Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-04, 12:36   #4111
ladyroses
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
A używałaś kiedyś feromonów? bo nie działają na każdego kota, więc jeśli nie macie przetestowane to lepiej przetestować wcześniej

No własnie one widze jakoś strasznie skoczyły w cenach przez ostatnie 2 lata, nie wiem czemu... w ogóle nie rozumiem, że modele 2016/2017 1700 zł, a 2017/2018 już 1999....
Weszłam na allegro i ceny się trzymają zresztą tego koloru pudrowy róż nie ma...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Taaak. Świetne kolory

Ale dziewczyny Wy się na prawdę nie boicie takich wózków co ważą 15kg? Ja wiem że nie każdy będzie wnosil wózek na 4 piętro jak ja ale wkładanie do auta i samo prowadzenie to czuć te wagę (ja czułam różnice wczoraj w sklepie)
Nie mówię w tym sensie że to ja mam rację tak zwracając na to uwagę. Może to ja właśnie przesadzam i nie powinnam się bać tych ciezszych ???

Nie mam pojęcia nie odpowiem Ci na to pytanie bo dopiero jutro pojadę oglądać wózki... Ale- mieszkam w domu, więc wnoszenie na piętro odpada...
Plus mamy jeden samochód z tz. Więc jak on będzie w pracy to ja się z domu nie ruszę na wyjazd autem

No i nie wiem gdzie miałabym sama jeździć bez tz... Jak do lekarza to wezmę tylko sam fotelik albo gondolke... Gdyby mi zabrakło nagle jedzenia to najbliższy sklep pół godziny piechotą, przejdziemy się w wózku (i tak auta mieć nie będę ).

No a na jakieś wyjazdy to tz pomoże my raczej wszędzie razem jeździmy nie przewiduję ruszać się gdzieś bez niego

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:38   #4112
goldika
Zakorzenienie

Nam te 14 kg nei są za za ciężkie. Przerabialismy z pierwszym synkiem i było ok. Ale wiele zależy od postury mi się wydaje osoby pchajacej taki wózek. Wnoszeniem się nie martwię

Lady śliczny ten kolor!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:39   #4113
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak. Świetne kolory 😍

Ale dziewczyny Wy się na prawdę nie boicie takich wózków co ważą 15kg? Ja wiem że nie każdy będzie wnosil wózek na 4 piętro jak ja ale wkładanie do auta i samo prowadzenie to czuć te wagę (ja czułam różnice wczoraj w sklepie)
Nie mówię w tym sensie że to ja mam rację tak zwracając na to uwagę. Może to ja właśnie przesadzam i nie powinnam się bać tych ciezszych 🤔 ???

Te lżejsze ważą koło 13 kg i mówiąc szczerze chodząc tym wózkiem po sklepie nie czułam tej wagi. Są stabilniejsze na pewno, ale fakt faktem nie wyobrażam sobie wynoszenia takiego wózka np na 1 czy 2 pięto, nie mówiąc o wyższych, bez windy. U nas nie ma takiego problemu...

Poza tym, jaka jest inna alternatywa? W zasadzie niewielka, bo samych wózków gondolowych prawie nie ma, a te dużo lżejsze kosztują 4-5 tys.

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Weszłam na allegro i ceny się trzymają zresztą tego koloru pudrowy róż nie ma...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Nie mam pojęcia nie odpowiem Ci na to pytanie bo dopiero jutro pojadę oglądać wózki... Ale- mieszkam w domu, więc wnoszenie na piętro odpada...
Plus mamy jeden samochód z tz. Więc jak on będzie w pracy to ja się z domu nie ruszę na wyjazd autem

No i nie wiem gdzie miałabym sama jeździć bez tz... Jak do lekarza to wezmę tylko sam fotelik albo gondolke... Gdyby mi zabrakło nagle jedzenia to najbliższy sklep pół godziny piechotą, przejdziemy się w wózku (i tak auta mieć nie będę ).

No a na jakieś wyjazdy to tz pomoże my raczej wszędzie razem jeździmy nie przewiduję ruszać się gdzieś bez niego

no to chyba jakaś limitowana wersja z tym różem, albo po prostu starsza kolekcja...
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:44   #4114
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Nam te 14 kg nei są za za ciężkie. Przerabialismy z pierwszym synkiem i było ok. Ale wiele zależy od postury mi się wydaje osoby pchajacej taki wózek. Wnoszeniem się nie martwię

Lady śliczny ten kolor!
Oj tak śliczny

My z tz wysocy i siły mamy dużo także myślę że damy radę jak co z cięższym

Stary 2018-02-04, 12:48   #4115
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zastanawiam jak będzie wyglądała relacja dziecko-pies, ale jakoś tak myślę że będzie dobrze, nie przewidujemy innej opcji

Jak wrócimy ze szpitala po porodzie, to planujemy dać nowe zabawki i smakołyki, żeby się dobrze kojarzyło no i poświęcać dużo czasu i nie izolować...

Dokładnie. U nas zabawki się nie sprawdzą. Pies próbuje swoje zabawki bronić. Prędzej duuuuuzo kiełbasy i smakołyków przy dziecku, bo takie na dluzej tez próbuje bronić i już będzie lipa.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:48   #4116
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Te lżejsze ważą koło 13 kg i mówiąc szczerze chodząc tym wózkiem po sklepie nie czułam tej wagi. Są stabilniejsze na pewno, ale fakt faktem nie wyobrażam sobie wynoszenia takiego wózka np na 1 czy 2 pięto, nie mówiąc o wyższych, bez windy. U nas nie ma takiego problemu...

Poza tym, jaka jest inna alternatywa? W zasadzie niewielka, bo samych wózków gondolowych prawie nie ma, a te dużo lżejsze kosztują 4-5 tys.

no to chyba jakaś limitowana wersja z tym różem, albo po prostu starsza kolekcja...
Ja się już tak napalilam, jak małe dziecko

Kiedyś też się tak napalilam w sklepie... 3 lata temu kupowalismy nowe żelazko..
1 było do wyboru tańsze i lepszej firmy, jakości w dodatku na promocji w kolorze fioletowym.
2 oczywiście moja miłość od pierwszego wejrzenia- droższe i mniejsze ale przepiękne różowe

Tz chciał to fioletowe i każdy normalny człowiek by tak wybrał.. Ale ja się już napalilam i miłość od pierwszego wejrzenia do żelazka zwyciężyła no i mam różowe!

Ale nie żałuję wyboru- jest świetne, dobrze prasuje i nie mam żadnych zastrzeżeń...

Tz tylko się ze mnie śmiał, bo co innego mu pozostało, ręce załamac

Macie też tak, że jak się na coś napalicie to koniec?

Edytowane przez ladyroses
Czas edycji: 2018-02-04 o 12:50
Stary 2018-02-04, 12:48   #4117
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Czekałam na wieści od Ciebie. Czyli co zamiana? 😎

Tak tak.... ale nie wiem co na to mąż....

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:51   #4118
goldika
Zakorzenienie

Lady tu jest ten kolor koral https://www.emaluch.com/esklep/pl/p/...ENIM-i-ECO/873
Stary 2018-02-04, 12:52   #4119
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się już tak napalilam, jak małe dziecko

Kiedyś też się tak napalilam w sklepie... 3 lata temu kupowalismy nowe żelazko..
1 było do wyboru tańsze i lepszej firmy, jakości w dodatku na promocji w kolorze fioletowym.
2 oczywiście moja miłość od pierwszego wejrzenia- droższe i mniejsze ale przepiękne różowe

Tz chciał to fioletowe i każdy normalny człowiek by tak wybrał.. Ale ja się już napalilam i miłość od pierwszego wejrzenia do żelazka zwyciężyła no i mam różowe!

Ale nie żałuję wyboru- jest świetne, dobrze prasuje i nie mam żadnych zastrzeżeń...

Tz tylko się ze mnie śmiał, bo co innego mu pozostało, ręce załamac

Macie też tak, że jak się na coś napalicie to koniec?

ja tak nie mam, ale mój mąż owszem
Stary 2018-02-04, 12:53   #4120
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
O to to jeszcze zapomniałam o feromonach, dziękuję za przypomnienie o tym cudnym wynalazku w dniu powrotu ze szpitala tz wsadzi do kontaktu i przyjscie dziecka na pewno bedzie sie dobrze kojarzylo

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Bardzo proszę

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:54   #4121
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Baniutka gratuluję synka! Sama marzę o 3 synkach

Widzę, że rozbrykane dzieci dziś w nocy były. U mnie też. Obudzilam e w nocy od kopniakow ale nie wiem o której. Z 30 min lezalam i się nimi delektowalam.

Bardzo ładne te wózki Baby Design. Tylko kolorówka tez taka smutna mi się wydaje.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Co do pomocy finansowej w kompletowaniu wyprawki nie ukrywam, że liczyłam na pomoc taty i tesciow. Ale cisza jak makiem zasial wiec nie mamy chyba co liczyć.
Dziękuję za gratulacje.... Z tymi trzema synami to ja trochę z przekory bo każdy mówi że teraz córka... A co ja mogę na to poradzić. Bardzo się cieszę że jest zdrowe a do myśli o 3 synach muszę się przyzwyczaić i zaplanować jak tu ich wychować co by mi kiedyś synowe podziekowaly....

Stary 2018-02-04, 12:54   #4122
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kusisz
W ogóle wszystkie te pastelowe kolory piękne! Ahh, ten wózek jutro będzie pożądany w sklepach, oby go mieli na stanie (ale w pudrowym różu i tak pewnie nie będzie)

Stary 2018-02-04, 12:54   #4123
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak. Świetne kolory

Nie mówię w tym sensie że to ja mam rację tak zwracając na to uwagę. Może to ja właśnie przesadzam i nie powinnam się bać tych ciezszych ???

Ja sobie nie wyobrażam taskac wózka 15 kg plus Bąbel z 4 piętra, plus ewentualne zakupy

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 12:58   #4124
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:

o kurczę, ale wybór tych baby design w tym sklepie
Stary 2018-02-04, 12:58   #4125
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozmawiałam z koleżanką ktora rodziła w maju zeszlego roku córkę u nas w szpitalu. Wypytalam ją o te ubranka do szpitala, sytuacja wyglada tak ze mozna swoje ale nie trzeba i juz zglupialam. Ona nie miala swoich bo tez pytala kogoś i wszystko praktycznie poginelo w szpitalu, babki zapominaly oddać po przebieraniu czy myciu i wszystko trafialo do szpitalnej pralni. Na 100% trzeba pampersy, chusteczki nawilzane z 2 pieluchy tetrowe. Rożek czy kocyk tez szpital ma. I nie wiem teraz czy brać czy nie brać.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
U nas nie ma sensu brać. Wszystko daje szpital a pielęgniarki nie będą pilnować ubranek. Oczywiście można przebrać w swoje jak się uleje ale nie można oczekiwać że ubranka wrócą. Dla dziecka pampersy krem chusteczki smoczek.

Stary 2018-02-04, 12:59   #4126
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no kilka jest gdzie stelaż waży ok 7kg a nie 10. Valco baby snap, cybex balios czy agis, x-lander, joie litetrax a nie kosztują 4-5tys. No i greentom. Ale to pewnie trzeba iść na kompromis, nie da się kupić takiego wózka żeby miał wszystko i jeszcze był lekki. I tak się liczę z tym że będę dygac po 2 razy, potraktuje to jak trening i szybko schudnę po porodzie. 😂

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 13:01   #4127
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam taskac wózka 15 kg plus Bąbel z 4 piętra, plus ewentualne zakupy

Jak ktoś musi na 4 piętro wnosić wózek to nawet taki 10kg będzie wyzwaniem :vojest: wiadomo, że 15 jeszcze gorzej. Ale tak oczy owak przerabane.

Ja na 2 piętro wnosiłam samo dziecko + zakupy i juz byłam upocona.
Stary 2018-02-04, 13:01   #4128
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
U nas nie ma sensu brać. Wszystko daje szpital a pielęgniarki nie będą pilnować ubranek. Oczywiście można przebrać w swoje jak się uleje ale nie można oczekiwać że ubranka wrócą. Dla dziecka pampersy krem chusteczki smoczek.

Ale z drugiej strony tak myślę... Mam swoje ubranko, przebieram dziecko. Dziecko zbrudzi, to zakładam czyste a brudne schowam do swojej torby i nikomu nic do tego.. Tak na moją logikę?

Stary 2018-02-04, 13:04   #4129
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość

No ja też mam to w głowie. Ja właśnie zaczęłam swoje poszukiwania jak Ty napisałaś o greentom.
Ale z drugiej strony nie chce też mieć wózka gdzie będzie mi trzeslo dziecko na płytach chodnikowych

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 13:05   #4130
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kusisz
W ogóle wszystkie te pastelowe kolory piękne! Ahh, ten wózek jutro będzie pożądany w sklepach, oby go mieli na stanie (ale w pudrowym różu i tak pewnie nie będzie)

Powiem Ci, że też je teraz oglądam i jestem napalona zwłaszcza, że w sklepie też nam się podobał
Stary 2018-02-04, 13:21   #4131
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że też je teraz oglądam i jestem napalona zwłaszcza, że w sklepie też nam się podobał
A jaki kolor Ci się podoba?

Stary 2018-02-04, 13:36   #4132
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Dzień Dobry w niedziele!
Nam też nikt nie pomaga finansowo, sami wszystko ogarniamy. A z opieka tez pozostaje żłobek. Cieszę się że mieszkam w dużym mieście i tu wszystko jest dostępne.

Chciałabym to powiedzieć o Warszawie, niestety szanse na żłobek są zerowe. W rodzinnym mieście byłyby chyba większe, albo nawet bym się nie cykała tylko posłała dziecko do prywatnego bo to grosze.
Jeszcze myśleliśmy o tym, żeby coś zakombinować. Jeśli maż będzie pracował tam gdzie teraz, to zechce się dogadać z szefem, żeby go zwolnił i zatrudnił na czarno. Wtedy może mieć szanse na żłobek państwowy, bo w pierwszej kolejności mają brać pod uwagę bezrobotnych poszukujących pracy. Jezu co to za kraj, żeby musieć kombinować. Jeszcze muszę się rozeznać w temacie, czy to tez dotyczy matek na wychowawczym, ale chyba nie.

My się przeprowadzimy znów na pierwsze piętro. Niby będzie winda, ale niektóre są tak małe, że wózek się nie mieści. Zobaczymy, bo jeszcze nie byliśmy na oględzinach, mamy tylko lokum zaklepane. w razie co myślę, że dam radę. 15kg to nie jest dużo, ale jeszcze ewentualne zakupy czy coś, to może być ciężko. Do auta to już będzie pakował wózek tatuś.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 13:43   #4133
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki kolor Ci się podoba?

https://www.emaluch.com/esklep/publi.../05-tour-1.jpg ten lub ten https://www.emaluch.com/esklep/userd...9cec932ba6.jpg albo ten: https://www.emaluch.com/esklep/publi...oise_kolor.jpg

Stary 2018-02-04, 13:50   #4134
ladyroses
Zakorzenienie

Ten ostatni boski

Stary 2018-02-04, 15:01   #4135
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Ale z drugiej strony tak myślę... Mam swoje ubranko, przebieram dziecko. Dziecko zbrudzi, to zakładam czyste a brudne schowam do swojej torby i nikomu nic do tego.. Tak na moją logikę?

W nowym Sączu Jak zabierali do kąpania to tam przebierali. W tym czasie obchód jakieś badania mycie się albo chwila dla siebie. Można iść zobaczyć jak kąpia ale jakoś nigdy nie ciągło mnie. Ale ja po cesarce to na 3 dzień się dopiero wybieralam na jakiś spacer po korytarzu.

Stary 2018-02-04, 15:16   #4136
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
A używałaś kiedyś feromonów? bo nie działają na każdego kota, więc jeśli nie macie przetestowane to lepiej przetestować wcześniej

No własnie one widze jakoś strasznie skoczyły w cenach przez ostatnie 2 lata, nie wiem czemu... w ogóle nie rozumiem, że modele 2016/2017 1700 zł, a 2017/2018 już 1999....
Płacisz za kolorystykę i inna torbę do wózka. Między nimi nie ma innej różnicy.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Pierwszy nowybodziak dla Kubusia, nie po siostrze

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 15:19   #4137
asiaczek87
Zakorzenienie

1517753672828.jpg
Body za 6 zł z Auchan były też inne wzory, również z długim rękawem

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 15:19   #4138
pajeczyna
Zadomowienie

Babydesign ma moja przyjaciolka i sobie chwalila. Mi sie podoba ze ma prosta gondole, zdecydowanie wole takie niz te oble, takie mydelnice ale to wiadomo, kwestia gustu.

Cytat:
Nie no kilka jest gdzie stelaż waży ok 7kg a nie 10. Valco baby snap, cybex balios czy agis, x-lander, joie litetrax a nie kosztują 4-5tys. No i greentom. Ale to pewnie trzeba iść na kompromis, nie da się kupić takiego wózka żeby miał wszystko i jeszcze był lekki. I tak się liczę z tym że będę dygac po 2 razy, potraktuje to jak trening i szybko schudnę po porodzie.
Ja sie tez boje wagi, bo bede go wrzucac do auta i jezdzic do lasu i parku. I wlasnie sa lzejsze, ja tez w sklepie na plaskim mam wrazenie, ze czuc roznice, wiekszosc to straszne czolgi, ciezko mi sie je prowadzi i sa malo zwrotne. My sie zapalilismy na te trojkolowce, bo sa terenowo-sportowe i lekkie. Zarowno Bumbleride jak i Baby Jogger waza ok.10-11kg. Ale maja minusy tez - nie mozna ustawić spacerowki twarza do siebie. I podobno jesli ktos duzo jezdzi po miescie to podjazdy przy schodach sa niewygodne. A skad ja mam wiedziec gdzie bede chodziła dokladnie? i czy moje dziecko bedzie chcialo patrzec na mnie czy na świat wiec w ktora strone bede chciala ustawiać spacerowke.. zakladam, ze jest spora szansa, ze z pierwszym wozkiem nie trafimy ale i tak codziennie je ogladam i o nich czytam

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 15:49   #4139
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Załącznik 7419311
Body za 6 zł z Auchan były też inne wzory, również z długim rękawem

Piękne.... Przestrzegam trochę przed takimi bodami na zakładkę jak te. Miałam takie z pepco i lampka i po paru praniach dekolt do pępka. Teraz kupuje tylko na napy. Na zimę najlepsze. Oczywiście te że zdjęcia wcale nie muszą być złe.

Stary 2018-02-04, 15:56   #4140
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

My już po pierwszym oglądaniu wózków i przymiarce fotelika. Na razie faworytem jest anex sport, genialnie się prowadzi i waży 12 kg, więc nie tak dużo. Podoba mi się też torba choć mogłaby być bardziej pojemna. Znalazłam używany na olx za 1000 zl do negocjacji. Jutro zadzwonię umówić się na oglądanie, może trafi się fajny egzemplarz. Jak nie to jeszcze pojedziemy do innego sklepu baby design oglądać, ale wizualnie na razie bardziej podoba nam się anex. Jeśli chodzi o fotelik to jesteśmy już zdecydowani na maxi cosi Cabrio fix z bazą family fix. Wszystkie modele wózków które nas interesują mają adaptery do maxi cosi i cybex.

Po oglądaniu Po jechaliśmy do Lidla i oczywiście popełniłam zakupy dla małego - chusta do noszenia, kolorowe pieluszki tetrowe z biobawelny i bodziaki kopertówka z biobawelny (wychodziły 10 zl za sztukę).
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości