|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle sto lat dla Pestki!
jak ładnie sobie siedzi dama ![]() Xzora ja chyba jeszcze poczekam trochę, bo jak pójdę z N do pediatry to będzie histeria na jego widok. Wolałabym pominąć jego osobę i iść prywatnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Jon niestety nie pomogę, bo ja tego pilota ani razu nie użyłam, nawet nie wkladałam baterii...
Morelle 7 miesięcy! Szok! Buziaki dla ślicznej Pestki, wszystkiego dobrego dla niej! Podcinałaś jej może włoski nad czołem trochę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to chyba Pestka ma teraz jaśniejsze włosy? Klaudii zjasniały, prawie w ogole nie jest do mnie podobna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na co to kakao ? Pestka jak ładnie siedzi ! 100 latek ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
7 miesięcy Wow! Śliczna jak zawsze Najlepszego Pestka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nic, po prostu do jedzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
super siedzi ![]() Morelle z tego co kojarzę Ty tez dajesz słoiczki, ja tez po dwóch gotowaniach odpuściłam i głównie słoiczki daje, czasem jakiś owoc ;-) Ty jesteś dobra w promocjach ;-) gdzie głównie kupujesz ? Teraz jest promocja w ross na humana i hipp, 4 gratis , ale to chyba nie jest jakaś super okazja .... |
|
|
|
|
#3908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z ziarenkami radzil sobie tak ze całą pięścią je zbierał z tacki, a jak juz mial rączke obślinioną to sie samo chwytało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A miod kakao sprobujemy
|
|
|
#3909 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ciekawe czemu tak ma ![]() Cytat:
Nie podcinam do roczku Będę jej podpinać do góry. Brakuje mi tego jej trollika ![]() Cytat:
![]() Tak, teraz ma ciemny blond, oczywiście jak tata... czekam cierpliwie ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też tak jest. Do tego pada, a muszę jechać dziś na przymiarki sukni. Cytat:
Cytat:
Kochana ja kupiłam bardzo dużo słoików w Rossie, jak była % 2+2. Mam jeszcze cały wór Gerbera. Do tego tam się sumują % w Rossnę. Więc wychodziły ok 2,5 zł za słoik + 2 gratis. Bardzo się opłacało. Hippa mam kilka i Babydream bo dostałam, ale one są bardzo duże. No i gruszka jest ciężkostrawna. Czekam. Zwłaszcza, że dziś jest wysypka po bananie... Ostatnio znalazłam bd sklep, ale z wysyłką wychodziło drożej niż w Rossie. Ja chce jutro zupę ugotować ![]() ps. przyszło krzesełko i jest super ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
wow super!
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Morelle wszystkiego dobrego dla Pestki! 💖🎂 Nie ogarniam jak ten czas zasuwa 😔 Jon co do kąpieli to u nas też przyszły takie histerie jakiś czas temu. Nie bylo sposobu żeby włożyć N do wody bez placzu. I faktycznie lepiej było jak wchodziłam z nią do wanny więc może spróbuj tak. Xzora narobilas ochoty na to kakao a mi się miód konczy 🙈 jakiego miodu używasz? Ja ostatnii dostałam od teściowej jakis ekologiczny gryczany nawet smaczny był. Minini w takiej wichurze cwiczenia 😱 dobra jestes 😂 Calineczka ja też karmię w TL albo na kolanach bo krzesełko u siostry 🙈 nie mam kiedy jechac. Kupiła mi w końcu to biale z Ikei i jestem ponad stówę do przodu Taedio co u Was? Jak Nikoś? Ja dziś robię kolejną selekcję w szafie. Poowoli pustoszeje! I dobrze bo mam dosyć przekładania ubrań z jedną na druga stronę "a bo może założę" I muszę się pochwalić że na wyprzedażach nic nie kupilam 😊polowalam na czarne rurkii i dzinsy w zarze ale juz chyba nie ma szans ze się rozmiary pojawią no trudno. Może któraś z Was ma sprawdzony model czarnych rurek? Takich które się nie spiorą po dwóch praniach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles dzięki
w hm są fajne shape skinny z wysokim stanem. a w zarze cały czas są durzutki
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie przy czarnych rurkach wiekszy problem jest zeby nie zjeżdzały z tyłka. Znalazłam takie jakiejś polskiej firmy. |
||
|
|
|
#3913 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles dzięki, że pytasz
Oskrzela i płuca czyste na szczęście Z lepszych wiadomości mały coraz lepiej je banana wcina az miło z warzywami gorzej ale narazie sie nie martwię dzisiaj chyba spróbuje z pietruszka. Dawałyście mrożona fasolkę szparagowa? Morelle sto lat dla zdolnej Pestki Kto jeszcze bez żadnego zęba? :p |
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle a tak pytam, bo wydawało mi się, że Pestka ma krótsze włoski przy czółku niż wcześniej, ale pewnie kwestia uczesania
![]() Minini wow brawo za fitness! Taedio super, że oskrzela i płuca czyste! Mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyku! Kurczę to słabo z tym azs Łucja też nie ma jeszcze żadnego zęba! Inne geny niż Lila, bo ona miała w tym wieku co najmniej dwa!No właśnie - co do wyglądu dzieci, to u nas na razie wydaje się, że Lila poszła bardziej w męża, a Łucja we mnie... Są totalnie inne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3915 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za inf spodniach zerkne Cytat:
Cytat:
Wspolczuje AZS 😔 U nas też nie ma zęba 😊 Fasolki nie dawalam jeszcze ale mam i to eko od siostry. Nela dzis dostala marchewke z dynia, ale nie zjadla duzo bo sie nie wyspala i właśnie ja usypiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po szczepieniu
Łucja była bardzo dzielna! Krótko płakała tuż po wkłuciach. Miała dwa Druga dawka 5w1 i zaległa druga dawka wzw B... Na rotawirusy jest już za późno na 2 dawkę, więc koniec z nimi... Ma 70cm i waży 8630g! Kawał babki, co? ![]() Co do rd, to u nas od jakiegoś czasu bardziej zaawansowany, banana i jabłko wsuwa równo, warzywa też chętnie - czasem jej daję coś sama, czasem hippa te najmniejsze słoiczki. Zaliczyła nawet kapustę kiszoną. Wczoraj mąż jej dawał pieczonego selera Co do słoiczków hippa to je mniej niż pół dziennie, więc trochę się marnuje, bo w wyznaczonym terminie po otwarciu nie daję jej całego. Szkoda że nie ma jeszcze mniejszych. Karmię ją od początku w foteliku, tylko u nas jest pozycja półleżąca do wyboru też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Carolles sprzątanie szafy może po książce Slow fashion Cię dopadło czy tak sama z siebie? Brawo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - dobrze, ze z Niko lepiej. Oby te przypuszczenia z AZS sie nie sprawdziły.
Carolles - tak w ogole to brawo za porządki w szafie. U mnie dalej misz-masz i cały czas sie łudzę, ze uda mi sie to wystawić przy Klaudii, taaa chyba lepiej dać do jakiegoś kontenera - mniej zachodu, zwłaszcza ze przy sprzedazy kłopot i zarobek symboliczny. Jeszcze jakbym mieszkała w mieście to odbiór osobisty byłby możliwy.Te czarne rurki ktore mam są z firmy Toxik3 - jak będziesz miała po drodze jakies sklepy odzieżowe to mozesz zapytać czy mają. Były juz wiele razy prane i ta czerń sie nie sprała. Klaudia dzisiaj wyjątkowo marudna. Położyła sie na dywanie i wyła. Teraz udało mi sie ją uśpić w chuście, oczywiście przy Budce Suflera. Siilmariien - czyli trzeba drugie zrobic, zeby do nas było podobne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3918 |
|
MerDer 4ever
|
Sill dzięki
To piona :p mój nie ma nawet rozpulchnionych dziąseł ani nic Dzielna Łucja! teraz zeby było dobrze My przekładamy 3 dawkę, Rota mieliśmy 2 dawkę w listopadzie. Kawał babki z wagi domowej wynika, że Niko nie ma 7 kg.. Eh :/ Niko na początku cały tata a teraz jak zrobiłam ankietę na insta to więcej głosów było, że podobny do mnie Carolles dzięki Nie wiem czemu mi sie ubzdurało, że zostaliśmy ostatni bez zęba Mojemu sama dynia i marchewka nie podeszły. Do tego marchewka uczulila :/ |
|
|
|
#3919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy zęba ![]() Cytat:
![]() Ja z sis też jesteśmy totalnie inne. Cytat:
Cytat:
![]() Moja też 70 cm tylko ciut lżejsza ![]() a! Dziewczyny jak polecam body ze smyka tak nie polecam pajaców. Nie kupujcie! Dobrze, że kupiłam tylko 5 szt. Zatrzaski są zbyt mocne i robią się dziury przy odpinaniu... porażka. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Sill i u nas też za późno na drugą dawkę rota. Mieliśmy tego 2 dawkowego. Także na 1 się skończyło.
|
|
#3920 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora dzięki
Morelle dzięki Ooo to Petka tez sie nie spieszy z zębami
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh no nie
Tylko ślini się na potęgę!
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Humana ma takie małe słoiczki po 80g jablko kupowalam i super bo akurat N miała na dwa razy. A te z Hippa na 3 wlasnie 😔nie zjada jeszcze połowy. Nie czytałam Slow fashion. Miałam ją kupić ale jakoś się rozmyślilam. Doszłam do wniosku ze trzymam duzo ubrań w których nie chodzę bo albo zle wyglądam, albo źle się w nich czuje wiec postanowiłam sie ich pozbyć. Jakoś mi się tak lekko zrobiło jak się pozbylam tego co zbędne. Ty chyba cały dom tak czyscilas? 😉 ja tez się przymierzam. Może w koncu tż zrobi mi garderobę jak posprzatam trochę gratów tylko co ja bede tam trzymać jak tyle ciuchów wywalilam 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles też tak robię, tylko potem znowu kupuję. Przez wyprzedaże ;p
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że już po szczepieniach
|
|
|
|
|
#3925 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle a to mój tez!
Mój zje ze 3/4 łyżeczki ze słoika Wgl teściowa mi powiedziała, że ona mojemu mężowi tez kupowała słoiczki/kaszkę z humany
|
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny! A Łucja jakaś taka zbita musi być, bo moim zdaniem nie wygląda na taką dużą, Lila wydawała mi się większa, była bardziej pucołowata i taka mięciutka, a nie była na 90 centylu - dziwne! Teraz nie wiem czy kupować Lu body 74 czy od razu większe :/
Xzora nasłuchasz się Budki przy Klaudii Tak, jest spora szansa, że drugie dziecię będzie podobne do Was, jeśli pierwsze poszło w tż ![]() Taedio hehehe ankieta na insta ![]() Co do tego "eh :/" przecież każde dziecko inne, Niko drobniutki po prostu! Martwisz się, że za mało waży?Morelle a no właśnie, pamiętam że Ty z siostrą też zupełnie inne jesteście Noo jak pisałaś o Waszym rota, że do 24t musi być 2 dawka, to dopiero uświadomiłam sobie wtedy, że my też już się nie załapiemy... No trudno :/ A przypomnij ile teraz Pestka waży? I czy nosi już ubranka większe niż 74?Carolles bo w tej książce jest właśnie dokładnie to samo, żeby wywalić wszystkie ciuchy w których się nie chodzi albo źle wygląda Więc już Ci niepotrzebna Tak, ja co jakiś czas robię odgracanie całego domu i coraz radykalniej wyrzucam wszystko, co nieużywane. Do szafy też miałam kilka podejść po wakacjach, ale takie totalne oczyszczenie jak Ty zrobiłaś jeszcze przede mną Wciąż mam w szafie za dużo rzeczy, których nie noszę. Widziałam dzisiaj w ross humanę, ale od razu jakoś po hippa sięgnęłam, bo się spieszylam :/ Ojj czuć, czuć te kilogramy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ;-)Cytat:
|
||
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Minini nie chcę tu wstawiać fotki młodego
![]() Taedio oby udało się bez antybiotyku! I mam nadzieję że azs to fałszywy alarm ![]() Carolles a teraz Nela kąpie się już sama? Przeszło jej? Siil dzięki mi by się przydał ten pilot do wyłączania albo przedłużania szumu, bo mam trudny dostęp do karuzeli, ale on działa mi tylko na melodie i tylko je zmienia...Rzeczywiście Lu to kawał babki przerosła Nikosia nawet! Dobrze że nie płakała mocno na szczepieniuWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3929 |
|
MerDer 4ever
|
Sill fajne te ankiety tam
![]() ![]() No wiem, że drobniutki, ja tez taka byłam wiecznie na niedowadze nie martwię sie za bardzo. Chociaż wczoraj lekarz tez mówił ze drobniutki. Jak wyzdrowieje to zrobię badania krwi przed szczepieniem to może żelazo od razu dorzucę. Akada mąż ma 25 lat w tym roku moja teściowa miała z Niemiec
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
Brawo za szczępienie! Łucja to duża dziewczynka, ale faktycznie wygląda na drobną więc pewnie jest właśnie ubita. Carolles Ja mam problem z tą szafa... A tak mi się marzy nowa garderoba... Trochę ciuchów wywaliłam, ale jeszcze sporo zostało... W kuchni też już powywalałam. Jeszcze buty muszę ogarnąć. Taedio U nas też zero zęba! mam nadzieję że NIKo szybko wyzdrowiejeMorelle Ja mam pajace faktycznie są mocne, ale mi się nie robią dziury. Sill Ja mam dwoje dzieci i żadne nie jest do mnie podobne Co do posiłków to Hugo potrafi spokojnie zjeść całe jabłko, cały sloik... Ale staram się mu tyle nie dawać, płacze zawsze gdy kończy się jedzenie Lubi wszystko! Ja skończyłam pierwszy miesiąc treningów... Nie widzę żadnych zmian! Zero! Ani w wyglądzie ani ma wadze. zobaczymy za miesiąc. Muszę odkopac fotki które kiedyś robiłam z efektami i sobie zerknąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

jak ładnie sobie siedzi dama 

8250g i 70cm.

Co do słoiczków hippa to je mniej niż pół dziennie, więc trochę się marnuje, bo w wyznaczonym terminie po otwarciu nie daję jej całego. Szkoda że nie ma jeszcze mniejszych. Karmię ją od początku w foteliku, tylko u nas jest pozycja półleżąca do wyboru też.
chyba lepiej dać do jakiegoś kontenera - mniej zachodu, zwłaszcza ze przy sprzedazy kłopot i zarobek symboliczny. Jeszcze jakbym mieszkała w mieście to odbiór osobisty byłby możliwy.
teraz
Co do tego "eh :/" przecież każde dziecko inne, Niko drobniutki po prostu! Martwisz się, że za mało waży?