|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Hej
2-3 dni mnie tu nie było, sporo mam do nadrobienia :O Potrzebowałam przerwy, bo znowu mi tsh skoczyło i się załamałam
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
No i byliśmy w tych bobowózkach.
info dla Anniki są tam dwa modele wózków bliźniaczych, jakbyś sobie chciała obczaić ![]() A ogólnie to znów wymiękam po wizycie w tym sklepie naszymi faworytami są anex sport i baby design lupo/husky (bez różnicy w zasadzie).Jestem już kompletnie zdezorientowana, haha. Na plus anexa są: odrobinkę niższa waga (w zasadzie pewnie nieodczuwalnie), materacyk z kokosem, moskitiera w zestawie na plus baby design są: całkiem składana na płasko gondola, fajniejsze kolory (bardziej stonowane), super mocno rozkładane daszki, więcej zakamarków do chowania i lepsza torba. Dramat
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny taka ciekawostka, do końca roku 2018 ma być możliwość rejestracji dziecka w szpitalu, nie trzeba bedzie latać po urzedach po porodzie
i gdzieś doczytalam ze ma być juz taka możliwość w większości szpitali od czerwca 2018 normalnie jakby dla nas to zrobili ![]() http://www.infor.pl/prawo/gmina/urza...od-2018-r.html Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Znając życie w moim szpitu tego nie zdąża ogarnąć 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4026 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój akurat pracę ma dobrą i jest z niej zadowolony- to już będzie taka jego praca do końca:P Ale z racji, że jest na dość wysokim stanowisku to też kosztuje go to dużo stresu i dużo nadgodzin :/ No ale coś za coś.. Ostatnio moja lekarka trochę mnie pocieszyła - powiedziała mi, że mam za bardzo nie wybiegać myślami w przyszłość, mam się skupić na najblizszych trzech miesiącach, spac tyle ile mi się podoba, robić to na co mam ochotę, abyśmy spedzali duzo czasu razem, wyjezdzali itp, bo to juz ostatnie takie chwile we dwoje.. A pozniej to juz nie bedzie czasu na myslenie, bedziemy funkcjonowac zadaniowo hehe, ale że wszystko sie da ogarnąć, ona przy dziecku zrobiła 4 dodatkowe fakultety, no i pracuje bardzo duzo. A no i o finanse też się boję:/---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Co do słodyczy - ja nie jadłam ich przez kilka dobrych lat, a teraz jem prawie codziennie:/ Pocieszam się tym, że mam silną wolę więc po ciąży jakoś wrócę do starej wagi.. Zastanawiam się, czy nie zacząć chodzić na siłownię, żeby pojezdzić sobie na rowerku stacjonarnym - to jest bezpieczne w ciąży, a ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, a od kiedy jestem w ciąży to w ogóle, lekarze mi zabraniali :/ Zastanawiam się też nad fitnessem dla ciężarnych - jest u nas 2 razy w tyg. A Wy teraz uprawiacie jakiś sport? |
||
|
|
|
#4027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to normalny przyrost wagi ![]() Tez jestem cała owłosiona na brzuchu. Ostatnio śmiałam się ze niedługo będę musiała szczotką brzuch czesać Wypadną, bo to od hormonow ciążowych ![]() Jeśli godzi o cło z USA to jest pobierany losowo od paczek o wartości przekraczającej 150€. Jedynie inaczej jest jeśli wysyłane są jako prezent albo od osób prywatnych. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj byliśmy w galerii handlowej w poszukiwaniu stroju na zabawę karnawałową w żłobku. W wypożyczalni mieli stroje od 98 więc by w nich tonęła. Ostatecznie stanęło na latach 20. Kupiłam sukienkę cena 30zł.
Przy okazji kupiłam pierwsze rzeczy dla malucha h&m cena 40zł. Edytowane przez neesanek Czas edycji: 2018-02-03 o 20:53 |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak mnie naszlo i ciagle zapominam Wam napisac:
1) smarowanie: jak smarujecie brzuch o piersi to pamiętajcie zeby specjalnie w masaz sie nie wczuwac, a najlepiej ominac sutki, bo w dalszych tygodniach masaz sutkow czy brzucha przyspiesza porod ![]() 2) otulanie: widzialam ze wiele z Was planuje "unieruchamiac" maluszki w tych ciasnych otulaczach. Podobno dzieci to lubią i sa spokojne ale pamietajcie ze taka pozycja zagraża rozwojowi bioderek - mówi to mama ktora przerobila dysplazje bioderka i orteze To takie zlote mysli na wieczór
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej się w brzuch nie wczuwam,bardziej w boki, żebra i dół pleców. Ale o sutki często zdarza mi się zaczepić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4031 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ekstra, naprawde, sama bym sie tak mogla przebrac ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
jak mi się z nich leje, to muszę myć Co do 2 to ja nie chce unieruchamiać dziecka. Może raz na jakiś czas ![]() Cytat:
Byłam w ciucholandzie dziś z mamą i kupilysmy pare ubranek dla małej i syna bratowej ale zdjęcia pokaże dopiero jak wyschną i je wyprasuje
|
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opaska jest z panieńskiego koleżanki.
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty masz pracę w miejscu zamieszkania? Będziesz miała z kim zostawić dziecko? |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja mi właśnie pęcherz skopała. Od razu zachciało mi się ostro siku.
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie czuje kopniakow
czasem czuje jakieś bulgotki ale pewności czy to maluch nie mam bo to zazwyczaj wieczorem jak mam wzdety brzuch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapalenie ucha... Macie krople do ucha? Nasza strasznie płakała przy zakraplaniu, na szczęście to ponad rok temu było. Jedna z gorszych chorób ![]() Cytat:
Ladyroses pięknie prowadzisz wątek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja drugi raz w życiu zobaczyłam 6 z przodu na wadze, pierwszy raz w pierwszej ciąży. I tym samym mam 10 kg na plusie, chyba przoduję w tempie przyrostu. ![]() Zawiechaczarny, ciężka praca za Tobą! 21kg! Po ciąży też dasz radę, zresztą powoli przybierasz. Masz rację, najważniejsze żeby synek był zdrowy. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Ja smyranie czuję już jakiś czas, ale od wczoraj ruchy są wyraźne. Każda z nas poczuje na pewno
|
||
|
|
|
#4038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle co myślicie o tym mebelku? http://allegro.pl/przewijak-dla-niem...141721238.html brakuje nam miejsca w łazience, a chcę tam małego kąpać i przebierać, bo jest mała i najłatwiej ją ogrzać. Wanienka z Ikei zmieści się na pralce, a przewijaka nie mam gdzie umieścić. Jak kupię zwykły stolik do przewijania czy komodę, to nie mam z kolei gdzie umieścić kosza na brudne ciuszki, a tak posłuży mi za niego ten wysoki kosz pod blatem. Doświadczone mamy, spoko rozwiązanie, czy przekombinowane?
|
|
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
Sorry że dopiero teraz ale mam mały zawrót w domu. Dzidzia dobrze przebadana i wszystko w porządku. Pani bardzo dokładnie omawiala każde zdjęcie. Nie to co na zwykłej wizycie. No i bez niespodzianek. zawsze marzyłam o 3 chlopcach. To i będzie 3 chlopiec. Także piszmy na 1 stronie. Imię musimy wymyślić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawiechaczarny ja tez sie zastanawiałam, ostatnio poczytalam opinie o niej i nie są zle, a jak dziś zobaczyłam cenę to juz sie nie zastanawiałam (teraz jest po 49.99) i od razu wzielam. Bedziemy się nosić z Michaśką
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4041 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam ortopeda też nie polecał owijania ciasno dzidziusia. Poza tym mój synek i tak tego nie lubił. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poczułam pierwsze uderzenia w 1 dniu 21 tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
i bardzo dobrze ze wszystko z malutkim Ok
|
|
|
#4043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
Ja planuje owijać przynajmniej na początku.
Temat wózków u Was pełną parą, u mnie rodzice wymyślili, że do wielkanocy mamy im dać znać jaki chcemy i zajączek przyniesie Myślimy nad Mutsy Evo Nomad albo Anex Cross ale najpierw trzeba obmacać w sklepie.Wogóle u nas taki przewrót w życiu ostatnio. Jak wiecie mój mąż jest szwedem, mieszkamy w Polsce. Nie znał swojego biologicznego ojca (anglika) , tzn miał jego dane, odnalazł swoich braci na fb i odezwał się do jednego z nich jak skończył 18 lat (2 tyg temu). Okazało się, że ojciec o nim myślał całe życie tylko nie wiedział jak się odezwać i czy jeszcze bardziej go nie skrzywdzi. Chce utrzymaćâ☠kontakt i być dziadkiem dla naszej córki. Także moja córka będzie miała 3 babcie i 3 dziadków, z Polski, Anglii i Szwecji. Także będzie musiała być 3 języczna, żeby się ze wszystkimi dziadkami dogadać <3 Co do ruchów, nie czuję :< ale to dopiero 18t+4d Edytowane przez AFB Czas edycji: 2018-02-03 o 23:16 |
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam Lupo i kocham między tymi to tylko kwesfia kolorystyki i innej torby ![]() Dziewczyny od kilku dni mam pewną dolegliwość z okazji ciazy i nie wiem jak sobie pomóc. Mianowicie przy schylaniu gdy się chce wyprostować albo usiąść po turecku łapie mnie taki jakby ucisk/nerwobol w prawym pośladku. Nie wiem co to, w pierwszej ciazy tego nie miałam. Czy któraś Pani też na coś takiego cierpi? Nie wiem czy iść szybciej na wizytę czy czekać :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Aaa i dzisiaj poczułam takie nieśmiałe trzykrotne pukanie od środka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4049 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Mam męża na noc, nastrój się nieco poprawił - dziś w końcu lepiej Tylko Ola coś mało aktywna i oczywiście czerwona lampka gdzieś tam w głowie świeci... Wiem, panikuję Piekliśmy dziś z TŻem paszteciki On uwielbia, moja mama też się zajada więc od czasu do czasu produkuję większą porcję - z mięsem, z pieczarkami, a jak zostaje ciasto to jeszcze dorabiam na słodko, z nutellą albo marmoladą. Mniam!baniutka gratuluję udanej wizyty i trzeciego chłopca, super że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Udanej wyprawy ![]() Cytat:
Oby tylko jak najszybciej minęło.Cytat:
Tak, te dwie babcie do pomocy są dużym plusem w tym wszystkim. Jeśli chodzi o pracę męża to sprawa jest trochę skomplikowana. Kilka lat temu jak się tam zatrudniał szukał czegokolwiek, ze względu na kiepską sytuację finansową musiał jak najszybciej znaleźć pracę. Trafiła mu się taka i od tamtej pory tam tkwi. Próbował wiele razy w swojej branży, no ale cóż - zawsze znalazł się ktoś lepszy na dane stanowisko. Jak zaszłam w ciążę to doszedł do wniosku, że boi się na razie szukać czegoś innego - tu ma pewną pracę i pewne pieniądze. Umowę ma póki co do końca tego roku i namawiam go, żeby czegoś szukał, ale też nie chcę naciskać bo rozumiem, że boi się kombinować z pracą. Może jeszcze mu się poszczęści, wciąż w to wierzę Rozumiem, takie wady pracy na wysokim stanowisku. Wiem, wiem, trzeba się cieszyć tym co jest, ale jak się jest takim czarnowidzem to nie jest lekko Ale właśnie podnoszące na duchu są takie historie i osoby, które godzą pracę i rozwój z byciem rodzicem Moja przyjaciółka po urodzeniu dziecka (sierpień) stwierdziła, że nie chce brać dziekanki na uczelni bo potem nie będzie chciało się jej kończyć studiów. I tak mając maleńkie dziecko, w dodatku dość trudne bo był bardzo niespokojny, dużo płakał, cierpiał na kolki itd., a męża w ciągłych delegacjach więc praktycznie synek był tylko na jej głowie że tak brzydko powiem, udało jej się chodzić na zajęcia, zdawać egzaminy w pierwszych terminach, ogarnąć praktyki aktualne i zaległe (w ciąży musiała odpuścić), napisać pracę i obronić licencjat, a potem jeszcze dostać się na studia magisterskie... Zawsze mogła liczyć na pomoc babć, siostry, szwagrów, moją, ale tyle ogarnąć na raz... Ja nie wiem czy bym się gdzieś po drodze nie poddała, podziwiałam ją i nadal podziwiam za to co zrobiła. Sportów żadnych nie uprawiam, zbyt wielkiego lenia mam w tej ciąży. Mam nadzieję, że jak już urodzę to będę mieć na tyle motywacji żeby wziąć się za siebie ![]() Te sny ciążowe są niezłe ![]() Co do wagi to ja się ograniczam tylko do ważenia na wizytach u gin, nie sprawdzam w domu ile mi przybyło żeby nie psuć sobie już całkiem nastroju Ale 7 z przodu już kiedyś wskoczyła, mam obawy że przy kolejnej wizycie niebezpiecznie zbliżę się do 80.ladyroses ja też popieram Twoją kandydaturę do prowadzenia kolejnego wątku ![]() Mój TŻ też z gatunku facetów prawie niepijących. Od czasu do czasu piwko wypije, cydru albo wina łyknie, drinka też się napije od wielkiego dzwonu przy jakiejś okazji. Ale nigdy w wielkich ilościach, prędzej mi czasem drink uderzył do głowy Oj kolęda... Nic nie mam przeciwko, ale fakt że to wypatrywanie księdza bywa męczące. Na szczęście mieszkamy na trzecim piętrze w 11-piętrowym bloku i z reguły ksiądz zaczyna od parteru więc u nas jest zwykle po 2 godzinach, ale to zerkanie co chwilę przez wizjera czy już wyszedł od sąsiada... Jak dla mnie wystarczyłaby kolęda raz na 4 lata, albo chociaż co drugi rok aaby dzięki za dobre rady! O tym masowaniu coś mi się obiło o uszy, ale jeśli chodzi o otulanie dziecka to już głupia jestem. Nie chciałam tego takiego zasuwanego otulacza bo to dla mnie straszne jak dziecko wygląda w tym jak tortilla, ale co z owijaniem w taki luźny kokonik np. pieluchą czy kocykiem? To też jest aż tak szkodliwe dla dziecka? AFB niezła historia, córka będzie mieć wesoło z taki zastępem babć i dziadków ![]() asiaczek87 to pewnie nie to samo, ale mnie też łapią czasem takie dziwne bóle i postrzykiwania, od pośladka, czasem już od krzyża, promieniuje mi do nogi, zwłaszcza jak się poschylam albo więcej chodzę/stoję. Raz mnie tak złapało i trzymało przez kilka godzin, przestraszyłam się że mnie dopadła rwa kulszowa, na szczęście w końcu przeszło. Generalnie mnie teraz ciągle coś strzyka więc zbytnio się tym nie przejmuję, ale jeśli Cię to bardzo martwi to lepiej skonsultować się z lekarzem dla swojego spokoju
|
|||
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się o tej barbarzynskiej godzinie w 21tc. Z tej okazji zalaczyla mi się bezsenność. Prawie nie spałem w nocy bo mi jelita dokuczaly. Będę musiała znowu w dzień odsypiac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

po wizycie w tym sklepie naszymi faworytami są anex sport i baby design lupo/husky (bez różnicy w zasadzie).
).
i gdzieś doczytalam ze ma być juz taka możliwość w większości szpitali od czerwca 2018 

Wiem na pewno, że jak finansowo jakoś nam się ułoży to przez ten rok po urodzeniu dziecka chciałabym się dokształcać. Marzy mi się kurs językowy i studia zaoczne. Mąż już swoje studia skończy, pracuje tylko w niektóre weekendy więc mógłby w domu zostawać z Malutką, z resztą moja mama w weekendy też jest wolna. Ale to jeszcze tylko plany.
Nie gole, licze ze wypadna jak pozbede sie lokatora