|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
chyba, że trafi się taki sklep gdzie będą wszystkie 3
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz pacia że właśnie myślałam o Tobie i Twoim up i czy jutro się okaże że jednak dziewczynka 😀 śmiesznie by było! Ale obstawiam że chłopak 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po wizycie. Dzieciaczki waza po 525 i 550g. Jeśli ciaza nadal będzie przebiegała ksiazkowo to planujemy cc koło 24 maja. Liczyłam, ze troche będzie to wcześniej, No ale co ja tu mam do gadania...
![]() Pytałam tez o te sterydy. Mam wziąć jednak w 28 tc. |
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakieś zdjęcia? Czyli będziesz majówka Cieszę się że wszystko jest dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam
![]() Annika pięknie rosną twixy! Ja właśnie wróciłam z babskiej posiadówy,zjadłam pyszny makaron z kurczakiem i brokułami a na deser wtryniłam bezę z mascarpone ![]() Ledwo się ruszam, wchodzę na 4 piętro a tu n korytarzu zapach pączków i faworków.... I również nie znoszę myć włosów. Na początku ciąży mega mi się przetłuszczały, teraz już nie. Więc myje je raz w tyg i posiłkuje się suchym szamponem ,który uważam za cudowny wynalazek. Chociaż dzisiaj zauważyłam,że chyba mam od niego łupież ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
Ja też czekam na jutrzejsze UP paci
największa niewiadoma wątku :Pannika, o kurcze ale już duże Twoje maluszki! Co do wózkowych tematów, to ja narazie w tyle, ale korzystam z Waszych dyskusji i jak mi sie jakiś model wizualnie spodoba to go zapisuję na listę i później będę to weryfikować. Przebiegła ja!:P Ale znając życie to będzie najtrudniejsza decyzja - nie wspomne o tym, że nawet przy ograniczeniu wyboru jak aktualnie u Feliski do dwóch będę o tym myślała dzień i noc :P Ja niestety jestem z tych co muszą myć włosy codziennie. Jedynym zbawieniem są dla mnie suche szampony, wtedy oszukuję system i mogę w akceptowalny stanie przetrwać dwa dni bez mycia. Odkąd skróciłam włosy, to myję rano i szybciutko suszę. Tak się przed tym wzbraniałam, a w sumie nie zajmuje dużo czasu, z tym że nie układam ich jakoś specjalnie. Jak już będę na L4 (brzmi to baaaardzo odlegle ) to się w końcu wybiorę do jakiegoś lumpka (nie wiem czy umiem szukać czegokolwiek w takim sklepie, jak są promocje i jest wszystko wymieszane to nawet mi się nie chce zaczynać przeglądać tego i wychodzę:P). Ale dla malucha może będzie łątwiej ![]() Co do bujaczków, to jedni znajomi mają Baby Bjorn i polecają, ale to już konkretny wydatek. A swoją drogą, ale dzisiaj zasuwacie z postami
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Pędzimy bo trzeba wątek wykończyć
Ja myję włosy co 2-3 dni. Nie sprawia mi to żadnego problemu.. No nie wiem ![]() Nie wyobrażam sobie dłużej chodzić z brudnymi, tam się przecież zbiera kurz, pył, pot... I poduszka w łóżku okropnosc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała śliczny prezent na dzień mamy może Ci się uda dotoczyć do tego terminu. Poza tym zawsze jest szansa, że akcja porodowa rozpocznie się wcześniej który to będzie Twój tydzień?Cytat:
Niestety mam ten sam problem z suchym szamponem, bo go dużo teraz używam, ale czasem mi wyskakuje łupież jak to trwa zbyt dużo dni, więc teraz staram się jednak myć włosy max co 3 dni ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- I widzę, że jestem dla Was źródłem inspiracji wózkowej, miło mi ![]() ja już nie chcę brać innych wózków pod uwagę
|
|||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem xdWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Annika-
Powiem Ci, ze myslalam o nim na samym poczatku, jeszcze wtedy nic nie wiedzialam o wozkach. I pan mi w sklepie powiedzial, ze za slaba amortyzacja, wiec mu uwierzylam a potem jakos skrecilismy w te sportowe. Jak na kola piankowe to wazy sporo, bo 13kg. Ale jeszcze pewnie w weekend pójdziemy razem z facetem obadac Cybexa to zerkne na te dwa pierwsze typy. Ja nie mogę rozkminic o co chodzi z tymi kolami w Baliosie. Firma nazywa je all-terrain, gdzies wyczytalam, ze sa gumowo-piankowe, w sklepie mi mowili ze zelowe czyli wiecznie pompowane. Czy wiecznie pompowane to gumowe wypełnione w srodku pianka? Zglupialam zupelnie. U mnie na osiedlu jedna babka chodzi zdaje sie z tym ABC blizniaczym, jesli Ci bardzo zalezy to zagadam czy jest zadowolona jesli mi sie uda ja kiedys spotkac. Piekny wynik maluchow Moja gin mi jeszcze ani razu nie podala wagi, zupelnie nie wiem ile to moje mlode moze wazyc (oprocz sprawdzenia widelek dla tygodnia ciazy :P).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Annika super, że bliźniaki tak ładnie rosna
![]() Przyszło wlasnoe moje zamówienie ze Smyka. Chciałam foty wrzucić ale nie mogę załadować :/ |
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam właśnie loda- magnuma. Już od kilku dni za mną chodził. Ależ to było dobre 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez nie kumam tych kół, bo niektóre piankowe są mega amortyzowane, a niektóre takie cienkie naleśniki, ze w ogóle mogliby sobie darować ta piankę Trzeba na żywo oglądać.Ja tez znam pare osob z tym abc Design zoom i mega sobie chwała, ale obi głównie łażą na spacery do parku. A ja mam ambicje pokroju „Tatrzańskie doliny”, Wiec naprawdę przydałoby sie cos bardziej terenowego. Chociaż maz studzi mój zapał, ze nie wypcham dwójki dzieci pod gore w terenie w żadnym wózku :P Moze faktycznie skończymy w parku :P |
||
|
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Montuje się do stelaża za pomocą adapterów gondolę Rambler.
Cytat:
Kupiliśmy ten kosz Mojżesza co Wam ostatnio pokazywałam. Jest uroczy
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Annika, może na następnej wizycie lekarz poda już trochę wcześniejszy termin. Super, że z naszą watkowa parką wszystko ok
![]() Na szczęście espiro jest poza naszym ustalonym progiem cenowym, więc nie dopisuję go do swojej listy Choć patrząc że u TZ rodzeństwo ma 3-4 dzieci, to gdzieś tam mam w głębi głowy by kupić taki, co by dla następnego też ładnie wytrzymał ![]() Byłam dziś w Lidlu, były jeszcze te ciuszki chyba z grudniowej gazetki, chust ani pieluszek, bo to chyba stamtąd pokazywalyscie, nie było. Kupiłam na pocieszenie trójpak skarpetek z Puchatkiem na 15-18, bo mniejszych już kilka par kupiliśmy. I też mamy taki bujaczek z FP. Nie sprawdzalismy jeszcze jak działa z bateriami, ale mamy nadzieję, że się przyda. Babybjorn wygląda super, ale ta cena... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla Ciebie może coś z Valco Baby? W bliźniaczym można pompowane dokupić w razie potrzeby, a cały wózek waży ekstra, bo 11kg (jak na bliźniaczy to super mało!). Nie jestem pewna jak z gondolkami tutaj tylko. https://mamygadzety.pl/valco-baby-snap-duo/ |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W końcu juz jedno dziecko objezdzilam i uważam ze ten Maxi Cosi byś świetny i gdyby był taki podwójny to bym brała w ciemno! Tego Valco nie widziałam nigdy, zaraz go sobie obczaje
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, właśnie wrocilismy z tz ze szkoły rodzenia, super te zajecia. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Dziś bylo o wszystkich etapach porodu naturalnego, trochę tez o cc. Za tydzień ma być coś o pozycjach w porodzie i niefarmakologocznym usmierzaniu bólu
![]() Super ze tyle piszecie o tych wszystkich wózkach, bo ja jestem zagubiona jeśli chodzi o temat wozkowy ![]() Dziewczyny jeśli chodzi o poranne badanie glukozy to Wam powiem ze mialam jakieś chyba przeczucie zeby iść zrobić to badanie jak tz bedzie w domu a nie w pracy. Wrocilam do domu, siadlam w kuchni i zaslablam. Tz doprowadzil mnie do łóżka bo nie bylam w stanie dobrze ze to juz w domu a nie gdzieś na mieście taki numer ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Guerka a masz juz wyniki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny nawet nie wiecie jak ja się nie mogę doczekać poznania płci, ale to już tak niedługo tyle się musiałam naczekac na to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4706 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super! Może to dlatego tak późno termin cc? Pewnie Gin trzyma się zasady, że im dłużej w brzuchu, tym lepiej. Ale Tobie rzeczywiście może być ciężko ![]() Cytat:
, też chcę! Cytat:
![]() Rzeczywiście, to już 4 miesiące zostały ![]() Nasza huśtawka to Bright Starts. |
|||
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Oj strasznie szeroki ten Valco
Ja ogólnie nie rozważałam w ogóle wózków jeden obój drugiego ze względu na szerokość. Tylko ten Mountain Buggy mnie przekonał tym że ma 63 cm czyli tyle ci większość pojedynczych wózków.
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też bardzo czekam na swoją jutrzejszą wizytę z tego samego powodu tylko że ja mam już wskazanie na chłopczyka.Oby dzieciaczki współpracowały i pięknie się pokazały
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na te sterydy kiedy będziesz szła? Ja miałam w pierwszej ciąży ale nie pamiętam ile dawek to było?? Poszłam w piątek do szpitala i w poniedziałek wyszłam. Kurde nie chce tak długo leżeć. |
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

chyba, że trafi się taki sklep gdzie będą wszystkie 3

masz jakieś zdjęcia?

) to się w końcu wybiorę do jakiegoś lumpka (nie wiem czy umiem szukać czegokolwiek w takim sklepie, jak są promocje i jest wszystko wymieszane to nawet mi się nie chce zaczynać przeglądać tego i wychodzę:P). Ale dla malucha może będzie łątwiej

który to będzie Twój tydzień?
przez tę lekko kwadratową budkę
no nie wiem xd

dobrze ze to juz w domu a nie gdzieś na mieście taki numer 

, też chcę!