|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2312 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdyby mi coś nie odpowiadało w lekarzu, nie przyłożył by się do czegoś, albo moim zdaniem olał to bym zmieniła bez względu na to który tc.
Moj spokój i zaufanie jest najważniejsze dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Elu, gratulacje, jaki fajny chłopanio
Pozytywna - do każdego dzbanka wchodzi każda podróba, bo właściwie są tylko 2 typy wkładów - klasyczny (taki podłużny) i Maxtra (no taki, noo ten drugi :P). W każdym markecie są te niby "Maxtry"-podróbki i pasują do Brity. Ja ostatnio kupiłam jakiś no name w Biedrze, który podobno namagnezowuje wodę ![]() Blanko, nie wiem czy dobrze kojarzę, że to ty pytałaś o torbę, mam nadzieję, że tak :P Ja bym spakowała, zwlaszcza jeśli czujesz taką potrzebę. Pamiętam jak mnie kiedyś karetka zabrała z domu dosłownie jak stałam (leżałam) i powieźli do szpitala na 2 tygodnie. A ja leżę na izbie przyjęć umierająca i w pocie czoła skrobię smsa do TŻ-ta, co ma mi spakować. Nie dość, że się nieźle nagłówkowałam, nie dość, że dowoził wiele rzeczy po kilka razy, wydzwaniał w nieskończoność, to na dobitkę dla mnie hasło "majtki" oznaczało takie klasyczne, bawełniane, a dla niego: koronkowe stringi :P itd, itp. sytuacje. Więc tym razem ja wolę być spakowana i w razie czego większość rzeczy z tej torby będzie już gotowa do torby na poród. |
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarzowi chodziło chyba o to, że było ruchliwe, może chłopcy mają swój sposób poruszania się, a dziewczynki swój? Dziwne to, ale nie zapominajmy, że on zaboksował na USG, konkretnie!
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już widzę jak mój przywozi moje stringi ![]() Albo jak rodzice szukając piżamy znajdują moja bieliznę erotyczna, albo w szafie szukając torby do szpitala znajdują pudełko z naszymi eeee zabawkami boże nie, wolę mieć wszystko spakowane, bez takich akcji.Tylko wezmą z pod łóżka i podrzuca do szpitala... Haha będzie bezpieczniej dla nas wszystkich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Macie rację, bo do samej osoby nie mogę nic zarzucić, odpowiada na pytania, mówi o dziecku bardzo ładnie, chwali, opowiada co robi, sprawdza. Także chyba jest ok 😊 Hormony mi buzują wybaczcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to to.... że już nie wspomnę, że dla ciebie piżama to jakaś piżama do ludzi, a dla TŻ-ta prawdopodobnie spoczko będzie stara, powyciągana flanelowa koszula z plamą po jogurcie jagodowym na przedzie ![]() ![]() Ja w ogóle mam wrażenie, że wasze dzieciaki to ruchliwe aż zanadto. Moje to takie leniwe, dopiero 2 razy czułam ruchy a na USG to jakbym patrzyła na obraz totalnie statyczny... Teraz zaczynam się zastanawiać czy to normalne
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Moja jest strasznie ruchliwa. Lekarz był w szoku wczoraj, że ruchy takie mocne i wyczuwalne. Mało kiedy to się zdarza, w pierwszej ciąży. By nie widział to nie uwierzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak opisujesz swoją lekarkę, to widzę swojego prywatnego i powiem Ci, że czuję ogromny spokój jak wychodzę od niego, bo czuję się doinformowana, widać zainteresowanie. Jak wychodziłam z wizyty, to powiedział na do widzenia, iż bardzo się cieszy, że w ciążę zaszłam, że to wspaniała nowina. Wie, że mam endometriozę, że miałam torbiel, laparoskopię, itd. Miło mi się zrobiło. Rzecz całkiem ludzka, ale właśnie za takie podejście ludzie decydują się chodzić prywatnie.---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Summer!
|
|
#2324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się, że na NFZ nie będę zadowolona i tak będę narzekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do torby to ja nie pakuje. Jeszcze mi się nie zdazyło żeby mnie od tak zabrali a jak wiem, że chce na izbę jechać to się wtedy pakuje, myje się itp. A torba w razie czego leży w aucie. Z tym, że tż wyjazdów nie ma, zabawek brak, stringów koronkowych też 😊 Jakby co to zawsze do rodziny zadzwonię i mi kupią co trzeba/przywiozą ze swojego domu itp. Ostatnio jak na izbę jechałam to zdążyłam pranie zrobić więc tż przywoził mi rzeczy z suszarki - nawet szukać nie musiał 😊 |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest wiele plusów, jak mam zmienić na niewiadomoco😎 to chyba nie warto.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Norcia haha no bardzo możliwe 😂 Zgrusia 😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tak się od dłuższego czasu zastanawiam.... no bo nagle coś mnie zaboli, mój przyjmuje dość daleko, a z kolei pod samym domem mam gina, do którego chodziłam przed ciążą. Czy mogę sobie na jedną wizytę (na NFZ) wyskoczyć do niego, coby się poradzić odnośnie jakiegoś bólu czy coś takiego? Bo mi to spokoju czasem nie daje... A z kolei kiedyś neurolog powiedział mi, że na fundusz można chodzić do 1 lekarza tej samej specjalności jednocześnie, bo inaczej NFZ się przyczepia. A tak w temacie placówek państwowych - od końca grudnia ZUS nie raczył wypłacić mi ani złotówki.... Jeszcze chwila i będę myśleć o powrocie do pracy, bo w Cytat:
|
||
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, a pro po ruchów dziecka w ciąży, miałam Wam pisać... czytałam niedawno artykuł właśnie na matai o badaniach nad związkiem ruchliwości dziecia w brzuchu a potem już temperamentem niemowlęcia. Tak w skrócie wyszło im, że jak dziecko ruchliwe w brzuchu, to potem po wyjściu podobnie, a w dodatku mało płacze. Z kolei spokojne dzieciaki są po wyjściu dość wrażliwe. Mi to się sprawdziło - Młody był w brzuchu bardzo spokojny, potem no co tu dużo gadać dość płaczliwy, generalnie wrażliwy z niego chłopak. Teraz też chyba się taka oaza spokoju w brzuchu szykuje. summer_overture właśnie podobne odczucia na ug miałam. Czasem tak jakoś ręką lekko machnął, ale poza tym to zen i opanowanie. Lekarka pochwaliła, no bo dzięki temu sobie na spokojnie pomierzyła itp. Też z ruchami ciężko w tej ciąży, ale to może być też przez łożysko z przodu. Eh... jeśli te badania są prawdziwe, to znowu mi się szykuje drugi wrażliwiec. A znajomym synek nawet podczas szczepienia nie płakał, tylko się patrzył z ciekawością...
|
|
|
|
#2330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spoko Blanka dopiero teraz doszlam do ostatnich postów czytam po kolei no mnie to nie ma kto pakowac sama od ponad 10 lat mieszkam wiec pewnie bym skonczyla w szpitalnej piżamce mialam taka akcje ze jechalam pilnie na izbe ubrana bylam w dres i polar jakos jesienia to bylo i wzielam szybko pizame, kapcie itd. A okazalo sie ze nie ma miejsc polozyli mnie w przeciagu na korytarzu nie dali poscieli tylko koc ktory byl jak dla dziecka wiec sie nie rozebralam tylko spalam w dresie i butach przykryta wlasnym polarem, a torba sluzyla za poduszke - ot sytuacja dyktuje warunki
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy syn i teraz drugi to leniuchy w brzuchu,więc znowu podważam jakaś teorię
![]() Elaaa, w sumie jeśli ciąża nie jest jakoś szczególnie problemowa to zmiana lekarza nie ma chyba większego znaczenia. Bierzesz kartę ciąży,wszystkie usg, badania, odpowiadasz na ewentualne pytania i lekarz już wszystko wie Ale żeby zmienić lekarza to faktycznie trzeba wiedzieć i mieć na kogo. Och u mnie w szafie żadnych gadżetów nikt by nie znalazł, ale za to zawsze mam tam taki bałagan że byłoby mi głupio gdyby ktoś tam czegoś szukał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jadę dzisiaj zabrać od siostry tż suknie ślubną, bo chce za nią grosze i muszę pojeździć po salonach czy da się ją przeszyć. Wogole siku mi się chce a teraz myjąc włosy zobaczyłam z boku kibelka tego pająka z długimi nogami i czekam na tżta bo sama go nie tnę a jest w takim miejscu że odkurzaczem go nie wciagnę. Jak dzwoniłam do przyszłego męża to mówię mu musisz być już w domu bo grozi mi niebezpieczeństwo to powiedział że na światłach nie będzie stawał i przyjedzie z obstawą wojska. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugim takim samym oszaleję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja bym nie zmieniała jeśli lekarz wydaje się być kompetentny,zainteresowan y .Naprawdę ciężko trafić na dobrego lekarza
wiem,że zdenerwowałaś się tą podwyżką,tyle wydatków i jeszcze ile nas czeka. Twoja gin w trakcie trwania ciąży nie powinna zmieniać stawki. No niby początek roku,ale mimo wszystko... Co do zlecania badań ,to myślę,że lepiej więcej niż mniej,mimo wydatków jakie trzeba ponieść. Często lekarze wiedzą ,co robią Też płacę 150zł ,nie jestem w 100% zadowolona z mojego gin,ale wiem,że w okolicy nie znajdę lepszego. Jestem wymagająca osobą jeśli chodzi o opiekę medyczną, pewnie dlatego się czepiam. Coś już skopał,ale zrobił sporo dobrego. Dzięki niemu miałam szybki kontakt z tym genetykiem. Mam nadzieję,że mój dzidziuś jest zdrowy , na połówkowe jadę dodatkowo do Łodzi. Jeśli samopoczucie pozwoli pojadę też do niego w III trymestrze. Sporo nas to będzie kosztowało,ale mój spokój wewnętrzny jest dla mnie bardzo ważny. |
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Summer_w razie W to ja bym szła na nfz gdzie najbliżej. O ile będzie miejsce. Wydaje mi się, że łaski nie robią, a na szczęście w naszym kraju można sobie wybierać lekarza do stałej opieki medycznej i nikomu nic do tego
![]() A z tym zusem to kiepsko, ale pewnie pierwszy raz tak zwlekają a później już będą szybciej przelewać kasę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak powinno być wszędzie, ale jak jest spełniony warunek taki, że lekarz dobrze opiekuje się pacjentką, to ja bym nie zmieniała. Ludzie właśnie za człowieczeństwo dzisiaj płacą.
|
#2340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam o tym. Też mam łożysko na przedniej ścianie, więc się pewnie na pierwsze ruchy naczekam ![]() Cytat:
)
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

mocz, morfologia to tam niewiele. TSH bada mi endo więc to mam na szczęście na kasę, ale znowu muszę krew jechać oddać 20km, jednak zwykle mam więcej badań, więc to się opłaca o tak 

ktos musiał dobrze Was znać i sytuację no i mieć ogrom empatii, bo jednak to taki niecodzienny prezent. Ale jakże wyjątkowy 😍

Ja bym spakowała, zwlaszcza jeśli czujesz taką potrzebę. Pamiętam jak mnie kiedyś karetka zabrała z domu dosłownie jak stałam (leżałam) i powieźli do szpitala na 2 tygodnie. A ja leżę na izbie przyjęć umierająca i w pocie czoła skrobię smsa do TŻ-ta, co ma mi spakować. Nie dość, że się nieźle nagłówkowałam, nie dość, że dowoził wiele rzeczy po kilka razy, wydzwaniał w nieskończoność, to na dobitkę dla mnie hasło "majtki" oznaczało takie klasyczne, bawełniane, a dla niego: koronkowe stringi 

ale dziś jakoś się szala przelała z tą podwyżka, niby nic. Ale tu się zbiera 20, 30, 50 a wynagrodzenie takie same. Nie no muszę ochłonąć.