Mamusie majowe 2018 cz. 6 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-01, 23:25   #301
Ladymama85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6

Jak ktoś potrzebuje to od 60zł dostawa dpd gratis

https://smalldesign.pl/
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 23:34   #302
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie - ale to już trochę temu - musiałam sobie co nieco przemyśleć ... już mi lepiej ale jeszcze jednak nie do końca- ...
U nas wszystko dobrze- Lenka ma prawidłowe wymiary i rozwija sie tak jak należy - niby wszystko dobrze ale musze to skonsultować jeszcze z kimś innym bo mi trochę rzeczy nie daje spokoju ....
W końcu dostałam piękne foteczki - tzn musiałam sobie je wywołać z płytki i to tez od razu uczyniłam ... Pucus Mój Kochany ❤️
No to tak mniej więcej w skrócie - nie będę pisać ze mi smutno czy ze się martwię bo już nie chce Was zamęczać ... myśle ze sobie porycze i mi przejdzie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super, zeże z Lenka wszystko ok, ale co Cię trapi?

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja jestem po mojej przyspieszonej wizycie i dopiero teraz jestem załamana... Dieta to jednak pikuś. W związku z tą cukrzycą będę miała wywoływaną ciążę w 39 tygodniu. Rycze...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Obawiam się, że u mnie też tak się skończy. Będziesz pod kontrolą to będą monitorować stan dziecka. Też nie chce się z synem rozstawać na długo, ale jak mus to mus. Jutro się dowiem co do mnie planuje gin, obym tylko o wszystkim pamiętała.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 03:59   #303
domii29
Zakorzenienie

Niud mam nadzieje ze jak sie przespisz to poczujesz sie lepiej po tych wczorajszych informacjach

Domima co jest?

No dobra wpadlam w lekka panike. Pierwszy raz w zyciu mam taka sytuacje... Synek przez caly dzien mial temp 37.1, u pani doktor oczywiscie ani kataru, ani kaszlu a temperatura wynosila ksiazkowo 36.6 . Kolo 23 wydawal mi sie od nowa cieply, zmierzylam temp bylo 38.6 wiec jako ze szlam spac a balam sie ze temperatura bedzie wzrastac podalam mu przeciwgoraczkowy. Od 2 godzin jest chlodny i termometr pokazuje 34.5 stopnia. Przelecialam juz caly intrnet i wyczytalam ze to oslabienie po chorobie i trzeba przeczekac ale kurcze martwie sie, jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktokolwiek mial taka niska temperature

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 05:39   #304
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Niud mam nadzieje ze jak sie przespisz to poczujesz sie lepiej po tych wczorajszych informacjach

Domima co jest?

No dobra wpadlam w lekka panike. Pierwszy raz w zyciu mam taka sytuacje... Synek przez caly dzien mial temp 37.1, u pani doktor oczywiscie ani kataru, ani kaszlu a temperatura wynosila ksiazkowo 36.6 . Kolo 23 wydawal mi sie od nowa cieply, zmierzylam temp bylo 38.6 wiec jako ze szlam spac a balam sie ze temperatura bedzie wzrastac podalam mu przeciwgoraczkowy. Od 2 godzin jest chlodny i termometr pokazuje 34.5 stopnia. Przelecialam juz caly intrnet i wyczytalam ze to oslabienie po chorobie i trzeba przeczekac ale kurcze martwie sie, jeszcze sie nie zdarzylo zeby ktokolwiek mial taka niska temperature

Jak sytuacja? Może termometr przeklamuje? Tak niskiej temp jeszcze też nie widziałam u,mojego młodego, ale może to faktycznie,oslabienie. Spocil się i wyziebil?

Dzień dobry

Dzisiaj wizyta, mam,nadzieję ze poza anemia i cukrzycą jeszcze coś nie wyskoczy nowego.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 06:46   #305
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dzien dobry 🌼
Edzka za wizyte 😘
Domii a probowalas sobie zmierzyc temperature dla spr termometru? Moze cos z nim nie tak?
Domima czekamy az nam napiszesz co Cie trapi
Co do finansow, my mamy wspolne konto. Przed slubem jak juz zamieszkalismy razem to byly dwa, ale i tak przelewalismy calosc na jedno, po prostu zeby dwa razy nie zalatwiac formalnosci w banku maz mnie dopisal do swojego jak juz mialam nowy dowod wyrobiony. Nikt nikomu nie wylicza ile na co wydal czy kto ma wieksza wyplate. Wieksze wydatki i tak ustalamy razem. Zakupy zazwyczaj tez razem robimy wiec maz ma swiadomosc ile kosztuje jedzenie np.
Jeszcze 15min i bede dzwonic na rejestracje, mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze wbic na tego 26.03 do mojej gin na nfz.
Chlopaki od szwagra spali ladnie cala noc, nie dalam im ogladac glupot na yt ani cartoon network i zaden sie w nocy nie budzil 😎 jestescie moze bardziej w temacie, poleccie mi jakis film animowany to im dzis zrobie kino w domu (maja 6 i 7 lat).

Tak jak myslalam... nie ma szans juz sie dostac na marzec do mojej gin na nfz. Chyba, ze jakas pacjentka moze zrezygnuje. No coz, pojde prywatnie to chociaz zobacze synusia ❤

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-02-02 o 07:10
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 07:40   #306
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Martwi mnie jedna rzecz, wszystkie kaftaniki, body mają te metalowe zatrzaski, które są po drugiej stronie. Mam nadzieję, że mój synuś po mnie nie będzie miał alergii na nikiel, bo to byłaby katastrofa. Ja muszę sobie wszystkie napy w jeansach od spodu podszywać kawałkami bawełny, uczulaja mnie nawet te haftki przy staniku, chociaz ciała bezpośrednio nie dotykają, bo mają podkład czy przy odpinanych ramiączkach te małe elementy. Nawet po sztućcach mam czasem wysypkę. Koszmar! Lokomocyjna i alergie synku są be!

u mnie też uczulenie na nikiel! Ale przede wszystkim w biżuterii (białe złoto takie piękne, ale lubią domieszać...). Napy od spodni i haftki to tylko kilka razy mi się zdarzyło. Guziki od dżinsów za to jak mi dotykały brzucha, to brrr, czy klamra paska...
Kiedyś lekarka mi podpowiedziała, żeby bezbarwnym lakierem do paznokci pomalować w zegarku tarcze od wewnątrz i tak też robiłam z guzikami, czy paskiem i przyznam, że pomaga. Spodnie z bigstara nie robiły mi problemu- może nie dodają niklu, albo na tyle mało, że nie reagowałam

a jeszcze zamiast napek mogą być guziki, ja mam kilka ubranek po mnie z nimi, to przyznam, że współczuję naszym Mamom zapinania tego... i to jeszcze częściej przecież niż przy pampersach...
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 07:50   #307
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Jak sytuacja? Może termometr przeklamuje? Tak niskiej temp jeszcze też nie widziałam u,mojego młodego, ale może to faktycznie,oslabienie. Spocil się i wyziebil?

Dzień dobry

Dzisiaj wizyta, mam,nadzieję ze poza anemia i cukrzycą jeszcze coś nie wyskoczy nowego.
Kciuki

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Edzka za wizyte
Domii a probowalas sobie zmierzyc temperature dla spr termometru? Moze cos z nim nie tak?
Domima czekamy az nam napiszesz co Cie trapi
Co do finansow, my mamy wspolne konto. Przed slubem jak juz zamieszkalismy razem to byly dwa, ale i tak przelewalismy calosc na jedno, po prostu zeby dwa razy nie zalatwiac formalnosci w banku maz mnie dopisal do swojego jak juz mialam nowy dowod wyrobiony. Nikt nikomu nie wylicza ile na co wydal czy kto ma wieksza wyplate. Wieksze wydatki i tak ustalamy razem. Zakupy zazwyczaj tez razem robimy wiec maz ma swiadomosc ile kosztuje jedzenie np.
Jeszcze 15min i bede dzwonic na rejestracje, mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze wbic na tego 26.03 do mojej gin na nfz.
Chlopaki od szwagra spali ladnie cala noc, nie dalam im ogladac glupot na yt ani cartoon network i zaden sie w nocy nie budzil jestescie moze bardziej w temacie, poleccie mi jakis film animowany to im dzis zrobie kino w domu (maja 6 i 7 lat).

Tak jak myslalam... nie ma szans juz sie dostac na marzec do mojej gin na nfz. Chyba, ze jakas pacjentka moze zrezygnuje. No coz, pojde prywatnie to chociaz zobacze synusia

Skok przez płot jest fajna

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
u mnie też uczulenie na nikiel! Ale przede wszystkim w biżuterii (białe złoto takie piękne, ale lubią domieszać...). Napy od spodni i haftki to tylko kilka razy mi się zdarzyło. Guziki od dżinsów za to jak mi dotykały brzucha, to brrr, czy klamra paska...
Kiedyś lekarka mi podpowiedziała, żeby bezbarwnym lakierem do paznokci pomalować w zegarku tarcze od wewnątrz i tak też robiłam z guzikami, czy paskiem i przyznam, że pomaga. Spodnie z bigstara nie robiły mi problemu- może nie dodają niklu, albo na tyle mało, że nie reagowałam

a jeszcze zamiast napek mogą być guziki, ja mam kilka ubranek po mnie z nimi, to przyznam, że współczuję naszym Mamom zapinania tego... i to jeszcze częściej przecież niż przy pampersach...
I spiochy takie z guzikami na ramionach ,to masakra szpitalna,wiecznie sie rozpinalo,bo te ciuchy u nas takie wyrobione ,no.ale te kilka dni przetrwalismy

Stary 2018-02-02, 07:50   #308
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Domii, pewnie faktycznie osłabiony, ale lepiej być czujnym.

Edzka, kciuki za wizytę.

Naleśniczku, a biżuteria to już w ogóle. Najlepiej "znoszę" żółte złoto. Paski, srebrne kolczyki też ciapię bezbarwnym. Pomaga dopóki ta warstwa się nie zetrze.
U mnie lokomocyjna po babci (mama mamy), alergia na nikiel po tacie. TŻ ma silną na pyłki. Odczula się, bo inaczej nie może funkcjonować.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-02-02 o 07:55
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 07:51   #309
Ladymama85
Zakorzenienie

Chyba dzisiaj sie w.miare wyspalam

Stary 2018-02-02, 07:59   #310
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ja odkąd wymioty mnie nie budzą, codziennie wyspana. 7,5 godziny snu i budzę się sama ok. 7-7.30. Nie miałam nigdy pobudki na siku, czasem synek kopaniem wybudzi ok. 3 czy 4. 5 minut i zasypiam. Ale pewnie później może przyjść bezsenność.

2014

Stary 2018-02-02, 08:00   #311
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odkąd wymioty mnie nie budzą, codziennie wyspana. 7,5 godziny snu i budzę się sama ok. 7-7.30. Nie miałam nigdy pobudki na siku, czasem synek kopaniem wybudzi ok. 3 czy 4. 5 minut i zasypiam. Ale pewnie później może przyjść bezsenność.

Wow ,ja od 2 dni znowu przywitalam wymioty i rano jiz kaszle ,bo gardlo cale.podraznione

Stary 2018-02-02, 08:02   #312
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ja już się swoje nawymiotowałam... Od 6-25 tygodnia codzienne a tfu

2014

Stary 2018-02-02, 08:16   #313
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Wow ,ja od 2 dni znowu przywitalam wymioty i rano jiz kaszle ,bo gardlo cale.podraznione

Biedna
Ja sie wysypiam ostatnio, chociaz w nocy kilka razy sie przebudzam, ale zaraz dalej ide spac. Nie wiem czy organizm sie przyzwyczaja juz do nocnych pobudek czy co 😂

Stary 2018-02-02, 08:18   #314
Ladymama85
Zakorzenienie

No ja swoje tez oberwalam :/ i jiz sie robi przesada
Dylemat dnia co gotowac

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Biedna
Ja sie wysypiam ostatnio, chociaz w nocy kilka razy sie przebudzam, ale zaraz dalej ide spac. Nie wiem czy organizm sie przyzwyczaja juz do nocnych pobudek czy co

Haha pogodzilas sie ze swoim losem

Stary 2018-02-02, 08:32   #315
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Lady, niech mijają te wymioty jak najszybciej.
Faktycznie to obdrapane gardło to koszmar.

Stokrotka, tak. Przystosowujesz się

2014

Stary 2018-02-02, 08:34   #316
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Co tu dzis taki spokoj z rana? Tylko my nie spimy? 😎

Stary 2018-02-02, 08:37   #317
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Śpią leniuchy!

2014

Stary 2018-02-02, 08:38   #318
myboyismine
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Jestem po wizycie - ale to już trochę temu - musiałam sobie co nieco przemyśleć ... już mi lepiej ale jeszcze jednak nie do końca- ...
U nas wszystko dobrze- Lenka ma prawidłowe wymiary i rozwija sie tak jak należy - niby wszystko dobrze ale musze to skonsultować jeszcze z kimś innym bo mi trochę rzeczy nie daje spokoju ....
W końcu dostałam piękne foteczki - tzn musiałam sobie je wywołać z płytki i to tez od razu uczyniłam ... Pucus Mój Kochany
No to tak mniej więcej w skrócie - nie będę pisać ze mi smutno czy ze się martwię bo już nie chce Was zamęczać ... myśle ze sobie porycze i mi przejdzie ...

lekarz powiedział coś co zaniepokoiło?

Cytat:
Ja jestem po mojej przyspieszonej wizycie i dopiero teraz jestem załamana... Dieta to jednak pikuś. W związku z tą cukrzycą będę miała wywoływaną ciążę w 39 tygodniu. Rycze...

ale to wszystko dla dobra maluszka

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Nie ładnie z jego strony na prawdę

U nas w ogóle jest troszkę inaczej, bo mamy jedno konto. Tz mnie dopisał do swojego i tam wpływają nasze wypłaty. Korzystamy z tego oboje , nie ma moje - Twoje. Nasze i koniec.
Może właśnie nie wszystkim by tak odpowiadało ,ale my z mężem w tej kwestii się dogadujemy i nam tam pasuje.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A mój nocki a ja taka spragniona

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Co Cię martwi że chcesz sprawdzić dalej ?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ojej kochana głowa do góry. Bądź silna

u nas też wspólne konto i nie ma problemów

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8103908 6]Myślę, że jak ktoś ma tendencję do bicia piany o pieniądze to jedno konto nie pomoże, wręcz mogłoby więcej awantur wywołać zwłaszcza, że spora część facetów nie ma pojęcia ile kosztują codzienne zakupy żywnościowe i są często zdziwieni no co te pieniądze jak woda idą skoro lodówka pusta

My mamy osobne konta i nigdy się nie ścięliśmy o pieniądze
Duże wydatki konsultujemy, małe każdy wedle uznania. Ale oboje jesteśmy chytruski i więcej chomikujemy niż wydajemy [/QUOTE]

jak niektórzy nie mają pojęcia to właśnie uświadomiliby sobie

Cytat:

Domima co jest?

też pomyślałam jak Dziewczyny, że może coś z termometrem nie tak...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 08:45   #319
domii29
Zakorzenienie

Termometr w porzadku bo sprawdzalam na sobie w nocy 2 rozne termometry. Odczekalam ponad godzine, przykrylam mlodego po uszy, przytulilam go i temperatura skoczyla do 35.9 i 36 utrzymuje sie mu caly czas

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2018-02-02 o 08:47
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 08:45   #320
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość

Dzień dobry

Kciuki za wizytę.

Cytat:

Domima co jest?

Jak się obudzi to może zmierz mu normalnie w pupce.
Mój tez w nocy lekko ciepły ma chrypę i katar także został w domu i o 11.45 mamy lekarza. Właśnie się przebudza.
Także przynajmniej nie będę miała czasu na zamartwianie się sobą

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 08:49   #321
sollina
Rozeznanie

Domi masz cudownego synka <3

My mamy osobne konta, ale wspólne pieniądze. Na zakupy jeździmy razem, więc TŻ wie ile, co kosztuje. Większe wydatki ustalamy razem. Nawet jak coś kupowałam dla Fasolkina wyprawkę sama, to mówił, że dobrze zrobiłam i jak coś jest potrzebne, to mam brać.

Może porozmawiaj z mężem, żebyście robili "zrzutkę" i z tego wydawali.

polasia pochwal się później

Cytat:

Nie martw się. Ja mam dzisiaj mieć wyniki i dowiedzieć się wszystkiego. Napiszę co i jak. Czy wywoływanie ciąży w 39 tygodniu, to bardzo wcześnie? Nie znam się zupełnie.

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
domii współczuję, zabiłabym swojego za takie zachowanie, brak mi komentarza po prostu....

Dziewczyny albo zepsuła mi się waga albo nie wiem co jest. Ważę się codziennie i od 3 dni pokazuje mi codziennie po 1 kg na plusie, czyli +3kg w 3 dni to chyba niemożliwe.... Tym bardziej że tydzień temu ważyłam 57 kg a dzisiaj się zważyłam i 60,7 kg.... W poniedziałek mam glukozę i zaczynam się obawiać czy to nie jakieś rzeczy cukrzycowe.........
Zdecydowanie waga jest zepsuta.
Cytat:
Niud i Domima, głowa do góry. Ważne, że z maleństwem jest dobrze.

Co do finansów, u nas nie ma moje, Twoje, jest nasze. Kłótni nigdy nie było czy wyrzutów.
Malinka moja 26 cm + podstawa więc też tak.
Pojechałam odebrać półśpiochy ze Smyka i wróciłam z bodami, kaftanikami w Kubusie, liski. Kaftaniki kupuję tylko na początek 56-62 max. U nas w szpitalu już pisałam, że wymóg kaftanika czy bluzeczki, bo dziecko w czasie pobytu ma odkryty pępek. Położna z naszego szpitala oznajmiła nam na zajęciach. A myślę, że jako niedoświadczonej mamie będzie mi wygodniej z rozpinanym kaftanikiem niż zwykłej bluzce przez głowę.

Ja mam 2 kaftaniki, które kupiła mi mama, bo stwierdziła, że do lekarza będzie mi wygodniej.
Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich perfum używają Wasi partnerzy? Jutro muszę coś kupić w naturze od ręki a nie wiem w co celować 🙉🙊🙈

Hugo Boss szary

Cytat:

Domima co jest?

Może termometr zepsuty, albo źle złapał?

Dzień dobry.

Mnie wczoraj lekarz trochę nastraszył, bo miałam USG, ale robił inny lekarz niż mój prowadzący. Był taki mocno skupiony i wyraźnie coś go zastanawiało. Pytał czy mam TP z OM czy z USG. Powiedziałam, że z badania i zapytałam o co chodzi. Stwierdził, że mała jest szczuplutka. Sprawdzał też takie kolorowe plamki i powiedział, że nic nie budzi jego zastrzeżeń. Wczoraj uznałam, że to przez te moje wymioty, ale teraz się zaczęłam zastanawiać nad tym.

Stary 2018-02-02, 08:50   #322
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
azzaro chrome
Cytat:
Lady mój też Chromem pachnie. Oprócz tego Paco Rabanne One Milion, Burberry The weekend, Lacoste zielona. Sporo. Trudno powiedzieć co Twój TŻ polasia lubi.

Oo one milion miał, ja lady milion oba piękne, ale to chyba nie natura 😉

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 08:53   #323
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Mialam z mezem umowe ze dbam o ubrania dla mlodego, place za przedszkole (skladki, ksiazki, rytmika) itd ale w zamian za to nie interesuje mnie np zrzutka na wegiel - pasowal mu taki uklad. Dzis wyliczyl mi ze w tym miesiacu on kupil wegiel i nie wolal ode mnie ani zlotowki a ja wzielam od niego 70zl na leki dla dziecka. Ok skoro sie mamy bawic w wyliczanie to spoko. Od dzis robie zrzute na ciuchy, szkole i najmniejsza glupote potrzebna naszemu dziecku. W sumie naszym dzieciom bo poki co wszystkie rzeczy z wyprawki kupilam sama. Skoro mamy sie rozliczac, targowac itd to niech mu bedzie. Bardzo sie zdziwi bo zadnego ciucha mlodemu przez te ponad 4 lata nie kupil, wyprawki dla niego tez ze mna nie tworzyl bo po co tak wczesnie. No to sie teraz zdziwi. Jestem wsciekla tak bardzo ze jakby mi stanal teraz na drodze to wydrapalabym mu oczy

Z tym wyliczaniem kto co i ile zachował się jak uczeń gimnazjum.
Mam nadzieję, że to chwilowe i zaraz zrozumie, że pruł się o to, o co nie powinien

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
W końcu dostałam piękne foteczki - tzn musiałam sobie je wywołać z płytki i to tez od razu uczyniłam ... Pucus Mój Kochany ❤️

Żabo, ale co jest? Co to znaczy "niby wszystko dobrze, ale..." ? Jeśli lekarz mówi, że wszystko dobrze to na pewno dobrze, może Ty za dużo stwarzasz sobie trosk w tej ładnej główce?

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:

Niud, ale po co ten ryk? Nie bardzo rozumiem decyzji lekarza, ale chyba wie co robi i jeśli tak zadecydował to chyba oznacza, że tak będzie najlepiej dla Ciebie i malucha, a to chyba najważniejsze? Przecież 39 tc to donoszona ciąża, to nie 30 ani 35 tc.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 08:56   #324
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Oo one milion miał, ja lady milion oba piękne, ale to chyba nie natura

A to w naturze nie ma? Wieki tam nie bylam z takich nizszych to adidas mi ktorys sie podobal,full speed pomaranczowy z avonu bardzo wydajny i duzy,a fajnie sie trzyma,moze puma?

Stary 2018-02-02, 08:57   #325
_Nat_
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8103908 6]Myślę, że jak ktoś ma tendencję do bicia piany o pieniądze to jedno konto nie pomoże, wręcz mogłoby więcej awantur wywołać zwłaszcza, że spora część facetów nie ma pojęcia ile kosztują codzienne zakupy żywnościowe i są często zdziwieni no co te pieniądze jak woda idą skoro lodówka pusta

My mamy osobne konta i nigdy się nie ścięliśmy o pieniądze
Duże wydatki konsultujemy, małe każdy wedle uznania. Ale oboje jesteśmy chytruski i więcej chomikujemy niż wydajemy [/QUOTE]

My mamy osobne na nasze widzimisie i jedno wspólne, na które co miesiąc przelewamy daną kwotę na zakupy, wyjście do knajpy, kina, itp. Chwalimy sobie bardzo
Stary 2018-02-02, 08:57   #326
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Sollina,ja się nie dziwię, bo lekarz czasem coś powie od tak a my potem głęboko analizujemy. Na pewno wszystko jest dobrze!

Jak leżałam w szpitalu w 7 tygodniu, badał mnie nie mój lekarz i mówi "wszystko w normie, tylko ten pęcherzyk coś taki płaski". Pytam co to oznacza "Nic". Zaczęłam czytać i przerażenie, bo wyczytałam, że przy płaskich może dojść do poronienia a trafiłam przecież z silnym krwawieniem i mega wymiotami. Dopiero następnego dnia mój gin był na zmianie, zrobił USG i powiedział, że wcale nie jest płaski i coraz bardziej się zaokrągla i wszystko jest dobrze. Co się wyryczałam...

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-02-02 o 08:58
Stary 2018-02-02, 08:59   #327
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jakich perfum używają Wasi partnerzy? Jutro muszę coś kupić w naturze od ręki a nie wiem w co celować 🙉🙊🙈

Terre d'Hermessssssssssssssssss ssss, Fahrenheit Diora
No ale ani lacosty ani 1 million to one nie przypominają więc odpadają jeśli Twój tż lubi coś lekkiego i świeżego.
Stary 2018-02-02, 09:03   #328
reniferek01
Zakorzenienie

Hej! Mam nadzieje ze wczorajsze smutki poszły precz!

Ja juz po pobraniu krwi, dobrze trafiłam, nie bylo kolejki

Miłego dnia

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 09:05   #329
niud
Wtajemniczenie

Solina 39 tydzień to całkiem ok - od 38 można rodzić i naturalnie. Jednak wiem co to wywoływanie ciąży - w pierwszej miałam wywoływaną i nic na mnie nie działało. Zaczęłam rodzić sama 11 dni po terminie.
Nat już wczoraj pisałam, że najbardziej chyba boli chyba zostawienie synka na dłużej. Zupełnie tego nie widzę. A rycze bo jestem w ciąży I hormony mi walą w łepetyne. No mam nieźle wahania nastroju.

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 09:07   #330
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Hej ; )
Ja nie śpię, ale trochę dziś poza zasięgiem - grzeję tyłek u rodziców pod kocykiem, a jak wróci mężu z pracy to wieziemy ich na ten wyjazd weekendowy.

Rodzice spakowani po zęby - nawet kosmetyczkę mama sobie zakupiła podróżną z tej okazji 2x do galerii jeździła specjalnie po nią, wolne wzięła pół dnia dzisiaj chociaż nie ma potrzeby, bo i tak czekamy na mojego męża (ja w taką trasę nie pojadę z gałganicą - nie wiem jak wasze maluchy, ale moja strasznie się uaktywnia jak wsiadam za kierownicę )

No i proszę nigdzie nie potrzebowali jeździć tyle lat, a tu taka ekscytacja
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości