|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Nie
Też mi żal.Cytat:
|
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór. Przybijam piątkę Dziewczyny - mój TŻ też w pracy. Na szczęście to już ostatnia nocka, spokój na dwa tygodnie.
Cytat:
Dziś znowu przepłakałam cały poranek, TŻ mógł swoją koszulkę potem wycisnąć Zwariuję jak mi się humor choć trochę nie poprawi.Ja też chciałabym zostać z dzieckiem w domu na pewno przez rok, potem zobaczymy jak ułoży mi się "ścieżka kariery" Wiem na pewno, że jak finansowo jakoś nam się ułoży to przez ten rok po urodzeniu dziecka chciałabym się dokształcać. Marzy mi się kurs językowy i studia zaoczne. Mąż już swoje studia skończy, pracuje tylko w niektóre weekendy więc mógłby w domu zostawać z Malutką, z resztą moja mama w weekendy też jest wolna. Ale to jeszcze tylko plany.Ooo super wskazówki dotyczące wózków. My skupiliśmy się głównie na kółkach (pompowane), amortyzacji i lekkości (Bebetto może nie najlżejsze, ale na pewno lepsze niż Expandery), odpowiedniej wentylacji, łatwości w składaniu no i żeby dało się wpiąć fotelik w stelaż. I oczywiście na wyglądzie. Jeszcze mnie zastanawia czy nasz wymarzony wózek zmieści się w bagażniku Corsinki... Co do ubranek - planuję trochę 56, ale pewnie tylko kilka. Jakby się Olcia urodziła malutka to się najwyżej dokupi. Oj, moje piersi od początku ciąży dają do wiwatu. Nadwrażliwość, ból zwłaszcza w pierwszych tygodniach, teraz to cieknące "mleczko" No i rosną, rosną pięknie Też już przerzuciłam się na jeansy ciążowe. Dawałam radę do niedawna chodzić w spodniach sprzed ciąży... na gumeczce Ale starałam się chodzić w rajstopach ciążowych (jestem absolutnie zakochana w tych lidlowych) żeby Oli nie męczyć zbytnio tą gumką. W końcu ostatnio się dorobiłam jeansów ciążowych bo już brzuch mi wywaliło - co za wygoda Ojj też jem za dużo słodyczy ostatnio. Staram się ograniczać, ale jak tu się ograniczać skoro tyle pyszności w szufladzie ![]() Współczuję tych wszystkich chorób, życzę zdrowia i Wam i dzieciom |
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się wcześnie w sobotni poranek zaraz ruszamy w góry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pacia udanej wyprawy w góry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Pacia, udanej wyprawy!
A pozostałym niewyjezdzajacym udanego weekendu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udanego wypoczynku ![]() Witam się w sobotę, Michaśka też się wita od 6 Kochane dziecko budziło matkę zanim tata wroci z pracy Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Guerka gdzie się wybieracie?? Ja zaraz odwiozę tż-ta do pracy żeby mieć samochód I jadę na jakieś zakupy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze swojej zawodowej strony naprawdę polecam regularny wosk. Jeszcze na studiach depilowalam wzgórek łonowy i pachwiny woskiem, za każdym razem. Dzięki temu teraz wogole nie mam tam włosów. Na wzgórku może że 2-3 wyrastają. Niżej wiadomo mam normalnie,nie odważyłam się na brazylijską,ale zdecydowanie polecam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja też tak ,mam. Mało tego,widzę że na brzuchu pojawiło mi się sporo włosków,nie są czarne ale ciemniejsze i widoczne.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz przez weekend w pracy na nockach. Pacia jedzie ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
OMG! 70,5kg na liczniku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
Już się nie mogę doczekać dzisiejszej wizyty.... Dam znać po południu co i jak. Mam nadzieję że wszystko ok. Mały stresik jest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. Masakra jakie miałam dziś porabane sny znow. Juz śnili mi się kosmici, że ratowałam miasto miasto od krokodyl, ostatnio wściekłe słonie ![]() A dziś ze byłam na jakimś obozie wojskowym i mnie podtapiali tam ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Marmoladka wosk bardzo lubię i cenie z tego powodu co napisałaś. Myślę, że dzięki niemu mam szczątkowe owłosienie na nogach na pachy się nie odwazylam. Wzgorek robiłam kilka razy. Po ciazy wrocena do tego. Tylko minus taki, że trzeba zapuścić klaczki do odpowiedniej długości. Wosk tez robie sobie sama. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Bebetto dziś wrzucili na fb nowe 3 kolory hollanda ale dla mnie porażka. Ciemne i smutne. Dziwna moda. |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mam piła non stop,nie mogłam się z nią dogadać. Znalazłam gdzieś nieprzytomną, gonili mnie emeryci,którzy chcieli ze mną uprawiać sex na przystanku autobusowym. A na końcu mój kot zrobił kupę w postaci piany z robakami..... Lepsze tripy niż na narkotykach ![]() ![]() Co ta ciąża..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak opowiadam kumpeli moje sny to mi powtarza, że nie mam ich innym opowiadać bo aż wstyd co w mojej głowie siedzi. Jeszcze mi się śniło, że znów krwawilam
|
|
|
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko mi zawsze tak samo rosną włosy mimo depilacji? raczej to przez hormony, ale jednak...Cytat:
Mi się ostatnio śnił „poród z reklamy”
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakims cudem przez tydzień przybyły 2 kg. Fakt że piersi mi teraz szybko rosną, ale nie ma tyle żeby waga rosła w takim tempie. Coś mi się zdaje że to reakcja organizmu na odstawienie metforminy. Już widzę widmo cukrzycy ciazowej. Trzeba będzie z dietą się pilnować.
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukry niby miałam ok na czczo do tej pory, ale też nie wyciągałam słodyczy tak jak teraz ma to miejsce..... Jeszcze babcia mi dała kawałek tortu bezowego bo zrobiła ....![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Poskarzylam sie mojej gin, ze w ciagu 2 tyg przytylam te 2 kg, ale nic nie mowila. To prawie drugie tyle ile przez cala ciaze, bo lacznie 4,5kg. No ale nic, w kalkulatorach tez wychodzu, ze wszystko spoko. A najlepszy jest moj brzuch. Nie wiem czy wam mowilam, ale to jest najsmieszniejszy objaw mojej ciazy. Nie mam humorow, nie placze, nie wzruszam sie jakos mocniej, nie mam kalafiora i ogolnie spoko, ale za to moj brzuch.. jest caly we wlosach mam ogolnie gość jasne wlosy, ud to w ogole nigdy nie golilam a na brzuchu mam teraz takie dlugie, dosc cienkie, ale przede wszystkim jednak geste wlosy Nie gole, licze ze wypadna jak pozbede sie lokatora Jedziemy zaraz ogladac jeszcze jeden wozek, bo musimy jakas decyzje podjac jesli chcemy faktycznie kombinowac z kupowaniem w USA. Aha co do cła - ktos mi pisal ze tylko hurtowe zakupy dostaja clo. To prawda nie jest, chyba ze cos sie ostatnio zmienilo, bo jak kupowalam Kindle z 8 lat temu to mi go oclili. Lady - a jak Twoja wyprawa wozkowa z TZ? mam nadzieje, ze nie przeoczylam jesli pisalas.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale takich dużych gabarytowo rzeczy nie kupowałam więc nie wiem konkretnie jak to wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
'Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć' Edytowane przez otoya Czas edycji: 2018-02-03 o 10:46 |
|
|
|
|
#3982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Dobrze że ja się ważę tylko u gina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Co do linii negra to ja już ją mam od dawna (bodajże od 12tc). A sny miałam okropne... Wolę nie pisać, żeby tutaj nie psuć atmosfery ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Daj znać jak tam twoja wyprawa na oglądanie wózka.. My jedziemy w poniedziałek (tz wziął wolne z pracy i będziemy jeździć cały dzień, chcemy to załatwić i z głowy) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym pamiętaj, to nie są Twoje kilogramy tylko dziecka tak jak tu wczoraj pisałam, że ja się w ciuchy mieszczę, to Nadia się nie mieści ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
A propo Tesco i F&F https://www.money.pl/gospodarka/wiad...0,2397603.html
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doczytałam, że przy przesyłkach prywatnych jest ulga na cło do 700eur. Na pewno przekalkuluję, ale jeśli w Europie jest cena +50% ceny w stanach to jednak jest spora szansa, że wyjdzie taniej. Znajomi teraz kupowali wózek i właśnie z USA i zdecydowanie im się opłacało. Cytat:
|
||
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękna pogoda dziś u mnie, idę zaraz na spacerek z psiakami wypatrzylam śliczne buty na wiosnę (w sumie już można chodzić bo nie ma śniegu, ale wiadomo w ciąży to lepiej jeszcze w lutym w botkach ). Muszę przekonać tz żeby mi zamówił po wypłacie ![]() ![]() są na płaskim, ale będą mi pasować do sukienek (w spodniach nie chodzę teraz wcale) Tak w ogóle to zaraz dobijemy do 4000 postów! Także chciałam zapytać czy któraś chętna na prowadzenie kolejnej części wątku? Bo jeśli nie to ja mogę wątek dalej prowadzić ale dajcie znać! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
Już wiem, dokopałam się do starych maili - Amazon doliczył mi import fees deposit na poczet opłat celnych. I faktycznie było to 23% VAT.
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!
Marmoladka - rzeczywiscie! Co za sny! 😱 A tak to dziewczyny to jakie plany na sobotę i niedziele? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

Też mi żal.

Wiem na pewno, że jak finansowo jakoś nam się ułoży to przez ten rok po urodzeniu dziecka chciałabym się dokształcać. Marzy mi się kurs językowy i studia zaoczne. Mąż już swoje studia skończy, pracuje tylko w niektóre weekendy więc mógłby w domu zostawać z Malutką, z resztą moja mama w weekendy też jest wolna. Ale to jeszcze tylko plany.
mogło by tak zostać po porodzie
a kiedyś używałam wosku, bo juz mialam dość maszynki, ale to byly czasy jak byłam za granicą i nie bylo opcji od kwietnia do wrzesnia założenia dlugich spodni 
zaraz ruszamy w góry

na pachy się nie odwazylam. Wzgorek robiłam kilka razy. Po ciazy wrocena do tego. 
na brzuchu zamiast lini negry robi mi się linia z włosów
raczej to przez hormony, ale jednak...

Nie gole, licze ze wypadna jak pozbede sie lokatora 
). Muszę przekonać tz żeby mi zamówił po wypłacie