Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-01, 11:14   #3661
freddy296
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

hejka dziś w końcu u nas nie pada i nie wieje!! świeci piękne słońce

od rana latam i zbieram.infomacje NT przepisami liczników,wodomierzy itd.

zamiast zbierać wyprawkę to czytam o remontach, malowaniach itd echhh

jutro na 9.00 notariusz i będziemy mieć własne M jutro też zadzwonię do wynajmujących i powiadomie ich o smutnej dla nich informacji

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Niestety.

Dziewczyny muszę się wyżalić
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja w połowie stycznia byłam już prawie 6 na plusie lekarz mi nic nie powiedział. tylko by spróbował
jem normalnie. nie objadam się. nie jem po 21.00 czasem po 20.00. jem duzo warzyw i owocow, pije dużo wody i pokrzywy a waga i tak rośnie. trudno. tez mnie to przeraza bo w pierwszej ciąży tez miałam blisko 20 kg na plusie a raczej też jadlam tyle ile powinnam.

jeśli masz jakies obawy to może faktycznie idź do dietetyczki

Edytowane przez freddy296
Czas edycji: 2018-02-01 o 11:15
freddy296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:20   #3662
ladyroses
Zakorzenienie

Macie jakiś pomysł na prezent na walentynki dla tz? Nie obchodzimy jakoś mocno tego święta, ale jest miło

W zeszłym roku świętowalismy w domu (a dokładniej w łóżku hahaha) . Zrobiłam spaghetti i truskawki w białej czekoladzie zjedliśmy obiad w łóżku i już w tym łóżku do późnej nocy zostaliśmy super to wspominam, świece i muzyka...

Ale w tym roku nic takiego z wiadomych względów nie planujemy tz pewnie kupi mi kwiaty i zaprosi na kolację. Ja bym mu chciała kupić coś 'od serca'. Nie musi kosztować fortuny, nawet lepiej jakby tak nie było... Tylko nie wiem co by to mogło być takiego 'od serca' chyba kiepska ze mnie żona

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:21   #3663
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Niestety.

Dziewczyny muszę się wyżalić
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd

Triolka, nie przejmuj sie. Ja dzisiaj stanelam na wage i mam: w dwa tygodnie 2kg. A jak mowilam waze sie na czczo i nago, takze w miare powtarzalne warunki. Od poczatku ciazy juz +4,5kg, a jeszcze jak wymiotowalam to schudlam na poczatku 3kg, wiec wahniecia wagi mam spore. Ostatnie 3-4 lata moja waga sie nie zmieniala, wiec to dla mnie szok. Nie przejmuj sie i powiedz lekarzowi, uwazam, ze powinien wiedziec. Mysle, ze ta uwaga nie zrobilaby wrazenia na nikim specjalnie, a na Tobie owszem, bo masz taka przeszlosc. Pewnie powiedzial to, bo jest sporo dziewczyn, ktore zachodzac w ciaze klada sie na kanapie i jedza, niczym sie nie przejmujac i wtedy to nie jest zdrowe.

Ja mam zamiar zapytac dzisiaj na wizycie moja gin czy taki skok masy to normalne, mam nadzieje, ze powie, ze tak na pewno nie pomaga mi to, ze przestalam cwiczyc w ciazy, bo najpierw lezalam przez miesiac i patrzylam w sufit wymiotujac co chwila, potem bylam wciaz oslabiona, a teraz jak sie dobrze czuje to to lozysko jest nisko i mam nie skakac.

Bardzo sie cieszę, ze dzisiaj sie widzimy dzidzia i mam nadzieje, ze dostane zielone swiatlo na ruch. No i moze pokaze czy jest chlopcem czy dziewczynka..?

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:21   #3664
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to cholernie trudne "jestem po bulimii proszę mi nie wracać uwagi na wage bi to dla mnie trudne"...ale może faktycznie to trzeba zrobić....

To była delikatna uwaga że w trzecim trumestrze będę tyć, więc mam uważać...ale dla mnie taka uwaga to koniec świata

"Zdrowa"...marmoladka co ty byś zrobiła? Powiedziała i poprosiła o wyrozumiałość?

Edit. Doczytałam.....u mnie też mało kto wie.mąż wie, bo mnie wtedy nie znał, a jak miałam problem to tylko psycholog i prZyjaciółka..
Ja bym nie powiedziała.
Piszę ,,zdrowa'' bo już nie wymiotuję, uporałam się też z demonami i szanuje swoje ciało, ale raz na jakiś czas też mnie dopadają myśli o dietach itd.
Teraz kiedy kompletnie nie mam kontroli nad swoim ciałem wraca to częściej.
Jednak cały czas staram się sobie na pierwszym miejscu stawiać to, że moje ciało wykonuje teraz najpiękniejsza rzecz jaką można sobie wyobrazić, że po latach nie szanowania go i pogarszania ,powinnam je ozlocic.
To jest bardzo ciężkie temat, ja nawet w czasie leczenia niepłodności żadnemu specjaliście nie przyznałam się ,że choruję/chorowałam na bulimię.

Ale jeżeli tutaj masz sytuację,że lekarz ma takie a nie inne podejście, ciśnie na wagę to możesz mu wspomnieć,że borykalas się z zaburzeniami odżywiania i to dla Ciebie bardzo trudny temat.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:22   #3665
Guerka
Wtajemniczenie

Ohhh muszę Was nadrobić od rana. Dziewczyny pamietacie body z sowką które dostałam? Mam juz komplet dokupilam spodenki Jakby któraś była zainteresowana to w cocodrillo jest wyprzedaż 70% nie dalam rady i kupiłam jeszcze body 20180201_110635.jpg20180201_110704.jpg

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-02-01, 11:22   #3666
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Triolka, nie przejmuj sie. Ja dzisiaj stanelam na wage i mam: w dwa tygodnie 2kg. A jak mowilam waze sie na czczo i nago, takze w miare powtarzalne warunki. Od poczatku ciazy juz +4,5kg, a jeszcze jak wymiotowalam to schudlam na poczatku 3kg, wiec wahniecia wagi mam spore. Ostatnie 3-4 lata moja waga sie nie zmieniala, wiec to dla mnie szok. Nie przejmuj sie i powiedz lekarzowi, uwazam, ze powinien wiedziec. Mysle, ze ta uwaga nie zrobilaby wrazenia na nikim specjalnie, a na Tobie owszem, bo masz taka przeszlosc. Pewnie powiedzial to, bo jest sporo dziewczyn, ktore zachodzac w ciaze klada sie na kanapie i jedza, niczym sie nie przejmujac i wtedy to nie jest zdrowe.

Ja mam zamiar zapytac dzisiaj na wizycie moja gin czy taki skok masy to normalne, mam nadzieje, ze powie, ze tak na pewno nie pomaga mi to, ze przestalam cwiczyc w ciazy, bo najpierw lezalam przez miesiac i patrzylam w sufit wymiotujac co chwila, potem bylam wciaz oslabiona, a teraz jak sie dobrze czuje to to lozysko jest nisko i mam nie skakac.

Bardzo sie cieszę, ze dzisiaj sie widzimy dzidzia i mam nadzieje, ze dostane zielone swiatlo na ruch. No i moze pokaze czy jest chlopcem czy dziewczynka..?

Trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję, że poznasz płeć

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Ohhh muszę Was nadrobić od rana. Dziewczyny pamietacie body z sowką które dostałam? Mam juz komplet dokupilam spodenki Jakby któraś była zainteresowana to w cocodrillo jest wyprzedaż 70% nie dalam rady i kupiłam jeszcze body Załącznik 7413731Załącznik 7413736

Ojej

Stary 2018-02-01, 11:25   #3667
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł na prezent na walentynki dla tz? Nie obchodzimy jakoś mocno tego święta, ale jest miło

W zeszłym roku świętowalismy w domu (a dokładniej w łóżku hahaha) . Zrobiłam spaghetti i truskawki w białej czekoladzie zjedliśmy obiad w łóżku i już w tym łóżku do późnej nocy zostaliśmy super to wspominam, świece i muzyka...

Ale w tym roku nic takiego z wiadomych względów nie planujemy tz pewnie kupi mi kwiaty i zaprosi na kolację. Ja bym mu chciała kupić coś 'od serca'. Nie musi kosztować fortuny, nawet lepiej jakby tak nie było... Tylko nie wiem co by to mogło być takiego 'od serca' chyba kiepska ze mnie żona

Pomyslu tez nie mam właśnie. Ale wydaje mi sie, ze pomysl z tamtego roku zdecydowanie można powtorzyc chyba ze macie jakies przeciwwskazania do seksu teraz? My dostalismy na te dwa tygodnie bana, jak lozysko sie podniesie to mam nadzieje dzisiaj juz sie ban skonczy i w zasadzie to podsunelas mi dobry pomysl, taka kolacja w lozku to swietna sprawa. Dostalam w ubieglym roku sexi bielizne, ale niestety w tym roku juz sie w nia nie zmieszcze, bo cycki Tylko po co komu bielizna, skoro potem sie ja zdejmuje..?

Stary 2018-02-01, 11:30   #3668
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyslu tez nie mam właśnie. Ale wydaje mi sie, ze pomysl z tamtego roku zdecydowanie można powtorzyc chyba ze macie jakies przeciwwskazania do seksu teraz? My dostalismy na te dwa tygodnie bana, jak lozysko sie podniesie to mam nadzieje dzisiaj juz sie ban skonczy i w zasadzie to podsunelas mi dobry pomysl, taka kolacja w lozku to swietna sprawa. Dostalam w ubieglym roku sexi bielizne, ale niestety w tym roku juz sie w nia nie zmieszcze, bo cycki Tylko po co komu bielizna, skoro potem sie ja zdejmuje..?

Nie mamy żadnych przeciwwskazań co do seksu... Ale wiadomo seks w ciąży jest inny (trzeba uważać na brzuch).

No i raczej tego nie powtórzymy bo przepraszam za bezpośredniosc, ale nie wyobrażam sobie teraz w moim stanie kilka godzin w łóżku się seksić

Bielizna od tego jest żeby była na 15 sekund haha a mam też taką od tz, której nie trzeba ściągać ma dziury w odpowiednich miejscach.. A kiedyś kupiłam taką na wiązanie w kokardki, także też jej ściągać nie trzeba

Stary 2018-02-01, 11:32   #3669
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety.

Dziewczyny muszę się wyżalić😔
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć🙁
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć😢
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera😢 może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd😔

Powiedz lekarzowi. Bo każdy komentarz będzie Cię dobijal. A jak gin ogarnięty to uszanuje to. Nie wartto, żebyś znów wpadła w sidła bulimi.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:53   #3670
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ohhh muszę Was nadrobić od rana. Dziewczyny pamietacie body z sowką które dostałam? Mam juz komplet dokupilam spodenki Jakby któraś była zainteresowana to w cocodrillo jest wyprzedaż 70% nie dalam rady i kupiłam jeszcze body Załącznik 7413731Załącznik 7413736

Matko, czemu ja jeszcze nie znam płci takie piękne ciuszki, za taką śmieszną kasę, ale mało uniseksów
Myślicie, że 8 lutego coś jeszcze będzie z wyprzedaży ?
Stary 2018-02-01, 11:57   #3671
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Matko, czemu ja jeszcze nie znam płci takie piękne ciuszki, za taką śmieszną kasę, ale mało uniseksów
Pacia myślę ze będzie, ja bylam stacjonarnie i jeszcze duzo tego mieli i fakt ceny wyprzedażowe super i jakość tez bardzo dobra

Stary 2018-02-01, 11:59   #3672
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
No to pewnie pójdę około 12.02- już się cieszę na to siedzenie w przychodni.

Nie sposób się z Wami nie zgodzić, ale ze mnie taki ciężki przypadek, choć już i tak nie panikuję tak jak wcześniej. Staram się myśleć pozytywnie i też czasem powiem Stasiowi, żeby w końcu ruszył tyłek na tyle, żebym poczuła, choć czasem coś mi zabulgocze w brzuchu, ale nie mam pojęcia czy to on czy jelita

Mam dylemat z moją szefową czy jej mówić, że chcę wziąć L4 od następnej wizyty czy lepiej nie, teoria mówi, że L4 nie powinno się planować, z drugiej strony lepiej bym się czuła gdybym ją uprzedziła, ale nie wiem czy to nie zostanie źle odebrane. ;/
Są różne sytuacje. Jeszcze w mojej poprzedniej pracy była dziewczyna, która uprzedziła kierownika, od kiedy pójdzie na L4 - mogliśmy jej wtedy zrobić pożegnanie i nawet kupiliśmy jej jakiś prezent Inna pracowała bardzo długo, ale w pewnym momencie nagle trafiła do szpitala i od tego czasu już jej nie było - wtedy szefowa (bezdzietna stara panna:P) jakoś źle to skomentowala :/ Także reguły nie ma, ja bym na twoim miejscu powiedziała od kiedy planujesz iść - możesz powiedzieć, że już nie dajesz rady, jesteś zmęczona itp. i że na nastepnej wizycie wezmiesz zwolnienie. Ciąża to nieprzewidywalny stan.. ja planowałam pracować do końca marca, ale nie dałam rady A u mnie jeszcze jest taki minus, że w tej obecnej pracy jestem bardzo krótko..

Cytat:
W takim razie powiedziałabym o planowanym L4.

Mi też obiecali podwyżkę i jakoś do tej pory jej nie widzę tak więc fajnie, że dostałaś.
Chciałam pracować jak najdłużej ale skoro u mnie w firmie mówią co innego, a co innego robią i nie szanują pracownika to nie będę mieć skrupułów pójść na L4 od kwietnia albo nawet wcześniej jak stwierdzę, że już czas.

Też myślałam żeby sobie wziąć urlop ale jednak zostawię go na 'po' urlopie macierzyńskim.
Wow do końca kwietnia - no to podziwiam, bardzo długo planujesz pracować.. Ale faktycznie, znam troche dziewczyn, które bardzo długo pracują, nawet do 8 miesiąca..

Cytat:
Niestety.

Dziewczyny muszę się wyżalić😔
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć🙁
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć😢
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera😢 może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd😔

Jestem w podobnej sytuacji - ja kilka lat temu chorowałam na anoreksję:/
Musiałam stosować diety i wiele suplementów, aby odbudować swój organizm. Przed ciążą miałam już dobrą wagę, byłam idealnie szczupła, ćwiczyłam na siłowni. Jak zaszłam w ciążę, miałam mdłości, ciągnęło mnie do słodyczy, moja dieta diametralnie się zmieniła, no i zero ćwiczeń. Dość mocno już przytyłam i czuję się z tym fatalnie, ale nie przejmuję się - myślę że po ciąży wrócę do swojej wagi, bo mam silną wolę i dużo cwiczyłam przed ciążą, więc pewnie będzie mi łatwiej.. A korzystasz z pomocy psychologa?

Cytat:
Nie mamy żadnych przeciwwskazań co do seksu... Ale wiadomo seks w ciąży jest inny (trzeba uważać na brzuch).

No i raczej tego nie powtórzymy bo przepraszam za bezpośredniosc, ale nie wyobrażam sobie teraz w moim stanie kilka godzin w łóżku się seksić

Bielizna od tego jest żeby była na 15 sekund haha a mam też taką od tz, której nie trzeba ściągać ma dziury w odpowiednich miejscach.. A kiedyś kupiłam taką na wiązanie w kokardki, także też jej ściągać nie trzeba

My z okazji Walentynek pewnie wybierzemy się do kina i na kolacje.. Czyli nic oryginalnego, ale jakoś nie przykładamy szczególnej wagi do tego dnia.. Co do seksu w ciąży, to również nie mamy przeciwskazań, lekarz kazał tylko uważać, ale jakoś nie ciągnie mnie do tego, przez to że przytyłam, nie czuję się dobrze teraz w swoim ciele:/ Przed ciążą bardzo dbałam o sylwetkę A myślę, że powinniśmy wykorzystać teraz ten czas, bo po porodzie może być jeszcze gorzej:/
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 12:05   #3673
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno seksem w ciąży trzeba się cieszyć i tylko szukać dogodnych pozycji. ja nie mam przeciwwskazań więc powinnam się do tego stosować, ale chęci też nie mam wcale, nad czym TŻ ubolewa bardzo.
Liczę na to, że na L4 chęci wrócą jak będę taka wypoczęta.

U nas walentynki mało kiedy się zdarzają bo zazwyczaj Tż jest w pracy więc nie obchodzimy ich w żaden sposób. zresztą małż jest z tych, którzy nie znoszą robić prezentów i powtarza, że to komercyjne święto i nie ma sensu go obchodzić. Ale z racji tego, że ostatnio przechodzi trochę celibat myślę, że dobre przytulanki będą dla niego najlepszym prezentem

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 12:16   #3674
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Ja to już nie pamiętam co to klasyczny sex
Od połowy października celibat

Stary 2018-02-01, 12:22   #3675
Guerka
Wtajemniczenie

U nas tez nie ma rewelacji, na poczatku był zakaz ze wzgledu na plamienia a jak juz dostalismy zielone światło to ochoty nie ma

Stary 2018-02-01, 12:23   #3676
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Pacia myślę ze będzie, ja bylam stacjonarnie i jeszcze duzo tego mieli i fakt ceny wyprzedażowe super i jakość tez bardzo dobra

Super akurat UP będę mieć niedaleko największej galerii w Krakowie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
Wow do końca kwietnia - no to podziwiam, bardzo długo planujesz pracować.. Ale faktycznie, znam troche dziewczyn, które bardzo długo pracują, nawet do 8 miesiąca..
Co prawda pisząc do kwietnia, miałam na myśli do świąt ale w porównaniu do tego, że planowałam jak najdłużej (głupia ja ) to i tak wydaje mi się to optymalne założenie.
Ale może pójdę wcześniej na L4, bo dopiero siedzę w pracy 5h a już mnie brzuch boli od tego siedzenia, a co dopiero jak brzuch będzie większy
Stary 2018-02-01, 12:31   #3677
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda pisząc do kwietnia, miałam na myśli do świąt ale w porównaniu do tego, że planowałam jak najdłużej (głupia ja ) to i tak wydaje mi się to optymalne założenie.
Ale może pójdę wcześniej na L4, bo dopiero siedzę w pracy 5h a już mnie brzuch boli od tego siedzenia, a co dopiero jak brzuch będzie większy
święta zaczynają się końcem marca więc brzmi to rozsądnie

Ja staram się co jakiś czas wyjść i się trochę ruszyć, ale ludzie też potem na to niektórzy krzywo patrzą jak się tak szlajam po biurowcu
Choć podobno co godzinę przysługuje nam 15 minut przerwy

6.09.2014 -
Stary 2018-02-01, 12:32   #3678
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Też się ludze że po 8 lutym jeszcze się na jakąś wyprzedaż zalapie
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 12:45   #3679
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam UP 5 lutego i też liczę że jeszcze będą wyprzedaże. Ale ale!!! Wczoraj zamówiłam ze smyka różowe pajace rozmiar 50 dla moich dziewczyn Jestem z siebie taka dumna
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 12:48   #3680
aankaa092
Zakorzenienie

Znowu chciałam nadrobić i znowu mi znikely cytaty :/

Dziś leżę na kanapie cały dzień. dostałam wczoraj takiej biegunki ze dziś się ciągnęła dalej. Do tego ból brzucha i niestety zaczęłam plamić najprawdopodobniej z odbytu już wizyta na 16umowiona. Ale mała kopie jak najęta.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 13:07   #3681
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
święta zaczynają się końcem marca więc brzmi to rozsądnie

Ja staram się co jakiś czas wyjść i się trochę ruszyć, ale ludzie też potem na to niektórzy krzywo patrzą jak się tak szlajam po biurowcu
Choć podobno co godzinę przysługuje nam 15 minut przerwy
No właśnie wiem, że nam przysługuje te 15 min ale ja za bardzo nie mam gdzie pójść...Moje spacerki to tylko biurko-wc. Gdyby było ciepło to bym na zewnątrz po prostu wyszła. Ale takie odrywanie się co 45 min by mnie wybijało z rytmu
Stary 2018-02-01, 13:19   #3682
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Dziś leżę na kanapie cały dzień. dostałam wczoraj takiej biegunki ze dziś się ciągnęła dalej. Do tego ból brzucha i niestety zaczęłam plamić najprawdopodobniej z odbytu już wizyta na 16umowiona. Ale mała kopie jak najęta.
Biedna! Wracaj do sił prędko bo pewnie biegunka Cie mega osłabiła.

Cytat:
No właśnie wiem, że nam przysługuje te 15 min ale ja za bardzo nie mam gdzie pójść...Moje spacerki to tylko biurko-wc. Gdyby było ciepło to bym na zewnątrz po prostu wyszła. Ale takie odrywanie się co 45 min by mnie wybijało z rytmu
Też mam z tym problem więc większość czasu siedzę i tak :/ Jakby czas pracy był skrócony o ten czas jakby te 15 minut pozbierać do kupy to większy by to sens miało

6.09.2014 -
Stary 2018-02-01, 13:22   #3683
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:

Uuulala, moja bez dziur Wiadomo, ze inny, ale trzeba sie cieszyc tym co mamy, bo..po porodzie przez jakiś czas celibat!

Mysle, ze mamy fajna pore na poród, bedzie mozna robic spacery, do listopada jest duzo pysznych, swiezych warzyw i owocow, bedzie spoko

Stary 2018-02-01, 13:27   #3684
aankaa092
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Biedna! Wracaj do sił prędko bo pewnie biegunka Cie mega osłabiła.

Też mam z tym problem więc większość czasu siedzę i tak :/ Jakby czas pracy był skrócony o ten czas jakby te 15 minut pozbierać do kupy to większy by to sens miało
Ja miałam prace przy kompie i miałam ją skróconą o polowe. Mogłam tylko 4h sędziwy przy kompie. Nastepne 4 miałam spędzać na pracy, ale bez komputera. Nie ogarniałam tego, bo zwykle było tak, ze musiałam siedziec przy kompie jednego dnia cały czas, a drugiego godzinę...
Teraz doczytałam. Zmieniło się w 2017 prawo i kobieta ciężarna ma przerwy 10min/1h +15minut zwykłej przerwy pracowniczej.

Mam zupełnie inne pytanie. Czy wam mleko z piersi wycieka? Ja już 2 razy się obudziłam z klejącą się ręką i częścią piersi oraz na klatce piersiowej miałam lepiącą się plamę. Wczoraj zauważyłam, jak szlam spac, ze się lekko sączy z piersi. Czytałam, ze to normalne, ale kurde, denerwujące.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2018-02-01 o 13:31
Stary 2018-02-01, 13:30   #3685
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysle, ze mamy fajna pore na poród, bedzie mozna robic spacery, do listopada jest duzo pysznych, swiezych warzyw i owocow, bedzie spoko

Nooo dokładnie, pora na poród fajna. Ja sobie zawsze myślałam że fajnie było by rodzić na wiosnę/lato żeby z dużym brzuchem chodzić jak już jest cieplej(ale jeszcze nie upalnie) a nie w zimie jestem strasznym zmarzluchem i jak widzę kobiety w zaawansowanej ciąży z rozpiętą kurtką to mi się słabo robi
Stary 2018-02-01, 13:30   #3686
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:

Kurcze nie dobrze, ale przy biegunce bardzo ważne jest nawodnienie, więc pij dużo. Ja Cię pocieszę ja miałam na odwrót silne zaparcia i czasami aż krew się pojawia bo mi brzydko mówiąc pękało od środka Na razie dzięki Bogu jest lepiej codziennie bez wysiłku, ale się boje jak dalej będzie. Może jakaś jelitówka?

Ja dzisiaj już lepiej mniej się martwie, wczoraj hormony jednak wygrały. Dzisiaj po przemyśleniach wiem, że trzeba się z tego cieszyć co mamy, a nie zamartwiać na zapas.

Syn na bajkach przeżyje te pare miesięcy trudno się mówi, musi być jak jest Będę złą matką do maja
Stary 2018-02-01, 13:37   #3687
aankaa092
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Kurcze nie dobrze, ale przy biegunce bardzo ważne jest nawodnienie, więc pij dużo. Ja Cię pocieszę ja miałam na odwrót silne zaparcia i czasami aż krew się pojawia bo mi brzydko mówiąc pękało od środka Na razie dzięki Bogu jest lepiej codziennie bez wysiłku, ale się boje jak dalej będzie. Może jakaś jelitówka?

Ja dzisiaj już lepiej mniej się martwie, wczoraj hormony jednak wygrały. Dzisiaj po przemyśleniach wiem, że trzeba się z tego cieszyć co mamy, a nie zamartwiać na zapas.

Syn na bajkach przeżyje te pare miesięcy trudno się mówi, musi być jak jest Będę złą matką do maja
Pije, pije ale jelitówka na pewno to nie jest, bo żeby zatrzymać biegunkę wystarczyła No-spa i czekolada.
Musisz zwiększyć ilosc błonnika w diecie i wody przy zaparciach. Może tez bierzesz jakiś lek, który powoduje zatwardzenia. Tez je miałam, ale przestałam jeść czekoladę i w końcu mogę znowu jeść len mielony na kanapkach i robić kanapki z pełnoziarnistego pieczywa, wiec mogło mnie to przeczyścić.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Nooo dokładnie, pora na poród fajna. Ja sobie zawsze myślałam że fajnie było by rodzić na wiosnę/lato żeby z dużym brzuchem chodzić jak już jest cieplej(ale jeszcze nie upalnie) a nie w zimie jestem strasznym zmarzluchem i jak widzę kobiety w zaawansowanej ciąży z rozpiętą kurtką to mi się słabo robi
Inna sprawa, ze chodzenie z wielkim brzuchem w czasie upałów tez dobre nie jest cieszę się ze rodzimy w czasie kiedy robi się już serio ciepło i będzie pare miesięcy na spacery bez konieczności ubierania dziecka w 10miliardow warstw.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-01, 13:40   #3688
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Ja chyba muszę zamówić takie wkładki antypotowe pod pachy.
Tak jak nigdy pod pachą się nie pocilam, tak w ciąży masakra.
W każdej bluzce mokre placki pod pachami

Stary 2018-02-01, 13:52   #3689
sweetrose
Rozeznanie

Podziwiam te które pracują jak wy dajecie radę. Ja to jestem taka osłabiona że nie mam siły na nic. Coś nie mogę się doczekać dobrego samopoczucia. W przyszłym tygodniu idę na badanie krwi i coś czuję że wyjdzie mi anemia.
Cytat:

Biedna, dobrze że udało Ci się tak szybko umówić wizytę. Biegunki ponoć niebezpieczne w ciąży

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 14:06   #3690
Feliska
Zakorzenienie

Matko, dostałam cały wór ciuszków... i to tylko 56-68 od przyjaciółki, podejrzewam, że drugi wór dostanę przed porodem - 74-80 jest tego tyle, że ciężko mi sobie wyobrazić jeszcze kupowanie więcej wszystkiego jest po min. 10-15 sztuk
Także chyba zakupy ciuszkowe zostaną aktualnie ukrócone i kupuję już tylko to, co albo mi się mega spodoba, albo znów będzie na super wyprzedaży (ale to pewnie dopiero kwiecień-maj, jak będą wyprzedaże wiosenne) :P

triolka ja bym powiedziała lekarzowi jaki miałaś wcześniej problem, że wydaje Ci się, że te 5 kg to nie jest tak dużo i prosisz o większą wyrozumiałość w tym względzie, bo to dla Ciebie trudny temat. Jeśli jest w porządku to na pewno zrozumie

pajeczyna czekamy na relację z Twojej wizyty! i czy w końcu się tam ujawni kto u Ciebie siedzi

Ja sobie już na tym etapie nie wyobrażam pracować, jestem dużo słabsza niż normalnie, szybko łapię zadyszkę i często mi słabo. W mojej pracy to w ogóle nie wchodziłoby w grę...

także podziwiam dziewczyny, które jeszcze pracują
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości