![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki cz.III To już porodówka :)
Marlena234 tez mam takie wrazenie u siebie, ale dzisiaj bylam na kontroli w szpitalu, widzial mnie moj gin, stazysta i jeszcze jeden doktor, ktory tydzien temu zakladal specjalny opatrunek i doszli do wniosku, ze super sie goi i wszystko jest w porzadku, wiec moze tak ma byc?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3962 |
Zadomowienie
|
Używane chusty można kupić na chustowej grupie na fcb Chusty Polska sprzedam kupie czy jakoś tak. I w Lidlu można trafić na tamte chusty z gazetki przecenione na ok 4 dychy.
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki cz.III Prawie Porodówka :)
Jako że zapisuję wszystkie karmienia to skrzętnie policzyłam godziny spania i wychodzi mi 16 h... tylko kiedy to się dzieje i jak, że padam na twarz ze zmęczenia a w domu nic nie zrobione? Sukcesem już nazywam zjedzony na ciepło obiad i wypita gorąca herbata
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś od północy (niestety tak aplikacja zliczya) jest już 10 godzin spania. Próbuję ja obudzic żeby była trochę aktywna w dzień ale na nic moje wysilki. Przewijanie nawet nie działa, nie budzi się. A w nocy boję się ja dotknąć by zobaczyc na pieluche bo od razu ma oczy jak pięć zlotych. Eh, zapowiada sie kolejna nocna impreza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3965 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam takie zgrubienie a szwy mam już zdjęte. Na razie boje się tam zaglądać.
U nas tez suszarka działa cuda. I dziś - odpukac - pierwszy dzień bez kolki. Ciekawe jak noc, poprzednia była fatalna, strasznie bolał ja brzuszek, ciągle płakała a ja razem z nią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Moj dzisiaj calutki dzien przespal, wybudzilam go dopiero o 18, zeby chociaz mial godzibe aktywnosci. Sciagnelam tez aplikacje i z ciekawosci bede liczyc ile spi, ale boje sie dzisiejszej nocki po takim dniu, mimo, ze spi dobrze nocami.
I od trzecg dni zauwazylam, ze jak juz sie naje, wyrzuca cycka i kladzie policzek na nim, przysypia i smieje sie, ubaw po pachy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie chust, wygląda na to, że zakup będzie konieczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Ja chustę kupiłam na grupie sprzedażowej na fb.
Nasza mała potrafiła do ok 3 tygodnia życia przespać pół dnia i cała noc, teraz ma dłuższe okresy czuwania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3969 |
Zadomowienie
|
Muszę w takim razie uruchomić apke i zobaczę ile mała przesypia, ale dzisiaj dzień kiepski jeżeli chodzi o spanie bo średnio jej to wychodziło. Co np usunęła to starsza ja krzykami budziła i tak w kółko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3970 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny u mnie też różnie z nocka mi. W dzień śpi natomiast pięknie. Dziś była położna. Mały przybrał ładnie na wadze. Życzę wam dobrych nocek i dni😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
Moje wysilki z wczoraj nie poszly na marne. Spalysmy od 21 do 6:30 z dwoma przwrwami na pieluszke i jedzenie,po których zasypiala od razu
![]() Fiolek mam nadzieje ze Filip Ci nie urzadzal imprez w nocy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny może byśmy się przeniosły na odchowalnie? Któraś chętna żeby założyć wątek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ogólnie spokojnie choć mamy generalny remont nad nami i jak wierca to Bąbel niestety ano nie pospi ani nie polezy... Wtedy najlepiej u mamy na rękach, śpi lub cycoli... Ale ogólnie dajemy radę. W nocy jest całkiem dobrze ale wieczorem już drugi raz miałam problem z uspaniem go... Chyba muszę przesunąć godzinę na później albo powalczyć aby nie spał z godzinkę, półtorej wcześniej aby łatwiej zasnął. Ktoś pytał co mąż wymyślił na uspokojenie, ogólnie nic odkrywczego ale ja wtedy nie miałam pomysłu co jest a mąż sprawdził pieluche (która zmieniłam pół godziny wcześniej) i się okazało że o to chodziło. Ogółnie mąż jest dla mnie dużym wsparciem i się zastanawiam czy go puścić bo chce na trzy dni wyjechać... Na jeden dzień bym ryzykowalam ale od razu na trzy dni i noce... Nie wiem... On też się zastanawia czy nas samych zostawić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3974 |
Wtajemniczenie
|
Ale wczoraj był dzień przytulaka! Albo na rękach, albo ryk. I zero snu. Zasnął tylko raz na pół godziny. W końcu padł chyba o 23:00 i spał do 4:40
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3975 | |
Zakorzenienie
|
Styczniówki cz.III Prawie Porodówka :)
Cytat:
Nocka byla fantastyczna! Spal od 20:30 do 7 rano. Tylko trzy pobudki po 15 min na zmiane pieluchy i karmienie. Pewnie spalby dalej gdyby o tej 7mej nie obudzila Go kupa. U Was tez widze calkiem niezle ![]() Bylam wczoraj w szpitalu na kolejnej kontroli i w koncu po 18 dniach od porodu uslyszalam, ze jest dobrze. Jeszcze tylko zebym uslyszala pozytywne wiadomosci odnosnie wynikow z fenylo i odetchne. Edit. Co do otwarcia nowego watku moge byc chetna, tylko nie robilam tego wieki i nie wiem co mam zrobic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez fiolek7317 Czas edycji: 2018-02-08 o 07:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
Fiolek no to świetnie
![]() Z aplikacji wynika ze w poprzedniej dobie moj maluch spał 14 godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
U nas też nocka udana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
Z roznymi szumami polecam aplikacje Baby Sleep Sounds, u nas odkurzacz jest hitem i dla swietego spokoju po kazdym karmieniu w nocy nastawiam aplikacje na 15 min.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3979 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz trzeba zebrać do kupy wszystkie dane maluszków tylko nie wiem czy w wiadomości prywatnej wysyłać czy na wątku tak jak pisała literape wypisac Cytat:
![]() sweetchoco co tam u was slychac ? Zaginęłas nam gdzieś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, u nas też nocka była bardzo dobra, jedynie z dwoma pobudkami na jedzonko i raz na zmianę pieluszki
![]() W weekend wybieramy się do moich rodziców, i będzie to pierwszy nasz dłuższy wyjazd, bo aż na 4 dni. Zastanawiam się ile mam wziąć ze sobą walizek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cooos_ik pączusie <3 jest cel na spacer! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładna zima dziś u nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() fiolek to dawaj nowy wątek na odchowalni, założysz i potem zawsze można edytować ładnie pierwszy post itd. ![]() ![]() Flexi to będzie wyprawa! ![]() emeczka w szpitalu położna mówiła, żeby nie wybudzać. Wybudza się wcześniaki i ew. noworodki, które spadają na wadze. ![]() Kimitri a może dasz radę? Uwierz w swoje siły ![]() Nas z mężem coś gardło boli, mam nadzieję, że maluszka nie. Zrobiła nam się przepuklina pępkowa od tego napinania brzuszka ![]() Dziewczyny życzę tłustego Tłustego Czwartku! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3986 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Widze ze nocki piekne byly 😊 i oby czesciej takie. Wyprawy z maluchami sa niezle 😊 ja sie ciesze ze mamy 2 samochody. Bo w swoim czuje sie jak w puszce. Nie dość ze maly to i musial pomieścić 2 foteliki 😀 Tak z ciekawości, jakie macie te szumisie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
Zori my mamy króliczka alilo, to taka grzechotka i gryzak w jednym. Jak sie potrzasnie nim to odtwarza rozne dzwieki, zwierzeta i inne, ale ma też bajki, kokysanki i bialy szum. Jednak na małą jego szum nie działa. Nie to co suszara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3988 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Odkąd wróciłam do Piotrkowa to jestem codziennie sama z małym od 6:30 rano do 17. Mąż na razie nie ma urlopu ojcowskiego. Nawet nie wiem czy chce żeby brał, bo radzę sobie bez niego. Wystarczy mi że jest wieczorem, bo na spokojnie mogę iść się wykąpać i ogarnąć siebie. Kluska Śląska w nocy śpi ładnie. Zasypia koło 21 i budzi się mniej więcej koło 2 na jedzenie i pieluche. Zasypia potem od razu i kolejna pobudka jest po 6 mniej więcej. To jest chyba a zaleta karmienia butla. Mleko jest bardzoej kaloryczne, więc drzemki są dłuższe. Karmimy się mniej więcej co 4 - 4.5 godziny. Do każdej butelki wkraplam SabSimplex (ściągam go z Niemiec) i mamy święty spokój z kolkami. Staram się go przed każdym karmieniem (prócz w nocy) przystawiać najpierw do piersi, ale coraz gorzej nam idzie. Coś czuje ze do końca lutego wyschne. Pięknie se przystawia, ciągnie i slysze że polyka, ale po 2-3 minutach wpada w histerie bo za wolno mu leci. Zastanawiam się nad laktatorem Medela żeby chociaż odciagac do butelki. Dla Kluski pierś wieczorem służy do spania. Pociumka i zaraz zasypia na cycku. Po ciąży mam +5kg nadal ale m ie to akurat cieszy. Jedyny minus ciąży na razie to szersze biodra - nie mam ANI JEDNEJ pary dobrych spodni. Nie ma opcji nawet rozporka zapiac. Także czeka mnie zakup kilku par nowych. Tak samo z majtkami. Mam dokładnie 2 pary, które pasują. Z ciekawości też zacznę zapisywać ile spi Kluska w ciągu dnia. Jego największą aktywność jest zazwyczaj od 16 do 21. Czasami w ciagu dnia jak Kluska jest aktywna to nie wiem co z nim robić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
Ah i póki jeszcze mogę coś napisać jak Malutka śpi to się chwalę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.