Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-04, 05:53   #4051
Natus276
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Nam tez teściowie tak powiedzieli, ale jako ze bierzemy wozek od siostry TZ, to powiedzieli, ze dadza na łóżeczko
Ciekawe czy moi teściowie nam coś zaproponują... Ja rodziców już nie mam więc tylko oni zostali
Cytat:
Ale miedzy nami jest ponad 3 tygodnie różnicy ja poczułam pierwsze uderzenia w 1 dniu 21 tygodnia

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Gratuluje chłopca i bardzo dobrze ze wszystko z malutkim Ok
Dlatego jeszcze staram się nie stresować
Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Mam pracę w miejscu zamieszkania, ktora kontynuuje po wychowawczym. Z zostawieniem gorzej - zlobek lub niania. Jeszcze nie wiem ktora opcje wybiore, ale jakos bedzie trzeba dac rade. To czego sie boje to to, ze dziecko czesto choruje i co ja wtedy zrobie jak bedzie musialo siedziec tydzien w domu? No chyba, ze niania, ale ciezko znalezc kogos zaufanego i jeszcze nie wydac na to 1.5 pensji. Znajomi teraz szukaja i jest ciezko.Gratulacje! Ale chlopakow bedziesz miala

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też nie wiem co zrobię z dzieckiem, z kim go zostawię jak będzie chory... teściowa odpada bo za duża panikara z niej, a żłobka w naszej miejscowości nie ma...

Cytat:
Napisane przez AFB Pokaż wiadomość
Wogóle u nas taki przewrót w życiu ostatnio. Jak wiecie mój mąż jest szwedem, mieszkamy w Polsce. Nie znał swojego biologicznego ojca (anglika) , tzn miał jego dane, odnalazł swoich braci na fb i odezwał się do jednego z nich jak skończył 18 lat (2 tyg temu). Okazało się, że ojciec o nim myślał całe życie tylko nie wiedział jak się odezwać i czy jeszcze bardziej go nie skrzywdzi. Chce utrzymaćâ�☠kontakt i być dziadkiem dla naszej córki. Także moja córka będzie miała 3 babcie i 3 dziadków, z Polski, Anglii i Szwecji. Także będzie musiała być 3 języczna, żeby się ze wszystkimi dziadkami dogadać
A się u Was dzieje! Ale historia ogólnie przyjemna, miło że taka reakcja ze strony biologicznego ojca tż-ta. I 3 pary dziadków brzmi nieźle, nasz Stasieniek niestety tylko jednych będzie miał.

I mnie też pęcherz I jelita obudziły... Ale zrobiłam co trzeba I wracam spać 😂

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 06:09   #4052
ladyroses
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Witam się w 24 tygodniu ciąży

Ja nie śpię, bo mała mi szaleje w brzuchu... Chyba się już wyspała albo chce jeść także zaraz wstaję i robię śniadanie dla tego małego głodomorka

Baniutka, cieszę się że wszystko super po wizycie. Gratulacje chłopca

Asiaczek ja też mam czasem takie bóle, nerwobole w pośladkach, kręgosłupie, udach, brzuchu. To normalne, poboli i przechodzi łykaj Magnez

U mnie jeśli chodzi o wyprawkę, to moi rodzice dali na wózek + finanse na wyprawkę a teściowie finansują łożeczko, meble do pokoju i dekoracje także dobrze mam! Już im mówiłam, że z takimi dziadkami Nadia się będzie miała dobrze

Ciuszki muszę pokupić sama, bo nie ma mi kto dać.

Miłej niedzieli kochane

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 07:31   #4053
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Witam się o tej barbarzynskiej godzinie w 21tc. Z tej okazji zalaczyla mi się bezsenność. Prawie nie spałem w nocy bo mi jelita dokuczaly. Będę musiała znowu w dzień odsypiac
Rzeczywiście barbarzynska!
Do nas przyszla corka z informacja ze sie wyspala i czeka na dzien Takze wstalysmy, ona koloruje a ja powoli ogarniam.
Niestety mamy obustronne ostre zapalenie ucha Wczoraj bylismy na sor i prawe ucho juz bylo z perforacja. Wieczorem mala powiedziala ze boli ja lewe. Dzis ma sklejone wloski przy uchu wiec byl wyciek Boje sie o jej sluch, w zeszlym roku miala 2x ostre zapalenie, teraz kolejne W takich momentach przeklinam przedszkole

Ja dzis wstalam z solidnym bolem plecow a muszę ogarnac dom bo po poludniu przychodzą jedni i drudzy rodzice na nasze potrojne imieniny. Nie chce mi sie przyjmowac gosci ale corka sie cieszy.
Oby nie posiedzieli za dlugo

No i witam sie w 23tc Aplikacja mi pokazuje ze to niby juz 6 miesiac
A jutro wracam do pracy po tygodniu wolnosci. Nie powiem zebym specjalnie tesknila

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 08:21   #4054
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Sorry że dopiero teraz ale mam mały zawrót w domu. Dzidzia dobrze przebadana i wszystko w porządku. Pani bardzo dokładnie omawiala każde zdjęcie. Nie to co na zwykłej wizycie. No i bez niespodzianek. zawsze marzyłam o 3 chlopcach. To i będzie 3 chlopiec. Także piszmy na 1 stronie. Imię musimy wymyślić.

Czekałam na wieści od Ciebie. Czyli co zamiana? 😎

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 08:42   #4055
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy moi teściowie nam coś zaproponują... Ja rodziców już nie mam więc tylko oni zostali

Też nie wiem co zrobię z dzieckiem, z kim go zostawię jak będzie chory... teściowa odpada bo za duża panikara z niej, a żłobka w naszej miejscowości nie ma...
Zobaczycie moi rodzice nic nie proponowali, ale z nimi jest inaczej, co tydzien czy co miesiąc wysyłają pieniądze dodatkowe na dziecko

U mnie tez nie ma z kim dziecka zostawić. Ale mam w planach zostać rok w domu i starać się o drugie. Moja mama na emeryturę przechodzi za 7lat, teściowa tez coś koło tego, wiec nie ma opcji by się zajęły dzieckiem. A mi się nie opłaca szukać pracy i zaraz zajsc w ciąże i na zwolnienie iść, bo i tak mi umowy nie przedłuża. To byłaby milionowa praca w której nie pracuje dluzej jak pół roku mam pecha do miejsc pracy.
Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Witam się w 24 tygodniu ciąży

Ja nie śpię, bo mała mi szaleje w brzuchu... Chyba się już wyspała albo chce jeść także zaraz wstaję i robię śniadanie dla tego małego głodomorka

Baniutka, cieszę się że wszystko super po wizycie. Gratulacje chłopca

Asiaczek ja też mam czasem takie bóle, nerwobole w pośladkach, kręgosłupie, udach, brzuchu. To normalne, poboli i przechodzi łykaj Magnez

U mnie jeśli chodzi o wyprawkę, to moi rodzice dali na wózek + finanse na wyprawkę a teściowie finansują łożeczko, meble do pokoju i dekoracje także dobrze mam! Już im mówiłam, że z takimi dziadkami Nadia się będzie miała dobrze

Ciuszki muszę pokupić sama, bo nie ma mi kto dać.

Miłej niedzieli kochane

Ja bym chciała by mi mała szalała. Stuknęła raz i olała nas bardzo. Staram się wywoływać jej ruchy rano i wieczorem, ale rano zupełnie mi nie wychodzi...

Jak ten czas szybko leci. Dopiero co testy robiłyśmy a już 6miesiac
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Rzeczywiście barbarzynska!
Do nas przyszla corka z informacja ze sie wyspala i czeka na dzien Takze wstalysmy, ona koloruje a ja powoli ogarniam.
Niestety mamy obustronne ostre zapalenie ucha Wczoraj bylismy na sor i prawe ucho juz bylo z perforacja. Wieczorem mala powiedziala ze boli ja lewe. Dzis ma sklejone wloski przy uchu wiec byl wyciek Boje sie o jej sluch, w zeszlym roku miala 2x ostre zapalenie, teraz kolejne W takich momentach przeklinam przedszkole

Ja dzis wstalam z solidnym bolem plecow a muszę ogarnac dom bo po poludniu przychodzą jedni i drudzy rodzice na nasze potrojne imieniny. Nie chce mi sie przyjmowac gosci ale corka sie cieszy.
Oby nie posiedzieli za dlugo

No i witam sie w 23tc Aplikacja mi pokazuje ze to niby juz 6 miesiac
A jutro wracam do pracy po tygodniu wolnosci. Nie powiem zebym specjalnie tesknila
Moja siostra tez zawsze cierpiała na zapalenie ucha. Teraz zawsze gdy jest wiatr to nosi coś na uszach, nie ważne czy jest zimno czy ciepło.

To witamy w 6miesiacu

A ja odkad zaczęłam spac w staniku i wkładkach to na szczęście mam już mały wyciek. Dziś nawet się nie budziłam w nocy za często i trochę odespalam.
Po śniadaniu zrobie zdjęcia ubrankom które kupilysmy w ciuchu z mamą muszę tam częściej zaglądać, bo serio tam jest co wybrać

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 09:04   #4056
Guerka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny gratuluję nowo rozpoczetych tygodni
Szczerze powiem ze zazdroszcze tym które dostały propozycję pomocy od bliskich czy to w opiece nad dziećmi czy wyprawkowa. Mi opieka nad Michaśką spędza sen z powiek po tym jak wrócę do pracy Na dzień dzisiejszy mam tylko plan A czyli Michasia idzie do żłobka i w jakiś cudowny sposób opieka na przemienna moja i tz. Planu B nie mam
Do pracy wrócę po wykorzystaniu tego co przysługuje po porodzie plus urlopy czyli gdzieś we wrzesniu 2019.
A jeśli chodzi o wyprawke, no cóż w całości musimy sami kupić, jedynie moja mlodsza siostra zwariowala na punkcie Michasi i ciagle kupuje ubranka, muszę ją kontrolować i jak chce to teraz juz ma kupować rozm 68, 74 itd

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-02-04, 09:09   #4057
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez nie ma z kim dziecka zostawić. Ale mam w planach zostać rok w domu i starać się o drugie. Moja mama na emeryturę przechodzi za 7lat, teściowa tez coś koło tego, wiec nie ma opcji by się zajęły dzieckiem. A mi się nie opłaca szukać pracy i zaraz zajsc w ciąże i na zwolnienie iść, bo i tak mi umowy nie przedłuża. To byłaby milionowa praca w której nie pracuje dluzej jak pół roku mam pecha do miejsc pracy.
Ja mam dokładnie taki sam plan ale zobaczymy czy tak od razu uda się postarać o drugie...

6.09.2014 -
Stary 2018-02-04, 09:27   #4058
goldika
Zakorzenienie

Baniutka gratuluję synka! Sama marzę o 3 synkach

Widzę, że rozbrykane dzieci dziś w nocy były. U mnie też. Obudzilam e w nocy od kopniakow ale nie wiem o której. Z 30 min lezalam i się nimi delektowalam.

Bardzo ładne te wózki Baby Design. Tylko kolorówka tez taka smutna mi się wydaje.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Co do pomocy finansowej w kompletowaniu wyprawki nie ukrywam, że liczyłam na pomoc taty i tesciow. Ale cisza jak makiem zasial wiec nie mamy chyba co liczyć.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 09:34   #4059
Rosalyn
Zakorzenienie

Dzień Dobry w niedziele!
Nam też nikt nie pomaga finansowo, sami wszystko ogarniamy. A z opieka tez pozostaje żłobek. Cieszę się że mieszkam w dużym mieście i tu wszystko jest dostępne.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 09:41   #4060
Feliska
Zakorzenienie

asiaczek polecasz mówisz te baby design... ech jestem kompletnie zdezorientowana jeszcze mamy odwiedzić co najmniej dwa sklepy, w każdym jak wchodzimy mówimy co nam polecą, może w ten sposób wyciągniemy jakąś średnią :P

szkoda, że bebetto mnie nie kupiło, bo są bardzo ładne, ale niestety prowadzenie jest dużo gorsze niż w anexach i baby i są wielkie i chyba najcięższe.

Ja się witam w kolejnym dniu bez żadnych kopniaków ani znaków od dziecia :P

I u nas nie wiem jak teściowie, nic nie mówili, ale moja mama chce nam sprezentować wózek także zawsze coś do przodu!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

No i u nas też niestety żłobek będzie wchodził w grę

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

A i baby design nie są znowu takie smutne są po prostu stonowane, ale jakby była dziewuszka to zakochałam się w takiej kolorystyce, jest prześliczna

mi się podoba ciemno turkusowy
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 09:45   #4061
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w niedziele!
Nam też nikt nie pomaga finansowo, sami wszystko ogarniamy. A z opieka tez pozostaje żłobek. Cieszę się że mieszkam w dużym mieście i tu wszystko jest dostępne.

No to jest niesamowity plus duzego miasta, u nas są chyba 2 lub 3 żłobki i nie wiem co zrobię jak sie nie dostaniemy

Stary 2018-02-04, 09:47   #4062
triolka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, wczoraj się nie odzywałam jakoś nie miałam natchnienia..idę Was nadrabiać😘

Stary 2018-02-04, 09:52   #4063
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do pomocy finansowej w kompletowaniu wyprawki nie ukrywam, że liczyłam na pomoc taty i tesciow. Ale cisza jak makiem zasial wiec nie mamy chyba co liczyć.
Ja się łudzę, że teściowie na razie uważają, że to za wcześnie 😂 z drugiej strony to ich 6 wnuk więc eufori też nie ma takiej dużej. Pewnie by była u mojego taty bo zawsze byłam córeczką tatusia ( mimo że mam siostre) no ale cóż.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-04, 09:57   #4064
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
asiaczek polecasz mówisz te baby design... ech jestem kompletnie zdezorientowana jeszcze mamy odwiedzić co najmniej dwa sklepy, w każdym jak wchodzimy mówimy co nam polecą, może w ten sposób wyciągniemy jakąś średnią :P

szkoda, że bebetto mnie nie kupiło, bo są bardzo ładne, ale niestety prowadzenie jest dużo gorsze niż w anexach i baby i są wielkie i chyba najcięższe.

Ja się witam w kolejnym dniu bez żadnych kopniaków ani znaków od dziecia :P

I u nas nie wiem jak teściowie, nic nie mówili, ale moja mama chce nam sprezentować wózek także zawsze coś do przodu!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

No i u nas też niestety żłobek będzie wchodził w grę

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

A i baby design nie są znowu takie smutne są po prostu stonowane, ale jakby była dziewuszka to zakochałam się w takiej kolorystyce, jest prześliczna

mi się podoba ciemno turkusowy
U nas trochę odwrotnie. Chcieliśmy większy wózek bo ja kawał baby jest i Tz tez. Nie chcieliśmy wyglądać jak z wózkiem dla lalek podczas spacerów

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
No to jest niesamowity plus duzego miasta, u nas są chyba 2 lub 3 żłobki i nie wiem co zrobię jak sie nie dostaniemy

U mnie nie ma żadnego żłobka
Stary 2018-02-04, 10:22   #4065
Guerka
Wtajemniczenie

Dziewczyny rozmawiałam z koleżanką ktora rodziła w maju zeszlego roku córkę u nas w szpitalu. Wypytalam ją o te ubranka do szpitala, sytuacja wyglada tak ze mozna swoje ale nie trzeba i juz zglupialam. Ona nie miala swoich bo tez pytala kogoś i wszystko praktycznie poginelo w szpitalu, babki zapominaly oddać po przebieraniu czy myciu i wszystko trafialo do szpitalnej pralni. Na 100% trzeba pampersy, chusteczki nawilzane z 2 pieluchy tetrowe. Rożek czy kocyk tez szpital ma. I nie wiem teraz czy brać czy nie brać.

Stary 2018-02-04, 10:33   #4066
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:

No ale oczywiście też nie jest tak że pełno miejsc w zlobkach. Jak mala się urodzi od razu chce iść się dowiedzieć kiedy można się zapisać

Stary 2018-02-04, 10:34   #4067
goldika
Zakorzenienie

Jak rodziłam w Wołominie to ubierali dziecko w szpitalne ciuszki. Mi to nie przeszkadzało. Były ładne i czyste. Na wyjscie ubieralo się swoje. Pampki mieliśmy swoje. Chusteczek nie uzywalam tylko waciki z wodą.
Rożek swój i tetry swoje.
Stary 2018-02-04, 10:35   #4068
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny rozmawiałam z koleżanką ktora rodziła w maju zeszlego roku córkę u nas w szpitalu. Wypytalam ją o te ubranka do szpitala, sytuacja wyglada tak ze mozna swoje ale nie trzeba i juz zglupialam. Ona nie miala swoich bo tez pytala kogoś i wszystko praktycznie poginelo w szpitalu, babki zapominaly oddać po przebieraniu czy myciu i wszystko trafialo do szpitalnej pralni. Na 100% trzeba pampersy, chusteczki nawilzane z 2 pieluchy tetrowe. Rożek czy kocyk tez szpital ma. I nie wiem teraz czy brać czy nie brać.

Co szpital to obyczaj, u nas nie mialo by opcji zginac bo samemu trzeba sie zajmowac a nawet jak polozne pomagaja to wszystkie kapiele a raczej u nas smarowanie, obmycie pupki, wazenie odbywa sie w sali na ktorej sie spi z dzieckiem, jedyne jak braly na noc dziewczynom po cc to kazaly wlozyc do mydelniczki pampersy i ubranie na.zmiane i tak dziecko wracalo z tym

Stary 2018-02-04, 10:36   #4069
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale oczywiście też nie jest tak że pełno miejsc w zlobkach. Jak mala się urodzi od razu chce iść się dowiedzieć kiedy można się zapisać
Ja tez mam to w planach, tym bardziej ze kolezanka mi doradzila zeby iść zaraz po tym jak dostaniemy pesel małej i wpisać się w kolejkę. Jej się udalo dostać przed powrotem do pracy a inna poszla na pól roku wychowawczego zanim jej dziec dostał sie do żłobka.

Stary 2018-02-04, 10:41   #4070
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:

W takim wypadku ja bym brała ubranka albo takie stare, używane których nie będzie szkoda albo wcale to tylko 3 doby, da się przeżyć

Stary 2018-02-04, 10:42   #4071
Guerka
Wtajemniczenie

Mi nie będzie przeszkadzalo ze mała jest ubierana w szpitalne ubranka, tylko mielismy w planach ze po kazdym uzyciu tz bedzie bral takie ubranko do domu i dawał do obwachania naszym kotom, zeby nie bylo szoku jak wrócimy ze szpitala najwyżej wezmę wiecej tetry i może to zda egzamin.

Stary 2018-02-04, 10:43   #4072
triolka
Zadomowienie

Ja też do żłobka zapisuje zaraz jak pesel dostaje...może się uda😏

Tak w ogóle ...pierwsza zmiana na forum- moja Michasia stanie się chyba Zuzią😂😂
Chodziło nam już to po głowie długo....bo będzie pięknie do nazwiska pasować no i w ogóle ja tam chciałam zawsze Zuzie😍..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś...
W każdym razie postanowiliśmy od dziś mówić do dzidziusia Zuzia i zobaczymy czy pasuje😄
Także Lady..możesz zmienić😁😁

Sent from my HTC Desire 530 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2018-02-04, 10:45   #4073
ladyroses
Zakorzenienie

Aha Guerka i to jest normalne w szpitalach, nie tylko na porodówce.
Mojej rodzinie i rodzinie tz już 'poginely w szpitalu' pokrowce na poduszki, poszewki na kołdry (jeden szpital nie zapewnia tylko taka flizeline ), poduszki jaski, maskotki, ręczniki nawet! Na pytanie o to- 'pani, wzięło do pralni i ni ma '

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Ja też do żłobka zapisuje zaraz jak pesel dostaje...może się uda

Tak w ogóle ...pierwsza zmiana na forum- moja Michasia stanie się chyba Zuzią
Chodziło nam już to po głowie długo....bo będzie pięknie do nazwiska pasować no i w ogóle ja tam chciałam zawsze Zuzie..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś...
W każdym razie postanowiliśmy od dziś mówić do dzidziusia Zuzia i zobaczymy czy pasuje
Także Lady..możesz zmienić

Oooo no proszę szok! Ale Zuzia też piękne imię

Stary 2018-02-04, 10:46   #4074
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też do żłobka zapisuje zaraz jak pesel dostaje...może się uda😏

Tak w ogóle ...pierwsza zmiana na forum- moja Michasia stanie się chyba Zuzią😂😂
Chodziło nam już to po głowie długo....bo będzie pięknie do nazwiska pasować no i w ogóle ja tam chciałam zawsze Zuzie😍..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś...
W każdym razie postanowiliśmy od dziś mówić do dzidziusia Zuzia i zobaczymy czy pasuje😄
Także Lady..możesz zmienić😁😁

Zuzanna przepiękne imię siora Tzta ma tak na imię.
Stary 2018-02-04, 10:48   #4075
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też do żłobka zapisuje zaraz jak pesel dostaje...może się uda

Tak w ogóle ...pierwsza zmiana na forum- moja Michasia stanie się chyba Zuzią
Chodziło nam już to po głowie długo....bo będzie pięknie do nazwiska pasować no i w ogóle ja tam chciałam zawsze Zuzie..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś...
W każdym razie postanowiliśmy od dziś mówić do dzidziusia Zuzia i zobaczymy czy pasuje
Także Lady..możesz zmienić

Zuzia slicznie

Stary 2018-02-04, 10:50   #4076
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie będzie przeszkadzalo ze mała jest ubierana w szpitalne ubranka, tylko mielismy w planach ze po kazdym uzyciu tz bedzie bral takie ubranko do domu i dawał do obwachania naszym kotom, zeby nie bylo szoku jak wrócimy ze szpitala najwyżej wezmę wiecej tetry i może to zda egzamin.

Też myślałam żeby coś takiego robić tylko że z pieskiem.

Stary 2018-02-04, 10:51   #4077
asiaczek87
Zakorzenienie

Dzień dobry, dzięki dziewczyny za radę. Moja gin mówiła, żeby łykac magne b6 trzy razy dziennie a lykalam tylko raz. Mam nadzieję teraz się to odczepi bo co przewijam córkę i się prostuje to jakaś masakra.

Wczoraj z racji wizyty u teściów posortowalam sobie wstępnie ubranka po córce, które można ubrać chłopcu. Z racji, iż córka róż dostaje głównie od babć, albo w spadku po innym bobasku - większość ubranek będzie w użyciu i dobrze Zostawiłam kilka ubranek bladorozowych do spania, bo ledwie ten róż widać, a w nocy go nikt oglądać nie będzie i kilka różowych body np. Z samolotem to jakby chłopięce.

A jak już awaryjnie nie będzie co ubrać to dwa body z krótkim rękawem w blade kwiatki, ale tu mam wątpliwości

Dziewczynka w błękitnym czy granatowym wygląda ok, ale chłopiec w różowym już nie, a szkoda

Mamy wybrane imie. Proszę o dopisanie Kubusia brzuch mam wrażenie rośnie szybciej, a dopiero 20 tydzień

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 10:54   #4078
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie taki sam plan ale zobaczymy czy tak od razu uda się postarać o drugie...

tez jestem ciekawa. Jestem ciekawa tez czy będę mieć po ciąży dalej policystyczne jajniki, bo niektórym to po ciąży przechodzi

Już wstawiam zakupy wczorajsze:
Dla Anastazji:
IMG_1517737924.613996.jpg
IMG_1517737931.776285.jpg
Do podzielenia:
IMG_1517737945.078812.jpg
Dla Roberta bratowej:
IMG_1517737961.912793.jpg
IMG_1517737976.694430.jpg
I taki dodatek. Kupilysmy bo piękna jest, rozmiar 74, z metką
IMG_1517738051.069366.jpg

Robiłam zdjęcia po praniu, jeszcze nie wyprasowane były ale już i prasowane leżą w pudle

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 10:55   #4079
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myślałam żeby coś takiego robić tylko że z pieskiem.

Trochę juz czytalam o socjalizacji zwierząt z dzieckiem i to jest wszedzie opisane zeby to zrobić. Podobno dla zwierzęcia mniejszy szok i stres zwiazany z pojawieniem się nowego członka rodziny. Tak samo tez chce juz mieć rozlozone łóżeczko gdzieś na poczatku maja, zeby nabralo zapachu naszego i zeby koty przyzwyczaily się do jego obecnosci itd. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Stary 2018-02-04, 10:56   #4080
asiaczek87
Zakorzenienie

Feliska w mojej wrześniowej grupie 2016 conajmniej 5 dziewczyn kupiło ten wózek, więc to o czymś świadczy
Ja dosyć drobna, a on super i lekko pod krawężniki podjeżdża. Testowałam to w sklepie.
Jeśli bez dziecka, było ciężko go unieść za rączkę to odpadal i tak roan bass, który podobał mi się tylko wizualnie pozostał w tyle.

Tak samo w kwestii kolorystyki po krótkim czasie przestajesz na to zwracać uwagę, a zaczynasz się irytować, że wózek np. Za ciężki albo ciężko się składa.
Podchodzę praktycznie. Córka zwolni wózek to mam nadzieję synek pojeździ, bo wzięliśmy granatowy....

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

My też mamy Zuzie, a teraz drugie moje marzenie czyli Kubuś

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości