![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
Dot.: Zwi±zek bez przysz³o¶ci.
Cytat:
Mo¿liwe, ¿e kosztem czasu dla Autorki tego w±tku. Doba siê nie rozci±gnie, a cz³owiek niewyspany skupia siê s³abiej np.na nauce czy w pracy. Kole¶ ma mocno na³adowany terminarz. Na pewno znalaz³by czas na co¶ jeszcze, ale ¿ycie to nie tylko udrêka i wieczne zapier.dala.nie, zwyczajnie moze facet chcieæ pój¶æ spaæ o ludzkiej porze, albo poæwiczyæ/przeczytaæ co¶/ nawet pograæ dla odmó¿dzenia. Wys³ane z mojego SM-J710F przy u¿yciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 283
|
autorko, mo¿esz mieæ wysokie wymagania. ale szukaj sobie ch³opaka, który je spe³nia. bêdziesz tylko bardziej i bardziej sfrustrowana czego on nie ma, gdzie wy nie je¼dzicie, a¿ w koñcu zaczniesz nim gardziæ i nie widzieæ jego ¿adnych dobrych stron. bo czy widzisz jakie¶ jego zalety?
mo¿e poszukaj ch³opaka w¶ród tych, o których mówisz ¿e jest ich w ko³o pe³no - z samochodem, mieszkaniem itd. nikt cie nie zmusza byæ z ch³opakiem który ci nie odpowiada. ci±gniêciem go na si³ê w górê, mimo przeszkód jakie on ma w ¿yciu, sama siê tylko zmêczysz a efektu mo¿esz nie zobaczyæ. na co ci to? chcesz go uratowaæ z jego "ciê¿kiej" wg ciebie sytuacji? wg mnie by³aby¶ du¿o szczê¶liwsza z partnerem, który mia³ podobny start w ¿yciu. po prostu. tak, ¿eby nie musieæ go wyci±gaæ z trudnej od pocz±tku sytuacji, bo przecie¿ ta sytuacja by³a od kiedy siê poznali¶cie, tak? z partnerem o podobnym statusie mog³aby¶ razem pi±æ siê w górê, zwiedzaæ, poznawaæ ¶wiat. nie widzê powodu, dla którego musia³aby¶ umêczaæ siê i wyci±gaæ ch³opaka z trudnej sytuacji, która by³a ju¿ zanim siê poznali¶cie. i wed³ug mnie, gdyby to by³a ogromna mi³o¶æ, znalaz³aby¶ i ty sposób aby wam razem by³o lepiej i ³atwiej finansowo, bo póki co w tej sferze jeste¶cie rozdzielni - on radzi sobie sam, a ty je¼dzisz na wakacje te¿ sama. nie ma takiej wspólnoty finansowej. a mo¿e to jeszcze nie ten etap znajomo¶ci. Edytowane przez niemanicka Czas edycji: 2018-02-05 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 128
|
Cytat:
![]() Gdyby babcia mia³a w±sy. Serio - kole¶ pracuje 10h dziennie i robi studia (!!!). Po cholere mu kurs? I z czego? Po co? Kiedy? Za co? Tak zwyczajnie racjonalnie mi odpowiedz na te pytania, bo nie moge dojsc do zadnych logicznych odpowiedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 38
|
Co to za zwi±zek, ze Ty sama jedziesz na wakacje i jego zostawiasz? mega dziwne i pewnie mu by³o bardzo przykro.
PS. Ech te podwójne standardy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 823
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Ja serio nie rozumiem jak to jest, ¿e jest podobno MNÓSTWO facetów w wieku 24 lat z samochodem, dobrymi zarobkami i mieszkaniem, a autorka musi siê „mêczyæ” z kim¶, kto jej tak bardzo nie odpowiada. Co stoi na przeszkodzie w zwi±zaniu siê z takim? Autorka nie mo¿e takiego „upolowaæ”?
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 715
|
Cytat:
Szczerze, uwa¿am, ¿e studia zaoczne + praca to nie jest "staranie siê". To teraz norma. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Kurcze, ja nie wiem, czemu siê tak dziwicie. Pasowa³oby wam w wieku 24 lat pracowaæ za 1500zl? I to po 10h? Nie szukalybyscie jakiej¶ lepszej pracy? W ogóle ja siê dziwiê, jak on p³aci za te zaoczne studia. Ja w wieku 20 lat zarabialam ok 2300 i ledwo dawa³am radê p³aciæ za zaoczne studia +jeszcze dojazdy. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#158 |
zuy mod
|
Studia nie zwiêkszaj± kwalifikacji. Kwalifikacje zwiêksza jaki¶ weekendowy kurs. Aha. Ty ¿yjesz w alternatywnej rzeczywisto¶ci?
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#159 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 8 729
|
To dlaczego nie zaproponujemy autorce pój¶cia na kursy? Przecie¿ to takie ambitne😁
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Mam na my¶li praktyczna wiedzê, a nie tylko pusta teorie, ktorej na studiach czesto siê uczy, bez praktyki. No chyba, ¿e go¶æ jest na studiach in¿ynierskich, technicznych, mechanicznych, to inna sprawa.
![]() |
#161 |
zuy mod
|
Wiesz, ¿e ró¿nego rodzaju kursy te¿ siê robi tylko dla papieru?
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 219
|
Cytat:
Cytat:
2. Wiesz co to s± studia wy¿sze i czym siê ró¿ni± od zawodówki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#164 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
Cytat:
Co do studiów to ja mia³am æwiczenia w laboratoriach wiec nie taka teoria tylko. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dla mnie tez to nielogiczne. Studia wygladaja lepiej niz kilku miesieczny kursik. Tym bardziej ze czesto takie kursiki sa ma³o wiarygodne i te¿ to tylko teoria czesto. Kazdy moze go zrobic i tez to nie znaczy ¿e jest ekspertem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
No tak, mia³am te¿ ju¿ kredyt hipoteczny.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#166 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 8 729
|
Nie widzê sensu robienia na si³ê jakich¶ kursów podczas studiowania. Dla mnie takie doszkalanie ma sens po studiach ¿eby zdobyæ dodatkowa wiedzê w jakiej¶ dziedzinie przydatne konkretnie w pracy. A latanie na kursy pracuj±c i studiuj±c jednocze¶nie bo panience wydaje siê ¿e ch³opak jest "za ma³o ambitny" to absurd. Niech panienka znajdzie sobie ch³opaka z "dobrego domu" z kas± od tatusia i wtedy pewnie nie bêdzie ju¿ krêciæ noskiem na jego brak ambicji😎
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 72
|
No tutaj to ju¿ odlecia³y¶cie kompletnie. Studia w 90% przypadków dzisiaj nic nie znacz±. Mnóstwo ludzi nawet na kasie w biedronce ma tytu³ magister tyle warte s± dzisiaj oprócz kilku kierunków takich jak prawo, medycyna, ekonomia, i wszystkie in¿ynierskie z bran¿y it, elektroniki i pokrewne. Ca³± resztê absolwentów innych kierunków w wiêkszo¶ci przypadków czeka bezrobocie lub praca niewymagaj±ca studiów.
Zgadzam siê z wypowiedziami Fortuny, przecie¿ ka¿dy kto studiuje zaocznie to pracuje aby te studia jako¶ op³aciæ, jak kto¶ ma bogatych rodziców to w³a¶nie idzie na dziennie. Je¶li jej facet studiuje na beznadziejnym kierunku to po skoñczeniu studiów nic siê u niego nie zmieni je¶li nie zacznie podnosiæ swoich kwalifikacji na w³asn± rêkê. A i kursy nie robi siê dla "papierku" to w³a¶nie studia robi siê dla papierku. Studia to w wiêkszo¶ci teoria a praktyki przez 3 lata jest 1 miesi±c. Natomiast kursy to praktycznie sama praktyka. Kurs na prawo jazdy te¿ robi³y¶cie "dla papierku"? Czy mo¿e jednak nauczy³y¶cie siê je¼dziæ na tym kursie? Jest wiele mo¿liwo¶ci rozwoju mo¿na chodziæ na konferencje, nieszczêsne kursy lub pozyskiwaæ certyfikaty. Tylko trzeba chcieæ i wygospodarowaæ czas. Facet autorki jak dla mnie wcale nie jest zaradny. Zaradny facet to taki, który kombinuje tak aby staæ go by³o na realizacje w³asnych potrzeb i móc siê rozwijaæ. Przecie¿ nie samymi studiami i prac± cz³owiek ¿yje a nawet na g³upi kurs trzeba mieæ kasê. Mo¿e te¿ chcia³by zadbaæ o siebie i pój¶æ na si³ownie ale gdziekolwiek ale ciê¿ko to zrobiæ nie maj±c kasy. Jak facet musi siedzieæ w domu i nawet nie mo¿e wyjdzie na imprezê raz na jaki¶ czas to gdzie tutaj zaradno¶æ? To jest bezradno¶æ, wegetacja. Tak jak powiedzia³a Fortuna mo¿liwo¶ci teraz jest od groma. Z dobrym angielskim(b2) i dobr± znajomo¶ci± komputera i programów typu MS Office mo¿na dostaæ od razu pracê w korpo za dobr± stawkê(mój znajomy na start dosta³ ponad 2500 do rêki na pe³ny etat.) Tak wiêc da siê tylko trzeba chcieæ a samym chodzeniem na studia ciê¿ko nazwaæ zaradno¶ci±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 283
|
Capucin ok, zgadzam siê, jednak nie zapominajmy ¿e on dopiero zaczyna, jest na starcie w doros³o¶æ. O autorce te¿ powiesz ¿e jest niezaradna bo nie pracuje na w³asne potrzeby i kursy? Mamy ca³e ¿ycie na dorabianie siê, po co ten wy¶cig szczurów. A je¶li autorce to nie pasuje to mo¿e powinna spróbowaæ znale¼æ faceta, który jej odpowiada, a nie narzucaæ presjê na ch³opaka, gdy widzi ¿e on nie ma jak zrealizowaæ jej oczekiwañ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Gazela inteligencji
|
Fajnie, ale co z tego, czy jest zaradny, czy nie, skoro autorce po prostu nie pasuje? To nie on pyta siê nas tu o rady, wiec wszelkie pisanie o kursach mo¿ecie sobie o kant tylka rozbiæ i tyle. Autorka chcia³a, ¿eby co¶ zmieni³, ale on nic nie robi, wiec zostaje siê rozstaæ.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 72
|
Cytat:
![]() Poza tym ja chcia³em zwróciæ tylko uwagê na to ¿e jej facet jest faktycznie nie zaradny ale jednocze¶nie ona nie ma obowi±zku fundowaæ jej wycieczki i prezenty i nie ma prawa od niego czegokolwiek wymagaæ sama bêd±c na utrzymaniu rodziców. Jej zachowanie jest definitywnie karygodne ja wzi±³em pod lupê tylko jej ch³opaka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#172 | ||
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Nie widzê sensu w obni¿aniu wymagañ, ani w zmienianiu partnera pod swoj± wizjê. Dlatego moim zdaniem powinni siê rozstaæ. Ewentualnie, skoro ch³opak chce zmieniæ pracê i ni hu hu mu nie wychodzi, autorka mog³aby spi±æ po¶ladki i mu pomóc - mo¿e zmieniæ CV, pomóc mu w szukaniu czego¶ l¿ejszego za podobne/wiêksze pieni±dze. Ale tutaj wchodzimy na grunt tej zaradno¶ci nieszczêsnej, która wed³ug wielu oznacza pe³n± samodzielno¶æ w takich sprawach.
![]() |
![]() |
#173 |
zuy mod
|
Tak, ja kurs na prawo jazdy robilam tylko dla papieru, niczego siê tam nie nauczylam przydatnego. ;-)
Mój te¶æ ostatnio te¿ robi³ jaki¶ kurs tylko po to ¿eby mieæ papier i ¶wiêty spokój. Mój m±¿ na g³upie wózki widlowe zrobi³ jak ju¿ dawno je obslugiwac umial. Robienie kursu dla samego kursu (jaki kurs w ogóle? ) niczego nie daje. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2018-02-08 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 272
|
Cytat:
Jak kto¶ mi chrzani, ¿e do znalezienia dobrej pracy konieczna jest znajomo¶æ przecie¿ do¶æ mocno P£ATNEGO MsOffice to mu siê ¶miejê w twarz. Bo to od razu pokazuje kim taki cz³owiek chce zostaæ. Wszystkich moich znajomych ³±cznie ze mn± nie by³o staæ na windowsa, a kiedy byli¶my ju¿ na studiach to mimo, ¿e by³o MSDNAA to nie wiem czy ktokolwiek bra³ tak s³aby system na swój komputer (na laptopa prawie nikogo nie by³o staæ) czy ¶mieszny pakiet biurowy. Naprawdê, trzeba mieæ ciut wiêksze ambicje ni¿ uzale¿niaæ siê od p³atnego softu. Jest ca³a gama opensource'owego bdb softu, a na komputerze mo¿na mieæ b user-friendly system (i do tego bardzo szybki i bezpieczny) bez wydawania ani grosza. I to legalnie. I na dodatek da siê na takim pracowaæ, a nie tylko graæ w pasjansa. Dodatkowo w dzisiejszych czasach kompletnie niepotrzebne s± jakiekolwiek studia. Wystarczy internet, komputer baaaardzo podstawowa znajomo¶æ angielskiego i samemu mo¿na siê na tyle wykszta³ciæ w pó³ roku (dla niesamowicie zajêtych i leniwych - w rok), aby dostaæ w miarê niez³± pracê za godziwe pieni±dze na start (ok. 3K+ z³). Tylko trzeba chcieæ. Bardzo chcieæ. I wszystko siê da. Ale przygniataj±cej wiêkszo¶ci siê nie chce schyliæ i wzi±æ kasê, która le¿y na ulicy. Edytowane przez clintjones Czas edycji: 2018-02-08 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
zuy mod
|
Ej, a wiecie ¿e ju¿ pomijaj±c fakt, ¿e znajomo¶æ jêzyka na B2 to nie takie hop siup - to korpo nie jest w ka¿dym powiecie?
![]() |
![]() |
#177 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 272
|
Cytat:
A za 3 ko³a to nawet w jakim¶ pokoju na zadupiu Wawy raczej siê utrzymasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 7 488
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
zuy mod
|
Wprowadzamy siê wszyscy do Warszawy i pracujemy w korpo.
Ew. jeszcze mo¿na zostaæ programist±. Ch³opak mo¿e chcieæ pracowaæ na magazynie na razie, bo niekoniecznie chce siê obci±¿aæ praca "W korpo". Dajcie mu zyc, ma 24 lata, sk±d ta presja, ¿e w tym wieku trzeba zarabiaæ ponad ¶rednia krajowa, mieæ auto, mieszkanie? Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#180 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() Ciekawe, kto wtedy wykona pracê w magazynie...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.