Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 13:32   #4861
Natus276
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Jeszcze jest taki aspirator do buzi. Tak wciągasz powietrze przez rurkę i działa tak samo. Jest zabezpieczona końcówka oczywiście żeby smarkow nie wciągnąć 😂
Moja kuzynka własnie taki ma i sobie chwalą. Podobno te zabezpieczenia są ok, choć też mnie to trochę przeraża, ale mniej niż ten do odkurzacza.

No i mnóstwo osób mi mówiło, żeby za wczasu inhalator kupować bo i tak będzie trzeba...

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:34   #4862
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
A w ogóle co do wózków, to spodobał mi się też ten Espiro Next, ale ma jeden poważny minus - bardzo mało modeli fotelików do niego pasuje W sobotę jedziemy na dobieranie fotelika do Akpolu, bo mają jakąś akcję, że przyjadą specjaliści i będą dobierać foteliki i jeżeli okaże się, że Maxi Cosi Cabriofix jednak nie za bardzo pasuje do naszego samochodu, to niestety ten wózek u nas odpada. Szkoda, bo czasem idzie zamówić nowy za mniej niż 2000 zł, a poza mankamentem z fotelikiem wydaje się naprawdę fajny (może teście by mi dołożyli i kupiłabym nowy ). A tak to chyba bardziej będę się skłaniać do Joie Litetrax 4 Air lub Mytrax. Tylko tam trzeba dokupić śpiworek do spacerówki, gondola nie ma wentylacji, no i nie ma żadnej torby, ale to zawsze można dokupić.

Muszę jeszcze obejrzeć BabyDesign, ale Lupo np. ma amortyzowane tylko 2 koła, a wolałabym amortyzację na 4.

Nie wiem kiedy będę te wózki mogła obejrzeć bo przeziębienie nie chce odpuścić. Dziś wieczorem na UP pojadę taka zakatarzona. Nie wiem czy w sobotę nie wyślę TŻ samego na to dobieranie fotelika. Dam mu kartkę z modelami, które najbardziej mnie interesują i niech działa

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ja do kosza Mojżesza muszę jeszcze nowy materac zamówić. Ale to gdzieś w kwietniu lub maju, jak będę już chciała wszystko prać. Oczywiście nie ma w takim rozmiarze jak potrzebuję, więc kupię trochę większy, przytnę i włożę w pokrowiec od starego materaca, żeby to estetycznie wyglądało. W ogóle to piękny ten kosz, stoi w salonie na razie, a ja siedzę na kanapie i go podziwiam
Co tak sama podziwiasz. Fotkę prosimy

Co do wozka ciesze się, że mam za sobą ten temat. Jestem zachwycona pięknością mojego Hollanda a co do funkcjonalności wyjdzie w praniu. Spełniał wszystkie nasze kryteria wiec liczę, ze będzie ok.

Ja wczorsj doszłam do wniosku ze jak wstawiamy do sypialni do łóżeczko co mamy to między naszym łóżkiem a łóżeczkiem będzie tylko 35cm przejścia.
No nie wiem czy będzie to wykonalne :/
Jakbym kupiła łóżeczko 120x60 to byłoby 45cm przejścia. Ale to już dodatkowe koszty zbędne
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:35   #4863
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
goldika wszystko będzie dobrze

Poszalałam na zakupach chociaż nie jakoś bardzo ale jednak nie mogłam się powstrzymać jak widziałam te małe słodkie ubranka w sumie wpadły 4 pajace, 3x body z długim rękawem, pajacyk welurowy(?!) z kapturem na jesień i kombinezon zimowy w Smyku rozmiar 74 za całe 44 zł o taki :
a teraz się zastanawiam czy będzie ok czy może powinnam wziąć 68 ?
Piękny kombinezonik
Musisz sugerować się rozmiarówka smyka. Ja mam na zimę dla Nadii kurteczkę w rozmiarze 74 z c&a (wg sklepu 6-9 miesięcy)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:36   #4864
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle co do wózków, to spodobał mi się też ten Espiro Next, ale ma jeden poważny minus - bardzo mało modeli fotelików do niego pasuje W sobotę jedziemy na dobieranie fotelika do Akpolu, bo mają jakąś akcję, że przyjadą specjaliści i będą dobierać foteliki i jeżeli okaże się, że Maxi Cosi Cabriofix jednak nie za bardzo pasuje do naszego samochodu, to niestety ten wózek u nas odpada. Szkoda, bo czasem idzie zamówić nowy za mniej niż 2000 zł, a poza mankamentem z fotelikiem wydaje się naprawdę fajny (może teście by mi dołożyli i kupiłabym nowy ). A tak to chyba bardziej będę się skłaniać do Joie Litetrax 4 Air lub Mytrax. Tylko tam trzeba dokupić śpiworek do spacerówki, gondola nie ma wentylacji, no i nie ma żadnej torby, ale to zawsze można dokupić.

Muszę jeszcze obejrzeć BabyDesign, ale Lupo np. ma amortyzowane tylko 2 koła, a wolałabym amortyzację na 4.

Nie wiem kiedy będę te wózki mogła obejrzeć bo przeziębienie nie chce odpuścić. Dziś wieczorem na UP pojadę taka zakatarzona. Nie wiem czy w sobotę nie wyślę TŻ samego na to dobieranie fotelika. Dam mu kartkę z modelami, które najbardziej mnie interesują i niech działa

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ja do kosza Mojżesza muszę jeszcze nowy materac zamówić. Ale to gdzieś w kwietniu lub maju, jak będę już chciała wszystko prać. Oczywiście nie ma w takim rozmiarze jak potrzebuję, więc kupię trochę większy, przytnę i włożę w pokrowiec od starego materaca, żeby to estetycznie wyglądało. W ogóle to piękny ten kosz, stoi w salonie na razie, a ja siedzę na kanapie i go podziwiam
Kolejna fanka Espiro! Fajna ta akcja z dobieraniem, też zobaczę czy u mnie będzie coś takiego. No i dziś może trochę się dowiem na tych warsztatach.
Baby Design wszystkie mają amortyzacje tylko na dwa koła?
Przy Joie to gondola Ramble pasuje do Litetrax? Bo myślałam że tylko do mytrax.
Kosz Mojżesza też chyba rozważe. Mała mogłaby w nim spać u nas w sypialni lub na dole w ciągu dnia, bo mieszkanie jest duże i chyba (czyt. Na pewno) będę się bała ją zostawiać samą śpiąca na piętrze.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:38   #4865
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
I taki dostaliśmy, bo szwagier nie potrzebował

Pacia, widziałam te kombinezony - prześliczne! Też brałam rozmiar 74, a nawet zastanawialiśmy się początkowo nad 80tka.

Tak, racja ten kombinezon jest mega słodki na żywo ja nawet dzwoniłam do męża zapytać czy kupować już coś na zimę żeby nie pomyślał, że zwariowałam ale za taką cenę to nie było co się zastanawiać. Chociaż na metce było 70 zł a koniec końców na paragonie 55 zł - 11 zł bo jest to dodatkowe -20% w smyku.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Spokojnie 74. Mniejszego nie ma co ryzykować
Pokaż resztę zakupów!
Dziś wieczorem albo jutro zrobię fotki ciuszków i wrzucę bo jestem u rodziców i zostawiłam zakupy w samochodzie
Stary 2018-02-08, 13:40   #4866
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka własnie taki ma i sobie chwalą. Podobno te zabezpieczenia są ok, choć też mnie to trochę przeraża, ale mniej niż ten do odkurzacza.

No i mnóstwo osób mi mówiło, żeby za wczasu inhalator kupować bo i tak będzie trzeba...
O! No tak! A ja już inhalator mam. Sama się inhalowalam w ubiegłym roku więc teraz się przyda

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

Co do wozka ciesze się, że mam za sobą ten temat. Jestem zachwycona pięknością mojego Hollanda a co do funkcjonalności wyjdzie w praniu. Spełniał wszystkie nasze kryteria wiec liczę, ze będzie ok.

Ja wczorsj doszłam do wniosku ze jak wstawiamy do sypialni do łóżeczko co mamy to między naszym łóżkiem a łóżeczkiem będzie tylko 35cm przejścia.
Jakbym kupiła łóżeczko 120x60 to byłoby 45cm przejścia. Ale to już dodatkowe koszty zbędne
Też chcę Hollanda obejrzeć. Ale chyba jego popularność już trochę spada. Wczoraj zauważyłam że marcowe (chyba) mamusie mają listę wybranych wózków i żadna go nie wybrała. Za to Baby Design kilka

Stary 2018-02-08, 13:46   #4867
Victoria910001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
No właśnie też się teraz zastanawiam. Tak samo dostałam skierowanie z zaleceniem żeby zrobić glukozę na kolejną wizytę, którą mam 1 marca. Będę wtedy w 23 tygodniu więc też trochę wcześnie. Ale chciałabym już mieć to z głowy więc chyba i tak pójdę.

Ja robiłam glukozę w 16 tygodniu ciąży, bo mi źle ta na czczo wyszła. Po 24 tygodniu chyba będę musiała powtórzyć.
Cytat:
Pacia ciesze się, że u Ciebie wszystko ok. I gratuluję córeczki

Dziekuje za kciuki. Zostawili mnie na oddziale polozniczym. Szyjka wygląda ok. Łożysko przodujace czyli zachodzi na szyjke i to może byc przyczyna.
Ale tyle ile po ten nocy ze mnie wylecialo to jeszcze nie widziałam. I jeszcze ginekolog na wzierniku sporo wyciągnął i mi pokazał. Myślałam, że zemdleje.

Kurcze niby tylko czerwona krwią należy się martwić ale ta brązowa tez skądś się musi wziąć. Jeszcze miałam jasne spodnie od pizamy wiec w ogóle wyglądało to strasznie.
Biedna najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. Na pewno wszystko będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Ja powiem tak. Kocham psy i marzyłam żeby moje dzieci od małego wychowywały sie z psem, bo uważam, ze to mega rozwija empatię i miłość do zwierząt i w ogóle dzieciaki maja mnóstwo frajdy z zabawy z psem.

ALE... dość dużo o tym poczytałam, skonsultowałam sie z różnymi ekspertami i niestety nawet psy rasy która jest stworzona do spędzania czasu z dziećmi niekiedy potrafią stracić cierpliwość i rzucić sie na dziecko. Dlatego ja bym nigdy w życiu nie zostawiła małego dziecka sam na sam z psem

Co do Twojej sytuacji to na pewno dobrze by zrobił behawiorysta, ale jeszcze ważniejsze jest wtluczenie do głowy TZ jakie to ważne żeby był konsekwentny. Moze mu pokaz na necie jakieś filmiki jak pies atakuje dziecko?? Do facetów często przemawiają obrazy. A nie wierze żeby psa stawiał ponad swoje własne dziecko.

Ni to największa niewiadoma na wątku w końcu wyjaśniona! Gratulacje teraz juz możesz szaleć po sklepach

Właśnie sie zastanawiałam nad tym leżaczkiem Tiny Love, dlaczego on jest taki drogi jaj moim zdaniem ani ładny nie jest ani nie na jakiś mega rozbudowanych funkcji (typu huśtanie automatyczne) a jednak jest mega polecany i co druga moja znajoma go kupuje...

Ale Ty sie bierna nerwów najesz w tej ciąży Kciuki żeby wszytko było dobrze

Haha. Możecie sie śmiać ale ja tez mam w policzku czy ustach bardziej dokładny czujnik tenperaturowy niz te termometry bezdotykowe Ostatnio na mnie lekarka nakrzyczała jak jej powiedziałam ze tak oceniam temperaturę, ale to naprawdę sie sprawdza

Mój gin mówił, ze lepiej zrobic za wcześnie niz za późno. A u osob z większym ryzykiem do cukrzycy to juz w ogóle powinno sie to robić wcześniej. Z tego co pamietam to pisałaś, ze masz dość wysoka wagę, to tez moze być powód wcześniejszego skierowania na takie badania.
Też nie wiem skąd ta cena. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że chyba jako jedyny na rynku jest rozkładany na płasko, więc dziecko może w nim spokojnie spać podczas drzemki w dzień.
Cytat:
Zamówiłam do odkurzacza Katarek Plus i czyścik do rurki jeszcze kupiłam, bo podobno bez niego trudno się ją czyści.
TŻ właśnie też przeraża odciąganie kataru odkurzaczem i specjalnie dla niego jak będę robić w kwietniu czy maju większe zakupy dla dziecia na Allegro, mam jeszcze dorzucić tradycyjną gruszkę. Niech mu będzie - już lepiej żeby tym próbował niż nie odciągał wcale jak zostanie sam z małym, bo boi się odkurzaczem.
Nasza pediatra jest wielką przeciwniczką aspiratorów do odkurzacza. Uważa, że z tego biorą się przewlekłe katary, bo coś można uszkodzić i dlatego my uzywalismy takiego zwykłego Fridy.
Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Pacia po pierwsze gratulacje! też obstawiałam dziewczynkę

Lady nie zgadzam się co do Triolki i uważam, że wina po stronie TZ, niestety. Sama bym się bała i tyle. Potrzebny behawiorysta Dzieci, które się koło psa kręcą pod żadnym pozorem nie powinny być obwarczane, a co dopiero sytuacja z przetrzymywaniem za obroże...

Annika jakie duże już Twoje dzieciaczki!!!

Bananek oby polska diagnoza była chybiona

Nie wiem między kim a kim była dyskusja o Joie, ale ja się mega napaliłam na ten wózek. Chyba Victoria pisała, że go ma. Zadowolona jesteś? W terenie gdzieś nim byłaś?)

Feliska szalejesz z wózkami jakie Ty masz priorytety?

I leżaczki też mnie interesują przyda się chwila wolnych rąk

Goldika dawaj znać!!! Będzie dobrze

Ja pozdrawiam z Lizbony jeszcze z wyrka dzisiaj spadamy na południe piękna wiosnę mamy. Wczoraj cały dzień kazałam Synciowi się wiercić, żebym nie shizowała, że lot mu się nie podobał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, my mamy Joie mytrax. Spacerówka jest naprawdę super. Łatwo się składa, wygodnie prowadzi, ma dużą budkę z wywietrznikami. Nadaje się prawie na każdy teren. Daje radę w lesie, po żwirku, nierównościach, nawet na plaży (choć tu czasem się zaryje).

Victoria910001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:48   #4868
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
goldika wszystko będzie dobrze

Poszalałam na zakupach chociaż nie jakoś bardzo ale jednak nie mogłam się powstrzymać jak widziałam te małe słodkie ubranka w sumie wpadły 4 pajace, 3x body z długim rękawem, pajacyk welurowy(?!) z kapturem na jesień i kombinezon zimowy w Smyku rozmiar 74 za całe 44 zł o taki :
a teraz się zastanawiam czy będzie ok czy może powinnam wziąć 68 ?
Ja chciałam brać 68, ale raz że starsza córka była drobiazgiem, dwa - ten który chciałam wziąć, podobno wypada większy.
Choć też mocno wahałam się między 68 a 74.

Cytat:
Zamówiłam do odkurzacza Katarek Plus i czyścik do rurki jeszcze kupiłam, bo podobno bez niego trudno się ją czyści.
TŻ właśnie też przeraża odciąganie kataru odkurzaczem i specjalnie dla niego jak będę robić w kwietniu czy maju większe zakupy dla dziecia na Allegro, mam jeszcze dorzucić tradycyjną gruszkę. Niech mu będzie - już lepiej żeby tym próbował niż nie odciągał wcale jak zostanie sam z małym, bo boi się odkurzaczem.
Ja Katarek używam dopiero od ok. roku i przy ostatnich przeziębieniach córka dużo więcej wydmuchuje sama niż ten katarek wyciąga Może przy niedmuchających dzieciach zdaje egzamin.
Od małego używaliśmy Fridy, była ok, ale był przy niej niestety płacz, więc kółko się zamykało...
Gruszka jest mega niehigieniczna

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:48   #4869
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Victoria910001 Pokaż wiadomość
Tak, my mamy Joie mytrax. Spacerówka jest naprawdę super. Łatwo się składa, wygodnie prowadzi, ma dużą budkę z wywietrznikami. Nadaje się prawie na każdy teren. Daje radę w lesie, po żwirku, nierównościach, nawet na plaży (choć tu czasem się zaryje).

A gondoli też używałaś? Jak z tą wentylacja?

Stary 2018-02-08, 13:50   #4870
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mialak taki i byl spoko wyciagal gluty i niema opcji ze cos niepozadanego trafi do naszej buzi

Stary 2018-02-08, 13:54   #4871
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to wogole mam gilofobie.
Nic mnie nie obrzydza tak jak gluty, mogę sprzątać wymiociny,kupy nie rusza mnie to. Ale jak przychodzi do glutow.....
Zapowiedziałam TŻ,że ja gilów nie tykam

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:55   #4872
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam glukozę w 16 tygodniu ciąży, bo mi źle ta na czczo wyszła. Po 24 tygodniu chyba będę musiała powtórzyć.
Właśnie mam tę samą sytuację i zastanawiam się, czy będę musiała powtarzać

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-02-08, 14:01   #4873
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Też planuję kupić inhalator w miarę szybko. nie wiem czy przed porodem wyrobię z kasą, ale najwyżej kupię niedługo po.

Cytat:

Zaraz zrobię fotkę.

No u mnie w sypialni z miejscem jest masakra. Mamy łóżko na środku i nie dosuniemy w żadną stronę, bo albo zastawimy szafę, albo drzwi na balkon Dlatego kupiłam kosz Mojżesza, dosuniemy trochę łóżko w kierunku balkonu i kosz wstawimy między łóżkiem a szafą, ale dostęp do szafy będzie już w niektórych miejscach utrudniony.

Cytat:
Kolejna fanka Espiro! Fajna ta akcja z dobieraniem, też zobaczę czy u mnie będzie coś takiego. No i dziś może trochę się dowiem na tych warsztatach.
Baby Design wszystkie mają amortyzacje tylko na dwa koła?
Przy Joie to gondola Ramble pasuje do Litetrax? Bo myślałam że tylko do mytrax.
Kosz Mojżesza też chyba rozważe. Mała mogłaby w nim spać u nas w sypialni lub na dole w ciągu dnia, bo mieszkanie jest duże i chyba (czyt. Na pewno) będę się bała ją zostawiać samą śpiąca na piętrze.
niestety w Trójmieście ta akcja z fotelikami była pod koniec stycznia

Gondola Ramble pasuje też do Litetrax.

Myślę, że kosz to dobry pomysł, bo jak masz składany stojak, to łatwo można go przenosić, nawet zabrać na wyjazd. Tym się kierowałam wybierając to rozwiązanie, no i brakiem miejsca w sypialni A dorwałam za 200 zł mało używany - pierwszej właścicielce w ogóle się nie sprawdził, dziecko nie chciało w nim spać, a u drugiej właścicielki dziecko urodziło się tak długie (60 cm), że mieściło się w nim tylko 3 miesiące. A biorąc pod uwagę, że starcza na max pół roku, zwykle ok. 4 miesiące, a nówka kosztuje ze stojakiem 600-700 zł, to moim zdaniem lepiej szukać używanego i dokupić nowy materac.

Cytat:
Ja robiłam glukozę w 16 tygodniu ciąży, bo mi źle ta na czczo wyszła. Po 24 tygodniu chyba będę musiała powtórzyć.Biedna najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. Na pewno wszystko będzie dobrze!Też nie wiem skąd ta cena. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że chyba jako jedyny na rynku jest rozkładany na płasko, więc dziecko może w nim spokojnie spać podczas drzemki w dzień.Nasza pediatra jest wielką przeciwniczką aspiratorów do odkurzacza. Uważa, że z tego biorą się przewlekłe katary, bo coś można uszkodzić i dlatego my uzywalismy takiego zwykłego Fridy.Tak, my mamy Joie mytrax. Spacerówka jest naprawdę super. Łatwo się składa, wygodnie prowadzi, ma dużą budkę z wywietrznikami. Nadaje się prawie na każdy teren. Daje radę w lesie, po żwirku, nierównościach, nawet na plaży (choć tu czasem się zaryje).

To może kupię jeszcze Fridę na wszelki wypadek, zamiast tej gruszki dla TŻ Zastanowiłaś mnie, bo sporo osób naprawdę polecało aspiratory do odkurzacza.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:08   #4874
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Wszystkie opcje wyciągania gili sa dosc straszne. Odkurzaczem balabym sie, ze dziecku mozg wciagne, tym do ust trochę strach ze zjesz gluta, gruszka jest koszmarnie niehigieniczna trzeba bedzie cos wymyślić, albo po prostu wyluzowac i wciagac czymkolwiek

Tak na prawdę to jedyna opcja to odkurzacz reszta nie działa. Odkurzacz nie ciągnie tak mocno. TŻ testował i powiedział, że nawet przy największych obrotach to jest słabe i nie boli najwyżej łaskocze. Największy minus to hałas, którego dzieci się boją.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:13   #4875
Natus276
Zakorzenienie

Mi by się nie chciało odkurzacza wyciągać, żeby małemu gile wyssać przede wszystkim

Rozmawiałam z szefową ws tego mojego kolegi, który odchodzi i mówiła, że ma świadomość, że niewiele czasu zostało bo pewnie za niedługo przestanę pracować to jej powiedziałam, że mam wizytę w czwartek i bardzo możliwe, że skończy się to L4 więc poniekąd ją uprzedziłam od razu mi lżej, choć obiecałam jej, że będę pod telefonem jakby coś, żeby jeszcze pomóc...

Zjadłam tylko 2 pączki, a czuję się mega pełna... Stasiek chyba jednak nie lubi aż tak

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 14:13   #4876
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Tak na prawdę to jedyna opcja to odkurzacz reszta nie działa. Odkurzacz nie ciągnie tak mocno. TŻ testował i powiedział, że nawet przy największych obrotach to jest słabe i nie boli najwyżej łaskocze. Największy minus to hałas, którego dzieci się boją.
No właśnie minusem jest ten hałas - dziecko może się wystraszyć, a też my mieszkamy w bloku i może być lipa z korzystaniem z tego w nocy, czy w podróży, dlatego i tak planowałam 2 urządzenia do odciągania kataru. Czytałam, że użytkownicy Fridy stwierdzili, że mimo osłony łapią jednak infekcje odciągając katar ustami. Czyli tak jak z termometrem, wózkiem i wszystkim innym, nie ma rozwiązania idealnego.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2018-02-08, 14:15   #4877
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Też planuję kupić inhalator w miarę szybko. nie wiem czy przed porodem wyrobię z kasą, ale najwyżej kupię niedługo po.

Zaraz zrobię fotkę.

No u mnie w sypialni z miejscem jest masakra. Mamy łóżko na środku i nie dosuniemy w żadną stronę, bo albo zastawimy szafę, albo drzwi na balkon Dlatego kupiłam kosz Mojżesza, dosuniemy trochę łóżko w kierunku balkonu i kosz wstawimy między łóżkiem a szafą, ale dostęp do szafy będzie już w niektórych miejscach utrudniony.

niestety w Trójmieście ta akcja z fotelikami była pod koniec stycznia

Gondola Ramble pasuje też do Litetrax.

Myślę, że kosz to dobry pomysł, bo jak masz składany stojak, to łatwo można go przenosić, nawet zabrać na wyjazd. Tym się kierowałam wybierając to rozwiązanie, no i brakiem miejsca w sypialni A dorwałam za 200 zł mało używany - pierwszej właścicielce w ogóle się nie sprawdził, dziecko nie chciało w nim spać, a u drugiej właścicielki dziecko urodziło się tak długie (60 cm), że mieściło się w nim tylko 3 miesiące. A biorąc pod uwagę, że starcza na max pół roku, zwykle ok. 4 miesiące, a nówka kosztuje ze stojakiem 600-700 zł, to moim zdaniem lepiej szukać używanego i dokupić nowy materac.

To może kupię jeszcze Fridę na wszelki wypadek, zamiast tej gruszki dla TŻ Zastanowiłaś mnie, bo sporo osób naprawdę polecało aspiratory do odkurzacza.
O to szkoda że ta akcja już była. Dziś bezpieczny maluch tak czy siak u mnie w Gd.

To fajnie że ta Gondola pasuje też do litetrax, ale ten brak wentylacji mnie martwi jednak.

Co do Espiro to mi zaświeciło i sprawdziłam, na bobowozki proponują aż 11 fotelikow do Next w tym wszystkie najbardziej popularne maxi cosi, cybex, kiddy, besafe pewnie z adapterem ale to koszt 50 zł.

Przejmujesz mnie coraz bardziej do tego kosza. Chyba poszukam też używanego. Jak tz będzie marudził to wyślę go do Ciebie i powiem że to Twoja wina 😝

Stary 2018-02-08, 14:16   #4878
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by się nie chciało odkurzacza wyciągać, żeby małemu gile wyssać przede wszystkim

Rozmawiałam z szefową ws tego mojego kolegi, który odchodzi i mówiła, że ma świadomość, że niewiele czasu zostało bo pewnie za niedługo przestanę pracować to jej powiedziałam, że mam wizytę w czwartek i bardzo możliwe, że skończy się to L4 więc poniekąd ją uprzedziłam od razu mi lżej, choć obiecałam jej, że będę pod telefonem jakby coś, żeby jeszcze pomóc...

Zjadłam tylko 2 pączki, a czuję się mega pełna... Stasiek chyba jednak nie lubi aż tak
Natus priv

Stary 2018-02-08, 14:18   #4879
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie minusem jest ten hałas - dziecko może się wystraszyć, a też my mieszkamy w bloku i może być lipa z korzystaniem z tego w nocy, czy w podróży, dlatego i tak planowałam 2 urządzenia do odciągania kataru. Czytałam, że użytkownicy Fridy stwierdzili, że mimo osłony łapią jednak infekcje odciągając katar ustami. Czyli tak jak z termometrem, wózkiem i wszystkim innym, nie ma rozwiązania idealnego.
No co Wy?! Małe dzieci lubią szum odkurzacza i często zasypiają przy tym. Nawet na aplikacje które ten dźwięk naśladują

Stary 2018-02-08, 14:22   #4880
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
O to to!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-02-08, 14:25   #4881
triolka
Zadomowienie

Właśnie zrobiłam zamówienie na materacyk i podgrzewacz do butelek...300 zł poszło się bujać😂

Stary 2018-02-08, 14:30   #4882
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:

A jakie foteliki nie pasuja o Espiro? Ja sie ostatnio w sklepie dowiedziałam, ze Kiddy ma te same lacza co Cybex, wiec moj plan fotelikowy jest uratowany Chcemy wziac raczej Kiddy Evoluna ewentualnie Cybex Cloud Q.

Co ciekawe do wozka Cybex i tak musze miec adaptery do fotelika Cybex

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:37   #4883
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam zamówienie na materacyk i podgrzewacz do butelek...300 zł poszło się bujać😂

Gdzie zamawialas i jakie. Ja juz sie rozgladam ale takie zakupy planuje najwczesniej koncem kwietnia.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Nasmazylam paczkow i teraz mi smierdzi w calym domu.

019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:41   #4884
misiol
Zadomowienie

Triolka, uważam że slusznie się martwisz. Pies nie może czuć się najważniejszy w całym domu, wchodzić gdzie chce i kiedy chce... Szukajcie behawiorysty, jak dziewczyny pisały. Jest jeszcze sporo czasu. Najważniejsze to przekonać Tż, że to teraz jest problem i że można tę sytuację poprawić.

Goldika, uff że dobrze. Niech Cię poobserwują.

Pacia, gratulacje! Emilka pięknie

Edyta, u nas to samo. Podobno lepiej jest się zwolnić i zatrudnić raz jeszcze

Frida nam się sprawdziła. Nigdy nie wyciągnęłam na raz tyle gilów, żeby zapelnily cały odciągacz i jeszcze rurkę, która jest dość długa, po drodze mamy też filtr z gąbeczki. Nasza córka na szczęście szybko nauczyła się dmuchać nosek, bo nie lubila odciągania. Jak już była troszkę starsza, to niestety siłą musiałam ją trzymać

Teraz mała jest chora, mega gil i kaszel. I inhalacje w takiej sytuacji są super. Lekarz powiedział, że jak temperatura będzie się 3 dni utrzymywać, to wykupić antybiotyk. Mnie też coś bierze, ale dzielnie walczę, czym mogę.

Zbieram się na wizytę
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:43   #4885
ladyroses
Zakorzenienie

Powodzenia Misiol

Stary 2018-02-08, 14:45   #4886
triolka
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8121197 1]Gdzie zamawialas i jakie. Ja juz sie rozgladam ale takie zakupy planuje najwczesniej koncem kwietnia.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Materac firmy havea i zamawiałam na ceneo tam gdZie najtaniej czyli na kraina materacy.
A podgrzewacz firmy hi- tech na emag.pl
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8121197 1]Gdzie zamawialas i jakie. Ja juz sie rozgladam ale takie zakupy planuje najwczesniej koncem kwietnia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
Triolka, uważam że slusznie się martwisz. Pies nie może czuć się najważniejszy w całym domu, wchodzić gdzie chce i kiedy chce... Szukajcie behawiorysty, jak dziewczyny pisały. Jest jeszcze sporo czasu. Najważniejsze to przekonać Tż, że to teraz jest problem i że można tę sytuację poprawić.

Goldika, uff że dobrze. Niech Cię poobserwują.

Pacia, gratulacje! Emilka pięknie

Edyta, u nas to samo. Podobno lepiej jest się zwolnić i zatrudnić raz jeszcze

Frida nam się sprawdziła. Nigdy nie wyciągnęłam na raz tyle gilów, żeby zapelnily cały odciągacz i jeszcze rurkę, która jest dość długa, po drodze mamy też filtr z gąbeczki. Nasza córka na szczęście szybko nauczyła się dmuchać nosek, bo nie lubila odciągania. Jak już była troszkę starsza, to niestety siłą musiałam ją trzymać

Teraz mała jest chora, mega gil i kaszel. I inhalacje w takiej sytuacji są super. Lekarz powiedział, że jak temperatura będzie się 3 dni utrzymywać, to wykupić antybiotyk. Mnie też coś bierze, ale dzielnie walczę, czym mogę.

Zbieram się na wizytę
Dziś ustaliliśmy że w przyszłym tyg dzwonimy załatwić behawioryste. Tz przyznał że rozpuścił psa więc teraz musi działać. Mam nadzieję że dostaniemy plan konkretny i coś się uda...

Stary 2018-02-08, 14:56   #4887
ladyroses
Zakorzenienie

Jak chcecie żeby coś wkleić do pierwszego postu nowej cześci/coś wprowadzić/cokolwiek innego to piszcie.

Stary 2018-02-08, 14:59   #4888
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
Zbieram się na wizytę
Powodzenia

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 15:02   #4889
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
O to szkoda że ta akcja już była. Dziś bezpieczny maluch tak czy siak u mnie w Gd.

To fajnie że ta Gondola pasuje też do litetrax, ale ten brak wentylacji mnie martwi jednak.

Co do Espiro to mi zaświeciło i sprawdziłam, na bobowozki proponują aż 11 fotelikow do Next w tym wszystkie najbardziej popularne maxi cosi, cybex, kiddy, besafe pewnie z adapterem ale to koszt 50 zł.

Przejmujesz mnie coraz bardziej do tego kosza. Chyba poszukam też używanego. Jak tz będzie marudził to wyślę go do Ciebie i powiem że to Twoja wina 😝
Widzisz, ja na innej stronie sprawdzałam to Espiro. Muszę w takim razie jeszcze obczaić, gdzie indziej. Przeraziłam się właśnie, że tak mało fotelików do niego pasuje. A i tak jeszcze na żywo musimy go przetestować.

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
A jakie foteliki nie pasuja o Espiro? Ja sie ostatnio w sklepie dowiedziałam, ze Kiddy ma te same lacza co Cybex, wiec moj plan fotelikowy jest uratowany Chcemy wziac raczej Kiddy Evoluna ewentualnie Cybex Cloud Q.

Co ciekawe do wozka Cybex i tak musze miec adaptery do fotelika Cybex

Te Kiddy muszę obczaić też, tylko na razie u siebie w żadnym sklepie ich nie widziałam, a byłam w dwóch.

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Materac firmy havea i zamawiałam na ceneo tam gdZie najtaniej czyli na kraina materacy.
A podgrzewacz firmy hi- tech na emag.pl

Dziś ustaliliśmy że w przyszłym tyg dzwonimy załatwić behawioryste. Tz przyznał że rozpuścił psa więc teraz musi działać. Mam nadzieję że dostaniemy plan konkretny i coś się uda...

To trzymam kciuki żeby behawiorysta pomógł.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2018-02-08, 15:21   #4890
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
O! No tak! A ja już inhalator mam. Sama się inhalowalam w ubiegłym roku więc teraz się przyda

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Też chcę Hollanda obejrzeć. Ale chyba jego popularność już trochę spada. Wczoraj zauważyłam że marcowe (chyba) mamusie mają listę wybranych wózków i żadna go nie wybrała. Za to Baby Design kilka

My się popularnością nie kierowalismy wybierając wózek
U mnie w miasteczku dominują Adamexy z trgo co widze.
Wydaje mi się, że Bebetto to jedna z nielicznych firm popularnych która ma aż 2 modele swoich wózków 2w1 w cenie do 1500zl.
Adamexy? ANEX, Baby Design wszystko pod 2000zl nowe podchodzi.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Triolka super, że podjeliscie szybko decyzję co robić.
Fachowcy potrafią zdziałać cuda - ponoć, tak w tv widziałam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości