|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
no chwilowo mam jonhsona (chwale sobie) a zanim mi sie skonczy to minie miesiąc a nie chce kupowac babydreama na obóz bo moze mi sie nie spodobac, a nie cierpie jak mi sie włosy kołtunią
chyba narazie dam sobie spokój
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cierpię takich sytuacji, kiedy staram się trzymać wyznaczonego planu(mycie odżywką), a tu mi takie cuda wyskakują
|
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
Ja po babydreamie nie moge rozczesać,mam kołtuny, są barzdo tępe.NIe mogę nawet rozczesać ich palcami..;/
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem pod wrażeniem tego szamponu i pierwszy raz dumna z mamy, choc ona kupiła, bo zobaczyła promocje W połączeniu z odżywką Joanny, czyni na moich cienkich i przetłuszczających się włosach cuda. Sa strasznie mocne i jest ich dużo. Dodatkowo przestały mi wypadac Jutro mam w planie nałożyc Kallosa, zobaczymy, jakie jutro beda.
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam odżywkę z tej serii, ale nie pamiętam, czy cokolwiek zdziałała(kupiłam ją na zasadzie"przeczytałam-że-trzeba-używać-odżywek-to-kupiłam-pierwszą-lepszą ).
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też za Schaumą ogólnie nie przepadam...ale ten to rewelacja...a pokusze Cie jeszcze troszke, może ja jakiś odkryje, z którego będziecie wszystkie zadowolone W końcu majątku nie kosztuje
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
'Estelle' - ja jestem dosc duzym uczuleniowcem. Skora mojej
twarzy i glowy toleruje bardzo malo dobrodziejstw kosmetycznych. Byc moze dlatego olejki byly nietrafionym zakupem. Wiele dziewczyn jest prawie wniebowzieta. Tak samo jak z seria MATRIX Biolage : dla mnie wielkie nic ! Mam nadzieje, ze Tobie olejki przypadna go gustu. E, co tam Tobie ... Twoim wlosom. |
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Schauma ziołowy (taki zielony) na opakowaniu jest napisane, że to nowość
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Domi7ks, to ten->klik! ?
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej to nie ten To ja wczoraj mała gafe popełniłam przepisując skład z KWC, ale teraz patrze, to jest ten sam, tylko u mnie inna kolejność![]() Najwidoczniej, skoro mój jest nowościa, to może to jakąs nowa formuła. Dodatkowo ta pani na opakowaniu jest inna, co nie zmienia faktu, że oba ziołowe i oba zielone
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Albo jak np. często produkty Dove mają inne nazwy i opakowania a skład ten sam, jak byk stoi parę takich kwiatków już wyczaiłam
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Przyczajenie
|
cześć. Możecie mi polecić dobrą linię szamponów i odżywek? Niedługo jadę nad morze i wiem, że moje włosy będą potrzebowały pomocy. Pozdrwiam
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=29 https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=96 |
|
|
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
witam
napewno juz to bylo tutaj napisane 100 razy ale troszke duzo tego, jakby ktos mial chwilke cierpliwosci i moglby mi cos polecic do rozjasnianych, bardzo zniszczonych wlosow, zazwyczaj uzywam szamponow elseve, glis kur ostatnio matrix biolage i odzywki kallos, od czasu do czasu eks, spray gliss kur bez splukiwania, slyszalam cos o jakiejs domowej masce z nafty kosmetycznej, zoltka i cos tam jeszcze |
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Na górze strony jest taka opcja <przeszukaj wątek> wpisujesz odpowiednią frazę, klik w <idź> i... masz odpowiedz..
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz poprzeglądać wątek i popróbować troche kosmetyków dla siebie. W taki sposób każda z nas metodą prób i błędów znajduje coś dla siebie
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy zajrzec na glowna strone tego forum i masz podwieszona sciage dot. pielegnacji wlosow suchych i zniszczonych
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Tym bardziej, że każda z nas ma inne włosy i to, co jest dobre dla kogos, u innego może zrobić "spustoszenie"
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stosujesz jedynie szampon z tej serii... on bardzo wysusza włosy;/ przestan go uzywac, bo jak te kołtuny zaczniesz rozczesywac to sobie wlosy połamiesz A nie próbowałaś Kuracji wzmacniającej Joanna Rzepa...?? nakłada się ja po myciu włosow na skóre glowy i nie spłukuje....?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
ponawiam pytanie:
słyszałam, że nie powinno się chodzić za długo w związanych włosach, bo nie oddychają? tyczy sie to zwykłego kucyka czy jak włosy są np w ścisłym koku? |
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy nie mogą oddychać z definicji
są martwe
|
|
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jestem jakims profesjonalista, ale z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze czeste lub dlugotrwale mocne upiecie/zwiazanie wlosow 'meczy cebulki' (nie wiem jak to okreslic). mialam taki okres (kiedy jeszcze mialam normalne, zdrowe wloski) ze mocno upinalam wlosy w podobna fryzurke. skonczylo sie to tym, ze bardziej ochoczo zaczely mi wypadac, a poza tym w pewnych miejscach bolala mnie skora glowy(a moze cebulki) kiedy sie czesalam lub dotykalam wlosy.sorki za takie pokraczne wytlumaczenie, bo sie za bardzo nie znam poza tym tez gdzies czytalam ze lepiej, jesli mozliwe nosic wlosy rozpuszczone.
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam coś takiego : Zdrowy włos może znieść jednorazowo obciążenie do 100 g. Jednak, gdy nadmierne obciążenie utrzymuje się przez dłuższy czas, może dojść do uszkodzenia korzenia włosa, a efektem tego będzie wypadnięcie włosa. Takie przypadki zdarzają się kobietom zaczesującym włosy w mocno upięty koński ogon lub ścisły warkocz. |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
może Jolie albo Estelle będzie wiedziec czy lepiej spinac czy nosić rozpuszczone
a może najlepiej lekko związywac gumką
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Mam plan regeneracji włosów. Napiszcie mi czy nie za duzo tych odzywek. Nie chce stracic wlosow
A kiedys stracilam ich wiele wlasnie przez przedobrzenie odzywek![]() -Wax co 3 dni -olejek rycynowy+żółtko (własnie nie wiem jak czesto..??) -odżywka Kallosa (1-2 razy w tyg) -nafta kosmetyczna(3 razy w tygodniu) wiec wychodzi ze przy kazdym myciu wlosow stosowalabym maseczke
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałyście czegoś takiego? nie robią się przez to tłuste włosy? a kiedy je umyć po takim eksperymencie? że aby uzyskać złotą poświatę trzeba raz w tygodniu spłukać włosy w herbacie z rumianku. wystarczy ją ostudzić i zostawić 2-3 minuty na włosach, a następnie spłukać wodą. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

chyba narazie dam sobie spokój

Nie cierpię takich sytuacji, kiedy staram się trzymać wyznaczonego planu(mycie odżywką), a tu mi takie cuda wyskakują

i pierwszy raz dumna z mamy, choc ona kupiła, bo zobaczyła promocje