Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-05, 15:04   #4171
emmos
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja Tulę upolowalam na Black Friday za 347zl z przesyłką

Nieźle Że też wtedy o tym nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Co za masakra z tymi szczepionkami!!! Nóż się w kieszeni otwiera :/ Mam nadzieję, że apteki, które sprzedawały źle przechowywane szczepionki i lekarze którzy świadomie je podawali poniosą odpowiedzialność karną! Gdybym dowiedziała się, że w moim luxmedzie były nieprawidłowości sama bym ich podała do sądu, mimo że i tak mają być zarzuty prokuraturskie Sprawa dotyczy ponoć głównie województwa lubuskiego... W Lublinie niby nie stwierdzono nieprawidłowości...

https://radio.lublin.pl/news/woj-lub...we-szczepionki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

U nas w nocy dramat w domu, po północy już dzwonilismy do szpitala bo Lila mimo leku przeciwbolowego wyła że ją ucho boli, mieliśmy jechać do nocnej pomocy lekarskiej, która jest w szpitalu, ale jak dzwonilismy Lili udało się zasnąć i do rana jakoś dotrwalismy, rano znów przeciwbólowy i czeka na wizytę u lekarza. Teraz jej samopoczucie ok. Łucja rzęzi oddychając, wciąż ma kaszel i katar p! Próbujemy jej znaleźć dziś jakieś miejsce w wizycie prywatnej bo na NFZ dopiero w środę w luxmedzie coś jest (są zapisane do różnych przychodni)

Kochana, zdrówka dla dziewczynek.
Temat szczepionek też mnie zirytował strasznie, ciekawe ile jeszcze nie wiemy o tej sprawie.

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Ładnie, wypluwa sobie Ale przez ten tydzień karmiliśmy jak mąż wrócił i obserwował go (bo ja trzymam na kolanach). W pierwszy dzień mu wyjmował kawałki z buzi A potem czekaliśmy i ładnie nauczyl się wypluwać Wczoraj miał w buzi dwa wielkie kawały buraka
A dzisiaj pierwszy raz dałam coś w bujaku TL (banan) i to nie na moje nerwy Pionowa pozycja jest dla mnie kluczowa.

To u nas odwrotnie, zdecydowanie lepiej sprawdza się na chwilę obecną bujak z TL niż krzesełko.

IMG_3565.jpg

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Odpalilismy spacerówke, gondola już ciasna na mojego sumka
Fajnie zabudowana i głęboka, no i ma na płasko więc super.

Załącznik 7420096

Fajnie się prezentuje Wasza spacerówka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-02-05, 15:06   #4172
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Co do szczepionek to przed chwilą rozmawiałam z kuzynka co pracuje w aptece . Mówi że nie raz jak przyjeżdża transport to leki nie są w lodówkach że nie raz zdarzyło się że nie przyjmowali towaru i dla niej to nic nowego . Także tego ...

Stary 2018-02-05, 15:24   #4173
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Co do szczepionek to przed chwilą rozmawiałam z kuzynka co pracuje w aptece . Mówi że nie raz jak przyjeżdża transport to leki nie są w lodówkach że nie raz zdarzyło się że nie przyjmowali towaru i dla niej to nic nowego . Także tego ...

Świetnie, ręce opadają. Ciekawe ile taka źle przechowywana szczepionka jest potem warta...może tak naprawdę mamy niezaszczepione dzieci, niepotrzebnie kłute, z powikłaniami, nie wspominając już o wyrzuconych w błoto pieniądzach. Moim zdaniem coś jest na rzeczy skoro prokuratura wszczyna postępowanie na podstawie artykułu o narażeniu na utratę zdrowia lub życia...

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

Ja bym pisała do nich zeby mieć na piśmie że tak faktycznie jest... nie wierze na słowo nikomu jak chodzi o takie rzeczy

Napiszę chyba zapytanie czy apteka, w której kupowałam szczepionki była kontrolowana i z jakim skutkiem.

Stary 2018-02-05, 15:26   #4174
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Świetnie, ręce opadają. Ciekawe ile taka źle przechowywana szczepionka jest potem warta...może tak naprawdę mamy niezaszczepione dzieci, niepotrzebnie kłute, z powikłaniami, nie wspominając już o wyrzuconych w błoto pieniądzach. Moim zdaniem coś jest na rzeczy skoro prokuratura wszczyna postępowanie na podstawie artykułu o narażeniu na utratę zdrowia lub życia...

Napiszę chyba zapytanie czy apteka, w której kupowałam szczepionki była kontrolowana i z jakim skutkiem.

Dokładnie ....

Stary 2018-02-05, 16:08   #4175
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, u nas bez rewelacji. Jedna noc spokojniejsza nam się zdarzyła przedwczoraj co pobudka od 19.30 była dopiero po 23 a potem o 3. Dzisiaj 20, 21.40, 23, 24.30 a potem go wzięłam do łóżka i nie pamiętam. A jak u Ciebie?

Jon, brawo za jedzonko dasz sama radę. Odruch wymiotny jest normalny
Lecę doradzić te szczepionki-.-

Mała, super wygląda spacerowka.

Calineczka, z mojego doświadczenia wynika że zwykłą kasza manna się ciężko gotuje bo robią się gluty ale może mam jakąś kijową...

Cashmere, ja też karmię łyżeczka czasami.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 16:22   #4176
taedio
MerDer 4ever

Efekty wizyty u fryzjera
IMG_1517847755.108235.jpg
Stary 2018-02-05, 18:38   #4177
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Efekty wizyty u fryzjera
Załącznik 7420656

Jeszcze raz napiszę, cudne PROSTE włosy ten kolor który masz na końcach nosiłam z 10 lat

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Wplacilam zaliczkę na sesję plenerowa z Julkiem na czerwiec lipiec, koło roczku

Super, też taką chcemy

Stary 2018-02-05, 19:00   #4178
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

a mój nie wypluwa tylko połyka ale aż takich dużych tych kawałków żeby mu stanęły to nie miał. W ogóle ta marchewka mu zasmakowała.
Dzisiejszy ziemniak poszedł nam znakomicie, bo z większości zrobił puree potem mu nabierałam na łyżeczkę i podsuwałam do rączki ale większość z niej spadała
Ja stwierdziłam że na kolanach moich ma o wiele lepszą pozycję niż w krzesełku i nawet sama na kolanach karmię.

Mneijsze też połyka WYpluwał np. wczoraj buraki 1cmx1cm bo takie kawały czasem obdziubie
Ziemniak też smakował Tylko nie wiem czy go nie zatwardził, ziemniak chyba może zatwardzić? Bo pierwszy raz życiu miał dzień bez kupy
Też póki co będę na kolanach

Cytat:
No wlasnie nie o samą pozycje w spacerowce mi chodzi, tylko o to ze jednaknjest to juz wozek odkryty, mniej chroni przed wiatrem np.
No ale za chwile nie bede miala opcji, bedzie trzeba sie przesiąść. W sumie i tak wole spacery w chuscie. Wozek to tylko na trwningi w parku
No tak. My szukaliśmy maksymalnie długiej gondoli i jestem zadowolona bo mimo, że młody jest duży to długi nie jest i myślę, że luty jeszcze spokojnie objeździ. A w marcu może już będzie wiosna
W chuście dalej chciałabym nosić, ale myślę, że nosidło też nam się przyda.
Minini Ty widzisz różnicę jak motasz w bardziej nośnych chustach? Ja nie wiedziałam, że na to trzeba patrzyć, ale może dlatego tak mi już ciężko? Mam chustę 100% bawełny i wkładzik ponad 9 kg

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

[/COLOR]U nas w nocy dramat w domu, po północy już dzwonilismy do szpitala bo Lila mimo leku przeciwbolowego wyła że ją ucho boli, mieliśmy jechać do nocnej pomocy lekarskiej, która jest w szpitalu, ale jak dzwonilismy Lili udało się zasnąć i do rana jakoś dotrwalismy, rano znów przeciwbólowy i czeka na wizytę u lekarza. Teraz jej samopoczucie ok. Łucja rzęzi oddychając, wciąż ma kaszel i katar p! Próbujemy jej znaleźć dziś jakieś miejsce w wizycie prywatnej bo na NFZ dopiero w środę w luxmedzie coś jest (są zapisane do różnych przychodni)

Jejku, zdrówka dla Was

Cytat:
A jablko sprobuj mu dać całe okrągłe, tylko obrane ze skorki z wykrojonym ogonkiem. Nie odgryzie wiekszego kawalka bo nie otworzy na tyle mocno buzi, bedzie tylko ścierał zębami czy dziąsłami po troszku
Dobry pomysł! Podobno można też jabłko podgotować

Cytat:
Sili biedactwo zdrówka

Super. Takie terminy są?

Cytat:

To u nas odwrotnie, zdecydowanie lepiej sprawdza się na chwilę obecną bujak z TL niż krzesełko.

Ja nie sadzam w krzesełku Karmię na kolanach.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Calineczka, z mojego doświadczenia wynika że zwykłą kasza manna się ciężko gotuje bo robią się gluty ale może mam jakąś kijową...

A jaką jeszcze kaszę podawałaś?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:03   #4179
taedio
MerDer 4ever

Emmos Dziekuje kochana proste druty a nie cudne :p
Stary 2018-02-05, 19:22   #4180
morelle_
Zakorzenienie

Cześć, ja tylko informacyjnie z szyją Pestki to nie wada. Ma zastoj w miesniu. Trzeba masować.

Kasze manna trzeba mało sypać i mieszać cały czas. Wtedy nie ma grudek.

Pozdrawiam. U mnie ciężkie czasy nastały. Mamy mega napięta sytuację z tż.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:39   #4181
xzora
Zakorzenienie

Carolles - pytanie czy nosidła będziesz używać. Ja jak jeżdżę autem z Klaudią to wole brać chustę niż wozek - duzo poreczniej.

Devileek - wlasnie nawet nie wiem którą serie szczepionki Klaudia dostała. Widziałam, ze Siilmariien napisała, ze w lubelskim nie kazali wycofywać.

Mała! Hugo zadowolony z pierwszego spaceru w nowym wózku? Pomysłowe te plecaki z poduszką No, ale chyba az taka amortyzacja moze bardziej zaszkodzić niż pomoc. Lepiej zeby dziecko nie myślało ze moze bezbolesnie robić bęc na podłogę.

Cashmere - ja nie stosuje blw

Minini - zapytam o te badania z krwi

Siilmariien - współczuje ciężkiej nocy. Biedna Lili oby dziewczynkom szybko sie poprawiło.

Devileek - fajny pomysł z sesją. Chyba tez bym chciała coś takiego

Taedio - ładne sombre.

Morelle - dobrze, ze Pestka nie ma żadnej wady i oby masaże szybko pomogły. Współczuje sytuacji z TZ.

My byłyśmy dzisiaj w bawialni. Klaudia ładnie sie bawiła, duzo śmiała, ale chyba sie przebodzcowala. Mało spała i skończyło sie tym, ze jak tylko weszłam na pole dance to musiałam wracać tak płakała, ze TZ nie dawał rady. Jak przyjechałam to przyssana sie do piersi - nigdy az tal łapczywie nie ssała wydając przy tym niskie dźwięki. W domu jestem od godziny i nie spi.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-05, 19:56   #4182
cashmere
Zakorzenienie

TAEDIO śliczne włosy!

XZORA szkoda że Klaudia nie dała poćwiczyć.

MORELLE oby szybko się poukladalo z TZ! Dobrze że u Pestki nic poważnego.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:10   #4183
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Mneijsze też połyka WYpluwał np. wczoraj buraki 1cmx1cm bo takie kawały czasem obdziubie

Ziemniak też smakował Tylko nie wiem czy go nie zatwardził, ziemniak chyba może zatwardzić? Bo pierwszy raz życiu miał dzień bez kupy

No tak. My szukaliśmy maksymalnie długiej gondoli i jestem zadowolona bo mimo, że młody jest duży to długi nie jest i myślę, że luty jeszcze spokojnie objeździ. A w marcu może już będzie wiosna

Minini Ty widzisz różnicę jak motasz w bardziej nośnych chustach? Ja nie wiedziałam, że na to trzeba patrzyć, ale może dlatego tak mi już ciężko? Mam chustę 100% bawełny i wkładzik ponad 9 kg

Jejku, zdrówka dla Was

Super. Takie terminy są?

Nie chciałam akurat koło roczku Julka

Stary 2018-02-05, 20:46   #4184
Mała!
Zakorzenienie

Masakra z tymi szczepieniami!
Wrrr....

Morelle
Współczuję, i chyba wiem coś o tym, ja z moim od środy prawie nie gadałam! Masakra.
Pisz gdybyś chciała pogadać.

Taedio!
Wow bosko!

Pestycyda
Hugo nadal często wstaje, czytam te książkę i staram się uczyć go spać wdl niej... Muszę najpierw skończyć i dobrze przygotować jakiś plan.
Potrafi np 7 razy wstać, a dziś było ok, bo tylko 5! Hihi

Xzora
Pewnie ze zadowolony. Gdy się obudził to mógł oglądać świat i na mnie patrzeć i nie ma wtedy płaczu, można spokojne pospacerować! Ta spacerówka jest fajnie zabudowana to się nie martwię że mu zimno...

Ehhh szkoda, że pd nie skończony.
Ja dziś miałam pierwszy trening z 2 miesiąca!
MA SA KRA!!! Myślałam, że padnę serio! 59 min hardcoru...
Ale uwielbiam to!

Idę lulu... Trzymajcie kciuki za nockę.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 21:10   #4185
emmos
Zakorzenienie

Właśnie do psa powiedziałam „nie szczekaj Amelka” U nas usypianie w toku, właściwie już się udało, ale ktoś się petardami zaczął pod blokiem bawić...

Znalazłam fajny klub dla mam z dziećmi w Lodzi, są zajęcia dla takich maluszków do roku, ale chyba zacznę od marca, bo teraz wychodzimy z przeziębienia, a 20 lutego mamy 3 dawki szczepień (!), więc już luty odpuszczę.

Cytat:

Ja „przymierzyłam” Amelkę kilka razy, ale dla niej jeszcze za wcześnie na to. A bujak jak najbardziej jej odpowiada.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Cześć, ja tylko informacyjnie z szyją Pestki to nie wada. Ma zastoj w miesniu. Trzeba masować.

Morelle, oby masaże pomogly ✊️
Ehh Ci nasi faceci, potrafią totalnie zepsuć atmosferę. Obyście szybko doszli do porozumienia.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
My byłyśmy dzisiaj w bawialni. Klaudia ładnie sie bawiła, duzo śmiała, ale chyba sie przebodzcowala. Mało spała i skończyło sie tym, ze jak tylko weszłam na pole dance to musiałam wracać tak płakała, ze TZ nie dawał rady. Jak przyjechałam to przyssana sie do piersi - nigdy az tal łapczywie nie ssała wydając przy tym niskie dźwięki. W domu jestem od godziny i nie spi.

Ojej biedna Klaudia i biedna Ty. Moja Ami jak nie drzemki o stałej porze to potrafi być mega marudna.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Mała, brawo za trening i kciuki za nockę ✊️

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Moje menu:

Owsianka z gruszką i orzechami włoskimi
Ciasto leśny mech
Pulpety rybne z cukinia z kasza jaglana i burakami
Kubek warstwowy jogurt naturalny mus jabłkowy i platki owsiane
Placuszki z kalafiora z sosem tzatziki

30x3 serie brzuszków

Stary 2018-02-05, 22:43   #4186
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję kłótni, godzić się!

Cytat:

Szkoda, że musiałaś wyjść z zajęć...

Cytat:
Nie chciałam akurat koło roczku Julka
Myślałam, że takie terminy . Chyba w Warszawie jest fotografka, do której na sesję ciążową trzeba się zapisywać na początku ciąży

Cytat:
Właśnie do psa powiedziałam „nie szczekaj Amelka” U nas usypianie w toku, właściwie już się udało, ale ktoś się petardami zaczął pod blokiem bawić...

Znalazłam fajny klub dla mam z dziećmi w Lodzi, są zajęcia dla takich maluszków do roku, ale chyba zacznę od marca, bo teraz wychodzimy z przeziębienia, a 20 lutego mamy 3 dawki szczepień (!), więc już luty odpuszczę.

[/COLOR]Moje menu:

Owsianka z gruszką i orzechami włoskimi
Ciasto leśny mech
Pulpety rybne z cukinia z kasza jaglana i burakami
Kubek warstwowy jogurt naturalny mus jabłkowy i platki owsiane
Placuszki z kalafiora z sosem tzatziki

30x3 serie brzuszków

Też znalazłam u siebie taki klub i byłam już na zajęciach, fajnie!
Teraz ciężko mi się tam zebrać regularnie, ale wiosną chciałabym chodzić częściej

Menu pyszne! Chodzi za mną od dawna leśny mech
Ja dalej mam fazę na słodkie, ale staram się częściej zastępować kupne słodycze domowymi. W tamtym tygodniu robiłam chlebe bananowy, a teraz brownie z fasoli.
I np. pankejki bananowe to też dla mnie zamiennik słodyczy, nadają się do kawy

Dziewczyny robiła któraś fotoksiążkę w Empiku 20x30 pionową?
Chciałam zrobić poziomą, ale nie ma na nie od dawna promocji, a pionowe często są za 29,90. Tylko obawiam się, że słabo się rozkładają i że będą niewygodne - że zdjęcia w środku (między kartami) będą słabo widoczne
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 07:43   #4187
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Taedio super efekt
Cytat:

Jejku, zdrówka dla Was

Super. Takie terminy są?

O mamo, ja to bym chyba w ogóle już miała zawał jakby takie kawały odgryzał hm nie wiem jak z tym ziemniakiem, u nas od wczoraj też jeszcze nie było kupy.

Morelle współczuję sytuacji z Tż. Mam nadzieję że szybko sobie wszystko wyjaśnicie i poukładacie. Dobrze że u Pestki to nie wada!

Xzora szkoda że Klaudia nie dała poćwiczyć. Następnym razem zaplanujcie bawialnie w inny dzień niż pd

Mała trzymam kciuki za poprawę nocek z pomocą książki!

Stary 2018-02-06, 08:32   #4188
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2018-02-06 o 09:05
Stary 2018-02-06, 08:33   #4189
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Sili biedactwo zdrówka

Super! Też chcemy zrobic sesje w okolivach roczku ale taką rodzinną zeby miec fajne zdjęcia razem

Cytat:

Jejku, zdrówka dla Was

Super. Takie terminy są?

Nie martw sie brakiem kupy - stałe pokarmy trawią sie dłużej niż mleko.

Co do chusty to oczywiscie ze nośność ma znaczenie. Mnie juz na jesien bylo niewygodnie w naszej pierwszej 100% bawelnie. Teraz mam bawelna, merino, konopie i czuć miękkość na ramionach ppdczas noszenia. A jeszcze czekam na len z bambusem, ciekawe jak bedzie nosić. Odezwij sie na fb jak cos.

Cytat:

To dobrze. Oby masaże szybko pomogły!

A kasz jest tyle rodzajów - o wiele zdrowszych i łatwiejszych w gotowaniu ze odpusciłabym manne

Cytat:
Carolles - pytanie czy nosidła będziesz używać. Ja jak jeżdżę autem z Klaudią to wole brać chustę niż wozek - duzo poreczniej.

Devileek - wlasnie nawet nie wiem którą serie szczepionki Klaudia dostała. Widziałam, ze Siilmariien napisała, ze w lubelskim nie kazali wycofywać.

Mała! Hugo zadowolony z pierwszego spaceru w nowym wózku? Pomysłowe te plecaki z poduszką No, ale chyba az taka amortyzacja moze bardziej zaszkodzić niż pomoc. Lepiej zeby dziecko nie myślało ze moze bezbolesnie robić bęc na podłogę.

Cashmere - ja nie stosuje blw

Minini - zapytam o te badania z krwi

Siilmariien - współczuje ciężkiej nocy. Biedna Lili oby dziewczynkom szybko sie poprawiło.

Devileek - fajny pomysł z sesją. Chyba tez bym chciała coś takiego

Taedio - ładne sombre.

Morelle - dobrze, ze Pestka nie ma żadnej wady i oby masaże szybko pomogły. Współczuje sytuacji z TZ.

Ojj szkoda ze musialas przerwac pd
Faktycznie moze nadmiar bodzcow tak na nią podzialal.
Moj wczoraj nie mogl zasnąć, po 1,5h wyslalam do niego męża bo mialam dosc. A on rozpiął mu śpiworek i dziecko zasnęło w trzy minuty takze no...

Wczoraj mlody pierwszy raz odkad rd jadł naprawde ładnie. Zjadl 1,5 kluski, 8 kostek dyni i troche marchewki z łyżeczki. Sięgał precyzyjnie po kolejne kawalki i wkladal prosto do buzi, bez rozgniatania i zabawy! Wczesniej do buzi trafialo moze 1/10 tego co dostal, a tu taka odmiana
Upieklam wczoraj te biszkopty, dla nas zwykle a dla mlodego bez cukru. Dzis dostanie.

Dzis o 15tej trening w parku, zastanawiam.sie czy brac starszaka czy zostawic go dluzej w przedszkolu? Rano u nas bylo -13 stopni! Zobacze jak bedzie w poludnie.

Aaa w czwartek ide na masaż dostalam karnet na urodziny i zapomnialam o tym! Mam jeszcze bon na zabieg nawilzający na ciało, ale nie potrafimy znalesc wspolnie pasujacego terminu w tym salonie.
_________________________ __

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2018-02-06 o 08:35
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-06, 08:35   #4190
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Super! Też chcemy zrobic sesje w okolivach roczku ale taką rodzinną zeby miec fajne zdjęcia razem

Nie martw sie brakiem kupy - stałe pokarmy trawią sie dłużej niż mleko.

Co do chusty to oczywiscie ze nośność ma znaczenie. Mnie juz na jesien bylo niewygodnie w naszej pierwszej 100% bawelnie. Teraz mam bawelna, merino, konopie i czuć miękkość na ramionach ppdczas noszenia. A jeszcze czekam na len z bambusem, ciekawe jak bedzie nosić. Odezwij sie na fb jak cos.

To dobrze. Oby masaże szybko pomogły!

A kasz jest tyle rodzajów - o wiele zdrowszych i łatwiejszych w gotowaniu ze odpusciłabym manne

Ojj szkoda ze musialas przerwac pd

Faktycznie moze nadmiar bodzcow tak na nią podzialal.

Moj wczoraj nie mogl zasnąć, po 1,5h wyslalam do niego męża bo mialam dosc. A on rozpiął mu śpiworek i dziecko zasnęło w trzy minuty takze no...

Wczoraj mlody pierwszy raz odkad rd jadł naprawde ładnie. Zjadl 1,5 kluski, 8 kostek dyni i troche marchewki z łyżeczki. Sięgał precyzyjnie po kolejne kawalki i wkladal prosto do buzi, bez rozgniatania i zabawy! Wczesniej do buzi trafialo moze 1/10 tego co dostal, a tu dziś taka odmiana

Upieklam wczoraj te biszkopty, dla nas zwykle a dla mlodego bez cukru. Dzis dostanie.

Dzis o 15tej trening w parku, zastanawiam.sie czy brac starszaka czy zostawic go dluzej w przedszkolu? Rano u nas bylo -13 stopni! Zobacze jak bedzie w poludnie.

Aaa w czwartek ide na masaż dostalam karnet na urodziny i zapomnialam o tym! Mam jeszcze bon na zabieg nawilzający na ciało, ale nie potrafimy znalesc wspolnie pasujacego terminu w tym salonie.

Ja też chcę właśnie taka rodzinna nie wiem co na to tz bo jeszcze nie wie a nie lubi zdjęć

Stary 2018-02-06, 08:41   #4191
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Minini biszkopty w formie ciastek piekłaś?
U nas dzisiaj -7 i nie schodzi ten mróz, chciałam iść na spacer po mleko ale w takie zimno to mi się nie chce. Poczekam

Po jakim czasie wprowadziłyście drugi posiłek dzieciom? Bo my na razie tylko koło 12 coś podajemy, ja jem wtedy 2 śniadanie. A dzisiaj mnie kusiło żeby spróbować kaszkę rano, bo N pierwszy raz od 3 miesięcy zjadł po obudzeniu się mleko i akurat by pasowało ale stwierdziłam że wolę dać potem fasolkę

Stary 2018-02-06, 09:09   #4192
xzora
Zakorzenienie

Emmos - smaczne menu miałaś wczoraj. Super kolacje.

JonSnow - masz racje, nie bede juz pole dance i bawialni łączyć tego samego dnia. W ogole juz tydzień temu jak pojechałam na 19.00 to Klaudia była marudna i mąż mówił, ze to za pozno dla niej. Także chyba muszę zmienić zajecia. Ja po kilku dniach wprowadziłam drugi posilek.

Minini - brawa dla Eryka za postępy w jedzeniu! Fajnie z tym masażem. A co do zabierania starszego synka - jak aktywny i bedzie biegał to mróz mu nie zaszkodzi.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

W temacie ubraniowym. Udało mi sie sprzedać jakies 5szt ubrań i 5szt stanikow odkupilam od koleżanki fajną bluzkę z dekoltem kopertowym do KP - jest super, bo wygodnie sie karmi, a dekolt jest dosyć zakryty (nie lubię miec biustu na wierzchu) i jeszcze buty zimowe na obcasie. A i od jednej dziewczyny odkupialam trochę ubranek dla Klaudii, głownie rozmiar 80. Ta bawialnia do której jeżdżę jest połączona z grupą sprzedażową, także poza tym ze dziecko sie pobawi to można pohandlować

Stary 2018-02-06, 09:45   #4193
emmos
Zakorzenienie

Xzora, zazdroszczę bawialni

U nas noc ciężka, od północy do 6:30 pobudka co godzinę z wyjątkiem godziny 4 nie wiem co ją tak wybudza, oczu nie otwiera tylko płacze. Usypianie trwa minutkę, ale czemu tak często....Rano wstala w znakomitym humorze, a teraz śpi...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-06, 09:50   #4194
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Super sprawa taki masaż i zabieg! Też muszę sobie fundnąć.
Ja bym młodego zabrała może mu się spodoba?, tylko wiesz jak to z dziećmi... Tymon by mnie pewnie absorbował.
Co do biszkoptow to też muszę zrobić i znaleźć jakąś alternatywę dla chrupek kukurydzianych Hugi bardzo lubi, ale mnie osobiście nie przekonuje kukurydza.

Xzora
Fajnie z tymi ciuchami, dobry pomysł tak pohandlować.

Emmos
Jak zwykle menu super!
Brawo za brzuszki.

U nas zimno obecnie - 6, a było - 12, spacerujemy, ale cały czas Huguś wzdycha... I śpi max 40' ostatnio... Hymn już kolejny dzień taki, że mi się budzi po 40 min. Zawsze spał min 1,5h

Stary 2018-02-06, 10:47   #4195
emmos
Zakorzenienie

Ja dziś miałam umówioną wizytę u kosmetyczki, ale ponieważ kicham i nadal boli mnie gardło to zadzwoniłam, że nie przyjdę.

Stary 2018-02-06, 10:57   #4196
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chcę właśnie taka rodzinna nie wiem co na to tz bo jeszcze nie wie a nie lubi zdjęć

Moj tez nie lubi zdjec a jak bylismy wszyscy na tej sesji ciążowej to potwm był zachwycony efektem i mowil ze dobrze ze go na mowilam

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Minini biszkopty w formie ciastek piekłaś?
U nas dzisiaj -7 i nie schodzi ten mróz, chciałam iść na spacer po mleko ale w takie zimno to mi się nie chce. Poczekam

Po jakim czasie wprowadziłyście drugi posiłek dzieciom? Bo my na razie tylko koło 12 coś podajemy, ja jem wtedy 2 śniadanie. A dzisiaj mnie kusiło żeby spróbować kaszkę rano, bo N pierwszy raz od 3 miesięcy zjadł po obudzeniu się mleko i akurat by pasowało ale stwierdziłam że wolę dać potem fasolkę

Tak robilam takie podluzne plaskie ciastka zeby łatwo do rączki mu bylo chwycic.

U nas wciaz jeden posilek... ale balam sie wprowadzac dwa bo on te wysypki na buzi ma i nie chcialam wiekszego zamieszania robic. Ale od kilku dni dojrzalam i zaczne dwa podawac

Cytat:
Emmos - smaczne menu miałaś wczoraj. Super kolacje.

JonSnow - masz racje, nie bede juz pole dance i bawialni łączyć tego samego dnia. W ogole juz tydzień temu jak pojechałam na 19.00 to Klaudia była marudna i mąż mówił, ze to za pozno dla niej. Także chyba muszę zmienić zajecia. Ja po kilku dniach wprowadziłam drugi posilek.

Minini - brawa dla Eryka za postępy w jedzeniu! Fajnie z tym masażem. A co do zabierania starszego synka - jak aktywny i bedzie biegał to mróz mu nie zaszkodzi.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

W temacie ubraniowym. Udało mi sie sprzedać jakies 5szt ubrań i 5szt stanikow odkupilam od koleżanki fajną bluzkę z dekoltem kopertowym do KP - jest super, bo wygodnie sie karmi, a dekolt jest dosyć zakryty (nie lubię miec biustu na wierzchu) i jeszcze buty zimowe na obcasie. A i od jednej dziewczyny odkupialam trochę ubranek dla Klaudii, głownie rozmiar 80. Ta bawialnia do której jeżdżę jest połączona z grupą sprzedażową, także poza tym ze dziecko sie pobawi to można pohandlować

Fajnie ze takie miejsca są u was!

A starszakowi nie straszna tempertatura, bardziej martwie sie ze sie bedzie nudził i mi smędził całe zajecia

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Minini
Super sprawa taki masaż i zabieg! Też muszę sobie fundnąć.
Ja bym młodego zabrała może mu się spodoba?, tylko wiesz jak to z dziećmi... Tymon by mnie pewnie absorbował.
Co do biszkoptow to też muszę zrobić i znaleźć jakąś alternatywę dla chrupek kukurydzianych Hugi bardzo lubi, ale mnie osobiście nie przekonuje kukurydza.

Xzora
Fajnie z tymi ciuchami, dobry pomysł tak pohandlować.

Emmos
Jak zwykle menu super!
Brawo za brzuszki.

U nas zimno obecnie - 6, a było - 12, spacerujemy, ale cały czas Huguś wzdycha... I śpi max 40' ostatnio... Hymn już kolejny dzień taki, że mi się budzi po 40 min. Zawsze spał min 1,5h

U nas tez mróz!
Eryk tez zmienił ostatnio pory i dlugosc drzemek w dzien, wiec moze taki etap?
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 11:15   #4197
emmos
Zakorzenienie

Laseczki dieta dietą, ale wiecie co jest w najbliższy czwartek?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-06, 11:23   #4198
Mała!
Zakorzenienie

Weź mi nawet nie przypominaj... Ja nie ruszam żadnych pączków i łakoci.

Stary 2018-02-06, 12:36   #4199
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Emmos - szkoda, ze wizytę u kosmetyczki musiałaś odwołać.

U mnie to ja bardziej nie lubię zdjeć niż TZ. Dlatego nie mieliśmy pleneru ślubnego zdecydowanie wole reportaże. No, ale dziecko na roczek chciałabym sfotografować.

W ogole w koncu odzyskałam pamięć w telefonie. FB i massanger prawie całą przestrzeń mi zajmował. Koleżanka powiedziała mi o Facebook Lite i mam prawie 1gb wolnej pamięci. Bede mogła robić wiecej zdjęć Klaudii, bo wcześniej mi sie nie mieściły.

Tłusty czwartek - gdybym mogla to bym obchodziła. TZ kupił w sobotę na targu chałwę ukraińską (dobra jest) z myślą o tłustym czwartku - oczywiście nie dotrwała

A i ja juz nie chce chudnąć - teraz jest akurat. Jeszcze niech mi tylko nowe staniki przyjdą, bo muszę chodzić w normalnych + mam jeden karmnik z którego biust mi wyskakuje.

Stary 2018-02-06, 13:15   #4200
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Laseczki dieta dietą, ale wiecie co jest w najbliższy czwartek?

Dziekuje za wszystkie miłe słowa! Fryz spodobał sie wszystkim a i ja zadowolona

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości