![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia)
Cytat:
![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Hm nie nakrecac sie tu.
![]() Tu jest odwyk ![]() Jestesmy na odwyku,nie na zakupach kosmetycznych ![]() Ja sie trzymam dzis juz 4 tygodnie. Uzupelniam tylko to co mi sie konczy,jak ostatnio krem do twarzy a mialam az jeden. Moja mania byly cienie i trzymam sie z daleka od drogerii.
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Witam, można dołączyć?
O ile nad pielęgnacją od jakiegoś czasu panuję, tak zupełnie puszczają mi hamulce w sklepach z kolorówką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przyda nam sie bacik...
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie
![]() Ale przyznam ze z zelami pod prysznic tez musze walczyc. Mam 2 peelingi(joanny po 100ml) + 3/4 zelu z Avonu Senses i 1/4 zelu Avonu Naturals. Acha i w sumie 3 balsamy-jeden ujedrniajacy(1/4) brazujacy 90% i maslo truskawkowe Joanny(uzyte 3 razy) I te 3 kremy do stop ![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie z krytycyzmemnn spojrzałam na swoje zapasy...oj naprawde koniec z zakupami bo to juz nie jest smieszne
![]()
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja musze sie przerzucic na ciuszki.
Naprawde tutaj u mnie biednie. Dzis kupilam nowa bluzeczke ![]() A przez kosmetyki ubrania nowe kupywalam 1 rzecz na pol roku ![]() Moglam chodzic w poszytych spodniach ale cien nowy musial byc.,.chore jak nic ![]()
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I musze zrobic porzadek z tymi zelami,za duzo ich mam. Wykonczyc tych co jest malo musze. A mialam dobry sposob na mydelka Oriflame(2 mialam) Wylozylam ogolnodostepnie do mycia rak w domu i zuzyly sie w tydzien. Ja nimi rece mylam i inny domownicy a zapachy byly ladne i nie mialam sie do czego przyczepic ale za bardzo wydajne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
chciałabym miec minimalny zbior..tego co najpotrzebnijesze po jednym..ale nie moge opanowac sie przed kupowaniem...zle ze mna
![]() ![]()
#102 |
Zakorzenienie
|
byłam dzis w rossmanie,a jestem na odwyku
![]() -chusteczki do higieny int. na wyjazdowe wesele -gąbeczke z celulozy do mycia twarzy za 2.49 ale tego akurat nie mam -oraz CENA NA DO WIDZENIA: -SZAMPON SHAMTU 200ML OWOCOWY DO WSZYSTKICH RODZ.WłOSóW I JOJOBA DO FARBOWANYCH ![]() ![]() -GARNIER ZIELONY FLUID BEZTłUSZCZOWY ZA 6.49 75ML ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Da sie to uleczyc. Mnie nauczyla oszczednosci kosmetycznej ciezka praca malo platna na dodatek. Zaczelam szanowac pieniadze, zawsze mi one sie rozchodzily lekko. Teraz zdalam sobie sprawe ze na 1 kosmetyk to okolo 2 lub 3 godziny pracy(robilam ulotki) Wkrotce ide tez do pracy fizycznej i tam bedzie okolo 4,5 zl za godzine ale praca stojaca i ciagle w ruchu.
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wybijcie mi z głowy zakupienie serii Lirene (tonik+pianka+krem)
![]()
#107 |
Rozeznanie
|
W chwili słabości kupiłam dzis brązer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
ja kupilam szampon ktory przyspiesza porost wlosow i to az dwa opakowania, ale MUSIAŁAM i nie mam wyrzutow sumienia;P
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupilam plyn do mycia z kwasami(z nadzieja ze mi pomoze na tradzik na plecach)-zakup usprawiedliwiony bo nie mialam nic do mycia
![]() Kupilam tez tonik rozany byl tani(skusilam sie a teraz zaluje bo mnie chyba podraznia) Pozatym wkurzylam sie bo cera mi oszalala przez te upaly-zmienia mi sie z suchej na mieszana,takze musze sie rozejrzec za czym do demakijazu bo moj olejek przestal dzialac-wysypuje mnie po nim.Teraz bede szukac czegos do demakijazu i bedzie to masakra bo produkty ktore mnie interesuja musze zamawiac online z francuskiej drogerii(no i niestety nie maja probek).Niestety w Stanach jest maly wybor kosmetykow dla wrazliwcow(moim zdaniem) Z ciuchow natomiast kupilam tunike i balerinki-ale zakup w sumie sie nie liczy bo wykorzystalam gift card ktora mialam od roku i nie maialam okazjii zeby zakupy zrobic ![]() Takze nie jest zle-ale wkurzam sie bo nie lubie kupowac bez probek a musze to zrobic... |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
oby na długo i skutecznie...mam obsesje..wszedzie widze ta serie
![]() ![]()
#112 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Załączam kolekcje do włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Watek dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja też od dawna jestem nałogową kosmetoholiczką(czy tez kosmetykoholiczką).Tak,ja k jedna dziewczyna tu wspomniała-zawsze znajdą się pieniądze na nowe perfumy(mimo,że takich samych,tyle,że o większej pojemności stoi już przynajmniej jedna butla)czy coś do demakijażu, albo do pielęgnacji ciała,natomiast ubrania kupuję raz na ruski rok...Doszło do tego,że mam wrażenie,chodząc po mieście,że tylko ja chodzę w tych kilkuletnich bluzkach,a inni kupują wciąż nowe rzeczy(bo inni pewnie nie kupują tylu kosmetyków ![]() Poza tym próbki.Przy każdym zakupie dostaję próbki,czasem o nie proszę.Taka próbka to w sumie nic takiego,szybko się zużywa,ale,gdy jest ich większa ilość,to doprowadza mnie to do szału.Poza tym pełnowymiarowych produktów tez kilka,w tym kilka niesamowicie wydajnych. Dlatego doszłam do wniosku,że czas z tym skończyć.Nie dążę może do skrajnego minimalizmu,bo nie chcę popadać ze skrajności w skrajność,ale przede wszystkim CHCĘ NAUCZYĆ SIĘ ROZSĄDNIEJ KUPOWAĆ KOSMETYKI. Zależy mi na tym,żeby nie kupować kosmetyków pod wpływem chwili,impulsu.Nie chodzić na te wszystkie dermokonsultacje czy konsultacje w perfumeriach,aptekach.A to będzie trudne,bo lubię dostawać próbki(a potem mam problem z ich zużyciem...).Jednak zawsze na takich spotkaniach kupuję zbędne produkty. Mam zamiar do końca lipca nie kupować żadnego z kosmetyków,dopiero coś do demakijażu w sierpniu,a pieniądze,które będę miała w tym miesiącu przeznaczę na coś innego-okulary przeciwsłoneczne i buty(akurat na te rzeczy muszę wydać sporo kasy,bo takie przedsięwzięcie to inwestycja na lata-okulary no i buty,żeby starczyły na kilka sezonów letnich) Trochę się rozpisałam.Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego grona... |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdzam że najlepszy sposób na poz używanie zapasów to kilkudniowy wyjazd ![]() zużyłam przy tej okazji żel pod prysznic..i już zaczęłam 2gi z Avonu "wody irlandii" czy coś takiego (mój ostatni ![]() ![]() ps: znowu jutro wyjeżdżam na tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak się od rodziców wyprowadziłam i za pieniące które zarabiam (oraz ze stypendium) muszę się utrzymać i porobić różne opłaty, kupić leki jak nagle zachoruje etc... to kasa tak się szybko rozchodzi że naprawdę się je szanuje!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Większość z nas "przerzuca" się na inny dział i tam zaczyna szaleć. Ja staram się ograniczyć we wszystkich 3 działach: pielegnacji , kolorówce i.... perfumach... jak na razie wyniki dobre... część zużywam a część rozdaje... Mój sposób na niekupowanie Avonu i Oriflamu taki... za 1 razem zaznaczam wszystko co mi się podoba.... i odkładam katalog na kilka dni.. potem znowu go biorę i na spokojnie już bez euforii myślę czy mi sie coś przyda czy nie ..i,,,,od kilku miesięcy tym sposobem nic z Avonu nie kupiłam ![]() muszę się przyznać kupiłam na wyjeździe poczwórne cienie H&M... kolory od jasnego beżu (śmietanka) do koloru cappucino ale.... stwierdzam że przydadzą mi się ostatnio właśnie takimi się kolorami maluję .. mam teraz 2 paletki cieni, 1 cień w kremie, 1 cień pojedynczy i.... starcza mi w zupełności i tylko myślę po co było mi tyle cieni wcześniej??? A wystarczyło przemyśleć w jakich kolorkach najlepiej wyglądam i się czuję ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
JA juz jutro trzymam sie 5 tygodni.
Walcze glownie z pielegnacja bo zdjaje sobie sprawe ze zuzyc cienie (z dobra data i fajne) to nie mozliwe ![]() Ostatnio zuzylam zel pod prysznic( ![]() ![]() Walcze z tymi balsamami i kremami do stop(3 ![]() A co do nowych cieni to planuje kupic takie kolory ktorych nie mam-np czarny,granat, takich odcieni wcale nie mam a chcialabym sie nimi czasem maznac pod MM. A i jeszcze jakis ladny braz-kusi mnie paletka 3 kolorkow Avonu.. brazow mam malo a tam sa 3 kolorki do cieniowania. A na przyklad sama sie sobie dziwie ale blyszczyki w ogole mnie nie kusza. Mam 2 (jednego pol) i nie mam ochoty wcale kupic 3 ![]() Moze dlatego ze uzywam blyszczyka raz na tydzien lub dwa ![]() Ale cieni nowych bym sobie kupila.. ![]() Acha i kupilam nowa pizamke na lato do spania na allegro i tu jestem dumna bo to jakis ciuch od dawien dawna ![]()
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy więcej nie kupię żadnego z tej firmy. Natomiast cienie w ogóle mnie nie kuszą,mam kilka cieni,ale bardzo rzadko się nimi maluje,teraz w okresie letnim,ale na jesień pójdą w ruch... Poza tym znalazłam dobre przeznaczenie dla kremów do rąk ![]() Dobrym sposobem na uświadomienie sobie,ile mam zbędnych kosmetyków,było przeliczenie wszystkiego.Wyszła naprawdę spora sumka,a to nie wszystko,bo sporo kosmetyków leży u koleżanki(część znalazło nowych właścicieli,ale niestety tylko część,ale to i tak coś). W przyszły weekend zamierzam wyjechać do cioci i może jej się coś przyda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.