|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8112435 1]Jakiś barszczyk ugotuj i sobie popijaj do pasztecików czy coś. Buraki wcale nie są takie super bogate w żelazo - wiadomo lepiej pić niż nie pić, ale bez przesady. Mięsko, orzechy, pestki słonecznika i dyni sobie zaaplikuj.
Ja burakowy lubię, ale po dłuższym piciu miałam właśnie taki odrzut i mi ziemią zaczęło zajeżdżać. Rzuciłam. Hemoglobina idzie w górę - widocznie u mnie rośnie od czekolady, bo czym dalej tym gorzej jem [/QUOTE]dokładnie z tymi burakami ! ![]() pietruszka zielona, sok z pokrzywy, ziarenka i strączki. Więcej urozmaicenia niż tylko buraki i buraki ![]() ja daje mało buraka, więcej innych rzeczy np. jabłek, bananów, siemienia lnianego. Jak piekę to mocno przyprawiam, polewam olejami (one też dobrze robią organizmowi )Rumianku, z porem raz spróbowałam. i nigdy więcej! Tak jak lubię pora w surówce, do mięsa na cciepło, tartę porową, to w soku/ koktajlu? nie! brrr |
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Zloze jak Stary przyjdzie z gondola to pozniej wstawie bo tak ciezko uchwycic
Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przekopiowuję Ci to, co mam w tabelce, na którą kiedyś trafiłam- o wit C i żelazie. Warzywa i owoce będące dobrym źródłem witaminy C
mięso i przetwory mięsne wołowina, cielęcina, baranina, gęś, kaczka, królik, wędliny podrobowe: kaszanka, pasztet, pasztetowa, salceson podroby mięsne wątroba wieprzowa, wołowa, cielęca, drobiowa ryby łosoś, makrela, sardynka, śledź oraz dorsz wędzony, makrela wędzona, pikling, sardynka w pomidorach, sardynka w oleju, tuńczyk w wodzie, tuńczyk w oleju jaja żółtko jaja kurzego, jajko na twardo, jajko na miękko, jajko sadzone, jajecznica produkty zbożowe chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem, chleb żytni razowy, chleb żytni pełnoziarnisty, pumpernikiel, chleb chrupki, chleb graham, bułki grahamki, otręby pszenne, płatki owsiane, płatki żytnie, kasza jaglana, kasza gryczana, kasza pęczak, ryż brązowy nasiona i ziarna dynia, słonecznik, sezam, mak orzechy zwłaszcza pistacjowe, laskowe, arachidowe, migdały, włoskie, wiórki kokosowe warzywa boćwina, bób, brokuły, brukselka, burak, cykoria, czosnek, fasola szparagowa, groszek zielony, kalarepa, koper ogrodowy, pietruszka liście i korzeń, por, szczaw, szczypiorek, szpinak owoce porzeczki czarne, porzeczki białe, porzeczki czerwone, poziomki, maliny, awokado owoce suszone morele, śliwki, figi, daktyle, rodzynki, jabłka nasiona roślin strączkowych fasola, groch, soczewica, soja oraz kiełki soczewicy i soi ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- u mnie wygląda to lepiej- nie rozjeżdża się... to było z artykułu z medycyny praktycznej? może jak wpiszesz w google to wyskoczy i lepiej wizualnie będzie Edytowane przez nalesnikona Czas edycji: 2018-02-05 o 14:07 |
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, paru rzeczy nie miałam na liście. Dodaję kiszonki, bo gin mówił mi o wchłanianiu, zresztą bardzo lubię i ogórki, kapustę inne "kwaśniaki". Czasem mogę jeść do oporu a organizm może słabo wchłaniać. Jeśli tak będzie to dojdą leki i tyle, ale przynajmniej spróbowałam, nie będę mieć wyrzutów sumienia.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-02-05 o 14:08 |
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
Teraz wszystkie będziemy czekać haha |
|
|
|
#1239 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym zjadła jajo na twardo z majonezem
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Niud bo w sumie też jest niby ważne jaką wodę pijemy
ponoć w ciąży ta z dużą ilością minerałów nie jest wskazana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Nic bym nie zjadła, nic bym nie wypiła!
|
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też pije herbatę na wiadra. Wiadomo lepsza byłaby woda, no ale jak nie chce wejść to z dwojga złego lepiej herbatę niż nic 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj jakiś wyjątkowo podły nastrój. Nie wiem dlaczego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wystrzelałabym najchętniej wszystkich wokół. |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pije herbate (glownie czarna, od czasu do czasu zielona albo miete), kawe rozpuszczalna jak mi sie zachce (prawdziwej nigdy nie lubilam) no i ta nieszczesna wode. Juz jakos sie przyzwyczailam, nigdy nie lubilam pic wody, ewentualnie smakowa ale to juz nie woda tylko "napoj na bazie wody". Mam nadzieje, ze ten nawyk mi zostanie po ciazy. Od czasu do czasu kupuje sobie sok pomaranczowy 100% albo jablkowy tloczony, ale za czesto z nimi nie chce szalec przy cukrzycy.
Ladymama czekamy na fotke wozka w calej okazalosci 😊 Powiesilam pranie, zjadlam obiad, ogarnelam w kuchni i chce mi sie spac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny 😙😙 super że tutaj można znaleźć tyle wsparcia 😗😗
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wróciłam z córką do domu, zjadłam odgrzane x wczoraj pierogi i czekam na męża, by nie zasnąć. Jeszcze dziś mam zebranie. No a po nim jeszcze tylko 4 dni pracy i ferie 😉 |
||
|
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Malinka, kurczę przykro mi że też i Tobie glukoza wyszła podwyższona. Mam nadzieję, że sama dietka starczy. Dobrze, że maleństwo ma się dobrze...a tą babkę omijaj już wielki łukiem. Powiem wam, że coraz bardziej boję się iść na tą glukozę a w sumie to bardziej wyników ![]() W planach miałam iść jutro, ale po takim weekendzie tortowo-ciastowym chcę zrobić mini detoks bo to przesada. Sunset, kciuki za wyniki. Amarela, nie zamawiałam z Alie lampki, natomiast wstawiałam takie do kontaktu grzybka, choć sama się zastanawiam nad tą co Magdalenka w pepco kupiła. Ona jest do kontaktu? Ja kupiłam kiedyś cotton balls w Tesco bo były w cenie 8zł, a te są na baterie, więc nie wiem czy przy nich nie pozostanę tylko ![]() Lady, czekamy na rozszerzoną sesję wózka ![]() Ja też czekam na swój...znajoma przywiezie mi go w weekend ![]() Co do szykowania....powiem wam że sama zaczynam łapać stracha, że może się okazać iż wcześniej się rozpakuję...a tu nic nie przyszykowane. ![]() Byłam dziś znów na chwilkę w mieście bo mąż musiał jakieś art. hydrauliczne kupić, także znów upolowałam jakieś ubranka za całe 7zł U nas na obiad miała być wczorajsza pizza...ale psy się poczęstowały podczas naszej nieobecności także musimy się zadowolić zupą dziś.A psy mają detoks w dniu dzisiejszym. Łajzy. |
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaż łupy co tam znalazłaś 😊 A to psy niedobre, skorzystały z okazji 😀 ostatnio z dziećmi rozmawiałam na ten temat, że psy to straszne łasuchy i zlodziejaszki 😀 ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecuje ze Was nadrobie wieczorem. Teraz wpadam tylko z doskoku.
Jak mnie ten moj tz drazni od kilku dni to masakra. Ubije go chyba bo nie wytrzymam :/. Mowie mu rano ze Igunia sie mi z jednej strony ulozyla bo mialam krzywy brzuch a on do mnie ze on jeszcze tej Iguni tak do konca nie przyklepal i ze jeszcze moze sie nam zmienic Teraz sprzatam u mlodego w pokoju i mowie ze na wiosne trzeba mu tam remont zrobic bo trzeba myslec nad tym zeby go tam w koncu przeprowadzic a on do mnie ze chyba jestem niepowazna ze chce 4 latka wyprowadzac od nas z sypialni - noo pewnie bedzie spal z nami do osiemnastki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez raczej planuje cotton ballsy. Mam jedne bialo-srebrne, jak nie kupie jakichs niebiesko-bialych czy niebiesko-szarych do tego czasu to te wystarcza. Zapalam je chlopakom od szwagra jak u nas nocuja i troche swiatla daja 😊 Segreguje ubranka rozmiarami i mam rozkmine czy 74 pepcowe uznac za 68 i tez je wrzucic jako te na pierwsze pranie. Skoro wypadaja mniejsze podobno 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Bąbel śpi, to złożyłam zamówienie w gemini. Myślałam, że będę miała problem żeby dobić do 300 pln
No ale połowa to rzeczy dla mnie do pielęgnacji i sporo wkładek laktacyjnych. |
|
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matko, dramat, 4latka wyprowadzać z sypialni, to co by o nas powiedział, że mały od początku będzie spał w łóżeczku w swoim pokoju? :O |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domii udany ten Twoj maz... 😂 tylko sie nie denerwuj 😘 moim zdaniem masz racje, ze czas mlodego wyprowadzic. U nas ostatnio szwagierka sie ze mna spierala, ze NA PEWNO bede brala Adasia ze soba do lozka do spania a nie bede go kladla w lozeczku. Ona wie lepiej 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-02-05 o 15:03 |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas będzie dostawka i jak się przestanie mieścić czyli pewnie pół roku i sio do siebie Na początku i tak będę świrować i tam latać cały czas to zapobiegliwie stwierdziłam, że za dużo bym się tych kilometrów w nocy narobiła i jeszcze za szybko zrzuciła ciążowe gratisowe kilogramy ![]() Też muszę trochę wydać pieniędzy, bo się nie wyrobię do maja Mogłabym się nauczyć podejmować szybciej niektóre decyzje, a nie trząść się nad każdym tematem i doktoraty robić |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

[/QUOTE]
)

także musimy się zadowolić zupą dziś.