Styczniówki cz.III Prawie Porodówka :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-07, 16:38   #3961
fiolek7317
Zakorzenienie

Dot.: Styczniówki cz.III To już porodówka :)

Marlena234 tez mam takie wrazenie u siebie, ale dzisiaj bylam na kontroli w szpitalu, widzial mnie moj gin, stazysta i jeszcze jeden doktor, ktory tydzien temu zakladal specjalny opatrunek i doszli do wniosku, ze super sie goi i wszystko jest w porzadku, wiec moze tak ma byc?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-02-07, 17:35   #3962
Millygirl
Zadomowienie

Używane chusty można kupić na chustowej grupie na fcb Chusty Polska sprzedam kupie czy jakoś tak. I w Lidlu można trafić na tamte chusty z gazetki przecenione na ok 4 dychy.
Stary 2018-02-07, 17:49   #3963
_toja
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki cz.III Prawie Porodówka :)

Jako że zapisuję wszystkie karmienia to skrzętnie policzyłam godziny spania i wychodzi mi 16 h... tylko kiedy to się dzieje i jak, że padam na twarz ze zmęczenia a w domu nic nie zrobione? Sukcesem już nazywam zjedzony na ciepło obiad i wypita gorąca herbata
_toja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-07, 17:53   #3964
bonjourbelle
Zakorzenienie

U mnie dziś od północy (niestety tak aplikacja zliczya) jest już 10 godzin spania. Próbuję ja obudzic żeby była trochę aktywna w dzień ale na nic moje wysilki. Przewijanie nawet nie działa, nie budzi się. A w nocy boję się ja dotknąć by zobaczyc na pieluche bo od razu ma oczy jak pięć zlotych. Eh, zapowiada sie kolejna nocna impreza.
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-07, 18:43   #3965
Cay
Wtajemniczenie

Ja tez mam takie zgrubienie a szwy mam już zdjęte. Na razie boje się tam zaglądać.

U nas tez suszarka działa cuda. I dziś - odpukac - pierwszy dzień bez kolki. Ciekawe jak noc, poprzednia była fatalna, strasznie bolał ja brzuszek, ciągle płakała a ja razem z nią.
Stary 2018-02-07, 18:46   #3966
fiolek7317
Zakorzenienie

Moj dzisiaj calutki dzien przespal, wybudzilam go dopiero o 18, zeby chociaz mial godzibe aktywnosci. Sciagnelam tez aplikacje i z ciekawosci bede liczyc ile spi, ale boje sie dzisiejszej nocki po takim dniu, mimo, ze spi dobrze nocami.

I od trzecg dni zauwazylam, ze jak juz sie naje, wyrzuca cycka i kladzie policzek na nim, przysypia i smieje sie, ubaw po pachy

Stary 2018-02-07, 19:50   #3967
nikopoia
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie chust, wygląda na to, że zakup będzie konieczny
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-07, 19:57   #3968
BielinkaO
Zakorzenienie

Ja chustę kupiłam na grupie sprzedażowej na fb.

Nasza mała potrafiła do ok 3 tygodnia życia przespać pół dnia i cała noc, teraz ma dłuższe okresy czuwania.

BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-07, 20:06   #3969
cooos_ik
Zadomowienie

Muszę w takim razie uruchomić apke i zobaczę ile mała przesypia, ale dzisiaj dzień kiepski jeżeli chodzi o spanie bo średnio jej to wychodziło. Co np usunęła to starsza ja krzykami budziła i tak w kółko

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-07, 20:43   #3970
Barb83
Raczkowanie

Dziewczyny u mnie też różnie z nocka mi. W dzień śpi natomiast pięknie. Dziś była położna. Mały przybrał ładnie na wadze. Życzę wam dobrych nocek i dni😉
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 05:48   #3971
bonjourbelle
Zakorzenienie

Moje wysilki z wczoraj nie poszly na marne. Spalysmy od 21 do 6:30 z dwoma przwrwami na pieluszke i jedzenie,po których zasypiala od razu ️ w koncu normalna ilość snu.
Fiolek mam nadzieje ze Filip Ci nie urzadzal imprez w nocy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 06:10   #3972
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Moje wysilki z wczoraj nie poszly na marne. Spalysmy od 21 do 6:30 z dwoma przwrwami na pieluszke i jedzenie,po których zasypiala od razu ️ w koncu normalna ilość snu.
Super nocka widzę
Dziewczyny może byśmy się przeniosły na odchowalnie? Któraś chętna żeby założyć wątek?

Stary 2018-02-08, 06:41   #3973
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
I super 😃

U nas ogólnie spokojnie choć mamy generalny remont nad nami i jak wierca to Bąbel niestety ano nie pospi ani nie polezy... Wtedy najlepiej u mamy na rękach, śpi lub cycoli... Ale ogólnie dajemy radę.

W nocy jest całkiem dobrze ale wieczorem już drugi raz miałam problem z uspaniem go... Chyba muszę przesunąć godzinę na później albo powalczyć aby nie spał z godzinkę, półtorej wcześniej aby łatwiej zasnął.

Ktoś pytał co mąż wymyślił na uspokojenie, ogólnie nic odkrywczego ale ja wtedy nie miałam pomysłu co jest a mąż sprawdził pieluche (która zmieniłam pół godziny wcześniej) i się okazało że o to chodziło. Ogółnie mąż jest dla mnie dużym wsparciem i się zastanawiam czy go puścić bo chce na trzy dni wyjechać... Na jeden dzień bym ryzykowalam ale od razu na trzy dni i noce... Nie wiem... On też się zastanawia czy nas samych zostawić

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 07:13   #3974
emeczka
Wtajemniczenie

Ale wczoraj był dzień przytulaka! Albo na rękach, albo ryk. I zero snu. Zasnął tylko raz na pół godziny. W końcu padł chyba o 23:00 i spał do 4:40 czyli 7 godzin przerwy między karmieniami. Myślałam, że się nie oderwie od piersi. No i mam wątpliwość: pozwalać mu spać czy nadal wybudzać, żeby nie miał tak długich przerw?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 07:16   #3975
fiolek7317
Zakorzenienie

Styczniówki cz.III Prawie Porodówka :)

Cytat:

Nocka byla fantastyczna! Spal od 20:30 do 7 rano. Tylko trzy pobudki po 15 min na zmiane pieluchy i karmienie. Pewnie spalby dalej gdyby o tej 7mej nie obudzila Go kupa.
U Was tez widze calkiem niezle

Bylam wczoraj w szpitalu na kolejnej kontroli i w koncu po 18 dniach od porodu uslyszalam, ze jest dobrze. Jeszcze tylko zebym uslyszala pozytywne wiadomosci odnosnie wynikow z fenylo i odetchne.

Edit. Co do otwarcia nowego watku moge byc chetna, tylko nie robilam tego wieki i nie wiem co mam zrobic

Edytowane przez fiolek7317
Czas edycji: 2018-02-08 o 07:20
fiolek7317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 08:23   #3976
bonjourbelle
Zakorzenienie

Fiolek no to świetnie nie ma to jak sie dobrze wyspać.

Z aplikacji wynika ze w poprzedniej dobie moj maluch spał 14 godzin.
Stary 2018-02-08, 08:43   #3977
_toja
Zadomowienie

U nas też nocka udana Mała spała z dwiema przerwami do 8.30, po ostatnim karmieniu jeszcze jedno spanie zapewnił szum suszarki Tym sposobem jestem umyta, ubrana, zjadłam śniadanie z gorącą herbatą i właśnie szykują rzeczy na obiad! Chwilo trwaj! <3
Stary 2018-02-08, 08:47   #3978
fiolek7317
Zakorzenienie

Z roznymi szumami polecam aplikacje Baby Sleep Sounds, u nas odkurzacz jest hitem i dla swietego spokoju po kazdym karmieniu w nocy nastawiam aplikacje na 15 min.

Stary 2018-02-08, 08:49   #3979
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Nocka byla fantastyczna! Spal od 20:30 do 7 rano. Tylko trzy pobudki po 15 min na zmiane pieluchy i karmienie. Pewnie spalby dalej gdyby o tej 7mej nie obudzila Go kupa.
U Was tez widze calkiem niezle

Bylam wczoraj w szpitalu na kolejnej kontroli i w koncu po 18 dniach od porodu uslyszalam, ze jest dobrze. Jeszcze tylko zebym uslyszala pozytywne wiadomosci odnosnie wynikow z fenylo i odetchne.

Edit. Co do otwarcia nowego watku moge byc chetna, tylko nie robilam tego wieki i nie wiem co mam zrobic

No to faktycznie super nocka moja jeszcze nie wstała z nocy
Teraz trzeba zebrać do kupy wszystkie dane maluszków tylko nie wiem czy w wiadomości prywatnej wysyłać czy na wątku tak jak pisała literape wypisac
Cytat:
Fiolek no to świetnie nie ma to jak sie dobrze wyspać.

Z aplikacji wynika ze w poprzedniej dobie moj maluch spał 14 godzin.
Ja od wczoraj liczę ile mała śpi na tej aplikacji aż ciekawa jestem ile przesypia w ciągu doby
sweetchoco co tam u was slychac ? Zaginęłas nam gdzieś

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Z roznymi szumami polecam aplikacje Baby Sleep Sounds, u nas odkurzacz jest hitem i dla swietego spokoju po kazdym karmieniu w nocy nastawiam aplikacje na 15 min.

U mnie w nocy chodzi szumiś dzięki Bogu za ten szum, nastawie i mała zaraz odlatuje
Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
U nas też nocka udana Mała spała z dwiema przerwami do 8.30, po ostatnim karmieniu jeszcze jedno spanie zapewnił szum suszarki Tym sposobem jestem umyta, ubrana, zjadłam śniadanie z gorącą herbatą i właśnie szykują rzeczy na obiad! Chwilo trwaj! <3
Hahah zlitowala się mała nad mamą ja też obiad z samego rana zrobiłam, nawet miałam czas dwa pączusie opędzlowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 09:00   #3980
FlexiLyn
Rozeznanie

Dzień dobry, u nas też nocka była bardzo dobra, jedynie z dwoma pobudkami na jedzonko i raz na zmianę pieluszki

W weekend wybieramy się do moich rodziców, i będzie to pierwszy nasz dłuższy wyjazd, bo aż na 4 dni. Zastanawiam się ile mam wziąć ze sobą walizek

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 09:01   #3981
_toja
Zadomowienie

Cytat:

Jutro koleżanka pożycza nam swojego szumisia i jak się sprawdzi to w niego inwestujemy. Póki co hitem jest szum odkurzacza z youtube

cooos_ik pączusie <3 jest cel na spacer!
Stary 2018-02-08, 09:03   #3982
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas też nocka była bardzo dobra, jedynie z dwoma pobudkami na jedzonko i raz na zmianę pieluszki

W weekend wybieramy się do moich rodziców, i będzie to pierwszy nasz dłuższy wyjazd, bo aż na 4 dni. Zastanawiam się ile mam wziąć ze sobą walizek

Ostatnio bylismy u mojej mamy na 3 dni. Mieliśmy wozek, fotelik, wanienke, dwa plecaki, torbe od wozka z rzeczami dziecka duza wyprawa
Stary 2018-02-08, 09:06   #3983
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio bylismy u mojej mamy na 3 dni. Mieliśmy wozek, fotelik, wanienke, dwa plecaki, torbe od wozka z rzeczami dziecka duza wyprawa
No nie? TŻ się śmieje, że jakbyśmy mieli mniejszy samochód to nie wie jakby nas woził ;p jedynie wanienkę kupimy sobie druga tam i już będzie na przyszłość

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 09:10   #3984
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
No nie? TŻ się śmieje, że jakbyśmy mieli mniejszy samochód to nie wie jakby nas woził ;p jedynie wanienkę kupimy sobie druga tam i już będzie na przyszłość

Właśnie my mamy maly samochód i wszystko się mieści na styk a wanienka i gondola są składane.
Ładna zima dziś u nas
Stary 2018-02-08, 09:17   #3985
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry super, że za Wami nocki udane, u nas nawet też

fiolek to dawaj nowy wątek na odchowalni, założysz i potem zawsze można edytować ładnie pierwszy post itd. super, że się goi, kciuki za fenylo

Flexi to będzie wyprawa!

emeczka w szpitalu położna mówiła, żeby nie wybudzać. Wybudza się wcześniaki i ew. noworodki, które spadają na wadze.

Kimitri a może dasz radę? Uwierz w swoje siły

Nas z mężem coś gardło boli, mam nadzieję, że maluszka nie.
Zrobiła nam się przepuklina pępkowa od tego napinania brzuszka kładę go jak najwięcej na brzuszku, ale czarno to widzę, żeby przeszło szybko jak on tak non stop się napina. Już nawet się poddałam i kupiłam espumisan, dałam na razie 2 razy, zobaczymy czy podziała.

Dziewczyny życzę tłustego Tłustego Czwartku!
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 09:19   #3986
zori86
Zadomowienie

Dzień dobry 😊
Widze ze nocki piekne byly 😊 i oby czesciej takie.

Wyprawy z maluchami sa niezle 😊 ja sie ciesze ze mamy 2 samochody. Bo w swoim czuje sie jak w puszce. Nie dość ze maly to i musial pomieścić 2 foteliki 😀

Tak z ciekawości, jakie macie te szumisie?

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 09:24   #3987
bonjourbelle
Zakorzenienie

Zori my mamy króliczka alilo, to taka grzechotka i gryzak w jednym. Jak sie potrzasnie nim to odtwarza rozne dzwieki, zwierzeta i inne, ale ma też bajki, kokysanki i bialy szum. Jednak na małą jego szum nie działa. Nie to co suszara

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 09:30   #3988
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Odkąd wróciłam do Piotrkowa to jestem codziennie sama z małym od 6:30 rano do 17. Mąż na razie nie ma urlopu ojcowskiego. Nawet nie wiem czy chce żeby brał, bo radzę sobie bez niego. Wystarczy mi że jest wieczorem, bo na spokojnie mogę iść się wykąpać i ogarnąć siebie.

Kluska Śląska w nocy śpi ładnie. Zasypia koło 21 i budzi się mniej więcej koło 2 na jedzenie i pieluche. Zasypia potem od razu i kolejna pobudka jest po 6 mniej więcej. To jest chyba a zaleta karmienia butla. Mleko jest bardzoej kaloryczne, więc drzemki są dłuższe. Karmimy się mniej więcej co 4 - 4.5 godziny. Do każdej butelki wkraplam SabSimplex (ściągam go z Niemiec) i mamy święty spokój z kolkami.
Staram się go przed każdym karmieniem (prócz w nocy) przystawiać najpierw do piersi, ale coraz gorzej nam idzie. Coś czuje ze do końca lutego wyschne. Pięknie se przystawia, ciągnie i slysze że polyka, ale po 2-3 minutach wpada w histerie bo za wolno mu leci. Zastanawiam się nad laktatorem Medela żeby chociaż odciagac do butelki. Dla Kluski pierś wieczorem służy do spania. Pociumka i zaraz zasypia na cycku.

Po ciąży mam +5kg nadal ale m ie to akurat cieszy. Jedyny minus ciąży na razie to szersze biodra - nie mam ANI JEDNEJ pary dobrych spodni. Nie ma opcji nawet rozporka zapiac. Także czeka mnie zakup kilku par nowych. Tak samo z majtkami. Mam dokładnie 2 pary, które pasują.

Z ciekawości też zacznę zapisywać ile spi Kluska w ciągu dnia. Jego największą aktywność jest zazwyczaj od 16 do 21.

Czasami w ciagu dnia jak Kluska jest aktywna to nie wiem co z nim robić Ma leżaczek z wiszacymi zabawkami, mam książeczkę z obrazkami, leży na brzuszku, noszę go po domu. Nie wiem czy to nie za malo...

Stary 2018-02-08, 09:41   #3989
_toja
Zadomowienie

Ah i póki jeszcze mogę coś napisać jak Malutka śpi to się chwalę Te dwa dni ciągłego cycka, płaczu to naprawdopodobniej był skok jednak. Malutka teraz uśmiecha się częściej, bardziej świadomie- jak się do niej podchodzi. Płakać łzami to już wcześniej płakała ale dodatkowo zaczęła gugać trochę Więc sobie ucinamy pogawędki przy przewijaniu
Stary 2018-02-08, 09:49   #3990
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Ah i póki jeszcze mogę coś napisać jak Malutka śpi to się chwalę Te dwa dni ciągłego cycka, płaczu to naprawdopodobniej był skok jednak. Malutka teraz uśmiecha się częściej, bardziej świadomie- jak się do niej podchodzi. Płakać łzami to już wcześniej płakała ale dodatkowo zaczęła gugać trochę Więc sobie ucinamy pogawędki przy przewijaniu
Ojj te skoki U nas już się kończy na szczęście. A co do umiejętności to u nas na razie świadomy uśmiech do mnie i męża, gurzenie, łzy, trzymanie glowy prawie stabilnie, przekrecanie glowy na prawo i lewo leżąc na brzuszku, banki ze sliny i mleka, odkrywanie dziurek od nosa i wtykanie paluszków

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości