Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 174 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-31, 08:42   #5191
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Rumians to gdzie Ty głowę przykładasz, że spać nie możesz?

Dzisiaj mąż ma wolne więc misja panele, drzwi, farba, lustro i milion innych rzeczy, których nie mamy kiedy załatwić
Zła podusia
Owocnych wyborów
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Uwaga! Gruba impra żelazowa- sok z buraka, rybka, fryki z batata i szpinak. Na deser suszone morele, bo studniówka!
Załącznik 7411751

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość

Juz dwa klucia za mną. Jeszcze raz. Gorzej, że pielegniarka niezbyt wprawiona i z dłoni mi pobiera, boli jak cholera.
Rewelacja. Ja bym chyba wyszła po pobraniu na czczo ...
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:46   #5192
Ladymama85
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8098417 1]I tak długo wytrzymała jak do następnego dnia była uprzejma poczekać, mogła siedzieć na wycieraczce 😆

Już sobie wyobrażam te kurtuazyjne rozmówki po porodzie
- No jak Ty się czujesz?
- Wspaniałe!*

*no bo co powiesz? mnie boli? 😎

Ostatnio mi się wymsknęło na takie pytanie, że spać nie mogę to co usłyszałam? "Ja to nie mam problemów, przykładam głowę do poduszki i śpię"

Tadam!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

powinnyśmy odpowiadać zaje****, nigdy się lepiej nie czułam

Cytat:

Juz dwa klucia za mną. Jeszcze raz. Gorzej, że pielegniarka niezbyt wprawiona i z dłoni mi pobiera, boli jak cholera.

polasia dopiero dzisiaj zobaczyłam beze!! suuupeerrr! jadłabym moja koleżanki maz się chwalił z bezy żony ale spalona na wiór, a Twoja cudo <3
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:51   #5193
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym miała chociaż jedno dziecko to wiedziałabym co mnie czeka a tak - jedna wielka niewiadoma jak ja się ogarnę

przy pierwszym chyba miałam mniejsze obawy...
nie przewidzisz, co Cię czeka, jak przebiegnie poród za żadnym razem.
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama. Mnie czasem nawet takie smutasy łapią. Czy bede dobra mama? czy bede wiedziała dlaczego moj synek placze, czy bede umiala go uspokoić, kąpać, karmić .. itd itd. Czasem nawet rycze niecierpie się tak czuć
to u mnie mimo jednego dziecka w domu te myśli też krążą...

Mąż jest racjonalistą i mówi, że skoro jedno dziecko przetrwało z nami tyle czasu, to i drugie przeżyje... Do tej pory czasem nie wiem, dlaczego płacze, co się dzieję. To nie jest tak, że nagle się to wie.
Druga rzecz, jaka mi pomagała to to, że dziecko nie zna innej Mamy... i będę najlepszą jaką kiedykolwiek miało. To mnie motywowało, żeby cieszyć się z macierzyństwa, mimo nieprzespanych nocy, czy bolących różnych części ciała tak po prostu się cieszyć, że jest się z dzieckiem. Tak szybko to mija. Nawet jak było bardzo źle, to to też szybko minęło.. To, co było dobre też.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Ja mialam.obawy przy drugim ale okazalo.sie ze bardziej zorganizowana jestem.jak z jednym moze dlatego ze wiecej musze przewidziec i wczesniej przygotowac ale wszystko.na czas,nawet na imprezy do tesciowej pu ktualnie zaczelismy przyjezdzac

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
czyli jest jakieś pocieszenie

Cytat:
Te myśli teraz to czasami nie jesteśmy do końca MY , tylko hormony, ja pamiętam pierwsze dni po szpitalu przepłakałam, wyłam o byle gów** i sama nie wiedziałam dlaczego , więc to trzeba przetrwać,a później już z górki.

Poradzisz sobie napewno najlepiej jak się da
ja byłam jednym wielkim hormonem
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:53   #5194
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
przy pierwszym chyba miałam mniejsze obawy...
nie przewidzisz, co Cię czeka, jak przebiegnie poród za żadnym razem.

to u mnie mimo jednego dziecka w domu te myśli też krążą...

Mąż jest racjonalistą i mówi, że skoro jedno dziecko przetrwało z nami tyle czasu, to i drugie przeżyje... Do tej pory czasem nie wiem, dlaczego płacze, co się dzieję. To nie jest tak, że nagle się to wie.
Druga rzecz, jaka mi pomagała to to, że dziecko nie zna innej Mamy... i będę najlepszą jaką kiedykolwiek miało. To mnie motywowało, żeby cieszyć się z macierzyństwa, mimo nieprzespanych nocy, czy bolących różnych części ciała tak po prostu się cieszyć, że jest się z dzieckiem. Tak szybko to mija. Nawet jak było bardzo źle, to to też szybko minęło.. To, co było dobre też.
Fajnie też jak ktoś pomoże na powrót po szpitalu, u mnie mama przyszła na cały dzięń , akurat mąż miał w pracy zapierdziel, i Ona mi pomogła ogarnać Starszak wytęskniony, pierwsze co weszłam do domu, zdjełam płaszcz, oddałam malucha do gondoli mamie, i siadłam ze starszakiem grać w planszówki bo mnie prosił To trudny bedzie czas, czasami młodszy musiał dłuzej popłakać, ale czas dla starszaka był bardzo cenny i też usiał mieć swoje miejsce
Stary 2018-01-31, 08:56   #5195
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie też jak ktoś pomoże na powrót po szpitalu, u mnie mama przyszła na cały dzięń , akurat mąż miał w pracy zapierdziel, i Ona mi pomogła ogarnać Starszak wytęskniony, pierwsze co weszłam do domu, zdjełam płaszcz, oddałam malucha do gondoli mamie, i siadłam ze starszakiem grać w planszówki bo mnie prosił To trudny bedzie czas, czasami młodszy musiał dłuzej popłakać, ale czas dla starszaka był bardzo cenny i też usiał mieć swoje miejsce
tak też trochę myśleliśmy, żeby poprosić jedną z Mam o pomoc, jak wrócę ze szpitala... czyli dobrze myśleliśmy
niby rozmawiamy z Synem, tłumaczymy, ale co wyjdzie to dopiero w maju się przekonamy.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:58   #5196
niud
Wtajemniczenie

Siema ! Glukoza wypita to teraz czekamy Póki co jest spoko. Lecę nadrabiać.

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:00   #5197
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

U nas to na pewno mama po wyjściu ze szpitala do nas przyjdzie. Rodzice i teściowie tak bardzo czekają na maleństwo u nas i się cieszą. Po trzech trudnych i pełnych łez latach doczekamy się takiego szczęścia, a ja wciąż jakoś nie do końca mogę w to uwierzyć

Niud, brawo!

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:06   #5198
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Ja za 15 minut mam trzecie pobranie i do domu.

Ja sie bardzo boję co bedzie jak się mala urodzi. Jak sobie ze starszakiem poradze. Na poczatku pewnie mąż jakies wolne bedzie mial, potem może teściową poprosimy zeby chociaż odbierala z przedszkola. Najgorsze dla mnie będą poranki, bo ja będę musiala odprowadzić starszaka do przedszkola bo mąż szybciej pracę zaczyna, bedzie wyprawa z noworodkiem.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:07   #5199
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
tak też trochę myśleliśmy, żeby poprosić jedną z Mam o pomoc, jak wrócę ze szpitala... czyli dobrze myśleliśmy
niby rozmawiamy z Synem, tłumaczymy, ale co wyjdzie to dopiero w maju się przekonamy.
ja obrałam taką taktykę, ze starszak nr 1,
a później maluch, ze nic mu nie stanie się,
jak chwile pomarudzi, zeby nie biec na każde kwęknięcie,
zeby starszak czuł,ze ejst wazny

Cytat:
U nas to na pewno mama po wyjściu ze szpitala do nas przyjdzie. Rodzice i teściowie tak bardzo czekają na maleństwo u nas i się cieszą. Po trzech trudnych i pełnych łez latach doczekamy się takiego szczęścia, a ja wciąż jakoś nie do końca mogę w to uwierzyć

Niud, brawo!

w to nie uwierzysz nigdy ja do tej pory patrze jak dzieci wieczorem śpią i że nas spotkało to szczęście
Stary 2018-01-31, 09:08   #5200
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nattt, skąd zamawiałaś rożek z jeleniem?
https://pl.dawanda.com/product/12275...owlecy-jelonki
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:12   #5201
Ladymama85
Zakorzenienie

Stary 2018-01-31, 09:16   #5202
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Myboy Ty juz pewnie po wizycie?

Kciuki za glukozujace

Magdalenka gratuluje studniowki

Tyle wylapalam
Czekam juz na korytarzu. Niby sie nie stresuje wizytami teraz a co wizyta to rano mnie czysci

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:16   #5203
Ladymama85
Zakorzenienie

Ale lipa z tym nowym wątkiem ;/ ostatnio siostra zakłądała nowy profil, to tak to działa,ze aż się odechciewa
Stary 2018-01-31, 09:18   #5204
domii29
Zakorzenienie

Ktoras z Was pytala o mlodego, Stokrotka? mlody bez wiekszych zmian, rano temperatura 37.1 teraz juz 37.8. Do pani doktor ciezko sie dostac, na dzis ma 60 pacjentow

Stary 2018-01-31, 09:20   #5205
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Gdzie nowy wątas?
Cytat:
mój pierwszy wybuch płaczu był dzień po przyjeździe ze szpitala, dzwoni teściowa, pomijam fakt,ze juz mnei rozpierdzielali siedzeniem w szpitalu i gapieniem się jak męcze się z dzieckiem,zeby złapało cyca.
dzwoni..09:00, siedze z wielką podpaską,usiłuje karmić syna, słysze męza jak rozmawia o o której? ok my w domu. pytam o co chodzi, to mi mówi,ze zaraz mama przyjedzie na cały dzień to Ci pomoże...
i jak zaczełam wyć, to nie mogłam się uspokoić, nic nawet nei powiedziałam, sam oddzwonił,zeby nie przyjeżdzała, bo płacze
No bo przeciez to takie super jak Cie ktos przyjedzie ogladac w szpitalu codziennie i zaraz po porodzie,moi tesciowie szpital mi oszczedzili bo nie mial ich kto przywiezcale zaraz po wyjsciu do domu przyjechali i oczywiscie najlepszym widokiem byly dla nich moje karmiace cyce
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8098417 1]I tak długo wytrzymała jak do następnego dnia była uprzejma poczekać, mogła siedzieć na wycieraczce 😆

Już sobie wyobrażam te kurtuazyjne rozmówki po porodzie
- No jak Ty się czujesz?
- Wspaniałe!*

*no bo co powiesz? mnie boli? 😎

Ostatnio mi się wymsknęło na takie pytanie, że spać nie mogę to co usłyszałam? "Ja to nie mam problemów, przykładam głowę do poduszki i śpię"

Tadam!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
No i wlasnie dlatego zawsze mowie ze u mnie ok,bo zaraz sie zaczna dobre rady i jak to wszyscy inni sobie swietnie radza i nic ich nie boli i nie dolega
Cytat:
Dzień dobry

za dzisiejsze wizyty.

Mój cel na dzisiaj to przeżyć glukoze. Do kubeczka już też nasiusialam.
bo juz ostatnie pobrania tylko wiec zaliczamy do udanych
Cytat:
Ja sie tego wlasnie najbardziej boje,zeby w tym wszystkim nie pominac corki starszej,zeby nie czula sie odrzucona,mam nadzieje ze bedzie dobrze,ja mam mame blisko wiec napewno mi pomoze w razie czego
Cytat:

A ja po tych waszych opowiesciach o cudownych pieluchach muslinowych z promocji w tesco pol nocy snilam ze ich szukam w sklepiejak znalazlam to sklep przemeblowali i znow mi zaginely i juz do rana nie znalazlam
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:20   #5206
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ktoras z Was pytala o mlodego, Stokrotka? mlody bez wiekszych zmian, rano temperatura 37.1 teraz juz 37.8. Do pani doktor ciezko sie dostac, na dzis ma 60 pacjentow

Tak, ja pytalam. Mam nadzieje, ze jednak Was przyjmie. Teraz chyba jakis wirus panuje. Kolezanki corka od dwoch miesiecy z malymi przerwami choruje 😞

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:20   #5207
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Domii, ja przed każdą wizytą taki stres, po 5 razy w toalecie, lodowate ręce, ciśnienie podwyższone (dobrze, że mam ogólnie niskie).
Biedny synek, oby jak najszybciej go choróbsko opuściło.

2014

Stary 2018-01-31, 09:21   #5208
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Już. Siadłam na 3 sekundy. Lenka jest Lenka i to na miliard procent ❤️ Córcia wazy - uwaga- 1,5kg i jest większa prawie o tydzień - przyjela tak nienaturalna pozycje ze ciężko byli z Nią współpracować - póki co ma ułożenie skośno- miednicowe i na chwile obecna oczywiście mnie to martwi już sobie zaczęłam wkręcać ze się nie obróci tylko zostanie w takiej bezsensownej pozie
Wód jest dużo, łożysko na przedniej ścianie to się nie zmieniło ... Nie widziałam Niuni tak dokładnie bo naprawdę ta pozycja była koszmarna do jakichkolwiek pomiarów oby na czwartkowej wizycie już się dobrze ułożyła. Szyjka długa i zamknięta- prawidłowo uformowana - tyle ze znowu jakaś infekcja wiec globulki dowcipne ...
No wiec wizyta taka trochę na plus trochę na minus. Krew masakra - wiec żelazo muszę zwiększyć a na przyszła wizytę mam tyle badań ze szok aaaa No i od czwartku jestem oficjalnie na L4- co oczywiście tez mnie martwi i płakać mi się chce na chwile obecna ...
Dziękuje za kciuki tym które je trzymały i dziękuje tym które wytrwale przeczytają mój przydlugawy post

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wow, kawał Lenki!
Co do ułożenia, chyba ma jeszcze trochę czasu żeby się obrócić. Co lekarz mówi? Na pewno nie każe jeszcze panikować
A ja się cieszę z Twojego L4 bo będziesz z nami na bieżąco w końcu! a tak poważnie, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:21   #5209
Qazsew
Zakorzenienie

domiii kciuki za wizyte,mam nadzieje ze mlodemu szybko przejdzie i to nic powaznego
myboyismine za Twoja wizyte tez kciuki choc moze juz jestes po
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:23   #5210
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za 15 minut mam trzecie pobranie i do domu.

Ja sie bardzo boję co bedzie jak się mala urodzi. Jak sobie ze starszakiem poradze. Na poczatku pewnie mąż jakies wolne bedzie mial, potem może teściową poprosimy zeby chociaż odbierala z przedszkola. Najgorsze dla mnie będą poranki, bo ja będę musiala odprowadzić starszaka do przedszkola bo mąż szybciej pracę zaczyna, bedzie wyprawa z noworodkiem.

Rany ja tez mam takie rozterki

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:25   #5211
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Każda z nas ma jakieś rozterki, pierworódki swoje, mamuśki z dziećmi swoje i tak ciągle coś

2014

Stary 2018-01-31, 09:31   #5212
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
aa czyli wystarczająco no właśnie garnki mi się powoli tracą - master chef nie jestem a tak to może być więcej gotowała w domu hmmm no nic zastanowię się w takim razie na poważnie - cena odstraszająca
Ja mam lidlomixa i jestem zadowolona a ja nie jestem typem "kuchareczki" ale czasami coś popełnie. I w weekend robię zupy - porcja w sam raz na 4 osoby ( póki co 3 i zostaje zawsze dodatkową porcja ). Zagniatanie ciasta jest mega w końcu zaczęłam robić pierogi, pizzę. Przed wczoraj robiłam kruche rogaliki, wczoraj nawet pieczarki z cebulą na zapiekanki poszatkowałam i poddusiłam w nim. Zrobisz wszystko co w termo a 4k w kieszeni zostaje.
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ale tam chyba chodzi o to ze taki typowy,specjalny,za milion monet kosz na pieluchy nie potrzebny bo spokojnie wystarczy zwyklyno ja tak to rozumiem

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Czyli o ta liste chodzilo
Sam kosz jest tani, oryginalne worki kosztują. My dostaliśmy od kogoś kosz na początku kupiliśmy worki, a Polacy jak to my wymyślili tańsze zamienniki Ja jestem bardzo zadowolona z tego koszta i nadal używamy.
Cytat:
mój pierwszy wybuch płaczu był dzień po przyjeździe ze szpitala, dzwoni teściowa, pomijam fakt,ze juz mnei rozpierdzielali siedzeniem w szpitalu i gapieniem się jak męcze się z dzieckiem,zeby złapało cyca.
dzwoni..09:00, siedze z wielką podpaską,usiłuje karmić syna, słysze męza jak rozmawia o o której? ok my w domu. pytam o co chodzi, to mi mówi,ze zaraz mama przyjedzie na cały dzień to Ci pomoże...
i jak zaczełam wyć, to nie mogłam się uspokoić, nic nawet nei powiedziałam, sam oddzwonił,zeby nie przyjeżdzała, bo płacze
Mistrz Doskonale sobie wyobrażam siebie na Twoim miejscu.
Brawa dla tż za domyślność
Cytat:
Uwaga! Gruba impra żelazowa- sok z buraka, rybka, fryki z batata i szpinak. Na deser suszone morele, bo studniówka!
Załącznik 7411751

Gratulacje
Cytat:
SUNSET- o Żwirki Wigury dobrze słyszałam i czytałam, ale dojazd tam i zaparkowanie skutecznie mnie zniechęca.
Najbliżej mi do IMID, to że jest po remoncie działa na plus
Mój lekarz pracuje w podwarszawskim szpitalu, tam też rodziłam pierwsze dziecko i byłam zadowolona. Tyle, że zmienił się ordynator i trochę ekipy... ale wydaję mi się, że mimo wszystko będę w nim kolejny raz. ew. imid, jakby coś się działo.

EDZKA- zdrówko! telefon naładowany na glukozowanie?

GROSZEK - powodzenia na zakupach! Ja z chęcią pooglądam, co zakupiliście

RUMIANKU, po porodzie to już tylko o dziecko będą pytać o Twoje samopoczucie tylko w ciąży hehe

A serio, to jak mnie ktoś pytał o to, jak się czuję po porodzie, to mówiłam zgodnie z prawdą : tak jak po porodzie (w domyśle- zimaginuj sobie sam )

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

SKORPIO, mój gin na NFZ wszystkie 3 pomiarowe USG robi każdej pacjentce. Ma certyfikaty (nie tylko fmf, ale i kilka innych).

są lekarze i lekarze...
Ja pewnie na inflancką, bo mam tam położna bez której nie wyobrażam sobie 1 porodu Sale porodowe mają super.
Może Zofia.
Mija Babka pracuję w Orłowskim więc też ewentualnie rozważam szczególnie jak będzie coś się działo.
Najbliżej mam Bielański ale moja noga tam nie postanie
Cytat:

Ojej. Biedna

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2018-01-31 o 09:36
Stary 2018-01-31, 09:38   #5213
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam lidlomixa i jestem zadowolona a ja nie jestem typem "kuchareczki" ale czasami coś popełnie. I w weekend robię zupy - porcja w sam raz na 4 osoby ( póki co 3 i zostaje zawsze dodatkową porcja ). Zagniatanie ciasta jest mega w końcu zaczęłam robić pierogi, pizzę. Przed wczoraj robiłam kruche rogaliki, wczoraj nawet pieczarki z cebulą na zapiekanki poszatkowałam i poddusiłam w nim. Zrobisz wszystko co w termo a 4k w kieszeni zostaje.

Sam kosz jest tani, oryginalne worki kosztują. My dostaliśmy od kogoś kosz na początku kupiliśmy worki, a Polacy jak to my wymyślili tańsze zamienniki Ja jestem bardzo zadowolona z tego koszta i nadal używamy.

Mistrz Doskonale sobie wyobrażam siebie na Twoim miejscu.
Brawa dla tż za domyślność

Gratulacje

Ja pewnie na inflancką, bo mam tam położna bez której nie wyobrażam sobie 1 porodu Sale porodowe mają super.
Może Zofia.
Mija Babka pracuję w Orłowskim więc też ewentualnie rozważam szczególnie jak będzie coś się działo.
Najbliżej mam Bielański ale moja noga tam nie postanie

Ojej. Biedna

ja nie miałam tego kosza , wydał się mi bez sensu, u mnie stał taki biały mały zamykany z ikea, bo nie mogłam za każdym razem biegać z jedną pieluchą, ale i tak po kilku pieluchach wynosiłam i śmieci wieczorem tez, wiec zapcha się nei ulatniał,a kisic ich tam też bym nie chciała
Stary 2018-01-31, 09:43   #5214
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie miałam tego kosza , wydał się mi bez sensu, u mnie stał taki biały mały zamykany z ikea, bo nie mogłam za każdym razem biegać z jedną pieluchą, ale i tak po kilku pieluchach wynosiłam i śmieci wieczorem tez, wiec zapcha się nei ulatniał,a kisic ich tam też bym nie chciała
Nie mówię że jest niezbędny ale u nas się sprawdza. To jest tak że każda pieluchę zawijasz w cukierek a potem wyrzucasz sznur cukierków Po rozszerzeniu diety nie wyobrażam sobie żeby chociaż jedna kupa leżała od tak w koszu.

Stary 2018-01-31, 09:45   #5215
domii29
Zakorzenienie

Przychodzi do przychodni w te same dni co ja jakas nawiedzona dziewczyna. Przeraza mnie ona. Wypytuje ciagle o to samo, patrzy na brzuszki jakby ufo zobaczyla jakby mogla to by dotykala nooo dziwna jakas. Unikam jej jak moge a dzis jak na zlosc usiadla kolo mnie

Stary 2018-01-31, 09:49   #5216
Mirabilka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
u mnie młody w domu do piątku bo coś kaszle - czeka mnie wymyślanie zajęć... właśnie odkurza

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:54   #5217
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

u mnie młody w domu do piątku bo coś kaszle - czeka mnie wymyślanie zajęć... właśnie odkurza

Ooo No i super zajęcie mu wymyśliłaś

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Bidulek ale jest pogrom w przychodniach teraz - nawet gin mi o tym mówił wczoraj ...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Wow, kawał Lenki!

Co do ułożenia, chyba ma jeszcze trochę czasu żeby się obrócić. Co lekarz mówi? Na pewno nie każe jeszcze panikować

A ja się cieszę z Twojego L4 bo będziesz z nami na bieżąco w końcu! a tak poważnie, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...

Wróciłaś ? Czy jeszcze jesteś w Pl ?

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 09:59   #5218
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Już. Siadłam na 3 sekundy. Lenka jest Lenka i to na miliard procent ❤️ Córcia wazy - uwaga- 1,5kg i jest większa prawie o tydzień -
ooo to już prawdziwa Dames jest - a jaka różnica miedzy np dziećmi z końca maja - moja 2 tyg temu 400 g
a ja wierzę, ze się obróci - jeszcze ma troszkę czasu

Cytat:

MIRABILKA- jak się rozglądasz za robotami kuchennymi, to jeszcze zobacz tefala i kenwooda- mają takie gotujące w swojej ofercie. I mają tarcze do ścierania (coś czego mi w TM brakuje, bo lubie np ser starty w paseczki, czy buraki w słupki...), do kenwooda można dokupić dodatkowe milion gadżetów i np. wyciskarkę do owoców (czy wytłaczarkę?). Mają baaaardzo rozbudowaną ilość przedmiotów. Moja siostra ostatnio kupowała Kenwooda, a była nastawiona na termomiksa.
Ja mam ten starszy model Termo. Nowszy kusi bajerem. Ale póki mój działa (i niech działa jak najdłużej!), to nie kupuję
tak tego keenwood też biorę pod uwagę - poleciła mi go kuzynka.

Cytat:
o matko ! zareagowałabym tak samo

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 10:01   #5219
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry 😗
Kciuki za wizytujace i glukozujace 😁😁👍👍👍👍

Ale jaja z tym wątkiem
Domii zdrówka dla synka.
Mirabilka dobre zajęcie wymyslilas 😁😂

Miłego dnia. 😊
U nas prąd wyłączyli, pewnie coś robią po tej wichurze, ale dziwnie tak
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 10:02   #5220
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ja to jestem dziwna, bo ja to teściów i rodziców zaproszę od razu po wyjściu jeśli mają ochotę zobaczyć maluszka.
Edit: Odwiedzali mnie taką rozgrzebaną i obolałą po zabiegu na ginekologii i wspierali to i w domu mogą mnie taką zobaczyć. Każdy jest inny i trzeba to zaakceptować, że jeśli ktoś nie zaprasza od razu to znaczy, że nie życzy sobie wizyt. Jeśli ja nie wychodzę z inicjatywą to zupełnie inna bajka.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-31 o 10:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości