|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Princessa też mam wahania nastrojów, Tobie tym bardziej się nie dziwię, jak zbliża Ci się 19tc.
Byłam dziś na pobraniu krwi i prawie zemdlałam, pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Zabolało mnie wkłucie, później ból był jeszcze mocniejszy, nagle krew przestała lecieć, a mi się zrobiło czarno przed oczami. Położyła się i pobierała mi krew z drugiej ręki jak leżałam, poszło bez problemu. Ta pierwsza Ręką cały czas mnie boli, możliwe, że się źle wkuła? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ze szpitalem, to musisz sama zdecydować. Dla mnie to by było coś obciążającego, ale może Ciebie uspokoi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Ja tym facelle to nawet kiedyś włosy myłam jak miałam problem z przetłuszczaniem
![]() Princes u mnie też wahania nastroju, ale u Ciebie to już w ogóle się nie dziwię ![]()
#3155 |
Zadomowienie
|
Aaa, i jeszcze chciałam wsadzić kij w mrowisko a pro po pieluch wielorazowych. Chciałabym Was namówić do przyjrzenia się chociaż tematowi, bo przecież nie mówimy tylko o słodkich pupciach naszych dzieciaków, ale także o większej odpowiedzialności. O odpowiedzialności za swoje śmieci.
Mnie najbardziej do używania wielorazówek przekonuje fakt, że w takim typowym "pampersie" mamy ten super chłonny wkład, który zatrzymuje wodę. I w momencie, kiedy mówimy o siku czy kupce, to to jest super, jest bardzo pożądane i tego chcemy! Ale w momencie, gdy wyrzucamy to do śmieci, to on nie przestaje być taki super chłonny. On dalej przetrzymuje tę wodę. A jeszcze jak się to owinie w folię, bo pieluszka śmierdzi? To jakie szanse ma ta zatrzymana tam woda wydostać się z powrotem do obiegu? Nikłe albo żadne. A woda jest przecież zasobem, czymś czego ilość jest w naszym kraju, na Ziemi ograniczona. Ok, zgadzam się, że używanie jednorazówek jest o niebo łatwiejsze. Nie jestem w tym względzie jakąś świętą i swoją górę pieluszek jednorazowych też wyrzuciłam do śmieci. Zwłaszcza jak Młody poszedł do żłobka, to nie było przecież mowy, żebym dała tam ciociom pakunek z tetrami i "radźcie sobie" ![]() ![]() Nie mówię, że używanie jednorazówek jest czymś nagannym. No nie jest, jest aktualnie przyjętą normą. Chciałabym tylko, żebyście się zastanowiły, rozważyły sprawę, może spróbowały... Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
Madziara889
Tez jak miałam w innej przychodni potrafiła ręka tydzień bolec i siniak potem na pol ręki. Teraz te same badanie robię gdzie indziej o nawet siniaka pozniej nie mam duzo zależy od wkucia. Odowska Dotychczas miałam lepszy kontakt z dziewczynkami, ale mysle ze całkowicie inaczej jest juz z własnym dzieckiem 😀Mam nadzieje, ze podołam z synkiem miec dobry kontakt. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Camelitos Gratulacje 😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zadomowienie
|
Odowska
Jak juz bede miec cos wolnego to zagłębie temat wielorasowych pieluszek 😀Na razie przy moim zerowym doświadczeniu z takimi maliznami ciezko mi wyrażać opinie w jakimkolwiek temacie 😃Dlatego licze czerpać z Waszych doświadczeń i podczytywać informacje😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Odowska nie będę probowala,jednorazowe i już.Nie mam czasu na wielokrotnego uzytku.Poza tym będzie tam.malo czasu,zaczynam sobie to przypominac i trochę mnie to.przeraza
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
Odowska
😂No to Faktycznie wiele mozna sie od chłopców nauczyć. Zadziwiające skąd dzieci potrafią takie rzeczy 😄 |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Wtajemniczenie
|
#3165 |
Zakorzenienie
|
Odowska a jakich używasz pieluch?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Tak jak Wam pisałam wcześniej. Używaliśmy otulaczy Kokosi i Pupuś, a do tego wkłady ze składanej tetry, specjalne wkłady bambusowe i jeszcze jakieś węglowe coś tam. Jednorazówki głównie Dady biedronkowe, choć te pierwsze, te do szpitala to kupiłam specjalnie Pampersy jedynki i były ok. Raz mieliśmy epizod z jakimiś perfumowanymi Pampersami i to był błąd. Może to kwestia tego, że nasz Młody miał wrażliwą skórę przez te wszystkie nietolerancje/alergie/cholera wie co, ale generalnie ich nikomu nie polecam. A wy jakich używaliście/ używacie? Edytowane przez odowska Czas edycji: 2018-02-06 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przepraszam Dziewczyny, że nie nadrabiam z wczoraj i jestem taka nijaka, ale problemy w pracy i okropny ból głowy robią swoje. Ciśnienie normalne. Na pewno nadrobię i podsumuję.
![]() |
#3169 |
Raczkowanie
|
O dziewczyny ale się tu namnnożyło spraw i tematów 🙀
Wszystkim wizytujacym gratuluję synów i córek 👍👍👍 Ja miałam odwyk od internetów i pracy bo cały tydzień byczyłam się u mamusi 😉 teraz jestem wypoczęta ale i cięższa o kilka dodatkowych kg 😤 tak jak summer mam nadzieję, że szybko mi zlecą te nadprogramowe kg jak będę karmić. Szybki przyrost masy zaowocował pierwszym ciążowym rozstępem na tyłku😿😿 Pomysł norki (chyba- przepraszam jeśli pomyliłam) z tym wyprawkowym "hasłem dnia" moim zdaniem REWELACYJNY 👍 a na pierwszej stronie może być jakaś sciagawka, która będzie odsyłać chociażby do strony od której rozpoczyna się dany temat. Ja że się nie znam to z ogromną chęcią poczytam Wasze opinie i spostrzeżenia 😀 Co do infekcji intymnych i podrażnień, to już któraś z Was pisała o Facelle z rosmana. Ja tylko dodam, że moim zdaniem z płynów dostępnych ogólnie to tylko rosmanowy mnie nie uczula a mam skłonność do alergii i azs. Odowska dzięki Ci za poruszenie tematu pieluch wielorazowych 😘 ja właśnie jestem bardzo zajarana tym tematem. Z resztą mam obawy że w tradycyjnym pampersie pupsko Młodej się może łatwiej odparzać s chciałabym ją "chować" naturalnie i nie przesadzać też z ilością kosmetyków i chemii- zobaczymy co z tego nam w praktyce wyjdzie. Spotkałam się z opinią, że dzieci szybciej się uczą na nocnik jeżeli stosuje się tetrę- słyszałyście o tym? W ogóle dużo informacji o takim eko rodzicielstwie jest w tej książce o którą Was pytałam 😀 W czwartek mam wizytę i gina a 19-tego usg połówkowe- jak ten czas szybko leci 🙀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=asiaczek;81145216]Teraz panuje taki wirus z biegunką. Może to to.
Kiedyś czytałam,że te wszystkie płyny do.higieny intymnej to naciąganie ludzi i w większości przypadków to one zaburzają florę bakteryjną i wysuszają okolice intymne. A to mój pierwszy zakup dla dzidziusia ![]() Załącznik 7421276 Jakie śliczne skarpetusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=xxxbursztynekxxx;81 148271]No to gratuluję udanej wizyty 😃śliczna dzidzia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Dziękuję bursztynku ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=MalaGosia88;8115046 1]Camelitos gratuluję zdrowej malutkiej, jaka fotka już dokładna ![]() Dzięki Gosia ![]() [QUOTE=odowska;81152046]Cześć Dziewczyny! super, że wszystko gra z młodzieżą. Infekcję wyleczysz raz dwa ![]() ![]() Wiesz co jak sobie oglądałam to zdjęcie to sobie pomyślałam że wygląda jakby spało na łóżku ![]() ![]() Byłam dzisiaj na kontroli u stomatologa i do tej pory pisałam że czasami czuje jakby falowanie brzucha i że to raczej ruchy jelit tak dzisiaj podczas tej wizyty byłam pewna że to dzieć ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
Pola jakies jaja z tym labkiem, masakra !!!!
Odowska ja na pewno wglebie sie w temat wielorazowek, zobaczymy co z tego wyniknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Camelitos;81155766][QUOTE=asiaczek;81145216]Teraz panuje taki wirus z biegunką. Może to to.
Kiedyś czytałam,że te wszystkie płyny do.higieny intymnej to naciąganie ludzi i w większości przypadków to one zaburzają florę bakteryjną i wysuszają okolice intymne. A to mój pierwszy zakup dla dzidziusia ![]() Załącznik 7421276 Jakie śliczne skarpetusie ![]() Sandam czekam na wieści ![]() No takie duże mi się wydaje to dziecię ![]() [QUOTE=xxxbursztynekxxx;81 148271]No to gratuluję udanej wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Dziękuję bursztynku ![]() Dokładnie, szkoda tylko że się nie chce określić na 100% czy to chłopiec czy dziewczynka ![]() [QUOTE=MalaGosia88;8115046 1]Camelitos gratuluję zdrowej malutkiej, jaka fotka już dokładna ![]() Dzięki Gosia ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Podczas wyjazdu powiedzieliśmy o ciąży rodzinie - przede wszystkim babciom, było dużo łez i radości. Dowiedziałam się też, że w rodzinie pojawi się jeszcze kilka bobasków. Będzie wysyp w 2018 roku ![]() Dziś 17t0d i zero ruchów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważam, że pomysł z tematem dnia jest super. Już sobie naszykowałam kajecik i będę wszystko skrzętnie notować. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
Edytowałam post. Zrobiłam taką ściągę, podsumowując Wasze wypowiedzi. Gdyby coś było do poprawki, dajcie znać. Jestem tylko człowiekiem, mogę się mylić albo czegoś nie napisać.
![]() 1. PIELUCHY Tetrowe. Polecana ilość pieluch tetrowych waha się od 5 sztuk do nawet 30 (pozdrawiamy Folinkę ![]() - na przewijak (w czasie przewijania, czasem łatwo o wyciek niekontrolowany) - przy karmieniu - na ramię do odbijania - pod buzię do wózka/łóżeczka/leżaczka/na kocyk - przy ulewaniu i ślinieniu - przy kąpieli - pod niemowlę bądź do owijania - okłady na bolący brzuszek - przy karmieniu, gdy jedzenie ląduje również poza buzią - np. na kolanka - przy wietrzeniu pupy niemowlaka przy odparzeniach (szczegółów nie znam) Gramatura - koniecznie 140. Cieńszych nie kupujta. Ceny pieluch białych z daną gramaturą zaczynają się od ok. 2,80, a kolorowych od ok. 3,50 zł. (mogę oczywiście się mylić, nie jestem w stanie przewertować całych internetów). Jeśli sprzedawca nie podaje gramatury pieluchy, koniecznie zapytać. Ciekawostka: - córeczka kuzynki ma swoją ulubioną pieluchę tetrową do spania; przytula rączkami pieluche do buzi, po prostu musi ją czuć, jest wtedy spokojniejsza i spokojnie zasypia; oczywiście kontrolujemy czy nie przyciska zbyt mocno do twarzy Flanelowe. Raczej nie są potrzebne w dużej ilości (oczywiście, każdy robi jak uważa). Są milutkie, potrafią był ładniutkie, nadają się na wyjścia. Niemowlęciu mogą być milsze do trzymania np. w czasie spania przy buzi. - jako prześcieradło do wózka - do lekarza, na badanie na tamtejszy przewijak - na kanapkę, gdy chcemy położyć dziecko Znalazłam na allegro takie cuś jak "pielucho-ceratka" - http://allegro.pl/pielucho-ceratka-f...827177888.html Może na przewijak? Bambusowe. - najczęściej przydają się latem do okrywania dziecka, żeby nie ugotowało się pod kocykiem w upalne dni - do zasłaniania przed słońcem w aucie Sprawdzony sprzedawca - HubiWorld, Smykoland (nie dyskryminuję innych - po prostu ich nazwy padły tutaj, w temacie).
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-06 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę bardzo pomocne podsumowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Witam się! Podczytywałam Was ostatnio, ale było to zawsze jakoś przy okazji i nie miałam czasu ani okazji odezwać się.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Pola- z tymi wynikami to jakaś pomyłka... Tyle stresu najadłaś się, a tutaj wszystko przez program, który to oblicza... Ale jak masz wyniki Nifty to po co drążyć temat i denerwować się. Trzymałabym się tego i koniec. Princess- z Twoją historią poszłabym albo do szpitala albo byłabym pod codzienną kontrolą zaufanego lekarza, który zna Cię. Jestem jak najbardziej za tematami wyprawkowymi- właśnie chciałam, żeby tutaj albo na fb było to zgromadzone tak, aby każda z nas mogła do tego łatwo sięgnąć ![]() Jestem też mega zainteresowana tematem pieluch wielorazowych i z chęcią wszystko to czytam! Dobra- zmykam, bo dziś też napięty harmonogram ![]()
#3177 |
Zakorzenienie
|
Norciu,jesteś wielka. Piękne podsumowanie
![]() Mądrości mojego synka: ja: "gdzie idziemy?" Mateusz: "tam". Ja:"a gdzie jest 'tam'?". Mateusz:"tu" ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję już odbytych ![]() Wybaczcie,że dziś tak pobieżnie,ale mam dziś mocno aktywny dzień w.domu a do tego boli mnie głowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3178 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny, wasza aprobata naprawdę dużo mi daje.
![]() Można by podpinać ten konkretnie post na pierwszą stronę, żeby można było w każdej chwili zerknąć. Tylko zrobi się dość długa lista na przestrzeni czasu, ale myślę, że to chyba nie jest jakiś problem, Folinko? ![]()
#3179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie tych pieluch tetrowych - jaki wymiar polecacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.