Mamusie majowe 2018 cz. 6 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-06, 22:34   #1621
Ladymama85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
No niezbyt to bystre Na szczęście u nas ja kupuję i wpisuje do excela

A robi Ci lekarz usg przez pochwę ? Bo chyba tylko tak da się porządnie sprawdzić szyjke. Moja sprawdza tylko na samolocie, ale myślę że jakby ja coś niepokoiło to by sprawdziła ma usg.

Ty też masz cc ? I tak sobie szalejesz ? Dajesz nadzieję

Ja leżałam na patlogi i na usg dzień przed porodem mówili 3600. Urodziłam 4050
Także margines błędu jest spory Chyba +/- 500.

Wiesz co wpisałam w Google "rekrutacja przedszkola warszawa" i mi wyskoczyła strona gdzie są regulaminy, harmonigramy i takie tam Każde masto/powiat ma pewnie swoje takie stronki.
Wiem, że w innych województwach rekrutacje ruszają wcześniej. Sprawdź bo kolejność zgłaszania się, się liczy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
o kurcze to nieźle z tą wagą, myślałam,ze to powinni już w miare dobrze oszacowywać
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:35   #1622
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
No niezbyt to bystre Na szczęście u nas ja kupuję i wpisuje do excela

A robi Ci lekarz usg przez pochwę ? Bo chyba tylko tak da się porządnie sprawdzić szyjke. Moja sprawdza tylko na samolocie, ale myślę że jakby ja coś niepokoiło to by sprawdziła ma usg.

Ty też masz cc ? I tak sobie szalejesz ? Dajesz nadzieję

Ja leżałam na patlogi i na usg dzień przed porodem mówili 3600. Urodziłam 4050
Także margines błędu jest spory Chyba +/- 500.

Wiesz co wpisałam w Google "rekrutacja przedszkola warszawa" i mi wyskoczyła strona gdzie są regulaminy, harmonigramy i takie tam Każde masto/powiat ma pewnie swoje takie stronki.
Wiem, że w innych województwach rekrutacje ruszają wcześniej. Sprawdź bo kolejność zgłaszania się, się liczy.

to u mnie podobnie... Syn podczas przyjęcia do szpitala miał mieć 3500-3700... a tu >4100... ale że nie wiedziałam, że taki duży, to poszło szybko się nie stresowałam wielkością hehe

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Teraz będę brać 100 mg luteiny 2x2, a Ty? Jak sobie radzisz z wyplywaniem potem w dzień? Stosujesz jakieś wkładki albo coś?

u mnie dobowo jest teraz 1000 mg, także 10 tabletek w sumie. 2x3 i 1x4 na noc. Wkładki moim przyjacielem... i prysznic
masz jakiś lepszy patent?
już kilka razy miałam podrażnioną śluzówkę, myślałam że to jakaś grubsza infekcja, gin pobierał wymaz dla pewności, ale nie... to tylko zbuntowana śluzówka ale co się dziwić? od sierpnia ma tam pakiet luteinowy...
Próbowałam schodzić do 800 mg, ale ostatnio znowu gin podniósł, bo i twardnienia brzucha i szyjka skracająca, krwiak też dalej sobie egzystuje we mnie, więc na razie nie odstawiam wcale a wcale.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:39   #1623
sweetmedi25
Zakorzenienie

Niud nie mój prowadzący nie badał przezpochwowo :/ co gorsze nawet na fotelu nie badał szyjki...

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:41   #1624
nalesnikona
Zadomowienie

Dziewczyny Warszawskie i okoliczne! 8* otwiera się na Białołęce w sobotę

nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:43   #1625
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Na SmallDesign znów wyprzedaż ... opaski Pin-Up od 1zł ..... chyba zaczynam was rozumieć z tymi zakupami... mój portfel chyba się cieszy że będzie synek
mi wydaje się ze to podejście, u mnei nie zmieniłoby wydawanie kasy co do płci a te opaski nie potrafię zrozumieć na maeńkiej główce, a najgorsze jak zawalony wielki kwiat . masakra. Myślę,ze to też ke=westia jak kto podchodzi do pieniędzy u mnie dużo rzeczy jest mega przemyślanych i mi imponują osoby które świetnie potrafią sobie radzić np. z malutką kasą. Mam kolezanki gdzie isę nie przelewa, a dzieciaki są genialnie ubrane i zadbane, bo że wydać kase i nakupić ciuchów ze dziecko tego nie założy, to nie imponuje mi, raczej ciśnieniemi podnosi, jest tyle dzieci potrzebujących...a kase miec i ją wydac to każdy głupi potrafi
Stary 2018-02-06, 22:43   #1626
polasia
Wtajemniczenie

Właśnie zobaczyłem że po wewnętrznej stronie lewego kolana zrobiły mi się mega żylaki jak u 70-latki 😣😣😣 wizyta dopiero w poniedziałek. Póki co nie boli, ale już ciągle o tym myślę 😯

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:43   #1627
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
to u mnie podobnie... Syn podczas przyjęcia do szpitala miał mieć 3500-3700... a tu >4100... ale że nie wiedziałam, że taki duży, to poszło szybko się nie stresowałam wielkością hehe
No dokładnie, lepiej nie wiedzieć W każdym bądź razie z naszych historii wniosek jest tak, że da się urodzić 4kg bez problemu SN

BTW Mam koleżankę która urodziła synka 6kg+ ( przez CC ), nigdy nie wnikałam jak to się stało, że tak mu się urosło. W każdym bądź razie jest dorodny i zdrowy
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:44   #1628
sweetmedi25
Zakorzenienie

Nalesnikona skończyłam 25 tc. Luteiny nie brałam w ogole. Teraz też nie dostałam. Powiedz mi Kochana czy najlepiej leżeć na boku czy właśnie na plecach z poduszka pod pupa (nogi wtedy ugiete?) Tak się zastresowalam że zapomniałam zapytać ...

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:45   #1629
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłem że po wewnętrznej stronie lewego kolana zrobiły mi się mega żylaki jak u 70-latki ������ wizyta dopiero w poniedziałek. Póki co nie boli, ale już ciągle o tym myślę ��

Też mam niestety. Pończochy/rajstopy i tyle. Nic z tym teraz nie da się zrobić.
Next zima czeka mnie zapewne operacja, jak młody będzie na tyle duży, że uda mi się ją pogodzić z kp.
Ciąża taka piękna...
Stary 2018-02-06, 22:46   #1630
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Otworzylismy materac... daje lateksem na cały dom!! Jestesmy zalamani.. kto by pomyslal, ze tak będzie śmierdzieć.. wietrze teraz pokój i licze na cud,ze zaraz sie wywietrzy i normalnie pójdziemy spać... co za pech :/

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Też nie wiem, mam 3.5 i gin dodala "oby się nie skracała"

może na podłodze śpijcie żeby głowy nie bolały
Stary 2018-02-06, 22:47   #1631
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Niud nie mój prowadzący nie badał przezpochwowo :/ co gorsze nawet na fotelu nie badał szyjki...

To dziwne, moja mi zawsze grzebie
Cytat:

Nie ma nic o rabatach :/ Tak czy siak dzięki za cynk
Stary 2018-02-06, 22:49   #1632
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zobaczyłem że po wewnętrznej stronie lewego kolana zrobiły mi się mega żylaki jak u 70-latki 😣😣😣 wizyta dopiero w poniedziałek. Póki co nie boli, ale już ciągle o tym myślę 😯

Ja to czasem sie boje za bardzo przygladac co sie dzieje z moim cialem, na razie zadnych rozstepow czy zylakow nie zauwazam. Jedyne co mnie wkurza, to sutki wygladajace na brudne bo tak mi brzydko pociemnialy miejscami tylko

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:52   #1633
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie, lepiej nie wiedzieć W każdym bądź razie z naszych historii wniosek jest tak, że da się urodzić 4kg bez problemu SN

BTW Mam koleżankę która urodziła synka 6kg+ ( przez CC ), nigdy nie wnikałam jak to się stało, że tak mu się urosło. W każdym bądź razie jest dorodny i zdrowy
o kurcze :O waga kolosana
Stary 2018-02-06, 23:00   #1634
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie nie ma info o promocjach.
Któraś planuje tam być?

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
mi wydaje się ze to podejście, u mnei nie zmieniłoby wydawanie kasy co do płci a te opaski nie potrafię zrozumieć na maeńkiej główce, a najgorsze jak zawalony wielki kwiat . masakra. Myślę,ze to też ke=westia jak kto podchodzi do pieniędzy u mnie dużo rzeczy jest mega przemyślanych i mi imponują osoby które świetnie potrafią sobie radzić np. z malutką kasą. Mam kolezanki gdzie isę nie przelewa, a dzieciaki są genialnie ubrane i zadbane, bo że wydać kase i nakupić ciuchów ze dziecko tego nie założy, to nie imponuje mi, raczej ciśnieniemi podnosi, jest tyle dzieci potrzebujących...a kase miec i ją wydac to każdy głupi potrafi
Zgadzam się i podzielam
Sama jestem z tych co zastanawiają się kilka razy za nim coś kupię, a wcześniej przeczesze internet czy nie znajdę taniej.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:

Ja chodzę w pończochach uciskowych.
Te nabyłam po skleroterapii, poza tym często miałam bóle łydek przez żylaki także jak dowiedziałam się o ciąży to wiedziałam, że będzie wielki come back
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 23:03   #1635
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś planuje tam być?

Zgadzam się i podzielam
Sama jestem z tych co zastanawiają się kilka razy za nim coś kupię, a wcześniej przeczesze internet czy nie znajdę taniej.
dlatego własnie myślę,ze płec by nie zmieniła nic, jezeli racjonalnie podchodzisz do tematu najwyżej byś kupiła dla zasady 3 opaski po 1zł ze smaldesing a nie 10 po 25 zł
Stary 2018-02-06, 23:09   #1636
amarela
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie dobowo jest teraz 1000 mg, także 10 tabletek w sumie. 2x3 i 1x4 na noc. Wkładki moim przyjacielem... i prysznic
masz jakiś lepszy patent?
już kilka razy miałam podrażnioną śluzówkę, myślałam że to jakaś grubsza infekcja, gin pobierał wymaz dla pewności, ale nie... to tylko zbuntowana śluzówka ale co się dziwić? od sierpnia ma tam pakiet luteinowy...
Próbowałam schodzić do 800 mg, ale ostatnio znowu gin podniósł, bo i twardnienia brzucha i szyjka skracająca, krwiak też dalej sobie egzystuje we mnie, więc na razie nie odstawiam wcale a wcale.
Prysznic też moim przyjacielem. Wcześniej brałam mniejszą dawkę i jakoś dawałam radę bez wkładek, ale teraz już się nie obejdzie. Innych patentów niestety nie mam też mam podrażnioną śluzówke, niestety. Trzeba się przyzwyczaić, i do maja jakoś pociągnąć.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
dlatego własnie myślę,ze płec by nie zmieniła nic, jezeli racjonalnie podchodzisz do tematu najwyżej byś kupiła dla zasady 3 opaski po 1zł ze smaldesing a nie 10 po 25 zł
Nie wiem czy patrzyłyście, w tym sklepie mają ładne ubranka z nowej kolekcji, ale tak bez promocji to się totalnie nie opłaca kupować.

Stary 2018-02-06, 23:12   #1637
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam niestety. Pończochy/rajstopy i tyle. Nic z tym teraz nie da się zrobić.
Next zima czeka mnie zapewne operacja, jak młody będzie na tyle duży, że uda mi się ją pogodzić z kp.
Ciąża taka piękna...

Cytat:
Któraś planuje tam być?

Zgadzam się i podzielam

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ja chodzę w pończochach uciskowych.
Te nabyłam po skleroterapii, poza tym często miałam bóle łydek przez żylaki także jak dowiedziałam się o ciąży to wiedziałam, że będzie wielki come back
Mąż mi wymasował właśnie nogi. No nic, będę obserwować je, a w pon zapytam gina. Dzięki 😘
Cytat:
Ja z kolei skompiradło jeśli chodzi o rzeczy, które sama potrafię uszyć. I jeśli właśnie chodzi o te opaski, które jeszcze chwilę temu były za 25zl to sama do siebie stukałam się w głowę. Bo kupując kawałek materiału, szyję np. sukienkę dla córki, a z odpadu właśnie opaskę czy chuste pod szyję. A tu cena mnie zabiła bo metr materiału 35 zł kosztuje, a opaska 25 zł (i oczywiście rozumiem że działalność kosztuje zusy prądy i lokal, ale skanera ze mnie bo wiem ile to warte). Co innego buty 😎 ich nie uszyję 😁
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 23:15   #1638
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Prysznic też moim przyjacielem. Wcześniej brałam mniejszą dawkę i jakoś dawałam radę bez wkładek, ale teraz już się nie obejdzie. Innych patentów niestety nie mam też mam podrażnioną śluzówke, niestety. Trzeba się przyzwyczaić, i do maja jakoś pociągnąć.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Nie wiem czy patrzyłyście, w tym sklepie mają ładne ubranka z nowej kolekcji, ale tak bez promocji to się totalnie nie opłaca kupować.

ja nie widziałam u nich ubranek :O

z kocykami mnie wkurzyli, bo materiał się różni strasznie, rozmiar i wogóle, jakiś shit mi teraz przyszedł te swiateczne nie umywają się do poprzednich

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Mąż mi wymasował właśnie nogi. No nic, będę obserwować je, a w pon zapytam gina. Dzięki 😘

Ja z kolei skompiradło jeśli chodzi o rzeczy, które sama potrafię uszyć. I jeśli właśnie chodzi o te opaski, które jeszcze chwilę temu były za 25zl to sama do siebie stukałam się w głowę. Bo kupując kawałek materiału, szyję np. sukienkę dla córki, a z odpadu właśnie opaskę czy chuste pod szyję. A tu cena mnie zabiła bo metr materiału 35 zł kosztuje, a opaska 25 zł (i oczywiście rozumiem że działalność kosztuje zusy prądy i lokal, ale skanera ze mnie bo wiem ile to warte). Co innego buty 😎 ich nie uszyję 😁
a no to inna filozofia, myśę,ze na takie rzeczy gdzie sama szyjesz to też warta kasam, bo i Ty masz rozrywkę i córki.
Stary 2018-02-06, 23:20   #1639
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie widziałam u nich ubranek :O

z kocykami mnie wkurzyli, bo materiał się różni strasznie, rozmiar i wogóle, jakiś shit mi teraz przyszedł te swiateczne nie umywają się do poprzednich

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

a no to inna filozofia, myśę,ze na takie rzeczy gdzie sama szyjesz to też warta kasam, bo i Ty masz rozrywkę i córki.
https://smalldesign.pl/rampers/1867-...a-rampers.html

Zobacz na to, kolory śliczne. Ja zamawiałam kiedyś u nich ubranka na prezent to na żywo też takie były, ale 55 zł za rampers?

Stary 2018-02-06, 23:34   #1640
blaira
Wtajemniczenie

Polasia w zupełności Cię rozumiem.
Sama bawię się w hand made więc sama czasem jak widzę ceny to zamieram, zresztą mój mąż ma tak samo
A ile radości przy tym, a tym bardziej jak coś wyjdzie, a dodatkowo zawsze coś przyoszczędzone

Prawda też jest taka, że nie wszyscy muszę mieć też umiejętności, zdolności czy chęci lub czas ... czasem po prostu łatwiej jest coś kupić

Ja za szycie się nie łapie..jakoś tego nie czuję ...choć nie powiem podjęłabym się szkolenia
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 23:38   #1641
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
https://smalldesign.pl/rampers/1867-...a-rampers.html

Zobacz na to, kolory śliczne. Ja zamawiałam kiedyś u nich ubranka na prezent to na żywo też takie były, ale 55 zł za rampers?

ojej i mają ten ciasteczkowy
Stary 2018-02-07, 00:34   #1642
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie. Wszystko ok, synek pozostał synkiem. Przepływy i łożysko ok. Dzidziuś rośnie jak na drożdżach, waży już ok 1 kg. I ze względu na wagę i wzrost większy niż wynika z tygodni, mam nie wykluczać cesarki. Dostałam skierowanie na glukoze. Luteiny mam brać jeszcze więcej 2x2.
kawał chłopa! ważne, że zdrowy i rośnie, z resztą trzeba się jakoś oswoić....
Cytat:
Jestem po wizycie... niestety mam niewydolność szyjki o ryzyko wcześniejszego porodu ginekolog powiedziała że ona by mnie najchętniej położyła do szpitala ale nie chce wchodzić w kompetencje mojemu prowadzącemu u którego mam wizytę w piątek ... oczywiście zakaz stosunków, siedzenia chodzenia gdziekolwiek. Mam tylko leżeć ;( dostałam od niej zwolnienie chorobowe bo oczywiście też zakaz pracy (( W szoku jestem
Cytat:
nie chciałabym, żeby to źle zabrzmiało, ale skoro Twój prowadzący wcześniej nie zwracał zbytnio uwagi na szyjkę, to wielkie szczęście, że poszliście dzisiaj "po zdjęcia", bo nie chcę myśleć, co by się mogło stać, np. za parę dni... kto wie, od kiedy Ci się skracała, może to już dużo wcześniej można było zaobserwować?
mi powiedziała gin ostatnio, że szyjka 30mm i że ok, także nie wiem, nie mówiła nic, że górna granica niewydolności czy coś...? no i że interweniuje się przy 25mm.
teraz to i ja się trochę zestresowałam, bo ostatnio ganiam jak młody bóg, mam nadzieję, że wszystko tam okej jest... za tydzień wizyta dopiero :/
ech... dobranoc

Edytowane przez skorpio87
Czas edycji: 2018-02-07 o 00:36
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 06:31   #1643
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dzien dobry 🌼
Ja tez sie troche zestresowalam wiesciami o szyjce Sweetmedi, bo ostatnie usg mialam na koniec grudnia, teraz dopiero 28.02, ale na styczniowej wizycie gin badala mnie na samolocie, bo recznie zawsze sprawdza czy wszystko tam ok wiec tlumacze sobie, ze gdyby miala jakies watpliwosci to zrobilaby usg.
Reniferku, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte ✊✊

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 06:56   #1644
skorpio87
Rozeznanie

Dzień dobry
Stokrotka mi też zawsze sprawdza na samolocie no ale to jednak ostatnio byłam 09.01 a dziecko sporo na wadze przybrało jakby nie bylo...
Leżę sobie pod kołderką i tak mnie szturcha w brzuchu, że chyba jeść wola... trzeba wstawac powoli...
Reniferek kciuki za wizytę

Dziewczyny te, które przeglądają wizaż na kompie - czy Wam też się zmieniła czcionka na stronie? bo nie wiem czy to coś u mnie, ale ta "nowa" od wczoraj wieczorem mnie drażni, źle mi się czyta :/

Edytowane przez skorpio87
Czas edycji: 2018-02-07 o 07:17
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 07:23   #1645
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Czeeeeeeeeść!

Znowu się wyspałam, ciekawe na ile tej pary mi starczy - wczoraj wyspana byłam przez godzinę potem zjazd totalny

Jestem po wrażeniem smyka - o 22 zapakowali leżaczek i dzisiaj już kurier będzie

Dziewczyny nie panikujcie z tymi szyjkami jak wam kontrolują przy wizytach i mówią że ok to nie ma co się na zapas martwić

Zastanawiające to jest jak rożnie lekarze te ciąże prowadzą - ja mam od 2 miesięcy w karcie ciąży dopięte usg z pomiarem szyjki, a mam tam tylko oprócz tego grupę krwi więc nie żeby mi tam galerię lekarka tworzyła papierów

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te, które przeglądają wizaż na kompie - czy Wam też się zmieniła czcionka na stronie? bo nie wiem czy to coś u mnie, ale ta "nowa" od wczoraj wieczorem mnie drażni, źle mi się czyta :/
Tak zmienili

Reniferek kciuki zaciskam!
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 07:48   #1646
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 07:53   #1647
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Reniferek kciuki za wizytę. Później nadrobię z kompa, bo liczba stron na komórce mnie przeraża

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 08:00   #1648
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Odprawiłam męża do pracy, wzięłam leki i leżę sobie... Syn jeszcze śpi- toz to szok zastanawiające...

Co dzisiaj na obiad ? Jakieś pomysły ? Poproszę o inspiracje

Idę nadrobić wieczór bo padłam jak stówka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Na SmallDesign znów wyprzedaż ... opaski Pin-Up od 1zł ..... chyba zaczynam was rozumieć z tymi zakupami... mój portfel chyba się cieszy że będzie synek

He he coś w tym jest

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 08:02   #1649
myboyismine
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8117013 6]Czeeeeeeeeść!

Znowu się wyspałam, ciekawe na ile tej pary mi starczy - wczoraj wyspana byłam przez godzinę potem zjazd totalny

Jestem po wrażeniem smyka - o 22 zapakowali leżaczek i dzisiaj już kurier będzie

Dziewczyny nie panikujcie z tymi szyjkami jak wam kontrolują przy wizytach i mówią że ok to nie ma co się na zapas martwić

Zastanawiające to jest jak rożnie lekarze te ciąże prowadzą - ja mam od 2 miesięcy w karcie ciąży dopięte usg z pomiarem szyjki, a mam tam tylko oprócz tego grupę krwi więc nie żeby mi tam galerię lekarka tworzyła papierów

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Tak zmienili

Reniferek kciuki zaciskam![/QUOTE]

a ja na smyka czekam i czekam, może też dzisiaj będzie...

u mnie na każdej wizycie ręczne badanie szyjki, o wymiarach nic nie wiem ale niepokoję się, bo czasami prawie chodzić nie mogę, gin powiedział, że możliwe rozchodzenie się spojenia łonowego, ale nic się teraz z tym nie robi
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 08:21   #1650
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Otworzylismy materac... daje lateksem na cały dom!! Jestesmy zalamani.. kto by pomyslal, ze tak będzie śmierdzieć.. wietrze teraz pokój i licze na cud,ze zaraz sie wywietrzy i normalnie pójdziemy spać... co za pech :/

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Też nie wiem, mam 3.5 i gin dodala "oby się nie skracała"

Mi się tak kojarzy Że tez mój gin coś takiego mówił ale w sumie nigdy się w to nie wgłębiałam - skoro było ok to ok i nie ciągnęłam tematu - teraz chyba się bardziej zainteresuje...

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
W sensie cukrzycy ciążowej

Rybci wyszła podwyższona krzywa cukrowa ale potem jak zaczęła robić samokontrolę to wyniki miała super - wiec trochę jakby tej cc u Niej nie było - coś chyba tak to było

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Właśnie zobaczyłem że po wewnętrznej stronie lewego kolana zrobiły mi się mega żylaki jak u 70-latki wizyta dopiero w poniedziałek. Póki co nie boli, ale już ciągle o tym myślę

☹️ Kochana No niestety z tymi żylakami nie jest fajnie - chyba tylko jakieś uciskowe rajstopy czy coś mogą pomoc a tak to raczej lekarstwa nie ma - mój gin co wizytę sprawdza czy nie mam obrzęków czy żylaków .. ale nie wiem co się robi wtedy jak już się pojawiają

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość

Ja to czasem sie boje za bardzo przygladac co sie dzieje z moim cialem, na razie zadnych rozstepow czy zylakow nie zauwazam. Jedyne co mnie wkurza, to sutki wygladajace na brudne bo tak mi brzydko pociemnialy miejscami tylko

He he tez mnie drażnią sutki ...

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Polasia w zupełności Cię rozumiem.
Sama bawię się w hand made więc sama czasem jak widzę ceny to zamieram, zresztą mój mąż ma tak samo
A ile radości przy tym, a tym bardziej jak coś wyjdzie, a dodatkowo zawsze coś przyoszczędzone

Prawda też jest taka, że nie wszyscy muszę mieć też umiejętności, zdolności czy chęci lub czas ... czasem po prostu łatwiej jest coś kupić

Ja za szycie się nie łapie..jakoś tego nie czuję ...choć nie powiem podjęłabym się szkolenia

Ja nie mam zupełnie ani trochę jakichkolwiek umiejętności - zero - totalne beztalencie ... Także cieszę się ze są osoby które potrafią uszyć i sprzedają co potrafią choć w moim otoczeniu wszystkie koleżanki które szyja właśnie kasują takie kwoty jak i te co widnieją w necie - myśle ze to tez zależy od miejsca zamieszkania po prostu ...
Strasznie się martwię jak to będzie z dziećmi np w przedszkolu /szkole jak będę musiała im pomoc w pracach plastycznych a tu totalna du.pa z tego ...

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości