|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
A to sie grzeszy jedynie jak sie razem nie mieszka.Ja U spowiedzi nie byłam pewnie ponad 20 lat i więcej nie pójdę. U mnie w kościele to spowiedź jest na kartki z imieniem i nazwiskiem... kartkę sie oddaje po wyznaniu grzechów zeby kościół miał większa kontrole nad społeczeństwem. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-02-03 o 11:20 |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
U mnie bylo 200 za zapowiedzi i 500 za ślub. U męża dodatkowe 200 zl za zapowiedzi. 100 zl dla organisty. Pewnie gdzieniegdzie jeszcze sie daje koscielnemu,u mnie nie ma takiej instytucji póki co
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam my dawalismy chyba 300 za slub plus po 50 na zapowiedzi. Niektore Kościoły maja swoj cennik nawet haha
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
U mnie piękna pogoda, lekki Mrożek ale słonko świeci. Właśnie wróciłyśmy z podwórka, byśmy powiedziały jeszcze ale Ewka znalazła kałużę... Cytat:
Od też tak czasem mam Sadam, ja nauki przedmałżeńskie dobrze wspominam, co prawda ja nie musiałam chodzić, bo miałam w szkole ale małż nie miał i chodziłam z nim. Za ślub daliśmy 500 zł, ksiądz to potem dzielił dla siebie, kościelnego i organisty. Za zapowiedzi po 100 zł w obu parafiach. Ślub braliśmy w męża parafii, bo tam za ślub daje się co łaska, ksiądz nawet nie wspomniał o pieniądzach, jak daliśmy to przy nas nie liczył, u mnie za ślub 1200zł i ani złotówki mniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Troche jakby to najbardziej interesowało kościół.
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry! Ja na krotko. Bylam na zakupach, teraz powycieram podlogi i zrobie obiad (mam ochote na placki ziemniaczane). Pogoda u nas cudowna- slonce swieci, obloczki na niebie i +5st.C az chce sie cos robic!
Milej soboty Dziubki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Już od dłuższego czasu chodzą te gołąbki za mną 😂 ale obiecał sobie że zrobię je u mamy jak będę.
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Haha, ale się nasiedziałam z Wami wczoraj... Jak padłam ok. 18 na "drzemkę", tak wstałam tylko na chwilę, żeby ugryźć kromkę na kolację od syna i przenieść się do sypialni i spałam do 7 rano ![]() Chyba faktycznie organizm domagał się odpoczynku... Elu, mnie też w tej ciąży jakoś często boli głowa, gdzie normalnie bardzo rzadko mi się to zdarza. To chyba ciążowe hormony... Gosia, jak dla mnie ten plan brzmi ambitnie! Trzymam kciuki ![]() Idę wreszcie zająć się pierwszą stroną! Miłej soboty również wszystkim
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to sa dla mnie zwykle potrzebu ludzkie. Ktore niezaspokojone czasami doprowadzają do frustracji... ale rozumiem ze należy do kościoła musisz tych zasad przestrzegać |
|
|
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad wyszedl.przepyszny.Teraz pora ba faworki
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
My za ślub daliśmy 600+500 dla kościelnego i organisty..mąż 100 za zapowiedzi u siebie a ja już chyba miałam w cenie ślubu.
Ksiądz w mojej obecnej parafii cieszy się gdy są śluby(bo kasa),potem dzieci (bo chrzest i kasa). Ale otwarcie mówi,że woli śluby czy pogrzeby od chrztów, bo cenniki są z góry ustalone, a za chrzest jest co łaska:/ Nie znoszę tego człowieka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Matko pola skąd ty bierzesz tyle energii. Podziwiam 😃
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z obiadem Tż.mi.pomogl,obral.ziemni aki,marchew,posiekal cebulę.Trochę mi się spać chce,ale mam.chęć na faworki.Czekam na mąkę,Tż poszedł do sklepu. |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
chodzą też za mna oponki, mam 0.5 kg sera,może zrobię :mysli:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś sobie czyścić zatoki ? tym irygatorem ? mi to pomaga
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Miałam Wam zdjęcia synusia pokazać. Wstydzioch z niego
Na 3d ani razu buźki nie pokazał, cały czas łapkę przy głowie trzymał, więc to najlepsze co mam:IMG_20180131_1_15.jpgIMG_20180131_1_8.jpgZrzut ekranu 2018-02-03 13.27.00.png
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Faworki prawie już wszystkie zjedzone.
Folinko cudowny Synuś ja mam w środę wizytę u mojego gina, w sumie miło by było gdyby buźkę swą pokazała. ![]() ale tu dzisiaj cisza,wszyscy się goszczą |
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Folinka piękne zdjęcia! Cudowny Synuś;-)
U mnie też będzie synek Mam pytanie ...A w zasadzie kilka :-D czy na USG połówkowe idziecie 3d/4d czy 2d? Co myślicie o ubraniach dla dzieci z Pepco ? Są mega tanie - sztuka zwykle kosztuje 9.99 zł lub 7.99, w innych sklepach ceny się zaczynają od 25 zł...ale jaką jakość? Ma któraś doświadczenie z Pepcowymi ubrankami? I ogólnie ile uważacie że powinny kosztować np. Body żeby cena była okej ? Widziałam wczoraj nawet takie po 55 zł za sztukę ....Trochę drogo
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprócz tego mieliśmy wokalistkę, która te wzięła 200zl ale to byly w 200% dobrze wydane pieniądze, bo stworzyła nam piekna uroczystość oprawa muzyczna U nas nauki trwały pt, sob, ndz i też płaciliśmy chyba około 70zl od pary. Ane3ka nie próbowałam właśnie, myślisz że warto? Folinko łącze się więc w bólu głowy.. synuś przecudowny, wstydniś Uff wróciliśmy po maratonie sklepowym. I trochę zmieniłam podejście do naszego upatrzonego wózka, trafiliśmy do sklepu gdzie panowie mieli mistrzowskie podejście, wiedzę i każdemu poświęcali kupę czasu. Teraz mamy na tapecie Cybexa. Muszę poczytać trochę, poanalizować. I powiem Wam, że w jeden dzień obejrzeliśmy wózki też polskie, czyli te wszechdostepne, za około 1000-1200zl i powiem Wam, że to niebo a ziemia przy np cybexie, joie czy mamas&papas. Niby Pani twierdziła, że są równie zwinne i lekkie!! Ale jak próbowałam to podnieść, to niezbyt wiedziałam jak się za to wziąć. Wielkie, gramotne, nieporęczne. Dla mnie przy wynoszeniu na drugie piętro tragedia.. dlatego każdej z Was, która planuje wózek, który trzeba będzie targać po schodach radzę dołożyć do ciut droższego, bo widzę teraz ogromną, ogromną różnicę. To takie moje spostrzeżenia z dzisiejszego dnia, nie gniewajcie się za wywód. A oprócz tego przyjechałam mocno zawiedziona, kompletnym brakiem wyboru chłopięcych ciuszkow.. nie dam się przegadać, porównując do ilości wzorów, kolorów, rodzajów dla dziewczynek, dla chłopców jest kompletne zero. Odwiedzając h&m, f&f i Pepco. Kupiłam coś, ale tylko tak żeby już zbierać powoli, bez zachwytu. Albo nie mam gustu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnej polować na wyprzedażach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o ciuchy z Pepco to dla takich maleństw nie miałam okazji jeszcze kupować ale kupuje tam dla mojej córki od dłuższego czasu i sobie chwalę, najczęściej bluzy i koszulki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Jak miło zobaczyć się na pierwszej stronie. Dzięki Folinka
![]() Elaa a który model cybexa Cię zainteresował? Bo też te wózki mi się podobają, tylko,że na żywo nie widziałam, znam tylko z opini innych i z internetu, ale chyba na któryś sie zdecyduje mimo że ceny wysokie. Ale akurat wózek to już dawno sobie postanowiłam,że kupie nawet za większą kase a taki który sobie wymarze. Poza tym lista wyprawkowa do kupienia przeze mnie będzie dość krótka bo troche rzeczy dostane używanych i mam dużo chętnych na prezenty. Co do pepco to jakość wydaje mi się dość słaba, ale pewnie zależy od konkretnej sztuki, dzieciaki z rodziny czesto maja np stamtad skarpetki, rękawiczki, czapki, jakies spódniczki i to ok, ale pajace, body co się czesto pierze to nie wiem. Wiem że świetną jakość ma next ale są drogie, jak komuś nie przeszkadza to może po sh poszukać bo tam można naprawde fajne rzeczy kupić i jak widać że coś używane a nie zniszczone to znaczy,że jakość dobra. Ja na pewno w hm coś pokupie i możee jak będą wyprzedaże w next to coś zamówie. Ale ja chyba śladowe ilości będę kupować. |
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
anima6 cybex balios s. To podobno jakiś nowy model, z tego roku. Bardzo lekki, zwrotny, do tego spacerówka składa się razem ze stelażem, co jest dla mnie ważne. Gondola wymiarowo ok, design prosty tak jak mi się podoba
dla mnie super a Tobie polecam, obejrzeć na żywo, my też do tej pory bazowaliśmy na opiniach i zdjęciach a jednak w sklepie to nie to samo.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

A to sie grzeszy jedynie jak sie razem nie mieszka.

musimy kupic na mieście prezent dla kumpla na 30 ste urodziny, oczywiscie kumpel "wszystko ma", pewnie cos znajdziemy w empiku, a moze Wy macie jakies pomysly ?
Rano zasadzilam takiego bączka ppd kołdrą, że maz sie owinal z kazdej strony szczelnie w kokon i mówi "boje sie tego co wyjdzie spod koldry" hahaha. A teraz ulga

okropne to jest, ja jestem nie do życia jak mnie boli głowa.. Mam nadzieję, że to minie i u Ciebie też jak najszybciej

oprócz tego mieliśmy wokalistkę, która te wzięła 200zl ale to byly w 200% dobrze wydane pieniądze, bo stworzyła nam piekna uroczystość oprawa muzyczna