Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 13:13   #3451
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Skoro Wy też macie napinanie się macicy (czy to są skurcze?) To nie wszczynam alarmu i już się nie martwię. Najdziwniejsze jest to że te twardnienie jest wtedy gdy leżę na plecach, "na chodzie"tego nie zauważyłam.

Mam prośbę do Norci <3 naszego szefa od haseł wyprawkowych czy następnymi hasłami mogłyby być rzeczy wielkogabarytowe ? Np. Kwestia łóżeczka i materaca do niego, fotelika, wózków- wózek któraś z Was pięknie tu opisała o ile ciuszki kupić łatwiej- za lozeczkiem czy wózkiem pochodzimy po sklepach dużo dłużej żeby bubla nie kupić, i warto by zacząć już teraz. Co o tym myślicie? Jeśli nie- możemy lecieć jak dotąd, i tak nie zamierzam opuszczać forum :-D
Stary 2018-02-08, 13:19   #3452
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja też lubię mam nadzieję że coś wynajde jakieś perełki
Dzisiaj widziałam taką brokatową prostą bluzeczkę, ale to dla mamy bym kupiła. Znając życie, to pewnie pojutrze już jej nie będzie.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Mam prośbę do Norci <3 naszego szefa od haseł wyprawkowych czy następnymi hasłami mogłyby być rzeczy wielkogabarytowe ? Np. Kwestia łóżeczka i materaca do niego, fotelika, wózków- wózek któraś z Was pięknie tu opisała o ile ciuszki kupić łatwiej- za lozeczkiem czy wózkiem pochodzimy po sklepach dużo dłużej żeby bubla nie kupić, i warto by zacząć już teraz. Co o tym myślicie? Jeśli nie- możemy lecieć jak dotąd, i tak nie zamierzam opuszczać forum :-D
W sumie to można. Chciałam po prostu iść według listy wyprawkowej Folinki, od góry do dołu, nie zaczynając od ubranek. Dziewczyny, co wy na to? Najpierw te poważniejsze rzeczy?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:20   #3453
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dzisiaj widziałam taką brokatową prostą bluzeczkę, ale to dla mamy bym kupiła. Znając życie, to pewnie pojutrze już jej nie będzie.
Takie rzeczy sprzedają się z prędkością światła niestety
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:29   #3454
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Od rana mam slabe samopoczucie,mialam.znowu cos pitrasic na tlusty czwartek,ale w kuchni zrobilo mi się slabo...i leżę
Może pora zwolnić obroty,niby nic takiego nie robię,ale ostatnio gorzej się czuję,gin mowi,ze wyniki w normie
No chyba coś w tym jest żeby zwolnić obroty, z dnia na dzień będzie coraz ciężej więc trzeba nabierać sił i odpoczywać tyle na ile to możliwe 😃
Dbaj o siebie i się tak nie forsuj 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Ale fajne 😃 masz zdolności

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:37   #3455
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, które są zainteresowane - piszcie czy chcecie wejść w tematy, które zaproponowały nam Fioletowe Okulary (fajny nick ), a ja się położę, bo coś mi głowa za bardzo ciąży. Ja jestem za, te drobniejsze tematy można ogarnąć później. Chociaż powiem szczerze, że temat wózków jest tak obszerny, że nie da się wszystkich modeli wyciągnąć na wierzch. Folinka nam tutaj dała kiedyś takie fajne podsumowanie odnośnie tego, co według mnie musi mieć wózek.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-08 o 13:38
Stary 2018-02-08, 13:41   #3456
MalaGosia88
Zakorzenienie

Nie dam rady, pączki dziś rządzą na wątku.
Stary 2018-02-08, 13:46   #3457
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, które są zainteresowane - piszcie czy chcecie wejść w tematy, które zaproponowały nam Fioletowe Okulary (fajny nick ), a ja się położę, bo coś mi głowa za bardzo ciąży. Ja jestem za, te drobniejsze tematy można ogarnąć później. Chociaż powiem szczerze, że temat wózków jest tak obszerny, że nie da się wszystkich modeli wyciągnąć na wierzch. Folinka nam tutaj dała kiedyś takie fajne podsumowanie odnośnie tego, co według mnie musi mieć wózek.
Ja jestem za np szybszym tematem wózków
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:52   #3458
dorka24
Rozeznanie

ja też jestem za poruszeniem tematu wózków i łóżeczek nawet wczoraj miałam pytać o łóżeczka jakie planujecie kupić i tych co już mają czy jakieś polecają

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:56   #3459
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Też jestem za tym żeby tematy typu wózek, fotelik, i inne większe rzeczy były omawiane wcześniej bo faktycznie nad ich zakupem trzeba się dobrze zastanowić i trochę to pewnie potrwa 😃
Myślę że wystarczy omawiać hasłowo co dana rzecz musi mieć a co jest ewentualnie jako bajer, bo tych wszystkich modeli jest tyle że szok, każda z nas jak będzie szukać to sobie sprawdzi interesujący ją model czy posiada te najważniejsze rzeczy które powinny się tam znaleźć.

Stary 2018-02-08, 13:57   #3460
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Wozki i łóżeczka mi pasuja
Wyticzylam sie z domu, jade na warsztaty

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:00   #3461
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnośnie tych pieluch tetrowych - jaki wymiar polecacie?
Standard to 70x80 i te lubię, na przewijak złożone na pół, mniejsze mnie irytowały na przewijaku, ale do buźki tez będą dobre.
Teraz kupiłam 80x80 tylko dlatego, żeby łatwiej mi było składać, jeśli będę chciała ich użyć w wielorazówkach.

W ogóle, dziewczyny, zawsze z chęcią czytam wszystko o wielorazówkach, ale póki co nic nie piszę, bo to jest absolutnie temat rzeka dla mnie i nie mam na to czasu. Ja raz wspomniałam, że "mam wielorazówki", a nie że "używam"... Niestety pupcia mojej córci była chyba tym rzadkim przypadkiem, który za nic nie tolerował absolutnie żadnej wilgoci przy skórze, a przy mikropolarze było jeszcze gorzej (zaraz ogień na skórze), choć wyprawiałam cuda z praniem, kosmiczne ilości płukania (idea ekologii upadała lekko ) i wypróbowałam wszystkie znalezione w internetach sposoby. Używamy pampersów Pampersów i pupcia jest idealna...
Uwielbiam Milovię! (nawet w uk dość popularna). Miałam taki pakiet próbny różnych pieluszek różnych opcji i firm na miesiąc, który można zwrócić, jeśli się ich nie chce za zwrotem pieniędzy tylko potrącają 10% - genialna opcja dla mnie. Pogrzebcie w necie w sklepach z pieluszkami czy nie ma czegoś takiego.
Ja zdecydowałam się po tej próbie na Tots Bots 10 otulaczy i 20 wkładów bambusowych na początek (kompromis wypracowany przeze mnie i tż). Teraz leżą i czekają na Benka. Dobrze, że nie zebrałam się wcześniej do ich sprzedania.
odo, czy przy Twoich otulaczach udawało Ci się wymieniać tylko wkład/tetrę, a otulacz np co 2-3 przewijanie? Bo mi przy tych Tots Botsach rzadko, prawie zawsze otulacz był chociaż minimalnie wilgotny przy pachwinkach, choć nie przeciekał, tylko tak bardziej od środka, ale to już nadawało się do wymiany...

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My już po wizycie, wszystko ok ale płci dalej nie znamy, wstydzi się strasznie. mamy już 10cm
Załącznik 7421951

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Pięknie!!! Gratki

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja nie mam ostatnio nastroju, chodzę i smęce po kątach. Nie pisze więc, żeby nie marudzić.

Polazłam dziś z mężem do Tesco i zahaczyliśmy o ciuszki, trochę sobie poprawiłam nastrój jak macie Tesco z F&F to polecam serdecznie, są mega wyprzedaże. Pokupiliśmy np 5packi body za 17zl czy 19zl. Choć na opakowanich była cena 44,99 na 31zł, a w efekcie na kasie wchodziło 17zl. Babeczka podeszła do nas i mówi, żebyśmy sobie sprawdzali ceny na czytniku, bo nie zdążyli zrobić drugiej przeceny, a niektóre rzeczy wchodzą o połowę taniej. Wiadomo nie wszystkie, ale dużo rzeczy nawet wychodziło -70%
Obiecałam sobie nic nie kupować, bo nie mamy komody, ale szkoda było obok takich wyprzedaży przejść obojętnie

Gratuluję Tobie i innym udanych zakupów!

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Śliczne te Wasze ciuszki

Ja na początek planuję rozmiar 56. Synuś miał tyle jak się urodził i szybko przerzuciliśmy się na 62.

Co do kombinezonu misiowego to raczej ja jesień i rozmiar 68, ale są też takie grube misie to na zimę też mogą być. Ja pamiętam,że miałam takiego nie za grubego misia i nawet zimą z niego korzystaliśmy, tylko grubiej synka przykrywałam

Popieram 50 to jest dla wyjątkowych malizn lub wcześniaków. Typowy rozmiar dla noworodka to 56, a dla dziecka ok. 4 kg to czasem tylko 3-4 tyg służy. Maksowi od urodzenia zakładałam 62, było tylko ciut przyduże.
Zwłaszcza jak jedzie się gdzieś autem, to do fotelika zdecydowanie bezpieczniej jest założyć cieńszy kombinezon (tzn. nie taki puchaty, typowo zimowy) i przykryć grubym kocem.

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie i dzidziuś ma 10.66cm

Gin potwierdził, że faktycznie to już czuję ruchy Dziewczyny mam ochotę rozkoszować się każdym dniem ciąży a to tak szybko upływa...
Super Kolejne gratulacje!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 14:02   #3462
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja jestem za np szybszym tematem wózków
Ja rowniez ale tak mysle czy moze lepiej byloby zalozyc osobny watek? Bo wiadomo ze tutaj bedzie sie przeplatało z dyskusja. Pozatym jak ktos wózka bedzie szukał dopiero za jakies 2-3 miesiace to ciezko bedzie odszukać miedzy wsyztskimi postami...
Jak myślicie??? Gdybyśmy stworzyły własny watek o samej wyprawce. Na Fb mysle ze fajnie by było ale jest tam nas mało i troche cisza.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:13   #3463
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny kciuki dziś za wizyty!

Czy u Was też taka piękna zima? Załącznik 7424006

U mnie nastrój nadal na poziomie zero, więc na chwilę jeszcze będę się trzymać z boku, melduję tylko, że żyje pojem dziś pączków, może synuś mnie posmyra

A gdzie taka piekna zima?u mnie zero sniegu
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:14   #3464
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ja rowniez ale tak mysle czy moze lepiej byloby zalozyc osobny watek? Bo wiadomo ze tutaj bedzie sie przeplatało z dyskusja. Pozatym jak ktos wózka bedzie szukał dopiero za jakies 2-3 miesiace to ciezko bedzie odszukać miedzy wsyztskimi postami...
Jak myślicie??? Gdybyśmy stworzyły własny watek o samej wyprawce. Na Fb mysle ze fajnie by było ale jest tam nas mało i troche cisza.
Ale również pieluchy czy ciuszki ktoś będzie kupował za 3 miesiące i będzie musiał szukać w starych postach więc tu chyba nie ma sprawiedliwości Ja prawie wszytko mam, ale chyba też bym wolała większe,droższe rzeczy omówić,bo to jednak wymaga dłuższego zastanowienia.
Może dla ułatwienia gdy ktoś będzie chciał coś napisać w temacie wyprawkowym to niech zacznie post od tego hasla, np: "WÓZEK" albo " WÓZEK" ??

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-08 o 14:15
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:30   #3465
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ale również pieluchy czy ciuszki ktoś będzie kupował za 3 miesiące i będzie musiał szukać w starych postach więc tu chyba nie ma sprawiedliwości Ja prawie wszytko mam, ale chyba też bym wolała większe,droższe rzeczy omówić,bo to jednak wymaga dłuższego zastanowienia.
Może dla ułatwienia gdy ktoś będzie chciał coś napisać w temacie wyprawkowym to niech zacznie post od tego hasla, np: "WÓZEK" albo " WÓZEK" ??

Chyba piszemy o czyms zupełnie innym. Miałam na mysli organizacje zeby stworzyć watek tylko do omawiania wyprawki. Łatwiej wtedy bedzie odszukać, jak przyjdzie czas na kupowanie niz tutaj w tym wątku gdzie dyskutujemy na tematy o wszystkim i niczym .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:44   #3466
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Chyba piszemy o czyms zupełnie innym. Miałam na mysli organizacje zeby stworzyć watek tylko do omawiania wyprawki. Łatwiej wtedy bedzie odszukać, jak przyjdzie czas na kupowanie niz tutaj w tym wątku gdzie dyskutujemy na tematy o wszystkim i niczym .
To dość ciężki orzech do zgryzienia, dlatego np. ja, żeby nie wracać do starych tematów, od razu robię sobie ściągę, piszę w notatniku, zapisuję linki, żeby nie wracać nagle po kilku miesiącach do starych tematów, ale mieć spisane wszystko na uboczu. Taki był w sumie zamiar i cel poruszania tych tematów, jak zaproponowałam te tematy wyprawkowe - żeby nie musieć wracać i analizować wszystkiego od nowa.

Stary 2018-02-08, 14:44   #3467
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
W ogóle, dziewczyny, zawsze z chęcią czytam wszystko o wielorazówkach, ale póki co nic nie piszę, bo to jest absolutnie temat rzeka dla mnie i nie mam na to czasu. Ja raz wspomniałam, że "mam wielorazówki", a nie że "używam"... Niestety pupcia mojej córci była chyba tym rzadkim przypadkiem, który za nic nie tolerował absolutnie żadnej wilgoci przy skórze, a przy mikropolarze było jeszcze gorzej (zaraz ogień na skórze), choć wyprawiałam cuda z praniem, kosmiczne ilości płukania (idea ekologii upadała lekko ) i wypróbowałam wszystkie znalezione w internetach sposoby. Używamy pampersów Pampersów i pupcia jest idealna...
Uwielbiam Milovię! (nawet w uk dość popularna). Miałam taki pakiet próbny różnych pieluszek różnych opcji i firm na miesiąc, który można zwrócić, jeśli się ich nie chce za zwrotem pieniędzy tylko potrącają 10% - genialna opcja dla mnie. Pogrzebcie w necie w sklepach z pieluszkami czy nie ma czegoś takiego.
Ja zdecydowałam się po tej próbie na Tots Bots 10 otulaczy i 20 wkładów bambusowych na początek (kompromis wypracowany przeze mnie i tż). Teraz leżą i czekają na Benka. Dobrze, że nie zebrałam się wcześniej do ich sprzedania.
odo, czy przy Twoich otulaczach udawało Ci się wymieniać tylko wkład/tetrę, a otulacz np co 2-3 przewijanie? Bo mi przy tych Tots Botsach rzadko, prawie zawsze otulacz był chociaż minimalnie wilgotny przy pachwinkach, choć nie przeciekał, tylko tak bardziej od środka, ale to już nadawało się do wymiany...
Początkowo, tak, zwykle 2-3 wkłady i dopiero otulacz do wymiany. Potem, jak się starszy zrobił to faktycznie było ciężej, ale też jakoś to szło. Kurcze, może mieliśmy większą tolerancję dla tej wilgoci? Zapachowo było ok, nawet nikt z przychodzących się nie skarżył, a uwierzcie mi - moja mama nie ma problemu z wokalizowaniem, jak się jej jakiś zapach nie podoba

Ale to co piszesz o reakcji skóry Twojej córeczki na mokrą pieluszkę, to dla mnie coś nowego. Zawsze mi się wydawało, że te wszystkie odparzenia to raczej od kupek, ew. połączenia jednego z drugim. A Ty piszesz, że wystarczyły same siki. Szok! W tej sytuacji chłonne jednorazówki, to jak wybawienie.

Norka odnośnie jednorazówek, to już pisałam, że Pampersy 1 jak najbardziej ok. Chyba wystarczyła nam jedna paczka do szpitala i trochę w domu, a potem to już raczej 2. Ale też nie pamiętam tak dokładnie. Biedronkowe Dady też dają radę i są w miarę ekonomiczne.

A tak w ogóle już pytanie do wszystkich: słyszałyście o wychowaniu bez pieluszek? Co myślicie? Macie jakieś doświadczenia?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 14:59   #3468
Naeema
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Dawno mnie nie było. Potrzebowałam trochę odciąć się od pewnych spraw, ale starałam się być na bieżąco z wątkowymi tematami
A poruszacie tyle ciekawych (uwielbiam słuchać historii porodowych, a wasze dyskusje o wyprawce są mega przydatne, no i pączusie i inne pyszne jedzonka ) że nic tylko do was wracać!

Folinko bardzo dziękuję za pamięć po prostu miło mi się zrobiło.
Jeszcze czekam na wyniki, mam nadzieję, że będą jutro bo inaczej mnie nerwy zjedzą. Mam też jutro usg, liczę na to że mnie lekarz znów uspokoi.

Norka super pomysł z hasłem dnia! Niby coś już tam wiem ale chętnie posłucham bardziej doświadczonych mamuś. Jeśli chodzi o pieluchy też jestem zwolenniczką większej ilości, z tym że mi bardziej do gustu przypadły flanelki jeśli chodzi o podkładanie pod główkę, ale to może dlatego, że tetrowe miałam kiepskiej jakości. Dodałam do mojej listy wyprawkowej pieluszkę bambusową jak polecacie

Też się dziś objadam pączkami w ogóle w tej ciąży często mam ochotę na pączki (z różą w środku mniam, inne nadzienia do mnie nie przemawiają).
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 15:16   #3469
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Dawno mnie nie było. Potrzebowałam trochę odciąć się od pewnych spraw, ale starałam się być na bieżąco z wątkowymi tematami
A poruszacie tyle ciekawych (uwielbiam słuchać historii porodowych, a wasze dyskusje o wyprawce są mega przydatne, no i pączusie i inne pyszne jedzonka ) że nic tylko do was wracać!

Folinko bardzo dziękuję za pamięć po prostu miło mi się zrobiło.
Jeszcze czekam na wyniki, mam nadzieję, że będą jutro bo inaczej mnie nerwy zjedzą. Mam też jutro usg, liczę na to że mnie lekarz znów uspokoi.

Norka super pomysł z hasłem dnia! Niby coś już tam wiem ale chętnie posłucham bardziej doświadczonych mamuś. Jeśli chodzi o pieluchy też jestem zwolenniczką większej ilości, z tym że mi bardziej do gustu przypadły flanelki jeśli chodzi o podkładanie pod główkę, ale to może dlatego, że tetrowe miałam kiepskiej jakości. Dodałam do mojej listy wyprawkowej pieluszkę bambusową jak polecacie

Też się dziś objadam pączkami w ogóle w tej ciąży często mam ochotę na pączki (z różą w środku mniam, inne nadzienia do mnie nie przemawiają).
Witaj! Trzymam.kciuki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 15:24   #3470
madziara889
Zakorzenienie

Jestem już po usg, wszystko dobrze, serduszko, nerki, żołądek, wsio prawidłowo. Płeć od razu sprawdził, bo nasz ananas wywalił jajka, więc nie dało się nie zauważyć, że chłopak. Głupio mi, bo trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę ale i tak się cieszę.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 15:25   #3471
Naeema
Raczkowanie

Zapomniałam napisać najważniejszego- pola i Zua - gratuluję świetnych wieści! I gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt, a było ich sporo!
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 15:27   #3472
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Jestem już po usg, wszystko dobrze, serduszko, nerki, żołądek, wsio prawidłowo. Płeć od razu sprawdził, bo nasz ananas wywalił jajka, więc nie dało się nie zauważyć, że chłopak. Głupio mi, bo trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę ale i tak się cieszę.

Cieszę.się,że wszystko ok.Gratuluję chłopczyka ,następna.będzie.dziewczy nka

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Zapomniałam napisać najważniejszego- pola i Zua - gratuluję świetnych wieści! I gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt, a było ich sporo!
Dziękuję
Stary 2018-02-08, 15:37   #3473
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to właśnie ze względu na zimę kupię takiego typowego polskiego czołga. Będę wychodziła z malutką co dwa dni, kiedy mąż będzie w domu i tyle (żeby mi znosił gondolę i stelaż).

Piąteczka za zimę.

Pyszny żurek gotują u męża w pracy, chociaż dla mnie w żurku mogłyby pływać same jajka.

Z jakiej okazji impreza?
30. przyjaciela, ale robi wystawny obiad i dalej dla przyjaciół i rodziny. Więc taka impreza na sali. Jakieś pomysły jak się ubrać?

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Skoro Wy też macie napinanie się macicy (czy to są skurcze?) To nie wszczynam alarmu i już się nie martwię. Najdziwniejsze jest to że te twardnienie jest wtedy gdy leżę na plecach, "na chodzie"tego nie zauważyłam.

Ja jestem za tym, zęby rozpocząć od takich większych gabarytów, bo wydaje mi się, że to będzie na pierwszym miejscu na liście zakupowej. I pochłonie najwięcej budżetu.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 15:41   #3474
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

No to moje gratulacje że wszystko jest ok😃 a co do chłopaka to za chwilę rozczarowanie minie i przedstawisz się na synusia 😉

Stary 2018-02-08, 15:55   #3475
Princes 18
Raczkowanie

Mialam dziś wizyte.. Jest zle, twarda macica i rozwarcie szyjki. Na rano do szpitala na oddział.. Nie mam siły
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 15:59   #3476
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No to moje gratulacje że wszystko jest ok😃 a co do chłopaka to za chwilę rozczarowanie minie i przedstawisz się na synusia 😉

Wiem, wiem.
Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Mialam dziś wizyte.. Jest zle, twarda macica i rozwarcie szyjki. Na rano do szpitala na oddział.. Nie mam siły
Będzie dobrze, będziesz pod kontrolą

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 16:09   #3477
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze,że.poszlas na wizytę.W porę wychwycono sytuację,jesteś pod dobrą opieką,jutro sxpita,dadzą Ci leki,beda.kontrolowac ,może szew.lub.pessar założą.Wszystko będzie dobrze.Leż ,staraj się nie denerwować.Idź tylko ma siusiu.Co masz brac? Duze masz rozwarcie?

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Jak.się czujesz? Jak nastrój?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 16:10   #3478
Princes 18
Raczkowanie

Właśnie z tego stresu o nic nie spytalam, zaczelam tylko płakać. Na skierowaniu pisze ze zagrożenie poronieniemm
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 16:12   #3479
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie z tego stresu o nic nie spytalam, zaczelam tylko płakać. Na skierowaniu pisze ze zagrożenie poronieniemm
Bierzesz.magnez?nospe?to powinno trochę pomoc.
Ja mialam.rozwarcie w 33tyg,miekka szyjka od 30tyg,to może byc taka uroda muszę.podpytac.lekarza.
Stary 2018-02-08, 16:30   #3480
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
A gdzie taka piekna zima?u mnie zero sniegu
Podbeskidzie

Cytat:

Gratuluję synusia!
Cytat:
Przytulam będziesz pod opieką, to najważniejsze. Trzymaj się dzielnie, dla dzidziusia wytrwasz

Dziewczyny ja też jestem za ogarnięciem tych grubszych tematów, bo jednak to trochę po kieszeni nas skubnie i niektóre z nas, tak jak my np już się rozglądamy żeby jakoś finanse rozłożyć. Temat cały czas myślę będzie na topie. Zwłaszcza jak będzie szansa, żeby przynajmniej linki do rozpoczęcia dyskusji wrzucić na pierwszą stronę, to myślę, że spokojnie nawet za jakiś czas do tego będzie można wrócić

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości