|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Nieźle ![]() ![]() Cytat:
Kochana, zdrówka dla dziewczynek. Temat szczepionek też mnie zirytował strasznie, ciekawe ile jeszcze nie wiemy o tej sprawie. Cytat:
To u nas odwrotnie, zdecydowanie lepiej sprawdza się na chwilę obecną bujak z TL niż krzesełko. IMG_3565.jpg Cytat:
Fajnie się prezentuje Wasza spacerówka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Co do szczepionek to przed chwilą rozmawiałam z kuzynka co pracuje w aptece . Mówi że nie raz jak przyjeżdża transport to leki nie są w lodówkach że nie raz zdarzyło się że nie przyjmowali towaru i dla niej to nic nowego . Także tego ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie, ręce opadają. Ciekawe ile taka źle przechowywana szczepionka jest potem warta...może tak naprawdę mamy niezaszczepione dzieci, niepotrzebnie kłute, z powikłaniami, nie wspominając już o wyrzuconych w błoto pieniądzach. Moim zdaniem coś jest na rzeczy skoro prokuratura wszczyna postępowanie na podstawie artykułu o narażeniu na utratę zdrowia lub życia... Cytat:
Napiszę chyba zapytanie czy apteka, w której kupowałam szczepionki była kontrolowana i z jakim skutkiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Mała, u nas bez rewelacji. Jedna noc spokojniejsza nam się zdarzyła przedwczoraj co pobudka od 19.30 była dopiero po 23 a potem o 3. Dzisiaj 20, 21.40, 23, 24.30 a potem go wzięłam do łóżka i nie pamiętam. A jak u Ciebie?
Jon, brawo za jedzonko ![]() ![]() Lecę doradzić te szczepionki-.- Mała, super wygląda spacerowka. ![]() Calineczka, z mojego doświadczenia wynika że zwykłą kasza manna się ciężko gotuje bo robią się gluty ale może mam jakąś kijową... Cashmere, ja też karmię łyżeczka czasami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
MerDer 4ever
|
Efekty wizyty u fryzjera
![]() IMG_1517847755.108235.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz napiszę, cudne PROSTE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Super, też taką chcemy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ziemniak też smakował ![]() ![]() Też póki co będę na kolanach ![]() Cytat:
![]() W chuście dalej chciałabym nosić, ale myślę, że nosidło też nam się przyda. Minini Ty widzisz różnicę jak motasz w bardziej nośnych chustach? Ja nie wiedziałam, że na to trzeba patrzyć, ale może dlatego tak mi już ciężko? Mam chustę 100% bawełny i wkładzik ponad 9 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jaką jeszcze kaszę podawałaś? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Cześć, ja tylko informacyjnie z szyją Pestki to nie wada. Ma zastoj w miesniu. Trzeba masować.
Kasze manna trzeba mało sypać i mieszać cały czas. Wtedy nie ma grudek. Pozdrawiam. U mnie ciężkie czasy nastały. Mamy mega napięta sytuację z tż.
#4181 |
Zakorzenienie
|
Carolles - pytanie czy nosidła będziesz używać. Ja jak jeżdżę autem z Klaudią to wole brać chustę niż wozek - duzo poreczniej.
Devileek - wlasnie nawet nie wiem którą serie szczepionki Klaudia dostała. Widziałam, ze Siilmariien napisała, ze w lubelskim nie kazali wycofywać. Mała! Hugo zadowolony z pierwszego spaceru w nowym wózku? Pomysłowe te plecaki z poduszką ![]() Cashmere - ja nie stosuje blw Minini - zapytam o te badania z krwi Siilmariien - współczuje ciężkiej nocy. Biedna Lili ![]() Devileek - fajny pomysł z sesją. Chyba tez bym chciała coś takiego ![]() Taedio - ładne sombre. Morelle - dobrze, ze Pestka nie ma żadnej wady i oby masaże szybko pomogły. Współczuje sytuacji z TZ. My byłyśmy dzisiaj w bawialni. Klaudia ładnie sie bawiła, duzo śmiała, ale chyba sie przebodzcowala. Mało spała i skończyło sie tym, ze jak tylko weszłam na pole dance to musiałam wracać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
TAEDIO śliczne włosy!
![]() XZORA szkoda że Klaudia nie dała poćwiczyć. MORELLE oby szybko się poukladalo z TZ! Dobrze że u Pestki nic poważnego.
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi szczepieniami!
Wrrr.... Morelle Współczuję, i chyba wiem coś o tym, ja z moim od środy prawie nie gadałam! Masakra. ![]() Pisz gdybyś chciała pogadać. Taedio! Wow bosko! Pestycyda Hugo nadal często wstaje, czytam te książkę i staram się uczyć go spać wdl niej... Muszę najpierw skończyć i dobrze przygotować jakiś plan. Potrafi np 7 razy wstać, a dziś było ok, bo tylko 5! Hihi Xzora Pewnie ze zadowolony. Gdy się obudził to mógł oglądać świat i na mnie patrzeć i nie ma wtedy płaczu, można spokojne pospacerować! Ta spacerówka jest fajnie zabudowana to się nie martwię że mu zimno... Ehhh szkoda, że pd nie skończony. Ja dziś miałam pierwszy trening z 2 miesiąca! MA SA KRA!!! Myślałam, że padnę serio! 59 min hardcoru... Ale uwielbiam to! ![]() Idę lulu... Trzymajcie kciuki za nockę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4185 | ||
Zakorzenienie
|
Właśnie do psa powiedziałam „nie szczekaj Amelka”
![]() ![]() ![]() Znalazłam fajny klub dla mam z dziećmi w Lodzi, są zajęcia dla takich maluszków do roku, ale chyba zacznę od marca, bo teraz wychodzimy z przeziębienia, a 20 lutego mamy 3 dawki szczepień (!), więc już luty odpuszczę. Ja „przymierzyłam” Amelkę kilka razy, ale dla niej jeszcze za wcześnie na to. A bujak jak najbardziej jej odpowiada. Cytat:
Morelle, oby masaże pomogly ✊️ Ehh Ci nasi faceci, potrafią totalnie zepsuć atmosferę. Obyście szybko doszli do porozumienia. Cytat:
Ojej biedna Klaudia i biedna Ty. Moja Ami jak nie drzemki o stałej porze to potrafi być mega marudna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Mała, brawo za trening ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Moje menu: Owsianka z gruszką i orzechami włoskimi Ciasto leśny mech Pulpety rybne z cukinia z kasza jaglana i burakami Kubek warstwowy jogurt naturalny mus jabłkowy i platki owsiane Placuszki z kalafiora z sosem tzatziki 30x3 serie brzuszków Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4186 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję kłótni, godzić się! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też znalazłam u siebie taki klub i byłam już na zajęciach, fajnie! ![]() Teraz ciężko mi się tam zebrać regularnie, ale wiosną chciałabym chodzić częściej ![]() Menu pyszne! Chodzi za mną od dawna leśny mech ![]() Ja dalej mam fazę na słodkie, ale staram się częściej zastępować kupne słodycze domowymi. W tamtym tygodniu robiłam chlebe bananowy, a teraz brownie z fasoli. I np. pankejki bananowe to też dla mnie zamiennik słodyczy, nadają się do kawy ![]() Dziewczyny robiła któraś fotoksiążkę w Empiku 20x30 pionową? Chciałam zrobić poziomą, ale nie ma na nie od dawna promocji, a pionowe często są za 29,90. Tylko obawiam się, że słabo się rozkładają i że będą niewygodne - że zdjęcia w środku (między kartami) będą słabo widoczne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Wtajemniczenie
|
Taedio super efekt
![]() Cytat:
![]() Morelle współczuję sytuacji z Tż. Mam nadzieję że szybko sobie wszystko wyjaśnicie i poukładacie. Dobrze że u Pestki to nie wada! Xzora szkoda że Klaudia nie dała poćwiczyć. Następnym razem zaplanujcie bawialnie w inny dzień niż pd ![]() Mała trzymam kciuki za poprawę nocek z pomocą książki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
.
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2018-02-06 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Super! Też chcemy zrobic sesje w okolivach roczku ale taką rodzinną zeby miec fajne zdjęcia razem Cytat:
Co do chusty to oczywiscie ze nośność ma znaczenie. Mnie juz na jesien bylo niewygodnie w naszej pierwszej 100% bawelnie. Teraz mam bawelna, merino, konopie i czuć miękkość na ramionach ppdczas noszenia. A jeszcze czekam na len z bambusem, ciekawe jak bedzie nosić. Odezwij sie na fb jak cos. Cytat:
A kasz jest tyle rodzajów - o wiele zdrowszych i łatwiejszych w gotowaniu ze odpusciłabym manne Cytat:
![]() Faktycznie moze nadmiar bodzcow tak na nią podzialal. Moj wczoraj nie mogl zasnąć, po 1,5h wyslalam do niego męża bo mialam dosc. A on rozpiął mu śpiworek i dziecko zasnęło w trzy minuty ![]() Wczoraj mlody pierwszy raz odkad rd jadł naprawde ładnie. Zjadl 1,5 kluski, 8 kostek dyni i troche marchewki z łyżeczki. Sięgał precyzyjnie po kolejne kawalki i wkladal prosto do buzi, bez rozgniatania i zabawy! Wczesniej do buzi trafialo moze 1/10 tego co dostal, a tu taka odmiana ![]() Upieklam wczoraj te biszkopty, dla nas zwykle a dla mlodego bez cukru. Dzis dostanie. Dzis o 15tej trening w parku, zastanawiam.sie czy brac starszaka czy zostawic go dluzej w przedszkolu? Rano u nas bylo -13 stopni! Zobacze jak bedzie w poludnie. Aaa w czwartek ide na masaż ![]()
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2018-02-06 o 08:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę właśnie taka rodzinna ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Wtajemniczenie
|
Minini biszkopty w formie ciastek piekłaś?
U nas dzisiaj -7 i nie schodzi ten mróz, chciałam iść na spacer po mleko ale w takie zimno to mi się nie chce. Poczekam ![]() Po jakim czasie wprowadziłyście drugi posiłek dzieciom? Bo my na razie tylko koło 12 coś podajemy, ja jem wtedy 2 śniadanie. A dzisiaj mnie kusiło żeby spróbować kaszkę rano, bo N pierwszy raz od 3 miesięcy zjadł po obudzeniu się mleko i akurat by pasowało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4192 |
Zakorzenienie
|
Emmos - smaczne menu miałaś wczoraj. Super kolacje.
JonSnow - masz racje, nie bede juz pole dance i bawialni łączyć tego samego dnia. W ogole juz tydzień temu jak pojechałam na 19.00 to Klaudia była marudna i mąż mówił, ze to za pozno dla niej. Także chyba muszę zmienić zajecia. Ja po kilku dniach wprowadziłam drugi posilek. Minini - brawa dla Eryka za postępy w jedzeniu! Fajnie z tym masażem. A co do zabierania starszego synka - jak aktywny i bedzie biegał to mróz mu nie zaszkodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- W temacie ubraniowym. Udało mi sie sprzedać jakies 5szt ubrań i 5szt stanikow ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Xzora, zazdroszczę bawialni
![]() U nas noc ciężka, od północy do 6:30 pobudka co godzinę z wyjątkiem godziny 4 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Minini
Super sprawa taki masaż i zabieg! Też muszę sobie fundnąć. Ja bym młodego zabrała może mu się spodoba?, tylko wiesz jak to z dziećmi... Tymon by mnie pewnie absorbował. Co do biszkoptow to też muszę zrobić i znaleźć jakąś alternatywę dla chrupek kukurydzianych Hugi bardzo lubi, ale mnie osobiście nie przekonuje kukurydza. Xzora Fajnie z tymi ciuchami, dobry pomysł tak pohandlować. Emmos Jak zwykle menu super! Brawo za brzuszki. U nas zimno obecnie - 6, a było - 12, spacerujemy, ale cały czas Huguś wzdycha... I śpi max 40' ostatnio... Hymn już kolejny dzień taki, że mi się budzi po 40 min. Zawsze spał min 1,5h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4195 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam umówioną wizytę u kosmetyczki, ale ponieważ kicham i nadal boli mnie gardło to zadzwoniłam, że nie przyjdę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4196 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas wciaz jeden posilek... ale balam sie wprowadzac dwa bo on te wysypki na buzi ma i nie chcialam wiekszego zamieszania robic. Ale od kilku dni dojrzalam i zaczne dwa podawac Cytat:
A starszakowi nie straszna tempertatura, bardziej martwie sie ze sie bedzie nudził i mi smędził całe zajecia ![]() Cytat:
Eryk tez zmienił ostatnio pory i dlugosc drzemek w dzien, wiec moze taki etap?
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Laseczki dieta dietą, ale wiecie co jest w najbliższy czwartek?
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Weź mi nawet nie przypominaj... Ja nie ruszam żadnych pączków i łakoci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4199 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Emmos - szkoda, ze wizytę u kosmetyczki musiałaś odwołać.
U mnie to ja bardziej nie lubię zdjeć niż TZ. Dlatego nie mieliśmy pleneru ślubnego ![]() W ogole w koncu odzyskałam pamięć w telefonie. FB i massanger prawie całą przestrzeń mi zajmował. Koleżanka powiedziała mi o Facebook Lite i mam prawie 1gb wolnej pamięci. Bede mogła robić wiecej zdjęć Klaudii, bo wcześniej mi sie nie mieściły. Tłusty czwartek - gdybym mogla to bym obchodziła. TZ kupił w sobotę na targu chałwę ukraińską (dobra jest) z myślą o tłustym czwartku - oczywiście nie dotrwała ![]() A i ja juz nie chce chudnąć - teraz jest akurat. Jeszcze niech mi tylko nowe staniki przyjdą, bo muszę chodzić w normalnych + mam jeden karmnik z którego biust mi wyskakuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje za wszystkie miłe słowa! Fryz spodobał sie wszystkim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.