|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
HVD Club Hotel Miramar Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ciekawe jak tam z pogodą w maju.?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
hehe ja ogladalam na wrzesien ten hotel to mi wlasnie strasznie duzo wyszlo. Ja w sumie nie wiem jeszcze co chce i gdzie ![]() Dobrze ze nie wyszlas dzis. Ja mam zmarzniety tylek do teraz. Mlody zasnął to ide sie grzać w wannie Mala - dojdziesz do formy za niedlugo. Wierze w Ciebie! Jestes wytrwala i zdyscyplinowana takze nic tylko czekac na efekty! Ja to lubie ruch ale musi mi sie dany wysilek podobać. Nie lubie monotonnych cwiczen. Lubie snowboard, wakeboard, joge, jazde konną, ten trening z wozkami tez nie jest nudny wiec OK, dobrze ze przy tym wyzwaniu z 4F co kilka dni zmieniają sie cwiczenia bo bym je juz dawno porzuciła!
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde drogo trochę ... Mi z biura wysłali propozycje na tydzień ale HVD CLUB HOTEL.BOR za 2100 przeszło . Musz zapytać o ten marimar w piątek jak bede w biurze osobiście . Nie wiem czemu nie wysłali tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- No i na 1 czerwca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Po za tym ten hotel Bor też mi się podoba minus jaki widzę że nie duży basen i 150 od plaży . W przypadku Marimar jest przy plaży i większe baseny . No ale duży plus bo 30 minut około od lotniska może jedz tez 1 czerwca. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osiwieje
Wojtek coś zaczął rzygać. Jak go podniosłam z drzemki to rzyg, kładłam go na noc zasnął i po paru minutach się obudził bo ulał. Teraz to samo. Aż śmierdzi pokój tymi wymiocinami. Zastanawiam się czy on jakiegoś refluksu nie ma który nie dawał o sobie znać przez debridat. Teraz debridat odstawiony i o ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3968 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze, oby się AZS nie potwierdziło, u Anusi jak dobrze pamiętam też stwierdzono początkowo, a potem dermatolog temu zaprzeczył. Jak Ci jest bez słodyczy? Fasolkę polską widziałam w biedronce. I malinki też ![]() Cytat:
Moja je po pół słoika, na pewno się nie najada. Zielona kupa to po brokułach u nas była. No i w ogóle po kupie widać co młoda jadla ![]() Cytat:
Ja nie mam większego problemu z niejedzeniem słodyczy. Gorzej z ćwiczeniami. W ciągu dnia jakoś nie bardzo, a wieczorem, jak Ami zasypia mi teraz w okolicy 22 to już jestem padnięta i nie chce mi się zwyczajnie. Ale od marca, może kwietnia, zamierzam pójść na jakiś fitness to może będzie mi łatwiej ćwiczyć poza domem. Poza tym zawsze będę miał wiecej ruchu, bo teraz przy takiej pogodzie to jak praktycznie po osiedlu tylko spaceruje. Nie płacz, wierze, że wrócisz do dawnej sylwetki, musimy dać sobie jeszcze trochę czasu ![]() ![]() Cytat:
A moja Ami oficjalnie od dziś nosi rozmiar 74 ![]() Hah niezła reakcja tż ![]() Cytat:
Może to reakcja na jakieś nowe warzywo czy owoc? Oby jutro już było ok. U nas ulewania zmniejszyły się o 90% od jakiegoś miesiąca, a było ich na serio mega dużo. Cytat:
Ja dostaję od pracodawcy, więc nie pomogę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3969 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos No ja chyba na wizycie szczepiennej poproszę o skierowanie do dermatologa/alergologa
No powiem Ci, że cieżko Ooo dzięki za info! |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze menu:
Budyń owsiano-czekoladowy Sałatka owocowa z bakaliami Pieczone udko w miodzie z ziemniakami i pieczona papryka Koktajl z buraka, zurawiny i malin Naleśniki gryczane z mięsem mielonym zapiekane z serem i pieczarkami Baton Ewy Ch. Nie poćwiczyłam niestety. Z ciekawostek, mój brat poszedł do swojej parafii prosić o dopuszczenie do bycia chrzestnym (potrzebujemy zaświadczenie) i proboszcz dał mu bez żadnego problemu, wypytał ale porozmawiali o życiu i tyle ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Zapomniałam o tłustym ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak piszesz dopiero dermatolog mi pomogla. Obecnie mamy mleko hipp nie alergiczne i znikly problemy typu ulewanie sluzowate kupy. Odparzenia na szyi tez juz znikly i sie nie pojawiaja to najwiekszy wyczyn. Skorka jest lekko sucha i czasem pojawiaja sie drobne krostki ale i tak jest super. Dermatolog mi powiedziala tak, dziecku trzeba dac szanse. Do wszystkiego musi sie przyzwyczaic i dopoki to jakos nie wplywa znaczaco na jego komfort zycia to nie panikowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3972 |
|
MerDer 4ever
|
No tylko my jesteśmy na piersi i mały miał te suche placki zanim zaczęliśmy rd. Także myśle ze AZS sie potwierdzi
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3975 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Mi lekarz od razu zasugerował AZS nie pytał nawet o proszek.. :/
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio no widzisz, to budowa taka i tyle, nie martw się w ogóle
![]() Mała jak to nie podobni do Ciebie, a włosy po kim T&H mają?? ![]() Minini kapustę kiszoną oczywiście w siateczce ![]() Więc sobie ten sok ciamkała. Krzywiła się strasznie przy każdym dotknięciu, bo ta kapusta jakąś eko kupiłam i była mega kwaśna, ale dalej próbowała ![]() Morelle dzięki za odp o wadze Kurczę to już całkiem nie wiem jaki ten rozmiar dla Lu zamówić w pinokio... Chyba ją pomierzę i sprawdzę z ich tabelkami... Boję się że 74 będzie na moment.Pestycyda ojej Mam nadzieję że to tak wyjątkowo było i że to nie refluks ![]() Emmos ale miałaś pyszności dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie ze chrzcinami ![]() Cytat:
Zrobiłam mleko bo się wierciła. Wracam z kuchni... śpi...
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek - Bor masz za 2100/os, a ja pisałam cenę za rodzine, za os Miramar od 19.05 wychodzi 1700zl. U nad odpadają na urlop pierwsze i ostatnie dni miesiąca ze względu na prace TZ. Bliższa odległość od lotniska to spory plus
![]() Pestycyda - oby to nie refluks i jednorazowa akcja z tymi wymiotami. Emmos - brawo dla Ami za wzrost i rozm 74. Ładne menu i super, ze brat dostał zaświadczenie ze swojej parafii. Anusia - mądra dermatolog ci sie trafiła. Ja wszystko, w tym nasze ubrania piorę w dziecięcym. Siilmarien - jeszcze ważne jak rozmiarowo body wychodzą. Klaudia ma sporo jakichś małych 74 i są opięte na nią. W ogole nie widać różnicy pomiędzy 68. Jedne teraz 80 jej ubierałam to z kolei bardzo luźne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalas kapustę kiszoną Lucji ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Odnośnie pogody w w Bułgarii - średnie temp maja to 21stopni. Oboje z TZ stwierdziliśmy, ze te 20stopni bardziej nam pasuje niż 26.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
A rozumiem ja brałam pod uwagę ten koniec maja że względu że może lepszą pogoda ? Czyli u was tylko 19 maja. Fajna była by okazja się spotkać Wszędzie czytam na forach że w maju średnio na plazowanie. Mi też nie zależy bardzo na słońcu 30 stopni ale żeby woda była ciepła w basenie itp chociaż a przy temperaturze 20 stopni może być ciężko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2018-01-31 o 08:35 |
|
|
|
|
#3982 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My dogadalusmy sie z bratem męza ze przyjadą do polski na poczatku sierpnia i wtedy zrobimy chrzciny. Nie wiem jak to bedzie... mlody bedzie mial rok juz, bedzie chodził, nie prześpi mszy napewno. Ciekawe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i super! Nie obudzila sie kolejny raz?Nas przed chwilą obudzila kupa gdyby nie to, napewno jeszcze bysmy pospali
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda mam nadzieję że to była jednorazowa akcja i się więcej nie powtórzy!
Emmos no to super księdza macie U nas wspólna kąpiel nie pomogła płakał może troszkę mniej hsiterycznie ale i tak płakał.. Nie wiem co robić. Takie kąpiele mnie stresują, potem go niedokładnie myjemy, jeszcze jakieś odparzenia mu się porobią..Wczoraj nie zrobiłam ćwiczeń, bo N całe popołudnie był straszną marudą, w nocy się wierci i często budzi i chodzę niewyspana, nie miałam siły. Dzisiaj za to nie spałam prawie 3h bo mnie okropnie podbrzusze bolało Dzisiaj my świętujemy 6 miesięcy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - 3mam kciuki, zeby Niko na nowo polubił wodę. Myśle, ze wspólna kąpiel to dobry kierunek. Moze jak ty sie stresujesz (a dziecko na pewno wyczuwa twoje spięcie) to lepiej z tatą? Zeby oswoił sie z wodą, jakoś poprzez zabawę. Klaudia teraz lubi walić ręką zeby sie pluskało. Brawa dla was za skończone 6-miesięcy!
A ćwiczenia nie zając... ja zamiast ćwiczeń z aplikacji ćwiczyłam jogę. Klaudia po mleku i kąpieli daje mi nawet poćwiczyć z filmikiem (a dawno tego nie robiłam), wiec korzystam (wczoraj i w pn). Tyle ze tak mnie ciągnęła za włosy (lubi sie na mnie wspinać), ze ćwiczyłam w czapce ![]() Wpłaciłam zaliczkę za tą Bułgarię. Juz mogę sobie wyobrażać Klaudii stópki na piasku tak w ogole to bardziej planowałam Grecję, miałam szukać dopiero jakies 3-4tygodnie przed wyjazdem, a tak mi hotel wpadł w oko, ze zarezerwowałam w First Minute.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz tylko odliczać dni do wyjazdu! Mlody usnał na kanapie. Chcialas isc ns spacer bo fajne slonce ale zaległam z nerkowcami obok na kanapie ![]() Na 14sta są cwiczenia w parku, dzis odpuszczam, wczoraj bylam to dzis w domu pocwicze.
|
|
|
#3988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obudziła się o 5, a wstała o 9. Wyspałam się ![]() Cytat:
Cytat:
kiedy lecicie?
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
19.05 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Moje dziecko pomalowało sobie twarz długopisem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2018-01-31 o 12:59 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2018-01-31 o 12:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

hehe ja ogladalam na wrzesien ten hotel to mi wlasnie strasznie duzo wyszlo. 

Wojtek coś zaczął rzygać. Jak go podniosłam z drzemki to rzyg, kładłam go na noc zasnął i po paru minutach się obudził bo ulał. Teraz to samo. Aż śmierdzi pokój tymi wymiocinami. Zastanawiam się czy on jakiegoś refluksu nie ma który nie dawał o sobie znać przez debridat. Teraz debridat odstawiony i o 

8250g i 70cm.
:/

Więc sobie ten sok ciamkała. Krzywiła się strasznie przy każdym dotknięciu, bo ta kapusta jakąś eko kupiłam i była mega kwaśna, ale dalej próbowała
Kurczę to już całkiem nie wiem jaki ten rozmiar dla Lu zamówić w pinokio... Chyba ją pomierzę i sprawdzę z ich tabelkami... Boję się że 74 będzie na moment.

gdyby nie to, napewno jeszcze bysmy pospali