|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniówki cz.III To już porodówka :)
U nas dziś noc fatalna, Mała prawie wcale nie spala
Te kolki i ją i nas wykonczą Byliśmy dziś na konsultacji - napisałam wam w klubie. |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
u nas też nocka w miarę, ale od 5 jest impreza. Budzą się na zmianę i piszczą mąż mi rano przysłał zdjęcie z pracy z pączkami, a mi się wyć chciało, bo nawet śniadania nie miałam jak zjeść na szczęście wbiłam się w końcu w okienko międzypłaczowe. Zaraz pakuję chłopaków do wózka i idziemy na spacer do prababci. Na spokojnie zrobię sobie zakupy, a babcia będzie się cieszyć. W ogóle mam problem, bo nie do wszystkich sklepów zmieszczę się z wózkiem i potrzebuję kogoś żeby poczekał z chłopakami pod sklepem![]() Co do szumów, suszarkę włączam przy przewijaniu, bo chłopaki nie lubią się przebierać i bez szumu jest płacz. Przy okazji kładę ich na brzuszek i suszę pupy jak nie mogą zasnąć to włączam na starej komórce różne dźwięki z youtube. Nasze ulubione to dźwięki lasu i padający deszcz ![]() Mam do Was pytanie. Twixom wieczorem i w nocy zatyka się nosek i się stresuję, że to katar, a w dzień nic. Macie taki problem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my w karuzeli mamy szum fal i świerszcze do tego czasem działa. jest też szu fal ze śpiewem kosa, ale to akurat go rozbudzaz tym wózkiem to nie zazdroszczę, jak tu samemu wybrać się na zakupy z wózeczkiem... |
|
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki cz.III Prawie Porodówka :)
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniliśmy do Instytutu i wyniki sa prawidlowe! Jejku jaki kamien z serca!
Karmie Bejbitka, zrobie sobie kawe, zjem paczka i zasiade do laptopa, sprobuje zalozyc nowy watek jak sie uda to napisze, abyscie w postach wypisywaly info o porodzie.Ja swojemu wkrapiam sol fizologiczna do noska przed i po uzyciu Katarka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
Ja z noskiem nic nie robię, ale mamy nawilżacz i całej naszej trójce lepiej się śpi i oddycha po jego użyciu zdecydowanie. A bez to też jest taki nosek charczący właśnie.
Tak z ciekawości to miałyście już jakieś niezgodności z mamą/teściową odnośnie zajmowanie się dziećmi? Bo u mnie teściowa słucha co mówię i nic nie narzuca, a mama najpierw chciała mi wcisnąć dietę, a teraz cały czas namawia mnie na smoczka. Na zasadzie nawet "Babcia da jej smoka, to nie będzie płakać". Powiedziałam już, że sobie nie życzę i mam nadzieję, że nie wyskoczy z niczym takim, żeby sama dawać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Fiołek, super, że wszystko ok
![]() Też nawilżam noski chłopakom, z tym, że wodą morską. Co noc przeżywam stres, że mają katar, ale na szczęście nie. Teraz wszyscy wkoło chorzy, oszaleć idzie. Już chyba mogę odetchnąć z ulgą. Minęło 48 godzin od szczepienia i wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Flexi, ja jedynie z moją mama miałam spięcie o to że jest przeziębiona i nie raczyla poinformować przed odwiedzinami. Poza tym denerwuje mnie ze tak się interesuje i o wszystko dopytuje codziennie przez telefon. Teściowa nie wtraca się nic a nic.
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Watek utworzylam czekam na potwierdzenie, prosze Was o informacje, podaje wzor:
fiolek7317, 28 lat, pierwsza ciaza, chlopiec, TP 15.01.2018 SN 20.01.2018 Jakies specjalne zyczeni dotyczace pierwszego postu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
To jedziemy z tematem
![]() Cooos_ik, 28 lat, druga ciaza, dziewczynka, TP 09.01.2018 SN 10.01.2018 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4003 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie problem z tymi sklepami. Zostają chyba tylko te z większą przestrzenią między regałami. Ja wkraplam sól fizjologiczna do noska i pomaga (choć Dzieć nie zawsze jest zachwycony). Cytat:
Wspaniałe wieści! ![]() Cytat:
U nas też przepuklina, przez slabe mięśnie brzucha. Ma to po mamie i po jej mamie raka rodzinna tradycja Dzięki za radę, faktycznie może go nie wybudzać i dać jemu i sobie spokój ![]() Cytat:
Próbuj z laktatorem. Moja mama przestała mnie karmić po miesiącu, ale udało jej się odciągać do mojego 6 miesiąca życia. Może się uda? ![]() Cytat:
Miałam starcie z mamą, ale na szczęście wystarczy, jak powiem, że chce po swojemu i poproszę o radę jak będę potrzebować. Ale czasem coś tam powie, że ona by inaczej postępowała. Chyba metoda zdartej płyty jest dobra. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetnie moja Mała również przespala całą noc... za to ja mam najprawdopodobniej temperaturę... kości mnie łamią głową pulsuje..dreszcze zimno. Jedna z piersi jest zaczerwieniona i gdy dotykam twarda i boli.. czy ja przypadkiem nie nabawilam się zapalenia??? 😭😭😭. Nic mnie nie mobilizuje do karmienia piersią 😭😭😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
28 lat, pierwsza ciąża, dziewczynka, cc 04.01.2018
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
_toja, 29 lat, druga ciaza, dziewczynka, TP 03.01.2018, CC 31.12.2017
Może na pierwszej stronie link do klubu? Będzie może łatwiej przez telefon wejść |
|
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Dobry pomysł z tym klubem
![]() FlexiLyn, 25 lat, pierwsza ciąża, dziewczynka , TP 06.01.2018 - SN 2.01.2018 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj od 22 liczę ile mała sypia i powiem wam, że póki co wychodzi nam 15h więc całkiem to możliwe
chociaż jak ma słabsze dni jak wczoraj na pewno tego snu było mniej, ale nie wierzyłam póki nie zmierzylam i u nas zmiana jakaś bo jak były dwie kupy dziennie tak teraz normalnie co karmienie jest kupaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4009 |
|
Raczkowanie
|
adzia_jadzia, 1 ciąza chłopiec, tp 06-01, cc 16-01
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
amparo27, 30 lat, druga ciąża (Aniołek), chłopcy, TP 22.01.2018 CC 20.12.2017
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Cay, 1 ciąża, dziewczynka, tp 23.01.2018, ur. 22.01.2018 SN
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Majaaaa ile kropelek sab simplex dodajesz do mleka? Przy każdym karmieniu? Mieliście problemy z kolkami czy tak profilaktycznie? Też mam te kropelki ale na razie się wstrzymuje jeszcze
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Samer, 26 lat, 1 ciąża, dziewczynka TP 20.01.2018r. SN 27.01.2018r.
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1213176
Nowy watek na odchowali, pierwszy post zrobie, jak syn mi pozwoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Barb83 druga ciaza, córka 2012, TP 28.01., cc 30.01 syn
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka życzę, bardzo współczuję Majaaaa trzymam kciuki, żeby udało się utrzymać laktację jak najdłużej Widzę, że już jestem w pierwszym poście na odchowalni , jak Ci się chce fiolek to wiek u mnie na 27 możesz zmienić (chociaż został miesiąc do urodzin )---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Marlena jeszcze na tą pierś najlepiej by było zrobić okład z liści kapusty, pewnie o tym już gdzieś czytałaś. Podobno działa. Z kolei jeśli wyczujesz jakieś guzki )zatkany kanalik) to od tej strony dostaw maluszka. Ja musiałam wtedy dostawiać spod pachy i w trakcie karmienia delikatnie masować guzki w stronę sutka. po chwili już była ulga |
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko te kapustę trzeba najpierw porozbijać, nie przykładach jednolitego liścia ![]() Współczuję Marlena ![]() O mnie: Emeczka, 32 lata, 2 ciąża (1.: Aniołek), TP 28.12.2017, syn CC 03.01.2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem nimi zachwycona, i choćbym miała pieszo iść pod Niemiecka granice do najbliższej apteki po nie, to pójdę. Trzeba tyloko uważac zeby używać tych niemieckich. Są jeszcze jakieś Polskie i Czeskie ale jakość 100 razy gorsza. Jednak co Niemieckie to lepsze. O mnie: Majaaaaa, 27 lat, 1 ciąża, TP 04.01.2018, SN 01.01.2018, Kluska Śląska płci męskiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2018-02-09 o 06:53 |
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dziś lepiej wstałam o 5 i głowa nadal bolala aczkolwiek wzięłam paracetanol i trochę lepiej. Pierś nadal czerwona okłady robię i ściągam co najlepsze to z tej chorej wyleci z 10 ml a że zdrowej z 60 ml przy 10 minutowym ściąganiu... 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także mam zapas kilku opakowań w lodowce.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Te kolki i ją i nas wykonczą 

u nas też nocka w miarę, ale od 5 jest impreza. Budzą się na zmianę i piszczą
mąż mi rano przysłał zdjęcie z pracy z pączkami, a mi się wyć chciało, bo nawet śniadania nie miałam jak zjeść
na szczęście wbiłam się w końcu w okienko międzypłaczowe. Zaraz pakuję chłopaków do wózka i idziemy na spacer do prababci. Na spokojnie zrobię sobie zakupy, a babcia będzie się cieszyć. W ogóle mam problem, bo nie do wszystkich sklepów zmieszczę się z wózkiem i potrzebuję kogoś żeby poczekał z chłopakami pod sklepem
jak nie mogą zasnąć to włączam na starej komórce różne dźwięki z youtube. Nasze ulubione to dźwięki lasu i padający deszcz 

czasem działa. jest też szu fal ze śpiewem kosa, ale to akurat go rozbudza
U nas już się kończy na szczęście. A co do umiejętności to u nas na razie świadomy uśmiech do mnie i męża, gurzenie, łzy, trzymanie glowy prawie stabilnie, przekrecanie glowy na prawo i lewo leżąc na brzuszku, banki ze sliny i mleka, odkrywanie dziurek od nosa i wtykanie paluszków
mąż i żona
jak sie uda to napisze, abyscie w postach wypisywaly info o porodzie.

Ma leżaczek z wiszacymi zabawkami, mam książeczkę z obrazkami, leży na brzuszku, noszę go po domu. Nie wiem czy to nie za malo...