|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Jeszcze mam taką :
![]() ![]() ❤️❤️❤️IMG_1517243871.926155.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
On jest śliczny! Oczy i rzęsy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3873 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My byłyśmy dziś u alergologa. Krostki wokół ust są od śliny, ale pod oczami to alergia. Mamy krem. Wytyczne od jakiego mięsa zacząć. Wszystkie juz warzywa i owoce. Łyżeczkę kaszy mannej. Potem makaron. Chleb. Jogurt naturalny. 5 posiłków. Raz kasza. Przy zatwardzeniu śliwki ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Devileek widzę, że smakowały :P U nas był znowu banan i jablka. Krzywila się aż oczy zamykala, ale buzia otwarta; )
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Coś ty tak się wydaje. No ale na maskę faktycznie czas musi być.
Już wiem, że zdecydowanie warto. Zrobiłam foto włosom, zobaczymy czy i jak się zmienią. Fajne wytyczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno warto ale ja nie mam cierpliwości do zwykłej odżywki. Zmywam od razu
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Jon gratki za wage!
Ja nie potrafie nie jeść słodyczy Xzora pytalas ile mam wzrostu 163 cm i przy wadze 50 -51 kg czuje się najlepiej. Emmos w sypialni mam 23 stopnie. Dla mnie za duzo ja lubie spać w chlodzie ale tz jest zmarzluch. Dlatego ja śpię prawie nago 😝 Mala gratki za włosy! Przy takich jak Ty masz trzeba się napracowac żeby dobrze wyglądały a druga sprawa to dobry fzyzjer. Xzora swietnie Ci w tej spodnicy! Minini wszystkiego dobrego dla Eryka 💞🎂 Devileek jaki Julek zadowolony 😄 Moja Nela nie wie co zrobic z warzywem jak jej poloze na stole 🙈 nie łapie ze moze to wziąć do buzi 😂 wiec kończy sie nasze karmienie łyżeczką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień próbuje Was nadrobić!
Jon, brawo za 1,5 kg ![]() Taedio, zdrówka dla Nikosia kuzynce pewnie głupio się zrobiło![]() Xzora, to teraz Klaudia będzie sobie guzy nabijała. U nas wszędzie płytki też więc ciekawe co to będzie... Ja na taką spódnice jeden za niską chyba. Nie moja długość ale Ty dobrze w niej wyglądasz. Jon, Niko coś nietowarzyski ![]() Emmos, ja dodaję oleju rzepakowego zimnotłoczonego do kaszek i płatków. Jak daje w kawałkach to nie żeby się nie ślizgało. Devileek, maliny smakowały chyba ![]() Minini, wszystkiego najlepszego dla Eryka;*🎂 Darietta, moja mama też z tym biszkoptem wyskoczyła ale w składzie same oleje palmowe i syropy słodkie. Nie dam. Mała, super że są efekty już po pierwszym myciu. Za dużo roboty jak dla mnie z resztą ja mam zupełnie inne włosy. Rozjaśniane końce. Próbowałam olejowac ale miałam siano a nie włosy. Mycie szamponem bez SLSow - ☠☠☠☠ica mnie trafia bo się nie pieni ![]() Wojtek marudny całe popołudnie. Nie wiem już o co mu chodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziewczynka ! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda jak Ty jesteś za niska na taką długość? Ja jestem niższa, a noszę wszystkie długości
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, źle się czuje w takich krojach może tak powiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Lila siedzi w domu z powodu tej jelitówki w przedszkolu i nie mam kiedy pisać
![]() Na tyle co pamiętam: Devileek ale cudny Julek! Jakie ma rzęsiory!!! Narobiłaś mi smaka na maliny ![]() Vadi gratuluję zaręczyn!!! I scenerii, ale musiało być romantycznie! ![]() Mała super z tymi włosami, koniecznie pochwal się efektami za jakiś czas ![]() Xzora biedna Klaudia Łucja teraz też ciągle obija sobie główkę :/ Dużo już się przemieszcza i co chwila a to siada a to znów zmienia pozycję na czworaka i co jakiś czas zdarza jej się, że poleci. Co prawda zazwyczaj jest na swoim dość grubym dywanie, ale każdy upadek okraszony wielkim płaczem i żalem... Wczoraj dwa razy zderzyła się z krzesłem drewnianym jak siedziała przed nim i macała sobie. Raz poleciała jej główka trochę do przodu, a raz tak jakby nagle chciała się przytulić do niego (czasem tak robi do dywanu).Minini, a także Agg_s i Calineczka, bo nie pisałam jeszcze, wszystkiego dobrego dla Waszych Półroczniaków! Zdrówka i szczęścia dla nich! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sama nie wiedziałam czy podać te biszkopty bo dopiero rozpoczynamy warzywa powoli ruszamy a tu już słodycze. Poczekam na weekend i podam banana bo ja nie lubię więc jak coś to tz zje. |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Brawa dla Łucji za siedzenie i przemieszczanie sie. Zapomnialam juz jak to bylo kiedy dziecko zaczyna raczkowac... uderzenia, placze, guzy i inne takie a tez mnie to za chwile czeka bo Eryk juz bardzo dobrze radzi sobie z podciaganiem nóg i przyciąganiem rękami podlogi, przemieszcza sie i nie chce np.być w leżaczku albo na kolanach tylko wierci sie zeby go puscic na podloge. Mycie podłóg mi sie zaczeło. A tak nie lubie!Eryk jadl dzis z bratem ekspandowaną kasze gryczaną, mieli niezłą zabawe. Niestety po calym "jedzeniu" wlozyl palce gdzies do gardła i zwrócił wszystko
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
W hm -20% na wybrane produktu, głównie body i spodenki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za gratulacje mojego kilogramka
![]() Minini sto lat dla Eryka! Nie bałaś się że się zakrztusi taką małą kaszą? Devileek ah te oczy Julka Darietta ja też bym nie podawała biszkoptów. Siil ale Lila nie złapała jelitówki? Morelle czy Pestce nadal trzęsą się czasem ręce? Macie pomysł dlaczego N nagle zaczął strasznie płakać podczas kąpieli? Od 3 dni jak tylko dotknie wody w wanience zaczyna histerię.. Wcześniej się śmieje i bawi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Jon, nie, Lila nie, ale nie puszczałam jej do przedszkola, bo wciąż tam jelitówka grasowała tylko w starszych grupach. Byliśmy tylko na samych jasełkach. Ale jutro chyba pójdzie
Będzie się ciężko wyrobić na szczepienie, jeśli Lila zostanie w domu... Bo jutro niestety mamy szczepienie Łucji ![]() Hymmm może dotychczasowa temperatura wody zaczęła Niko przeszkadzać? Albo ma taki etap, że chwilowo się boi... Może jeśli macie wannę to wejdziesz z nim parę razy, albo pod prysznicem razem się umyjecie i zobaczysz czy też płacze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, Devileek, JonSnow, Minini, Carolles dziekuje za wasze opinie dot spódnicy.
Siilmarien - czyli Łucja tak samo poturbowana jak Klaudia. Oby szybko skończyły sie te upadki. Emmos - muszę kupić olej rzepakowy nierafinowany. Jeszcze nie dodawałam tłuszczy. Minini - gratulacje dla Eryka z okazji pol roku. Moje ćwiczenia nieregularne. Darietta - ja bym biszkopta (rafinowany cukier i tłuszcz) nie podała dziecku. Mała! Cieszę sie, ze moj wynalazek kakaowy ci posmakował wychodzi mi tak 1/3 filiżanki - ja daje rade zjeść w całości.JonSnow - nie wiem skąd ta zmiana przy kąpieli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3889 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mówił coś alergolog o tej alergii? Masz wrócić za jakiś czas dobrej dyni? Śmiesznie musiało to wyglądać, oczy zamknięte, buzia otwarta Haha ![]() ![]() ![]() Cytat:
Sporo tego, ale na pewno efekty będą super. Pochwal się za jakiś czas Też muszę wziąć się za swoje, bo mało czasu im od porodu poświęcam. Cytat:
Też mamy 23 stopnie, a ja śpię w piżamie pod kołdrą ![]() Cytat:
Ale straszycie z Xzorą tymi upadkami...aż się bać zaczęłam. Cytat:
Hm tylko temperatura przychodzi mi do głowy. Może zabawkę jakąś daj do wanienki. Ja kupiłam na allegro takiego nakręconego żółwia do wody, ale zostawiłam na kanapie, moj pieseł myślał, że to jego nowa zabawka i pogryzł łobuz. Ami ostatnio płacze przy ubieraniu. Też wcześniej nie płakała... Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Eryczka ![]() ![]() Staram się ćwiczyć, ale z regularnością średnio. Za to słodyczy faktycznie w tygodniu nie jadam. Poza tym co mam w pudełkach, ale to i tak fit. Cytat:
Wygląda jakbyś mu usteczka wymalowała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dzięki za odpowiedzi co do oleju ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3890 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej,
dziękuję za odpowiedzi Cytat:
![]() Cytat:
Xzora współczuję stłuczonych naczyń. Fajna ta spódnica ![]() Cytat:
Cytat:
Jak mu natłuszczę warzywa w kawałkach to będą się wyślizgiwały ![]() Dzisiaj był ziemniak, super poszło Minini sto lat dla Eryka Cytat:
Kciuki za szczepienie! Dziewczyny karmicie dzieci w krzesełkach? Kurcze, mógłby młody już siadać, jakoś niewygodnie mi go trzymać na kolanach, nie wiem czy już krzesełko nie byłoby lepsze ![]()
|
|||||
|
|
|
#3891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna ![]() Cytat:
Nie Juz dawno przeszło. Jak zaczęła się obracać na brzuch. Cytat:
Świetnie to wyglądało bo trzepala przy tym głową. Nagrałam filmik ![]() Cytat:
Jutro chyba przyjdzie krzesełko Wiec spr
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, Calineczka - widzę, ze wam tez sie spodnica podoba. Udało mi sie znaleźć chętną na jej zakup, wiec dylemat czy chodzić sie rozwiązał.
Calineczka - ja karmie w krzesełku, z tym ze Klaudia dosyć dobrze trzyma pion Morelle - jakie krzesełko zamowilas? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Devileek - mam info ze all inclusive w Miramarze raczej bedzie lepsze niż w Moonlight. Piszą ze to topowy hotel, najlepszy pod katem kuchni i serwisu na całym wybrzeżu Morza Czarnego, ze klienci zawsze wracają zadowoleni. Kurcze, sama sie nakręciłam na niego, muszę sprawdzic ceny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3894 | ||||
|
Zadomowienie
|
Eryk bardzo dziekuje wszystkim cioteczkom za życzenia z okazji pół roku
Cytat:
Co do kaszy to nie balam sie, ona niby chrupiąca, ale szybko rozplywa sie w kontakcie ze śliną. Cytat:
Cytat:
A co to za kakaowy wynalazek? Bo nie jestem na bieżąco?? Cytat:
Darietta - co do tych biszkoptow to moze upiecz coś sama? Ja planuje wlasnie jakies biszkopty albo inne miekkie ciastka zrobic, na poczatek chyba owsiane. Albo kaszke ugotuj i dodaj do owocow? Chociaz jak Wiki niechętnie jeszcze je to nie kombinowalabym. Poczekaj troche, za chwile bedzie bardziej otwarta. Powodzenia!
|
|
|
#3895 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie wczoraj pomyślałam że dzisiaj się razem wykąpiemy. Ja i tak się kąpię w płynie dla dzieci ze względu na ucuzlenie Siil mam jeszcze pytania o karuzelkę FP wiesz może czy da się ustawić pilot tak żeby przedłużał szum, albo ustawić karuzelę żeby szum się nie kończył?Cytat:
![]() Co za łobuziak z psiaka! Ja przed moim chowam wszystkie zabawki ![]() Cytat:
Niko nadal w stresujących lub ekscytujących sytuacjach trzęsie nimi strasznie. Zaczynam się martwić. Może go przebadać? Ale gdzie, u neurologa? Cytat:
![]() Kurczę ja się boję tego zakrztuszenia. A jak sobie radził z chwytaniem ziarenek? Ja dzisiaj idę po krzesełko do karmienia (bo na Tż się nie doczekam.....) i zobaczę jak N siedzi w nim. Uczę go pić na kolanach i nic nie widzę wtedy co on robi. Ale w tiny love się przechylał więc nie wiem czy da radę siedzieć w krzesełku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, ja nadal karmię młodą w TL. W krzesełku leci mi troszkę na bok, ale odczekam kilka dni i znowu zobaczę jak to będzie wyglądało.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś kończymy 7 mc! 8250g i 70cm.
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
My karmi my się już tylko w krzesełku, Hugo w ogóle lubi tam siedzieć bo wszystko lepiej widzi.
U nas pogoda się psuje... Ehhh wiatr i deszcz. Wstałam o 9 z Hugo, toż to aż niemożliwe. Ale od 5-7 nie spalismy bo się Boss wyspał. Xzora mi jak Mo, ale Tymonkowi jak smakuje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Minini - kakao z miodem, bez wody. Rozpuszczasz miód a potem dodajesz kakao i mieszasz na mase.
JonSnow - kciuki, zeby wspólna kąpiel spodobała sie Niko. jak po poczuciu wody zaczyna płakać to moze coś temp mu nie odpowiada? Co do neurologa - poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do specjalisty, pewnie wlasnie do neurologa cie pokieruje. Morelle, gratulacje dla Pestki! Mała! U mnie tez straszny wiatr, az w domu huczy. Miałam jechać do miasta a TZ powiedział, żebym siedziała w domu bo jest wichura ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś czuję że nas cena zabije ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

tez dla wielu odstajacy brzuch to duzy kompleks po ciazy i mysli, ze tak musi byc, albo ze jak schudnie to to sie zmieni lub wlasnie zaczyna robić brzuszki czyn sobie bardziej szkodzi.

kuzynce pewnie głupio się zrobiło

i przemieszczanie sie.
a tez mnie to za chwile czeka bo Eryk juz bardzo dobrze radzi sobie z podciaganiem nóg i przyciąganiem rękami podlogi, przemieszcza sie i nie chce np.być w leżaczku albo na kolanach tylko wierci sie zeby go puscic na podloge. Mycie podłóg mi sie zaczeło. A tak nie lubie!

Też muszę wziąć się za swoje, bo mało czasu im od porodu poświęcam.

8250g i 70cm.