|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Ja to bym mojej małej rozpieszczonej yorce chyba musiała wziąć pieluchę żeby coś dotarło hahaha
![]() ![]() ![]() Na razie do niej mówimy jak do małego dziecka: kto to jest Nadusia? Nadusia to Twoja siostrzyczka, ale nie pieskowa tylko ludzka będziecie się razem bawić ![]() oo, tu w brzuszku jest Nadia... Jak będzie wózek w domu to jej na dole, tam gdzie się graty wozi zamierzam kocyk dać. Niech leży i się uczy, że dół będzie od niej a góra od Nadii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire 530 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Teraz jeszcze ny się musimy przestawić😄 Sent from my HTC Desire 530 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle my już śpimy z kocykiem w szopy z Biedronki 😂 też nabierze zapachu. |
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobie to samo mojemu tz ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4087 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na szczęście jest jeszcze dużo czasu i można zmieniać do woli ![]() Cytat:
mój pies to nieogar. Nie rozumie nic ![]() Cytat:
uwielbiam te imię ![]() Ja jeszcze nie wiem. Ale cześć osób mówi ze nastia, nastka, nadzia, a inni ze Ana. Mi wszystko jedno łatwiej Ana, ale będzie ciężko czasem rozróżnić mnie od dziecka
|
|
|
#4088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy dobrą sytuacje, bo jeden dziadek zaproponowal ze kupi wozek, a potem drugi wiec temu drugiemu powiedzielismy, ze fotelik bylby super tez ![]() To bardzo mile i ogromna pomoc dla nas. Tylko teraz musze delikatnie wyczuc ile planowali na te sprzety przeznaczyć. I stwierdzilismy, ze najwyzej dorzucimy do tych naszych typów, bo niestety nie sa to najtansze wózki, ale tez chyba bez sensu wybierać cos taniego tylko dlatego, ze to prezent a potem sie meczyc przez 2-3 lata wozkowania. Nie wiem tylko jak to zrobic delikatnie, mam nadzieje, ze jakos samo wyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę w końcu zabrać się z TZ za szafę, bo nie mamy miejsca na dziecięce ubranka, a ja już powoli robiłabym porządek.
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
No a potem zacznę prac i prasować ciuszki i marudzić że nie mam gdzie układać (czytaj: szafę dla małej już mam wybraną) a przecież nie chce zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. 😁
|
|
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej tak chyba, bo zawsze można sobie dołożyć albo jeszcze zostanie. Ale wszystko zależy od stosunków z przyszłym dziadkiem.... Moim rodzicom rozwiązanie dania pieniędzy w kopercie odpowiada (nie muszą z nami jeździć) ale zaś teściowie wolą sami kupić (oczywiście po wspólnym wyjeździe i konsultacji z nami) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mój ostatnio wymyślił, że mam mu kartki na lodówce zostawiać co od niego chcę, bo jak mu mówię to sto razy zapomni... Nie wierzyłam w to, ale ale... Napisałam: wyczyścić wentylator w kuchni... Nie minęło 10 minut a tu szok- gotowe bez słowa przypominania ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastka bardzo fajnie -jak ze Stranger Things 😀 ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mama się po prostu zapytała, ile kosztują takie wózki, co nas interesują i tyle
pewnie jakby było dla niej za dużo to by powiedziała, że nam dołoży w takim razie połowę i też by było dobrze i miło ![]() Super pomysł z tym łóżeczkiem, żeby wcześniej stało, też tak musimy zrobić. Kwestia zapachu ze szpitala dziecka i pieluch to koniecznie, u kotów to chyba inaczej ciężko z jakąkolwiek adaptacją. |
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duzo wcześniej muszę stopniowo wprowadzać zmiany zeby jakoś to zaakceptowala ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że dobrze będzie jak tamtą drugą będziesz faszerowała jakimiś lekkimi uspokajaczami przynajmniej ze 2-3 tygodnie wcześniej, przed planowaną datą porodu, wtedy jest szansa, że troszkę lepiej zniesie zmiany, które u Was w domu zajdą
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Tak chyba zrobimy
Z rodzicami mamy dobre stosunki, wiec nie ma problemu, ale kasa to zawsze delikatny temat. Moj tata mi zwykle po prostu przeczesyla kase na konto, nie sadze zeby chcial z nami chodzic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazuje się ,że wszystko zapewniają. Nawet koszulę do porodu i karmienia. Dla dziecka potrzebne tylko ciuchy na wyjście, dla siebie przybory higieniczne,majtki jednorazowe,klapki itd. Więc raczej potrzebuję małej torby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zastanawiam jak będzie wyglądała relacja dziecko-pies, ale jakoś tak myślę że będzie dobrze, nie przewidujemy innej opcji
![]() Jak wrócimy ze szpitala po porodzie, to planujemy dać nowe zabawki i smakołyki, żeby się dobrze kojarzyło no i poświęcać dużo czasu i nie izolować... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się zrobiła zima aaaaaa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no cóż trochę pracy nas czeka ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam jak najmniej boleśnie ta socjalizację przeprowadzić. Kupię chyba feromony do gniazdka, też będę musiała coś kombinować z ubrankami do wąchania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dniu powrotu ze szpitala tz wsadzi do kontaktu i przyjscie dziecka na pewno bedzie sie dobrze kojarzylo ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
W końcu leży u nas śnieg, a ja buty zimowe oddałam 2 dni temu na reklamację A z moją nogą już lepiej, może uda nam się dzisiaj wyjść i ulepić bałwana asiaczek87, ja też miałam takie bóle w pierwszej ciąży i teraz też są. Magnez mi nic nie pomaga na nie niestety, ale po porodzie przeszło ![]() Śliczny ten Baby Design |
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Oj piękny ten baby design
![]() ![]() https://dino.sklep.pl/nowy/gleboko-s...s-p-25396.html A ten kolor, tak wygląda mój wymarzony wózek ![]() ![]() ![]() Ale cena powala za 2w1... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Zakochałam się w nim, naprawdę ![]() przepiękny... Jutro ciężko mi będzie patrzeć na inne.. Po co ja to oglądałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak. Świetne kolory 😍
Ale dziewczyny Wy się na prawdę nie boicie takich wózków co ważą 15kg? Ja wiem że nie każdy będzie wnosil wózek na 4 piętro jak ja ale wkładanie do auta i samo prowadzenie to czuć te wagę (ja czułam różnice wczoraj w sklepie) Nie mówię w tym sensie że to ja mam rację tak zwracając na to uwagę. Może to ja właśnie przesadzam i nie powinnam się bać tych ciezszych 🤔 ??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

oo, tu w brzuszku jest Nadia... 

ale już i prasowane leżą w pudle
Zostawiłam kilka ubranek bladorozowych do spania, bo ledwie ten róż widać, a w nocy go nikt oglądać nie będzie i kilka różowych body np. Z samolotem to jakby chłopięce.

..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś...

duzo wcześniej muszę stopniowo wprowadzać zmiany zeby jakoś to zaakceptowala 
i juz zglupialam. Ona nie miala swoich bo tez pytala kogoś i wszystko praktycznie poginelo w szpitalu, babki zapominaly oddać po przebieraniu czy myciu i wszystko trafialo do szpitalnej pralni. Na 100% trzeba pampersy, chusteczki nawilzane z 2 pieluchy tetrowe. Rożek czy kocyk tez szpital ma. I nie wiem teraz czy brać czy nie brać.