Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-02, 23:36   #3961
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
A ostatecznie sprzedalas? Mi ich tak żal...
Nie Też mi żal.

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Mi za to teraz włoski rosną jak szalone 😉 na brzuchu zamiast lini negry robi mi się linia z włosów 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też zamiast linii negry mam linię z włosów
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 00:13   #3962
natinatka
Raczkowanie

Dobry wieczór. Przybijam piątkę Dziewczyny - mój TŻ też w pracy. Na szczęście to już ostatnia nocka, spokój na dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Bella__88
A co dokładnie Cie tak dołuje ? :/ Mój mąż też ciągle musi mnie pocieszać i już mi go żal, że go tak zamęczam moimi obawami :/
Tak szczerze mówiąc to wszystko po trochu. Nie wiem czy hormony tak zaczęły szaleć, czy może ten Euthyrox który łykam od niedawna tak na mnie działa... Z resztą, trudny czas mamy ostatnio. Głównie martwią mnie nasze finanse, kiepsko rozpoczęliśmy nowy rok pod tym względem i luty też nie zapowiada się kolorowo. Ciągle po głowie chodzą mi wydatki na wyprawkę, remont pokoju itp. Strasznie mnie to dobija, poza tym ciągle się martwię o Małą czy wszystko będzie dobrze, martwię się o pracę męża bo codziennie wraca do domu z jakimiś nowinkami, które nie napawają optymizmem (nie żeby miał stracić posadę, ale szefostwo tak kombinuje że co jeden pomysł to coraz głupszy) i ciągle ostatnio myślę jak bardzo mi go szkoda bo ma takie zdolności i umiejętności że mógłby zarabiać kupę kasy przy odrobinie szczęścia, a że jeszcze mu się nie pofarciło pod tym względem to tyra tam żeby zarobić pieniądze w miarę wystarczające... Wiem, trzeba się cieszyć że mamy za co żyć, ale ja tak nie cierpię tej jego pracy i on też się tam strasznie męczy.
Dziś znowu przepłakałam cały poranek, TŻ mógł swoją koszulkę potem wycisnąć Zwariuję jak mi się humor choć trochę nie poprawi.

Ja też chciałabym zostać z dzieckiem w domu na pewno przez rok, potem zobaczymy jak ułoży mi się "ścieżka kariery" Mamy do dyspozycji dwie babcie chętnie do pomocy, ale póki co pracujące, nie wiem czy będziemy w stanie tak to ogarnąć żebym też mogła pójść do pracy, bo o żłobku nawet nie marzę Wiem na pewno, że jak finansowo jakoś nam się ułoży to przez ten rok po urodzeniu dziecka chciałabym się dokształcać. Marzy mi się kurs językowy i studia zaoczne. Mąż już swoje studia skończy, pracuje tylko w niektóre weekendy więc mógłby w domu zostawać z Malutką, z resztą moja mama w weekendy też jest wolna. Ale to jeszcze tylko plany.

Ooo super wskazówki dotyczące wózków. My skupiliśmy się głównie na kółkach (pompowane), amortyzacji i lekkości (Bebetto może nie najlżejsze, ale na pewno lepsze niż Expandery), odpowiedniej wentylacji, łatwości w składaniu no i żeby dało się wpiąć fotelik w stelaż. I oczywiście na wyglądzie. Jeszcze mnie zastanawia czy nasz wymarzony wózek zmieści się w bagażniku Corsinki...

Co do ubranek - planuję trochę 56, ale pewnie tylko kilka. Jakby się Olcia urodziła malutka to się najwyżej dokupi.

Oj, moje piersi od początku ciąży dają do wiwatu. Nadwrażliwość, ból zwłaszcza w pierwszych tygodniach, teraz to cieknące "mleczko" No i rosną, rosną pięknie Znów mnie czeka niebawem wymiana biustonoszy bo te kupione już w ciąży robią się coraz ciaśniejsze.

Też już przerzuciłam się na jeansy ciążowe. Dawałam radę do niedawna chodzić w spodniach sprzed ciąży... na gumeczce Ale starałam się chodzić w rajstopach ciążowych (jestem absolutnie zakochana w tych lidlowych) żeby Oli nie męczyć zbytnio tą gumką. W końcu ostatnio się dorobiłam jeansów ciążowych bo już brzuch mi wywaliło - co za wygoda

Ojj też jem za dużo słodyczy ostatnio. Staram się ograniczać, ale jak tu się ograniczać skoro tyle pyszności w szufladzie

Współczuję tych wszystkich chorób, życzę zdrowia i Wam i dzieciom
natinatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 06:37   #3963
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem ze mam ciemne włoski i tak jak wcześniej zeby mieć gładkie nogi to co 2-3 dni maszynką musiałam operować tak teraz w ciąży to tak co 10 dni gole mogło by tak zostać po porodzie a kiedyś używałam wosku, bo juz mialam dość maszynki, ale to byly czasy jak byłam za granicą i nie bylo opcji od kwietnia do wrzesnia założenia dlugich spodni

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
No ja właśnie też zauważyłam, że mi dużo wolniej rosną włoski na nogach i jest ich mniej. Dzięki temu mogę rzadziej depilować

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość
Też już przerzuciłam się na jeansy ciążowe. Dawałam radę do niedawna chodzić w spodniach sprzed ciąży... na gumeczce Ale starałam się chodzić w rajstopach ciążowych (jestem absolutnie zakochana w tych lidlowych) żeby Oli nie męczyć zbytnio tą gumką. W końcu ostatnio się dorobiłam jeansów ciążowych bo już brzuch mi wywaliło - co za wygoda
Mam dwie pary tych rajstop z Lidla i też uważam, że są fajne pomimo tego, że najmniejszy rozmiar jest na mnie trochę za duży w brzuchu.

Witam się wcześnie w sobotni poranek zaraz ruszamy w góry

Stary 2018-02-03, 06:59   #3964
ladyroses
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pacia udanej wyprawy w góry

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 07:39   #3965
agugus90
Zadomowienie

Pacia, udanej wyprawy!

A pozostałym niewyjezdzajacym udanego weekendu

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 08:05   #3966
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
No ja właśnie też zauważyłam, że mi dużo wolniej rosną włoski na nogach i jest ich mniej. Dzięki temu mogę rzadziej depilować

Mam dwie pary tych rajstop z Lidla i też uważam, że są fajne pomimo tego, że najmniejszy rozmiar jest na mnie trochę za duży w brzuchu.

Z tą rzadsza depilacja to ekstra sprawa
Udanego wypoczynku
Witam się w sobotę, Michaśka też się wita od 6 Kochane dziecko budziło matkę zanim tata wroci z pracy

Stary 2018-02-03, 08:29   #3967
Natus276
Zakorzenienie

Dzień dobry
Guerka gdzie się wybieracie??
Ja zaraz odwiozę tż-ta do pracy żeby mieć samochód I jadę na jakieś zakupy

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 08:39   #3968
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
To lepiej woskiem chyba albo depilatorem
Ja ze swojej zawodowej strony naprawdę polecam regularny wosk. Jeszcze na studiach depilowalam wzgórek łonowy i pachwiny woskiem, za każdym razem. Dzięki temu teraz wogole nie mam tam włosów. Na wzgórku może że 2-3 wyrastają. Niżej wiadomo mam normalnie,nie odważyłam się na brazylijską,ale zdecydowanie polecam.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Nie Też mi żal.

Też zamiast linii negry mam linię z włosów
Ja też tak ,mam. Mało tego,widzę że na brzuchu pojawiło mi się sporo włosków,nie są czarne ale ciemniejsze i widoczne....

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 08:41   #3969
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Guerka gdzie się wybieracie??
Ja zaraz odwiozę tż-ta do pracy żeby mieć samochód I jadę na jakieś zakupy

Ja nigdzie tz przez weekend w pracy na nockach. Pacia jedzie

Stary 2018-02-03, 08:42   #3970
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

OMG! 70,5kg na liczniku

Stary 2018-02-03, 08:59   #3971
baniutka
Rozeznanie

Już się nie mogę doczekać dzisiejszej wizyty.... Dam znać po południu co i jak. Mam nadzieję że wszystko ok. Mały stresik jest

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 09:07   #3972
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Ja nigdzie tz przez weekend w pracy na nockach. Pacia jedzie

A no tak 😂 kalafior poziom max.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 09:07   #3973
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Już się nie mogę doczekać dzisiejszej wizyty.... Dam znać po południu co i jak. Mam nadzieję że wszystko ok. Mały stresik jest

Trzymamy kciuki by wszystko było dobrze

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 09:18   #3974
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki i czekamy na wieść :cmom:

Dzień dobry. Masakra jakie miałam dziś porabane sny znow.
Juz śnili mi się kosmici, że ratowałam miasto miasto od krokodyl, ostatnio wściekłe słonie
A dziś ze byłam na jakimś obozie wojskowym i mnie podtapiali tam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Marmoladka wosk bardzo lubię i cenie z tego powodu co napisałaś. Myślę, że dzięki niemu mam szczątkowe owłosienie na nogach na pachy się nie odwazylam. Wzgorek robiłam kilka razy. Po ciazy wrocena do tego.
Tylko minus taki, że trzeba zapuścić klaczki do odpowiedniej długości.
Wosk tez robie sobie sama.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Bebetto dziś wrzucili na fb nowe 3 kolory hollanda ale dla mnie porażka. Ciemne i smutne. Dziwna moda.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 09:22   #3975
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki i czekamy na wieść :cmom:

Dzień dobry. Masakra jakie miałam dziś porabane sny znow.
Juz śnili mi się kosmici, że ratowałam miasto miasto od krokodyl, ostatnio wściekłe słonie
A dziś ze byłam na jakimś obozie wojskowym i mnie podtapiali tam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Marmoladka wosk bardzo lubię i cenie z tego powodu co napisałaś. Myślę, że dzięki niemu mam szczątkowe owłosienie na nogach na pachy się nie odwazylam. Wzgorek robiłam kilka razy. Po ciazy wrocena do tego.
Tylko minus taki, że trzeba zapuścić klaczki do odpowiedniej długości.
Wosk tez robie sobie sama.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Bebetto dziś wrzucili na fb nowe 3 kolory hollanda ale dla mnie porażka. Ciemne i smutne. Dziwna moda.
Ja dzisiaj też miałam takie sny.....
Moja mam piła non stop,nie mogłam się z nią dogadać. Znalazłam gdzieś nieprzytomną, gonili mnie emeryci,którzy chcieli ze mną uprawiać sex na przystanku autobusowym.
A na końcu mój kot zrobił kupę w postaci piany z robakami.....

Lepsze tripy niż na narkotykach
Co ta ciąża.....

Stary 2018-02-03, 09:25   #3976
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Moja mam piła non stop,nie mogłam się z nią dogadać. Znalazłam gdzieś nieprzytomną, gonili mnie emeryci,którzy chcieli ze mną uprawiać sex na przystanku autobusowym.

Co ta ciąża.....

Ja jak opowiadam kumpeli moje sny to mi powtarza, że nie mam ich innym opowiadać bo aż wstyd co w mojej głowie siedzi.
Jeszcze mi się śniło, że znów krwawilam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 09:35   #3977
aankaa092
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Mi za to teraz włoski rosną jak szalone na brzuchu zamiast lini negry robi mi się linia z włosów

Ja mam już i jedno i zaczątki linea negra
Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę gór. Spokojnej drogi

Tylko mi zawsze tak samo rosną włosy mimo depilacji? raczej to przez hormony, ale jednak...
Cytat:

Co ta ciąża.....

nie No, emeryci to to o czym marzy każda kobieta :Hahaha:
Mi się ostatnio śnił „poród z reklamy” leżałam w szpitalu z wielkim uśmiechem, trzymałam za rękę męża, a tam się mi dziecko rodziło... ja miałam idealna fryzure, makijaż i nic się nie rozwaliło, nic nie bolało :Hahaha:

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 09:48   #3978
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
OMG! 70,5kg na liczniku

U mnie 70,3 kg jakims cudem przez tydzień przybyły 2 kg. Fakt że piersi mi teraz szybko rosną, ale nie ma tyle żeby waga rosła w takim tempie. Coś mi się zdaje że to reakcja organizmu na odstawienie metforminy. Już widzę widmo cukrzycy ciazowej. Trzeba będzie z dietą się pilnować.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 10:00   #3979
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
U mnie 70,3 kg jakims cudem przez tydzień przybyły 2 kg. Fakt że piersi mi teraz szybko rosną, ale nie ma tyle żeby waga rosła w takim tempie. Coś mi się zdaje że to reakcja organizmu na odstawienie metforminy. Już widzę widmo cukrzycy ciazowej. Trzeba będzie z dietą się pilnować.
Ja odstawanie metforminę jakies tydzień po tym jak dowiedziałam się o ciąży, poprostu skończyło mi się ostatnie opakowanie i endo powiedziała,że już wystarczy.
Cukry niby miałam ok na czczo do tej pory, ale też nie wyciągałam słodyczy tak jak teraz ma to miejsce.....
Jeszcze babcia mi dała kawałek tortu bezowego bo zrobiła ....

Stary 2018-02-03, 10:04   #3980
pajeczyna
Zadomowienie

Dzien dobry!

Poskarzylam sie mojej gin, ze w ciagu 2 tyg przytylam te 2 kg, ale nic nie mowila. To prawie drugie tyle ile przez cala ciaze, bo lacznie 4,5kg. No ale nic, w kalkulatorach tez wychodzu, ze wszystko spoko.

A najlepszy jest moj brzuch. Nie wiem czy wam mowilam, ale to jest najsmieszniejszy objaw mojej ciazy. Nie mam humorow, nie placze, nie wzruszam sie jakos mocniej, nie mam kalafiora i ogolnie spoko, ale za to moj brzuch.. jest caly we wlosach mam ogolnie gość jasne wlosy, ud to w ogole nigdy nie golilam a na brzuchu mam teraz takie dlugie, dosc cienkie, ale przede wszystkim jednak geste wlosy Nie gole, licze ze wypadna jak pozbede sie lokatora

Jedziemy zaraz ogladac jeszcze jeden wozek, bo musimy jakas decyzje podjac jesli chcemy faktycznie kombinowac z kupowaniem w USA. Aha co do cła - ktos mi pisal ze tylko hurtowe zakupy dostaja clo. To prawda nie jest, chyba ze cos sie ostatnio zmienilo, bo jak kupowalam Kindle z 8 lat temu to mi go oclili.

Lady - a jak Twoja wyprawa wozkowa z TZ? mam nadzieje, ze nie przeoczylam jesli pisalas.

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 10:38   #3981
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Poskarzylam sie mojej gin, ze w ciagu 2 tyg przytylam te 2 kg, ale nic nie mowila. To prawie drugie tyle ile przez cala ciaze, bo lacznie 4,5kg. No ale nic, w kalkulatorach tez wychodzu, ze wszystko spoko.

A najlepszy jest moj brzuch. Nie wiem czy wam mowilam, ale to jest najsmieszniejszy objaw mojej ciazy. Nie mam humorow, nie placze, nie wzruszam sie jakos mocniej, nie mam kalafiora i ogolnie spoko, ale za to moj brzuch.. jest caly we wlosach mam ogolnie gość jasne wlosy, ud to w ogole nigdy nie golilam a na brzuchu mam teraz takie dlugie, dosc cienkie, ale przede wszystkim jednak geste wlosy Nie gole, licze ze wypadna jak pozbede sie lokatora

Jedziemy zaraz ogladac jeszcze jeden wozek, bo musimy jakas decyzje podjac jesli chcemy faktycznie kombinowac z kupowaniem w USA. Aha co do cła - ktos mi pisal ze tylko hurtowe zakupy dostaja clo. To prawda nie jest, chyba ze cos sie ostatnio zmienilo, bo jak kupowalam Kindle z 8 lat temu to mi go oclili.

Lady - a jak Twoja wyprawa wozkowa z TZ? mam nadzieje, ze nie przeoczylam jesli pisalas.

Ja pisałam o cle. Może naliczyli ci vat a nie cło. A jednak te +23% do kosztów zakupu robi różnicę. Według mnie koszty wysyłki, vat, koszt przewalutowania jeśli nie masz konta walutowego i ograniczone możliwości gwarancji to oszczędność nie warta zachodu jeśli w ogóle jakaś będzie.
Ale takich dużych gabarytowo rzeczy nie kupowałam więc nie wiem konkretnie jak to wygląda.

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

Edytowane przez otoya
Czas edycji: 2018-02-03 o 10:46
otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 10:45   #3982
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
OMG! 70,5kg na liczniku

Czyli ile na plusie?
Dobrze że ja się ważę tylko u gina

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Co do linii negra to ja już ją mam od dawna (bodajże od 12tc).

A sny miałam okropne... Wolę nie pisać, żeby tutaj nie psuć atmosfery

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Ja też jestem na plusie łącznie 4,5 kg i gin też nic złego nie mówił.

Daj znać jak tam twoja wyprawa na oglądanie wózka.. My jedziemy w poniedziałek (tz wziął wolne z pracy i będziemy jeździć cały dzień, chcemy to załatwić i z głowy)

Stary 2018-02-03, 10:47   #3983
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Powodzenia

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Czyli ile na plusie?
Dobrze że ja się ważę tylko u gina

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Co do linii negra to ja już ją mam od dawna (bodajże od 12tc).

A sny miałam okropne... Wolę nie pisać, żeby tutaj nie psuć atmosfery

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Ja też jestem na plusie łącznie 4,5 kg i gin też nic złego nie mówił.

Daj znać jak tam twoja wyprawa na oglądanie wózka.. My jedziemy w poniedziałek (tz wziął wolne z pracy i będziemy jeździć cały dzień, chcemy to załatwić i z głowy)

Od wyjściowej 4,5 kg, nie jest źle ale nigdy nie widziałam 70tki na wadze

Stary 2018-02-03, 10:49   #3984
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Od wyjściowej 4,5 kg, nie jest źle ale nigdy nie widziałam 70tki na wadze

No to luzik, my też tu mamy 4,5kg.. To chyba taka norma

Poza tym pamiętaj, to nie są Twoje kilogramy tylko dziecka tak jak tu wczoraj pisałam, że ja się w ciuchy mieszczę, to Nadia się nie mieści

Stary 2018-02-03, 11:10   #3985
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
No to luzik, my też tu mamy 4,5kg.. To chyba taka norma

Poza tym pamiętaj, to nie są Twoje kilogramy tylko dziecka tak jak tu wczoraj pisałam, że ja się w ciuchy mieszczę, to Nadia się nie mieści

Stary 2018-02-03, 11:17   #3986
karolson
Zakorzenienie

A propo Tesco i F&F https://www.money.pl/gospodarka/wiad...0,2397603.html

Stary 2018-02-03, 11:20   #3987
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Ja pisałam o cle. Może naliczyli ci vat a nie cło. A jednak te +23% do kosztów zakupu robi różnicę. Według mnie koszty wysyłki, vat, koszt przewalutowania jeśli nie masz konta walutowego i ograniczone możliwości gwarancji to oszczędność nie warta zachodu jeśli w ogóle jakaś będzie.
Ale takich dużych gabarytowo rzeczy nie kupowałam więc nie wiem konkretnie jak to wygląda.

Z tego co pamiętam to już przy zakupie Amazon mi doliczył cło, a potem dostałam zwrot różnicy, którą faktycznie urząd celny sobie pobrał.

Doczytałam, że przy przesyłkach prywatnych jest ulga na cło do 700eur. Na pewno przekalkuluję, ale jeśli w Europie jest cena +50% ceny w stanach to jednak jest spora szansa, że wyjdzie taniej. Znajomi teraz kupowali wózek i właśnie z USA i zdecydowanie im się opłacało.

Cytat:
Powodzenia

Aaa byłam pewna, że byliście wczoraj właśnie. Ja idę tylko pokazać ten, który sama oglądałam w środę, żebyśmy się zastanowili który wziąć. Także szybka wyprawa, nic wielkiego
Stary 2018-02-03, 11:24   #3988
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ojej chyba mają jakieś kłopoty

Piękna pogoda dziś u mnie, idę zaraz na spacerek z psiakami wypatrzylam śliczne buty na wiosnę (w sumie już można chodzić bo nie ma śniegu, ale wiadomo w ciąży to lepiej jeszcze w lutym w botkach ). Muszę przekonać tz żeby mi zamówił po wypłacie są na płaskim, ale będą mi pasować do sukienek (w spodniach nie chodzę teraz wcale)

Tak w ogóle to zaraz dobijemy do 4000 postów! Także chciałam zapytać czy któraś chętna na prowadzenie kolejnej części wątku? Bo jeśli nie to ja mogę wątek dalej prowadzić ale dajcie znać!

Stary 2018-02-03, 11:25   #3989
pajeczyna
Zadomowienie

Już wiem, dokopałam się do starych maili - Amazon doliczył mi import fees deposit na poczet opłat celnych. I faktycznie było to 23% VAT.
Stary 2018-02-03, 11:26   #3990
Rosalyn
Zakorzenienie

Dzien Dobry!
Marmoladka - rzeczywiscie! Co za sny! 😱
A tak to dziewczyny to jakie plany na sobotę i niedziele?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości