bezdomni. zadzwoniła wczoraj właścicielka czy mamy już mieszkanie bo miała zamieścić ogłoszenie. I trochę się zdziwiła, że jeszcze nie. Mąż mówi, że przeżywam i przecież nas nie wygonią. Chyba żel zrobiliśmy mówiąc o ciąży, trzeba było znów przedłużyć umowę na cały rok i miałabym spokój.
Ale chcieliśmy być w porządku, więc mam nadzieję, że i nas tak potraktują.

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2018-01-30 o 10:53
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 10:52   #3226
pajeczyna
Zadomowienie

A widziałyście gdzieś może wózek Thule Urban Glide 2? Jakaś znajoma ma, albo w sklepie? Bardzo mi się spodobał, ale obawiam się, że będzie ciężko go gdzieś obejrzeć.
Stary 2018-01-30, 10:57   #3227
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
No dzięki Guerka... Do tej pory żyłam sobie w błogiej nieświadomości, ale przez Ciebie siadłam i policzyłam ile mi wychodzi miesięcznie za witaminy i... spadłam z krzesła! :/

magnez - 36
dha - 45
witaminy - 30
euthyrox - 2,5
zelazo - 81

O rety....

ja w sumie biorę tylko pregne. na razie nic więcej. myślę o tym dha czy sobie kupić.

u nas pogoda tez okropna. wichura od wczoraj a zaraz musze lecieć do notariusza zanieść troxhe papierów bo w sobotę podpisujemy akt.

zauważyłam że od kawy mam zgage także wyeliminowalam ja z mojego menu. teraz zrobilam cappuccino może chociaż to mi zostanie

Jakby co w netto są wanienki dla dzieci z korkiem odplywajacym za 30 zl i taki wkladzik do wanienki za 15 i jakieś jeszcze gadżety. zaraz znajdę gazetkę wam wrzucę fote

Stary 2018-01-30, 11:01   #3228
freddy296
Wtajemniczenie

wanienka z netto 20180130_110127.jpg

Stary 2018-01-30, 11:02   #3229
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
A widziałyście gdzieś może wózek Thule Urban Glide 2? Jakaś znajoma ma, albo w sklepie? Bardzo mi się spodobał, ale obawiam się, że będzie ciężko go gdzieś obejrzeć.
Zadzwoń do producenta/ dystrybutora to powie gdzie w Twojej okolicy mają go na sklepie.
Bobowozki mogą mieć też.
Stary 2018-01-30, 11:20   #3230
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:

magnez - 36
dha - 45
witaminy - 30
euthyrox - 2,5
zelazo - 81

O kurde to faktycznie lepiej bylo nie pytać
To ja nie narzekam, biorę femibion 2 ktory jest z dha i kosztuje okolo 50zl i tyle....

Stary 2018-01-30, 11:30   #3231
agugus90
Zadomowienie

Czekam sobie w kolejce, której końca nie widać. Wchodzą jeszcze genetyczne, a połowkowe czekają.

To moje suplementy mieszczą się w cenie 75 zł (Gemini online) aż do 100 z kawałkiem, gdy kupowałam przed świętami, a w wielu aptekach ich nie ma :-/ i starczaja na miesiąc. Żelazo chyba ok 20, a na dodatkowe leki w tym miesiącu nie liczę, ale na szczęście nie zdążyłam kupić biletu msc, więc trochę się rekompensuje
U mnie TZ pracuje w godz 8-16, ale z dojazdem to 7.15-17.30, więc właściwie nastawiam się na taksówkę i to że jakoś dojedzie z pracy. Akurat jestem dość zadaniowa, więc po pierwszym szoku, powinnam się ogarnąć i nie wystraszyc
Ale za to moi rodzice pracują w systemie zmianowym i gdy byłam licealistka, to zdarzało się, że zostawiali mnie samą z siostrą (5 lat młodsza), co wspominam źle. My na parterze, w klatce obok mieszkanie osiedlowej meliny, dalej klatka osiedlowych chuliganów, w łazience junkers. No nie lubiłam tego, na szczęście zdarzało się rzadko. Ale nie miałam jakichś obaw jak mieszkałam sama na pierwszym piętrze, czy teraz z powrotem na parterze z balkonem z wyjściem do ogródka. Dużo zależy od okolicy.

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 11:34   #3232
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde to faktycznie lepiej bylo nie pytać
To ja nie narzekam, biorę femibion 2 ktory jest z dha i kosztuje okolo 50zl i tyle....
Też go biorę i dziś znalazłam porównanie na jakimś blogu i niby wszystko ma, ale w małych ilościach:

http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/

6.09.2014 -
Stary 2018-01-30, 11:38   #3233
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Zadzwoń do producenta/ dystrybutora to powie gdzie w Twojej okolicy mają go na sklepie.
Bobowozki mogą mieć też.
Wlasnie dzwonilam do sklepu rowerowego, bo jest dystrubutorem ale mowili, ze na zamowienie, a na stanie nie maja, tylko przyczepki rowerowe i to w sezonie. A w drugim wielkim sklepie z wozkami maja tylko starszy model. Obejrzę starszy, pewnie same materialy czy wykonanie jest podobne. Albo zrobimy wycieczke do innego miasta i przy okazji obejrzymy.

Stary 2018-01-30, 11:43   #3234
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też go biorę i dziś znalazłam porównanie na jakimś blogu i niby wszystko ma, ale w małych ilościach:

http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/
Kurcze faktycznie, to się zastanowie czy nie zmienić na doppel herz mama jak skończę te moje. Po pierwsze tez ma wszystko,po drugie w mniejszej dawce ma tylko magnez a po trzecie jest tańszy...ze też wcześniej tego nie widziałam

Stary 2018-01-30, 11:47   #3235
Natus276
Zakorzenienie

No właśnie ja ostatnio kupiłam nowe opakowanie fembionu

6.09.2014 -
Stary 2018-01-30, 11:52   #3236
Agnessssa
Rozeznanie

Witam się i ja

Ogólnie suplementacja w ciąży niestety jest droga. Mi po szpitalu przysłali kartę apteczną z pzu to tam miałam 300zł na niej, ale zostało coś koło 100zł już :/

Moje wydatki dotychczas:
Dupek po 20zł za opakowanie x 3 na miesiąc = 60zł (na szczęście biore ostatnie opakowanie i odstawiam bo szyjka mi się wydłużyła do 6cm po nim)
Magne b6 opakowanie 20zł
Euthyrox grosze z 5zł
Wita miner prenatal plus dha coś około 30zł miesięcznie

Dupek odejdzie to wyjdzie mi na miesiąc około 60zł :/ A karta apteczna się kończy

Ogólnie czuje się do dupy ciągle chce mi się albo płakać, albo śmiać. Sama nie wiem czego chce, miałam zrobić sobie paznokcie,ale stwierdziłam, że po domu mi niepotrzebne Wczoraj małża zagoniłam to przeleciał mi nogi depilatorem żeby na 3 tyg był spokój, bo ja schylać nie bardzo sie moge. Do tego bębenek mi wywaliło i sie cieszę. Młody wariuje lata pod domu a ja za nim nie nadążam i się poddaje puszczam mu w większości bajki, mam wyrzuty sumienia, że zła matka jestem, ale z mężem we dwóch szaleją to nadrabiają szybko. Obiad jakiś zrobie, troche dom ogarnę i tyle. Niby lekarka kazała mi w miare normalnie funkcjonować, ale boje się bo łożysko jest przy ujściu wewnętrznym

Co do bebetto ja miałam spacerówkę bebetto nico i mi nie podpasował, oglądałam potem hollanda i zdecydowanie lepszy model
Stary 2018-01-30, 11:57   #3237
ladyroses
Zakorzenienie

Agnessa czyli czujesz się jak typowa kobieta w ciąży raz na wozie, raz pod wozem hahaha!

Co do witamin, to chyba nie ważne co się bierze wszystkie są ok! Najważniejszy był kwas foliowy poza tym to tylko dodatek

Koniec lenistwa u mnie
Zbieram się na spacerek z psiakami, robię obiad a potem planuję 2 prania... Pogoda niestety nie zachęca do niczego

Ale i tak jest cudnie, bo za 4 miesiące rodzę i będę tulić moją Nadię tylko tym teraz żyję

Stary 2018-01-30, 12:06   #3238
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

magnez - 36
dha - 45
witaminy - 30
euthyrox - 2,5
zelazo - 81

Iiiiileeeeeee?
Najbardziej uderzyla mnie cena zelaza. Ja ostatnio 20zl placilam.
Nie mozesz miec jakiegos tanszego?

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Czekam sobie w kolejce, której końca nie widać. Wchodzą jeszcze genetyczne, a połowkowe czekają.
Jak bylam na genetycznym to wtedy tez byly jakies laski w kolejce na polowkowe i wlasnie musialy czekac. A jak bylam teraz w pt na polowkowym to w piatki jest tylko usg czyli tylko polowkowe robia. Mialam farta ze zapisali mnie na pt.
Daj koniecznie znac po!

Cytat:
Koniec lenistwa u mnie
Zbieram się na spacerek z psiakami, robię obiad a potem planuję 2 prania... Pogoda niestety nie zachęca do niczego
Ja na tym L4 chce troche ponadrabiac porzadki, ale jak na razie większość przesypiam.
Przed chwila umylam kuwete kotom, jedno pranie juz sie wiruje, potem wstawie drugie. I chyba tyle.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 12:07   #3239
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:

Ale i tak jest cudnie, bo za 4 miesiące rodzę i będę tulić moją Nadię tylko tym teraz żyję

To jest wynagrodzenie Jeszcze 4 miesiące

U mnie 22t1d czyli 23 tydzień
Stary 2018-01-30, 12:10   #3240
sweetrose
Rozeznanie

Witam, ciężko było was nadrobić po 1 dniu nieobecności. Za dużo nie będę narzekać ale znowu jestem chora. Już 2 noce nie spałam tak mnie ucho bolalo. Wczoraj byłam u lekarza i dostałam kolejny antybiotyk. Córka tak samo chora i na antybiotyku i do tego jelitowka. Tz wziął nawet opiekę bo wczoraj nie dawałam rady opiekować się mała więc dzisiaj cały dzień w łóżku mam zamiar spędzić. Te choroby to nas chyba nie opuszcza. Od ponad miesiąca ciągle albo ja albo Zuzia chora

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8093604 6]Chcialam usiasc w tramwaju a gosc polozyl sobie plecak na siedzeniu obok ichyba widzial ze chce siasc. Jezu co za ludzie. Na szczescie zwolnilo sie inne miejsce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Oj Ci ludzie, ręce opadają na takie zachowanie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Sorki, za takie lekki offtop - do dziewczyn, które są już na l4 i dostają z zusu - też dostajecie w 'częściach'? W sensie za część miesiąca, a potem za następną część? Bo nie wiem co o tym myśleć i czy to normalne
Ja dostaje zawsze za zwolnienie. Wyplacaja ok. Tygodnia po zakończeniu okresu którego l4 dotyczyło. A i teraz w tytule przelewu zawsze pisze jakiego okresu dotyczy więc łatwo dojść. Przelewy dostaje z zus

Cytat:
Pupa dziecka sama Ci powie

Do szpitala miałam paczkę pieluszek Huggies bo jako jedyne miały wycięcie na kikut pepowiny. Były spoko ale później chyba Tz wywijal juz Pampersy.
Ja do szpitala miałam białe pampersy też mają wycięcie na pępek.

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
No ale początkowo i tak trzeba jakieś kupić

a na ile wystarcza takie opakowanie 88szt dla noworodka?
Na początku ok. 8 szt na dobę

Cytat:
Dziewczyny a bedziecie robily jakieś zapasy pieluch? Bo się zastanawiam wlasnie czy jest sens, bo tak na prawdę nie wiadomo jakie dziecku podejda

Szczerze nie polecam robić za dużego zapasu pieluch bo nie wiadomo czy akurat te będą odpowiadać maluchowi. Ja przy córce kupiłam taki domek dady były chyba tam 2 duże paczki a mała nie mogła ich nosić bo uczulenie jej wychodziło. Tak samo jak od tych z Lidla i huggis. U nas tylko pampersa. A i uczulenie wychodziło nawet w okolicach 2 lat więc nie przeszlo. Całe szczęście że miałam komu wydać te pieluchy bo tyle co pokupowalam a tu rzadnych nie mogła nosić. mam nadzieję że teraz będzie inaczej i że chociaż na pieluchach trochę zaoszczędzimy

Cytat:
Podobno bardzo fajnie cenowo wychodzą te boxy z tesco, nigdy sie nie interesowałam ale przy mojej znizce i promocji na te pampki muszę obliczyć ile za szt wyjdzie

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

1922zl netto na os.

Ja przy córce właśnie najczęściej kupowałam te duże paczki w Tesco najtaniej wychodziło jeżeli nigdzie indziej nie było promocji. Często promocje były też w Rossmannie i Kaufland na zielone pampersy i w tedy tam korzystniej wychodziło. Zawsze trzeba przelicza na 1 szt bo prawie wszędzie są pakowane inna ilość sztuk więc czasami można się naciac

Cytat:
Dziś złożyłam zamówienie. Będzie wysłany w piątek. Ciągle się boje czy dobrze zrobiliśmy ale ceny już poszły w górę i na ten model mają znów iSC od marca.

Kolor którego kompletnie się nie spodziewałam. Ale na żywo się zakochałam. Jest stonowany bo ten niebieski to taki niebieski przeplatane grafitowa nitka. Tz chciał bardzo ten kolor od początku.
Sliczny
Ja po córce też mam bebetto tylko że Silvia i byłam zadowolona. Ładnie się prowadzi i w ogóle, jedynie jest dosyć ciężki. W związku z tym że mieszkam pod miastem to praktycznie wszędzie musiałam dojeżdżać autem i wieczne chowanie go do samochodu i wyciąganie mocno mnie meczylo. Teraz też będę go używać mam kolor jasny szary i ewentualnie później zainwestuje w nowa lekka spacerowke. Chociaż z tym też jeszcze muszę się zastanowić. Mam spacerowke po córce praktycznie nie zniszczona. Na ciężkie tereny bebetto sprawdza się rewelacyjnie a takie mam pod domem.

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Ojoj, dużo napisalyscie, a ja nie mam czasu nadrabiać.
Wpadłam tylko by poinformować ze ja po badaniach. Moja szyjka macicy jest długa i zamknięta. Ze maleństwo leży głową na lewym biodrze i widziałam jej ucho, bo ginekolog juz się będzie skupiać głównie na szyjce, jej wymiarach i ogólnie na mnie a nie na dzieci. Położnik będzie się na dziecku skupiał mamy się zastanowić nad położną z mojej praktyki, bo robi wizyty domowe i domową szkole rodzenia, jest prywatną położną w trakcie porodu i doradca laktacyjnym
A tak to wszystko Ok jestem szczęśliwa
Następna wizyta za 5tygodni i wtedy będzie krzywa glukozy
Super

Cytat:
Sama bym się bała. Ale z Olkiem jakoś mniej. Jakby 6 latek mógł mnie obronić w bloku jeszcze jako tako ale w domu to bym się bala nawet z obstawa syna, psa i królików.

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Na mojej ulicy były kradzieże w biały dzień... w blokach..

Dokładnie tak, mnie przeraża ta jego praca.
Oj te kradzieże są przerażające. U nas też było kilka, tylko że mieszkam na nowym osiedlu gdzie dopiero się budują i pookradali domy w których nikt jeszcze nie mieszka. Sąsiadowi na przeciwko w biały dzień ukradli nawet płot,ale to udało mu się odzyskać. A najlepsze jest to że ja widziałam jak zaczynali ten płot odkrecac i nawet nie pomyślałam że go kradną. Dopiero po rozmowie z sąsiadem skojarzylam fakty

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
hej
faktycznie lecicie z postami jak w drukarni... ale staram się czytać.... chociaż co 2 godziny zaglądam i czytam

tez kupiłam. kocyk z biedry. taki milusi. za 19.90 to jak za darmo ja mam w wielorybki
mój Tzet pracuje jako kierowca i nie ma go czasem 3 dni ale na szczęście max kiedy go nie ma to właśnie 3 dni bo tak to różnie. czasem skończy o 16 jak jest na magazynie a czasem o 21 jak gdzies blizej jedzie i wszysyko zależy gdzie jedzie i czy starczy mu czasu wrócić danego dnia czy nie.

nie wiem. co będzie jak zacznę rodzic kiedy go nie będzie. na szczęście syna mam 11 letniego wiec w razie W pomoże mi sie ogarnac a zawiezc do szpitala to nie wiem. będę dzwonic do braci wujkow czy znajomych

Mi gin w pierwszej ciąży mówił że jak nie ma kto zawieść to żeby dzwonić po karetkę. W praktyce nie wiem jak to wygląda

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości