|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Pascal nie kojarzę. Chyba mało popularny jest
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zleciłam tę robotę jemu. I jestem w szoku, bo tak dobry chleb mi jeszcze nie wyszedł. Liczę bardzo na dobre zagniecenie ciasta na pizzę, bo mogę jeść tylko jak sobie sama zrobię w domu, ewentualnie w pizzerii gdzie mają osobną kuchnię i piec dla bezglutków, czyli raz na rok
|
|
|
|
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Pisałam już tu kilka razy, że na początku te ruchy mogą być nieregularne nie martw się, też tak miałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Same witaminy Ladee vit z kwasami w środku 42 zł /30 tabletek. Plus magnez, żelazo, cyclo3fort. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze jak robię to wszyscy mówią, że świetne ciasto i pytają o przepis dużo zależy od stopnia wyrobienia, rękami bym takiego dobrego nie zrobiła.
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robicie smaka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2x tyle co w Gemini...wkurzyłam się, ale nie chciałam wracać i ich oddawać
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
No dzięki Guerka... Do tej pory żyłam sobie w błogiej nieświadomości, ale przez Ciebie siadłam i policzyłam ile mi wychodzi miesięcznie za witaminy i... spadłam z krzesła! :/
magnez - 36 dha - 45 witaminy - 30 euthyrox - 2,5 zelazo - 81 w sumie... 194,4 zeta... Masakra jakas |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie ja nie biore
ale właśnie będe zamawiać coś na 3 trymestr i po ciązy bo w pierwszej coś łykałam a po ciązy wypadły mi wszystkie włosy...u nas tez wieje masakrycznie Olzapinka nie ma za co właśnie robie zamówienie zobacze gdzie wyjdzie taniej tam zamówie.
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
ale czas pracy niestety słaby no i te święta... Okropny dzień mam dzisiaj, nie potrafię w ogóle skupić się na pracy.
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt cena w aptece zabija
|
|
|
#3225 |
|
Konto usunięte
|
Ja czasami zamawiam produkty na Dbam o zdrowie ( a aptece stacjonarnej są droższe niż zamawiane. Nie które leki był tańsze niż w gemini a darmowy odbiór w aptece jeśli się zamówi min za 20zł.
Mój mały już kopie na całego, mój maż w niedzielę położył rękę za brzuchu i poczuł jak taka gulka się na brzuchu zrobiła. Pewnie to była nóżka. A brzuch to juz mam prawie taki jak znajoma która rodzi w lutym .Teraz mam zmartwienie że zostaniemy bezdomni. zadzwoniła wczoraj właścicielka czy mamy już mieszkanie bo miała zamieścić ogłoszenie. I trochę się zdziwiła, że jeszcze nie. Mąż mówi, że przeżywam i przecież nas nie wygonią. Chyba żel zrobiliśmy mówiąc o ciąży, trzeba było znów przedłużyć umowę na cały rok i miałabym spokój. Ale chcieliśmy być w porządku, więc mam nadzieję, że i nas tak potraktują. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2018-01-30 o 10:53 |
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
A widziałyście gdzieś może wózek Thule Urban Glide 2? Jakaś znajoma ma, albo w sklepie? Bardzo mi się spodobał, ale obawiam się, że będzie ciężko go gdzieś obejrzeć.
|
|
|
|
#3227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w sumie biorę tylko pregne. na razie nic więcej. myślę o tym dha czy sobie kupić. u nas pogoda tez okropna. wichura od wczoraj a zaraz musze lecieć do notariusza zanieść troxhe papierów bo w sobotę podpisujemy akt. zauważyłam że od kawy mam zgage także wyeliminowalam ja z mojego menu. teraz zrobilam cappuccino może chociaż to mi zostanie ![]() Jakby co w netto są wanienki dla dzieci z korkiem odplywajacym za 30 zl i taki wkladzik do wanienki za 15 i jakieś jeszcze gadżety. zaraz znajdę gazetkę wam wrzucę fote Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
wanienka z netto 20180130_110127.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobowozki mogą mieć też. |
|
|
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja nie narzekam, biorę femibion 2 ktory jest z dha i kosztuje okolo 50zl i tyle.... Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Czekam sobie w kolejce, której końca nie widać. Wchodzą jeszcze genetyczne, a połowkowe czekają.
To moje suplementy mieszczą się w cenie 75 zł (Gemini online) aż do 100 z kawałkiem, gdy kupowałam przed świętami, a w wielu aptekach ich nie ma :-/ i starczaja na miesiąc. Żelazo chyba ok 20, a na dodatkowe leki w tym miesiącu nie liczę, ale na szczęście nie zdążyłam kupić biletu msc, więc trochę się rekompensuje ![]() U mnie TZ pracuje w godz 8-16, ale z dojazdem to 7.15-17.30, więc właściwie nastawiam się na taksówkę i to że jakoś dojedzie z pracy. Akurat jestem dość zadaniowa, więc po pierwszym szoku, powinnam się ogarnąć i nie wystraszyc ![]() Ale za to moi rodzice pracują w systemie zmianowym i gdy byłam licealistka, to zdarzało się, że zostawiali mnie samą z siostrą (5 lat młodsza), co wspominam źle. My na parterze, w klatce obok mieszkanie osiedlowej meliny, dalej klatka osiedlowych chuliganów, w łazience junkers. No nie lubiłam tego, na szczęście zdarzało się rzadko. Ale nie miałam jakichś obaw jak mieszkałam sama na pierwszym piętrze, czy teraz z powrotem na parterze z balkonem z wyjściem do ogródka. Dużo zależy od okolicy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mowili, ze na zamowienie, a na stanie nie maja, tylko przyczepki rowerowe i to w sezonie. A w drugim wielkim sklepie z wozkami maja tylko starszy model. Obejrzę starszy, pewnie same materialy czy wykonanie jest podobne. Albo zrobimy wycieczke do innego miasta i przy okazji obejrzymy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja ostatnio kupiłam nowe opakowanie fembionu
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Ogólnie suplementacja w ciąży niestety jest droga. Mi po szpitalu przysłali kartę apteczną z pzu to tam miałam 300zł na niej, ale zostało coś koło 100zł już :/ Moje wydatki dotychczas: Dupek po 20zł za opakowanie x 3 na miesiąc = 60zł (na szczęście biore ostatnie opakowanie i odstawiam bo szyjka mi się wydłużyła do 6cm po nim )Magne b6 opakowanie 20zł Euthyrox grosze z 5zł Wita miner prenatal plus dha coś około 30zł miesięcznie Dupek odejdzie to wyjdzie mi na miesiąc około 60zł :/ A karta apteczna się kończy ![]() Ogólnie czuje się do dupy ciągle chce mi się albo płakać, albo śmiać. Sama nie wiem czego chce, miałam zrobić sobie paznokcie,ale stwierdziłam, że po domu mi niepotrzebne Wczoraj małża zagoniłam to przeleciał mi nogi depilatorem żeby na 3 tyg był spokój, bo ja schylać nie bardzo sie moge. Do tego bębenek mi wywaliło i sie cieszę. Młody wariuje lata pod domu a ja za nim nie nadążam i się poddaje puszczam mu w większości bajki, mam wyrzuty sumienia, że zła matka jestem, ale z mężem we dwóch szaleją to nadrabiają szybko. Obiad jakiś zrobie, troche dom ogarnę i tyle. Niby lekarka kazała mi w miare normalnie funkcjonować, ale boje się bo łożysko jest przy ujściu wewnętrznym Co do bebetto ja miałam spacerówkę bebetto nico i mi nie podpasował, oglądałam potem hollanda i zdecydowanie lepszy model
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Agnessa czyli czujesz się jak typowa kobieta w ciąży
raz na wozie, raz pod wozem hahaha! Co do witamin, to chyba nie ważne co się bierze wszystkie są ok! Najważniejszy był kwas foliowy poza tym to tylko dodatek ![]() Koniec lenistwa u mnie ![]() Zbieram się na spacerek z psiakami, robię obiad a potem planuję 2 prania... Pogoda niestety nie zachęca do niczego ![]() Ale i tak jest cudnie, bo za 4 miesiące rodzę i będę tulić moją Nadię ![]() ![]() tylko tym teraz żyję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej uderzyla mnie cena zelaza. Ja ostatnio 20zl placilam. Nie mozesz miec jakiegos tanszego? Cytat:
Daj koniecznie znac po! ![]() Cytat:
Przed chwila umylam kuwete kotom, jedno pranie juz sie wiruje, potem wstawie drugie. I chyba tyle.
|
|
#3239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie 22t1d czyli 23 tydzień
|
|
#3240 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam, ciężko było was nadrobić po 1 dniu nieobecności. Za dużo nie będę narzekać ale znowu jestem chora. Już 2 noce nie spałam tak mnie ucho bolalo. Wczoraj byłam u lekarza i dostałam kolejny antybiotyk. Córka tak samo chora i na antybiotyku i do tego jelitowka. Tz wziął nawet opiekę bo wczoraj nie dawałam rady opiekować się mała więc dzisiaj cały dzień w łóżku mam zamiar spędzić. Te choroby to nas chyba nie opuszcza. Od ponad miesiąca ciągle albo ja albo Zuzia chora
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8093604 6]Chcialam usiasc w tramwaju a gosc polozyl sobie plecak na siedzeniu obok ichyba widzial ze chce siasc. Jezu co za ludzie. Na szczescie zwolnilo sie inne miejsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oj Ci ludzie, ręce opadają na takie zachowanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że teraz będzie inaczej i że chociaż na pieluchach trochę zaoszczędzimy Cytat:
Cytat:
Ja po córce też mam bebetto tylko że Silvia i byłam zadowolona. Ładnie się prowadzi i w ogóle, jedynie jest dosyć ciężki. W związku z tym że mieszkam pod miastem to praktycznie wszędzie musiałam dojeżdżać autem i wieczne chowanie go do samochodu i wyciąganie mocno mnie meczylo. Teraz też będę go używać mam kolor jasny szary i ewentualnie później zainwestuje w nowa lekka spacerowke. Chociaż z tym też jeszcze muszę się zastanowić. Mam spacerowke po córce praktycznie nie zniszczona. Na ciężkie tereny bebetto sprawdza się rewelacyjnie a takie mam pod domem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

ogląda wózki Bebetto bo widzę, że cieszą się tu dużą popularnością. 2 modele wpadły mi w oko Pascal i Vulcano i tu pytanie do dziewczyn które już siedzą w temacie jakie jest wasze zdanie na temat tych modeli? 

my z mężem dostaliśmy od moich rodziców i dziadków w prezencie ślubnym Th ermomixa, duże ułatwienie w kuchni. No i gdyby nie on to pewnie bym nie piekła tych wszystkich chlebów, bułeczek, ciast itd. bo strasznie nie lubię wyrabiać ciasta rękoma
i zleciłam tę robotę jemu. I jestem w szoku, bo tak dobry chleb mi jeszcze nie wyszedł. Liczę bardzo na dobre zagniecenie ciasta na pizzę, bo mogę jeść tylko jak sobie sama zrobię w domu, ewentualnie w pizzerii gdzie mają osobną kuchnię i piec dla bezglutków, czyli raz na rok
Głównie ze względu na rodzinę. Te ostatnie tygodnie wszyscy do ciebie wydzwaniają i codziennie pytają: rodzisz? To jest mega wkurzające. A już moja mama to taka panikara... Wiedziałam że jak nie odbiorę telefonu z rana to ta już będzie przeżywać. No i jak się nie dodzwoniła do mnie to do tż i przyjechała do szpitala siedziała przed porodówką i tam sobie obcierała te łzy 

nie martw się, też tak miałam 

2x tyle co w Gemini...wkurzyłam się, ale nie chciałam wracać i ich oddawać 

a zaraz musze lecieć do notariusza zanieść troxhe papierów bo w sobotę podpisujemy akt.
także wyeliminowalam ja z mojego menu. teraz zrobilam cappuccino może chociaż to mi zostanie 

ale mowili, ze na zamowienie, a na stanie nie maja, tylko przyczepki rowerowe i to w sezonie. A w drugim wielkim sklepie z wozkami maja tylko starszy model. Obejrzę starszy, pewnie same materialy czy wykonanie jest podobne. Albo zrobimy wycieczke do innego miasta i przy okazji obejrzymy.
Wczoraj małża zagoniłam to przeleciał mi nogi depilatorem żeby na 3 tyg był spokój, bo ja schylać nie bardzo sie moge. Do tego bębenek mi wywaliło i sie cieszę. Młody wariuje lata pod domu a ja za nim nie nadążam i się poddaje puszczam mu w większości bajki, mam wyrzuty sumienia, że zła matka jestem, ale z mężem we dwóch szaleją to nadrabiają szybko. Obiad jakiś zrobie, troche dom ogarnę i tyle. Niby lekarka kazała mi w miare normalnie funkcjonować, ale boje się bo łożysko jest przy ujściu wewnętrznym 

mam nadzieję że teraz będzie inaczej i że chociaż na pieluchach trochę zaoszczędzimy 
ale na szczęście max kiedy go nie ma to właśnie 3 dni bo tak to różnie. czasem skończy o 16 jak jest na magazynie a czasem o 21 jak gdzies blizej jedzie i wszysyko zależy gdzie jedzie i czy starczy mu czasu wrócić danego dnia czy nie.