Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-07, 09:15   #4561
ladyroses
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Feliska, widziałam niedawno na jakieś grupie mamusiowej, że dziewczyny odmówiły badania glukozy i nie robiły. I to było kilkanaście dziewczyn.

Ja zapytam mojego lekarza czy to jest badanie obowiązkowe i czy muszę je robić. Jak mi powie, że tak to trudno. A jak, że decyzja należy do mnie to nie zrobię.

Dokładnie uważam tak jak piszesz. Zresztą ja mam swoje zdanie na temat 'norm dla kobiet w ciąży' w wielu sprawach. Po prostu się przesadza i ze zdrowej kobiety robi się taka, co ma killa schorzeń na raz no ale to kontrowersyjne są tematy, także już zamilknę

Udanych zakupów! Pochwal się potem co kupiłaś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:20   #4562
kalka
Zadomowienie

LADY już nowy wątek?
Widzę że w jednym nie możesz się pomieścić z informacjami Jesteś jedyna do tej fuchy :P Rewelacja

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:24   #4563
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Witam się z drogi do pracy. W pracy sajgon, mąż wraca codziennie koło 20:00 więc ja się opiekuję Łucją po pracy i jeszcze uzbierało się trochę rzeczy do zrobienia po wakacjach i wypadzie w góry. Nie wiem czy Wam pisałam ale podczas lotu powrotnego urwało się koło od bagażu tzn przyjechał do nas na taśmie bez koła. To jakaś stara walizka i TŻ nawet nie chciał prosić o odszkodowanie ale ja się uparłam bo mimo wszystko wcześniej była sprawna i wczoraj napisali, że dostaniemy nową i wysłali nam listę walizek do wyboru
Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków.
I bardzo dobrze! Ja tam jestem za tym, żeby upominać się o swoje - bo a nóż się uda

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć... Jutro będę to dopytam czy można mieć cytrynową

Ale wodę zwykłą można sobie popijać prawda? Zresztą nawet jak nie można to ja i tak będę pić. Nikt mnie nie sprawdzi, a woda to bez przesady żeby zaburzała wynik.

Nie można nic popijać

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

lady, mi możesz wpisać wózek Mutsy iGo bo w tym temacie nic się nie zmieni Fotelik jeszcze nie wiem, zależy czy dostaniemy czy będziemy sami kupować.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:32   #4564
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
LADY już nowy wątek?
Widzę że w jednym nie możesz się pomieścić z informacjami Jesteś jedyna do tej fuchy Rewelacja
Tak, już założyłam bo chcę sobie na spoko wszystko podpisywać zresztą myślę że jutro dobijemy do 5000 postów i się przeniesiemy

A dziękuję, miło mi

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze! Ja tam jestem za tym, żeby upominać się o swoje - bo a nóż się uda

Nie można nic popijać

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

lady, mi możesz wpisać wózek Mutsy iGo bo w tym temacie nic się nie zmieni Fotelik jeszcze nie wiem, zależy czy dostaniemy czy będziemy sami kupować.
Ok, masz już wózek zamówiony? Zaraz go na Google zobaczę

Stary 2018-02-07, 09:33   #4565
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Ja jak się badałam 2 razy w kierunku hiperinsulinemii to raz sama kupiłam glukozę i była paskudna prawie zwymiotowałam, drugi raz już wzięłam w diagnostyce ich i była cytrynowa sto razy lepsza. Drugim razem nie miałam takich cyrków z myśleniem, ale po ponad 2ngodzinach tak mi spada cukier,że zemdlałam
Dlatego teraz muszę iść z kimś albo ktos mnie musi odebrać.

Kurde nie strasz, ja mam skłonności do omdleń a nie mam z kim iść...

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Ja miałam mieć swoją i babki powiedziały z laboratorium ze w żadnym wypadku ma nie być smakowa i to samo powiedziały kobitki z apteki, ze juz pare dziewczyn wracalo się po zwykłą glukozę

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Właśnie się zastanawiam jaką dają w Luxmedzie...na razie nie wyobrażam sobie tego wypić w ogóle

Cytat:

Nie można nic popijać

Tzn. nie można pić w ogóle nic po wypiciu tej glukozy ?

Fajny wózek, ale cena mnie przeraża...
Stary 2018-02-07, 09:44   #4566
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, masz już wózek zamówiony? Zaraz go na Google zobaczę
Mam go od ponad 4 lat Został po córce

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość

Z tego co wiem, to nie

My mamy go po starszej. Na szybko zerknęłam i chyba cena jest jeszcze wyższa niż w 2013 A już wtedy był mega drogi. Ale to była zrzutka od dziadków i jeszcze my dołożyliśmy. I byłam bardzo zadowolona

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-02-07, 09:45   #4567
aankaa092
Zakorzenienie

Ogólnie sama się dziwie, ze jeśli nie ma przesłanek do problemów z cukrem, to i tak to badanie się robi. Mi wszystko jedno ogólnie, bo wiem, ze problem z cukrem mam i zrobić test powinnam. No, ale jeśli ktoś nie ma, a przecież problemy z cukrem są wykrywalna tez w badaniu moczu, to robienie tego badania na sile jest bez sensu

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:46   #4568
Natus276
Zakorzenienie

Mi powiedzieli, że mogę sobie przynieść cytrynę jakbym miała problem z wypiciem zwykłej. Swoją drogą jak dla mnie to jest chore, ze na badanie musisz wszystko z sobą przynosić, jakby nie mogli tego na miejscu Ci dać...

Ale może Stasieniek ruszy swój mały tyłek po takiej dawce cukru i w końcu skopie mamusie (tak wiem, jeszcze będę żałować, ze sama tego chciałam )

Mi oczywiście na tydzień przed wizytą też już włączają się stresy czy aby na pewno wszystko jest ok. Nawet wczoraj się zmartwiłam, że mnie wzdęcia nie męczą, bo przecież były co wieczór

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:48   #4569
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Mi powiedzieli, że mogę sobie przynieść cytrynę jakbym miała problem z wypiciem zwykłej. Swoją drogą jak dla mnie to jest chore, ze na badanie musisz wszystko z sobą przynosić, jakby nie mogli tego na miejscu Ci dać...

Ale może Stasieniek ruszy swój mały tyłek po takiej dawce cukru i w końcu skopie mamusie (tak wiem, jeszcze będę żałować, ze sama tego chciałam )

Mi oczywiście na tydzień przed wizytą też już włączają się stresy czy aby na pewno wszystko jest ok. Nawet wczoraj się zmartwiłam, że mnie wzdęcia nie męczą, bo przecież były co wieczór
Hahaha ja jeszcze nie żałuje, ale ostatnio Anastazja skopała mnie w pęcherz. Cały dzień tak waliła. A wczoraj w cały prawy bok, od góry do dołu. Jak ona się do tego układa to ja nie wiem

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:48   #4570
ladyroses
Zakorzenienie

Natus, na pewno wszystko jest dobrze!

Ja wizytuję w poniedziałek i już się nie mogę doczekać ile mała waży i co tam porabia w brzuszku

Stary 2018-02-07, 09:49   #4571
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde nie strasz, ja mam skłonności do omdleń a nie mam z kim iść...

Właśnie się zastanawiam jaką dają w Luxmedzie...na razie nie wyobrażam sobie tego wypić w ogóle

No u mnie omdlenie było skutkiem hipoglikemii,bo po 2 h cukier spadł mi do 52

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:51   #4572
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Z tą glukozą to jest w ogóle dziwna sprawa, amerykańce w ogóle już tego testu nie stosują, bo uważają, ze jest kompletnie niemiarodajny - kto na raz w jednym momencie pochłania taką ilość glukozy na co dzień w normalnym życiu? Chyba nikt i dlatego wynik jest też przekłamany przez to i nijak się ma do codziennej fizjologii... Ich wersja brzmi sensownie, zapytam mojego gina co o tym myśli
ale u nas to jest chyba badanie obowiązkowe

zaraz idę z przyjaciółką na ciuszki, bo chce sobie coś dla małej znaleźć. Uchrońcie mnie, żebym nie kupiła za dużo dla synusia najlepiej, to jakbym nic nie kupiła, ale tak się pewnie nie będzie dało

Jutro też planuję zjeść przynajmniej ze 2 pączki, a co!
W puszce Coli jest 35g cukru (sacharozy prawdopodobnie). Także wypijając Colę 0.7l np. w kinie przyswajasz właśnie tyle cukru ile w teście tolerancji glukozy. Myślę, że to się zdarza nie tak rzadko

Z resztą daleko nie szukając.. Ile pączków chcesz jutro zjeść?

Nie wiem czemu dziewczyny odmawiają zrobienia tego testu. Lepiej chodzić z niewykrytą cukrzycą ciężarnych i powikłaniami u płodu? Wychodzę z założenia, że są ludzie którzy wiedzę na temat patofizjologii, diabetologii i położnictwa mają większą od mojej, więc się ich słucham, a nie wymyślam swoich teorii.
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:51   #4573
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:

Ej ej!
Co to za wymyślanie?!
Wszystko jest dobrze!

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:55   #4574
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Natus, na pewno wszystko jest dobrze!

Ja wizytuję w poniedziałek i już się nie mogę doczekać ile mała waży i co tam porabia w brzuszku
Cytat:
Ej ej!
Co to za wymyślanie?!
Wszystko jest dobrze!
Taki charakter ale w głębi serducha wierzę, ze jest dobrze. Oby tydzień prędko zleciał.

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu dziewczyny odmawiają zrobienia tego testu. Lepiej chodzić z niewykrytą cukrzycą ciężarnych i powikłaniami u płodu? Wychodzę z założenia, że są ludzie którzy wiedzę na temat patofizjologii, diabetologii i położnictwa mają większą od mojej, więc się ich słucham, a nie wymyślam swoich teorii.
Też wychodzę z założenia, że jak każą zrobić jakieś badanie to widocznie tak trzeba, nawet jak nie jest przyjemne. Choć jak rodzinna wysłała mnie na kolonoskopie, a potem poszłam do gastrologa to gastrolog stwierdziła, że to badanie było w zasadzie zupełnie niepotrzebne ... ale co przeszłam to moje

6.09.2014 -
Stary 2018-02-07, 09:58   #4575
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Hahaha ja jeszcze nie żałuje, ale ostatnio Anastazja skopała mnie w pęcherz. Cały dzień tak waliła. A wczoraj w cały prawy bok, od góry do dołu. Jak ona się do tego układa to ja nie wiem
Tez ni żałuję odkąd czuję ruchy regularnie wyluzowalam trochę.
I wczoraj też po pęcherzu zostałam skopana
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 09:59   #4576
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie jeszcze zanim zaszłam w ciąże śmiałam się do męża żeby robił bliźniaki od razu to będzie problem posiadania dwójki z głowy (ja chce tylko jedno). Wiadomo jedna ciąża, jeden poród, luzik a potem właśnie przemyślałam sprawę, że to jednak wydatki x 2, zmęczenie x 2, już nie mówię o tym, że jedno dziecko jest absorbujące a co dopiero dwójka i wiele, wiele innych rzeczy. Ale z drugiej strony są dwa malutkie powody do kochania ale to jednak nie dla mnie

Tak więc mamusie bliźniaków - podziwiam was niezmiernie!
Pacia tu nie ma co podziwiać tak nas los obdarzył i nie mamy wyjścia
A tak serio to myślę że te pół roku to będzie hardkor a później już luzik bez różnicy jedno czy dwa Czasem jedno dziecko jest bardziej absorbujące bo dwójka to się zajmie sobą.

Cytat:
Tu jeszcze 75% dziewczyn nie robiło jeszcze tego badania także zobaczymy

Ja jestem strasznie ciekawa jak smakuje ten słodki ulepek... Bo dla mnie pojęcie 'za słodkie' nie istnieje

Dla mnie też nie ma za słodkiej czekolady ale jednak glukoza jest blee. To nie chodzi o tą słodycz tylko taki posmak cukru pudru
Cytat:
Dobrze wiedzieć... Jutro będę to dopytam czy można mieć cytrynową

Ale wodę zwykłą można sobie popijać prawda? Zresztą nawet jak nie można to ja i tak będę pić. Nikt mnie nie sprawdzi, a woda to bez przesady żeby zaburzała wynik.

Ja popijałam co jakiś czas po małym łyczku zimnej wody bo inaczej bym zwymiotowała
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:00   #4577
weIka
Rozeznanie

A my dzisiaj na półmetku! Niewiarygodne, jak to zleciało
Ja jakaś generalnie ostatnio spokojna jestem, anwet przed wczorajszą wizytą niespecjalnie coś się zmieniło.

annika, miałam nawet Cie wywoływać, że się ostatnio nie odzywałaś, a tu niestety sporo się działo. Oby szybciutko córeczka doszła do formy. A co stresu było to Wasze

Kiepsko mi idzie cytowanie i teraz nie pamiętam do czego chciałąm od odnieść, także wybaczcie

U mnie pewnie w pracy będą pączki, byle tylko nie z lukrem, bo ja jestem wyznawcą cukru pudru

A nie chcę nic mówić, ale w piątek ... jest międzynarodowy dzień pizzy !
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:01   #4578
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tez ni żałuję odkąd czuję ruchy regularnie wyluzowalam trochę.
I wczoraj też po pęcherzu zostałam skopana
Liczę na to, że jak Stasiek zacznie kopać to też wyluzuję

6.09.2014 -
Stary 2018-02-07, 10:02   #4579
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie omdlenie było skutkiem hipoglikemii,bo po 2 h cukier spadł mi do 52

Ja nie szukałam przyczyny moich omdleń, jak byłam nastolatką to wiadomo wszystko zrzucałam na dietę i ciągłe odchudzanie w ostatnim czasie 3 razy zemdlałam w Luxmedzie, raz u ortopedy, chwilę przed tym jak zemdlałam dotykał mi złamanego palca, raz u chirurga, usuwał mi gangliona, a 3 raz jak mi krew pobierali(8 probówek) już w ciąży i ogólnie stwierdzili syndrom białego kitla gdzie do tej pory nic takiego nie miało miejsca a ja nie boję się lekarzy ani żadnych zabiegów chirurgicznych ale może po prostu taka reakcja organizmu.
W lecie często miałam zawroty głowy, zrobili mi TK ale nic nie wyszło.

Ogólnie raz jak zemdlałam to zaraz po mi zbadali cukier i powiedzieli, że niby jest ok, ale pielęgniarki i tak mi wciskały ciasteczka i kazały iść kupić sobie coś do jedzenia
Stary 2018-02-07, 10:03   #4580
_annika_
Zadomowienie

Ja mierze tym termometrem kilka razy w tym samym miejscu, a nie w czole i w uchu. Wszytko robię zgodnie z instrukcja i mam mega duże rozbieżności. Mnie średnia temperatura nie interesuje. Ja musze miec dokładny wynik co do dziesiatych części po przecinku, bo musze co pol godziny monitorować czy temperatura spada czy rośnie i dobierać dawkę leku.

Co do glukozy to u mnie w labie jest cytrynowa. Nigdy nie zrozumiem dlaczego w jednym sami dają cytrynowa a w drugim mówią ze nawet samemu sobie kupić nie można bo taka glukoza nie działa Ogólnie bardzo polecam rozmieszać to z lodowata woda. Bo z ciepła to rzeczywiście można puścić pawia...

Pytałam lekarza czy mogę zrobic hemoglobinę glikowana zamiast OGTT, ale powiedział ze to badanie hemoglobiny glikowanej ma sens tylko u osob z juz zdiagnozowana cukrzyca i ma na celu ocenę wyników leczenia po kilku miesiącach, a u ciężarnych nic sensownego z tego badania sie nie dowiemy.

Co do wózków to faktycznie przy tych droższych różnica miedzy pojedynczym a podwójnym nie jest jakaś szokująca, ale w tych tańszych niestety czasem wychodzi więcej niz 2 razy tyle :/ Ja cała noc rozkminialam te wózki i nie mogłam spac i jestem tak zła ze chyba będę te dzieci w chuscie nosić :P

Feliska, tak właśnie pomyslałam ze do nich zadzwonię. Chociaż ostatnio sie obraziłam na ten stacjonarny sklep Bobowozki bo wchodzę do sklepu i mowie, ze chciałabym oglądać wózki bliźniacze, a facet mowi ze nie ma. A ja mowie, ze przecież widzę ze tam stoi jeden. A facet do mnie: „Ale on jest strasznie drogi!”
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:06   #4581
ladyroses
Zakorzenienie

Welka międzynarodowy dzień pizzy kusicie!!

Ja pączki uwielbiam z lukrem!

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Ja mierze tym termometrem kilka razy w tym samym miejscu, a nie w czole i w uchu. Wszytko robię zgodnie z instrukcja i mam mega duże rozbieżności. Mnie średnia temperatura nie interesuje. Ja musze miec dokładny wynik co do dziesiatych części po przecinku, bo musze co pol godziny monitorować czy temperatura spada czy rośnie i dobierać dawkę leku.

Co do glukozy to u mnie w labie jest cytrynowa. Nigdy nie zrozumiem dlaczego w jednym sami dają cytrynowa a w drugim mówią ze nawet samemu sobie kupić nie można bo taka glukoza nie działa Ogólnie bardzo polecam rozmieszać to z lodowata woda. Bo z ciepła to rzeczywiście można puścić pawia...

Pytałam lekarza czy mogę zrobic hemoglobinę glikowana zamiast OGTT, ale powiedział ze to badanie hemoglobiny glikowanej ma sens tylko u osob z juz zdiagnozowana cukrzyca i ma na celu ocenę wyników leczenia po kilku miesiącach, a u ciężarnych nic sensownego z tego badania sie nie dowiemy.

Co do wózków to faktycznie przy tych droższych różnica miedzy pojedynczym a podwójnym nie jest jakaś szokująca, ale w tych tańszych niestety czasem wychodzi więcej niz 2 razy tyle :/ Ja cała noc rozkminialam te wózki i nie mogłam spac i jestem tak zła ze chyba będę te dzieci w chuscie nosić

Feliska, tak właśnie pomyslałam ze do nich zadzwonię. Chociaż ostatnio sie obraziłam na ten stacjonarny sklep Bobowozki bo wchodzę do sklepu i mowie, ze chciałabym oglądać wózki bliźniacze, a facet mowi ze nie ma. A ja mowie, ze przecież widzę ze tam stoi jeden. A facet do mnie: „Ale on jest strasznie drogi!”
Podejście do klienta- bajeczne

Stary 2018-02-07, 10:10   #4582
agugus90
Zadomowienie

Annika, Aaby, dużo zdrowia dla coreczek i sił dla Was

Wooow, Lady, szalejesz z pierwszymi stronami

Daję zdjęcie łóżeczka, podłoga jeszcze nieumyta, no i TZ nie dał szczebelek na najwyższym poziomie a środkowym, więc zobaczymy jak to będzie gdy dojdzie materac.

Dobrze, że piszecie o teście obciążenia glukoza. Ja będę robić dopiero na wizytę na koniec marca, na swoją następna 28.02 mam podstawę i powtórkę z toksoplazmozy. I zwykle chodziłam do vitalabo ale naprzeciwko nich jest diagnostyka i skoro tam dają cytrynowa, to może na to badanie ich wymienię IMG_20180207_100739.jpg

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:10   #4583
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość
A nie chcę nic mówić, ale w piątek ... jest międzynarodowy dzień pizzy !
O nie... TŻ ma wolne więc coś czuję, ze chyba wypadało by świętować Tym bardziej, że my w piątek będziemy na półmetku.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-07, 10:14   #4584
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Annika, Aaby, dużo zdrowia dla coreczek i sił dla Was

Wooow, Lady, szalejesz z pierwszymi stronami

Daję zdjęcie łóżeczka, podłoga jeszcze nieumyta, no i TZ nie dał szczebelek na najwyższym poziomie a środkowym, więc zobaczymy jak to będzie gdy dojdzie materac.

Dobrze, że piszecie o teście obciążenia glukoza. Ja będę robić dopiero na wizytę na koniec marca, na swoją następna 28.02 mam podstawę i powtórkę z toksoplazmozy. I zwykle chodziłam do vitalabo ale naprzeciwko nich jest diagnostyka i skoro tam dają cytrynowa, to może na to badanie ich wymienię Załącznik 7422601

Ale piękne łóżeczko, idealne dla chłopca

Stary 2018-02-07, 10:21   #4585
agugus90
Zadomowienie

Ale jak kiedyś będzie dziewczynka, to już dla niej zostanie

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:21   #4586
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:

Co do wózków to faktycznie przy tych droższych różnica miedzy pojedynczym a podwójnym nie jest jakaś szokująca, ale w tych tańszych niestety czasem wychodzi więcej niz 2 razy tyle :/ Ja cała noc rozkminialam te wózki i nie mogłam spac i jestem tak zła ze chyba będę te dzieci w chuscie nosić

Przed chwilą rozmawiałam z mamą i to samo powiedziałam, że zostawie stary wózek i jedną będę wieźć a drugą w chuście nosić

Ale kulturka w tym sklepie! Strasznie bym się wpieniła jakby mi tak powiedział
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:22   #4587
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Mam go od ponad 4 lat Został po córce

Z tego co wiem, to nie

My mamy go po starszej. Na szybko zerknęłam i chyba cena jest jeszcze wyższa niż w 2013 A już wtedy był mega drogi. Ale to była zrzutka od dziadków i jeszcze my dołożyliśmy. I byłam bardzo zadowolona
A jakie macie koła? Bo Cybex nad którym się zastanawiam ma podobne do jednych z tych, które w Mutsy można wybrać. Bo jeśli dobrze kojarzę to tam są do wyboru pompowane lub jakieś inne, bez wentyli, zgadza się? Jak one sobie radzą na trudniejszych drogach, w lesie albo na żwirowej drodze?

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Ogólnie sama się dziwie, ze jeśli nie ma przesłanek do problemów z cukrem, to i tak to badanie się robi. Mi wszystko jedno ogólnie, bo wiem, ze problem z cukrem mam i zrobić test powinnam. No, ale jeśli ktoś nie ma, a przecież problemy z cukrem są wykrywalna tez w badaniu moczu, to robienie tego badania na sile jest bez sensu

Nie są wykrywalne w moczu. Próg nerkowy dla glukozy to ok. 180mg/dl, czyli dopiero kiedy będziesz miała glikemię 180 to w moczu pojawi się cukier. A to już daaawno za daleko.
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-07, 10:27   #4588
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tylko mi glukoza smakowała
Mi w pierwszej ciąży tez glukoza przeszła przez przełyk normalnie,ale wtedy dużo slodzilam,np herbatę po 2,5-3 łyżki musiałam mieć słodka. a teraz nie slodze wcale i czasem jak wezmę łyka od syna czy Tzta słodkiej herbaty to wystarczy ze czuje posmak glukozy mam wstręt co nie znaczy ze czekoladę mogę zjeść cala na raz ale wlasnie tu chodzi o ten dziwny sztuczny posmak glukozy

ja dziś mam w planie upiec oponki serowe

mam do was pytanie. od dziś zaczynamy remont mieszkania. myślicie żeby wywiesic kartkę na tablicy ogłoszeń na korytarzu ze od dziś odbędzie się remont mieszkania nr xyz z którym wiąże się hałas i za który z góry przepraszamy?
bo jakoś mam wyrzuty sumienia dla tych wszystkich sąsiadów

Stary 2018-02-07, 10:28   #4589
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Sprzedawca roku

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
A jakie macie koła? Bo Cybex nad którym się zastanawiam ma podobne do jednych z tych, które w Mutsy można wybrać. Bo jeśli dobrze kojarzę to tam są do wyboru pompowane lub jakieś inne, bez wentyli, zgadza się? Jak one sobie radzą na trudniejszych drogach, w lesie albo na żwirowej drodze?
Mamy tył pompowany a przód piankowy i gdyby były to bym ten przód też na pompowane wymieniła Niestety iGO przód ma tylko piankowy. Nie jeździłam wózkiem, który ma wszystkie piankowe, więc nie mam porównania, ale nasze pompowane spisywały się na medal

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-02-07, 10:31   #4590
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
O nie... TŻ ma wolne więc coś czuję, ze chyba wypadało by świętować Tym bardziej, że my w piątek będziemy na półmetku.
A my w piatek mamy 5 rocznice slubu i właśnie myslelismy gdzie isc cos zjesc wiec moze padnie na pizze ❤❤❤

A ja jem malo slodyczy i dla mnie ta glukoza nie byla taka straszna. Bez cytryny bez popijania bo w medicoverze nie mozna bylo. Teraz ide do luxmedu, mialam dzis ale synek mial ciezka noc a ja z nim to moze jutro rano sie dotrullam naczczo, a nagroda bedzie paczus 😂

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości