|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dziewczyny, ale żeby nie było,że tak smęcę tylko to powiem,że poza psychiką to fizycznie widzę u siebie kilka plusów, też tak macie?
-przede wszystkim zero objawów ciążowych, poza może lekka sennością w pierwszym trymestrze, ale pewnie to też z nadmiaru pracy i pory roku wynika -po drugie skóra i włosy- tak jak wczesniej miałam jakieś niedoskonałości, krostki tak teraz nic, mogłabym praktycznie nic do twarzy nie stosować i byłoby ok, a włosy nie wypadają prawie wcale, rosną tam gdzie trzeba, a np na nogach o wiele wolniej - i to co najbardziej mnie zaskoczyło to brzuch, przed ciążą często bolał, miałam jakieś wzdęcia itp, ogólnie zespół jelita drażliwego, który często w podróży się ujawniał, a teraz nic zupełnie A ja zamiast korzystać z tego mam jakieś doły, fakt spowodowane różnymi stresami tez, ale ten kompletny brak energii i przeważnie brak radości z czegokolwiek, ehhh |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dziewczyny, pocieszę Was, że ja odzyskała energię i radość w 19 tc, dopiero teraz chodzę spokojna i mam na wszystko siłę i chęci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
Energii to mam dużo
fizycznie czuję się świetnie, od początku ciąży nie miałam żadnych objawów tylko właśnie psychicznie ze mną gorzej
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia pomysl super z tą wyprawka, tylko boje sie, że w trakcie rozmów bieżących wszystko nam sie pogubi
szkoda ze nie wszystkie chca byc w grupie na fb, bo tam mozna by bylo zrobic posty odnosnie danego elementu wyprawki, a pod spodem komentarze - potem szybciej ti odnaleźć, tutaj moze pojawicvsie problem.Jezeli chodzi o energię to u mnie słabo w tym temacie. Ciągle mi słabo jak za długo postoje :/ i ogólnie mam taki straszny nastrój, czuje sie taka mało obeznana we wszystkim, taka jakas nie ogarnieta życiowo i swiatowo. Nachodzą mnie rozkminy o zmianach, ze nie chce zyc tak jak teraz, ogolnie jakieś negatywny. Mam nadzieje ze to minie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli mozna...
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja też dołączam do grona z marnym samopoczuciem. Czas ciąży wyobrażałam sobie jako pełen entuzjazmu, energii w poszukiwaniu, pogłębianiu wiedzy itd. A jaka jestem przerażona postępem czasu, który płynie nieubłaganie i świadomością, że niewiele mamy i na razie na wszystko są plany, ale na tym koniec. Mam nadzieję, że to minie i hormony po prostu nami mocno sterują.
Na szczęście mąż na równi ze mną czyta, szuka, porównuje o tyle jest mi łatwiej, że jest nas w tym naszym amoku dwoje i jesteście Wy równie mocno przerażone jak ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie moj syn tanczy poloneza,ale nie mogę go zobaczyc,slabo mi.się zrobilo,siedzę przy otwartym oknie
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba priv do Norki trzeba napisac skoro Blanka nas opuściła.
Cytat:
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala puka mi w brzuchy |
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Ja też miałam ostatnio gorszy nastrój,jakoś żołądek mnie bolał co bym nie zjadla. Dzisiaj też. Albo jakies nerwobole nie wiem od czego. W nocy mnie koszmary budzą :-(
Ale dziś troche lepiej,bo poukladalam większość rzeczy w nowej szafie i mam 2 szuflady dla dzidzia w komodzie i 1 duża w szafie na rzeczy na zaś. Więc teraz juz tylko czekam żeby sie dowiedzieć jaka płeć i będę mieć zajęcie ;-) Może jeszcze sobie bardziej poprawię nastrój jak sobie zamówię przez neta troche sensownych majtek i skarpet. Dziś sobie dokładnie obejrzałam jaka bida,jakbym miala teraz iść do szpitala to bym sie ze wstydu chyba spaliła 😓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2981 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Cytat:
Dziękuję! Większość lekarzy myślę, chociaż na chwilę przełącza na 3d na połówkowym i daje jakiś wydruk taki. Niekoniecznie musisz się na takie specjalnie umawiać. Taki przewijak-nakładka na łóżeczko? Hm, może by i dało radę, ale chyba tylko wzdłuż komody i pasowałoby tam jakieś ograniczniki od spodu zrobić, żeby nie jeździło... Ja byłam bardzo zadowolona z nakładki zrobionej przez stolarza wg mojego pomysłu na komodę Malm na wzór nakładki na Hemnes z Ikei. Cytat:
W punkcie "siedzisko". Dla mnie to też bardzo ważne. Zawsze sprawdzam to sama niezależnie od rekomendacji producenta, bo czasem się da choć nieco mniej zgrabnie, nawet jeśli opis ogólny wózka mówi, że nie.I to by było na tyle... Jedną stronę przeczytałam w pracy na przerwie i zmykam
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że ja też bardziej nerwowa🤔
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Spotkalam znajoma z terminem na 22 czerwca,ja to w ogóle.brzucha nie mam przy niej.Ona juz pokupowala sobie takie podstawowe rzeczy w kolorach.neutralnych,bo nie zna plci.
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie czuję jak się dzidziuś obija 😍😍 Tak mi jakoś szkoda, że to ostatnia ciąża 😔 Uwielbiam to uczucie 😍😍😍
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
To trzecie dzieciątko i więcej nie planujemy😋
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio mam gorszy humor. Łudzę się,że gdy przyjdzie wiosna to wrócą mi chęci do życia.
To straszne, że mój Mateuszek z jednej strony daje mi ogrom szczęścia a z drugiej wysysa ze mnie wszystkie soki i energię. Może gdybym mogła częściej wyjść gdzieś bez dziecka to dystans byłby większy i byłoby mi łatwiej. My dzisiaj nie świętujemy rocznicy poznania. Mąż o tym zapomniał(później mu.oczywiście to wypomniałam). Zrobiłam tylko dobry obiad,ale było mało romantycznie bo musiałam synka karmić Teraz zrobiłam sobie hybrydę a mąż gra w jakąś grer. Jutro jadę do pracy powiedzieć,że chcę skrócić wychowawczy i iść na zwolnienie,więc muszę jakoś wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- A w ogóle to mam totalnie zapachany nos. Wcześniej leciała mi woda a teraz nie ma opcji oddychać inaczej niż przez usta. Pewnie będę musiała iść z tym do lekarza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ma nas zmobilizować do tego, aby otworzyć notatnik albo worda i zacząć notować, żeby nie pogubić się na sam koniec i nie szukać gorączkowo, kto co o czym pisał i kiedy (mam już ręcznik BabyOno, szał ciał ) Mi to bardzo pomoże, bo sama jestem zielona, chętnie dowiem się tego, co inne dziewczyny o tym myślą, zmobilizuje mnie do tego, aby usiąść i konkretnie poczytać o danej rzeczy, wymienić się spostrzeżeniami, taki przykład - rożek i już rodzi się pytanie - miękki czy usztywniany, ale o tym popiszemy już jutro. Co drugi dzień czy co kilka dni rzucę elementem z wyprawki. Jeśli Ci to nie pasuje, to w porządku. Zobaczymy czy ten pomysł w ogóle będzie miał rację bytu. Jak to super się złożyło.. Od dawna miałam ochotę na smoothie truskawkowe. I olśniło mnie, że przecież mam połowę opakowania mrożonych truskawek, no to dawaja! Truskawki, banan, gruszka i 200 ml soku jabłkowego (sok tłoczony w tłoczni ze swojskich jabłek - rodzice tam pojechali z chyba 14 workami swoich jabłek i wróciki z ponad setką litrów soku jabłkowego pakowanego po 5 litrów, niesamowite) - jakie to pyszne..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-04 o 22:10 |
|
|
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu ja sie boje że się pogubie, ale najwyżej będę sobie zapisywac dni w ktorych dany element byl na tapecie i potem sobie odszukam
mi tez zależy żeby nad tym usiasc z mężem, dlatego nie chcę tak wybiegac przed szereg i sama sobie notować, nie zaczybajac z nim żadnej dyskusji na dany temat. Ale piszciw tu dziewczyny, ja sobie później odszukam to wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ależ Wy tu stron produkujecie
ledwo nadrabiam.Dziś zaczęłam 19.tydzień, brzuch już nawet jakiś widać (w końcu Mój jedyny dzisiejszy zryw to zrobienie bezy (właśnie się piecze) na pavlovą...Najbliższą wizytę mam 20 lutego, a 27 połówkowe, może w końcu na którejś określą płeć dzieciaka. Stwierdziłam, że nic większego nie kupuję przed połówkowym, więc już czekam z niecierpliwością. To pierwsza ciąża, więc póki co mamy zdobyczną wanienkę i jedne body, które gdzieś dorwałam ![]() Kochane, czy jest jakiś konkretny powód, dla którego większość kupuje nowe wózki? Ja z oczywistych względów finansowych nastawiłam się na polowanie na używany w dobrym stanie, ale jak widzę Wasze dyskusje, to zaczęłam się zastanawiać
|
|
|
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz, że ja nie na temat, ale chyba się starzeję, bo nie pamiętam Ciebie. Udzielałaś się tutaj wcześniej?
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj jest akurat spokojnie.
![]() Ja kupuję nowy wózek, gdyż chcę, żeby był na lata, dla kolejnych dzieciaczków, ale na pewno będę też rozglądać się za używkami. ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Lista wyprawkowa też będzie. W sumie to już jest lista np. od Folinki na pierwszej stronie. To nic, dyskucji nigdy za wiele. ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() Ja wciąż czekam, czekam i czekam... Ale u mnie 13t4d dopiero. ![]() Właśnie sprawdziłam.. Masz termin na 4 dni przede mną! Przypomnij mi, kiedy miałaś OM?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-04 o 22:47 |
||
|
|
|
#2994 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fizycznie gorzej, czuje sie ospala, zmeczona, miewam dusznosci, choruję na nadciśneinie wiec dolegliwosci sa, a nadcisnienie niezwykle trudne w leczeniu w trakcie ciązy Wlosy wypadaja na potęgę i mam trądzik jakiego przez cale zycie nie mialam. Zaparcia ze zdwojona siłą, zgaga też ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Wow, gratki!
![]() norciu, czy Ty już masz zarząd nad grupą fb? Mam to zmienić faktycznie na pierwszej stronie? Cytat:
Przecież wątek jest dla wszystkich i wszystkie decydujemy co tu będziemy pisać. Właśnie bardziej potrzeba kogoś, kto zainicjuje poszczególne tematy, tak jak to wyżej ładnie ujęłaś. Myślę, że tu nie ma co planować. Po prostu rzucisz temat i kto będzie chciał/miał czas, to podyskutuje Ooo, tak mi mów i prześlij trochę tego smoothie Żadne tu wrzucane słodkości nie podziałały na moje zmysły tak jak Twój opis Kurczę, tak pisałyście o tych komodach, że musicie je kupić najpierw, żeby mieć gdzie rzeczy dla dziecia składać, a ja tak czytałam na luzie i zupełnie nic mnie nie ukłuła świadomość, że ja przecież też nie mam za bardzo gdzie tego chować póki co Muszę też chyba znacznie wcześniej niż sądziłam pomyśleć o meblu dla Benia
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Pomysł Norki z tymi tematami dnia do wyprawek-super! Kiedy zaczynamy ? :-D
Możemy jeszcze się dzielić nazwami lub linkami do sklepów gdzie są fajne ubranka i gadżety dla Mam i Dzieci fajne =ładne, wygodne, tanie ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

fizycznie czuję się świetnie, od początku ciąży nie miałam żadnych objawów
tylko właśnie psychicznie ze mną gorzej

Wybacz, że ja nie na temat, ale chyba się starzeję, bo nie pamiętam Ciebie. Udzielałaś się tutaj wcześniej?

Uwielbiam to uczucie 
Żadne tu wrzucane słodkości nie podziałały na moje zmysły tak jak Twój opis
Muszę też chyba znacznie wcześniej niż sądziłam pomyśleć o meblu dla Benia