|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
u mnie zima na całego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Zjadłam już dwa pączki, a jeszcze 12 nie ma ![]() Ja też mam od czasu do czasu taki bardziej twardy brzuch, ale nie boli mnie. Czasem coś uszczypnie, czasem coś się przewróci w środku. Może dwa razy miałam taki skurcz, ale szybko minął i pojawiał się, jak długo stałam, sprzątałam itp. Teraz wiem, że nie mogę brać na siebie tyle na raz roboty, albo w międzyczasie robić sobie przerwy ![]() Ja pytałam się gin o obciążenie glukozy, kolejne toxo, to powiedziała, że ten pakiet zleci mi na kolejnej wizycie, jak będę w 21 tygodniu.
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Rozeznanie
|
Uklad krzepniecia z powodu zatorowosci plucnej w pologu po drugim porodzie. A dieta z powodu 100 kg wagi. Mowi ze jak jeszcze schudne to lepiej i dla mnie i dla dziecka. Ale i tak mnie pochwalil ze juz 7 kg schudlam.
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny gondola 82cm to chyba dobra długość? jest raczej wąska (34cm). Tak najlepiej do min 7miesiąca chciałabym malucha w niej wozić
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam mutsy 4 rider i syn przestal.korzystac z gondoli jak.mial 5,5 miesiąca
|
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czym wypełniasz? Też może bym sobie jakąś uszyła ale nie wiem co jest dobre do wypełnienia a nie chciałabym, żeby za chwile się płaskacz zrobił 😊 |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ale uszylam to i chlopca sie podobalo i humor od razu lepszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ten dyskomfort to nie przypadkiem od żołądka? Bo ta gula w gardle to wygląda mi na efekt nie trzymania tego górnego zwieracza, czy jak on się tam nazywa, tego, który niestety zaczyna przepuszczać soki i treść żołądkową do wyższych partii układu trawiennego, zamiast pozostać tam, gdzie jego miejsce. A twardnienie całego brzucha to może jelita?? Też by pasowało. ... Patrycja, ale śliczna zazdroszczę ludziom, którzy mają takie zdolności do robótek ręcznych
|
||
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym z tą gondola odpuściła Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-08 o 12:15 |
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co za gości masz? Imprezka jakaś dziś? Cytat:
|
||
|
|
|
#3436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
będę musiała się rozejrzeć za czymś. Tylko najpierw maszynę od mamy przywiesc - czyli siłacza zwerbować 😊
|
||
|
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może od wysiłku - u mnie tak się czasem zdarza, zwłaszcza po szybkim marszu albo jak zrobię przechył do przodu, żeby po coś sięgnąć :P Ostatnio też mi zgaga odpuściła, a na jej miejsce ta gula.... Jakby wszystko, to co zjadłam stało w gardle i nie przesuwało się w dół. Ble. Impreza nie, wizytacja Teściów - wizja lokalna, ocena samopoczucia wnucząt czterołapnych i jednego dwunożnego jeszcze w brzuchu :P |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Witam się w ten piękny zimowy, wcale tak mroźny dzień, ale widzę, że nie znajdę tutaj miłośniczki zimy.
![]() Gratuluję udanych wizyt wszystkim Mamusiom i dziękuję Wam serdecznie za tak liczne i piękne gratulacje! Jesteście pszeKochane Regularkate, trzymaj się mocno, nie daj się tym przeciwnościom losu, jak któraś tutaj napisała "po burzy zawsze wychodzi słońce", będzie dobrze - uwierz w to i nie daj się ciemnym myślom. Ja jestem stanie nieco ogarnąć forum dopiero jak przy laptopie siedzę, a i to słabo mi wychodzi. ![]() Byłam dzisiaj rano w dwóch lumpeksach i w Pepco - bida. Coś tam było, ale i tak pożałowałam np. 4 zł na body. Widziałam taki jeden kombinezon z minky, taaaki śliczny, taki mięciutki i różowiutki z wytłaczanymi gwiazdkami, tylko jest jeden szkopuł.. Jest ponoć na 1 miesiąc, a miesiąc po porodzie będzie jeszcze sierpień i chyba nie ma sensu kupowania takiego, chociaż jutro zapłaciłabym za niego 5 zł. Ale wybieram się jeszcze do tego lumpeksu w sobotę, do kolejnego w poniedziałek (koło mnie) i we wtorek, będę szaleć. Mały edit. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-08 o 14:24 |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć Norka ![]() Ja się urodziłam zimą ale za nia nie przepadam
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, ja w lubelskim mieszkam, a z tego co się zorientowałam, to tutaj ogólnie sporo lumpeksów jest, nie wiem czemu. Zaścianki?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-08 o 13:45 |
|
|
|
|
#3441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Narka Ty już w dwóch lumpeksach byłas a ja jeszcze sie z domu nie wytoczyłam haha ![]() U mnie też dziś fajnie zimowo. Ide dzisiaj na te warsztaty o 16, a teraz zrobiłam żurek i czekam az mi wystygnie zeby zjeść. Od wczoraj o nim myślałam, i musiałam dzis zrobić bo bym nie wytrzymała. Śniadanie zjadłam jak na przykładną matke przystało - Dwa monte i faworki Pączka jeszcze nie zjadłam, a mam zrobione, ale zjem pod wieczór
|
|||
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znaczy nie, ja toleruję tylko te z bitą śmietaną w środku, omnomnomn..Przykładne śniadanie, nie ma do czego się przyczepić. Też zjadłabym Monte, ale głowa ćmi, czuję się dziwnie od rana, obiadu robić mi się nie chce, prania schować mi się nie chce, sprzątać nie chce.. Już mi się za te "nie chce" oberwało od męża wczoraj, bo pofukał trochę. No ale miał rację, żeby głupiego prania nie wstawić, ech.. Nie wiem co ja z tym mam. Daj znać jak po warsztatach!
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem być może, kiedyś dawno temu miałam koleżankę w sh którą mi mówiła że mają zakaz odkładania a i tak pokatnie to robili ja się może wybiorę też ale po 14 jak będę znała płeć :P
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
Norka 93 jak ja Cie rozumiem tamten tydzień tez taki miałam zero energii. W tym zrekompensowalam sie troche 😜Za to dzis ból głowy jednak mnie pokona i nic nie ruszę po pracy. Dobrze, ze juz ostatnia godz i do domu, a juz teraz ogarnęłam większość i mam w miare luz.
|
|
|
|
#3446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam lubię i cenię, wiele perełek tam jest. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę tych lumpów, ja jak wchodzę do mojego najbliższego, to same przebrane rzeczy, i jakoś ja sama nie mam cierpliowści do tego. Cytat:
W niedzielę idę na imprezę i liczę na to, że dzisiaj znajdę jakąś fajną kiecę... Jak nie to idę w jeansach ciążowych i koszuli, bo nic innego "ładniejszego" nie pasuje mi już... Wszystko opina się...
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piąteczka za zimę. ![]() Pyszny żurek gotują u męża w pracy, chociaż dla mnie w żurku mogłyby pływać same jajka. ![]() Z jakiej okazji impreza?
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3450 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
Nie miałam trochę dla Was czasu przez dwa dni więc siadam odpocząć trochę i doczytać, ile zdążę. Mam nadzieję, że same dobre wieści są!Poopowiadałabym Wam trochę co u mnie, ale bym pewnie z godzinę pisała W sumie to nic szczególnego, więc tylko w paru zdaniach - trochę mnie nie było, bo m.in. zagłębiłam się w temat wózków i łóżeczek/dostawek. Myślimy z tż czy jest sens kupować kołyskę/dostawkę, skoro w sumie łóżeczko zmieści się w sypialni, a i tak wcześniej czy później tam stanie, bo chyba Benia przeniesiemy ze spaniem do Lidki dopiero koło roku, jak będzie w miarę przesypiał noce, żeby jej nie budził. Poza tym myślimy trochę nad przemeblowaniem i czy by przy okazji nie zaszaleć i szafy nie wymienić na duuużą 3- lub 4-drzwiową Z wózkami jestem na etapie zmiany zdania co kilka dni Z dobrych wieści to wrócił mi zdecydowanie normalny apetyt, już nie zostawiam połowy porcji na talerzu, już myślę na pewno nie będę martwić się, że waga stoi, raczej trzeba będzie pilnować się w drugą stronę. I nawet słodycze zaczęły mi wchodzić - trzy pączki już dziś zniknęłam ![]() Współczuję tym, co jeszcze wymiotują i mają mdłości. Karolcia, poprawia Ci się coś wreszcie? ![]() Z gorszych wieści to jedynie niepokoi mnie, że Benko ciągle nie rusza się porządnie tak, żebym to czuła bardziej niż delikatniusie bąbelki od czasu do czasu, a już mi 20 tc leci... Już przewertowałam internety oczywiście i wiele kobiet pisze, że w kolejnych ciążach czuły ruchy później, więc nie jest to jakieś niebywałe. Uspokajam się, że miałam usg tydzień temu i wszystko było super, a następne mam za tydzień. W przeciwnym wypadku na pewno już zgłosiłabym się do położnej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O Ty Ty... Pozdrawiam! ![]() Cytat:
Najwyżej jak kiedyś uznamy, że tak nam lepiej/ładniej, to można też do drugiego postu to wrzucić.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-08 o 14:18 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

i zalecil zebym miala troche diety cukrzycowej 

jest raczej wąska (34cm). Tak najlepiej do min 7miesiąca chciałabym malucha w niej wozić

Też takie coś odczuwam.
będę musiała się rozejrzeć za czymś. Tylko najpierw maszynę od mamy przywiesc - czyli siłacza zwerbować 😊

Wiesz, ja w lubelskim mieszkam, a z tego co się zorientowałam, to tutaj ogólnie sporo lumpeksów jest, nie wiem czemu. Zaścianki?
pączki z bitą śmietaną 

więc siadam odpocząć trochę i doczytać, ile zdążę. Mam nadzieję, że same dobre wieści są!

Pozdrawiam!