|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Cytat:
![]() Edit: Napisałam do Cybexa, w poniedziałek powinnam mieć odpowiedź.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-03 o 16:03 |
||
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Ja kupiłam teraz pakę body w h&m bo do jutra jest promocja-20%. Wyszły po trochę ponad 11 zl i uważam,że to bardzo dobra cena w stosunku do jakości. Co do pepco to zależy. Kupuję tam sporo spodni dresowych dla syna i nie narzekam,po domu są ok. Nie szkoda mi gdy nie mogę sprać plamy. Cienkie bluzki czy koszulki też mogą być, a pajace trochę się spierały,podobnie jak body.
Na wyjścia wolę jednak kupować ubranka gdzie indziej,bo dużo bardziej podobają mi się wzory z hm,smyka i f&f. Folinka,śliczny mały wstydzioch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam znowu właśnie w takich kolorach wybieram, żeby był dla dziewczynki ewentualnie kiedyś też, czyli pewnie wybiorę szary, ktory swoją drogą bardzo lubię Cytat:
jak mi pani jeden najlżejszy pokazała niby 13kg to jak sobie przypomnę jak go podniosłam, a jak złapałam Cybexa.. może temu, że mam krótkie ręce i jakoś to do mnie takie ogromne. Jak złapałam ta gondole wielka z tego polskiego wózka, to stwierdzam, że ja po schodach nie widziałabym nic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-03 o 16:13 |
||
|
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę schodami, a tam gondola.. Tutaj mam dwa linki z tego samego sklepu i cena różni się o 500 zł. https://www.bobowozki.com.pl/wozki-d...SABEgLitfD_BwE https://www.bobowozki.com.pl/wozki-d...yABEgJYxPD_BwE To dlatego, że ten pierwszy to tylko spacerówka czy jak? 2000 zł za wózek bez fotelika to niemała cena, zastanawiam się czy aby nie jest zbyt wygórowana jak na naszą kieszeń..
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pomyślałam sobie, że można spapugować Majówki i wkleić na pierwszą stronę takie cuś..
Co Wy na to? Czyż to nie piękne?
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synka masz prze-cu-dow-ne-go ♡ te małe dłonie, paluszki... uszko, stópki... rozczulam się na maksa .Melduję ukończenie wszystkich dzisiejszych zadań, chyba nawet rosół na jutro już wstawię .Cytat:
.
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po przeczytaniu opinii nawet się nie zastanawiałam nad polskim wózkiem, teraz chyba najlżejsze są: greentom, bugaboo, cybex i joolz.
|
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak Kochana sobie to wyobrażam, ciężka gondola na dole klatki, a ja za nią lecąc Tak, tak pierwszy link to spacerówka, cybex 2w1 kosztuje około 2tys. Plus wiadomo fotelik. Nam się udało kupić fotelik z bazą ISOFIX tak jak potrzebowaliśmy, teraz wózek. Liczyłam się z tym, ale wiem, że ani na wózku ani foteliku nie chce oszczędzać. Spróbuję gdzieś ciuszki po wyprzedażach na przykład, ale wózek chce żeby był dopasowany do naszych potrzeb, a fotelik bezpieczny. I ciągle mam na uwadze, że jak kupimy w miarę dobry wózek to dla drugiego dziecia będzie jak znalazł Masz jeszcze czas Kochana, żeby to przemyśleć, czy coś ewentualnie odłożyć Cytat:
Greentom Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-03 o 17:34 |
||
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Kupując nowy wózek można też spojrzeć po ile chodzą uzywki i później odsprzedać. Wiem,że niektóre da się po dobrej cenie odsprzedać a niektóre gorzej. Ja w sumie nie wiem, pewnie będę sprzedawać, bo więcej dzieci nie będę mieć, ale może w rodzinie się coś trafi i oddam. Zobaczymy. Ja niestety ciągle na moje Harmony czekam, więc przed wynikami nic nie kupuje. Chyba dopiero po połowkowym się zabiore za wyprawke. Zresztą w przyszłym tygodniu muszę sie już umawiać na połowkowe, mam na NFZ skierowanie i nie wiem jak z terminami.
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Folinko proszę cię o edycję pierwszego postu. W sprawie grupy na fb proszę pisać do Norki Dziewczyny życzę wam nudnych spokojnych ciąż oraz lekkich i łatwych porodów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa Folinko ją proszę Cię o wpisanie mi Nikosia na pierwszą stronę
i kolejną wizytę na 27.02, jak tylko będziesz mieć chwilkę Aa ja jestem za wklejaniem na pierwszą stronę tego cuś co proponuje Norcia śliczny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-03 o 18:17 |
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka cudowny chlopaczek, szkoda że buziulki nie pokazał
![]() Ela to w końcu ktore wózki to te fajne zwinne lekkie itp itd ? Norka jak bedziesz miala odpowiedz w sprawie gondoli to napisz ile ma ![]() Fioletowe mega gratuluje synusia !!! ![]() Blanka, a Ty znikasz od Nas ? Co sie stalo ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tak to powinno wyglądać. Podczytuje was, bo jednak trochę się do was przyzwyczaiłam i chce wiedzieć co u was się dzieje jeśli nie macie nic przeciwko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-03 o 18:49 |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to normalne ze 15+3 a ja mam nadal mdłości na całego . Dziewczyny boje sie ze jestem z tych co to cała ciaze je maja Poza tym mam takie jakby mini skurcze w szczęce. Nie mam pojecia co to ale to chyba ma związek z tymi Mdłościami i tym okropnym posmakiem w ustach... |
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o to mi chodzi, mam się zastanawiać nad tym co pisze, a ja nie widze powodu abym się miała zastanowić, bo ja nikogo nie obrażam i nikomu nie pisze, że robi źle tylko dlatego, że myśli/robi inaczej niż ja. Ja zawsze pisze o tym jak ja podchodzę do sytuacji, jak ja to widzę, co ja robię itp Szanuje to, że ktoś ma inne zdanie. I właśnie o to mi cały czas chodzi. Mój "punkt widzenia" jest niezrozumiały dlatego, że jest innych w 3/4 dyskusji. A to, że jest inny nie znaczy że jest zły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Hej! My też byliśmy w gościach i jak zwykle objadłam się jak nie wiem i brzuszek mam ogromny😛
Folinka śliczny synuś😍 Elaaa faktycznie dużo wam dało to oglądanie na żywo, też tak musimy zrobić😊a wózek całkiem fajny👍 i faktycznie lekki... Norka w tym linku z gondolą są podane wymiary wew. 76cm Blanka nie wygłupiaj się, zostań i jak zawsze normalnie wygłaszaj swoje zdanie, bo już wogóle będzie tu słodko-pierdząco😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Dochodzę do wniosku,że chyba dałabym rade być na zwolnieniu
. Dziś miałam taki luźny dzień i choć do 13 to myslałam że padne taki brak energii, to po;ołudniu znacznie lepiej. Książka, porządki, a teraz spacer przy pięknej zimowej pogodzie.A wlasnie czyta któraś z Was coś godnego polecenia? ja dzis zaczeła " Za zamkniętymi drzwiami" i chyba skończe na nocnym posiedzeniu bo mnie wciągneła mocno. |
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czytam dziewczyne z brooklynu taka średnia... i zaczelam dziewczyne w walizce. Polecam „byłam żona szejka” i wszyskie jej pozostałe ksiazki. Bardzo mnie wciągnęły! Czytam ostatnia wlasnie... |
|
|
|
|
#2932 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy Wam wszystkim bardzo
![]() Cytat:
), który na 99,9% wymienisz przed upływem roku. Natomiast jeśli kupisz taki duży polski, a potem jeszcze chcesz jakąś sensowną spacerówkę, to za dwa wózki możesz zapłacić więcej niż te 2 tys. Żeby być sprawiedliwym, to na minus pewnie dla Cybexa będzie amortyzacja. To wszystko zależy oczywiście, jakie mamy plany, jaki teren i czego oczekujemy od wózka ![]() Cytat:
Gdzie sobie życzycie? Początek, gdzieś w środku, koniec? Czy zamiast tego zdjęcia co jest teraz?Cytat:
![]() Jesteś w ciąży, zasługujesz na taką drzemkę czy cały dzień! Twój tż chyba też jest ogarnięty z dzieciakami i domem, to na pewno coś da się zorganizować ![]() Dziękuję Cytat:
Ja też dziś popołudniu patrzyłam na wózki Ciągle jeden podoba mi się najbardziej, choć strasznie boli mnie, że ma kubełkowe siedziska i to w zasadzie dla mnie jedyna jego wada, wszystko inne jest super. Zawsze to kubełkowe siedzisko przekreślało dla mnie wózek, bo nie chcę martwić się o dziecka kręgosłup i zastanawiać, czy danego dnia nie spędziło już za dużo czasu w tej pozycji. Z drugiej strony wybierając wózek podwójny, mam jednak znacznie mniejszy wybór i niestety zdecydowana większość wózków (jak nie wszystkie) tego kształtu i typu co chcę ma te kubełkowe Poza tym np. Lidka po 8. miesiącu już mi praktycznie nie śpi na spacerach, chyba że faktycznie na takich, że jedziemy gdzieś na pół czy cały dzień...Chciałam wybrać sobie 2-3 modele, które mi odpowiadają i zacząć powoli gdzieś od marca polowanie na używkę. Daję sobie dużo czasu, żeby spokojnie znaleźć coś w dobrym stanie. Ale na razie tylko ten jeden model najbardziej do mnie przemawia. To Baby Jogger City Select. To w sumie jest wózek pojedynczy, do którego można dopiąć drugie pełnowymiarowe siedzisko i tworzy podwójny, a z dostawką nawet potrójny - jak to producent nazywa... Idę spojrzeć na moją listę
|
|
#2933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a obecnie to wczoraj skończyłam Kasacje Remigiusza Mroza i zabieram się za kolejne części. Polecam, dobrze nspisana książka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Moja lista do sprawdzenia wózka:
Folia przeciwdeszczowa na gondolę i/lub spacerówkę (czy jest/są w komplecie - często ta na gondolę nie bardzo pasuje na spacerówkę, czy zakrywa dobrze daszek, podnóżek, czy ma okienko/wywietrzniki) Oparcie spacerówki (czy podnosi się do pionu i rozkłada na płasko - wiele spacerówek w "pionie" ma mocno pochylone oparcie i dziecko ciągle "zjeżdża", regulacja jedną ręką - regulacja na pasku dwoma rękami to dla mnie duża wada) Koła (piankowe, pompowane) Buda (czy naciąga się do przodu, ma okienko, wentylację) Podnóżek (czy dobrze podpiera nogi, czy dobry i dla małego, i większego dziecka - nóżki nie powinny dziecku zwisać) Fotelik (czy są adaptery do maxi cosi lub podobnego) Wysokość rączki (czy dobra regulacja, wysuwana/zginana) Oparcie gondoli (czy podnosi się, czy położone na płasko jest gładkie - wiele częstochowskich ma wyraźny uskok w miejscu gdzie się zgina) Osłonięcie gondoli (czy buda jest duża, naciągana do przodu, czy ma wentylację) Hamulec (nożny/ręczny, czy naciska się z góry, żeby odblokować - przy naciskanym z dołu brudzi się i niszczy buty) Amortyzacja (czy jest i na przednie i na tylne koła, jak duża - różnice bywają bardzo znaczące) Siedzisko (czy można przodem i tyłem, czy składa się ze stelażem) waga rozmiar siedziska gł/szer/wys w cm (ważny jeśli spodziewamy się dużego dziecka lub wózek ma być na 3 lata) kosz (czy duży i łatwo dostępny) pokrycie ściągane do prania Oczywiście nie wszystkie punkty są równie ważne albo dla jednej osoby coś jest ważne, dla innej nie. Czasem coś może być mniej lub bardziej ważne jeszcze w zależności czy maluch będzie zimowy czy letni, lub czy planujemy jeden wózek na 3 lata, czy z góry wiemy, że do roku wymienimy. Wybierzcie sobie co dla Was jest ważne, ale warto sprawdzić wszystko, żeby potem było łatwiej w domu podjąć decyzję. Ja sobie to drukowałam hasłami w tabelce i z taką kartką szłam do sklepu i jak już jakiś wózek mi się spodobał, to sobie punkt po punkcie wszystko sprawdzałam i notowałam, nawet te drobniejsze rzeczy, bo potem uwierzcie w domu to się wszystko miesza po oglądnięciu dziesiątek wózków, a czasem te detale bardzo decydują o wygodzie korzystania z wózka albo czy jakieś akcesoria trzeba dokupić. Starałam się napisać tak krótko hasłami, ale też żeby było jasne o co w danym punkcie mi chodziło. Jak macie jakieś pytania, to śmiało albo uwagi też jak najbardziej to stworzymy listę idealną do znalezienia idealnego dla nas wózka
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-03 o 22:43 |
|
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Załamałam się. Jeśli te polskie, to rzeczywiście czołgi, to ja nie wiem gdzie mam ręce podziać. Chyba nie znajdę niczego równie lekkiego i długiego, muszę postawić na któryś wybór. Polskie wózki rzeczywiście są takie niepraktyczne?Zapomniałam, że już jest obrazek! Nie chciałam wchodzić Ci w paradę, Folinko..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-03 o 22:45 |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dyskwalifikowałabym tych polskich ani nie nazywałabym ich niepraktycznymi, ale są duuuże, to fakt. Ale dla osób mieszkających poza miastem, chodzących po lasach, które nie muszą tego wózka nigdzie wnosić, mogą być idealne, bo np. amortyzację mają niezrównaną... I tak możnaby długo nad wszelakimi detalami dywagować ![]() Hm, tak myślę jeszcze o tym spaniu w gondoli... Dobrze byłoby się upewnić, że taka gondola ma solidny materac, bo to ważne dla kręgosłupa, żeby był solidny odpowiedni materac.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-03 o 22:50 |
|
|
|
|
#2938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-02-03 o 22:53 |
||
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ten przykład, ja właśnie mieszkam w mieście i potrzebuję długiej gondoli do małego mieszkanka. Ja chyba po prostu będę wychodziła z dzieckiem tylko wtedy, gdy mąż będzie w domu, czyli minimum co drugi dzień.. Twoja lista wymogów jest imponująca. Na pewno przyda się każdej z nas. Bardzo się cieszę, że chcesz z nami tym się dzielić.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-03 o 23:04 |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie znajdziesz wózka, który spełnia każdy jeden z tych wymogów Zawsze coś gdzieś trzeba odpuścić.Sprzedawcy wg mnie nie są pomocni, bo zwykle po prostu nie mówią nawet o wielu z tych spraw, które są powyżej, np. czy siedzisko jest faktycznie blisko pionu albo czy pokrycie ściąga się do prania. (O dziwo nie zawsze, a ja np. nie wyobrażam sobie wozić dziecka w spacerówce dwa lata bez porządnego prania, tylko jakieś mycie po wierzchu gąbką.) Inna sprawa jest taka, że mówią np. że ten czy tamten model jest fajny, bo dobrze się sprzedaje, ale niestety osoby kupujące wózek po raz pierwszy często wybierają coś co wydaje się fajne, ale po jakimś czasie użytkowania wiedzą, że inaczej już patrzą na to i co innego wydaje się lepsze/ważniejsze. Jak zrobisz rundkę po sklepach i popróbujesz, pomacasz sobie wózki, to na pewno co nieco Ci się rozjaśni! ![]() Ja już zmykam raczej na dziś. A jutro do pracy, buuu Na razie przez 3 tyg tylko co nd na szczęście i potem znowu dwa tyg wolne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Na 3d ani razu buźki nie pokazał, cały czas łapkę przy głowie trzymał, więc to najlepsze co mam:
dla mnie super
a Tobie polecam, obejrzeć na żywo, my też do tej pory bazowaliśmy na opiniach i zdjęciach a jednak w sklepie to nie to samo.

jak mi pani jeden najlżejszy pokazała niby 13kg to jak sobie przypomnę jak go podniosłam, a jak złapałam Cybexa.. może temu, że mam krótkie ręce i jakoś to do mnie takie ogromne. Jak złapałam ta gondole wielka z tego polskiego wózka, to stwierdzam, że ja po schodach nie widziałabym nic
Idę schodami, a tam gondola..
Co Wy na to? Czyż to nie piękne? 
nie dam się przegadać, porównując do ilości wzorów, kolorów, rodzajów dla dziewczynek, dla chłopców jest kompletne zero. Odwiedzając h&m, f&f i Pepco. Kupiłam coś, ale tylko tak żeby już zbierać powoli, bez zachwytu. Albo nie mam gustu

. Dziewczyny boje sie ze jestem z tych co to cała ciaze je maja 

Poza tym np. Lidka po 8. miesiącu już mi praktycznie nie śpi na spacerach, chyba że faktycznie na takich, że jedziemy gdzieś na pół czy cały dzień...
Ja chyba po prostu będę wychodziła z dzieckiem tylko wtedy, gdy mąż będzie w domu, czyli minimum co drugi dzień..