Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-04, 17:39   #2971
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Dziewczyny, ale żeby nie było,że tak smęcę tylko to powiem,że poza psychiką to fizycznie widzę u siebie kilka plusów, też tak macie?
-przede wszystkim zero objawów ciążowych, poza może lekka sennością w pierwszym trymestrze, ale pewnie to też z nadmiaru pracy i pory roku wynika
-po drugie skóra i włosy- tak jak wczesniej miałam jakieś niedoskonałości, krostki tak teraz nic, mogłabym praktycznie nic do twarzy nie stosować i byłoby ok, a włosy nie wypadają prawie wcale, rosną tam gdzie trzeba, a np na nogach o wiele wolniej
- i to co najbardziej mnie zaskoczyło to brzuch, przed ciążą często bolał, miałam jakieś wzdęcia itp, ogólnie zespół jelita drażliwego, który często w podróży się ujawniał, a teraz nic zupełnie
A ja zamiast korzystać z tego mam jakieś doły, fakt spowodowane różnymi stresami tez, ale ten kompletny brak energii i przeważnie brak radości z czegokolwiek, ehhh
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 17:40   #2972
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Dziewczyny, pocieszę Was, że ja odzyskała energię i radość w 19 tc, dopiero teraz chodzę spokojna i mam na wszystko siłę i chęci.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 17:44   #2973
emma90
Wtajemniczenie

Energii to mam dużo fizycznie czuję się świetnie, od początku ciąży nie miałam żadnych objawów tylko właśnie psychicznie ze mną gorzej
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 17:54   #2974
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norcia pomysl super z tą wyprawka, tylko boje sie, że w trakcie rozmów bieżących wszystko nam sie pogubi szkoda ze nie wszystkie chca byc w grupie na fb, bo tam mozna by bylo zrobic posty odnosnie danego elementu wyprawki, a pod spodem komentarze - potem szybciej ti odnaleźć, tutaj moze pojawicvsie problem.
Jezeli chodzi o energię to u mnie słabo w tym temacie. Ciągle mi słabo jak za długo postoje :/ i ogólnie mam taki straszny nastrój, czuje sie taka mało obeznana we wszystkim, taka jakas nie ogarnieta życiowo i swiatowo. Nachodzą mnie rozkminy o zmianach, ze nie chce zyc tak jak teraz, ogolnie jakieś negatywny. Mam nadzieje ze to minie.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 18:36   #2975
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norcia pomysl super z tą wyprawka, tylko boje sie, że w trakcie rozmów bieżących wszystko nam sie pogubi szkoda ze nie wszystkie chca byc w grupie na fb, bo tam mozna by bylo zrobic posty odnosnie danego elementu wyprawki, a pod spodem komentarze - potem szybciej ti odnaleźć, tutaj moze pojawicvsie problem.
Jezeli chodzi o energię to u mnie słabo w tym temacie. Ciągle mi słabo jak za długo postoje :/ i ogólnie mam taki straszny nastrój, czuje sie taka mało obeznana we wszystkim, taka jakas nie ogarnieta życiowo i swiatowo. Nachodzą mnie rozkminy o zmianach, ze nie chce zyc tak jak teraz, ogolnie jakieś negatywny. Mam nadzieje ze to minie.

A gdzie ta grupa fb jest? Ja bym z checia dołączyła jesli mozna...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 18:39   #2976
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja też dołączam do grona z marnym samopoczuciem. Czas ciąży wyobrażałam sobie jako pełen entuzjazmu, energii w poszukiwaniu, pogłębianiu wiedzy itd. A jaka jestem przerażona postępem czasu, który płynie nieubłaganie i świadomością, że niewiele mamy i na razie na wszystko są plany, ale na tym koniec. Mam nadzieję, że to minie i hormony po prostu nami mocno sterują.
Na szczęście mąż na równi ze mną czyta, szuka, porównuje o tyle jest mi łatwiej, że jest nas w tym naszym amoku dwoje i jesteście Wy równie mocno przerażone jak ja

Stary 2018-02-04, 18:45   #2977
pola25
Zakorzenienie

Właśnie moj syn tanczy poloneza,ale nie mogę go zobaczyc,slabo mi.się zrobilo,siedzę przy otwartym oknie��
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 18:48   #2978
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A gdzie ta grupa fb jest? Ja bym z checia dołączyła jesli mozna...
To chyba priv do Norki trzeba napisac skoro Blanka nas opuściła.
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Właśnie moj syn tanczy poloneza,ale nie mogę go zobaczyc,slabo mi.się zrobilo,siedzę przy otwartym oknie��
Lepiej chwile sie przewietrz, zebys nie stracila przytomności

Stary 2018-02-04, 18:51   #2979
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Lepiej chwile sie przewietrz, zebys nie stracila przytomności

Siedze od 20 min przy otwartym oknie,pije wodę,zjadlam.cukru

Mala puka mi w brzuchy
Stary 2018-02-04, 19:00   #2980
Radena
Zadomowienie

Ja też miałam ostatnio gorszy nastrój,jakoś żołądek mnie bolał co bym nie zjadla. Dzisiaj też. Albo jakies nerwobole nie wiem od czego. W nocy mnie koszmary budzą :-(
Ale dziś troche lepiej,bo poukladalam większość rzeczy w nowej szafie i mam 2 szuflady dla dzidzia w komodzie i 1 duża w szafie na rzeczy na zaś. Więc teraz juz tylko czekam żeby sie dowiedzieć jaka płeć i będę mieć zajęcie ;-)
Może jeszcze sobie bardziej poprawię nastrój jak sobie zamówię przez neta troche sensownych majtek i skarpet. Dziś sobie dokładnie obejrzałam jaka bida,jakbym miala teraz iść do szpitala to bym sie ze wstydu chyba spaliła 😓

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 20:25   #2981
folinka
Zadomowienie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Witam, moje Panie!!

Jestem po dłuuuuższej przerwie, spowodowanej skokami hormonalnymi

Gratuluję wam, dziewczyny, (Folinko, Bursztynku) pięknych dzieciaczków. Ja w poniedziałek rozpoczynam 19. tydzień i myślę powoli o umówieniu się na połówkowe i tak właśnie uznaliśmy z TŻ-tem, że chyba pójdziemy na 3d. A pomyśleć, że jeszcze do niedawna uważałam, że USG 3d jest przerażające i te dzieciaki wyglądają jak stwory z kosmosu i że w życiu bym nie chciała czegoś takiego mieć :brzydal

Oglądam też komody, ale u mnie docelowo poszukiwana jest komoda z przewijakiem i tu mam takie pytanie do mam doświadczonych: czy taki przewijak drewniany, sztywny, da się zamocować na każdą komodę (jeśli tak to w jaki sposób?) czy właśnie trzeba kupić komodę już z przewijakiem?
Ech, te hormony...
Dziękuję!
Większość lekarzy myślę, chociaż na chwilę przełącza na 3d na połówkowym i daje jakiś wydruk taki. Niekoniecznie musisz się na takie specjalnie umawiać.
Taki przewijak-nakładka na łóżeczko? Hm, może by i dało radę, ale chyba tylko wzdłuż komody i pasowałoby tam jakieś ograniczniki od spodu zrobić, żeby nie jeździło... Ja byłam bardzo zadowolona z nakładki zrobionej przez stolarza wg mojego pomysłu na komodę Malm na wzór nakładki na Hemnes z Ikei.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja bym jeszcze do listy Folinki dodała sprawdzenie czy spacerówka składa się razem ze stelażem. Myślę, że to dość ważne

Jest tam, jest! A jakże! W punkcie "siedzisko". Dla mnie to też bardzo ważne. Zawsze sprawdzam to sama niezależnie od rekomendacji producenta, bo czasem się da choć nieco mniej zgrabnie, nawet jeśli opis ogólny wózka mówi, że nie.

I to by było na tyle... Jedną stronę przeczytałam w pracy na przerwie i zmykam
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 20:34   #2982
pozytywnaj
Zadomowienie

Powiem Wam, że ja też bardziej nerwowa🤔

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 20:36   #2983
pola25
Zakorzenienie

Spotkalam znajoma z terminem na 22 czerwca,ja to w ogóle.brzucha nie mam przy niej.Ona juz pokupowala sobie takie podstawowe rzeczy w kolorach.neutralnych,bo nie zna plci.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ja też bardziej nerwowa🤔

Ja spokojniejszai
Stary 2018-02-04, 20:38   #2984
pozytywnaj
Zadomowienie

Właśnie czuję jak się dzidziuś obija 😍😍 Tak mi jakoś szkoda, że to ostatnia ciąża 😔 Uwielbiam to uczucie 😍😍😍

Stary 2018-02-04, 20:40   #2985
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czuję jak się dzidziuś obija 😍😍 Tak mi jakoś szkoda, że to ostatnia ciąża 😔 Uwielbiam to uczucie 😍😍😍

Dlaczego.ostatnia?
Stary 2018-02-04, 20:42   #2986
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dlaczego.ostatnia?
To trzecie dzieciątko i więcej nie planujemy😋

Stary 2018-02-04, 21:26   #2987
asiaczek
Zakorzenienie

Ja też ostatnio mam gorszy humor. Łudzę się,że gdy przyjdzie wiosna to wrócą mi chęci do życia.
To straszne, że mój Mateuszek z jednej strony daje mi ogrom szczęścia a z drugiej wysysa ze mnie wszystkie soki i energię. Może gdybym mogła częściej wyjść gdzieś bez dziecka to dystans byłby większy i byłoby mi łatwiej.

My dzisiaj nie świętujemy rocznicy poznania. Mąż o tym zapomniał(później mu.oczywiście to wypomniałam). Zrobiłam tylko dobry obiad,ale było mało romantycznie bo musiałam synka karmić Teraz zrobiłam sobie hybrydę a mąż gra w jakąś grer.
Jutro jadę do pracy powiedzieć,że chcę skrócić wychowawczy i iść na zwolnienie,więc muszę jakoś wyglądać

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

A w ogóle to mam totalnie zapachany nos. Wcześniej leciała mi woda a teraz nie ma opcji oddychać inaczej niż przez usta. Pewnie będę musiała iść z tym do lekarza

Stary 2018-02-04, 21:45   #2988
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Justynko, właśnie chodzi o to, żeby się nie pogubić - przynajmniej o to mi chodziło. To ma nas zmobilizować do tego, aby otworzyć notatnik albo worda i zacząć notować, żeby nie pogubić się na sam koniec i nie szukać gorączkowo, kto co o czym pisał i kiedy (mam już ręcznik BabyOno, szał ciał ) Mi to bardzo pomoże, bo sama jestem zielona, chętnie dowiem się tego, co inne dziewczyny o tym myślą, zmobilizuje mnie do tego, aby usiąść i konkretnie poczytać o danej rzeczy, wymienić się spostrzeżeniami, taki przykład - rożek i już rodzi się pytanie - miękki czy usztywniany, ale o tym popiszemy już jutro. Co drugi dzień czy co kilka dni rzucę elementem z wyprawki. Jeśli Ci to nie pasuje, to w porządku. Zobaczymy czy ten pomysł w ogóle będzie miał rację bytu.

Jak to super się złożyło.. Od dawna miałam ochotę na smoothie truskawkowe. I olśniło mnie, że przecież mam połowę opakowania mrożonych truskawek, no to dawaja! Truskawki, banan, gruszka i 200 ml soku jabłkowego (sok tłoczony w tłoczni ze swojskich jabłek - rodzice tam pojechali z chyba 14 workami swoich jabłek i wróciki z ponad setką litrów soku jabłkowego pakowanego po 5 litrów, niesamowite) - jakie to pyszne.. Tylko musi trochę odstać, bo zimne przez truskawki.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-04 o 22:10
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 22:18   #2989
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norciu ja sie boje że się pogubie, ale najwyżej będę sobie zapisywac dni w ktorych dany element byl na tapecie i potem sobie odszukam mi tez zależy żeby nad tym usiasc z mężem, dlatego nie chcę tak wybiegac przed szereg i sama sobie notować, nie zaczybajac z nim żadnej dyskusji na dany temat. Ale piszciw tu dziewczyny, ja sobie później odszukam to wszystko

Stary 2018-02-04, 22:31   #2990
vilandravalo
Raczkowanie

Dziewczyny, ależ Wy tu stron produkujecie ledwo nadrabiam.
Dziś zaczęłam 19.tydzień, brzuch już nawet jakiś widać (w końcu ). Zazdroszczę tym, które mają jakąkolwiek energię, też chcę Mój jedyny dzisiejszy zryw to zrobienie bezy (właśnie się piecze) na pavlovą...

Najbliższą wizytę mam 20 lutego, a 27 połówkowe, może w końcu na którejś określą płeć dzieciaka. Stwierdziłam, że nic większego nie kupuję przed połówkowym, więc już czekam z niecierpliwością. To pierwsza ciąża, więc póki co mamy zdobyczną wanienkę i jedne body, które gdzieś dorwałam
Kochane, czy jest jakiś konkretny powód, dla którego większość kupuje nowe wózki? Ja z oczywistych względów finansowych nastawiłam się na polowanie na używany w dobrym stanie, ale jak widzę Wasze dyskusje, to zaczęłam się zastanawiać
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 22:34   #2991
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilandravalo Pokaż wiadomość
Dziś zaczęłam 19.tydzień, brzuch już nawet jakiś widać (w końcu ). Zazdroszczę tym, które mają jakąkolwiek energię, też chcę Mój jedyny dzisiejszy zryw to zrobienie bezy (właśnie się piecze) na pavlovą...

Najbliższą wizytę mam 20 lutego, a 27 połówkowe, może w końcu na którejś określą płeć dzieciaka. Stwierdziłam, że nic większego nie kupuję przed połówkowym, więc już czekam z niecierpliwością. To pierwsza ciąża, więc póki co mamy zdobyczną wanienkę i jedne body, które gdzieś dorwałam
Kochane, czy jest jakiś konkretny powód, dla którego większość kupuje nowe wózki? Ja z oczywistych względów finansowych nastawiłam się na polowanie na używany w dobrym stanie, ale jak widzę Wasze dyskusje, to zaczęłam się zastanawiać
Witaj! Wybacz, że ja nie na temat, ale chyba się starzeję, bo nie pamiętam Ciebie. Udzielałaś się tutaj wcześniej?

Stary 2018-02-04, 22:36   #2992
vilandravalo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Witaj! Wybacz, że ja nie na temat, ale chyba się starzeję, bo nie pamiętam Ciebie. Udzielałaś się tutaj wcześniej?
Nic dziwnego, bo napisałam raptem ze 2 posty, a Wy szalejecie
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 22:44   #2993
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic dziwnego, bo napisałam raptem ze 2 posty, a Wy szalejecie
Dzisiaj jest akurat spokojnie.

Ja kupuję nowy wózek, gdyż chcę, żeby był na lata, dla kolejnych dzieciaczków, ale na pewno będę też rozglądać się za używkami.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Norciu ja sie boje że się pogubie, ale najwyżej będę sobie zapisywac dni w ktorych dany element byl na tapecie i potem sobie odszukam mi tez zależy żeby nad tym usiasc z mężem, dlatego nie chcę tak wybiegac przed szereg i sama sobie notować, nie zaczybajac z nim żadnej dyskusji na dany temat. Ale piszciw tu dziewczyny, ja sobie później odszukam to wszystko

Justynko, zadbamy o to, żebyś się nie pogubiła. Lista wyprawkowa też będzie. W sumie to już jest lista np. od Folinki na pierwszej stronie. To nic, dyskucji nigdy za wiele.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Właśnie czuję jak się dzidziuś obija Tak mi jakoś szkoda, że to ostatnia ciąża Uwielbiam to uczucie

Gratuluję Ci! Ja wciąż czekam, czekam i czekam... Ale u mnie 13t4d dopiero.
Właśnie sprawdziłam.. Masz termin na 4 dni przede mną! Przypomnij mi, kiedy miałaś OM?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-04 o 22:47
Stary 2018-02-04, 23:21   #2994
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale żeby nie było,że tak smęcę tylko to powiem,że poza psychiką to fizycznie widzę u siebie kilka plusów, też tak macie?
-przede wszystkim zero objawów ciążowych, poza może lekka sennością w pierwszym trymestrze, ale pewnie to też z nadmiaru pracy i pory roku wynika
-po drugie skóra i włosy- tak jak wczesniej miałam jakieś niedoskonałości, krostki tak teraz nic, mogłabym praktycznie nic do twarzy nie stosować i byłoby ok, a włosy nie wypadają prawie wcale, rosną tam gdzie trzeba, a np na nogach o wiele wolniej
- i to co najbardziej mnie zaskoczyło to brzuch, przed ciążą często bolał, miałam jakieś wzdęcia itp, ogólnie zespół jelita drażliwego, który często w podróży się ujawniał, a teraz nic zupełnie
A ja zamiast korzystać z tego mam jakieś doły, fakt spowodowane różnymi stresami tez, ale ten kompletny brak energii i przeważnie brak radości z czegokolwiek, ehhh
U mnie forma psychiczna całkiem ok.Tylko pozazdrościć Tobie tak dobrej formy fizycznej
Fizycznie gorzej, czuje sie ospala, zmeczona, miewam dusznosci, choruję na nadciśneinie wiec dolegliwosci sa, a nadcisnienie niezwykle trudne w leczeniu w trakcie ciązy
Wlosy wypadaja na potęgę i mam trądzik jakiego przez cale zycie nie mialam.
Zaparcia ze zdwojona siłą, zgaga też

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:

Co dopytania o wózki-nie uczestniczę w dyskusji bo po pierwsze nie znam sie na temacie, a po drugie dostalam uzywane wozki ponad 10 letnie od kolezanki,przyjelam je z wdziecznocia, nie wybrzydzam poprostu nie stac mnie na nowe.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 23:39   #2995
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja w temacie wózków to raczej rozgladam sie za modelem, a kupie pewnie używany - juz zerkam na komisy wózkowe, czy jest cos fajnego w cenie, i na prawde wózki w dobrym stanie mozna kupic kuz za 700-800 zl i to z tych znanych firm bebetto, camarelo, roan itp. Co do tych lekkich o ktorych ostatnio byla mowa, to jest jakis komis z zagranicznymi wozkami i tam ceny sie przewijają 1100-1500 za quinny ( tak to sie pisze ? ) , jolzy itepe itede

Stary 2018-02-05, 00:02   #2996
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ci super!!! tym bardziej zazdroszczę bo mam TP prawie jak Ty a u mnie cisza .
Stary 2018-02-05, 01:10   #2997
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w temacie wózków to raczej rozgladam sie za modelem, a kupie pewnie używany - juz zerkam na komisy wózkowe, czy jest cos fajnego w cenie, i na prawde wózki w dobrym stanie mozna kupic kuz za 700-800 zl i to z tych znanych firm bebetto, camarelo, roan itp. Co do tych lekkich o ktorych ostatnio byla mowa, to jest jakis komis z zagranicznymi wozkami i tam ceny sie przewijają 1100-1500 za quinny ( tak to sie pisze ? ) , jolzy itepe itede

To jest strona internetowa? Można prosić o link?

Stary 2018-02-05, 01:30   #2998
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam na półmetku ciąży w 21 tc
Wow, gratki!

Cytat:
norciu, czy Ty już masz zarząd nad grupą fb? Mam to zmienić faktycznie na pierwszej stronie?

Cytat:
Justynko, właśnie chodzi o to, żeby się nie pogubić - przynajmniej o to mi chodziło. To ma nas zmobilizować do tego, aby otworzyć notatnik albo worda i zacząć notować, żeby nie pogubić się na sam koniec i nie szukać gorączkowo, kto co o czym pisał i kiedy (mam już ręcznik BabyOno, szał ciał ) Mi to bardzo pomoże, bo sama jestem zielona, chętnie dowiem się tego, co inne dziewczyny o tym myślą, zmobilizuje mnie do tego, aby usiąść i konkretnie poczytać o danej rzeczy, wymienić się spostrzeżeniami, taki przykład - rożek i już rodzi się pytanie - miękki czy usztywniany, ale o tym popiszemy już jutro. Co drugi dzień czy co kilka dni rzucę elementem z wyprawki. Jeśli Ci to nie pasuje, to w porządku. Zobaczymy czy ten pomysł w ogóle będzie miał rację bytu.

Jak to super się złożyło.. Od dawna miałam ochotę na smoothie truskawkowe. I olśniło mnie, że przecież mam połowę opakowania mrożonych truskawek, no to dawaja! Truskawki, banan, gruszka i 200 ml soku jabłkowego (sok tłoczony w tłoczni ze swojskich jabłek - rodzice tam pojechali z chyba 14 workami swoich jabłek i wróciki z ponad setką litrów soku jabłkowego pakowanego po 5 litrów, niesamowite) - jakie to pyszne.. Tylko musi trochę odstać, bo zimne przez truskawki.
Nie widzę potrzeby wyrażania tu przeze mnie jakiejkolwiek zgody czy akceptacji Przecież wątek jest dla wszystkich i wszystkie decydujemy co tu będziemy pisać. Właśnie bardziej potrzeba kogoś, kto zainicjuje poszczególne tematy, tak jak to wyżej ładnie ujęłaś. Myślę, że tu nie ma co planować. Po prostu rzucisz temat i kto będzie chciał/miał czas, to podyskutuje
Ooo, tak mi mów i prześlij trochę tego smoothie Żadne tu wrzucane słodkości nie podziałały na moje zmysły tak jak Twój opis

Kurczę, tak pisałyście o tych komodach, że musicie je kupić najpierw, żeby mieć gdzie rzeczy dla dziecia składać, a ja tak czytałam na luzie i zupełnie nic mnie nie ukłuła świadomość, że ja przecież też nie mam za bardzo gdzie tego chować póki co I stoi póki co wielki wór ze wszystkim co przywiozłam z Pl Muszę też chyba znacznie wcześniej niż sądziłam pomyśleć o meblu dla Benia
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 08:05   #2999
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj jest akurat spokojnie.

Ja kupuję nowy wózek, gdyż chcę, żeby był na lata, dla kolejnych dzieciaczków, ale na pewno będę też rozglądać się za używkami.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Justynko, zadbamy o to, żebyś się nie pogubiła. Lista wyprawkowa też będzie. W sumie to już jest lista np. od Folinki na pierwszej stronie. To nic, dyskucji nigdy za wiele.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Gratuluję Ci! Ja wciąż czekam, czekam i czekam... Ale u mnie 13t4d dopiero.
Właśnie sprawdziłam.. Masz termin na 4 dni przede mną! Przypomnij mi, kiedy miałaś OM?
24 października. Tylko to 3 ciąża i może temu. 😍

Stary 2018-02-05, 08:06   #3000
fioletowe okulary
Raczkowanie

Pomysł Norki z tymi tematami dnia do wyprawek-super! Kiedy zaczynamy ? :-D

Możemy jeszcze się dzielić nazwami lub linkami do sklepów gdzie są fajne ubranka i gadżety dla Mam i Dzieci fajne =ładne, wygodne, tanie ;-)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości