Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-04, 10:57   #4081
ladyroses
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Ja to bym mojej małej rozpieszczonej yorce chyba musiała wziąć pieluchę żeby coś dotarło hahaha

Na razie do niej mówimy jak do małego dziecka: kto to jest Nadusia? Nadusia to Twoja siostrzyczka, ale nie pieskowa tylko ludzka będziecie się razem bawić oo, tu w brzuszku jest Nadia...

Jak będzie wózek w domu to jej na dole, tam gdzie się graty wozi zamierzam kocyk dać. Niech leży i się uczy, że dół będzie od niej a góra od Nadii

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 10:58   #4082
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
tez jestem ciekawa. Jestem ciekawa tez czy będę mieć po ciąży dalej policystyczne jajniki, bo niektórym to po ciąży przechodzi

Już wstawiam zakupy wczorajsze:
Dla Anastazji:
Załącznik 7418686
Załącznik 7418691
Do podzielenia:
Załącznik 7418696
Dla Roberta bratowej:
Załącznik 7418701
Załącznik 7418706
I taki dodatek. Kupilysmy bo piękna jest, rozmiar 74, z metką
Załącznik 7418711

Robiłam zdjęcia po praniu, jeszcze nie wyprasowane były ale już i prasowane leżą w pudle
Piękne ubranka. I niezmiennie jestem zachwycona tym imieniem. Mam koleżankę Ukrainkę Anastazję i zdrabniamy Nastia. A Wy macie jakieś zdrobnienia?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 10:58   #4083
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dzięki dziewczyny za radę. Moja gin mówiła, żeby łykac magne b6 trzy razy dziennie a lykalam tylko raz. Mam nadzieję teraz się to odczepi bo co przewijam córkę i się prostuje to jakaś masakra.

Wczoraj z racji wizyty u teściów posortowalam sobie wstępnie ubranka po córce, które można ubrać chłopcu. Z racji, iż córka róż dostaje głównie od babć, albo w spadku po innym bobasku - większość ubranek będzie w użyciu i dobrze Zostawiłam kilka ubranek bladorozowych do spania, bo ledwie ten róż widać, a w nocy go nikt oglądać nie będzie i kilka różowych body np. Z samolotem to jakby chłopięce.

A jak już awaryjnie nie będzie co ubrać to dwa body z krótkim rękawem w blade kwiatki, ale tu mam wątpliwości

Dziewczynka w błękitnym czy granatowym wygląda ok, ale chłopiec w różowym już nie, a szkoda

Mamy wybrane imie. Proszę o dopisanie Kubusia brzuch mam wrażenie rośnie szybciej, a dopiero 20 tydzień

Dopisane

Stary 2018-02-04, 11:01   #4084
triolka
Zadomowienie

Cytat:
tez jestem ciekawa. Jestem ciekawa tez czy będę mieć po ciąży dalej policystyczne jajniki, bo niektórym to po ciąży przechodzi

Dla Anastazji:
Załącznik 7418686
Załącznik 7418691
Do podzielenia:
Załącznik 7418696
Dla Roberta bratowej:
Załącznik 7418701
Załącznik 7418706
Załącznik 7418711

Robiłam zdjęcia po praniu, jeszcze nie wyprasowane były ale już i prasowane leżą w pudle
Ale śliczne ubranka😊

Sent from my HTC Desire 530 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Feliska w mojej wrześniowej grupie 2016 conajmniej 5 dziewczyn kupiło ten wózek, więc to o czymś świadczy
Ja dosyć drobna, a on super i lekko pod krawężniki podjeżdża. Testowałam to w sklepie.
Jeśli bez dziecka, było ciężko go unieść za rączkę to odpadal i tak roan bass, który podobał mi się tylko wizualnie pozostał w tyle.

Tak samo w kwestii kolorystyki po krótkim czasie przestajesz na to zwracać uwagę, a zaczynasz się irytować, że wózek np. Za ciężki albo ciężko się składa.
Podchodzę praktycznie. Córka zwolni wózek to mam nadzieję synek pojeździ, bo wzięliśmy granatowy....

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

My też mamy Zuzie, a teraz drugie moje marzenie czyli Kubuś

Widzę że jest akceptacja na Zuzie😂
Teraz jeszcze ny się musimy przestawić😄

Stary 2018-02-04, 11:02   #4085
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Trochę juz czytalam o socjalizacji zwierząt z dzieckiem i to jest wszedzie opisane zeby to zrobić. Podobno dla zwierzęcia mniejszy szok i stres zwiazany z pojawieniem się nowego członka rodziny. Tak samo tez chce juz mieć rozlozone łóżeczko gdzieś na poczatku maja, zeby nabralo zapachu naszego i zeby koty przyzwyczaily się do jego obecnosci itd. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
O no! Łóżeczko też! Chcę zamówić już w lutym po lutowej wypłacie, niech postoi i wywietrzeje od farby czy coś. No i niech stresuje tzta że rzeczy są a pokój nie pomalowany. 😂
W ogóle my już śpimy z kocykiem w szopy z Biedronki 😂 też nabierze zapachu.

Stary 2018-02-04, 11:03   #4086
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
O no! Łóżeczko też! Chcę zamówić już w lutym po lutowej wypłacie, niech postoi i wywietrzeje od farby czy coś. No i niech stresuje tzta że rzeczy są a pokój nie pomalowany.
W ogóle my już śpimy z kocykiem w szopy z Biedronki też nabierze zapachu.
Hahaha o kurde genialny pomysł z tym łóżeczkiem zrobie to samo mojemu tz

Stary 2018-02-04, 11:06   #4087
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
No ale oczywiście też nie jest tak że pełno miejsc w zlobkach. Jak mala się urodzi od razu chce iść się dowiedzieć kiedy można się zapisać
U nas na 40tys osób sa Ok 4zlobki i wszystkie zapchane. Wiec miasto małe, a miejsc i tak nie ma...
Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
W takim wypadku ja bym brała ubranka albo takie stare, używane których nie będzie szkoda albo wcale to tylko 3 doby, da się przeżyć

Tez tak pomyślałam. Weźmie się ubranka, które raczej nie będą zakładane na wyjście a raczej w domu, bo najnowsze i najładniejsze nie są.
Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Ja też do żłobka zapisuje zaraz jak pesel dostaje...może się uda

Tak w ogóle ...pierwsza zmiana na forum- moja Michasia stanie się chyba Zuzią
Chodziło nam już to po głowie długo....bo będzie pięknie do nazwiska pasować no i w ogóle ja tam chciałam zawsze Zuzie..a potem stanęło ba Michasi i tak jakoś...
W każdym razie postanowiliśmy od dziś mówić do dzidziusia Zuzia i zobaczymy czy pasuje
Także Lady..możesz zmienić

Oba imiona bardzo ładne na szczęście jest jeszcze dużo czasu i można zmieniać do woli
Cytat:
Też myślałam żeby coś takiego robić tylko że z pieskiem.

Tez będziemy musieli. Na pewno pieluszka nie zda egzaminu, chyba ze cała zasikana mój pies to nieogar. Nie rozumie nic

Cytat:
Piękne ubranka. I niezmiennie jestem zachwycona tym imieniem. Mam koleżankę Ukrainkę Anastazję i zdrabniamy Nastia. A Wy macie jakieś zdrobnienia?

Ja tak samo uwielbiam te imię

Ja jeszcze nie wiem. Ale cześć osób mówi ze nastia, nastka, nadzia, a inni ze Ana. Mi wszystko jedno łatwiej Ana, ale będzie ciężko czasem rozróżnić mnie od dziecka

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 11:06   #4088
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam kolezanke Anastazje i mowi sie na nia Nastka.

My mamy dobrą sytuacje, bo jeden dziadek zaproponowal ze kupi wozek, a potem drugi wiec temu drugiemu powiedzielismy, ze fotelik bylby super tez
To bardzo mile i ogromna pomoc dla nas. Tylko teraz musze delikatnie wyczuc ile planowali na te sprzety przeznaczyć. I stwierdzilismy, ze najwyzej dorzucimy do tych naszych typów, bo niestety nie sa to najtansze wózki, ale tez chyba bez sensu wybierać cos taniego tylko dlatego, ze to prezent a potem sie meczyc przez 2-3 lata wozkowania. Nie wiem tylko jak to zrobic delikatnie, mam nadzieje, ze jakos samo wyjdzie.

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 11:08   #4089
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
O no! Łóżeczko też! Chcę zamówić już w lutym po lutowej wypłacie, niech postoi i wywietrzeje od farby czy coś. No i niech stresuje tzta że rzeczy są a pokój nie pomalowany.
W ogóle my już śpimy z kocykiem w szopy z Biedronki też nabierze zapachu.
Ja muszę w końcu zabrać się z TZ za szafę, bo nie mamy miejsca na dziecięce ubranka, a ja już powoli robiłabym porządek.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 11:10   #4090
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha o kurde genialny pomysł z tym łóżeczkiem zrobie to samo mojemu tz

No a potem zacznę prac i prasować ciuszki i marudzić że nie mam gdzie układać (czytaj: szafę dla małej już mam wybraną) a przecież nie chce zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. 😁

Stary 2018-02-04, 11:12   #4091
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość

My mamy dobrą sytuacje, bo jeden dziadek zaproponowal ze kupi wozek, a potem drugi wiec temu drugiemu powiedzielismy, ze fotelik bylby super tez
To bardzo mile i ogromna pomoc dla nas. Tylko teraz musze delikatnie wyczuc ile planowali na te sprzety przeznaczyć. I stwierdzilismy, ze najwyzej dorzucimy do tych naszych typów, bo niestety nie sa to najtansze wózki, ale tez chyba bez sensu wybierać cos taniego tylko dlatego, ze to prezent a potem sie meczyc przez 2-3 lata wozkowania. Nie wiem tylko jak to zrobic delikatnie, mam nadzieje, ze jakos samo wyjdzie.

My dostaliśmy na wózek pieniądze w kopercie najlepiej tak chyba, bo zawsze można sobie dołożyć albo jeszcze zostanie. Ale wszystko zależy od stosunków z przyszłym dziadkiem.... Moim rodzicom rozwiązanie dania pieniędzy w kopercie odpowiada (nie muszą z nami jeździć) ale zaś teściowie wolą sami kupić (oczywiście po wspólnym wyjeździe i konsultacji z nami)

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
No a potem zacznę prac i prasować ciuszki i marudzić że nie mam gdzie układać (czytaj: szafę dla małej już mam wybraną) a przecież nie chce zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę.
Tak najlepiej

Mój ostatnio wymyślił, że mam mu kartki na lodówce zostawiać co od niego chcę, bo jak mu mówię to sto razy zapomni... Nie wierzyłam w to, ale ale... Napisałam: wyczyścić wentylator w kuchni... Nie minęło 10 minut a tu szok- gotowe bez słowa przypominania

Stary 2018-02-04, 11:20   #4092
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość

Najlepiej chyba otwarcie powiedzieć że bardzo deceniacie pomoc i chętnie ją przyjmujecie, że macie już wybrane modele i jak macie sobie coś sami dołożyć to będzie w porządku. Bo głupio tak określonej kwoty oczekiwac.

Nastka bardzo fajnie -jak ze Stranger Things 😀

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
My dostaliśmy na wózek pieniądze w kopercie najlepiej tak chyba, bo zawsze można sobie dołożyć albo jeszcze zostanie. Ale wszystko zależy od stosunków z przyszłym dziadkiem.... Moim rodzicom rozwiązanie dania pieniędzy w kopercie odpowiada (nie muszą z nami jeździć) ale zaś teściowie wolą sami kupić (oczywiście po wspólnym wyjeździe i konsultacji z nami)

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Tak najlepiej

Mój ostatnio wymyślił, że mam mu kartki na lodówce zostawiać co od niego chcę, bo jak mu mówię to sto razy zapomni... Nie wierzyłam w to, ale ale... Napisałam: wyczyścić wentylator w kuchni... Nie minęło 10 minut a tu szok- gotowe bez słowa przypominania

Świetny pomysł. Zacznę tak robić i wyznaczać deadliny chyba. Do kiedy co ma być zrobione 😎

Stary 2018-02-04, 11:29   #4093
Feliska
Zakorzenienie

U nas mama się po prostu zapytała, ile kosztują takie wózki, co nas interesują i tyle pewnie jakby było dla niej za dużo to by powiedziała, że nam dołoży w takim razie połowę i też by było dobrze i miło

Super pomysł z tym łóżeczkiem, żeby wcześniej stało, też tak musimy zrobić. Kwestia zapachu ze szpitala dziecka i pieluch to koniecznie, u kotów to chyba inaczej ciężko z jakąkolwiek adaptacją.
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 11:36   #4094
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
U nas mama się po prostu zapytała, ile kosztują takie wózki, co nas interesują i tyle pewnie jakby było dla niej za dużo to by powiedziała, że nam dołoży w takim razie połowę i też by było dobrze i miło

Super pomysł z tym łóżeczkiem, żeby wcześniej stało, też tak musimy zrobić. Kwestia zapachu ze szpitala dziecka i pieluch to koniecznie, u kotów to chyba inaczej ciężko z jakąkolwiek adaptacją.
U nas to juz w ogole z jednym jakaś masakra. Jedna kotka spoko, nic jej nie rusza. Jak ktoś puka to biega do drzwi sprawdzić kto idzie, a dugiej to jak u sasiada jakiś mały remont to muszę dawać coś na uspokojenie duzo wcześniej muszę stopniowo wprowadzać zmiany zeby jakoś to zaakceptowala

Stary 2018-02-04, 11:39   #4095
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to juz w ogole z jednym jakaś masakra. Jedna kotka spoko, nic jej nie rusza. Jak ktoś puka to biega do drzwi sprawdzić kto idzie, a dugiej to jak u sasiada jakiś mały remont to muszę dawać coś na uspokojenie duzo wcześniej muszę stopniowo wprowadzać zmiany zeby jakoś to zaakceptowala

u nas jest bardzo podobnie, jedna jest raczej bezproblemowa, a druga wszystkiego się boi.
Myślę, że dobrze będzie jak tamtą drugą będziesz faszerowała jakimiś lekkimi uspokajaczami przynajmniej ze 2-3 tygodnie wcześniej, przed planowaną datą porodu, wtedy jest szansa, że troszkę lepiej zniesie zmiany, które u Was w domu zajdą
Stary 2018-02-04, 11:39   #4096
pajeczyna
Zadomowienie

Tak chyba zrobimy Z rodzicami mamy dobre stosunki, wiec nie ma problemu, ale kasa to zawsze delikatny temat. Moj tata mi zwykle po prostu przeczesyla kase na konto, nie sadze zeby chcial z nami chodzic

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 11:47   #4097
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas jest bardzo podobnie, jedna jest raczej bezproblemowa, a druga wszystkiego się boi.
Myślę, że dobrze będzie jak tamtą drugą będziesz faszerowała jakimiś lekkimi uspokajaczami przynajmniej ze 2-3 tygodnie wcześniej, przed planowaną datą porodu, wtedy jest szansa, że troszkę lepiej zniesie zmiany, które u Was w domu zajdą
No w sumie dobry pomysł, sztucznie bo sztucznie ale bedzie spokojniejsza. Mam nadzieję ze nie będzie źle i jakoś pomału zaakceptują zmiany no i najwazniejsze nie mogą kojarzyć dziecka z jakimiś nieprzyjemnosciami, np ze mniej czasu im poswiecamy itp

Stary 2018-02-04, 11:57   #4098
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie dobry pomysł, sztucznie bo sztucznie ale bedzie spokojniejsza. Mam nadzieję ze nie będzie źle i jakoś pomału zaakceptują zmiany no i najwazniejsze nie mogą kojarzyć dziecka z jakimiś nieprzyjemnosciami, np ze mniej czasu im poswiecamy itp

No właśnie tez się tego boję. Nasza suczka ma dziś karę bo na spacerze się rzuciła na innego psa niespodziewanie. Generalnie ona jest posłuszna ale tez nie chcę żeby dziecko jej się negatywnie kojarzyło.

Stary 2018-02-04, 11:58   #4099
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny rozmawiałam z koleżanką ktora rodziła w maju zeszlego roku córkę u nas w szpitalu. Wypytalam ją o te ubranka do szpitala, sytuacja wyglada tak ze mozna swoje ale nie trzeba i juz zglupialam. Ona nie miala swoich bo tez pytala kogoś i wszystko praktycznie poginelo w szpitalu, babki zapominaly oddać po przebieraniu czy myciu i wszystko trafialo do szpitalnej pralni. Na 100% trzeba pampersy, chusteczki nawilzane z 2 pieluchy tetrowe. Rożek czy kocyk tez szpital ma. I nie wiem teraz czy brać czy nie brać.

Z ciekawości zobaczyłam co oferuje szpital,w którym zamierzam rodzić.
Okazuje się ,że wszystko zapewniają. Nawet koszulę do porodu i karmienia.
Dla dziecka potrzebne tylko ciuchy na wyjście, dla siebie przybory higieniczne,majtki jednorazowe,klapki itd.

Więc raczej potrzebuję małej torby

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 11:59   #4100
ladyroses
Zakorzenienie

Ja też się zastanawiam jak będzie wyglądała relacja dziecko-pies, ale jakoś tak myślę że będzie dobrze, nie przewidujemy innej opcji

Jak wrócimy ze szpitala po porodzie, to planujemy dać nowe zabawki i smakołyki, żeby się dobrze kojarzyło no i poświęcać dużo czasu i nie izolować...

Stary 2018-02-04, 12:01   #4101
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:

Dla Anastazji:
Załącznik 7418686
Załącznik 7418691
Do podzielenia:
Załącznik 7418696
Dla Roberta bratowej:
Załącznik 7418701
Załącznik 7418706
Załącznik 7418711

Jakie piękne te ogrodniczki

Stary 2018-02-04, 12:01   #4102
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Z ciekawości zobaczyłam co oferuje szpital,w którym zamierzam rodzić.
Okazuje się ,że wszystko zapewniają. Nawet koszulę do porodu i karmienia.
Dla dziecka potrzebne tylko ciuchy na wyjście, dla siebie przybory higieniczne,majtki jednorazowe,klapki itd.

Więc raczej potrzebuję małej torby

To jak w moim. Nie trzeba przynajmniej tyle taszczyc

Ale się zrobiła zima aaaaaa

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:02   #4103
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie tez się tego boję. Nasza suczka ma dziś karę bo na spacerze się rzuciła na innego psa niespodziewanie. Generalnie ona jest posłuszna ale tez nie chcę żeby dziecko jej się negatywnie kojarzyło.
Podobno są na to sposoby, aby dziecko się dobrze kojarzyło. Najgorsze co mozna chyba zrobić to krzyczeć na zwierze jak podchodzi powachac, poznać itd Trzeba być czujnym, ale tez nie panikowac jak zwierzę zbliża się do dziecka no cóż trochę pracy nas czeka

Stary 2018-02-04, 12:03   #4104
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy 3 kocich chłopaków.
Też się zastanawiam jak najmniej boleśnie ta socjalizację przeprowadzić. Kupię chyba feromony do gniazdka, też będę musiała coś kombinować z ubrankami do wąchania.

Stary 2018-02-04, 12:08   #4105
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
My mamy 3 kocich chłopaków.
Też się zastanawiam jak najmniej boleśnie ta socjalizację przeprowadzić. Kupię chyba feromony do gniazdka, też będę musiała coś kombinować z ubrankami do wąchania.

O to to jeszcze zapomniałam o feromonach, dziękuję za przypomnienie o tym cudnym wynalazku w dniu powrotu ze szpitala tz wsadzi do kontaktu i przyjscie dziecka na pewno bedzie sie dobrze kojarzylo

Stary 2018-02-04, 12:15   #4106
jowitazz
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny

W końcu leży u nas śnieg, a ja buty zimowe oddałam 2 dni temu na reklamację A z moją nogą już lepiej, może uda nam się dzisiaj wyjść i ulepić bałwana

asiaczek87, ja też miałam takie bóle w pierwszej ciąży i teraz też są. Magnez mi nic nie pomaga na nie niestety, ale po porodzie przeszło

Śliczny ten Baby Design
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:26   #4107
ladyroses
Zakorzenienie

Oj piękny ten baby design

https://dino.sklep.pl/nowy/gleboko-s...s-p-25396.html

A ten kolor, tak wygląda mój wymarzony wózek

Ale cena powala za 2w1...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Zakochałam się w nim, naprawdę przepiękny...

Jutro ciężko mi będzie patrzeć na inne.. Po co ja to oglądałam

Stary 2018-02-04, 12:26   #4108
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
O to to jeszcze zapomniałam o feromonach, dziękuję za przypomnienie o tym cudnym wynalazku w dniu powrotu ze szpitala tz wsadzi do kontaktu i przyjscie dziecka na pewno bedzie sie dobrze kojarzylo

A używałaś kiedyś feromonów? bo nie działają na każdego kota, więc jeśli nie macie przetestowane to lepiej przetestować wcześniej

Cytat:
Oj piękny ten baby design

https://dino.sklep.pl/nowy/gleboko-s...s-p-25396.html

A ten kolor, tak wygląda mój wymarzony wózek

Ale cena powala za 2w1...

No własnie one widze jakoś strasznie skoczyły w cenach przez ostatnie 2 lata, nie wiem czemu... w ogóle nie rozumiem, że modele 2016/2017 1700 zł, a 2017/2018 już 1999....
Stary 2018-02-04, 12:30   #4109
Rosalyn
Zakorzenienie

Taaak. Świetne kolory 😍

Ale dziewczyny Wy się na prawdę nie boicie takich wózków co ważą 15kg? Ja wiem że nie każdy będzie wnosil wózek na 4 piętro jak ja ale wkładanie do auta i samo prowadzenie to czuć te wagę (ja czułam różnice wczoraj w sklepie)
Nie mówię w tym sensie że to ja mam rację tak zwracając na to uwagę. Może to ja właśnie przesadzam i nie powinnam się bać tych ciezszych 🤔 ???

Stary 2018-02-04, 12:31   #4110
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A używałaś kiedyś feromonów? bo nie działają na każdego kota, więc jeśli nie macie przetestowane to lepiej przetestować wcześniej

No własnie one widze jakoś strasznie skoczyły w cenach przez ostatnie 2 lata, nie wiem czemu... w ogóle nie rozumiem, że modele 2016/2017 1700 zł, a 2017/2018 już 1999....
Nigdy nie mielismy potrzeby oddzialywania jednoczesnie na dwa koty, wiec jeszcze nie używaliśmy. Dziękuję za radę, czyli sprawdzimy wcześniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości