|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mnie też pęcherz I jelita obudziły... Ale zrobiłam co trzeba I wracam spać 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Witam się w 24 tygodniu ciąży ![]() Ja nie śpię, bo mała mi szaleje w brzuchu... Chyba się już wyspała albo chce jeść także zaraz wstaję i robię śniadanie dla tego małego głodomorka ![]() Baniutka, cieszę się że wszystko super po wizycie. Gratulacje chłopca ![]() Asiaczek ja też mam czasem takie bóle, nerwobole w pośladkach, kręgosłupie, udach, brzuchu. To normalne, poboli i przechodzi łykaj Magnez ![]() U mnie jeśli chodzi o wyprawkę, to moi rodzice dali na wózek + finanse na wyprawkę a teściowie finansują łożeczko, meble do pokoju i dekoracje także dobrze mam! Już im mówiłam, że z takimi dziadkami Nadia się będzie miała dobrze ![]() Ciuszki muszę pokupić sama, bo nie ma mi kto dać. Miłej niedzieli kochane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do nas przyszla corka z informacja ze sie wyspala i czeka na dzien Takze wstalysmy, ona koloruje a ja powoli ogarniam. Niestety mamy obustronne ostre zapalenie ucha Wczoraj bylismy na sor i prawe ucho juz bylo z perforacja. Wieczorem mala powiedziala ze boli ja lewe. Dzis ma sklejone wloski przy uchu wiec byl wyciek Boje sie o jej sluch, w zeszlym roku miala 2x ostre zapalenie, teraz kolejne W takich momentach przeklinam przedszkole ![]() Ja dzis wstalam z solidnym bolem plecow a muszę ogarnac dom bo po poludniu przychodzą jedni i drudzy rodzice na nasze potrojne imieniny. Nie chce mi sie przyjmowac gosci ale corka sie cieszy. Oby nie posiedzieli za dlugo ![]() No i witam sie w 23tc Aplikacja mi pokazuje ze to niby juz 6 miesiac ![]() A jutro wracam do pracy po tygodniu wolnosci. Nie powiem zebym specjalnie tesknila
|
|
#4054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice nic nie proponowali, ale z nimi jest inaczej, co tydzien czy co miesiąc wysyłają pieniądze dodatkowe na dziecko ![]() U mnie tez nie ma z kim dziecka zostawić. Ale mam w planach zostać rok w domu i starać się o drugie. Moja mama na emeryturę przechodzi za 7lat, teściowa tez coś koło tego, wiec nie ma opcji by się zajęły dzieckiem. A mi się nie opłaca szukać pracy i zaraz zajsc w ciąże i na zwolnienie iść, bo i tak mi umowy nie przedłuża. To byłaby milionowa praca w której nie pracuje dluzej jak pół roku mam pecha do miejsc pracy.Cytat:
Jak ten czas szybko leci. Dopiero co testy robiłyśmy a już 6miesiac ![]() Cytat:
To witamy w 6miesiacu A ja odkad zaczęłam spac w staniku i wkładkach to na szczęście mam już mały wyciek. Dziś nawet się nie budziłam w nocy za często i trochę odespalam. Po śniadaniu zrobie zdjęcia ubrankom które kupilysmy w ciuchu z mamą muszę tam częściej zaglądać, bo serio tam jest co wybrać
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
gratuluję nowo rozpoczetych tygodni Szczerze powiem ze zazdroszcze tym które dostały propozycję pomocy od bliskich czy to w opiece nad dziećmi czy wyprawkowa. Mi opieka nad Michaśką spędza sen z powiek po tym jak wrócę do pracy Na dzień dzisiejszy mam tylko plan A czyli Michasia idzie do żłobka i w jakiś cudowny sposób opieka na przemienna moja i tz. Planu B nie mam Do pracy wrócę po wykorzystaniu tego co przysługuje po porodzie plus urlopy czyli gdzieś we wrzesniu 2019. A jeśli chodzi o wyprawke, no cóż w całości musimy sami kupić, jedynie moja mlodsza siostra zwariowala na punkcie Michasi i ciagle kupuje ubranka, muszę ją kontrolować i jak chce to teraz juz ma kupować rozm 68, 74 itd Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Baniutka gratuluję synka! Sama marzę o 3 synkach
![]() Widzę, że rozbrykane dzieci dziś w nocy były. U mnie też. Obudzilam e w nocy od kopniakow ale nie wiem o której. Z 30 min lezalam i się nimi delektowalam. Bardzo ładne te wózki Baby Design. Tylko kolorówka tez taka smutna mi się wydaje. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Co do pomocy finansowej w kompletowaniu wyprawki nie ukrywam, że liczyłam na pomoc taty i tesciow. Ale cisza jak makiem zasial wiec nie mamy chyba co liczyć.
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry w niedziele!
Nam też nikt nie pomaga finansowo, sami wszystko ogarniamy. A z opieka tez pozostaje żłobek. Cieszę się że mieszkam w dużym mieście i tu wszystko jest dostępne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
asiaczek polecasz mówisz te baby design... ech
jestem kompletnie zdezorientowana jeszcze mamy odwiedzić co najmniej dwa sklepy, w każdym jak wchodzimy mówimy co nam polecą, może w ten sposób wyciągniemy jakąś średnią :Pszkoda, że bebetto mnie nie kupiło, bo są bardzo ładne, ale niestety prowadzenie jest dużo gorsze niż w anexach i baby i są wielkie i chyba najcięższe. Ja się witam w kolejnym dniu bez żadnych kopniaków ani znaków od dziecia :P I u nas nie wiem jak teściowie, nic nie mówili, ale moja mama chce nam sprezentować wózek także zawsze coś do przodu!---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- No i u nas też niestety żłobek będzie wchodził w grę ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A i baby design nie są znowu takie smutne są po prostu stonowane, ale jakby była dziewuszka to zakochałam się w takiej kolorystyce, jest prześliczna ![]() ![]() mi się podoba ciemno turkusowy
|
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, wczoraj się nie odzywałam jakoś nie miałam natchnienia..idę Was nadrabiać😘
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny rozmawiałam z koleżanką ktora rodziła w maju zeszlego roku córkę u nas w szpitalu. Wypytalam ją o te ubranka do szpitala, sytuacja wyglada tak ze mozna swoje ale nie trzeba
i juz zglupialam. Ona nie miala swoich bo tez pytala kogoś i wszystko praktycznie poginelo w szpitalu, babki zapominaly oddać po przebieraniu czy myciu i wszystko trafialo do szpitalnej pralni. Na 100% trzeba pampersy, chusteczki nawilzane z 2 pieluchy tetrowe. Rożek czy kocyk tez szpital ma. I nie wiem teraz czy brać czy nie brać. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
No ale oczywiście też nie jest tak że pełno miejsc w zlobkach. Jak mala się urodzi od razu chce iść się dowiedzieć kiedy można się zapisać
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Jak rodziłam w Wołominie to ubierali dziecko w szpitalne ciuszki. Mi to nie przeszkadzało. Były ładne i czyste. Na wyjscie ubieralo się swoje. Pampki mieliśmy swoje. Chusteczek nie uzywalam tylko waciki z wodą.
Rożek swój i tetry swoje. |
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko 3 doby, da się przeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi nie będzie przeszkadzalo ze mała jest ubierana w szpitalne ubranka, tylko mielismy w planach ze po kazdym uzyciu tz bedzie bral takie ubranko do domu i dawał do obwachania naszym kotom, zeby nie bylo szoku jak wrócimy ze szpitala
najwyżej wezmę wiecej tetry i może to zda egzamin.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Ja też do żłobka zapisuje zaraz jak pesel dostaje...może się uda😏
Tak w ogóle ...pierwsza zmiana na forum- moja Michasia stanie się chyba Zuzią😂😂 Chodziło nam już to po głowie długo....bo będzie pięknie do nazwiska pasować no i w ogóle ja tam chciałam zawsze Zuzie😍..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś... W każdym razie postanowiliśmy od dziś mówić do dzidziusia Zuzia i zobaczymy czy pasuje😄 Także Lady..możesz zmienić😁😁 Sent from my HTC Desire 530 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha Guerka i to jest normalne w szpitalach, nie tylko na porodówce.
Mojej rodzinie i rodzinie tz już 'poginely w szpitalu' pokrowce na poduszki, poszewki na kołdry (jeden szpital nie zapewnia tylko taka flizeline ), poduszki jaski, maskotki, ręczniki nawet! Na pytanie o to- 'pani, wzięło do pralni i ni ma ' Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
szok! Ale Zuzia też piękne imię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dzięki dziewczyny za radę. Moja gin mówiła, żeby łykac magne b6 trzy razy dziennie a lykalam tylko raz. Mam nadzieję teraz się to odczepi bo co przewijam córkę i się prostuje to jakaś masakra.
Wczoraj z racji wizyty u teściów posortowalam sobie wstępnie ubranka po córce, które można ubrać chłopcu. Z racji, iż córka róż dostaje głównie od babć, albo w spadku po innym bobasku - większość ubranek będzie w użyciu i dobrze Zostawiłam kilka ubranek bladorozowych do spania, bo ledwie ten róż widać, a w nocy go nikt oglądać nie będzie i kilka różowych body np. Z samolotem to jakby chłopięce.A jak już awaryjnie nie będzie co ubrać to dwa body z krótkim rękawem w blade kwiatki, ale tu mam wątpliwości ![]() Dziewczynka w błękitnym czy granatowym wygląda ok, ale chłopiec w różowym już nie, a szkoda ![]() Mamy wybrane imie. Proszę o dopisanie Kubusia brzuch mam wrażenie rośnie szybciej, a dopiero 20 tydzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wstawiam zakupy wczorajsze: Dla Anastazji: IMG_1517737924.613996.jpg IMG_1517737931.776285.jpg Do podzielenia: IMG_1517737945.078812.jpg Dla Roberta bratowej: IMG_1517737961.912793.jpg IMG_1517737976.694430.jpg I taki dodatek. Kupilysmy bo piękna jest, rozmiar 74, z metką IMG_1517738051.069366.jpg Robiłam zdjęcia po praniu, jeszcze nie wyprasowane były ale już i prasowane leżą w pudle
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Feliska w mojej wrześniowej grupie 2016 conajmniej 5 dziewczyn kupiło ten wózek, więc to o czymś świadczy
![]() Ja dosyć drobna, a on super i lekko pod krawężniki podjeżdża. Testowałam to w sklepie. Jeśli bez dziecka, było ciężko go unieść za rączkę to odpadal i tak roan bass, który podobał mi się tylko wizualnie pozostał w tyle. Tak samo w kwestii kolorystyki po krótkim czasie przestajesz na to zwracać uwagę, a zaczynasz się irytować, że wózek np. Za ciężki albo ciężko się składa. Podchodzę praktycznie. Córka zwolni wózek to mam nadzieję synek pojeździ, bo wzięliśmy granatowy.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- My też mamy Zuzie, a teraz drugie moje marzenie czyli Kubuś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

ja poczułam pierwsze uderzenia w 1 dniu 21 tygodnia 

także zaraz wstaję i robię śniadanie dla tego małego głodomorka 
łykaj Magnez 

Takze wstalysmy, ona koloruje a ja powoli ogarniam. 

gratuluję nowo rozpoczetych tygodni
Na dzień dzisiejszy mam tylko plan A czyli Michasia idzie do żłobka i w jakiś cudowny sposób opieka na przemienna moja i tz. Planu B nie mam

najwyżej wezmę wiecej tetry i może to zda egzamin.